בס"ד
אני מבינה לרחשי ליבך. אומנם כיום אינני פעילה, אך בנערותי השתתפתי בהפגנות ועוד פעילויות בתנועת כ"ך של הרב כהנא, זצ"ל. ולכן, נאסרתי פעמים רבות, והתלבטתי רבות בנושא.
הנקודה היא, שזה מאד תלוי בבן אדם. ישנן כאלה, שהעמידה האיתנה נגד רשעות ואי צדק משווע למרומים, חשובה יותר מכל דבר אחר. ולכן, בלהט המצב, בכאב הקולקטיבי, בהתנגדות פיזית לגברים שליבם קשוח, ולא משנה מה הסיבה להתנהגותם האלימה, מעליבה, ובלתי מרוסנת, נותנת הרגשה לזה שנלחם בהם, של נצחון האור על החושך.
אני מאמינה שלהילחם בשליחם של אנשים מושחתים ומלאי שינאה, הוא דבר חשוב. קל מאד להעביר ביקורת על מה שניראה לאנשים רבים כ"גבורות קטנות ובלתי חשובות".... אך בעצם, כאשר אני מביטה לאחור, אני יודעת שמה שעשיתי היה חשוב. ובכל אופן, ניסיתי לתרום גם בדרכים אחרות. כמו התנדבות בבתי ספר בעיירות פיתוח וכו'. זאת אומרת, שישנן דרכי רבות ומגוונות לעזור ולשנות דברים.
ולכן, אם את מרגישה, שזה מציק לך בצורה שתגרום לך צער וכאב רב, אולי עדיף שתפני לדברים שממצים את רצונך לעזור ולשנות ככל יכולתך את המצב העגום שאנו קיימים בו. אתן לך דוגמא, לא כל אחד מסוגל להיות רופא, אפילו שהוא\י מאוד מוכשרים. פשוט הם לא מסוגלים לנתח בן אדם, או לראות אנשים פצועים. הם מבינים שפשוט, זה לא בשבילם וכל אחד צריך לנסות ולמצוא את הדרך לשלב את הכישרונות שלו\ה בצורה היעילה ביותר לחברה שבה הוא קיים, וגם לסיפוקו ואמונותיו האשיות.
אז, יקירתי, פשוט, קחי פסק זמן. שבי ועשי חשבון נפש, ונסי להתעזר באלה הקרובים אליך ואלה שאוהבים אותך, לנסות להגיע להחלטה, מהו הדבר הנכון ביותר למענך. היכן את באמת יכולה לעזור, מבלי שזה יפגע בך ובעתידך. ואם את מחליטה להמשיך ולהילחם, ישר כוחך. הדבר הגרוע ביותר זה, לשבת ולא לעשות מאומה, כאשר המבוגרים סביבנו, מאבדים את הצפון, והשחיתות חוגגת לה. אני מאד מעריכה אותך, ואת אלה שמוכנים להקריב למען עם ישראל וארץ ישראל. אני גם גאה בך שאת מעלה נושא חשוב שכזה באתר זה. במקום שלרבים ישנה גישה אליו. צריך הרבה אומץ לעשות זאת.
זאת הפעם הראשונה שאני מגיבה למה שאני קוראת כאן. פשוט, קראתי את מה שכתבת, ונגעת מאד לליבי. איכפת לי מאד, שאת מנסה למצא את דרכך במצב מסובך וכואב עד מאד. אני מאד מקווה שמה שכתבתי יעזור לך להחליט, איך להמשיך הלאה. אני מאחלת לך הרבה סעייתא דשמייא, והרבה הצלחה בכל מעשי ידייך.
ממני, אחת שאיכפת לה.