אנשים יקרים!בבקשה תכנסו..אנונימי (פותח)

שלום,אני חדשה פה..

אני הרבה פעמים ב"ה הולכת לפינויים וכ'ו וכ'ו....ויוצא מצב ששוטרים  נוגעים בי ממש...וגם אם זה לא ממש אז הם נוגעים וזה ממש התחיל להפריע לי כל העסק הזה...

השבוע היה פעם שניסיתי להמנע ממגע של השוטרים כמה שיותר...וזה כ"כ מעיק עלי הקטע הזה...אז מה אתם אומרים על זה?

ואני רוצה סתם ככה בכללי לדעת עם הקטע הזה של הנגיע מותר במקרים האלה...ומה אתם מציעים לעשות?

נשמה, הצלחת להגיע לנקודה הכי טחונה של הפורום בערך.תפוזה 1
בערך?? בדיוק!! הכי טחון וחרוש.. למי שיש כח- שיענההפגזניקית גאה!
אמרו לי שהרב דודי אמר בעמונה להמנע. תפני אליו שאלהעמישב
איך לעזאזל תוכל להמנע?!!?מאחורי הקו
ברור שאפשר!אנונימי (פותח)
אין מצב שהם לא יתנו לך את האפשרות שהם לא יגעו.
תבינו - עיקר הלחימה הוא ממש ממש ממש לא בפינוי עצמו!!!
אז איפה?מאחורי הקו
אולי עיקר הלחימה נמצא בלחיצה העצבנית על הכפתור 'כיבוי' בשלט אחרי ששומעים את כל השקרים שהתקשורת מספרת עלינו? לזה את מתכוונת?
חח.. חמודה..אנונימי (פותח)
זה כבר שלב הרבה יותר מקדים...

מי שרואה את הגירוש כעיקר הלחימה - פשוט לוקח הכל כדבר קטן שבאמת לא משפיע הרבה.. אתם חושבים שהמשטרה וכל אלה יתעייפו מתישהו? הם מתחלפים, הם נמצאים בקבוצות מאד תומכות, חורשים להם בשכל על גאוות יחידה, וכו'... הם לא מתעייפים וזה לא מה שאנחנו מנסים להשיג (כי זה כל מה שאפשר להשיג ב"מלחמה" בגירושים)
העיקר, ומה שאנחנו רוצים להשיג, הוא החזקה אמיתית בכל חלקי א"י. זה נעשה ע"י בניה, חיזוק מקומות קיימים, שהיה בכל מיני מקומות - זה נעשה כל הזמן!! יש אנשים שלא מגיעים כל פעם שיש גירוש כדי להאבק, אלא עושים הרבה יותר כל הזמן!!

עוד משהו שצריך להבין הוא, שלרוב אנחנו לא משיגים דבר בפינוי בכח. כמו שהזכרתי - כוחות הגירוש לא מתעייפים מזה לאורך זמן. ולהפסיק לחשוב שאנחנו עושים הכל בשביל האמירה!!!! מחשבה מוטעית ולא טובה!!
הרבה יותר טוב לחשוב מראש על טקטיקות מחוכמות ו"לסדר" אותם בדרכים שונות. - "כי בתחבולות תעשה לך מלחמה"
חמודה,חמסית
זה די פשוט באמת, וזה לא קשור לשום דבר מלבד אלייך. [ולכל האלה שקשה להם- יש רבנים שאומרים שמותר, ויש את האלה שאומרים שאסור: ככה שמהכיוון ההוא העניין ניפטר.]
יקירה, אם מאוד קשה לך הנגיעות האלה, אם זה מוריד אותך בטהרת וקדושת העבודת-השם שלך, אם את מאוד רגישה בתחום הזה [ושילכו לקיבינימיני כל האעלק פנאטיות שחושבות שאלה שנישארות אחרונות למען הרושם הטוב (שאין לי מושג על מי הן מנסות לעשות אותו- על הבנים שלגמרי לא מסתכלים? על חברות שלה? ראבק, יש דרכים טובות יותר לעשות פוזות.)], מה שלגמרי לגיטימי תעשי ותתרמי וימסרי עד שיגיע השלב הזה. תמתחי את הקו האדום שלך ממש שם, בקטע של הנגיעות (חיבה..) עם הכוחות. פשוט תעזבי לפני העימות הפיזי. זה פשוט לא שווה את הנזק, באמת. נפש אפשר למסור גם בדרכים אחרות שלא פוגעות בך כל-כך אנוש.

אח, חבורת, יהיה בסדר.
הסתבכתי.חמסית
*[ושילכו לקיבינימיני כל האעלק פנאטיות שחושבות שאלה שנישארות אחרונות למען הרושם הטוב (שאין לי מושג על מי הן מנסות לעשות אותו- על הבנים שלגמרי לא מסתכלים? על חברות שלה? ראבק, יש דרכים טובות יותר לעשות פוזות.), מי שסוחבת הכי הרבה מכות היא לא בהכרח ההכי קולית. לא. ממש לא, אפילו.],
*ותמסרי.

|מסמיק|
לא הבנתי...אנונימי (פותח)
חמסית, בקשר להודעה האחרונה אני מסיכמה איתך.מאחורי הקו
אבל בואי נגיד שיש מקרים גרועים יותר מלחטוף מכות מיס"מניקים כדי לעשות רושם על חברות שלך, או על אנשים אחרים. לצערי אנחנו חיות את זה יום יום, לא?
מיקרים גרועים יותר?חמסית
את מתכוונת לפעמים בהם היה סוג-של קצת הטרדה מינית? זה סיכון לא פשוט, אני לגמרי מסכימה. ולכן כל אחת צריכה לשקול לבד, עם עצמה, בכנות ובמודעות עצמית, עד כמה היא מוכנה לקחת את הסיכון (מאז שאני בפעילות ניתקלתי רק בפינוי אחד שהיה כניראה משהוא בסיגנון הזה..) הזה, ובכלל- את זה שיס"מ נוגעים בה.
לא! לא! חמסית! לא לזה התכוונתי..מאחורי הקו
התכוונתי לבנות שמשפילות את עצמן כדי לעשות רושם על אנשים (לומשנה מי, מורים, הורים, בנות, בנים ושות'.)
לכןעמית-טליה
הרב שמואל אליהו אוסר לבנות לעלות.
אם זה מה שקורה אסור לך ללכת למקומות כאלההאריאלניקהנאמן
ארץ ישראל עם כל הכבוד לא יותר חשובה מצניעות
ואת זה מי אומר, אתה?חמסית
לא, הפיצול שלו.תפוזה 1
והדעה של הפיצול שלו אמורה להטריד מישהו?חמסית
תשובה.אחד מאלף
זו שאלה מאוד חזקה,שמפריעה לי כבר הרבה זמן. כשהיינו בחומש "בזבנו" הרבה שעות בוויכוחים בנושא...

רציתי להזכיר שגילוי עריות ו"אבזריהו דגילוי עריות" הם יהרג ואל יעבור . ז"א שאם כופים גבר או אישה לעשות מעשה שהוא בניגוד לחוקי הצניעות הוא חייב למות ולא לעבור .
לגבי אסתר מובא בפוסקים שזה היתר מיוחד שהיה לה כיוון שזה נעשה להצלת של כל עם ישראל ממות ודאי, ומובא שגם במקרה כזה צריך לשאול ת"ח מופלג (ולייתר הרחבה יעוין בספר:"בכל נפשך"-בגדרי דין "יהרג ועל יעבור") .
חוץ מזה שיש בעיה של קריבה אל הערווה, ונגיעה ועוד מספר איסורים.
ואפילו שמצד הבת אין כאן מגע של חיבה,או כוונה להנאה .בהרבה מקרים השוטרים כן עשו זאת מתוך רצון ליהנות.
ולגבי מה שיש כאלה הטוענים שבמלחמת מצווה יוצאת כלה מחופתה, 2 הערות בדבר : 1) לא ברור בכלל שהימצאות בפנויים נחשבת מלחמת מצווה . 2)וחוץ מזה , ודאי שאין מדובר שם שהכלה יוצאת להלחם . הרי " דרכו של איש לעשות מלחמה ואין דרכה של אישה לעשות מלחמה" (קידושין) אלא הם שימשו כ"תומכות לחימה" וכדו'
ולגבי מה שכתבו , שאם הגברים גורמים לאישה להיות לא צנועה זה בעיה שלהם , זו טעות מכמה סיבות : א.יש חיוב על האישה להתנהג בצניעות אף אם אין גברים באזור. ב. הרי אם זה "אבזריהו דג"ע " יכול להיות שעל האישה למסור עצמה למיתה. ג. הרי כאן האישה גורמת לחוסר הצניעות שהרי אם היא לא הייתה באה לשם צניעותה לא הייתה נפגעת(למרות שאפשר לחלוק ולומר שאין להם זכות להפקיע ממנה מצוות ישוב א"י וכו',או שגם האיסור באדג"ע הוא רק בחיבה - ויש לדון...)

בנוסף לבעיות ההלכתיות הרבות , יש עניין נוסף והוא – שאני בכלל לא בטוח שאישה צריכה לחיות כשיש עליה "מטען" נפשי ורגשי של פינויים , הן מצד הנגיעה וחוסר הצניעות והן מצד עצם ה"חוויה" ...
העולם מתחלק לגברים ונשים ולכל מין יש את התפקיד החשוב שלו . "כל כבודה בת מלך פנימה" בנות , ללכת לפנויים זה בזיון בשבילכם... אפשר להשאיר את זה לבנים.
-מאז ומעולם נאמר "מנשים באוהל". "כל כבודה בת מלך פנימה" אין זה מכבודן של בנות ישראל להיאבק אפילו אם מאבק זה הוא על א"י .אני חושב שפשוט וברור כי אדם שנמצא בפינוי ורואה גילויי אלימות שנאה והתנכרות מושפע קשות מדבר זה .
ולכן פשוט וברור כי בנות ישראל לא צריכות לפגום בצניעותם ותמימותם ואפילו למען מצווה גדולה וחשובה כזאת.
ולכן , בניגוד למה שכתבו לפני ,בת שמרגישה שזה " לא מזיז לה" –צריכה להיות הראשונה שלה תשתתף בפינויים!

למסקנה, לענ"ד עדיף שבנות ימנעו מלהשתתף בפנויים.

זו סוגיה מאוד סבוכה , והבאתי כרגע רק מעט מקורות שזכרתי.

סוגיה נוספת שצריכה בירור היא עצם שהות הבנות במאחזים (ולענ"ד אם שומרים על הצניעות אין בעיה)
בתקווה לשמירה על קדושתנו,ומתוך כך על שלימות ארצנו.
אבל הוא צודק...א.א.א.
אנחנו לא יכולים לבוא ולהילחם על ארץ ישראל תוך כדי ויתור על שאר הערכים שגדלנו עליהם שאחד מהם הוא צניעות.
אם המאבק על הארץ גורם כאלה בעיות צניעותיות- אני חושבת שזה הזמן להשאיר את המאבק הזה לבנים.
"כל כבודה בת מלך פנימה"
תוספת-מאמר בנושא"שמירה על הצניעות במאבק על א"י"אנונימי (פותח)
רצוננו בא"י הוא משום שמקום זה הובטח לנו ע"י רבש"ע ובה אפשר להתדבק בו בצורה השלמה ביותר(כוזרי מאמר שני ט-יח)אין רצוננו בה כרצון הציונות החילונית המחפשת בסה"כ "בית לאומי" ומקום מפלט מפני האנטישמיות .

החשיבות בשמירת הצניעות ידועה לכל. אולם , ברצוני לחדד נקודה אחרת - צניעות במאבק על א"י :

כשמזהירה התורה לשמור את חוקי הצניעות חותמת התורה בפסוק "ולא תקיא הארץ אתכם בטמאכם אותה כאשר קאה את הגוי אשר לפניכם" (ויקרא יח) שמירת הצניעות הינה תנאי מחייב לשהותנו בארץ (עיין אוה"ח שם) א"כ כיצד יכולה הפגנה, עצרת או צעדה למען שלמות א"י להתנהל ללא הקפדה על חוקי הצניעות , האם איננו יורים לעצמנו ברגל ?!

בסדר, אבל למה צריך הפרדה מלאה?

ראשית,גדרי ההלכה בנושא ברורים מאוד (עיין לדוג' "ואת צנועים חוכמה" עמודים: תצ-תקלא)וגם כאשר איננו מבינים את סיבת ההלכה אנו עדיין מחויבים בה .

שנית ,אפשר להסביר דבר זה בעזרת סיפור קצר : בפתח משפטו של נהג דרסן , התפרץ הנהג הנאשם וקרא :אינני אשם ! לא יכולתי בשום אופן לעצור את המכונית במרחק כ"כ קצר. אף אחד לא יכול לעצור על המקום מכונית שנוסעת במהירות 140 קמ"ש ! הקהל שנכח באולם פרץ בצחוק . השופט מבלי לחייך פנה אל הנאשם והסביר : אין החוק תובע ממך מה שאינך יכול לעשות . אבל החוק דורש להעניש אותך על שהגעת , מתוך רשלנות ופזיזות ,למהירות מסוכנת כזאת שבה לא יכולת לשלוט על מכוניתך ולעצור אותה בזמן .

בתחילת כל יום אנו מבקשים בתפילתנו "ואל תביאנו לא לידי ניסיון ולא לידי בזיון " כנראה שהניסיון והביזיון הולכים בדר"כ צמודים... לכן אנו מבקשים מה' שיחסוך מאיתנו את ההתמודדות שמא ח"ו נכשל.

כאשר מארגנים אירוע ציבורי, מובן מאליו שיש למנוע כל בעייתיות אפשרית בצניעות ובמיוחד כאשר מדובר במאבק על הארץ כאמור למעלה.

נו , ותכל'ס?

איננו יודעים חשבונות שמיים,אבל שמעתי מכמה ת"ח כי אולי המאבק על גוש קטיף וצפון השומרון כשל,כיוון שלא שמרו בעת המאבק על כללי הצניעות.

דברים אלו ממש אומר ה"אור החיים" הקדוש(ויקרא יח):"נתכוון הכתוב להודיע שאם ישראל ישמרו את כל החוקים ...אין כח להקיא הארץ יושביה ...ואין הדבר תלוי אלא בישראל ".

מפחיד ממש! אם נשמור על הצניעות אף אחד לא יוכל לגרש אותנו מא"י.הכל תלוי רק בנו.

כנראה שאנחנו עומדים היום לפני מאבק קשה על שלימות א"י (הל"ת).ולכן , חשוב להבטיח כבר מעכשיו את "קדושת המחנה" אם איננו רוצים לירות לעצמנו ברגל!

"חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוקינו"
כתום צנוע
מסכימה 100 אחוזאנונימי (פותח)
בנות בפינוי...כאילו כפול 3
גם לי הייתה שאלה כזו. אז מבחינה הילכתית אין עם זה שום בעיה כי זה לא מגע של חיבה (אלא אם כן את נהנת מהמגע ומדבריך אני מבינה שאת לא...) אני שאלתי את זהמרשא שתי רבנים ושניהם אמרו שאין בעיה. ומולם עומד הרב לוינגר שאסור. יש לך את שתי האופציות יש לך היתר ויש לך איסור עכשיו את צריכה לחשוב. אני ניסיתי והיה פינוי אחדי שלא נגעו בי בכלל ואחרי זה הגרשתי כאילו לא נילחמתי בכל, נכנעתי. בקיצור תחשבי. אני מכירה היתר ואיסור ואם את רוצה את השמות של הרבנים תגידי לי... ב
בנות בפינויכאילו כפול 3
גם לי הייתה את השאלה הזו. ושאלתי רבנים. לי אמרו שאין עם זה שום בעיה כי את לא נהנת מהמגע שנוצר. ולחברות שלי יש רב שאומר שאסור. אני ניסתי בפינוי אחד והרגשתי כאילו לא נילחמתי. בקיצור תחשבי ברור שעדיף לא להגיע למגע אבל יש היתר. אם את רוצה את השמות של הרבנים תכתבי-אני מחזיקה משתי הרבנים... בהצלחה
אם לא חטפת מכות לא נאבקת?????א.א.א.
חמודה, אני הייתי לצערי במלא פינויים, ובאחד מהם לצערי סחבו אותי וזה היה נורא!! מאז (וזה היה לפני כמה חודשים) לא התקרבתי לאף מאחז כי אני חושבת שזה פשוט לא מתאים שבת תיגרר ככה.
במלא פינויים יצא לי לדבר עם בנות מאיזושהי אולפנה ושאלתי אותן איך הן יכולות להרשות לעצמן את המגע הזה. הן הביאו לי שמות של כל מיני רבנים (רובם אנונימים וחלקם ידועים) שאישרו לבנות להגיע לפינויים. התקשרתי ל2 מהרבנים שהן ציינו ושאלתי אותם איך הם יכלו לתת הוראה כזאת.
התשובה שלהם היתה: אני מעולם לא אמרתי דבר כזה. הכל שמועות..
לכן, אם לא דיברת אישית עם 2 הרבנים שאת מחזיקה מהם, יש מצב שבנות הנפיצו את פסקים חדשים כדי להרגיש שהן לא עושות עוברות עבירה בזמן שהן נותנות לאיזה יס"מניק לחלל את הגוף שלהן.
לא מדויק..יהודי!
ב"ה

אני ראיתי תשובה של רב מאוד מוכר שאמר שמותר...
ולעומת זאת ראיתי תשוב של רב מאוד מוכר אחר שכתב שאם יש פגיעה בצניעות לא ללכת...

עוד משהו-א.א.א.
אם הרגשת בפינוי שעצם זה שלא חטפת מכות אומר שלא נאבקת, אז משהו אצלך לא בסדר.
אני חושבת שהנוכחות שלך במקום, כשאת מראה שאכפת לך ואת מקדישה מהזמן שלך - זה תורם מלא למאבק ולרוח המאבק.
אני לא חושב שסתם אומרים שמות של רבנים.אנונימי (פותח)
אבל זה תלוי איך שואלים.
להגיד שאסור זה תמיד יותר קל אבל זה בורח מהבעיה.
התגובה של "איכפת לי" -איתי'ה
בס"ד

אני מבינה לרחשי ליבך. אומנם כיום אינני פעילה, אך בנערותי השתתפתי בהפגנות ועוד פעילויות בתנועת כ"ך של הרב כהנא, זצ"ל. ולכן, נאסרתי פעמים רבות, והתלבטתי רבות בנושא.

הנקודה היא, שזה מאד תלוי בבן אדם. ישנן כאלה, שהעמידה האיתנה נגד רשעות ואי צדק משווע למרומים, חשובה יותר מכל דבר אחר. ולכן, בלהט המצב, בכאב הקולקטיבי, בהתנגדות פיזית לגברים שליבם קשוח, ולא משנה מה הסיבה להתנהגותם האלימה, מעליבה, ובלתי מרוסנת, נותנת הרגשה לזה שנלחם בהם, של נצחון האור על החושך.

אני מאמינה שלהילחם בשליחם של אנשים מושחתים ומלאי שינאה, הוא דבר חשוב. קל מאד להעביר ביקורת על מה שניראה לאנשים רבים כ"גבורות קטנות ובלתי חשובות".... אך בעצם, כאשר אני מביטה לאחור, אני יודעת שמה שעשיתי היה חשוב. ובכל אופן, ניסיתי לתרום גם בדרכים אחרות. כמו התנדבות בבתי ספר בעיירות פיתוח וכו'. זאת אומרת, שישנן דרכי רבות ומגוונות לעזור ולשנות דברים.

ולכן, אם את מרגישה, שזה מציק לך בצורה שתגרום לך צער וכאב רב, אולי עדיף שתפני לדברים שממצים את רצונך לעזור ולשנות ככל יכולתך את המצב העגום שאנו קיימים בו. אתן לך דוגמא, לא כל אחד מסוגל להיות רופא, אפילו שהוא\י מאוד מוכשרים. פשוט הם לא מסוגלים לנתח בן אדם, או לראות אנשים פצועים. הם מבינים שפשוט, זה לא בשבילם וכל אחד צריך לנסות ולמצוא את הדרך לשלב את הכישרונות שלו\ה בצורה היעילה ביותר לחברה שבה הוא קיים, וגם לסיפוקו ואמונותיו האשיות.

אז, יקירתי, פשוט, קחי פסק זמן. שבי ועשי חשבון נפש, ונסי להתעזר באלה הקרובים אליך ואלה שאוהבים אותך, לנסות להגיע להחלטה, מהו הדבר הנכון ביותר למענך. היכן את באמת יכולה לעזור, מבלי שזה יפגע בך ובעתידך. ואם את מחליטה להמשיך ולהילחם, ישר כוחך. הדבר הגרוע ביותר זה, לשבת ולא לעשות מאומה, כאשר המבוגרים סביבנו, מאבדים את הצפון, והשחיתות חוגגת לה. אני מאד מעריכה אותך, ואת אלה שמוכנים להקריב למען עם ישראל וארץ ישראל. אני גם גאה בך שאת מעלה נושא חשוב שכזה באתר זה. במקום שלרבים ישנה גישה אליו. צריך הרבה אומץ לעשות זאת.

זאת הפעם הראשונה שאני מגיבה למה שאני קוראת כאן. פשוט, קראתי את מה שכתבת, ונגעת מאד לליבי. איכפת לי מאד, שאת מנסה למצא את דרכך במצב מסובך וכואב עד מאד. אני מאד מקווה שמה שכתבתי יעזור לך להחליט, איך להמשיך הלאה. אני מאחלת לך הרבה סעייתא דשמייא, והרבה הצלחה בכל מעשי ידייך.

ממני, אחת שאיכפת לה.

הו..שוברת גלים
בס"ד

מתלבטת אם שוב לכתוב הכל..את כל הדעות שלי..ההרגשות שלי לגבי הנושא הזה..

ממ..

אם את עדין מתלבטת-אני אעביר לך מכתב שכתבנו, כמה בנות במסר אישי.
רק תגידי לי במסר אם את מעוניינת..

שבוע טוב!

שוברת גלים - אפשר לשאול מה הדעה שלך?א.א.א.
כן לגעת? לא לגעת?
אני אשמח אם תשתפי...
יש כאן קישור למכתב:שוברת גלים
בס"ד
התלבטתי אם להעלות שוב כי אני לא ליד המחשב להגיב לתגובות אם יהיו.(לצערי)
אז אני מקווה שלא יעורר שוב דובים ישנים..
ואם יעורר-שיהיו את האנשים שידעו להביע את דעתי..

Forum/forum.aspx/t25008

הודי'ה,
עומדת עדיין מאחורי כל מה שכתבה.ואפילו יש לה מה להוסיף..

שבוע טוב!
הדיון מופיע פעמיים, חבל:אנונימי (פותח)
הנה הקישור:
Forum/Forum.aspx/t28330
האמת היא שהגבתי בעיקר שם (מומלץ לעיין), אבל בקיצור:
א. גם לנשים יש חלק במלחמות (יעל, יהודית, "כלה מחופתה" וכו')
ב. "הלעיטהו לרשע וימות" - אם הם נוגעים בך זו בעייה שלהם
ג. כמו שאמרו זו לא נגיעה של חיבה.
חיזקו ואימצו
למה לא אומרים שמות של רבנים?אנונימי (פותח)
זה סודי?
יכול להיות שכן, יכול להיות שרב רוצה לענות רק למי ששואל אותו ולא להפיץ את דבריו, אבל אם זה לא כך, אז אם אפשר לפרסם שמות. תודה.
יהודה, אל תיעלב, אבל אני חושבת שבתור בן -א.א.א.
אין לך כ"כ זכות דיבור בנושא.
אתה גם לא יכול לבוא ולהשוות בין מקרים שקרו בתק' התנ"ך והתלמוד לבין התקופה שלנו עכשיו. עכשיו אין לנו נבואה, אין לנו את ביהמ"ק...
נכון, יש לנו רבנים גדולים שקובעים דברים אבל דוגרי- תעבור רב רב ותשאל את השאלה הזאת, כולם יגידו לך שלא יגעו.
הרב אליעזר מלמד שליט"איהודי!
ב"ה

הוא גאון עצום ממש... אבל בקנה מידה עצום!
והוא פוסק שמותר לבנות ללכת לפינויים.

וזה כי הם לא נהנות מהמגע של הגועל נפש שנוגע בהן...יהודי!
ב"ה

חח נראה לי שהוא השווה את זה (אני לא זוכר בדיוק) למגע של כלבים....
וגם בגמרא כתוב שברוריה (אשתו של רבי מאיר בעל הנס) ראתה תלמיד אחד שלומד אבל לא אומר בקול את מה שהוא לומד אז היא בעטה בו...
ההוספה על ברוריה היא שלי לא של הרב...יהודי!
הנה המקור של הרב שליט"א - כל מלה בסלעאנונימי (פותח)
ליהודיאנונימי (פותח)
מה האות הראשונה של העיר בה אתה גר?
ציטוט חלקיאנונימי (פותח)
שאלה:
אנחנו 2 בנות מאזור בנימין, קראנו את העדוית על מקרים חמורים של פגיעה בצניעותן של בנות במאבק ("בשבע", אתר המאבק של עמונה וכו’) ורצינו לדעת מה מקומן של הבנות במאבק על א"י בעקבות אירועי עמונה?

תשובה:
אין להירתע מלהמשיך במאבק. נכון שבמצב רגיל היה עדיף שבנות לא ישתתפו באירועים כאלה (וגם בנים), אבל כשהמצב קשה כל כך, אין ברירה. ודווקא מי שתתאמץ לפעול למען העם והארץ תיבנה ותתחזק יותר. וכך שמעתי ממקומות שונים, שכל הבנות שהיו שם התחזקו והתחשלו באמונתם. וגם אם השוטרים התייחסו אליהם באופן מכוער - הדבר הכעיס אבל לא פגם בנפשן. משל היה זה כלב שהתחכך בהן, שלמרות אי הנעימות, אין מזה משקעים. מכל מקום להבא, יש ללמוד להתגונן יותר, ולא לאפשר לשוטרים להתנהג באופן מכוער.
ר למה?יהודי!
לבבקשה..יהודי!
אתה יכול לדבר איתי באיי סי קיו אם אתה רוצה.. 394521393
הערכתי שזה אתהאנונימי (פותח)
אתה יודע שאני לא מחזיק אי.סי.קיו. זה מביא וירוסים.
מגיע לך מזל טוב. נכון?
יישר כח! (זה ציטוט מדברי הרב מלמד באתר ישיבה)אנונימי (פותח)
ותודה על הקישורים.
לא נעלבתי אבל...אנונימי (פותח)
א. אני חושב שיש לי זכות דיבור, זה לא פורום לנשים בלבד.
יש סדר שלם במשנה על "נשים" וברור שגם גברים צריכים ללמוד אותו.
ב. "יהודי!" הביא ציטוטים מאתר ישיבה ובו הרב אליעזר מלמד אומר שראוי לבנות להגיע לפינויים ולא להרתע ממעשיהם של הרשעים. (לא רציתי לומר מתיר, כי זה הרבה יותר נח להשאר בבית מאשר להיאבק, ומי שאוסר להגיע, הוא המתיר לבנות שלא להיאבק.)
ג. להיפך בגלל שאין לנו נבואה, צריך להתסמך על הנאמר בתנ"ך שאז הייתה נבואה. וכל הלכה מבוססת על הגמרא. לא ייתכן שכל רק יגיד מה שנראה לו בלי להתבסס על המקורות.
לא התכוונתי ככה...א.א.א.
התכוונתי שמהדברים שלך אפשר להבין שאתה "תורם" את הבנות למאבק, ושלפי המקורות - מקומן במאבק.
בכל מקרה- הוויכוח הזה הופך לטחינה של מים כי לכל אחת פה יש את הרב שלה והיא הולכת לפי מה שהוא קובע (חוץ מאלה שמחליפות רב כל שניה כדי שזה יתאים למעשים שלהן...).
אני רוצה רק לסכם ולומר שבנות בכיתה ט'- י' שחושבות שזה שבנים מפנים אותן לא משפיע עליהן טועות בהחלט (ברוב המקרים). אני אומרת לכן, מנסיון שלי ושל מלא בנות בשכבה שלי שעכשיו, כשהתבגרנו (וכן, יש מלא הבדל בין כיתה י' לי"ב) אנחנו מצטערות על זה שנתנו לזה ליקרות. המגע הזה- זה לא מתאים לבת ישראל!! זה מטמא!!
אני באמת ממליצה לכן לחשוב אלף פעמים על מה שאתן עושות...
זה לא נכון לומר את זה כ"ך..איתי'ה
לק"י.

זה לא קשור באיזה כיתה את נמצאת/לומדת..
זה יותר עני'ין אישי של כל אחת.. איך היא לוקחת מזה ומה היא רוצה לקחת מזה...
אם באמת התבגרתן אני תוהה למה אתן לוקחות את זה כ"ך... אתן צריכות למחוק את ההרגשה שאיזה מנוול נגע בכן... וגם אם כבר זוכרים את זה אז לזכור את זה בתור דבר שרובוט גירוש / גורילה נגע בי... אל תקחי את זה קשה יותר ממה שזה אמור להיות... אני לא אומרת שזה בסדר שהם נוגעים בנו ושום דבר כזה... אבל אם זה כבר קרה אל תקחי את זה יותר ממה שזה ותהפכו את זה לאסון נוראי ובלתי יכופר...

אנחנו צריכות לעשות כל מה שביכולתנו לעשות, ואם קורה דבר כזה אז ברור שזה מכעיס ומעצבן אבל אנחנו צריכות לבנות את עצמנו מזה.. להבין ולדעת שאנחנו פה בצד הנכון והצודק ושום דבר לא יגרום לנו לשנות את דעותינו או למנוע את בואנו למקום שאנחנו צריכות להיות בו...

וצריך רק להתחשל מהדברים האלו ולא להתחיל לפחד ולמצוא תירוצים למה לא לבוא...
זה ממש לא ענין אישי של כל אחתשוברת גלים
בס"ד

מה זה הדבר הזה?

תני להם לגעת בך כי על ארץ ישראל לא מוותרים ובלה בלה בלה ואל תתיחסי.
(זה בערך מה שאת אומרת)

זה ממש לא שאלה של איך להתייחס, יש איסור לגעת בבנים.נכון? גם אם הם מתנהגים כמו גורילות, כמו כלבים או מה שלא תרצי..
הבחורה אומרת שזה מפריע לה.אוקי? אז את לא יכולה להגיד לה שלא תתיחס..
והבנות שזה לא מפריע להן-
צר לי רק לבכות עליכן אחיותי.
יום יבוא תגדלו ותבינו..
(אמרה הקשישה)

תבינו רק דבר אחד-
ארץ ישראל לא באה על חשבון שום דבר אחר!!!! שום דבר!!!
תפנימו את זה כבר!!

באמת שנמאס לי.נמאס לי ללכת למאחזים ולראות כל כך הרבה דברים שמאפיינים נערי רחוב במקרה הטוב..
(לדוגמא אווירת הבנים-בנות)

נכון שיש את הדוסים, ויש גם חבר'ה טובים אבל לאט לאט זה הולך ונעשה הרבה יותר גרוע!!
(או שרק עכשיו אני שמה לב לדברים האלו..יכול להיות..)

עד כאן להיום.
אחת עצבנית שלא הצליחה לנסח את מה שהיא רצתה להגיד בבירור..בעע

לא אמרתי כאלו דברים.איתי'ה
לק"י.

לא אמרתי שזה נכון וטוב שהוא נוגע בך ולא אמרתי שתתני לו לגעת בך... לצערנו הרב הם לא כ"כ מתחשבים במה שאת רוצה... אבל ברור שמה שתרצי זה לא שהם יגעו בך!

שימי לב למה שכתבתי. את מוזמנת לקרוא את זה שוב. =]

את מצידך תעשי את כל מה שאת יכולה... אם הם באים לגעת בך אז אל תתני להם לגעת בך! ברור!!! אבל זה לא אומר שלא תבואי לשם.. שלא תעשי את מה שאת יכולה.

וחוצמיזה תפסיקי להוציא שם רע....
מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...
ושכל עם ישראל בעז"ה חזור בתשובה שלמה. =]

אה, ולהתעצבן זה לא בריא.

[ואני לא בכיתה ט'-י'....]
חביבתי,שוברת גלים
בס"ד

מכיוון שהם לא מתחשבים ברצונות שלי, ולי זה מפריע ולך לא, אני חושבת שהדיון הזה מיותר לחלוטין.
אתן תמשיכו להגיע לפינויים, לעלות על גגות,לצעוק ולהאבק על שלמות הארץ.
(ואני ממש ממש לא מזלזלת, זה חשוב מאוד אך לענ"ד זו איננה הדרך הנכונה(והמודבר בבנות בלבד))
ואני אעשה מה שאני יכולה למען שלמות הארץ בדרכי שלי, ע"פ הערכים בהם אני מאמינה.
כתבתי הכל (כולל המכתב, פעם) כי חשבתי שאולי אוכל קצת להשפיע, אך כנראה שזה לא יעזור, וכל אחד יעשה מה שהוא חושב שנכון וראוי לעשות.
זה עצוב לי, כי סה"כ אני יותר גדולה מכן, ואני כן חושבת ש-שלוש-ארבע שנים שמפרידות ביננו, כן משפיעות.
אבל כנראה שאתן תצטרכנה להגיע למסקנות שאני הגעתי אליהן בעוד כמה שנים טובות..
בכל אופן,
ממש ממש לא התכוונתי להוציא שם רע ח"ו, אני פשוט לא חושבת שצריך לטאטא את הבעיות מתחת לשטיח, כשאני מעיזה להגיד משהו כבר הכל נהפך להוצאת שם רע.(תופעה מוזרה עלי לציין)
וכן, אני יודעת שזה לא בריא להתעצבן.אבל יש כאלה שנולדו מרוקאים, מה לעשות..
בכל מקרה אחותי,
שיהיו לך חיים טובים.ובע"ה שנזכה להוסיף קדושה בעולם..
המון ב"הצלחה..

יום טוב ובשורות טובות.

לא אהבתי את הקטע שאת גברת מושלמי...איתי'ה
לק"י.

סבב"ה... כל אחת תעשה מה שהרב שהיא הולכת לפיו אומר...

=]
טוב, אל תכניסי לי בבקשה מה שלא אמרתישוברת גלים
בס"ד
לפה.מעולם לא טענתי שאני מושלמת.ח"ו.

וגם במכתב ההוא שכתבתי אז, אמרתי עוד בהתחלה שזה לא בא מתוך עליונות ח"ו, וגם לא מתוך זלזול.ואינני חושבת כלל שאני מושלמת, ממש ממש לא.
ואגב, נדמה לי שאני טורחת לכתוב את זה בהרבה הודעות שאני כותבת.
כנראה שיש דברים שלא נכנסים לראש של חלק מהאנשים..

וחמודה,
אם יש לך טענה/ביקורת כלפי אנא עשי זאת בצורה יפה ולא בזלזול כנאמר למעלה.
את יכולה תמיד לפנות אלי גם במסר אישי.

יום טוב וחיים מאושרים.

תגובה-איתי'ה

לק"י.

"כתבתי הכל (כולל המכתב, פעם) כי חשבתי שאולי אוכל קצת להשפיע"
"אבל כנראה שאתן תצטרכנה להגיע למסקנות שאני הגעתי אליהן בעוד כמה שנים טובות"
"צר לי רק לבכות עליכן אחיותי.
יום יבוא תגדלו ותבינו.."

תסכימי איתי שאת מדברת ממבט שאת בטוחה שאת זאת שצודקת ואנחנו אלו שטועות... עזבי שחצנות או גאווה.. את חושבת שאת זאת שצודקת ואנחנו סתם עושות שטויות ואנחנו צריכות לעשות מה שאת עושה [פחות או יותר]...

כל אחת תעשה מה שהיא שהרב שלה אמר לה ומה שהיא מוכנה לעשות... וזה לא חי'יב להתישר דווקא עם מה שאת כתבת....

כל טוב. ושבת שלום.

טוב, כנראה שלא הבנת אותי נכוןשוברת גלים
בס"ד
וכנראה שכיום כל אחד צריך לשמור את דעותיו ומחשבותיו לעצמו, ולא *לנסות* להשפיע על אף אחד.
וכן, אני בטוחה שאני צודקת.אבל מעולם לא אמרתי שאני מושלמת..

נשמה,
ההבדל ביני לבינך שאני כן, קצת יותר גדולה..
אבל לא מרחק השנים הוא המהווה את פער ההשקפות והדעות אלא שאני-
אני כבר הייתי בסרט הזה!!

למודת ניסיון,עברתי הרבה, תאמיני לי..(ותאמיני לי שאני מרגישה כמו זקנה שאני אומרת לך את זה..אוי גוואלד..)
וזה לא בא מהקטע של שחצנות או גאווה ואוי לי שחשבת/שאת חושבת שאני כזו.
את לא רוצה להקשיב-לא צריך, אחותי..
באמת שלא!!

(ואגב-באמת שאטני לא רוצה להכנס לוויכוח, אך אינני מכירה שום רב שפסק שמותר לעשות את כל מה שכרגע רוב (רוב, לא כולם..) הבנות עושות ועשו.
וזה לא קשור כ"כ למחמת מצווה וכו'-אלא יותר המעשים, ההתנהגויות)

בקיצור-
בואי נגמור את זה יפה, כל אחת תעשה מה שבראש שלה.
(ואני לא כותבת מה שהרבנים 'שלה' אומרים לה לעשות כי באמת שאני לא מכירה רבנים כאלו, ואני ממש ממש אשמח אם תגידי לי מי אלו אותם הרבנים)
תגובה-איתי'ה
לק"י.

את מוזמנת לשכנע אותי בצדקת דבריך זה לא אומר שאת צריכה 'לחפור לי' עד שאני אסכים איתך או אעשה כדבריך.. את מסכימה איתי?!

באמת נשמעת קשישה... [אגב, את יודעת בת כמה אני?]

גמאני הי'יתי בסרט הזה... אמנם לא ביותר מידי, אבל הי'יתי... מסקנותי שונות משלך..
אני בטוחה!!!! שהצניעות צריכה להישמר ולהיות ולא להפסיק אף פעם!!! אבל זה לא סותר דברים אחרים... ואנילא אומרת במדויק מה כל בת צריכה לעשות.. כי זה הקטע האישי שלה מה היא מוכנה לעשות...

את חושבת שאת לא מוכנה שיש בסביבה בנים[-כוחות מגרשים] כשאת הולכת?! סבב"ה תלכי לפני שהם באים או משהו כזה...
אם יש בנות שחושבות שהן מסוגלות לעשות יותר מזה למה שלא יעשו את זה?!

את לא מסכימה איתי על זה? תסבירי לי במה שונה דעתך בעני'ין!!!

הנה שו"ת של הרב אליעזר מלמד:

שאלה:
אני מרהיב לשאול שאלת רבים דעת תורת כב’, לאחר המחילה וכו’. שפסק כבודו כי היה ראוי שבנות תבואנה לעמונה, על דעת שיגעו בהן, בכל מיני נגיעות משונות וכו’, כמתואר בעיתונכם הידוע, ועליהן לחוש לשוטר הנוגע, ככלב, האם פסק כן גם לאמו? אשתו? בתו? כלתו? נכדותיו? גם להן היה לבוא לעמונה על דעת כן? גם להן לבוא להבא לאירועים מסוג זה?

תשובה:
נוסח השאלה משונה. מכל מקום בנותי היו שם.
וביררתי בכמה מקומות, שהתייעצו איתי מלכתחילה אם נכון שבנות ילכו לשם, ועל פי הצעתי הלכו, ושאלתי מחנכים ואשתי שאלה מחנכות, האם הבנות ניזוקו, והתשובה היתה חד משמעית, אף אחת לא ניזוקה. להפך, מתוך הפגישה עם הרוע שיש במציאות, אמונתם התעצמה ותודעת השליחות שלהן התחזקה.
מתוך כך יוכלו לבנות את עצמן ואת ביתן יותר טוב.

שאלה:
אנחנו 2 בנות מאזור בנימין, קראנו את העדוית על מקרים חמורים של פגיעה בצניעותן של בנות במאבק ("בשבע", אתר המאבק של עמונה וכו’) ורצינו לדעת מה מקומן של הבנות במאבק על א"י בעקבות אירועי עמונה?

תשובה:
אין להירתע מלהמשיך במאבק. נכון שבמצב רגיל היה עדיף שבנות לא ישתתפו באירועים כאלה (וגם בנים), אבל כשהמצב קשה כל כך, אין ברירה. ודווקא מי שתתאמץ לפעול למען העם והארץ תיבנה ותתחזק יותר. וכך שמעתי ממקומות שונים, שכל הבנות שהיו שם התחזקו והתחשלו באמונתם. וגם אם השוטרים התייחסו אליהם באופן מכוער - הדבר הכעיס אבל לא פגם בנפשן. משל היה זה כלב שהתחכך בהן, שלמרות אי הנעימות, אין מזה משקעים. מכל מקום להבא, יש ללמוד להתגונן יותר, ולא לאפשר לשוטרים להתנהג באופן מכוער.

הרב זלמן מלמד:

שאלה:
בעמונה היתה פגיעה גדולה מאוד בצניעות של הבנות. האם אין הוראה של רבני האולפנות שבנות לא ילכו למקומות מעין אלו, ואפילו שמדובר במאבק על ארץ ישראל? איך יתכן שבנות נמצאות במקום בו עלול להתפתח מצב של חוסר צניעות ? בהלכות חנוכה, פסק החתם הסופר שבנות לא תדלקנה נרות בחוץ משום צניעות. איזה היתר יש לבנות להשתתף במאבקים מעין אלו ?

תשובה:
הן לזה כיוונה המשטרה לסלק את הבנות מלמחות על ידי התנהגות פוגעת. ולסלק את הבנים מלמחות על ידי מכות אכזריות ואיומים. מי שאינו ירא ורך הלבב ימשיך למחות עד לצלחה. ובנות אמיצות יכולות להשתתף במחאה. תוך שמירה ונקיטת אמצעי זהירות מתאימים.

אני חושבת שזה דיון תרבותי למידי.. את לא רוצה לדון איתי?! אין בעי'ה תגידי, פשוט חשוב לי לומר את מה שאני חושבת אולי כמוך...
רציתי להגיד שיש לבנות מקוםאנונימי (פותח)
סליחה, לא התכוונתי להגיד שבנות חייבות ללכת ולא משנה מה יעשו להן שם, רציתי להגיד שלדעתי זו מצווה גדולה, וכל הכבוד לאילו שפועלות.
בהצלחה
לא הבנתי כלוםיהודי!
מי זה בכלל בבקשה? אתה אולי הבנת מי אני.. חח אני לא הבנתי מי אתה..
ולמה מגיע לי מזל טוב? היומולדת שלי ב"ה עוד הרבה זמן... ולא עולה לי איך מגיע לי מזל טוב.. ומאיפה לי שאין לך איי סי.. קיצר לא מכיר אותך.. מי אתה?

בנות! אין לי מושג על הההרגשות שלכן כי אני בכלל בן..בכולופן זה נראה כאילו יש כמה שחושבות ככה וכמה שחושבות ככה.. קיצר כל אחת תעשה מה שטוב לה וזהו!
לבבקשה מה האות הראשונה של העיר שלך?..יהודי!
אני מרגיש מטופש אבל לא משנה..
כל כבודה בת מלך פנימה...אנונימי (פותח)
אין מה לעשות, אחיותי.

לכל אחד יש את התפקיד שלו, ואם נדבר ממקם אמיתי ועמוק של כל אחת ואחת מאיתנו,

בת שנאבקת למען כל דבר שהוא (כן, כן, גם לגבי א"י)
צריכה לדעת שהיא לא יכולה לעבור על עברה, לא משנה לגבי איזה נושא זה!!!
בשביל זה יש בנים (בנים-אל תקחו את זה אישית...)
ותפקידנו לשבת בבית בצנעה,
וגם , עד כמה שזה נשמע מופרך-

מספיק להתפלל, אני בטוחה שזה גם יעזור...
שוברת גלים- קלעת בול...א.א.א.
מה שכתבת שם זה בערך מילה במילה מה שאני חושבת ולא כ"כ הצלחתי להעלות על הכתב...
יפה לך (:
יומטוב..
אבל אם זה לא עברה כי היא לא נהנית?יהודי!
אולי פשוט תשאלו רב שאתם סומכים עליו.. וזהו.
*עבירהיהודי!
זה עבירה כי יש איסור נגיעה!!!!!א.א.א.
אתה יכול באותה מידה להגיד שמותר לאכול חזיר כל יום לארוחת ערב כי זה לא טעים ולא נהנים מזה.
לא לקפוץ - אבל אני לא מכיר שום מקור לאיסור נגיעהאנונימי (פותח)
יש איסור לגפף לנשק (כלומר נגיעה של חיבה), אבל איסור נגיעה, אני לא מכיר שום מקור לזה. לכן זה כלל לא דומה לדוגמא של חזיר, שם יש איסור אכילה.
גם אני שאלתי רב...עוד נחזוראחרונה
והוא אמר לי שאם זה לא נגיעה של חיבה-מותר!! ברור שצריך לשמור על גבולות,אבל זה לא סותר את זה שצריך להיאבק!!! וממש מעניין אותי מה הבנים אומרים על זה....אז שירשמו עוד..
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך