מה שאנשים מוכנים לעשות......עזרא - ארכיון

הקישור הבא הוא של סניף מסוים(את שמו לא אזכיר)בו כיסופים בנים,משפילים את עצמם.....קלטו....

צפייה מהנה.......

לא נכנסתיעזרא - ארכיון
לא כזה הפסד אפרים..עזרא - ארכיון
פריה- אני לא מזהה...בכולופן- אפילו אם רק דמיינת את זה
=> אנחנו לעולם לא נעשה את זה!!
פחחחחחחחחעזרא - ארכיון
איזה.........
איז סניף זה?
חחחחחחחחח... מיזה היצורים האלה??עזרא - ארכיון
זהו פריה.. בשביל מה הראית לנו את זה?
פריה- יחורשת אינטרנט!!עזרא - ארכיון
אשכרה!! איך את מוצאת את הדברים האלה?עזרא - ארכיון
כנסי לyoutube.comעזרא - ארכיון
יש שם הכול...
גם אני חורשת שם.. אבל איך אפשר להגיע לדבר הזה?????עזרא - ארכיון
עושים חיפוש "כיסופים"עזרא - ארכיון
זה עובדדדדדדדדעזרא - ארכיון
זה עובדדעזרא - ארכיון
ניסיתי להיכנס לפורום מהחדר של אח שלי ואפשר להגיב ולראות את התגובות....!!!!!!!

פריה אני מאושרת!!!
סוף סוף.....
ב"ה.....עזרא - ארכיון
זה כיסופים הר נוף....וממש חבל שהצוות שלנו לא מוכן לעשות אתזה שיא המצחיק.......
יותר נכון- מזל שהצוות שלנו לא משפיל את עצמו ככה...עזרא - ארכיון
אבל זה מצחיק....עזרא - ארכיון
חברה שלי בכתה מרוב צחוק....
אנחנו נבכה מרוב בושה...עזרא - ארכיון
יש צחוק ויש השפלה- וזה אפילו לא נקרא זרימה
=> פשוט השפלה!
אותי זה היה מצחיק........עזרא - ארכיון
אני מוכנה לשים כסף אם צוות בנים יעשו אתזה..עזרא - ארכיון
כל אחד 5 שקל
זהו?!?!עזרא - ארכיון
אם את מביאה מאייה אני מוכן אולי..(אולי!!) לשקול את זה..
(נ.ב: את לא חייבת לכל אחד..אני יכול לקחת את של כולם- בחצי מחיר- איך??)
גם בשביל כסף אתם לא תעשו את זה.. ואני מבינה אותכם.עזרא - ארכיון
זה כבר ממש משפיל.... חוץ מיזה שנראה לי שהריקוד של-ואת ואת ואת... הספיק לכם לכל החיים....
איכס...עזרא - ארכיון
ממש לא אהבתי!! וברוווור שהסניף לא יעשה את זה...
דוגרי יעל!עזרא - ארכיון
זה היה אחד הדברים המצחיקים ביותר!
(וזה גם יצא נחמד בסופו של דבר-!)
מ-ד-הייים...סתם סתם מאוד מצחיק...משפיך....עזרא - ארכיון
נו אז מה הבעיה?זה בידיוק אותו דבר,רק עם חצאיות וחולצות מצחיקות ופאות.........
הם נראים כמו ברביות של שנות השבעים...............עזרא - ארכיון
בואנ'ה , זה פשוט לא ייאמן,פחחחחח....
למה אני אף פעם לא מבינה איך אתם מוצאיםעזרא - ארכיון
בתוך האתר את מה שצריךלראות(לשם שינו)
ולא דברים דוחים כמו שיש שם?
כי צריך פשוט לחפש....עזרא - ארכיון
סתם,בד"כ כותבים כל מיני צורות שונות למה שרוצים למצוא...נגיד-את רוצה למצוא את השיר קול גלגל של בועז מעודה או של שוטי הנבואה(תלוי בביצוע...)אז את כותבת:בועז מעודה,קול גלגל,שוטי הנבואה,בועז מעודה בכוכבנולד...וכו' וכו' עד שאת מוצאת את מה שחיפשת..אבל ממש קל למצוא את קול גלגל......בכל מקרה,חברה שלי מהר נוף אמרה לי מה לכתוב על מנת שאוכל למצוא אתזה.......
פריה- מצאתי!עזרא - ארכיון
תצלמי את עצמך מנגנת על הגיטרה שלך(החשמלית כמובן!) ותעלי את זה ליוטיוב ונוכל לשמוע אותה בלי להסתבך בלהביא אותה לסניף!
(מי שלא הבין- אני ממש מעוניין לשמוע את הגיטרה, אבל זה קצת מסובך לסחוב מגבר לסניף וכו'..)
אה....עזרא - ארכיון
פריה? את בכלל יודעת לנגן בגיטרה חשמלית???
מה הצוות עשה של ואת ואת ואת?
פששש....יפה!עזרא - ארכיון
אבל אני ממש לא רוצה לצלם את עצמי,וגם...להעלות אתזה ליוטיוב...זאת בעיה.....אבל...טוב נסתדר כבר.........אולי...אני יחשוב עלזה....
חניאל- זה הריקודעזרא - ארכיון
"צוות - גימלים" שעשינו ביום הסניף דאשתקד..
וואי אני עד עכשיו בחירפוןעזרא - ארכיון
כי כל פעם שאני נזכרת בשיר חסידי או משהו..אני חייבת לדעת עם איזה שיר רקדתם,ואני לא זוכרת.
בקשה-אני צריכה עזרה.
וואי- זה היה לי במחשב עדעזרא - ארכיון
לפני שבועיים ומחקתי את זה...ועכשיו שכחתי!....
חבל-יהיה זכרו ברוךעזרא - ארכיון
תשאלי את יואב- הוא אמור לדעת!עזרא - ארכיון
זה היה של חברים-נכון?עזרא - ארכיון
אוף!!! עדיין לא ראיתי את הסירטון הזה!! זה לא מעלהעזרא - ארכיון
לי אותו...
אני כבר לא מנסהעזרא - ארכיון
אבישי-להקת 'חברים' האמריקאית...
אולי החבר'ה?!עזרא - ארכיון
חחחח איזה חמודות אתם....עזרא - ארכיון
אבישי...ראיתי אותך היום בהר חומה...
?! איך בדיוק?!עזרא - ארכיון
מן הסתם על האופניים..זה המצב היחיד שהייתי בו היום מחוץ לבית...מה עשית בדיוק בהר חומה בזמנך החופשי?
היה לי משעמם אז הלכתי לשמה....עזרא - ארכיון
כן הייתי עם אופנים וסוודר של הצוות....
אני עושה שה חנוכות (בהר חומה) אז ראיתי אותך כשהייתי על האוטובוס...
טוב..העיקר שאת נהנת...עזרא - ארכיון
אם לי היה זמן פנוי- לא הייתי נוסע להר חומה כדי לנצל אותו..
כן חניאל.....עזרא - ארכיון
מה עשית שם?
היא כתבה את זה בציניות י'יצורים... חחח...עזרא - ארכיון
היא כתבה שהיא הלכה לשם לעשות חונכויות...
מה זה?זה מה ששאלתי........עזרא - ארכיון
מי חשב שהיא לא מדברת בצניות?עזרא - ארכיון
אז זה ריקוד מדריכים שווה...........עזרא - ארכיון

הוא שווה ונחמד...קצת כאפות.אבל באמת נחמד מאוד...(כדי שלא תגיעו למחשבות,חברה שלי כתבה בני עקיבא,מצאה אתזה ושלחה לי...)
שיא החמוד ויפה(ושיא הנתקע)עזרא - ארכיון
ולמרות שבנים לא צריכים יותר מידי חזרות-תחשבי כמה ביטול תורה הם עשו בשביל הריקוד הזה.(די איזה מרובעת אני,אבל זה הדבר הראשון שחשבתי עליו,ורציתי לשץף אתכם)
חוץ מזה ,אני אוהבת אנשים אדירים.
טוב.. צוות בנים.. אנחנו שמים לכם ראף ואתם צריכיםעזרא - ארכיון
להגיע אליו... דוגרי הם ממש שווים!! לא כמו האחרים... האחרים התנגהו סתם כמו בנות.. אני לא אהבתי..
הם..טוב לא חשוב...עזרא - ארכיון
ראיתי רק חצי...זה היה שיא המשעמם...
שיא האדיר...היה שמה אחד עם קוקו!!!!!
ייצורים...אמרתי את זה בציניות...לא באמת היה לי משעמם והלכתי להר חומה...כתבי למה הלכתי לשמה...
מזה חונכיות?!עזרא - ארכיון
זה כל מה שרציתי לדעת...חבל אם היית רואה עד הסוף....
חחח..עזרא - ארכיון
איזה ריקוד שווה...
נכון נכון נכון?!עזרא - ארכיון
עכשיו תורכם.....
טוב,בעיה שלכם...פארשים.........עזרא - ארכיון
תהיו שחקנים, לא מעודדים! חחחחח....עזרא - ארכיון
על זה נאמר- שחקו אותה!
חחח....עזרא - ארכיון
"you go girl"- אתם רוצות- תעשו את זה אתם בנשף הנפרד שלכם(אחח...אני אוהב את זה...סתם...עזבו...)
זה קצת....טוב לא משנה.......עזרא - ארכיון
אנחנו עושות מספיק בנשף הנפרד שלנו....(כדבריך...אבישי,אהמ...)
כן, אני יודע..עזרא - ארכיון
אבל משום מה בנושא הזה אני אוהב להיות ציני..
לא רק בנושא הזה....עזרא - ארכיון
בוא'נה יאחוצפנית!!עזרא - ארכיון
אני?!?
בואנה תירגע... ואחר כך אומרים שאני מרוקאיתעזרא - ארכיון
שמתעצבנת מהר....
אתה יכול לנשום ולשאוף?
א. אני עצמי מרוקאי!עזרא - ארכיון
ב.אף פעם לא אמרתי שאת מתעצבנת מהר, בקשר אלי- רק צריך לדעת איפה ללחוץ ...
טוב.. אז כנראה שלחצתי בדיוק בנקודה הנכונה...עזרא - ארכיון
מצטערת...
אבישי- אתה אחד האנשים הכי לא ציניים בעולם! עכשיו יותר טוב?
כן הוא כן.שמעת אותו מדבר פעם?!עזרא - ארכיון
אני ציני?!עזרא - ארכיון
פה ושם- רק כשמתאים- אבל לא בכללי!
כן...אתה ציני...לא ממשעזרא - ארכיון
אבל בערך.....
בים בם בום...עזרא - ארכיון
טוב...מצטער להגיד לכם, אבל נראה לי שאתם טועים...מהיום אני אתחיל לבדוק ת'צמי...נראה אם אני אכן ציני..כי אני די לא אוהב את זה שאנשים ציניים רוב הזמן, כמו שכבר אמרתי- זה טוב לפעמים, אך לא יותר מכך..
נו לפעמים.....עזרא - ארכיון
אבל אתה לא יכול לומר שאתה לא.
אני יכול לומר שבכלליעזרא - ארכיון
אני לא!
טוב.עזרא - ארכיון
מה שתגיד....
הא הא-עזרא - ארכיון
"איזה ניצחווון, איזה ניצחווווון.."
????!!!!עזרא - ארכיון
מה?? אבישי בכלל לא ציני (בסהכ...לעומת אנשים אחרים...)
או! תודה רבה !!עזרא - ארכיון
אההה....לעומת אנשים אחרים....עזרא - ארכיון
אז לא...אבל טכנית...כן....סתם סתם...סתם מתחשק לי ככה וויכוח.....הפורום כזה-ביחד...נחמד ועליז...אין פה אקשן.....
יאללה מכות!!עזרא - ארכיון
אתה רוצה?אין לי בעיהעזרא - ארכיון
לזרוק עליך ככה איזה נעל.....חח......(נ.ב-נקרע לי מיתר באקוסטית,ואני עצבנייייית........)
דייי.. איזה עצבים... ממש לרחם עלייך...עזרא - ארכיון
יעל,לא לזלזל......עזרא - ארכיון
בד"כ נגינה על הגיטרה מרגיעה עצבים...ועכשיו?אין לי....סתם יש לי,אבל אני לא יודעת איך להחליף(אוי הבושה...)ועכשיו צריך להסחב עם זה לחנות.....וזה-מעצבן.....
את עדיין לא יודעת? אולי מישהו יסביר לך סוף סוףעזרא - ארכיון
ואת תוכלי להחליף בעצמך...?
להליף בגיטרה רגילה,אני כן...עזרא - ארכיון
אבל באקוסטית זה מוזר כזה...אמממ...אבישי?אפשר אולי שתסביר לי איך?
נוס פרובלמוס...עזרא - ארכיון
גרסייס....עזרא - ארכיון
(איפה אנחנו בבואנוס איירס?חח....)
אבישי- זה: נו פרובלמה...עזרא - ארכיון
לא נכון...עזרא - ארכיון
בספרדית זה- נוס פרובלמוס..(לפי מה שידוע לי מצפייה ממושכת ב"קטנטנות" ושאר זוועות<סססתתתתתתתתםםםם!!!>)..
אני שומעת את אבא שלי מספיק פעמים....עזרא - ארכיון
חוץ מיזה שאולי בכל הדברים האלה כמו קטנטנות זה שונה כי זה לא ספרדית כמו שאבא שלי מכיר.. אבל נראה לי שאפילו בארגנטינה לא אומרים את זה ככה..
אבישי, באמת לרוב אתה לא ציני, ובאמת שיש 'היתר'עזרא - ארכיון
מדי פעם להיות, אבל אני אישית משתדלת להוציא את הציניות שלי לא על דברים שיכולים לפנצ'ר גלגל של מישהו אחר.. (לא יודעת אם הסברתי את עצמי נכון..)
אני ניראה לי שיא הלא צינית...עזרא - ארכיון
אבישי!! מה אתה רואה קטנטנות?!?!?????
פריה- אפשר למות...!
חניאל- בצחוק!!עזרא - ארכיון
בכולופן...באר- צודקת לגמרי- זה בדיוק מה שאני משתדל, ואחת הסיבות שאני שונא ציניות כשהיא באה כ"דרך חיים"- לפעמים(לרוב) לא שמים לב, וזה יכול לפגוע במישה אחר קשות!!!
(המורה שלי אמר פעם, שכשאתה מייבש מישהו- אתה פשוט מוציא לו את האוויר מהמפרשים..)
זה שיא הנכון!!עזרא - ארכיון
אני בן-אדם שיכול להיות שיא הציני.
אבל אני יודעת שזה רק גורם לך לחשוב שמתוך זה אתה תיהיה שווה יותר ממה שאתה.
מה שאני חושבת לעצמי תמיד זה שאין לי שום זכות להוריד מישהו ,אין לי שום זכות לגרום לו להרגיש שהוא טמבל(אפילו לא לשניה),שהוא ירוד.
לכן אני גם לא עובדת על אנשים.
בדיוק אתמול דיברתי על זה עם חברה שלי ,והיא אמרה שמכירים מישהי כ"כ קרוב והקשר הוא הכי חזק שבעולם ,אז לאף אחת לא אכפת שכל אחת יורדת על השניה.
אז שאלתי אותה אם היא חושבת שמזה בנויה חברות?,אם ככה כל אחת תבטח בשניה ותוכל להגיד מה שהיא רוצה ולעשות מה שהיא רוצה בלי שחברה שלה תייבש אותה....(ארוך)
אני לא חושבת,יותר נכון אני בטוחה,שקיים כיום חברות אמיתית,חברות שקיימת מפירגון(ורק פירגון),לא להגיד למישהי שהיא כפות אם היא עשתה מעשה כל שהוא,לא לעבוד אחת על השניה וכ'ו
מילים כדורבנות!!עזרא - ארכיון
אדווה... לא ממש הבנתי מה אמרת.. אבל את רוצהעזרא - ארכיון
להגיד לי שכל החברות שיש לך אתן לא יורדות אחת על השניה??? אף פעם..????
לא נראה לי..עזרא - ארכיון
אף אחד לא מושלם- אבל לדעתה נראה לי שזה האידיאל- מה שהם היו(או לפחות היא) רוצות שיהיה..
עדיף לרדת אחת על השניה מאשר פעם בכמהעזרא - ארכיון
זמן פשוט להתפרץ.. ואל תגידו לי שפשוט מתאפקים כי תמיד בין חברים צריך לפרוק...
אדוה- אני גם חושבעזרא - ארכיון
שאת שואפת פה לשלמות(לא שזה רע ח"ו! פשוט שזה כמעט על טבעי..)
כוונתי היא- ודאי וודאי שצריך להזהר מאוד לא לפגוע באחר בכל מצב! אך כמעט ברור שכשמדובר בחברים טובים, שלםעמים "יורדים"- אז לדעתי זה אפילו לא ממש נחשב ירידות זה יותר "צחוקים"..
הדרך הכי פשוטה ליישב ת'עניין זה לאמר- שכל אחד ישתמש בשיקול דעתו ובשכל הישר, ויזהר מאוד במה שהוא\היא אומר\ת:
לא סתם נאמר "לסובב שבע פעמים את הלשון לפני שמדברים"...
ייאלה....לדעתי אין בעיה כ"כ לרדת אחת על השניה...עזרא - ארכיון
כאילו זה דוגרי הכללל לגמרי בצחוק אבל לפעמים זה כאילו באמת יותר מדי אבל פה ושם זה מש סבבה! ו...אני שונאת שמייבשין אותי אז פשוט די לייבוש!!!
בדיוק,עזרא - ארכיון
ואני חוזר...שכל אחד ילמד איפה לעצור, איפה לא טוב לייבש\להיות ציני...
חניאל-לא יהיה שום צורך לייבשעזרא - ארכיון
נעים לך שאת אומרת משהו שמצחיק אותך,ואחרים לא צוחקים .
זה לא נותן לך ,אפילו לשניה הרגשה שאת העבלה?
אז זה לא שווה את זה!!
אדוה- את מדברת על ייבושיםעזרא - ארכיון
חניאל מדברת על ירידות- לא אותו דבר...
אוקיי... זה פשוט מעצבן...עזרא - ארכיון
זה קורה לי מלא!! אני כותבת במשך שעה הודעה ואז היא נמחקת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
עכשיו אני אנסה לשחזר!
עזבו, אני לא מצליחה, אולי נעשה על זה חג"ס...
חחח..עזרא - ארכיון
באר- לא רציתי לומר עדין אבל אם כבר..
יש לי פעולת חג"ס מעולה(!!) על זה, אני מוכן להבטיח שחצי מהאנשים יצאו אחרי זה מהפעולה ויחשבו טוב טוב על איך שהם מתנהגים לחבריהם..'קיצר..חכו..אני נראה לי אעשה את זה בשלישי בעוד שבוע כך ש...אם מישהו עושה במוצ"ש- נא לא לעשות על זה..
במוצ"ש- באר והודיהעזרא - ארכיון
אם הם מצאו מה לעשות.
חחחחעזרא - ארכיון
זה מצחיק אותי...אם הייתי עושה חג"ס אז הייתי עושה את זה אחרי שהייתי מוצאת על מה להעביר...כאילו הייתי חושבת להעביר משהו רק אם הייתי רוצה להעביר לאנשים משהו מסויים (אם מישהו בכלל הצליח להין מה שכתבתי פה כי אני לפחות לא מצליחה להבין ת'צמי...)
וואי....כולם עושים עכשיו חגסים!! סחטן!!
מה? תגידו? גם כשאנחנו היינו קטנות אז כזה הצוות היה מארגן חגסים (גרעינים שחר, אחיעד ,ש"הם...)?????
בקשר לציניות...עזרא - ארכיון
מאתר "חברים מקשיבים"

שאלה
שבוע טוב וערב טוב!
חשוב לי מאוד לדעת, האם יש משהו רע בציניות ? (כל עוד היא לא פוגעת במישהו כמובן..)

תשובה
שלום וברכה,
זו שאלה מעניינת. בשביל לענות עליה כראוי אני צריך לדעת מהי ההגדרה המדוייקת של ´ציניות´, ועוד יותר מכך – לדעת לזהות את העמדה הנפשית שעומדת מאחורי הציניות. זו מלאכה בכלל לא פשוטה לאדם שאינו פסיכולוג מקצועי, והעובדה שאין כל האנשים שוים מקשה את הדבר עוד יותר. מה שאצל אחד מהווה ביטוי לדבר שלילי, מהווה אצל חבירו ביטוי לדבר חיובי. בדרך כלל אדם אינו בוחר להיות ציני, אלא זוהי צורת דיבור שמבטאת עמדה נפשית.
נניח, לצורך הדיון, שההגדרה הכללית של ציניות היא אמירת משפט בטון רציני, כאשר ברור לאומר ולשומעים שמסתתר מאחוריו מסר אחר מהמובן הפשוט שלו. כדי לנתח את העמדה הנפשית שמאחורי הציניות, צריך לנסות להבין למה מי שמדבר בציניות נוהג כך, ולא אומר את הדברים בצורה ישרה ומפורשת?
לפעמים הציניות היא סוג של מסכה. מכל מיני סיבות קשה לאדם לומר את האמת כמו שהיא, והוא מעדיף להסתתר מאחורי מסכה. בדרך כלל לא מדובר על תהליך מודע, אלא זהו ביטוי למה שמסתתר בנפש. ההתחבאות מאחורי מסכות היא אחד התופעות הבולטות התרבות המערבית, וכנראה היא נובעת מטשטוש הצדדים הפנימיים של החיים ומבריחה כללית מהאמת ומהפנימיות.
חמור מכך כאשר מטרת הציניות היא ללעוג. הלעג מוצלח יותר כאשר הוא עטוף בעטיפה, כשכלפי חוץ אומרים משפט רציני אבל ברור שמתכוונים להיפך.
אבל ציניות יכולה גם להיות סתם דרך לבטא דברים בצורה מקורית ומעניינת. אולי בסופו של דבר, המבחן הוא במינון. יכול להיות ששימוש אקראי בציניות יכול להיות ללא פגם, אבל ציניות קבועה היא ביטוי לעולם מלא המחיצות שבו אנו חיים.
אני שוב כותב שכתבתי את הדברים בלי שום הכשרה פסיכולוגית ואני די בטוח שהם לא שלמים ולא מדוייקים, אבל אני מקווה שמשהו יש בהם
כל טוב,
יעקב,

אחד יותר טוב...

שאלה
בס"ד ל"חברים מקשיבים": שלום, השאלה שלי היא על הקבוצה שלי שבתנועת הנוער, יש לנו ילדה בקבוצה שהיא צינית, הבעיה היא שהציניות שלה עוברת כל גבול , אין בה
בציניות
טקט, והיא פוגעת, למשל היא תוכל להגיד למישהי "יפה לך שמן" או, "בדוגרי יש לך גוף רחב" וגם בכל מיני נושאים שונים, לקבוצה זה נמאס, ואמרו לה הרבה פעמים להפסיק,אבל היא בטוחה שזה בצניות,
למיטב הבנתי
או שהיא כיביכול "חושבת ככה" כדי להשקיט את המצפון שלה.
בקטע שזה פוגע באנשים
תוך כדי הבעיה הזו נוצרה בעיה נוספת, הבעיה היא שהענין הפך לנושא לרכילות, וזה מפריע לי, איך לפתור את הבעיות הללו?,
תודה מראש, ויישר כוח על הכל!

תשובה
שואלת יקרה שלום. העלת שאלה לא פשוטה, אבל לפני שאשתף אותך במחשבותי, קודם כל רציתי להגיד שאני חושבת שכשקורים מצבים כאלו בחברה, הרבה פעמים נוח לנו להישאר ברמת הכעס, התסכול, הקיטורים והריכולים. בעיני, נדרשת בגרות של ממש כדי להתעלות מעל המצב הזה ולנסות לחפש פיתרון ושינוי, ובמקביל לרצות שהכל ייעשה בדרך הטובה ביותר ובלי לפגוע באף אחת, אפילו לא בדוברת עצמה, ואפילו לא מאחורי גבה. ועל כך קודם כל תדעי שאני מאד מעריכה אותך.
ציניות היא אחת המידות הקשות ביותר שקיימות באדם, איתן אנו נאלצים להתמודד, הן במישור האישי והן במישור החברתי. הבעיה בציניות היא שמכיוון שהדברים נאמרים במסווה של בדיחה הם נתפסים על ידי חלק מהאנשים, בדרך כלל על ידי הדוברים כסתם בדיחה קלילה וכביכול גם אי אפשר לבוא בטענות או להיעלב כי הרי זו בסך הכל בדיחה... אך למעשה אנחנו יודעים שבכל צחוק יש מעט מן האמת ובציניות יש הרבה מן האמת. בדיחות ציניות הן לרוב האמירות הכי פוגעות ומעליבות ויוצרות אווירה מאד לא נעימה כפי שמן הסתם קורה גם בקבוצה שלכן. אז למה אנשים עושים את זה? אם זה כל כך נורא, למה בכל זאת אנשים בוחרים להשתמש בציניות?
הרבה פעמים ציניות זה סוג של מנגנון הגנה שחלק מהאנשים מפתחים בעצמם מתוך חוסר יכולת שלהם להתמודד עם הסובב אותם, עם החברה, עם עצמם... מנגנון ההגנה הזה נובע ממקומות פנימיים מאד בנפש והצורך לפתח אותו שונה, באופן טבעי, מאדם לאדם. יש אנשים שהציניות נובעת אצלם מאיזשהו חוסר בטחון עצמי, חוסר אמון שלהם בעצמם שגורם להם לדבר אל הזולת ממקום מזלזל, עוקצני, פוגע, מתוך איזשהו רצון להראות לאדם שעומד מולי "אתה לא שווה יותר ממני". יכול להיות שזה יהיה בדיוק להיפך, דווקא בן אדם שמאד בטוח בעצמו יגיע לידי איזושהי גאווה וירגיש מאד בטוח לצחוק על הזולת. יש אנשים שבעקבות כל מיני משברים שהם חוו בחייהם הפכו להיות מאד ציניים כלפי המציאות ויש בכך איזשהו ביטוי לחוסר אמון בטוב הקיים בעולם, איזשהו יאוש, חוסר תקווה... ציניות יכולה לנבוע לעיתים מקנאה באדם מסוים או בחברה מסויימת אך מתוך חוסר רצון או יכולת של האדם להודות בפני עצמו או בפני הזולת שהוא מקנא, שהוא בעצם חושב שמה שקיים בזולת, שמה שעושים בחברה מסויימת זה טוב מבחינתו ושהוא היה ממש רוצה להיות דומה לזולת או להיות חלק מאותה חברה, הוא מתייחס אליהם בציניות.
ולמה אני כותבת לך את כל זה? כי אני חושבת בלי להכיר את חברה שלך, שגם אצלה, מסתתר משהו מאחורי הציניות שלה ושהיא לא סתם כזו. ויותר מזה, אני חושבת אם אתם באמת רוצות לעזור לה אתם חייבות קודם כל להבין שעומדת מאחורי הציניות שלה איזושהי סיבה, יכול להיות שזו אחת הסיבות שהזכרתי, יכול להיות שזו סיבה אחרת. מה שבטוח זה שהיא לא סתם צינית ושהיא לא סתם ממשיכה להיות כזו למרות שחזרתן ואמרתן לה שוב ושוב שזה פוגע. (גם אם היא לא מבינה שזה פוגע ובאמת היא אומרת את זה בקלילות ומתוך רצון להצחיק עדיין אני חושבת שיש סיבה שהיא לא מצליחה להפסיק להתנהג בצורה כזו). אני חושבת שאם תנסו לדון אותה באמת לכף זכות ולחשוב למה היא עושה את זה יש הרבה יותר סיכוי לשינוי- גם מצידה וגם ביחס שלכן כלפיה. ברור שהשינוי לא יקרה בן יום והיא לא תפסיק בבת אחת להיות צינית אבל אני כן מאמינה שעם הזמן זה יקרה. אני לא יודעת מה היחסים בינך לאותה בת ומה מידת החברות ביניכן. אם אתן חברות טובות הייתי מציעה לך לנסות לחשוב, מתוך ההיכרות שלך איתה אם יש איזושהי סיבה שיכולה לגרום לה להשתמש בציניות, אם קשה לך לבד אולי תחשבי על זה עם עוד חברה, שמכירה אותה טוב וביחד תנסו להגיע לאיזושהי מסקנה. ( אני מציעה לך את זה כי אני יודעת שאין לך רצון סתם לרכל עליה ולכן אני מאמינה שתצליחו לדבר על כך באמת על מנת לעזור לה ולא סתם). אם תצליחו להגיע לאיזושהי מסקנה בנושא תנסו לחשוב איך אתן יכולות לעזור לאותה בת- אם זו מישהי שקשה לה עם עצמה, שאין לה אמון בעצמה, תחשבו על דרכים להחזיר לה את האמון, אם זו מישהי שחוותה משבר תחשבו איך אפשר לעזור לה להתגבר עליו ובכלל, תנסו לחשוב איך אפשר לעזור לה להסתכל על העולם ועל אנשים בעין טובה, זה תמיד עוזר.

אני מתארת לעצמי שזה לא פשוט לך לקרוא את הדברים שאני כותבת. אולי גם את נפגעת מאותה בת, בטוח שהיא פגעה בחברות שלך, זה ממש קשה לשנות את נקודת המבט, לשנות את הגישה ולרצות לעזור לה. אבל אני באמת מאמינה שזו הדרך ואני גם מאמינה שתוכלי לעזור לה, למרות הקושי. אין לי ספק שככל שיותר בנות ישנו את הגישה אליה גם היא תשתנה ולכן הייתי מציעה לך לדבר על כך גם עם שאר הבנות, לא ביחד עם כולם אלא לאט לאט, כל פעם עם מישהי אחרת- גם לנסות להציע להם דרך אחרת להסתכל על הדברים, גישה אחרת להתייחס למציאות ולאותה בת, וגם לדבר איתם על העניין השני שהזכרת בשאלה- שזה שיש מישהי אחת שהיא לא בסדר זה לא אומר שכולם יכולות לדבר עליה ולרכל עליה כי זה לא מועיל לאף אחת אלא סתם מלבה את הכעס והמריבה. בהערת אגב אני אגיד שיש מצבים שבהם בת באמת באמת מרגישה צורך לשפוך את הלב ולספר שהיא נפגעה. צריך מצד אחד להשתדל שזה לא יקרה כל הזמן אבל לפעמים כדאי לתת גם לזה מקום.
אני מקווה שהצלחתי לעזור. אם תרצי להתייעץ שוב בנושא זה בעקבות מחשבות שיעלו אצלך לגבי אותה בת, וכמובן גם בכל עניין אחר, את מוזמנת לשוב בשמחה ולשאול. אני מצרפת לך גם את כתובת האימייל שלי- את יכולה בכיף להשתמש בה.
לסיום, אני רוצה לצרף ולאחל את מה שכתב ר´ אלימלך מליז´נסק בתפילתו: "אדרבה, תן בלבנו שנראה כל אחד מעלת חברנו ולא חסרונם ושנדבר כל אחד את חברו בדרך הישר והרצוי לפניך ואל יעלה שום שנאה מאחד על חברו חלילה".
ושוב, יישר כוח על הכל והרבה הצלחה.
ברוריה.

וואוו וואווווו ווואוווווווו....זה ארוווך.....עזרא - ארכיון
שניה אני יקרא בכל זאת...אימאלה יואב!אתה לא יכול לפרק אתזה לכמה תגובות?שיראה ק-צת יותר אופטימי????זה ממש מלחיץ.....וגם הכל כזה בצד אצלי,אימאלה......שניה אני חוזרת לקרוא אתזה.....
תגיד יואב?? אתה אוהב לכתוב הרבה?? זה מעזרא - ארכיון
ממש מייאש לקרוא את זה...!
הקטע השני מממש ממש יפה וממש טוב...הראשון קצת פחות אהבתי....
אבל לא יודעת איך להסביר את זה אבל אם מישהו זוקר מדי פעם אמירות ציניות אז זה לא ניראה לי הדבר הכי גרוע בעולם.... ולא בכל צחוק יש מעטמן האמת...!!!!!
חחח קראת את זה בסוף?עזרא - ארכיון
זה לא כזזזזזזזזזזזזזזה ארוך...!
זה ארוך....ועוד לא סיימתי......עזרא - ארכיון
טוב.. אנסה בכל זאת לשחזר...עזרא - ארכיון
מסכימה לגמרי...
פעם אם אדם היה מייבש מישהו אחר הוא לא היה מגניב או משהו כזה... הוא היה פשוט בנאדם לא נחמד!!
אני מדברת גם על עצמי... אנחנו בני אדם לא נחמדים... לא, אתה לא אמור להיות דוגרי כשזה כרוך בזה שאתה פוגע בחבר שלך!
החברה ואתה בעצמך מרגילים אותך לחשוב בראש של "יאללה, תזרום, כולה פגעו בך, חוצמ"ז שזה בצחוק וכו'..." "אל תהיה כבד" וכו'...
אבל בפנים זה מצטבר! לא רק שפוגעים בך.. זה גם הופך אותך, שפוגע באחרים להיות בנאדם פחות טוב, פחות חיובי, פחות מחייך...
לא, אני לא מדברת על דברים גבוהים דלא קשורים אלינו, בא נבדוק את עצמנו כמה פעמים ביום אנחנו אומרים "חפרת" "ילדת כאפות" וכו'..
טוב, בסוף יצא משהו שונה ממה שתכננתי... מקווה שיצא את מה שרציתי לכתוב...
נראה לי שהבנתי..עזרא - ארכיון
ונרא שכולם מסכימים על אותו דבר- חניאל- את צודקת בעיקרון שלא בכככככלל צחוק(אבל ב99% יש אמת!)יש אמת, ונכון שלא כל ירידה או ציניות זה רע- אבל תנסי לעצור רגע ולחשוב על ההערה הצינית האחרונה ששמעת היום- על הייבוש האחרון ששמעת היום- ותנסי לראות איך מושא הציניות(מי שירדו עלי\ הפנו את הציניות כלפיו) קיבל את זה...
זה בדיוק העניין, אבישיעזרא - ארכיון
שלאנשים לא איכפת לעשות את הדברים האלא ,כחלק מהסיבה שהם חושבים שאנשים זורמים יחד איתם!!
האדם הפגוע לא יראה את זה ,הוא לא רוצה שיחשבו שהוא כפות,בכיין,לא זורם..
אז הוא יצחק,ויגיד שלא אכפת לו,או שהוא ינסה להכחיש שהוא בכלל לא פטאטי....
אבל אח"כ הוא מרגיש שהוא כזה,וזה הורג אותו
פסיכולוגיה.......עזרא - ארכיון
אתם פשוט חוקרים את נפש האדם וזה נחמד,אבל:
לא כל בנאדם נעלב מירידה ו\או ציניות.
כל מקרה לגופו,יש מקרים שבנאדם באמת לא נעלב אז
הוא לא צריך לשחק אותה צוחק,הוא באמת צוחק,
ויש מקרים שבנאדם באמת נעלב,
אז פשוט שימו לב לירידות שלכם...
לא יודעת מה איתכם אבל...עזרא - ארכיון
פעם (עכשיו כבר די פחות..) היו יורדים עלי די הרבה אבל זה לא כזה הפריע לי (היו קטעים שקצת אבל עדיין לא ממש) ולא ניראה לי שעכשיו צריך כזה כל היום להיות נחמד לשני והלגיד כל היום שאתה מת עליו...לפעמים לדעתי אין בעיה שיורדים אחד על השני.....
אדוה- אם לא הבנת- אני מסכים איתך בכללי..עזרא - ארכיון
רק דבר אחד- אני חושב שכל מקרה לגופו והחכמה היא לדעת מתי כן ומתי לא..לא כולם מסוגלים לזה- אבל זו כל החוכמה...
זה היה משפט חכם......עזרא - ארכיון
(שני-לספר שלנו....)לא באמת...זה היה נחמד........
ציניות...עזרא - ארכיון
זה ארוך...
אבל שווה!

שמחה אמיתית ופנימיות האדם - אהוד סיאני
הדברים המובאים להלן פורסמו בעבר ב"מעייני מעלות".

--------------------------------------------------------------------------------

צפרדע1

אינני זוכר איפה ראיתי את הגרפיטי הזה, אבל אני בהחלט זוכר את הרושם הרב שזה הותיר בי. "ילדים זורקים אבנים על צפרדעים בצחוק. צפרדעים מתות באמת". מעולם לא הרגתי צפרדע, בין ברצינות בין בצחוק, ואף פעם לא ראיתי מישהו אחר זורק אבן על צפרדע, וכשאני חושב על זה באמת, מעולם לא יצא לי לפגוש גווית צפרדע בכלל. אבל המסר ברור, צחוק של אחד מוביל למוות רציני של אחר.

וכשאותם ילדים, מהגרפיטי, משחקים להם בצפרדעים, והורגים אותן - האם הם חושבים בכלל שלאותה צפרדע ירקרקה יש רגשות? לא. הצחוק נועד בשבילם, ולא משנה להם כל כך, אם יש פגיעה, ועד כמה היא חמורה באותה צפרדע.

וגם אנחנו לפעמים צוחקים, אנחנו מרשים לעצמנו להעיר הערה צינית, בדיחה עוקצנית, איזו ביקורת מעליבה, ומיד אח"כ מוסיפים "אל תהיה כל כך כבד, זה בצחוק". בליווי חיוך שובבי, אבל בלי משים כבר פגענו, כבר הרגנו. הצפרדע הירקרקה שמולנו - הולבנו פניה, והיא שוכבת דומם, מתה, חיוורת כסיד. מתה באמת.

לכל אדם יש רגשות, וכל אחד, עם סף הרגש השונה שלו, נעלב. לא תמיד מראים את העלבון כלפי חוץ, זה קשה, זה לא מקובל להיות נעלב, זה לא מצטלם טוב, ולא נתפס כבסדר. "זה היה בצחוק, מה אתה לוקח הכל ברצינות", אבל בכל שצחוק יש שמץ של אמת, וגם אם המעליב לא מודע לשמץ האמת המצוי בהערתו הפוגעת, הנפגע מודע לה.

ישנם כאלה, שנראה להם שיש להם "עור של פיל" ואין הם נפגעים מדבר, אבל גם להם יש משהו צפרדעי פגיע בתוך תוכם פנימה. מתי נוכל להרגיש את מידת הפגיעות? את הגבול שבין "סתם בצחוק" תמים לפגיעה נוראית ברגשות הזולת? - אף פעם לא נוכל! פשוט, כל אחד נעלב במידה אחרת, אך כולם מסתירים זאת באותו אופן, בפרצוף חתום, חסר הבעה. הפגיעה היא פנימית, עמוקה והרסנית.

בצבא, כאשר היחסים בין בני אדם מאד קרובים, ישנו קשר קבוע בין כל חיילי המחלקה, קשר תמידי ורציף לאורך כל היום. כל אחד, באופן טבעי, זורק הערה פה, מילה שם, סיפור על מעשה "שוקיסטי" עדכני, תיאור פדיחה, השתתפות בבדיחות על חשבון "החריג של המחלקה", וחיוכים של הנאה כאשר המפקד יורד על אחד מהחיילים, ואפילו אם זה באמת מצחיק... יש להיזהר, כי גם כשאנחנו הורגים צפרדעים בצחוק, הן מתות באמת.

אבישי קרן

--------------------------------------------------------------------------------

תקציר הדברים: "ילדים זורקים אבנים על צפרדעים בצחוק, צפרדעים מתות באמת". כך גם בציניות וב'ירידות' על אנשים שנעשים בצחוק, אבל אנשים נפגעים 'ונהרגים' באמת. ותודה לאבישי, בוגר הישיבה.

- - -

מי מאיתנו לא חש פעם שאין לו חברים באמת? מי מאיתנו לא הצטער על כך שהוא לא יכול לספר על עצמו הכל? מי מאיתנו אינו מסתיר כמה סיפורים קטנים כאלה שרק הוא יודע ואף אחד לא? והוא היה מאד רוצה לשתף מישהו בסיפורים האלה. אבל לא יכול. והוא מתוסכל מזה...

- - -

"אחרי שבליכוד הבינו שההדלפה העלתה את מס' המנדטים לשלושים וחמישה, העריכו במפלגה שהודעת המשטרה על העמדתו לדין של ראש הממשלה תעלה את מס' המנדטים לשבעים. אולי בגלל זה הוחלט לחכות עם העניין עד לאחר הבחירות. עכשיו בודק היועץ המשפטי לממשלה מי אשם בכך שהמשטרה השהתה את הודעתה על העמדתו לדין של ראש הממשלה".
סאטיריקן ברשת ב' ביום שישי כ"ח בשבט ס"ג

אנחנו חברה חטטנית שאוהבת מאד לעסוק בפשעיו של היחיד. לצערנו אנחנו נהנים לגלות את חולשותיו של האדם ולחשוף אותם לעין כל. ואני לא מדבר כרגע על העיתונים והטלוויזיה וכל אמצעי התקשורת ההמונית.
תראו מה קורה בחברות סגורות וקטנות כשמישהו 'מפשל'. אחרי 5 דקות כבר לא כדאי שתצא החוצה. חמור מזה - עדיף שתנתק את הטלפון ותשכור כבר עורך דין להגנתך.
כמות ההערות והירידות שאדם מסוגל לקבל בגין מעידה קטנה, גדולות, מבחינה נפשית, הרבה יותר מהנזק בפועל שהוא גרם, במיוחד שלא פעם מדובר בעניינים שהיו אמורים להיות עניין פרטי בינו לבין קונו ובין מכריו.

שמעתי לא פעם מראש הישיבה על מדרש המספר כי לכל צמח יש מלאך שתפקידו לומר לו "גדל!", לעודד אותו ולגדל אותו, ואילו בחברתנו יש לא מעט אנשים שמתאמצים לומר לכל מה שמסביבם "קטן!".
לכן, כל אחד מאיתנו אינו רוצה ואף לעיתים לא מסוגל לבוא ולספר על מה שעובר עליו.
למה לשים את עצמי מול כיתת יורים חברתית, עדיף לשתוק. בדיוק בגלל זה אנחנו לרוב כה ציניים. כי אם אני לא רוצה שיגלו מי אני, ובאותה הזדמנות יגלו גם את חולשותי ובעיותי, יחשפו אותן לעיני כל, יזלזלו בי וישפילו אותי, אז אני חייב לתקוף נגד ולצאת "גבר". אני אקבור עמוק עמוק את כל מה שהייתי רוצה לשתף. אני אכסה את זה טוב טוב שאף אחד לא יראה, אני אפתח שכבת ציניות מזלזלת באחרים ומתנשאת כאילו שאני יודע הכל ושהכל אצלי בסדר וככה אני אצא לרחוב. נראה cool לא?

כן בהחלט מהכיוון שלך יש הרבה משבי קור...

זה אמור לגבי דברים שליליים שבי שהייתי אולי מאד רוצה לתקן ואני אף זקוק לעזרה בהם אבל לעולם לא אעז לדבר עליהם מחשש "מה יגידו" ואיך יסתכלו עלי אחר כך. וזה אמור אף לגבי דברים חיוביים שהייתי מעונין לשתף (רגשות, חויות), אבל אני מרגיש ש"אין עם מי לדבר".

ואז מתחיל מעגל קסמים שבו כל אחד מתבצר בטירת הקרח שהוא בנה לעצמו. החרכים הצרים שהוא משאיר לא מיועדים בכדי שמשהו ייכנס לטירה אלא לטובת התותחים הרועמים לכיוון כל טירה אחרת שקיימת בסביבתו.

זה מזכיר לי קצת את פורים בישיבה התיכונית כשכל שמחתנו בפורים היתה שמחה לאיד, היינו כאלה שכל מה שהיה להם לשמוח ממנו זה הירידות החוזרות ונשנות בלי שינוי משנים קודמות על המורים, על בית הספר על מערכת החינוך ועל ההורים. לא היה לנו משהו אמיתי לשמוח בגללו, היה לנו רק את ה"נגד" הזה בשביל לשמוח2.

"לעולם איננו בעד" אמר יהורם גאון בתוכניתו3 "אנחנו תמיד נגד. והעובדה שאנחנו נגד משהו מסוים הופכת אותנו להיות בעד משהו אחר. ולא שאנחנו בעד אותו דבר ואף פעם לא היינו בעדו. אבל כיון שאנחנו נגד משהו מסוים אנחנו בעד משהו אחר".

זו בוודאי איננה שמחה אמיתית, זו שמחה של עניים, במושגים של הלכה זו אפילו לא שמחה בדיעבד.

ואנחנו מכירים שמחה אמיתית, אנחנו מכירים שמחה חיובית, כי כולנו רוקדים באירועים משמחים ומרגישים שמחה פורצת מתוכנו, כזו שממלאת אותנו ומזרימה דם חדש בעורקינו. כי אושר אמיתי איננו כזה הבא על חשבון אחרים. בכלל, בעולמו של בורא עולם, אני לא מכיר מצוה או הלכה שלשם מילואה צריך האדם לדרוס אחרים ולעלות עליהם.

דרושים לנו אנשים אמיצים. כאלה שגם אם הם עצמם נמצאים עדיין בסביבה עוינת במובן הציני הם מוכנים להתאמץ ולהפיץ אור, הם מוכנים לספוג את כל הביקורות האפשריות ולא להחזיר באותה מטבע, לא לפתח אותו עור של פיל שאבישי מדבר עליו.
והם מוכנים גם להיות מאושרים, מאושרים באמת! מאושרים בחייהם ובמעשים, שלמים עם עצמם כמה שניתן.

ולכל אלה שקבורים מתחת לציניות שהם מחצינים... אנחנו יודעים שאתם אנשים טובים, אנחנו אפילו בטוחים שבתוך תוככם פועם לב חם שיכול להמיס את שכבות האנטרטיקה שעטיתם על עצמכם, ונגלה לכם עוד סוד, אנחנו פתוחים לשמוע מכם הכל ולנסות להתייחס ברצינות. אין משהו שיכול להפיל אותנו מהכסא וממילא אין משהו שאתם לא יכולים לשתף בו את האנשים הקרובים אליכם והאוהבים אתכם.

נכון, במהלך חייכם עוד תפגשו אנשים שיטרחו לזלזל בכם כל הזמן, אבל תאמינו להם, אל תעלו את מעלות הקרור בגללם, להיפך הגבירו את חומו של המנוע שממנו אתם חיים ותנסו להמיס גם אותם, החום המייזע הזה הוא גם גורם הדבק והאחדות הגדול ביותר ותאמינו לי שעוד תהיו מופתעים מהם.

תחייכו, תחמיאו, תעודדו, תנו מילה טובה, הושיטו יד, תגלו סימפטיה, תהיו מעורבים, תעזרו, תדונו לכף זכות, תנסו להגיע למקומו, תעמדו שם כמה דקות, תתעניינו באמת, תשאלו מתוך רצון לדעת ולעזור, תציעו עזרה, תבקרו בעדינות, תשמרו מרחק סביר, תהיו אופטימיים, תאמינו (גם באדם העומד מולכם וגם בקב"ה), תעריכו, תאמינו שאתם מסוגלים לעזור, תנו תקווה, תייחסו כוונות טובות, תנסו להצדיק, תראו את החצי המלא, תעזרו למלא אותו.
אחרי כל זה, תגלו שגם אצלכם הכל מושלם ואתם שמחים וטובי לב, אתם אפילו קצת מבוסמים ולא מיין.

פסח כשר ושמח, לנו ולכל עם ישראל בכל מקום שהם.

פסח כשר ושמח גם לך!עזרא - ארכיון
יואב- קלטנו ת'מסר, די עם המגילות...
פריה- תודה(איזה ספר?)
יואב-בבבקקקקששששהההה,תקצר!!!!!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
אבישי-בקשה....(לי ול-ש-נ-י- מכתה שלי,עזרא גיגי,יש ספר בו אנחנו רוצות לכתוב את כל המשפטים החכמים(מטומטים...)שאנחננו אומרות ביום.כמו"למה לנו ולפלך אין שביתה חוץ מלנו ולפלך???"(C לשני מהימים הראשונים של השביתה....)וזה סתם היה משפט חכם...אבל זה הזכיר לי את הספר.......
טוב...עזרא - ארכיון
דרך אגב, שראיתי ספר עם 300 משפטים- חלקם מצחיקים וחלקם חכמים- זה היה פשוט טוב..
אחד ממש טוב...למשל('בקשה לא להתעצבן! הכל בצחוק!!)
"גבר אינו מושלם
עד שהוא מתחתן..
אז זה כבר אבוד.."
ועוד מלא מצחיקים בסגנון..למשל:
"אני אוהב חתולים, יש להם טעם כמו של פרגיות".
"אמרתי לא לסמים אבל הם לא הקשיבו לי"..
"פעם היה לי פיצול, היום אנחנו כבר מסתדרים"..
ועוד ועוד...
הראשון היה קורעעעע.....עזרא - ארכיון
מה שנכון נכון......
הכל היה קורעעזרא - ארכיון
חחחחחחחחחחעזרא - ארכיון
פריה...אתם פשוט יצורות...!!!
ממש סליחה על הכבדות...עזרא - ארכיון
אבל יואב כתב כאן משהו ממש רציני, נכון וחשוב, וראיתם מה עשיתם למה שהוא כתב?! מחקתם אותו... עכשיו הוא יפתח ציניות(מיועד למי שקרא..)
אבישי- מה שכתבת היה בדיוק מה שהמאמר מדבר עליו... כנראה שחומת הקרח שלך כבר בגודל... אם ישר אחרי שאתה קורא דבר כזה אתה ישר חוזר, לייבש, לזרוק אבנים על צפרדעים, ולגרום למישהו אחר פעם הבאה לא לשתף...
סליחה על הבוטות וסליחה אם פגעתי, זאת ממש לא היתה העזרא - ארכיון
כוונה...
את יודעת מה?עזרא - ארכיון
האמת שאת באמת צודקת......קראתי אתזה שוב.ובתכלס באר ויואב-זה מאמר טוב,ואמיתי ונכון.אבל מה בנאדם אמור להגיב לדבר כזה?קראנו,אני אישית הפנמתי.אבל אין בדיוק תגובה מסויימת....אין פה דבר שאפשר להתווכח עליו.את מבינה?זה לא שמחקנו,זה שפשוט
(לי אישית)לא היה מה לכתוב.אז אם לא היינו כותבים משהו אז ממילא זה היה יורד ונעלם במעמקי הפורום.עכשיו דווקא עם התגובות הלא קשורות זה נשאר בעמוד הראשון.את יודעת מה?אני אפתח אשכול עם המאמר,ואז מי שרוצה-שיגיב לפי מה שהוא חושב.ולא,אני לא עושה טובות לאף אחד.אני מסכימה איתך לגמרי....ואם לדעתך זה נמחק-אז עכשיו זה לא יהיה מחוק.
א-מ-ן נצח סלה ועד....עזרא - ארכיון
חשבתי שזה ברור...
אוקיי........עזרא - ארכיון
לדעתי קצת הגזימו.....עזרא - ארכיון
לא על כל ירידה אז האדם נפגע (גם אם זה בעומק הלב..)..
באר-עזרא - ארכיון
אני שמח בשביל שנינו שכתבת אחרי זה הודעת התנצלות- מחול מחול מחול!
ועכשיו לתגובה:
באר- מצטער שאני ריאלי ורואה את המציאות- אבל שמתי לב שבפעם האחרונה שנכתבו תגובות כאלו, כלומר- צוטטו מאמרים כאלו- אנשים באו ובהינף יד ביטלו אותם ואפילו לא טרחו לקרוא כשראו את אורך הגלגלת ההולך וגדל בצד השמאלי של המסך!
אולי את ועוד אנשים- כן קוראים את זה(ומצטער על הבוטות) מספיק חזקים כדי לקבל את זה ולקרוא את זה- אבל(!) לא כולם חכמים ולא כולם נבונים- והכי חשוב- כשאת רוצה לשכנע מישהו(בדיוק כמו בסיפור עם ההינדיק) את צריכה "לרדת" אליו כדי להעלות אותו איתך- את צריכה לדבר בראש שלו!
ולכן, אם מביאים כל פעם מאמר כזה שרק חצי(ונא לא להתווכח על מספרים- כי בניתי את כל זה על סמך התגובות למאמרים הקודמים שפורסמו) מהאנשים בפורום נקשרים\ מתחברים אליו- "תפסת מרובה לא תפסת"!
מקוה שהבהרתי את עצמי...love...
האמת... שלא ממש הבנתי מה אתה אומר...עזרא - ארכיון
נדבר בסניף...
אני לא יכולתי לקרוא את מה שיואב כתבעזרא - ארכיון
כי זה ממש שורף לי בעניים
תכנסי לאשכול "צפרדע".עזרא - ארכיון
מה ז"א שורף לך תעניים?עזרא - ארכיון
אי אפשר להסתכל על מסך מחשבעזרא - ארכיון
כ"כ הרבה זמן...
זה גם פול קרינה
חחחחחחחחחמודה!!!!עזרא - ארכיון
מה...? לי אין בכלל בעיה..!
כיף לךעזרא - ארכיון
הייתה תקופה שלמה שלא נגעתי במחשב,כי היה לי כאבי ראש לא נורמלים
אוף..עזרא - ארכיון
תעשי טובה באר- תקראי שוב...זה לא מסובך:
הרעיון הכללי זה- לא כל האנשים דומים ולכן אי אפשר לגשת אל כולם באותה הדרך,כדי שבן אדם יבין אותך צריך לדעת בדיוק איך לגשת אליו ולדבר איתו, ואילו טקסטים להביא.
נכון,לכן כ"כ קשה להיות יועץ או מורהעזרא - ארכיוןאחרונה
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך