סתם, רוצה לשתף ולהתייעץ, במיוחד עם המדריכיםעזרא - ארכיון

הוותיקים...

אז זהו, נגמר לנו אתמול החודש ארגון היה מעווווווולה! הכי טוב שיכל להיות!!!

נכנסתי להדרכה שבוע לפני פתיחת חוד"א, כל החודש העברתי פעולות בנושא שלנו, נעזרתי בחוברת ועבדנו על דגלנות   מ-ה-מ-מ-ת-!

אבל עכשיו, זהו, אין נושא, אין חוברת ואין דגלנות, עכשיו נכנסים לשיגרה שאני עוד לא מכירה....

מה עושים, על מה מעבירים? במה נעזרים?

מקווה שהבנתם ותוכלו לעזור...

תודה!

מוכר..עזרא - ארכיון
לדעתי עכשיו בעצם מתחילה העבודה האמיתי עם הקבוצה..
מן הסתם בחודש הזה הכרת קצת יותר לעומק תקבוצה.. ושמת לב לכל מיני בעיות שיש <ובחודש אירגון כל הבעיות צפות> תחשבי מה הבעיה העיקרית אצליהם ותתחילי לעבוד איתם על זה. <למשל- חוסר אכפתיות אחת לשניה, חוסר כבוד, חוסר הקשבה, צניעות, כל מה שנראלך בעיתי>. ולאט לאט את תקלטי איך זה עובד ואיך להמשיך..
ואם עדיין לא כלכך ברור ךך מה קורה עם הקבוצה אפשר להעביר על נושאים שבוערים היום כמו ירושלים.
במיסגרת הדברים האלה...עזרא - ארכיון
אין לכל שיכבת גיל מערך פעולות מיוחד לה?

כאילו, אני יודעת שאני צריכה להעביר משהוא, ואני מוצאת את עצמי מעבירה לחניכות כל פעם פעולה אחרת משני צידי המיתרס..

משהוא כאן שגוי..
צריכה להיות תוכנית שנתית, חוברת, או אפילו רק מטרות, ומתודות נימצא לבד.. אבל איזושהיא תוכנית, מערך משהוא... לבני עקיבא אם אני לא טועה יש דברים כאלה. לעזרא אין?!

תביעו את דעתכם..
לולו,עזרא - ארכיון
כלומר, בתחילת ההדרכה- אני מסכימה איתך ב100%..
כל שבת, פעולה אחרת, מה שבא ליד- העיקר שזה יהיה מספיק מהנה, ועם מטודות מגניבות, וזהו זה- זאת הפעולה שאני אעביר בשבת.. |או ככה לפחות זה היה אצלי..|

פעם זה היה נראה לי גרוע, אבל עכשיו כשנאי חושבת על זה עוד קצת-זה גם טוב שזה ככה.. <אם לשים לב שזה רק בתחילת ההדרכה ככה, ולא שנתיים שלמות, כי זה מתכון בדוק למריחת הדרכה.>

כי לפחות בהתחלה, את צריכה שיהיה כיף, שתהנו ביחד- את והקבוצה, כדי שתתגבשו ביחד ויהיה לכם ת'בדיחות שלכם והכל,
ואז, כשבאמת תכירי אותן- תדעי בדיוק מה הקבוצה צריכה, במה היא יותר נופלת, ועל זה תעבירי מ-ע-ר-ך פעולות.
[כן כן, מערך. לא ייאמן מה הכח של מערך לעומת פעולה.. בואו נגיד שלפני חודש (!) סיימתי מערך על תפילה, ואתמול חניכה שלי אמרה לי שזה עדיין מחזיק אותה, והיא הרבהיורת מתכוונת וכו'.. וזה לא היה קורה אם הייתי מעבירה פעולה אחת, ולא 5 כמו שעשיתי..]

ואם להתייחס יותר למה שאמרת-
כל קבוצה והאופי שלה, הבעיות שלה, הבגרות שלה, ויכולת קבלת מסרים בעומקים שונים.
סורי, עם כל הכבוד, חניכה בהעולים רחובות/כפ"ג,או מה שלא יהיה- היא ממש לא באותה רמה של חניכה מהעולים של סניף פיתוח.. מסכימה איתי? <כמה שעצוב להגיד, אבל.. אם להיות כנים..>

את לא יכולה לבוא ולהוציא חוברת עם 'מטרות לנחליאל' נגיד, כי כל קבוצה צריכה משהו אחר, וכל קבוצה עם אופי אחר- ומתוך כך, גם מטרות אחרות. ככה שאת המטרות תאלצי למצוא בעצמך, עפ"י ההכרות שלך איתן, איזה מטרות הן צריכות, על מה צריך לשים א הדגש ולעבוד עליו...
חו"מ, שגם לא כל המטרות מתאימות לך, כמדריכה. לא כל המטרות שהם יכתבו נגיד, מתאימות לך ולהשקפות שלך..
[וכידוע, הדבר ה-כ-י גרוע שיכול להיות זה להעביר פעולה כשאת לא כ"כ מסכיהמ עם המסר. חניכים מרגישים בזה..!]

זהו, כאן נגמרת המגילה

ובכל מקרה, ה-מ-ו-ן ב"הצלחה!!!
אויש, נמחק לי המשפט הראשון איכשהוא...עזרא - ארכיון
אני חושבת שלהכין חוברת עם מטרות מוגדרות לכל גיל, זה לא הדבר הכי יעיל שיש..
ואז ההמשך ...
אני לא אומרת שאני צריכה הגדרת הפעולה..עזרא - ארכיוןאחרונה
אני צריכה נושאים עיקריים, מטרות עיקריות, ברור שיש לי מטרות.. אבל הכל כאילו מבובלבל.. שלבים, ברמה הכי נמוכה שיש, מי שצריך שיעלה אותה קצת בעזרת פחות מתודות, יותר קטעים., תמיד אפשר למצוא... אבל משהוא בסיסי... לשיכבת הגיל של העולים הגיד, לא משנה כרגע, שתהיה לי דרך, שיהיה לי כייווון לאן אני צריכה להגיע ומאיפה אני יוצאת... הבנת?
כן אתם כבר מכירים את הטקסטים שלימקפיצים נטושים

משהו בין טרגי לקומי, נגוע בהומור עצמי ועקיצות לעשב לימון שמשום מה קוראת את זה... מה לעשות - יש אנשים משועממים ממני..

היי כמה ישן פהאנונימי (פותח)
געגועים עזים לכל החברלך מפהאנונימי (3)

וואוו ריגושים שענו לי פהאנונימי (פותח)

כן. געגועים עזים בטירוף

חחחחח נחשי מיזאת עונה לך פהאנונימי (3)

הניחוש הראשון והיחידאנונימי (פותח)

כולן ברחו את יודעת

חחחח אני לאבטוחה שאני יודעת מי אתאנונימי (3)

וואלה באלי לברוח

תנחשי🤷‍♀️אנונימי (פותח)

תברחי

אני כבר התייאשתי

..אנונימי (3)

את עדיין פה יא מיואשת

..אנונימי (פותח)

נו. כי לא ברחתי

..אנונימי (3)

נעלמת לשנה פלוס, זה נחשב לא בחרתי? חחחחחח

..אנונימי (פותח)

הופ יפה

ברחתי כי לא בחרתי

/\אנונימי (3)אחרונה

חחחחחח טוב אולי במקום להתכתב פה בערוץ הדבילי הזה, אולי תפסיקי לסנן בהודעות? |תוהה בקול|

וואו.עד כמה אני חסרת חייםאנונימי (פותח)

שאני משוטטת בערוץ ומגיעה לפורומים הזויים כמו צוציקית בת 15 איף

אינלי כוח לעצמי חח

..אנונימי (3)

אה עכשיו אני יודעת מי את, קלי קלות.

חחחחחחחח זה מה שקורה כשאין סמארט אה?

חחחחחח יא חרא חחחאנונימי (פותח)

זה בעיקר בגלל שיש מתכונת בראשון ואני מתכחשת לזה והדרייב לא עובד לי

..אנונימי (3)

למה יש בדרייב מה לעשות?

..אנונימי (פותח)

סרטים

והוא חזר לעבוד חח

בשעה טובה!אנונימי (3)
..אנונימי (פותח)
סו,
עברתי לפגוע בעצמי דרך אנשים
כמה נחמד
..אנונימי (פותח)אחרונה
אני הולכת להתנקות.
באבו אבוה
דווקא.
..אנונימי (פותח)

בעולם המשוגע הזה כולנו בודדים משום מה

כואב לי הראשאנונימי (פותח)
נערות עומדות בטרמפיאדהאנונימי (פותח)

ילדה אישה נבהלת מעצמהאנונימי (פותח)

את לא לבד אף פעם לא לבדאנונימי (פותח)

כמו שיכור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

הם רק בנו אותך את האמת שלךאנונימי (פותח)

תרקוד תרקוד עם עצמך את הריקוד המטורף הזה שלךאנונימי (פותח)

כמו ציפור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

אני שונאתתתת שהפורומים ככההההאנונימי (פותח)אחרונה

..אנונימי (פותח)

אוף

גוזל, חתוך את השמיים.

..אנונימי (פותח)

עמלק, תסתלק.

..אנונימי (פותח)אחרונה

כוסעמלק

אולי יעניין אותך