הנשף- סיכום.עזרא - ארכיון

שכל אחד יגיד דעתו.

אני לא אשקר.

באמת, באמת. התאכזבתי השנה. הרגשתי מאוד ריקני.

תכל'ס- אני לא מבין מה המטרה. כל שנה אותם הריקודים אותם הנאומים, אותם הקשקושים. הכל חוזר. שוב, ושוב, ושוב. רק האנשים מתחלפים.

נגיד איכשהו שבסוף יש איזשהי נחמה- הצגה. ניחא. השנה גם את זה לא היה (זה נושא אחר לדיון).

אני יודע שלאנשים לא נעים לשמוע את זה- אבל אני אשמח לשמוע תשובות, כי לי אין.

נ"ב

איזה קטעי קישור יצאו טובים?

טוב...עזרא - ארכיון
לדעתי היה נשף סבבה ב"ה...

אפרים- דווקא השנה הנושא של הנשף היה מאוד מיוחד ומגוון... הוא היה שונה מתמיד והריקודים היו שונים מתמיד מבחינת התוכן שלהם.
זה שתמיד יש אותם ריקודים ואותם תנועות זה ברור, אני חושבת ששוב כמו שאמרתי גם באשכול אחר וזה גם איך שאני תופסת את הנשף, שנשף הוא יותר מן תהליך כזה. זה לא העיקר הנשף עצמו זה מן תהליך שקבוצה עוברת, שסניף עובר, זה הפעולות במהלך החודש. הנשף הוא פרט קטן ושולי כדי שהחניכים יתלהבו וירצו לשתף פעולה ולהגיע.
לא אמור להיות בנשף משהו שהוא מעבר לזה ולכן אולי הרגשת ריקני.

ההצגה היא באמת לא מקום לדיון כאן... צודק!!
פה המקום להגיד באמת תודה ענקית לצוות ולמוריה!!!!!!! על ההשקעה המטורפת בהכל!! שכוייח!!
וכמובן לאודליה שעוזבת... תודה!
אני לא חושבת שהנושאים שלעזרא - ארכיון
הריקודים והשירים היו יפים.
אבל דווקא השנה אני חושבת שהריקודים היו ממש מגווונים!!
אני חושבת שההצגה לא צריכה לעלות לדיון בשום מקום.
חחחחעזרא - ארכיון
באמת שיא התודה למוריה לצוות...היה פשוט מעולה!!! (חחח פשוט קר לי...)
אפרים? מה אתה רוצה שיעשו בנשף שהוא לא יהיה רקני?
אפריים רק תחשובעזרא - ארכיון
אף פעם לא התרגשתה להופיעה?(טוב,אתה בן...)
אני אישית התרגשתי כל שנה מחדש!!
זה כל ההכנות והריקודים וכ'ו.ברור שאפשר לעשות את זה בצורה שונה..אבל לא לפסול
הפעם האחרונה שהתרגשתי מדברים כאלו...עזרא - ארכיון
היתה כשאמרתי איזשהי דרשה (פר' חיי שרה) בבית כנסת...

תחשבו- אחרי כל כך הרבה הצגות, קריאות בתורה (המון....), חזנות וכו'- אני לא כבר לא מתרגש...

הלך לי הרגש! הצילו !
ולפני?עזרא - ארכיון
בקשר לרגש..שטויות
אני בבת מצווה שלי עשתי טאטרון בובות(באמת יפה) שמבוסס על מדרשים על רבקה אמינו.
הצגת יחיד של שלוש תרבי שעה.
עשיתי סיום בגמרא ממול פול אנשים.
קראתי דרשה.
ועוד כמה וכמה דברים.
ובהצגה אתמול כמעט הקאתי!!
האמת שהייתה לי הרגשה כזאת גם בחתונה של אח שלי שעשיתי עם אחיות לי ריקוד...
לפני...עזרא - ארכיון
לא הסכמתי מלשיר 'אנעים זמירות' עד כיתה ג'.

אההההההעזרא - ארכיון
אבל אני מתכוונת לנשף
התרגשת ב'ריקודים'?
נו,יופיעזרא - ארכיון
אז אחרי כל הפלפולים(שימו לב,אני לא אומרת 'חפירות' מסיבה אחת,כי זה לא היה חפירות)
החלטנו שזה לא אותו הדבר כל שנה?
זה כן.עזרא - ארכיון
אין מה לחפור, זו עובדה.
זה לאעזרא - ארכיון
אתה בעצמך אמרת שהייתה מתרגש!!
זה כל שנה מלחיץ מחדש!!
אז יכול להיות שבדר"כ כל הריקודים בערך באותם תנועות (כי גם אין כ"כ הרבה שקיימות..)ויש עוד כמה סיבות(שלא נפרטן להלן..)
אבל כל אחד חושב ששלו הכי מיוחד!!
וזה העיקר!!
תקלטו כבר שמטרהעזרא - ארכיון
מרכזית בנשף זה ליצור הוואי וגיבוש סניפי וקבוצתי בין החניכים, הצוות והמרכזת, לגרום הנאה לחניכים(לצוות <ולמרכזת>) ועוד דברים שאינם בהכרח רוחניים.
כמובן שיש גם את הצד של "פעולות כל החודש בנושא אמוני וכו'"!!!
אבל משום מה אפרים, אתה תמיד שוכח, או לפחות ממעיט בערכו של החלק הראשון..
אה....עזרא - ארכיון
גם מה אתה רוצה שנעשה? שנעשה אופרה כמו שעשיתם??
ריקודים זה משהו ממש יפה וכולם נהנדים מזה..וכן, היו שינוים קצת בן כל נשף...
הפעם היה הצגה (של הבנים), היה תיפוך, היה אולטרה של בנים..הנה אתה רואה? יש דברים חדשים!
ובאמת יפה היה השנהעזרא - ארכיון
לפעמיים אני תוהה מה אתה מחפש בסניף ובאנשיה.
אל תבין אותי לא נכון,גם לי יש פול בעיות עם הסניף(אם אני רק ינסה שחפש,אני מין הסתם ימצא),אבל אני מנסה לדרג את עקרונותי ואליהם לשים את קולי וכוחי.
אומנם אני לא פועלת ומען הסניף והתקדמותו הרוחנית(אבל בשביל זה גם יש מדריכים)אבל אני ביקשתי(ואני מדגישה ב-י-ק-ש-ת-י,שההצגה תיהיה נפרדת)העברתי פעולת חג"ס על תרבות הדיון וכ'ו
כשיוצא לי פעם במאה שנה להעביר פעולה אני מדברת על משהו....
אבל אני בכל זאת בסניף,ואני אוהבת את האנשים שם,וחבל לי רק לבוא בטענות על'הבית' שלי.
אני באמת אומרת,אם יש משהו שאתה באמת רוצה לומר לסניף,תקום ותומר,תעביר פעולה עם משחקים,סיפורים,דיון(תשאל אנשים מה הם חושבים,אולי גם להם זה מפירע אבל אין להם את האומץ/כוח/אפשרות לקום ולשנות,אולי הם אף פעם לא חשבו על זה,אולי אנשים לא חושבים שזה מספיק חשוב בשביל להלחם על זה,אולי יש דברים קודמים לתיקון...בקיצר אני בטוחה שאנשים לפחות ירצו להקשיב,גם אם הם לא מסכימים הם יקשיבו מה יש לך להגיד,כל עוד תבוא בגישה הנכונה

אם את מדברת אלי...עזרא - ארכיון
אז- המממ...לא!

אני בקושי בחג"ס וכבר העברתי פעולה (מעפנה לגמרי), רוב האנשים ממש לא חושבים כמוני ולא מבינים אותי.

אבישי- אז המטרה של הסניף הוא להסב לחניכים הנאה ? בטוח ?
בדרךעזרא - ארכיון
כן אפריים,אני מדברת במיוחד אליך (כי אתה 'התלוננת)
אולי בתור חגסני"ק יהיה לך יותאר אפשרות להתבטע..
אבל בנתיים אף אחד לא מונע ממך לדבר עם אנשים ולהסב את תצומת ליבם!!
אדוה- זה בדיוק מה שהוא עושה כאן...עזרא - ארכיון
אין לי ממש זמן וכח, אני אגיב על מה שאפריים כתב בהזדמנות אחרת..
ושוב- כדי להבהיר את עצמי.עזרא - ארכיון
אז שאלתי וביררנו את העניין- הגענו למסקנה שזה הרוב המוחלט בשביל גיבוש, הוואי והנאה.

אז אני שואל שוב- האם תכל'ס הסניף הוא בעיקר בשביל הנאה ? האם הסניף הוא חוג ריקוד ללא תשלום ? (זה נשמע רע, אבל ככה זה..)
ממה לא...עזרא - ארכיון
אפרים- אתה מרגיש שאתה בא לסניף רק בשביל להינות??
אני אישית מקבלת פוול מהסניף סתם לחיים שלי!! ברור שאני גם נהינת, אבל זה בא בייחד!!!
אז מה עושים בפעולות אם לא להעביר לך מסרים לחיים וכו'??
כן,לפי דעתי הלכת קיצוני מדי!!עזרא - ארכיון
הסניף בסך הכל רוצה להכניס ערכים לחברה בצורה מגבשת וחברותית!!
ותמיד יש בעיות(במיוחד בחברה מעורבת..)אבל זה לא פוסל את כל שאר הדברים שאתה מקבל מהסניף...
די כבר אפריים!עזרא - ארכיון
הנשפ היה מעולה הכל היה טוב.וכן זה כדי להביא הנאה...אבל כמו שכבר אמרו,גם יש את המסרים שבאים ביחד!!!הדרך הכי טובה ללמוד היא דרך כיף והנאה!!אם אומרים לך משו רציני כמו נגיד לויודעת כל הקטע של אידיאליזם אבל באים אליך בחיוך ובצורה נחמדה אתה גם תהנה וגם תרצה להקשיב!!(סתם דוגמא...)זה עניין של גישה.
עוד משהו להוסיף לבאר...עזרא - ארכיון
אפריים אומנם עושה את הצעד הנכון שהוא מתקשר דרך הפורום..
אבל בנשף אחד לפתוח איזה מליון אשכולות של הבעיות שיש בדרך(אם זה היה עם פיטבק בדרך היה יותר קל להבין את זה)לפחות לאנשים מסויימים..
צריך גם לדעת באיזה צורה לבוא...(אפריים ,אל תיקח את זה אישית.
אני מסכימה עם הרבה דברים שאתה אומר,רק שלא תהרוס בצורה שבה אתה כותב את הדברים את הכבוד שאנשים נותנים לך ואת ההקשבה.
ושוב,זה לא באה מכעס,או כל דבר שלא תחשוב עליו אלה באמת שמנסיון אישי הבנתי איך צריך לדבר עם אנשים!!.
(דיברתי עם יואב וטיפונת עם אבישי. יצאתי יד"ח. סתם)עזרא - ארכיון
אני אישית ממש לא מתכוון שהסניף הוא בשביל הנאה- רק ככה משתמע מהסיבות שאנשים נותנים לקיום של הנשף.

אגב- שניים מהחברים הכי טובים שלי לא הולכים לתנועת נוער. הם פשוט... שונים. זה די מדהים מה תנועת נוער עושה לבנאדם.
נכון.עזרא - ארכיון
תנועת נוער זה דבר ממש טוב לנשמה.(במיוחד תלפיות..חח...)זה מוסיף ערכים חברתיים,בונה יחסים בין אדם לחברו(ואם יש בעיה,מעבירים עלזה פעולה!)וזה בכללי כיף!
אפרים:עזרא - ארכיון
שמע!
זה בגלל שאתה כבר גדול! לכל שאר החניכים זה משהוא שונה וכיפי ולא!!! משעמם...
;)
r bvh
0
המשך:עזרא - ארכיון
דרך אגב זה לא אני שרשמתי את זה .... אל תתייחס (למרות שזה נכון)
אפרים... אני חושבת שמשך החודש היית צריך להרגישעזרא - ארכיון
אולי שיש גם דברים רוחניים ולא ריקניים... כי במשך החודש חוץ מהחזרות המדריכים עשו פעולות בשבתות ולפעמים ביום שלישי אז אני בטוחה שגם המדריכים חשבו על הקטע הרוחני של הנשף... אבל בנשף עצמו זה ברור שהוא יהיה רק ריקודים וכיף! למה אתה חושב שאנחנו חושבים שכיף זה מטרה? בכלל לא! כולם יודעים שזה רק אמצעי אבל לא צריך לזלזל באמצעי הזה כי הוא ממש חשוב!!!
כמו שאבישי אמר... נשף זה אמצעי לגיבוש הסניף+הפעולות שהמדריכים עשו כדי שזה לא יהיה יותר מדי ריקני... אני ממש לא מבינה למה זה לא מספק אותך...
ואפרים... אם אתה רוצה עוד יותר רוחני ממה שהמדריכים עשו במשך החודש אז אולי אתה עדיין לא הגעת למצב הזה של להיות מדריך ואתה לא יודע איך זה...(סליחה שאולי אני פוגעת אבל היה לי ממש חשוב להגיד את זה...)
וואי....יעל ממש צודקת!!עזרא - ארכיון
אין לי כח להגיד מה אני חושבת אבל....אולי כדי שתפסיקו לדבר ותתחילולעשות באמת, אתם רק מדברים ולא מתקנים!!!
ד"א- זאת חנאל שכתבה את זה..!!!עזרא - ארכיון
אפרים-עזרא - ארכיון
כוונתי לא הייתה שהסניף הוא מקום שרק נהנים בו, והוא בהחלט לא חוג ריקוד בחינם(סמוך עלי..הלכתי למקום אחר כדי ללמוד את זה..)
בכולופן- יש הרבה מטרות יותר נעלות מההנאה בסניף!
ההנאה היא אמצעי! אמצעי להשגת- תורה, ערכים, דרכים לפיתוח מגעים חברתיים, מקום אליו יודעים שאפשר לבוא כשנמצאים בבעסה!
בד בבד באים גם דברים אחרים כגון גיבוש, הנאה, חבר'ה וכו'....
כפיש??
אביש- קפיש!עזרא - ארכיון
מסכימה....
וגם ממש מסכימה עם חניאל! אנחנו כל הזמן מעלים נושאים באמת ממש ממש חשובים... אבל בדוגרי- איך אנחנו מיישמים?! זה הבעיה- אנחנו לא!
אבישי!אח"כ אל תגידעזרא - ארכיון
שאני אשכנזיה.ברור???סתם,בכיף אם בא לך....
לדעתי הפתרוןעזרא - ארכיון
הוא להתמקד בבעיה אחת ולא להעלות נושאים כל הזמן, או בפשטות "נצור לשונך"..קודם נעבור גשר אחד..אחרי זה נדבר...

ועכשיו ת'כלס- מה לדעתכם- אבל לחשוב לפני שאומרים!!-
טעון שיפור בסניף, אבל להגיד רק אם זה עומד בקריטריונים הבאים:
1. האם זה באמת טעון כזה שיפור?
2. האם עצם זה שנעלה את זה- ישנה משהו?
טוב חשבתי ו...עזרא - ארכיון
ניראה לי שכבר העלו הרבה דברים בחגסים/ בפורום שצריך לתקן בסניף...
לדעתי אין משהו מסוים שממש כל הסניף צריך לתקן, הסניף בסהכ די אחלה, יש כמה דברים קטנים אבל זה כבר כל מדריך מעביר לחניכים שלו...
(יש מצב שיש באמת משהו שחייבם לתקן בסניף אבל. . . אני לא מוצא.)
זה לא המקום לדבר על זה!עזרא - ארכיון
זה ענינים של הצוות!
לא לדיון בפורום!
מי שמפריע לו משהו שיפנה למרכזת או למישהו מהצוות!
זה לא התפקיד שלכם לשנות!

אביש...
שיחה דחופה בסניף!
וואי אני יודעת שזה יהיה קצת תקועעזרא - ארכיון
אבל...
אביש ויואב אתם פשוט קורעייייייםם אותי!!!!!

הנשף במרכז היה מעולללהה!!במיוחד ההצגה הגדולה שלהם..
אפריים מעריצה אותךעזרא - ארכיון
טוב שאתה מעלה נושאים!!
כרגע הוא הפסיקעזרא - ארכיון
בהעלאת הנושאים..
אפרים- יש מצב שאתה צודק בקטע של "זה לא המקום"..
תוסיפו את זה לקריטריונים:
3. האם להפנות את זה לתשומת הצוות בלבד או לתשומת אנשי הפורום?
אני לא ממש רואה בעיה שיעלו כאן בעיות שיש בסניף...עזרא - ארכיון
בדוגרי- הסניף הוא גם לחניכים וגם לצוות ואם מישהו מרגיש לא בנוח עם משהו עדיף להעלות אותו.. לא רק בישב"צים.. נראה לי שאם לא היו את כל הדיונים כאן הרבה חג"סים לא היו עולים..
4. האם זה מתנשא במיוחד הגישה שאתה/אתם מתייחסים לזהעזרא - ארכיון
לידיעתך, גם אנחנו חלק מהסניף (זה מרגש אותי!) וכו'. חו"מ שא"ב יהיו מדריכות שנה הבאה...
ויי זמיר.. איזה סוגריים (חוץ מזה, אורות בנות וכו')עזרא - ארכיון
אתה ובאר הורגים אותי..
לפי דעתי כל אחד יפעל כראות עיניו.. וזה לא כאילו אנחנו גימלים או משהו...

ודווקא יחסית לשנים אחרות ממש אין לנו צוות מתנשא..! וזה ממש טוב..!
התכוונת למרכאות.עזרא - ארכיון
סביר להניח..עזרא - ארכיון
זה רק חג"ס אחד!וזה לא קשור!עזרא - ארכיון
זה היה דיון על צניות לא על הסניף!
אין בעיה שנעשה פה דיונים על דברים ואחרי זה נחשוב איך ממשים אותם בתור חג"ס,אני ממש בעד!
אבל אם את חושבת שיש בעיות או דברים שצריך לשפר בסניף,(וכמובן שבכל מקום יש!)זה לא המקום!
כפי שאביש אמר לי שדיברנו על זה פעם בפורום!(שדיברנו על החג"ס של הרב רוני)
אבל נשמח אם תפנו אל מישהו מהצוות או אל המרכזת.

דיברתי איתך, דיברתי קצת עם מוריה.עזרא - ארכיון
אני עדייןלא מבין מה הבעיה שנעלה את זה בפורום. כאילו מה?!
מה הכוונה את זה?עזרא - ארכיון
לא דיברתי על זה...עזרא - ארכיון
דיברתי על זה שאבישי ואחרי זה באר שרצו שיעלו פה בעיות שיש בסניף.(שזה לא התפקיד של החניכים! ואביש זאת שאלה שמעלים בישב"צ ולא בפורום,כמו שעשינו פעם בישב"צ שלא האיתה בו).
פעם בשנהעזרא - ארכיון
שאני לא בישב"צ- דווקא בו אומרים דברים חשובים...צריך להרוג את מרפי!!
אפרים, תקשיב לי טובף וטוב תקשיב!
בחיים- אבל בחיים- לא התנשאתי על אף אחד מהפורום הזה\ אף אחד מהחניכים בסניף- אז אני מציע לך לשקול את מילתיך שוב...מי יודע אם תהיה פעם הבאה..
ראית מה כתבתי באחד האשכולות על "בגרות"?
קצת ענווה לא תזיק!
אני לא מזלזל חלילה באף אחד פה, וברור שהרבה דברים שמועלים פה מועילים, ואחרי זה מועברים חג"סים(לפעמים מועילים) בנושאים אלו, אך דע לך- שלא הכל יתוקן בפורום- וישנם דברים שלא צריך להעלות בכל מקום, כי עצם זה שכולם בפורום ידונו בזה- יוריד מערכם או לחילופין, מהסיבה ש-כן, אתם עדיין לא מבינים הכל, ויש דברים שרק מדריכים ומרכזת(=צוות) יכולים לעשות ולטפל בהם...
עם כל הכבוד וההערכה
אביש..
אני מניחה(כפי שכבר אמרתי)עזרא - ארכיון
שאם מדברים בצורה הנכונה(וגם אם לא..)אז אנשים לאט לאט מפנימים,וגם מקבלים מדי פעם...
אני עצמי העברתי את החג"ס על כבוד במחשבה על החגס"ים במיוחד...
אבל לא הזכרתי פעם אחת בכל החג"ס שאני מתכוונת ספציפית למישהו או משהו מסויים.
אני חושבת שזה לא טוב לבוא בטענות לדברים מסויימים(אלה עם כן אנשים בטוחים שזה נראה להם ,והם יודעים שהם רוצים לשפר את אותו הנושא,ואז אתה נותן דוגמאות למקרים שקרו,וככה אפשר ללמוד מהטעויות)
עד אז להשאיר את זה בגדר הכללי...
יואב... אבל גם הנושא של הציניות זה נושא שקשור לסניעזרא - ארכיון
ף... זה בעיה שאנחנו רואים בסניף! זה לא איזשהם דיבורים גבוהים... זה על בעיות שאנחנו מרגישים!
לפי דעתי מאוד מאוד חשוב להעלות את הדברים האלה בפורום..
לדוג' אידיאלים... אני לא רואה סיבה אחת שלא נדבר על זה בפורום.. אחרי הכל.. לא נעים להגיד אבל אנחנו לא ממש מדברים בסניף.. אז אם יהיה מקום אחד שנדבר בו על דברים ערכיים וחשובים לנו ולסניף זה יהיה רק כאן!
il a tres bien parler!! faut le feliciter!!!עזרא - ארכיון
תירגום- הוא דיבר יפה צריך להריע לו...
אני ממש מסכימה עם מה שאבישי אמר...אפריים אל תיקח קשה העיקר...
איי...עזרא - ארכיון
שכחתי לכתוב בסוף ההודעה ההיא 'סליחה מראש'...אז- מצטער. היייתי בוטה מידי...

כן אפריים.. שתי המילים האלה משנות הרבה...עזרא - ארכיון
וואוו....עזרא - ארכיון
אממ.....אני מסכימה עם כולם...כי מצד אחד מותר לנו,כי אנחננו חניכים בסניף הזה....אבל מצד שני אני מסכימה עם הדעה של הצוות....
באר...עזרא - ארכיון
איו בעיה שנדבר על אידאלים.
אני ממש ממש בענין!
וציניות זה משהו שקיים בציבור בכלל וגם בציבור הדתי,לא דווקא בסניף.
רק אמרתי שלא צריך לדבר פה על דברים שצריך לתקן לשנות או לשפר בסניף...
אבל לא הבנתי למה?עזרא - ארכיון
למה ר לצוות מותר לתקן את הסניף?!אם אנחנו חלק ממנו,וגדולים מספיק כך שביכולתנו כן לעשות משו,אז למה לשלול את האפשרות רק בגלל שאנחנו לא בצוות?!
אין בעיה שתעשו את זהעזרא - ארכיון
רק תדונו על זה עם הצוות והמרכזת.
והפורום זה לא המקום.
טוב....עזרא - ארכיון
בסדר...אני חושבת שזה לא משנה...כי גם ככה מי שנמצא בפורום זה אנחנו(אורות)כמה חברה מהצוות ואפריים...
אה נכון...יואו סליחה!!עזרא - ארכיון
וחיים וחיים!!(אופס טעות....)
גם חניך שלי בפורוםעזרא - ארכיון
ובפורום זה אחרת,מאשר בלדבר.
זה מה שאומרים לך פריה...עזרא - ארכיון
הצצות בכלל לא מסתכל עלינו מלמעלה אבל הוא חודב שכן, יש דברים שגם חניכות הכי גדלות/חניכים כמעט הכי גדולים לא אומורים להיות לדון עליו עם כל הצוות, ואני די חושבת שזה נכון...אבל שאשפר פה ושם קצת לדבר על דברים שמפריעים לנו בסניף...!
תקשיבו- צריךעזרא - ארכיון
פשוט להבחין באיזה נושא מדובר!
עם אתם רוצים העלות פה את נושא האידיאלים- עד גבול מסויים(אני לא יכול להגדיר את זה- זה פשוט עניין של תשומת לב וטאקט!) צריך לשים לב מתי זה כבר עובר את גבול ה"זו עצה\אידיאל" ומגיע ל"למה הצוות לא עושה את זה\ אנחנו מנגדים לשיטה של הצוות"! שוב, עם כל הכבוד וההערכה!
אם וכאשר מישהו\י מגיע\ה למצב שבו לדעתו\ה הצוות טועה לחלוטין והוא\היא מתנגד\ת לגמרי לרעיון- זה מצב שבו צריך לבא לצוות או למישהו מהצוות(מתנדב כל עוד אני פה) ולהגיד!
שוב, שימו לב איפה עובר הגבול...
אני לא חושבת שיהיה מצב כזהעזרא - ארכיון
כי בכלאופן הצוות הוא חושב(לפעמיים חש דברים שהם לא בסדר ב'רוח הסניף' ולא בהחלטות הצוות)
אני גם לא חושב שישעזרא - ארכיון
אבל אהבתי ת'הסתייגות שלך, בנוגע לאם זה קשור לרוח הסניף- אבל גם כאן יש להעמיד את הקריטריונים מההודעה הקודמת...
ברור,כי הצוות מריך לטפל בזהעזרא - ארכיון
אבל עכשיו אבישי עם כל הכבוד שאני רוכשת לצוות ולמעמדו...
יש דברים שהם לא בסדר ברוח הסניף אבל דווקא הצוות לא רואה אותם(ואני יודעת שאמרתה שאפשר לבוא עם טאקט ולהגיד מה הבעיה)
העניין הוא שלפעמיים הצוות לא רואה לנכן לשנות דברים מסויימים..וזה לא בגלל שהם לא טוענים שיפור.
אלה בגלל שאתם לא רואים את זה כדבר עקרוני(שיכול להות שהוא מאוד עקרוני).
אוי.. מצטערת ששכחתי שיש גם חניכים קטנים בפורום...עזרא - ארכיון
עכשיו אני מבינה... אבל עדיין אני לא מבינה למה לא להעלות נושאים שמציקים לנו בסניף בפורום, אם זה לא נושאים בעייתים במיוחד, סתם שרוצים להעלות לדיון (לדוג'- תפילה, תרבות יוון, נשף וכו')
אדווהעזרא - ארכיון
אם יש דברים שמפריעים לכם תפנו אלינו,ונחשוב ביחד איך לטפל בהם!
רק אמרנו שהפורום זה לא המקום!(נמאס לי לחזור על עצמי!)
צודק......עזרא - ארכיון
אדוה זה עם ו' אחת...(חחחח היא תמיד מתחרפנת זה....)
ניראה לי שאפשר להעלות כאן דברים שמפרעים לנו בכללי, בצינות הדתית וכל זה אבל לא ישירות על הצוות
אגב הציונות הדתית....עזרא - ארכיון
נכון החוברת הזאת של הרב אלי סדן?"קריאת כיוון לציונות הדתית"?אחלה....זה ממש טוב...ואני ממליצה לכולם לקרוא אתזה...היום קראתי קטע מזה בשיעור תושב"ע,כי פשוט דרש...זה מצחיק כי הגענו לנושא הזה.....(בשיעור תושב"ע,ולא היה שום קשר..אבל ככה זה בשיעור עם המורה דינה,תמיד מגיעים לדיונים על צינות,איכשהוא....)וזה ממש היה נחמד.(תודה לך יואב על החוברת...)
זה חוברת ממש ארוכה..עזרא - ארכיון
ופשוט אין לי כח לקרוא את זה...מילא ספר- אבל חוברת?! לא יודע, זה נראה כאילו אין לזה סוף..
אדוה- אין בעיה שתדברו, רק שאתם צריכים לזכור שבסופו של דבר, יש פה היררכיה, ושההחלטה בסופו של דבר היא בידי הצוות....
באר- את כל הזמן חוזרת על עצמך- וכל פעם את מקבלת אותה תשובה!
מ-ו-ת-ר ל-ך ל-ד-ב-ר!!!*

*רק שימי לב שאת עומדת בקריטריונים הנ"ל..
*אין כפל מבצעים והנחות
*תקף עד 32\13\08
אם הייתה שם לדבריךעזרא - ארכיון
הייתה שם לב שאין כזה חודש 13!!
ולכן באר-אין לדבר תוקף (שאני יהיה מדריכה...)
דרך אגב:איזה חניכים יותר קטנים כאן מענאל?
יוסף קיורר...עזרא - ארכיון
וזה לא כ"כ משנה איזה חניכים יש, עצם העובדה שהפורום הוא ברשת והוא פתוח לכולם...
טוב, סליחה שחזרתי על עצמי...
בדיוק סוף סוף השגתי את החוברת... אני אתחיל לקרוא...
על איזה חוברת אתםפ מדברים לבכלל?עזרא - ארכיון
וואי אבישי קרעתה אותי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח עד 2032?? יופי שנהיה אז סבתות...
מצטערת שאני חוזרת לנושא... אבל... יש לי מה להגיד!!עזרא - ארכיון
לדעתי יש בעיה בסניף שאין גבול ולא שמים גבול בין מדריך לחניך.
המדריכים לא ממש מקפידים על הכבוד שלהם, הם משתפים את החניכים בכל דבר ולדעתי הדבר הזה יוצר יותר אווירה של חברות מהרגשה של חינוך בסניף.
שלא תבינו לא נכון, זה הכי כיף בעולם שמדריך משתף וזב מגבש וזה מצויין, אבל יש לזה גבולות!!! והרבה פעמים לא שמים לב שעוברים את הגבולות. אני לא מטיפה פה לאף אחד. אבל בשנים האחרונות (כן, גם בתקופת ההדרכה שלי...) הנושא הזה קצת הידרדר בסניף שלנו. כשהייתי מדריכה פחות שמתי לב, אבל עכשיו אני רואה את זה יותר. ולפעמים אפילו נוצר מצב של זלזול בצוות, כי ברגע שהכל מפורסם והכל ידוע לחניכים: כל המריבות, כל הויכוחים, כל הירידות והבעיות, הכל הופך להיות העניין גם של החניכים והחניכים לא מרגישים שבאים לחנך אותם ופתאום כל המעמד של מדריך- וצריך להיות לו מעמד!! אין מה לעשות! המעמד הזה אובד ואין לו יותר כוח השפעה.
חניך לא יכול להגיד מה שבא לו!!! אם יש לו בעיה הוא יכול לדבר על זה עם המדריך שלו!!! אין שום סיבה בעולם להעלות בעיות שיש בסניף בפורום!!! בעיות הם דבר אישי וזה לא דבר שמעלים אותו לדיון בפורום, באינטרנט!!
זה מעולה שכולם כאן חושבים בטובת הסניף, ואין עם זה בעיה!!! כל הכבוד!! רק שהדרך שאתם עושים את זה לדעתי היא מעוותת.
פורום הוא לא מקום שמעלים בו בעיות (יש לי הרבה מה לומר בכלל בקשר לפורום סניפי באשר הוא... ולא רק על הסניף שלנו, אבל זה לא הזמן...) אפשר לעשות בו דיונים כלליים וכו'. אבל לא מעבר!!! בשביל זה יש פה, ומדריך...
והכי חשוב- תכבדו אחד את השני!! אל תזלזלו!!
אין כאן כוונה להטיף, רק נקודה למחשבה, אחרי הרבה חודשים שאני רואה מה הולך פה... הייתי חייבת!! מצטערת אם פגעתי במישו!!!
במי כבר יכולת לפגוע?עזרא - ארכיון
יודעת מה??אני צריכה לסדר לעצמי את הצורה שבה אני חושבת...תודה על ההערה המאירה....ולא,זה לא היה בציניות.....(אני כותבת אתזה הרבה....)
יפעת את פשוט צודקת...אין לי ממש מה להוסיף...עזרא - ארכיון
כן יפעת ממש צודקת....עזרא - ארכיון
אני כן חושבת שאפשר להעלות פה בעיות...שהם די יותר בכליי אבל לא משהו ספציפי על הסניף (על משהו שהצוות צריך לתקן...)
אני חושבת שאולי בעיות שנוגעות לצוותעזרא - ארכיון
ודברים שלרוב רק הצוות יכול להשפיע עליהם-שילכו לצוות.
אבל הפורום הוא בהחלט לדעתי מקום פתוח להתחדשויות ונושאים רציניים(פלוס...)
בקשר למעמדות בסניף-אומנם לא צריך לגלות לנו מה קורה בישבצים ,אבל אני לא וראה שום סיבה שאני לא יהיה שווה למישהי שגדולה ממני בשנה וחצי!!
זה שצריך לחבד אותה בתור-אדם,ומישהי מבוגרת ,וכל סיבה אחרת.
אבל יש לתת לדבר גבולות(לפחות בסניף)
זה לא כמו לכבד מורה....
סה"כ אנחנו סניף,וההפרש גילאים הוא לא כ"כ גדול...
ואם חניכים ירגישו מחויבות לדברים מעבר לכללים המינימלים של הסניף(שבינהם אני חושבת חייב להיות כבוד!!)
אז חניכים ירגישו יותר ביאוס מאשר מקום פתוח...
(דרך אגב-קראתי את התגובה של יפעת 3 פעמיים ליתר בטחון,אז שלא יגידו שסתם הגבתי...,אולי יש דברים שלא סותרים את מה שיפעת אומרת..)
אדוה, הסיבה שאת לא יכולה להיות שווה למישהי שגדולהעזרא - ארכיון
ממך בשנה וחצי היא כי היא מדריכה בסניף שבו את חניכה! אין מה לעשות, כשאת תהיי מדריכה את תראי את זה יותר. אבל יש הבדל ענק, בין אדם ששיך לצוות הדרכה, שאחראי עליך ועל עוד חניכים בסניף, שאחראי על פעולות ועל ערכים לבינך. בנתיים התפקיד שלך הוא רק לקבל. את יכולה לעזור בתור ילדה בכיתה ט' ולהעלות נקודות לדיון וכו', ואת גם בחג"ס, אבל לא מעבר. את יכולה להביא הצעות לשיפור.
אבל ברגע זה ובשנה הקרובה את צריכה להבין שיש הבדל גדול מאוד בינך לבין צוות ההדרכה בסניף שלך, גם אם יש הבדל של שנה וחצי בינכם!! וזה מעצבן, אבל אין מה לעשות.כי זאת הדרך שבה סניף מתפקד, ואם הוא לא יתפקד ככה כל המעמדות יתבלבלו והסניף יקרוס.
אני חושבת אבל שגם המדריכים לא מראיםעזרא - ארכיון
שהם יותר מדי מעלינו....אין אף אחד שמביא את זה בכלל על הפרק(חוץ ממך).
כאילו-אף מדיך לא בא ומראה את מעמדו לפני החניכים...זה לא משהו ברור (ושוב,לא כמו המעמד של מורה,שזה ברור שהמורים הם האנשים החשובים ושצריך ליראות בפניהם)
זה גישה קצת לא נכונה.
זה בהחלט תלוי מי האדם המורה.......................עזרא - ארכיון
כל מורה והשיטות שלו,מכאן למדים למה את המורים למדע וטכנו,ספרות,
לשון,ומתמטיקה,שונאים,ואילו את המורים להיסטוריה,אנגלית,המחנך, לא שונאים,כי הם לא חונקים אותנו,המורים האלה לא נותנים להוציא
מילה מהפה באמצע השיעור,והמדבר מות יומת,אז קפוץ לי אני אדבר ואלמד.ואילו המורים השניים,גם נותנים לדבר,ואילו גם מפקחים על הלמידה,כך גם לומדים יותר טוב,וגם האווירה יותר טובה.
זה שאף אחד לא מראה את זה, זה לא אומר שזה לא אמורעזרא - ארכיון
להיות...
אבל זה לא ממש נושא פה לפני כולם, אם תרצי אני ארחיב לך בהזדמנות..
טוב,חיים אתה רוצה להגיד לנו גםעזרא - ארכיון
איך מתיחחסים לשרת שלכם?
כן.נותנים לו כיף,ומביאים לו חיבוק כשפוגשים אותועזרא - ארכיון
עבר עריכה על ידי זה שאין לנקוב בשמו בתאריך ז טבת תשס"ח בשעה 20:56
במסדרון,כמו כל חבר שפוגשים במסדרון.
חיים....עזרא - ארכיון
טוב....אתה יכול בבקשה להיות קצת יותר עדין?
כן, הוא עשה את זה בהודעה השניה.עזרא - ארכיון
יפעת..עזרא - ארכיון
כאמור- מסכים כמעט לגמרי, כלומר- לדעתי קצת קיצוני מדי, אבל עקב כך שהמצב קיצוני לצד ההפוך אז כדי להחזיר אותו לשביל הזהב- די נחוץ להיות קיצוניים לצד השני.
אבל זה רק אם אתם מתכווניםעזרא - ארכיון
לעשות את זה...
נכון......עזרא - ארכיון
איככככככככס אני שונאת עכברים!
היא שונאת עכברים.....עזרא - ארכיון
(זה בסדר,אדוה,אין צורך להרגיש מטומטמת שלא הבנת...גם אני לא הבנתי....)חניאל-מה?!?!אני לעומת זאת חולה עליהם...נשמממות........
לא שלא הבנתי מה שהיא אמרהעזרא - ארכיון
אלא את ההקשר !!
דרך אגב חניאל הייתי מצפה ממך שאחי 8 שנים בסניף תיהיה קצת פחות רגישה לדברים האלה...
חח...עזרא - ארכיון
אני גם שונאת עכברים!! (אבל מה זה קשור!!)
אני לא ממש מסכימה עם יפעת!! אבל אין לי כח לכתוב למה!!!
תכלת,למה ערכת את זה?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!!?!?!?עזרא - ארכיון
אני רוצה להבין,(אדוה),למה את מגיבה על כל דבר?!
כל הודעה שניה פה,היא שלך.......לא חייבים להגיב על כל דבר.
חח...עזרא - ארכיון
אני בקושי מגיבה!!!
אין לי כח כל פעם לחפור בשכל!!
(בלי לפגוע באף אחד...)
כן חיים...אבלעזרא - ארכיון
גם לא כל הודעה שניה צריך להיות מגעיל.
זה בא ביחד...עזרא - ארכיון
אפרים יקר,עזרא - ארכיון
בעז"ה.

רק שתדע שבאתי לנשף רק כדי לראות אותך, ולספר לך במו פי שהתארסתי.. אך איכזבת ולא הי'ית שם!

נטלי.
דיייייייייייייייייייייייייייייייי????????????!!!!!עזרא - ארכיון
מזל טוב!!!!!!

(לצערי הרב העיפו אותי ואת בני מיני)
בני מיני.... חחחחחחח...עזרא - ארכיון
מזל טוב נטלי!!!!
מזל טוב-עזרא - ארכיון
זה היה כזה סוד גדול!
עד שגילינו...
אני ידעתי עוד באמצע הנשף...עזרא - ארכיון
לקח לי שעות להבין מזה המילים 'בני מיני'
אני הבנתי וזה היה מצחיקק.....עזרא - ארכיון
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחעזרא - ארכיון
מזל טוב נטלי!!! (אפילו שלא תיראי את זה....)
לצערף אפרים?
מה לא מובן?עזרא - ארכיון
לצערי. לדעתי הקטע הזה היה מיותר.עזרא - ארכיון
מילא אם היה איזה פעילות או הצגה (ראויה לשמה) לבנים. ניחא.
מ-ז-ל ט-ו-ב...עזרא - ארכיון
אפריים- מסכימה... וכל הלילה לבן התרוצצתי בין כולםעזרא - ארכיון
וניסיתי שיהיה משהו לבנים! אבל כולם ייבשו אותי והתנהגו אלי באדישות...

מזל טוב!!!!
יפעת- זה ממש ממש תלוי באיזה גישה מגיעים... אם גם הצוות מגיעה בגישה מתנשאת מעל החניכים וסנובית, שבאה רק לפעולה והולכת זה ממש ממש ממש לא טוב וכבר עדיף שלא תהיה היררכיה... כי זה פשוט לא כיף לבוא.. אבל אם באים מתוך כבוד למדריך ועם זה אוירה כייפית ושהוא חבר שלך וכו'- ברור שזה יותר תקין מאשר שהמצב יהיה שווה בין כולם.. כי אחרת, מישהו בכיתה ח' היה יכול להיכנס להדרכה- ועובדה שלא...
מה?! כבר קניתי את החולצה!עזרא - ארכיון
באר... את חושבת שהצוות מתנשא מעל החניכים?עזרא - ארכיון
אולי את צודקת שצריך שהמדריך יהיה גם חבר אבל יש גבול.... אין מה לעשות... מדריך הוא גן מישהו שנימצא מעל החניך... כי אז כמו שאמרת פשוט לא יהיה לא זה ולא זה... כולם יהיו באותה רמה...
באר,עזרא - ארכיון
שוב צודקת- אבל האם זו הייתה אמירה כללית של "אם" או שזו הייתה אמירה "הצוות הוא.."
ניראה לי שהצוות הוא....עזרא - ארכיון
אפרים??
הצוות לפעמים מתנשא,הרוב לו,בקרוב...>..............עזרא - ארכיון
תפורסם הכתבה המלאה "חניך מוכה בסניף תלפיות".
תמונות וצילומים,ראיונות,ציטוטים,הקלטות,לעת עתה החומר מסווג.
הכל ישודר בקרוב בטלנובלה "סניף תלפיות הקסום",בגידות,רצח,
התעללויות בחניכים מסכנים,ועוד,את כל זאת נדע בפרק הבא של "סניף תלפיות הקסום"...
חניאל, את רצינית?!!?עזרא - ארכיון
תגידי לי בפרטי מי בדיוק מתנשא עליך ואני אדאג שזה ייפסק(אבל תחשבי טוב לפני שאת זורקת האשמות סתם!!)
היא לא אמרה את זה.עזרא - ארכיון
חיים- פעם הבאה תדאג לעשות את זה בתוכנת עריכה קצת פחות מעפנה (ועם הרבה פחות 'חיים אביסרור איש עסקים').
זה היה מצחיק,אפרים.עזרא - ארכיון
ואתה בכלל לא יודע למה התכוונתי,אנחנו נדבר עלזה ותבין
יפה מאוד על מה אני מדבר....(אני לא משתמש בתוכנות עריכה,
מה אני ילד בגן?!חוץ מזה ההודעה הפנימית הייתה חלקית בצחוק,
וחלקית אמיתית,פשוט כשיצא לנו נדבר עלזה.....
אבישעזרא - ארכיון
מה הבעיה שנתנשא על כל החניכים הטמבלים שבפורום הזה???????
דעתי האישית-עזרא - ארכיון
לא כדאי אף פעם להתנשא על אף אחד- גם לא על מי שקטן ממך...
זה סתם גאווה, לא משנה כמה אתה מרגיש גדול על אנשים אף פעם אל תראה את זה! זה גורם לאנשים להרגיש מושפלים ולזלזל בך... יש הבדל בין דיסטאנס וכבוד לבין התנשאות...
וכמאמר הרמב"ן-
"עַל כֵּן אֲפָרֵשׁ לְךָ אֵיךְ תִּתְנַהֵג בְּמִדַּת הָעֲנָוָה לַלֶּכֶת בָּהּ תָּמִיד: כֹּל דְּבָרֶיךָ יִהְיוּ בְּנַחַת, וְרֹאשְׁךָ כָּפוּף, וְעֵינֶיךָ יַבִּיטוּ לְמַטָּה לָאָרֶץ וְלִבְּךָ לְמַעְלָה, וְאַל תַּבִּיט בִּפְנֵי אָדַם בְּדַבֶּרְךָ עִמּוֹ, וְכֹל אָדַם יִהְיֶה גָּדוֹל מִמְּךָ בְּעֵינֶיךָ..."

יואב?!עזרא - ארכיון
מה נסגר איתך בזמן האחרון?!
ת'אמת- זה נראה כאילו מישהו פרץ לך לשם משתמש...
בצחוק (ה-ב' בחיריק)עזרא - ארכיון
מה בצחוק?!עזרא - ארכיון
אפרים- אתה משתמש לו בשם משתמש?!
האמת,הייתי בטוחה שיואב כתב את הבצחוק.....עזרא - ארכיון
אבל עכשיו כשקראתי שוב...אפרים?אהמ....
הכוונה הייתה שיואב כותב את זה בצחוק.עזרא - ארכיון
לא!! ח"ו... לא כתבתי את זה על הצוות!!!עזרא - ארכיון
באמת שאני חושבת שהצוות מעולה! (בלי ציניות!)
אבל רק רציתי להראות את שני הצדדים.
אפשר שתהיה היררכיה יותר בולטת וכו'.. אבל אם הצוות יתנהג בהתנשאות ובסנוביות, ויגיע בגישה שהם באים רק לפעולה והולכים. וזה פשוט לא יהיה כיף לבוא לסניף!
אבל אם הסניף מתפקד מתוך כבוד למדריך ועם זה אוירה כייפית ושהוא חבר שלך וכו'- אז יהיה ברור מי מדריך ומי חניך (משהו שממש חשוב- כי אחרת היה בעצם אפשר להכניס להדרכה מישהו בכיתה ח')אבל יהיה כיף לבוא!!
מקווה שהסברתי יותר טוב...

הסבר טוב..עזרא - ארכיוןאחרונה
פשוט שלא הייתי בטוח למה התכוונת מפני שלטעמי- זה די ברור..
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך