לאפי תודה רבה מתלפיות!!! היא הייתה מאה אחוז!!!!עזרא - ארכיון

אפיייי!!!!! אינך יכולה לה לה לה ככה סתם ללכת!!!! אינך יכולה לה לה לה לעזוב אותי!!!!

תודה לאפי על שנתיים מדהימות של מסירות והשקעה בסניף....!!! (וואי איזה פלצנית אני...)

בהצלחה באזרחות...(בשביל אבישי שצוחק מיזה...)

חולים עלייך אפי!! תבואי לבקר הרבה בסניף!!

סניף תלפיות ה-מלך!!!

אחותי הגדולה!!!!!!עזרא - ארכיון
באמת תודה רבה,היה ממש סבבה...תבואי לבקר פווווולים...(לא כמו בוגרים מסויימים שאת שמם אני לא אזכיר...אהמ...)הקיצר-מתים עלייך!
אפיי!!!!!עזרא - ארכיון
מלא מלא מלא מלא תודה על כל הזמן בטרחת והשקעת ובעז"ה תמשיכי!

שיהיה בהצלחה ממש בחיים!!

נתגעגע.... ( ;) )
בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
בכל מה שתעשי,בגרויות וכאלה וכו',
(זה באמת קשה לי להתפלסף אל אני אשתדל)
שתחיה באושר ועושר,תזכי למצוות,וגו'...
יעל- הצחקת אותי(באמת!)עזרא - ארכיון
אפרת- באמת תודה על שנתיים נפלאות, על ההשקעה בסניף ובקבוצה...
אמן.עזרא - ארכיון
זה לא קצת עצוב שמסכים שנתיים של השקעה מטורפת ב"היא הייתה מאה אחוז?"
כן- אבל לא באמתעזרא - ארכיון
עומד להגיד כל מה שאתה חושב ולשעמם\לייגע בזה את כולם- נכון?!
וחוץ מזה- ככה נהוג בפורום...
חחח...עזרא - ארכיון
אפי- ממש תודה...
תבואי לבקר...- נתגעגע!!!
וואי..אפרת!! שיא המוזר שאת כבר לא תבואי לסניף...עזרא - ארכיון
שיא התודה בשם כל הסניף!! אין אין חולים עליך!! ובאמת...תבאוי לבקר פווווווווווול..!
אל תתגעגעו כבר מעכשיו.. היא אמרה שהיא באה לחג"סעזרא - ארכיון
ביום שלישי...
שלפי מה שאמרו לי..עזרא - ארכיון
מעביר הרב רוני- הא באמת תותח! מומלץ מאוד לבוא ולהביא!
וואי...אה..נזכרתי..חחחח פפפפףעזרא - ארכיון
אם הייתעזרא - ארכיון
כותבת רק "חח..." זה בהחלט היה מספיק..
ה "פפפף" בכלל לא קשור..
מה אתה חופר?!עזרא - ארכיון
חוץ מיזה שכל מי שבסניף והוא חג"S
נשאר אחרי זה לחג"ס.....
נכון מה הקשר?עזרא - ארכיון
יש חג"ס שבאים במיוחד... אהמ...
חחח....עזרא - ארכיון
יש אנשים בחג"ס שאינם עוד בסניף...
כמו י-פ-ע-ת!
(אל תדאגי- לא שכחנו..)
הרב רוני העביר ממש יפה...עזרא - ארכיון
(למרות שלא הייתי בשיא הריכוז...)
זה היה באמת מעניין ומעורר?עזרא - ארכיון
<נשלח באמצע!!>עזרא - ארכיון
זה היה באמת מעניין ומעורר!!!
אולי באמת ניקח מזה משהו בתור סניף... כי עד כמה ששני ענתה על השאלה 'כן' בצורה גורפת אני ממש לא מסכימה... אולי כפרטים יש כאלה שגומרים עם אידיאלים אבל אני ממש לא מרגישה את זה על הבוגרים שלנו (ממש לא בצד הפוגעני, פשוט לא מסכימה עם שני..)
אני גם לא מסכים שצריך להגיד את זהעזרא - ארכיון
בצורה כה חד משמעית, אך מצד שני יש משהו בדבריה..
כמובן שיש המון מה לתקן(את הרוב..)
כמה דבריםעזרא - ארכיון
א. הרב רוני העביר ממש יפה
ב. מה שני אמרה?
ג. בואו נתחיל בתיקון מעכשיו..

כל מי שיש לו ספרים של הספריה היהודית בבית, ולא צריך אותם/ מוכן לתרום, שיביא לסניף!!!
שיהיו לנו ספרים קצת מעניינים לשעות שלא עושים בהם כלום..
מרים- שני ענתה לשאלה שרוני שאל... הוא שאל אם הסניףעזרא - ארכיון
מוציא אנשים אידאליסטים.... משהו כזה.. אני לא זוכרת בדיוק... ואז שני אמרה פשוט כן...
תקשיבו- חשבתי על זה.. נכון שרוני דיבר ממש יפה! אבל... אתם לא חושבים שכבר עשו לנו מספיק שיחות כאלה על אידאל וכל הדברים האלה? אבל בתכלס עכשיו! מה עושים?? שיחות כאלה אפשר לעשות בשפע אבל גם צריך לעשות מעשים!!
*הרב רוניעזרא - ארכיון
יעל- מה את מציעה?
גם להביא למודעות זה חשוב...עזרא - ארכיון
מרים.. ברור!! אבל כבר העלינו את זה למודעות...ממזמןעזרא - ארכיון
אבישי- אני באמת לא יודעת.. אבל לעניות דעתי המדריכים צריכים להעביר את זה לחניכים שלהם..אולי פשוט שכל מדריך ידבר עם חניכים שלו ויראה איתם מה אפשר לעשות והוא יהיה אחראי להוציא לפועל את הרעיונות האלה...
חחחח כשאמרת הרב רוני הזכרת לי את הארי פוטר.. שתמיד דמבלדור מתקן את הארי ואומר פרופסור דמבלדור.. אבל אתה צודק אני באמת צריכה לקרוא לו הרב...
סורי.. חשבתי על עוד משהו להגיד...עזרא - ארכיון
אם אני ומעיין מוציאות לפועל כל מיני התנדבויות וכאלו דברים עם החניכות אז זה עונה על האידאליזם?
זה הקטע שלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
אידאל,(למרות שלא הייתי אתמול) שנה שעברה הוא
החליף את המורה שלי לגמרא,ודיבר בכיתה על אידאל,
ומה כל אחד רוצה להיות כשהוא יהיה גדול.
(נ.ב צ-ב-א זה אידאל - למען המדינה...)....
לי אישית לקח לי שעות לקלוט על מה הוא מדבר....עזרא - ארכיון
אבל בסיידר...היה נחמד........
היה יפה...עזרא - ארכיון
לדעתי הוא העביר ממש טוב, למרות שהמסר המרכזי אולי קצת לא הובן:

אם כשבתחילת שנות המדינה הייתה בנייה גשמית, הגיע הזמן לבנייה רוחנית.

יעל- זה ממש לא "אם אני עושה ככה וככה אז עשיתי אידיאליזם". זה קצת יותר עמוק מזה ( למרות שלענ"ד אם מה לדבר עם ילדים בכיתה ד' על נושאים כאלו).

זה מה שרציתי לומר....עזרא - ארכיון
המסר המרכזי באמת לא היה מובן...תודה אפריים על ההבהרה...
אפרים...עזרא - ארכיון
והמסר המרכזי היה שהתפקיד של הסניף זה להוציא חניכים אידאליסטים,שהסניף אמור להיות מקום שמחנך לאידאלסטיות ו"רוחניות"וצריכים למסור את הנפש שלנו על זה כמו שאנשים מתו על יבוש ביצות,כי זה השלב של ההתפתחות הרוחנית של המדינה.
אוווו...עכשיו הבנתי....עזרא - ארכיון
עוד יותר...חח...זה הרבה יותר ברור....(אבל אני גם ק-צת קשת הבנה....)
תודה על הברכות!עזרא - ארכיון
יעל-עזרא - ארכיון
נא לא לעוות עובדות!
בהארי פוטר דמבלדור תמיד מתקן את הארי ואומר לו להגיד "פרופסור סנייפ"
כן אני יודעת התבלבתי...עזרא - ארכיון
מחול, מחול, מחול...עזרא - ארכיון
לא מדברים על דמבלדור.עזרא - ארכיון
ואני לא יגיד למה. שיקצע.
תיזהר!!!עזרא - ארכיון
בא נעביר נושא- אני אפילו לא רוצה להגיע לחשש גילוי...
גילוי מה?הספר השביעי?עזרא - ארכיון
אממ...לא משנה,תמחקו מראשכם את ההודעה האחרונה....עזרא - ארכיון
רק אחרי ששלחתי הבנתי...אופס....
למה למחוק- זה בדיוק מה שהתכוונתי...עזרא - ארכיון
לא משנה...
אה כן?עזרא - ארכיון
טוב..אז אל תמחקו.....פשוט שמשו לא הסתדר לי....
לא קשור לספר השביעי.עזרא - ארכיון
איזה יופיעזרא - ארכיון
שכולנו מבינים אחד את השני!!
אוווף!עזרא - ארכיון
הסתבכתי לגמרי!!!!!!!!!!!אפרים-למה התכוונת?אבישי-למה אתה התכוונת?...אולי עכשיו אני יבין.....
אני חשבתי שהוא מדבר על הספר השביעי..עזרא - ארכיון
אבל הוא לא..
ד"א- אני מחכה שיהיה אפשר להזמן אותו בחנויות..זה אמור להיות השבוע..(כבר אפשר באינטרנט אבל אני לא סומך על האינטרנט מספיק כדי לתת בו מספר כרטיס אשראי..)
יש לך כרטיס אשראי??עזרא - ארכיון
איזה מגניייב....אפשר כבר להזמין בחנות ספרים שברחוב יפו!
גם אני לא סומכת על האינטרנט..עזרא - ארכיון
אבל בשבוע הראשון הספר יעלה מלא!!! ואמא שלי בטוח לא תסכים לקנות לי אותו באיזה 100+...
אם אני הבנתי למה אתם מתכוונים אז ג'. ק רולינג אמרה משהו על דמבלדור שמאוד לא בסדר...
אח שלי הסביר לי...עכשיו הבנתי למה אפריים התכוון...עזרא - ארכיון
אגב...עזרא - ארכיון
אני אישית קניתי את השישי מוואלה שופס בהנחה של 30 שקל...
גם אני!!עזרא - ארכיון
ונחזור לדיון הקודם... לדעתי הרב העביר ממש ממש יפה ומעניין, רק שרוב האנשים על ההתחלה לא ממש מרוכזים, או שבאמצע מאבדים ריכוז ואז קשה לעקוב...
אפריים, אני לא מסכימה איתך בקטע ש'אי אפשר', ברור שאפשר להחדיר להם רעיונות, לחנך אותם מהתחלה לאידיאלים וכו', אבל אני מסכימה איתך שאי אפשר להגיד, אוקי, הלכתי איתם להתנדבות, זהו!

חוץ מזה, שאני ממש לא מסכימה איתך, יעל שהוא התכוון איך הופכים את החניכים לאידאליסטים, הוא דיבר עלינו על המדריכים קודם כל. איך אנחנו הופכים לאידאליסטים, איך אנחנו מוסרים את הנפש שלנו על קידוש ה' כדי לבנות את העם מבחינה רוחנית, 'לייבש ביצות' שממש מחסלות את רוח האומה!
יכול להיות שכבר חרשתם על הנושא אבל זאת היתה בערך הפעם הראשונה ששמעתי על דברים כאלה בסניף.. ודוגרי, זה היה ממש מעורר מחשבה.
...עזרא - ארכיון
באר לא חרשו בסניף שום דבר,אנשים בסניף לא אוהבים לחשוב יותר מדי(או בלשוננו היום "לחפור")
הוא אמר שהמטרה שהמדריכים יהיהו אידאליסטים,ושיחנכו כך את החניכים,אבל בפועל המדריכים שהם בתיכון זה לא מה שבראש שלהם,וזה צריך להשתנות...
והמסקנה העקרית האנחנו צריכים למסור את הנפש על הסניף והחניכים לא פחות מאשר לוחמי ההגנה של פעם ומיבשי הביצות שמסרו את נפשם ואת ילדיהם למען הארץ ולמען עם ישראל!
?!עזרא - ארכיון
אחרי כל מה שבאר אמרה(וחיזקת) חשבתי שתבוא ותגיד- צריכים למסור ת'נפש על יישובים וכו'(לא משנה על מה בדיוק- העיקר שיהיה חשוב..) ואתה אומר למסור ת'נפש על הסניף!?
וואלה ס22ה- חשוב מאודז..אבל אני לא בטוח שזה מספיק(או לפחות שזו לא הייתה הכוונה)..
(אין לי כרטיס אשראי- התכוונתי לשל אבא שלי..)
טוב,זה היה רצף תגובות ממש מעניין.....עזרא - ארכיון
מסכימה עם כל מילה שלך באר.....יואב-איך בדיוק אמורים למסור את הנפש על הסניף?סתם שאלה......אבל באמת,אם מישו היה מבקש ממני למות ח"ו כדי שהם לא יסגרו תסניף...הייתי מעיפה להם שתי כאפות ושיסגרו תסניף...אח"כ נפתח חדש במחתרת....חחח
יואב קרעת אותי.. למסור את הנפש על הסניף??. ממש לאעזרא - ארכיון
הגזמת...
בקשר למה שאפריים אמר שאם עושים התנדבויות אז זה לא אומר שאנחנו איזאליסטים.. אז איזה דברים כן עושים כדי שניהיה כאלה?? אני פשוט לא מבינה איזה מעשים צריך לעשות כדי להיות כאלה...
טוב למות בעד סניפינו!!עזרא - ארכיון
תכלס, אם לא משקיעים תחיים בסניף (וכמה שסניף נראה עכשיו כאילו זה מקום בילוי וכו..) לא יוצא כלום..
צריך 100% השקעה מטורפת כדי להרים ולחנך לאידיאלים..לעניות דעתי.

ע"ע סרט ערבוגרים ששמרית אמרה שרוב האנשים שיצאו דתיים מהסניף, זה בזכות הסניף..
אז יכול להיות שלהיות דתי במובן של 'יש לי כיפה על הראש ואני עושה מצוות טכניות של יומיום' זה לא אידיאליסט, אבל זה גם משהו שבא אחרי השקעה..
מרים- בקשר למה שאמרת להסניף הפך למקום בילוי...עזרא - ארכיון
לעניות דעתי... אני חושבת שאם כל מדריך מעביר לחניכים שלו את הפעולות שהוא עושה להם שהם צריכות להיות ג-ם רציניות... אז אני לא חושבת שחניכיפ הם אלה שהופכים את זה רק למקום של שבילוי... כי בדוגרי חניכים באים לפעולה רצינית או לא ואז נישארים בסניף כי באמת זה המקום שלהם להיות בו כדי לשחק עם חברים שלהם ולהתגבש עם כולם... הדבר שצריך להיות רציני וכל הדברים האלה זה הפעולות של המדריך עם החניכים שלו...
וכמובן שאפשר גם לעשות דברי אידאליסטים עם כל הסניף.עזרא - ארכיון
אז אם כבר סניף הופך להיות סתם מקום לבילוי אז לדעתי זה המדריכים שצריכים להסתכל על עצמם ולחשוב לרגע מה הם עשו שלא היה בסדר...
ברור שיש ת'קטע שלעזרא - ארכיון
למסור ת'עצמך על הסניף- לא במובן של מוות ח"ו אלא במובן של השקעה ללא גבולות!
לדעתי...עזרא - ארכיון
וגם מה שהבנתי מהרב רוני- הסתיים עידן ה-'נלחמים על הארץ' (ע"ע 'חומש תחילה', שתהיה רפו"ש לכל עמ"י) והגיע עידן ה'נלחמים על הרוח'.

אם לא שמתם לב, החברה בישראל די מתפרקת. אחוזי הגירושים עולים בקצב מפחיד (כמו"כ רצח,גניבות ושאר מרעין בישין- אבל זה פחות מדאיג..), האגואיזם החברתי גדל לאט לאט, אבל בקצב, וההבנה שאנחנו צריכים מדינה ליהודים, פשוט לא מחלחלת אל הדור החדש.

אני חייב לציין שזה אכןעזרא - ארכיון
נכון- וזה בעצם מה שהרב רוני אמר...
נ.ב: אשתו ילדה ביום חמישי(לא אני לא יודע מה היא ילדה! מה אכפת לכם?)
בן זכר (לה! בן נקבה..)עזרא - ארכיון
רק שתדע- היו דברים מעולם...עזרא - ארכיון
פריה...עזרא - ארכיון
למסור את הנפש זה אומר לבטל את עצמך למען המטרה בלי להסס,ולא לחשוב על האני הפרטי אלא לתת את כולך למען המטרה!!ולא משנה מה זה ידרוש ממך להקריב!!גם אם זה להקריב כמה ילדים בזמנם והרבה דברים אחרים להקריב בשביל הסניפים והחינוך בימינו...
ברור יואב.. מוסרים הכל לסניף אבל לא את הנפש...עזרא - ארכיון
זה היה נשמע מוזר כי למסור את הנפש זה למות.. אז זה קצת קיצוני...
כן....לא...אני מסכימה איתך...עזרא - ארכיון
אבל באמת-הנפש!יכולת להשתמש במילים שונות...
לדעתי מה שאפרים כתב זה נכון...עזרא - ארכיון
דוגרי... למסור את הנפש עכשיו על המדינה זה לא הדבר הכי ירוד עכשיו וב"ה שיש הרבה אנשים שרוצים למסור את נפשם על המדינה...אבל מה שכן צריך לחזק בהסכ וזה מה שצריך להעביר לחניכים בסניף זה למסור את ה'נלחמים על הרוח'....
יואב...ברור שכדי להשקיע כמה שיותר על הסניף אבל זה בכלל לא קשור ללחומי המחתרות או משהו כזה...זה לא שאם אתה לא הצלחת להעביר לחניכים את המסר אז אתה לא מסרת את נפשך...
(דייייייייייייייייייייי הארי פוטר הזה חייב כבר לצאת..אני פשוט במתח...!)
חניאל- את יכולה כבר להזמין בסטימצקי..עזרא - ארכיון
ועוד מעט גם בצומת ספרים...
בקשר לדיון על "למסור ת'נפש"..נראה לי שמיצינו...
אבל זה עולה עכשיו איזה 100 שקל ויותר..עזרא - ארכיון
אני אף פעם לא ביזבזתי 100 שקל על הארי פוטר.. אני מחכה שזה ירד לאיזה 80... וזה אומר שעד שאני קוראת כולם כבר קראו את זה...
אווףףףף!! אני יודעת מי עוד מת!!! בגלל איזה חניך קרציה של איזה מישהו כאן..!!! אהמ אהמ...
זה עולה 89 ש"ח!עזרא - ארכיון
וזה נחשב זול! חכי שהוא יצא הוא יעלה איזה 150 לפחות..
זה עולה רק 89?? אז סבבה.. אני אקנה...עזרא - ארכיון
אחותי אמרה לי לקרוא אותו באנגלית אבל יודעת שלא הייתי מבינה כלום!! אני קוראת באנגלית רק אחרי שכבר קראתי אותו בעברית ואז אני יכולה להבין משהו מהסיפור...
איפה זה עולה 90 שח'?עזרא - ארכיון
אני קונה את זה כשזה יוצא גם אם זה יעלה 150 שח'...!
קצת הגזמתי- זה יעלה 128..עזרא - ארכיון
ואפשר להשיג את זה בדואר כאן:
http://www.steimatzky.co.il/NS_GetProdInfo.asp?prodid=11322066
תעשו חיים.....עזרא - ארכיון
הספר באנגלית מ-ז-ה מורח....אבל הוא בתכלס סבבה.....חניאל-ברור שלא תקני כשזה יעלה מאה חמישים...שימי לב...כשזה יוצא אחרי שאיזה חברה קונה את קוראת את העותק שלה,ואז כשהמחירים ירדו(כדי שיהיה בבית...)תקני עותק משלך......
כן פריה המשנוררת, רק בגלל שאת חייה על חשבון אחריםעזרא - ארכיון
אני לא אשאיל לך!!!!!! חח..

אבישי- לפי דעתי ב-כ-ל-ל לא מיצינו!! בכלל!! יואב, אני לא ממש הבנתי את הרב רוני ככה.. הבנתי אותו בצורה קצת יותר דומה לאפריים... נכון שצריך להשקיע בסניף את הנשמה, אבל לא במובן של איך נעשה פעילויות יותר שוות וכיפיות וכו'... יותר במובן של איך להפוך את הסניף (קודם את המדריכים וע"י זה אח"כ זה ישפיע על החניכים) ליותר אידיאליסט, יותר משפיע, שהסניף באמת יהפוך את האנשים שבו לאנשים יותר טובים, שאיכפת להם מעמ"י, שהם עושים ועושים כדי שהעם שלנו והמדינה שלנו ייראו אחרת. שהסניף ייראה כמו שאנחנו רוצים שכל עמ"י ייראו. די 'חפרתי' ואני לא בטוחה שהייתי ברורה...
ימגעילה אחת...אני לוקחת ממישי אחרת.....עזרא - ארכיון
באר...עזרא - ארכיון
אין ביננו מחלוקת...אני מסכים עם כל מה שאמרת,ועם כל מה שאפרים אמר! זה לא סותר!וחס וחלילה שכיף של החניכים זה מטרה,כיף זה רק אמצעי להרבה מטרות(גיבוש,הקשבה,ועוד)!והתכוונתי בדיוק שעל מה שאמרת צריך למסור את הנפש!
אבל את לא יודעת כמה קשה לעשות את זה!
וזה צריך להתחיל בזה שכל אחד יבין את מה שאמרת,ויהיה מוכן לעבוד קשה בשביל שזה יקרה!
נ.ב:ואני מסכים איתך שלא מיצנו את הנושא במיוחד עד שסוף סוף מדברים בפורם דברים ערכיים(חוץ מהדברי תורה)
אוי, כנראה אז לא הבנתי אותך מקודם נכון...עזרא - ארכיון
כן... אפשר לעבור לאשכול השני "דיון" שמרים פתחה...
ובבקשה, שם אל תציפו על דברים שלא קשורים כי באמת... עד שיש סוף סוף דיון ערכי בפורום...
יואב ובאר-עזרא - ארכיון
אני ממש מעריכה את הדיון שערכתם פה ואת דעותיכם הגדולות- רק הערה קטנה- תיזהרו לא ללכלך על דברים שאתם לא באמת יודעים עליהם.
אני מתכוונת למה שיואב ציין שאנשים בסניף לא אוהבים לחשוב יותר מידי ושאף פעם לא חשבו על דברים כאלה בסניף.......
סליחה?! מצטערת, אבל לאף אחד אין זכות לומר דברים כאלה- על 25 שנים שהסניף תופעל ע"י צוות הדרכה שאני מבטיחה לך שחשב ועוד איך חשב על הדברים האלה. לפעמים צריך קצת ענווה....אני מבטיחה לכם שאתם לא הראשונים ששוברים את הראש כדי לחשוב איך להפוך את הסניף למקום מלא באידיאלים, בתוכן, בעשייה, כדי שיוציא חניכים שבאמת יהיו מוכנים למסור את נפשם למען עמ"י, א"י ותורת ישראל.
זהו,לא התכוונתי לפגוע או משו, לא הייתה לי דרך עדינה לומר את זה...
אוווף....זה ממש מדכא שאני לא יודעת מה לענות בדבריםעזרא - ארכיון
כאלו.....
סליחה, אני ממש ממש מתנצלת אם איכשהו תפסו את מה שאמעזרא - ארכיון
רתי כאילו אני מזלזלת ח"ו בבוגרים של הסניף או משהו כזה...
שוב סליחה..
אפי...עזרא - ארכיון
זה לא משנה מה היה פעם!ואין לי מושג מה היה!
אבל המצב עכשיו בסניף הוא שלא "חושבים" ושאין אידאלים...
וצריך לשנות את זה!
ומה שאני יודע זה מה שמתרחש עכשיו בסניף ועל זה אני מדבר!
ואני לא מתכוון לפגוע או להעליב מישהו...
יואבעזרא - ארכיון
נראה לי שאתה "קצת" מגזים...תרגיע קצת עם הלהט וההתלהבות..יש פה אנשים שזה מעלה להם ת'פיוזים(ואל תגיד שלא אכפת לך! לי אכפת!)
אבישי צודק...עזרא - ארכיון
יואב- מה אתה חושב? שכדי שהסניף יהיה יותר טוב יותר אז צריך רק לעשות שיחות ולחשוב על אידאלים וכאלה? לא!! צריך גם לאהוב את הסניף ולהעריך אותו על מה שהוא עכשיו!! כי אם אתה רוצה לשנות איזהשהו משהו אתה גם צריך לעודד את עצמך שהמצב לא כזה גרוע... והמצב באמת לא כזה גרוע!! אז די לחשוב שיש לנו סניף דפוק וחסר אידאלים כי זה לא יביא אותנו לשום מקום!!
ומצד שני, גם צריך לראות איפה אפשר לשפר! כי אם נחשועזרא - ארכיון
ב שהכל טוב, לא נרצה להתקדם!
אבל את זה כבר חופרים הרבה זמן באר...עזרא - ארכיון
אבל את הצד הראשון לא חופרים בכלל.. העיקר אומרים צריך לדעת איפה לשפר ואיפה לתקן.. אבל להתסכל מה טוב ומה לא כזה גרוע אז אומרים- זה לא כזה חשוב אני תמיד רואה את זה.. אז עובדה שזה ממש לא נכון...
זה נראה לי יוצא טבעי בלי לחפש... נגיד אני,עזרא - ארכיון
בערך כל פעם שאני בסניף אני אומרת "יואו, אני חולה על הסניף!!!" או משהו כזה... לא צריך להתאמץ, זה יוצא לבד... לעומת זאת איך לשפר צריך לעבוד על עצמך כדי למצוא...
יואב-עזרא - ארכיון
אתה קובע עובדות שבאמת חקרת אותם? ביררת עם כל מדריך ומדריך- או כל חג"סניק מה המטרות שלו בסניף?
לבוא- להשקיע בפעולה ולהעביר אותה- אחרי מחשבה של מה הכי חשוב עכשיו לקידום החניכים והסניף- זה לא אידיאלים?
לנסות להחזיק בסניף חניכים כדי לקדם אותם- גם אם זה כרוך בהשקעה מטורפת, קשר עם ההורים וכו'- זה לא אידיאלים?
ואלה רק דוגמאות קטנות!
אפשר למצוא בסניף- כן- גם עכשיו- גם בתקופה הזאת שאתה חושב שהיא לא כ"כ מוצלחת- אלף דוגמאות של יישום אידיאלים. אידיאל לאו דווקא מתבטא במשימות מטורפות ומעשים ענקיים. הפוך- זה דרך כל המעשים הקטנים.
והאמת- לדעתי יש מדריכים שעושים מעשים ענקיים בסניף, שכן- חושבים כל הזמן רק על אידאלים. אולי חלק קטן צריכים קצת ניעור או קצת יותר מוטיבציה- אבל מכאן ועד חסך באידיאליזם...
וזה לא שאני חושבת שהסניף מושלם- זה ברור שיש המון המון עבודה, אבל לדעתי זאת טעות לומר שאנשים בסניף לא חושבים על דברים כאלה...
אני אישית..עזרא - ארכיון
ממש אוהב את הסניף, אבל לפעמםי מרגיש קצת שאני מבזבז את הזמן- כי תכל'ס- באים, עושים משהו (בדרך סתם משהו לא ממש מועיל לחברה) והולכים...
מסכים לגמרי עם אפרת..עזרא - ארכיון
אפרים- אם זה מה שאתה מרגיש- זה מובן, ולכן אנו מנסים עכשיו לחזק ולשפר את העיניין של יותר פעולות חג"ס ומשתדלים גם להביא אנשים מבחוץ- למי שיש עוד רעיונות- באמת יתקבלו בברכה- בדיוק בשביל זה אתם חג"ס(אפרים- אפילו ש'תה לא רשמית בחג"ס).
כן! קבלו ח"ח ענק!!! ממש כל הכבוד על השיפור בחג"סיםעזרא - ארכיון
!!! אתה מרגיש שיש הרבה יותר משמעות לזה שאתה בסניף!!!
סחטיקות! או בלשון חוג'ה- צ'פיכעס!!
?? אבל זה אומרים רק כשמסתפרים!!עזרא - ארכיון
חחח אצל חוג'ה אמורים את זה בכל זמן אפשרי...!עזרא - ארכיון
נכון...באמת ממשכל הכבוד על החגסים...יש פוווווול!!
...עזרא - ארכיון
יעל-באר כבר הבהירה די טןב למה מדברים על הדברים הפחות טובים...
אפי-זאת הנקודה שאני חושב שהרבה מהמדריכים וגם אני ביניהם לא משקיעים ומוסרים את הנפש מספיק על הסניף!
שמלווים כל חניך הביתה,ולא אומרים שאין כח...
שצריך לנקות את הסניף ביום שישי הולכים בכיף,לא מתחמקים או מתבאסים כאילו זה סוף העולם...
שקובעים משהו הצוות כולם מגיעים,ולא רק חצי צוות...
שמגיעים בשלישי שבת מנסים לעשות כיף בסניף,ולא הולכים הביתה אחרי פעולה כי אין מה לעשות...
שבישבצים יחשבו איך לקדם את הסניף ולהוסיף ולא רק מה חייב לעשות והולכים...
אבל כמובן כל הכבוד למי שמשקיע ומגיע ומעביר פעולות טובות ואפילו בקשר עם ההורים!אבל לפי דעתי הדברים האלה הם חובה לכל מדריך שנכנס לסניף!
ומצטער אבל לדעתי צריך הרבה מעבר לזה בשביל להיחשב סניף אידאליסט!שמוסר את הנפש שלו!
ברור שזה לא בדיוק כך אבל מה שכתבתי קורה הרבה מאז שהגעתי לסניף+-!אז אני חושב שצריך קצת יותר מניעור לכל הצוות אם אנחנו רוצים להיות אידאליסטים!
ואביש-אני זה שמארגן את הפעולות חג"ס ואף אחד לא שאל אם אפשר לעזור או אמר לי שזה מאוד חשוב...אז
אני לא מבין למה אמרת שהפעולות חג"ס נעשו בגלל מה שאפרים אמר,אתה יודע למה אני ניסתי לארגן אותם?!
ובבקשה אל תכעסו!
הכל באמת מאהבה!
והעיקר זה לא מה היה אלא מה נעשה הלאה!
שנעשה יותר והכל מתוך שליחות ושמחה!

יואב...עזרא - ארכיון
אם הסניף יהיה יותר נקי ולכל החניכים יהיה ללוי מהסניף זה לא מה שיעשה אותם אידאליסטים...! אם אתה רוצה לשפר בקטע הזה אז צריך לעשות להם על זה יותר פועולות, לעשות נדיג יותר התנדביות ודברים שיעזרו וכו' וכו' ולא שיבאו לישב"ץ יותר חצי מהמדריכים...
ברור שכדי שגם על זה יבוא אבל זה לא מה שיעזור ויפתח את החיניכים לאידאלסטים...!
תומכת ביואב. נקודה.עזרא - ארכיון
לא נראה לי שיש מה להוסיף..
וואי!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
יואב ומרים שיחה צפופה בסניף- דחוף!!
רק בקשר לפעולות חג"ס- אני באמת מצטער יואב(מעומקי נשמתי)!
כולם להקשיב- הקרדיט הוא של יואב!
(כאילו מה נסגר?!? שיחה צפופה דחוף..)
יואב... אתה צודק בכמה דברים...עזרא - ארכיון
אבל משום מה כל שנה ושנה אומרים בדיוק את מה שאתה אומר-צריך לעורר את המדריכים... אבל כנראה שהשיטה הזאת לא עובדת... אז אולי צריך שיטה אחרת... לא חושב?
באמת כל הכבוד על החג"סים...עזרא - ארכיון
אופס... זה נשלח באמצע!עזרא - ארכיון
כמו שבאר אמרה אני באמת מרגישה שיש הרבה יותר משמעות בסניף ושאתה לא יוצא מהסניף עם רק הרגשה שהיה כיף וכו'...
עזרא - ארכיון
חניאל התככונתי שהליווי וזה זה הדברים הטבעים שעושה מי שמוסר את הנפש,ובשביל להוסיף אידאלים צריך לעשות הרבה יותר מי זה.

אביש לא מגיע לי שום קרדיט,רק הבאתי מישהו לחג"ס אני לא ביקשתי מאדווה רק הבאתי את הרב רוני,אבל מה שהפריע לי שזה היה נשמע כאילו התכוונת שכבר דיברנו בצוות על הבעיה שאפרים אמר...

אז למה לא העלת את זה לדיון??עזרא - ארכיון
וואי וואי היה לי דג'בו!!!עזרא - ארכיון
תכלת...נכון אם עכשיו היינו מדברים את השיחה הזאת ולא כותבים אז את כזה הייתי מסתכלת לצד במבט של "נו באמת..." ואז אומרת "אז בשביל מה בכלל דברנו על זה?"?!?!
אפרים צודק!
לא הבנתי מה היה הקשר עלי עכשיו?עזרא - ארכיון
בקשר לרב רוני:אני לא בטוחה עדיין מה אני חושבת על החג"ס הזה.
כ הוא ממש אמר הכל בפרצוף.
ומצד שני הוא היה טו מאצ' מוכיח ובהיר בעצמו בלי ממש להכיר ת' סניף.
אני לא חושבת שזו הדרך.
הוא כן היה צריך לדבר איתנו על איך שהנוער של היום צריך להגיב לדברים ,ואיך הוא יכול לבוא ולרום לחברה,אבל לא לשנות את הסניף.
ואאאאאאאאווווווווועזרא - ארכיון
באנה אנ'לא מבינה כלוווםםם ממה שהולך פה.....
חח..מתרגלים...עם הזמן..(???)עזרא - ארכיון
חניאל- זה לא נקרא דז'ה- וו!
דז'ה- וו זה אומר לראות פעמיים אותו דבר, ואם כבר נכנסנו לזה...
אני פשוט בנאדם מוזר(זו לא ההגדרה אבל לא משנה) בקטע הזה: אני פשוט בנאדם עם פוול דז'ה- ווים: כל יום יש לי פוול- וזה אמיתי, עזבו אתם לא תבינו- פשוט פוול, כל הזמן, כל מקום..
להמון אנשים יש אתזה....עזרא - ארכיון
כמו שאמא שלי אומרת"זורם בעורקייך דם שולמן"....חח...זה השם משפחה של סבתא שלי עליה השלום...היא הייתה סבתא יהודיה שהייתה לה תשובה לכל דבר,וגם לה היו פווווול דז'ה ווים....גם לי....זה עובר במשפחה....
נראה לי שזה סימן טוב..עזרא - ארכיון
או לפחות משהו בסגנון...
וואי... הגזמתם!!בטירווווף!!!עזרא - ארכיון
ממתי מדברים בפורום על עיניינים של הצוות??!!
זה לא עניינו של שום חניך החיים של הצוות והמריבות של הצוות. מצטערת!!
וזה בדיוק מה שהופך את הסניף לחסר אידיאלים, כשהחניך יודע בדיוק מה צוות ההדרכה שלו שווה למה שהוא ישים עליו?!
זה האמת נורמלי לחלוטין.....עזרא - ארכיון
אל דאגה,אתה לא יכול לראות עתידות......
אבישי..אני יודעת מה זה דג'וו...פשוט לא כתבתי...עזועזרא - ארכיון
עזוב!!
יפעת...איזה חניכים כבר נכנסים לפורום? הכי קטנים שה אנחנו (אורות) וחיים ואפרים....
חניאל- עם כל הכבוד(ויש!) אתם עדין חניכים..עזרא - ארכיון
אבל עזבו כבר ת'נושא הזה!
פריה- למה "אל דאגה"? וחוץ מזה...טוב לא משנה..
לויודעת,לא ידעתי כ"כ מה לכתוב....עזרא - ארכיון
וחוצמיזה,לא רציתי שתפתח ציפיות...<צ>אבל איך שבא לך...מה לא משנה?
לא מפתח שום ציפיות..עזרא - ארכיון
לא משנה לא משנה..
ברור שאנחנו חניכים אבל לא הרגשתי שכתבו כאן משהו שלעזרא - ארכיון
א היינו אמורים לשמוע או משהו... או משהו שהרגשתי- וואו אפעם לא היו פתוחים איתנו ככה... זה ככה תמיד..
כול החברות שלי בכלל בשוק שבאיזה כיתה ו' היינו חב"סעזרא - ארכיון
ועכשיו כבר בתוך חג"ס.
חחח...זה מצחיק שאחותי בדביר......עזרא - ארכיון
(ולא,לתוהים שביננו,אין כ"כ קשר...)
מתי זה חג"ס בבני עקיבא?עזרא - ארכיון
או שבכלל אין להם..
יש להם חבריאעזרא - ארכיון
א',וחבריא ב'...אז ככה...חבריא א' שלהם זה כמו החבריא א'+ב' שלנו,והחבריא ב' שלהם זה חג"ס שלהם...אז כתשובה לשאלתך-הם נהיים חב"ב עם קבלת השם החדש,ולא אין להם חג"ס......
את בטוחה שאת בעזרא??עזרא - ארכיון
סתם..תודה על הפרטים..
בקשה...עזרא - ארכיון
אם לך היו שני אחים בבני עקיבא,והחברה הכי טובה שלך(חבר,במקרה שלך...)היה בנצח,ושלושתם היו חופרים לך בשכל עם כל הדברים האלה,גם אתה היית יודע אתזה.......
לא קשור...עזרא - ארכיון
גם אני ידעתי את זה...!
כי יש לךעזרא - ארכיון
חברות מבני עקיבא!
נו בדיוק.....עזרא - ארכיון
בדיוק היום דיברתי עם חברה שלי והסברתי לה איך דברים הולכים בעזרא...
אבישי, תזכיר לי שניה איפה אתה לומד?!עזרא - ארכיון
אולי במקרה בהימלפרב?! במקרה?!
כןןןןןןןעזרא - ארכיון
ויש שמה הרבה מבני עקיבאאאאאאאאאא
נכון...עזרא - ארכיון
אבל אני עדיין לא כזה בקי בנושא...
ת'אמת שאני כן בקי- אבל רציתי להיות בטוח אז שאלתי...
(נ.ב: טוב שאתן לא מכירות את כל השישיסטים שלנו!)
אני לא מכירה....עזרא - ארכיון
וואי...לא הבנתי...(במה שרציתי להגיד בזה שאנחנו לא מכירות את השישיסטים...)
התכוונתי לומרעזרא - ארכיון
שאתן כן מכירות את כל השישיסטים אצלנו..
אנחנו?!?! שישסטים?!?עזרא - ארכיון
וואי, אתה שמיניסט של כל ההימלפרבים... חחח... בכלל שמים על זה בבי"ס שלך?!
אני לא מכירה משמה ששיסטים....עזרא - ארכיון
באר- התכוונת אםעזרא - ארכיון
שמים על השמיניסטים בהימלפרב?
אז נענה ככה- להיות שמיניסט בהימלפרב זה באמת כבוד! אבל תמיד יש ת'זיינוק הפעור שהרגע בקע מהביצה ועוד לא יודע איך העניינים הולכים שבא לאמצע המגרש ואומר "לא משחק אין משחק"....
אני חושב שאם אני אפרט מה גורלו אני פשוט אזעזע כמה אנשים פה..(סתם..ת'אמת אצלנו בבי"ס- אלימות- מחוץ לכל גבול! אם מישהו מרים יד על מישהו- ובפרט על מישהו קטן ממנו- הוא אכל אותה ובד"כ הוא מועף תמידית..)
אאוץ'.....עזרא - ארכיון
כן,ב"ה שאין לנו זיינוקיות...עדיין.....נראה לי שזה ישאר גם בית ספר תיכון.........
לנו אין זיינקות ...וס22ה!! (חחח הזכיר לי את פנינה.עזרא - ארכיון
...)
איזה כיף לכם-עזרא - ארכיון
לפעמים הם פשוט מטומטמים...
בכולופן- זה מהצד שלנו, אבל גם מהצד שלהם זה עדיף בי"ס תיכון וחטיבה בנפרד- יש כאלה מגיעים לבי"ס(ביום הראשון ללימודים)- מפחדים כמו איזה לא'ידע מה- אחד הזיינוקים בא ושואל אותי כולו רועד ורוטט מפחד- "סססססססליחה---פפפפה זזזה הששייירררוותים?
איך רציתי לצעוק "בווו"(הפחדה) אבל לא היה לי לב לזה אז פשוט עניתי לו ואמרתי לו שאין צורך לפחד...
לנו יש זיינוקות-אבל אנחנו לא כ"כ באות במגע איתםעזרא - ארכיון
כל אחד וקומתו שלו.
כן....ב"ה....עזרא - ארכיון
אצלנו (אז)באומנויות,אז הזיינוקות היו פאקאצות מעצבנות שכ"כ חשו!!!!!!!!רציתי להעיף להם כזאת כאפה........
פריה- באומנויות אנחנו היינו הזיינוקות חח...עזרא - ארכיון
לא, התכוונתי עם יש אצלכם את הקטע של שמיניסט-חמשוש או שבכלל לא מרגישים את זה (שחנ"שים, עניינים..)
לא נכון!עזרא - ארכיון
הבנות אחרינו היו פי אלף יותר גרועות!
וואי וואי, התנצלות מעומקא דליבא חחח...עזרא - ארכיון
כתבתי "עם" במקום "אם" ממש מזעזע מה שהחברה עושה לי חחחח...
זה מתחיל שוב...פשוט לסגור את האשכול........עזרא - ארכיוןאחרונה
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך