התחלתי לפני כמה חודשים לאפות חלות מקמח מלא
הבעיה היא שכל פעם ברמה כזו או אחרת יש לחלות ריח והרגשה כמו של השתחררות הדי אלכוהול.
(נגיד השבוע זה היה ממש בלתי נסבל)
מבינים למה אני מתכוונת? אין לי הגדרה אחרת להסביר את זה.
נראה לי זה קשור לשמרים אבל אין לי מושג איפה הבעיה.
אמא שלי אומרת שאולי הבצק התקלקל אבל איך זה קורה ומה עשיתי לא בסדר?
מה שאני עושה זה:
משתמשת בשמרים יבשים (אחרי הפתיחה שומרת במקרר)
מתסיסה אותם עם סוכר חום ו1/2 כוס מים חמימים
אחר כך מכניסה לקמח וכו' ובסוף מוסיפה את המלח והשמן.
אחר כך מתפיחה שעה (לא במדויק) בקערה מכוסה במגבת על עדן חלון עם שמש,
לשה שוב, מתפיחה שוב לשעה כנ"ל, עושה צורות, ומתפיחה שוב ל1/2 שעה
ואז לתנור..
למישהו יש רעיון מה בכל הנ"ל הוא הגורם לתופעה?
מישהו בכלל נתקל בדבר כזה?
כי זה פשוט לא ממש נעים לאכול הדי אלכוהול..
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי!!
)
)

