מפקד השבת ב...עזרא - ארכיון

ב---א---ר-----ב---ע!!!!! ב:16:00

ב-4

שתיהיה שבת שלום ומבורכת!!!

כולם באיםםםםם

רגע?? מתי יש סניף?!?!?!?!עזרא - ארכיון
ואווו זה שיא המוקשם ארבע לא?!?!?!?
שבת שלום!!!!
(אווווף חלמתי לי (ברחוב..) שאני מוצאת מאתים שקל ומה אני עושה איתם...
חחחחח... חניאל.. החלומות שלי יותר טובים...=)עזרא - ארכיון
שבת שלום!!!
וואי זה התחיל להיות כל כך מוקדם...
מה לעשות?חורף...עזרא - ארכיון
אבל אוווף,עכשיו אי אפשר בקושי לישון!!!!!!!
אני אף פעם לא ישנה בשבת בצהריים.. איך אפשר?עזרא - ארכיון
כי אני יודעת שאני צריכה להתעורר עוד מעט אז אני לא יכולה להרדם..
מזל שאני כן....עזרא - ארכיון
אל אין זמן עכשיו...אוווף....
אני יושן בכל מצב אפשרי.עזרא - ארכיון
יש פוול דברים שאני עושה בכל מצב אפשרי.
שבת שלום!עזרא - ארכיון
השבת פרשת "וירא"-
"כי שמע אלוקים אל קול הנער באשר הוא שם" (כ"ב א')
אמר ר' יצחק: אין דנים את האדם אלא לפי מעשיו של אותה שעה שנאמר "כי שמע ד' אל קול הנער- באשר הוא שם!" כלומר- עפ"י המעשים שהוא מבצע כרגע, ולא עפ"י מה שהוא עתיד לעשות.
(שהרי ישמעאל היה רשע אבל זה בא רק מאוחר יותר-לכן הקב"ה זימן לו את באר המים ...)
שבת שלום!!
יומולדת שמח להעולים ולנירים!!
שכוייח, מזל טוב וסתם שבת שלום!עזרא - ארכיון
אני שונא לישון בשבת בצהריים- זה כזה בזבוז של זמן, וחוץ מזה- אחרי זה יש כזה הרגשה מעאפנה...
נכון..!!! חשבתי שזה רק הרגשה שלי...עזרא - ארכיון
שכוייח אפי!
בתולדות זה היומולדת של חניכות שלי!! אני לא מאמינה שאני כבר שנה מדריכה!!
אני ממש אוהבת לישון, אבל אני יכולה להסתדר גם בליעזרא - ארכיון
שינה... כל לילה במהלך השבוע אני ישנה 6-7 שעות ואני לא עייפה בלימודים (שבת אני משלימה הכל...).
היינו השבת בנוף איילון וישנו בבית (של אמריקאים אובססיביים לנקיון.. זה היה באמת מפחיד..) והמיטה שישנתי עליה...--- ... נראה לי זו לא היה מיטה בכלל!! דיקט עם סנטימטר וחצי ספוג.. ודווקא ישנתי מעולה (אין לי קטעים מעצבנים בקטעים האלה.. אני ישנה בכל מקום ובכל מצב.. הבעיה היחידה שלי זה להרדם... לוקח לי בין רבע שעה לשעה בדרך כלל (יש יותר פעמים שעה מאשר רבע שעה... סיוט)... אולי בערך פעמיים בשנה האחרונה נרדתי תוך 5-10 דקות... זה משגעעעע!! ירשתי את זה מאמא שלי.. אבא שלי נרדם תוך דקה.. נגיד אצל רופא שיניים- הוא בא, מתיישב על הכיסא ונרדם...! אני פשוט מקנאה בו..) אבל הייתי עם בת דודה שלי בחדר והתעוררתי מהנשימות שלה.. (היא חולת אסטמה.. אולי זה קשור...) התחרפנתי... אבל לא נוראאאאא..., ביום שישי ישנתי הרבה... [עשיתי לי שעון מעורר לשבע כדי שאני אתעורר, אתפלל ואחזור לישון (ככה עשיתי חלק מהחופש) אבל התעוררתי--- וחזרתי לישון.. (עד 12 וחצי... )]

(ממש כל הכבוד אפרת.. (ואני לא אומרת את זה בציניות... אני בחיים לא אזכור דבר תורה לכל פרשה.. אני בקושי זוכרת על מה הפרשה מדברת...)

(וואאאאאאי אני כותבת היום מגילות..)
תכלת...יחתיכת חופרת!!!!עזרא - ארכיון
(הגעתי כבר עד סין..חחחחחחחחח חולה עליך יעלוש!!)
אני אפ פעם לא ישנה בשת בצוהרים..מה זה מבוגרות הזאותי? איכס!! את תמיד קוראת את משחקת עם האחים שלי (פפפף איך זה נשמע..) או לא יודעת יוצאת מהבית......
אה..ובקשר לכל לילה..אני ממש נרדמת מהר לעומת תכלת..לוקח לי בן שתי דקות לאיזה עשרים דקות (בדרכ..)....
חניאל, מצ'עמם לי מוות.עזרא - ארכיון
מה עוד יש לי לעשות חוץ מלחפור..?
(אני בבייביסיטר)

אני שונאת לישון בשבת בצהריים.. אני קוראת או משהו...
וואי תכלת באמת חפרת!!!עזרא - ארכיון
אני גם שונאת לישון בשבת בצהריים! אני בד"כ קוראת!!!
איזה קבוצה של אינטלקטואליות...עזרא - ארכיון
פשוט מרגש!!
וואי..אתם לא מבינים כמה חפרו לי בשכל מוצ"ש...עזרא - ארכיון
יואב שעה מנסה להביר מה הוא רוצה ומעיין מתעצבנת וכל אחד מנסה להסביר מה הוא חושב אבל לא מצליח... קיצר... הוצאתי נפט...
אם הבנתי את הוויכוח שלכם נכון..עזרא - ארכיון
(זה היה אם צריך לחייב ילדים להיות בתפילה?)
כן...עזרא - ארכיון
רוצים שאני אשתף אותכם בדיון? =)
יואב צודק בעיקרון.עזרא - ארכיון
אבל מגילאים יותר גדולים (כיתה ה') צריך כבר לחייב, או להעיף.
אם שואלים את דעתיעזרא - ארכיון
בגיל קטן (ג' ד' ה') נצרך לחייב ילדים להיכנס לתפילה
בגיל גדול יותר (ו' ז' ח') זה כבר בא להם לבד
יואב אמר שלא צריך לחייב אותם כי אז אם נחייב אותםעזרא - ארכיון
אז הם ישנאו את התפילה.. אולי זה נכון..אבל מה שניסיתי להסביר ליואב זה שאם לא נתחיל מגיל קטן גם כשהם יהיו גדוליפ הם לא יכנסו לתפילה וזה לא יהיה טוב כי אז הם באמת יהיו חייבים...
ומה שעוד ניסיתי להסביר ליואב זה שגם אם מת עצבנים על דברים מסוימים שמכריחים אותך מה לעשות אז אין מה לעשות אם זה כי בחיים אתם תמצאו את עצמכם עושים הרבה דברים שאתם ממש לא רוצים לעשות אבל ככה זה... חייבים...
אמ......עדיף שאני לא יגיד כלום....עזרא - ארכיון
מה זה?! מה אני רואה פה?מי מדבר לא יפה על שינה בצהריים???כל מי שאמר ולו מילה אחת,שיגיד סליחה.לא...רציני...כולם תאמרו סליחה יפה יפה לכרית שלי.ברור?(תקשיבו-לישון זה כל החיים אם אינ לא אשן טוב,אז אני פשוט ימות.אוקיי....ושבת...בכללל אני חורפת....)
בגלל זה את אוהבת חורף??עזרא - ארכיון
(והמבין יבין- אתם לא חייבים לצחוק!)
זה נושא מסובך- יש יתרונות לשני הצדדים(אני שונא להיות כזה פשרן דיפלומטי אבל פה זה באמת "כל מקרה לגופו"..)
גם את זה ניסיתי להסביר ליואב..עזרא - ארכיון
אמרתי לו שאם ככה הוא חושב אז סבבה ואם אנחנו ככה חושבות אז גם סבבה.. כל אחד והחינוך שלו... אנחנו פשוט התווכחנו לכלום...
זה ממש לא קשור לשונא/לא שונאעזרא - ארכיון
פשוט אין שום תועלת בלחייב חבורה של ילדים מעצבנים להיכנס לתפילה כדי להפריע לכולם.
אתה צודק...עזרא - ארכיון
אבל יש הבדל בין זה לבין לבוא לחניכות לפני התפילה ולהגיד להם שהם לא חייבות להיכנס לתפילה!!!
נכון...חוצ מיזה...עזרא - ארכיון
כשאנחנו לפחות היינו קטנות אז תמיד לא רצינו להיכנס לתפילה ודי כזה הכריחו אותנו ועכשיו אנחנו נכנסות מהרצון שלנו וזה דוגרי ברב המקרים בא עם הגיל (כיתה ו' משהו...)...
בערך......עזרא - ארכיון
כן...בגלל זה אני אוהבת חורף...אבל אני גם אוהבת את הגשם...גשם גשם בוא.גשם גשם בוא.טיף טף טיף טף,גשם גשם בוא....חחחחחח....אגב-לא אמרתם כווווולכם סליחה לכרית...בארבע תגובות הבאות,זה מה שאני רוצה לראות.....
(לאעזרא - ארכיון
לא הבנת- חורף זה כמו חורפת- זו הייתה הבדיחה...לא'משנה..)
סליחה כרית יקרה אני לא אחזור על זה עוד לעולם בלי נדר)
חחח... אני הבנתי מקודם...עזרא - ארכיון
האמת שאני לא ממש יודעת מה אני חושבת בעניין, מצד אחד אין שום קטע לתפילה אם היא באה מתוך כפייה אבל מצד שני יש מצב שאם הם יהיו רגילים שלא נכנסים לתפילה ושרק 'החננים' נכנסים ושממש כיף בחוץ וזה בדיוק הזמן שאפשר לעשות שטויות בלי המדריך וכו' אז גם כשהם יגדלו הם לא ייכנסו...
מה שכן נראה לי הרבה יותר יעזור זה לעשות פעולות על הערך של תפילה ועל איך זה כיף להתפלל, ושיש לנו את הזכות וכו', ופחות להציג את זה בתור חובה ומשהו שחייבים אלא בתור משהו ש- איזה כיף, אפשר להיכנס לתפילה!!
זה נשמע קצת נאיבי אבל אם באמת מרגישים ככה זה הרבה יותר כיף!
ברור שעושים להם פעולות על חשיבות של התפילה....עזרא - ארכיון
אבל יש גם קצת קטע שבאים לתפילה כי בשבת באים לתפילה פעולה ותפילה וזה שאחר כך עוד מדריך בא ואומר להם שהם בכלל לא חייבות להכנס לתפילה, זה הורס קצת את ההשקעה שלנו כל השנה כשאנחנו אומרות להם להכנס לתפילה...לא?
כן אבישי,אני כן הבנתי!!!!!!!עזרא - ארכיון
אני לא מטומטמת אתה יודע......
באר ויעל....עזרא - ארכיון
א-----המ......האם אני צריכה להוסיף?אתן צריכות הזמנה אישית????(אבישי,אתה כזה פתאטי.....חחח)
מה עשיתי?עזרא - ארכיון
מה עשיתי?עזרא - ארכיון
באר- מה שאת אומרת זה "החזון", ויש ת'ענין של מתוך שלא לשמה יבוא לשמה..בקיצור- יש הרבה גישות בזה..
דבר אחד כמעט בטוח- מי שלא נכנס לתפילות כשהוא קטן(ג'-ה')- יהיה לו הרבה יותר קשה להתרגל(אם בכלל) לרעיון של להיכנס לתפילה..ברור שעושים פעולות על תפילה- אבל לפעמים זה לא ממש עוזר- וגם אם כן- הם שוכחים או שסתם הרעיון של לטפס לגג יותר מושך...
למרות ששנאתי שהכריחו אותי להיכנס לתפילה,עזרא - ארכיון
אני גם בעד....אבל אן לי כ"כ מה לומר בנושא,אז....(לא חשבתי שאשכרה תתנצל אבישי...יעל,למה לא התנצלת?סתם סתם רציתי לצחוק קצת....)
גם אני לא חשבתי כך..עזרא - ארכיון
אבל אמרתי- נו יאללה- שתהנה...
זה שטויות...עזרא - ארכיון
זה כולה 2 תפילות בשבוע, ואני לא חושב שזה מה שיגרום לבן אדם לא להיכנס לתפילה בעתיד. שכל הורה יחליט מה הוא רוצה בעניין, וזהו.

באר- אני ממש לא חושב שתפילה זה כיף, וזה גם לא אמור להיות כיף.
בטח שזה כיף!!עזרא - ארכיון
יש לך סוף סוף חצי שעה בבוקר להיות רק אתה ואלוהים, ולבקש/ סתם לספר כל מה שאתה מרגיש/ רוצה..
(כנ"ל לכל התפילות ביום)
מרים- תפילהעזרא - ארכיון
יכולה להיות הרבה דברים(חיוביים!) אבל לא נראה לי שהמילה "כיף" מתאימה פה...ברור שיש צורך להתפלל, וכו'- אך גם כאן- מדובר בדרגות שונות שכל אחד בדרגתו שלו...
אולי תפילה זה לא הדבר הכי כיף, אבל...עזרא - ארכיון
אני באמת חושב שאפשר לאהוב תפילות, אם אתה באמת יודע מה זה.
לא שיש מישהו שיודע מה זה תפילה- אבל ככל שאתה לומד יותר אתה מרגיש כמה גדולה כל תפילה וכמה היא יכולה לשנות, וזה באמת נותן חשק להתפלל...
אני אוהב להיות חזן!!!!!זה יותר טוב................עזרא - ארכיון
טוב לפחות בשבת יש משו שונה מהרגיל....
(בכל מקרה נראה לי שאנשים מרגישים
שזה "מבזבז" להם את הזמן,צריך לדעת
למה זה נחוץ ולמה זה טוב)..
אוהד- לא אמרתי את זה כדיעזרא - ארכיון
חלילה להמעיט מערכה של תפילה- אך המילה "כיף" היאפשוט לא מתאימה... לאהוב זה בהחלט אפשרי..
נראה לי שלא הבנתם אותי נכון...עזרא - ארכיון
זה יהיה קצת חפירה...
ההגדרה 'כיף' זה שאני נהנית... כשאני יודעת שאני מתקרבת לקב"ה ויש לי שעה לדבר רק איתו, ואני בטוחה שהוא מקשיב לי, וע"י זה אני רק עולה ומקרבת את הגאולה, זה גורם לי שמחה והנאה!! אולי זה יוצא דופן וכמובן שאני לא תמיד זוכה להרגיש ככה, אבל זה מבחינתי האידיאל! ולא, אני לא חושבת שזה כיף מבחינת 'fun' ושזה צחוקים וחירפון.. זה לא מה שהתכוונתי!
טוב...עזרא - ארכיון
אני עדין חושב שזה ענין של רמות ודרגות בין אדם לאדם..
נכון.....עזרא - ארכיוןאחרונה
וגם באר..אני לא יודעת מה איתך אבל כשאני מתפללת אני לא חושבת בדיוק שיש לי עכשיו שעה שלמה לדבר עם ה' או שבגלל התפילה שלי מתקרבת הגאולה... אלא משהו יותר פשוט..שאני מתפללת (לפעמים כי זה בעצם במסגרת ולא ממש ברצון וכו'..) ומכניסה לזה את הכוונה במילים...
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך