כלומר, בתחילת ההדרכה- אני מסכימה איתך ב100%..
כל שבת, פעולה אחרת, מה שבא ליד- העיקר שזה יהיה מספיק מהנה, ועם מטודות מגניבות, וזהו זה- זאת הפעולה שאני אעביר בשבת.. |או ככה לפחות זה היה אצלי..|
פעם זה היה נראה לי גרוע, אבל עכשיו כשנאי חושבת על זה עוד קצת-זה גם טוב שזה ככה.. <אם לשים לב שזה רק בתחילת ההדרכה ככה, ולא שנתיים שלמות, כי זה מתכון בדוק למריחת הדרכה.>
כי לפחות בהתחלה, את צריכה שיהיה כיף, שתהנו ביחד- את והקבוצה, כדי שתתגבשו ביחד ויהיה לכם ת'בדיחות שלכם והכל,
ואז, כשבאמת תכירי אותן- תדעי בדיוק מה הקבוצה צריכה, במה היא יותר נופלת, ועל זה תעבירי מ-ע-ר-ך פעולות.
[כן כן, מערך. לא ייאמן מה הכח של מערך לעומת פעולה.. בואו נגיד שלפני חודש (!) סיימתי מערך על תפילה, ואתמול חניכה שלי אמרה לי שזה עדיין מחזיק אותה, והיא הרבהיורת מתכוונת וכו'.. וזה לא היה קורה אם הייתי מעבירה פעולה אחת, ולא 5 כמו שעשיתי..]
ואם להתייחס יותר למה שאמרת-
כל קבוצה והאופי שלה, הבעיות שלה, הבגרות שלה, ויכולת קבלת מסרים בעומקים שונים.
סורי, עם כל הכבוד, חניכה בהעולים רחובות/כפ"ג,או מה שלא יהיה- היא ממש לא באותה רמה של חניכה מהעולים של סניף פיתוח.. מסכימה איתי? <כמה שעצוב להגיד, אבל.. אם להיות כנים..>
את לא יכולה לבוא ולהוציא חוברת עם 'מטרות לנחליאל' נגיד, כי כל קבוצה צריכה משהו אחר, וכל קבוצה עם אופי אחר- ומתוך כך, גם מטרות אחרות. ככה שאת המטרות תאלצי למצוא בעצמך, עפ"י ההכרות שלך איתן, איזה מטרות הן צריכות, על מה צריך לשים א הדגש ולעבוד עליו...
חו"מ, שגם לא כל המטרות מתאימות לך, כמדריכה. לא כל המטרות שהם יכתבו נגיד, מתאימות לך ולהשקפות שלך..
[וכידוע, הדבר ה-כ-י גרוע שיכול להיות זה להעביר פעולה כשאת לא כ"כ מסכיהמ עם המסר. חניכים מרגישים בזה..!]
זהו, כאן נגמרת המגילה

ובכל מקרה, ה-מ-ו-ן ב"הצלחה!!!