אחד הקטעים החזקים.עזרא - ארכיון

לחצו פה.

(חיים- אני תולה בכיתה. בשביל הפרענקים)

אכןעזרא - ארכיון
אחד הדברים היותר יפים.
וזה רק הפילוסופיה או יותר נכון לומרמחקרים הסטורים.
יש גם הרבה פירושים במקורות.
אבל אני חוזרת ואומרת..ממש אהבתי!!
קראת את המשפט האחרון ?עזרא - ארכיון
מה,אם הקשקוש?עזרא - ארכיון
זה לא היה חלק מהמאמר....
אבל גם אם זה קשקוש (וזה לא,כי זה עובדות,או שלא)אז לא לא סותר את זה שזה נשאר יפה!!
כל המאמר הוא בשביל המשפט האחרון !!עזרא - ארכיון
אבל זה לא חלק מהמאמרעזרא - ארכיון
זה כן חלק מהמאמר!עזרא - ארכיון
זה בכוונה...
המסר חזק, למרות שאיני מספיק בקיא וגדול בתורה כדי לדעת האם כל זה שטויות(מה שכן, אני מספיק מאמין כדי לדעת שאם כל כך הרבה רבנים מדברים על זה זה לבטח לא שטויות!).
מה שכן יכול להוות תירוץ לכך שדברים אלו לפעמים נראים לנו רחוקים ואולי אף מוטעים הוא, עצם זה שאיננו מספיק חכמים, בקיאים וגדולים בתורה בשביל להבין זאת..
(לא סתם מותר ללמוד קבלה וכו' רק בתנאים מאוד מחמירים של "מלא כרסו ש"ס ופוסקים", נשוי, בן 40 וכו'..)
חחחחעזרא - ארכיון
אני כזה בהתחלה קוראת. ולא מביינה מה אתה רוצה אפרים אני שאני מגיעה לפסקה הארחונה...! חחח
אוףעזרא - ארכיון
פעם הבאה אני לא לוחצת על שום קישור שאפריים נותן..
אביש, נראה לי שהמסר הוא...עזרא - ארכיון
אל תאמינו לכל הבלופערים!

(לעניין קבלה מעל גיל 40, ידוע שזה כמה אתה 'כבד' בתורה- לראיה- האר"י והרמח"ל נפטרו לפני גיל 40).
ומה הדרגה שלהם בתורה לעומת אנחנו?!!!עזרא - ארכיון
איך אתה משווה בכלל?!!
זה מה שהוא אמר... שאם יש מישהו שהוא באמת באמת צדיקעזרא - ארכיון
גדול, זה כבר עניין אחר...
חחח... יפה מאוד! אהבתי! ובכלל- הרב חיים נבון, אחד מהטובים!
חולה עליו.עזרא - ארכיון
הוא ממש אנטי-פרענק (לא באמת, בקטע הרעיוני), רצליוניס, לא מצטט מ'אורות' באופן סיטונאי- ובכ"ז מצליח להיות רב מצוין.

ממליץ לקרוא את הספר שלו - 'פרשות' (למי שזוכר- היה את הטור שלו במקור ראשון- הוא הפך את זה לספר).
נראה לי קצת ציני הבחור(הרב)עזרא - ארכיון
גדול...ממש אהבתי.....עזרא - ארכיון
אפריים-סחתיין,קטע חזק!
אפרים-עזרא - ארכיון
לזאת הייתה כוונתי, כלומר: צריך לדעת למי להקשיב: לא לכל אחד שיודע לעשות גימטריות- יש אתר באינטרנט שאומר את הגימטריה של כל מילה שמכניסים ונותן עוד מילים בעלות אותה גימטריה, שזה שטויות!
כמובן שאין כן בדברי הרבנים ובדברי הקבלה והזוהר הקדושים(שפשוט איננו מבינים אותם ..)
זה לא קשור לזוהר.עזרא - ארכיון
זה קשור לכל החרטטנים שמסתתרים לנו בכל פינה.

הם בד"כ מסתמכים על דברים בסגנון ספרי סוד, רק בצורה חיצונית וללא העמקה וזאת הבעיה.

זה בדיוק מה שאני אומר!!!עזרא - ארכיון
צריך לדעת למי להקשיב ולמי לא!
(פשוט קישרתי אוטומטית לזוהר..לא בהכרח קשור..)
יש היום פול בעיות עם הקבלהעזרא - ארכיון
למשל...עזרא - ארכיון
(את הבעיות שלי עם הזוהר אני אפרוס בהזדמנות אחרת...)
בוא'נה אפרים-עזרא - ארכיון
עוד שנייה יוצא ברק מוריד אותך!
תרגיע עם הדיבורים! אתה לא יכול לבוא ולאמר "את הבעיות שלי עם הזהר"! מה הוא חבר שלך?!
לידעתך...עזרא - ארכיון
זה לא כזה פשוט.

אחת ההשערות היא שהזוהר בכלל נכתב ע"י הרב משה די ליאון (יש כמה הוכחות. אחת מהם היא הארמית המטולאת). הדרדעים בתימן 'כפרו' באמיתות הזוהר.
לא הבעתי דעה בנושא!עזרא - ארכיון
רק אמרתי שאתה לא יכול לבוא ולהגיד דברים כאלו על אנשים\ ספרים כאלו בצורה כזאת..
הזוהר הוא אמיתיעזרא - ארכיון
השאלה אם מתייחסים עליו כמו שצריך להתייחס עליו
ולומדים אותו איך ובצורה שצריך ללמוד אותו...
וזה מה שמבלבל אנשים.
הקבלה פורצת יותר מדי(מדונה קוראת את דברי הקבלה בשרותים...)
זה נראה לכם צורה ?!!
אז יהיודים לא עושים את זה,נכון.
אבל עצם זה שיש משהו שהקבלה לא שמורה ורצינית,וככה היא מתפשטת וכל מי שרוצה'יבוא ויטול' זה 'פריצות' של הקבלה...
או לפחות אשכול אחד נישאר על אותו נושא!עזרא - ארכיון
עד שבאת.....עזרא - ארכיון
אדוה!זה לא נחמד.....עזרא - ארכיון
ענאל מגבה אותך בעניין הנושא......יואו....
אפריים... מצטערת שאני מתפרצת וזה ממש ממש לא בכוונהעזרא - ארכיון
לפגוע...

אנחנו לא מבינים כל דבר, לפעמים יש אנשים שיותר יודעים ממנו או יותר חכמים ממנו. אנחנו לא יכולים לזלזל בדברים כ"כ גבוהים בכזאת קלות. מה לעשות, אני שנים ניסיתי להילחם בקטע הזה אבל מה שנכון, נכון- אנחנו כולה ילדים/נוער שעדיין לא יודעים כלום מהעולם <אני עדיין בשוק מעצמי שכתבתי את זה>. משום מה לא נראה לי שאנחנו יכולים בכ"כ קלות לבטל דברים, לזלזל, להפוך להיות ציניים לגבי כל דבר שלא בדיוק מה שאנחנו חושבים, ולבוא במין כזאת התנשאות כאילו כל העולם טיפש ואנחנו חכמים. וממש לא רק התכוונתי לקבלה וכו'.. דיברתי בכלליות לכל האוירה שיש אצלנו.. שאנחנו חכמים והדור הקודם לא ידע מהחיים שלו ואנחנו נתקן את הכל וכו'.. נכון, שחשוב מאוד לבוא עם הרצון לשנות את העולם, לתקן אותו, להפוך אותו למקום יותר טוב-כל אחד והאידיאלים שלו. אבל כשאנחנו עושים דבר כזה זה צריך לבוא מתוך ענווה גדולה, וכבוד לדורות הקודמים ולמסורת שלנו ולמה שהשאירו בידינו, והרבה אהבה (ע"ע הסניף). (לא יודעת אם ממש הבינו את מה שהתכוונתי...)
אני מסיכמה איתךעזרא - ארכיון
ומוסיפה:שגם יש עניין להשתמש בדברים שהיו פעם ...כדי לתקן ולשנות
אפריים... ממש ממש אהבתי!! בהתחלה הייתי בשוק מיזהעזרא - ארכיון
שאתה מביא את הסוג כתבה הזאת אבל אחר כך קראתי את המשפט האחרון ונרגעתי...=)
חחחחחחחחחחחחחחחעזרא - ארכיון
באר ממש צודקת !
וואי... אני ממש ממש מצטערת על ההתפרצות...עזרא - ארכיון
לא הייתי באיפוס...
שטויות,זה טוב....עזרא - ארכיון
באר-עזרא - ארכיון
נראה לי שגרמת לי להארה!
יש שאלה(עכשיו עלתה לי בראש..)
מתי אדם נחשב בוגר, כלומר: מהו השלב שאפשר להגיד אחריו: הוא התבגר\בוגר?
וראה לי שהתשובה היא בדיוק מה שכתבת!
ברגע שאדם מבין שהוא יותר גדול מבחינה פיזית, אינטלקטואלית והלכתית- אך עדיין מבין שהוא אינו הכי גדול- שיש אנשים יותר חכמים- ושיש לו עוד מה ללמוד, אך הוא בכל זאת רוצה ללמוד, ורוצה להתקרב לזה!
או בקצרה: "הגעה לבגרות= השאיפה לשלמות, עם ענווה ומודעות"
תודה על ההארה...הביעו דעתכם על כך..
(מצטער אם סטיתי מהנושא- אבל זה טיבם של הארות..)
מסכימה לגמרי!!! לצערינו הרבה מהאנשים בעולם לא בוגרעזרא - ארכיון
ים...
נו- עוד תמיכות 'בקשה!עזרא - ארכיון
מבין.עזרא - ארכיון
הבעיה של הדור שלנו זה שהוא חושב שהוא מבין הכל בעצמו ולא צריך את המבוגרים (האדמו"ר מיפסנצ'ה כותב את זה בהקדמה ל'חובת התלמידים' ולכל אורך הספר. ותודה ליואב).

אני התכוונתי שיש לי בעיה מסויימת (מבחינה אישית) עם הזוהר, בעיקר כי אני (ולענ"ד רובנו) באים מרקע רצליונליסטי ומדעי. זהו... זה מה שהתכוונתי.
והתשובה לבעיה שלךעזרא - ארכיון
היא שאתה פשוט לא מבין את זה עדיין, ואולי אם תגדל מספיק בתורה, אולי כן תבין את זה ו"תתחבר" לזה.
אין לי מושג...אבל כך זה נראה...
כן,אני ממש מסכימה...עזרא - ארכיון
בתגובות האחרונות שאני כותבת לאפריים ולגישתו אני מזה מרגישה מורה..אווווווווו אני חייבת להפסיק(אני אומרת לכם שאני יהיה מורה,אני אומרת...)
תהני...עזרא - ארכיון
נכון אפריים... אנחנו באמת באים ממקום מאוד ורציונליסט.. ולכן הרבה יותר קשה לנו להבין את תורת הסוד זה נשמע לנו משהו ניואייג'י כזה... אבל אנחנו באמת לא אמורים להבין! ממש ממש ממש לא!! רק כשנגיע לגיל המתאים (לע"ד אף אחד לא יכול להכריז על עצמו שהוא בשל לזוהר לפני גיל 40..) אז אולי.. ואולי אפילו לא נזדקק..
זה לא מי-יודע-מה קשור.עזרא - ארכיון

הרציונליזם הוא גישה מסויימת ביהדות.

עיין פה למשל (כנס לכל הקישורים אל הרבנים). וכאן במיוחד.

איך אתה עושה אתזה אפרים?עזרא - ארכיון
(זה ממממש לא קשור,אבל נחמד לדעת....)נכון שאתה כותב עיין פה,ואז ה"פה"זה הקישור?
...עזרא - ארכיון
כותבים "פה", מסמנים, לוחצים על האיקון של WEB בסרגל כלים, מעתיקים לשם את הכתובת ולוחצים "אישור".
אה הא......עזרא - ארכיון
תודה.....
אל תגיד לי שאתה מאמין בתורה הרציונליסטית...עזרא - ארכיון
ליבוביץ'?! אני פשוט לא מבינה למה למישהו שמאמין בתורה של ליבוביץ' להמשיך לקיים מצוות?!?! אם הייתי מאמינה בזה כבר ממזמן הייתי חוזרת בשאלה.. 'פסדר.. אני מאמינה בקב"ה אבל למה לי לקיים את המצוות?!' ח"ו...
לא קשור לליבוביץ'.עזרא - ארכיון
הרמב"ם היה ראש הרציונליטים. כרגע אני נמשך יותר לגישה שלו.
אתה לא מתחבר לרב קוק וכו'?!עזרא - ארכיון
באר ואפריים!עזרא - ארכיון
תשתפו גם אותי....אני מזה לא מבינה בשיחות הגבוהות שלכם!ואני רוצה להבין.....אז תסבירו....
ליבוביץ'- ישעיהו ליבוביץ'.עזרא - ארכיון
אדם חכם מאוד (עם הרבה ניירות מהאונברסיטה. דיפולמות בלע"ז). שכפי שאני מבין, לא היה בדיוק הדמות שאליה אנחנו צריכים לשאוף.

אדם חכם, אבל מנוגד ל-כ-ל החיים שלי!עזרא - ארכיון
שוב אפריים... אתה לא מתחבר לרב קוק, לחסידות?! לצד הרוחני של התורה?!
זה לא ממש קשור...עזרא - ארכיון
אבל בכ"א- חסידות אני... איך לומר... זה לא זה (הכוונה לריקודים, טישים, מנגינות מסויימות, זלזול בזמן היהודי, לימוד אדוק של 'תניא', משקאות ורוגלעכים 'ברטי בוטס' בטעמים משונים. לספרי חסידות וכו'- לא מכיר, לא יכול להגיד.)
קרעת אותי!!!!!!עזרא - ארכיון
רוגלעכים ברטי בוטס!! ג-ד-ו-ל!
בכל אופן..אפרים- לקטע של החסידות, במובן של "טישים וכיוצ"ב" אני די לא מתחבר, רק לפעמים אם זה מישהו ממש טוב.
מצד שני אני מאוד מתחבר למוזיקה ולריקודים, אבל זה פשוט כי זה אני..
אני די מתחבר לרב קוק(לפי מה שנראה לי היום, לא מספיק התעמקתי, אבל זה נראה לי בכללי), ממה שראיתי וקראתי, בכלל- השיטה הרוחנית וכו'- מתחבר+!
באר- איך מתאים לך ללכת למעלות...
אני לא נכנסתי(למרות שהעכבר קרה לי)עזרא - ארכיון
פשוט כי אני מקיימת הבטחות...
אני גם לאעזרא - ארכיון
אבל מה הקשר למקיימת הבטחות?
חשבתי שזה שוב הערות על מה שאפריים הביאעזרא - ארכיון
אז כבר לא טרחתי לקרוא...
אני אקרא...
טוב...קראתיעזרא - ארכיון
החסידות לטעמי היא קצת 'רחפנית'.
אבל להיות מתנגד עם קצת שמחה..זה לא כ"כ נורא..
לאחר ששמעתי את יואב...עזרא - ארכיון
אבהיר את דברי-
כשאמרתי שיש לי בעיות עם קבלה, התכוונתי לקמיעות, סגולות, צירופי אותיות, צירופי שמות, מקובלים, מכשפות ושאר מריעין בישין.
כדרך אגב (אחרי ההזדעזעות של אבישי) כתבתי שיש 'כופרים' בזוהר.

ולגבי החסידות-
שוב, בעיקר בכל הריקודים ושאר הקשקושים

(שאלה למצטיינים- מה המכנה המשותף בין שני הדברים הללו [שאנ'לא אוהב])
רגש?!? חחחח.. סתם!!עזרא - ארכיון
אפריים, אם אתה מדבר על הדברים האלה אז אתה ב-כ-ל-ל לא יודע על מה אתה מדבר..
הטישים, החצרות והרוגלכים הם רק הצד השולי של החסידות!
הרעיון, הספרים, עבודת ה' וכו'- זה ה-חסידות!
ממש חבל שזה מתפספס...
טווווב....עזרא - ארכיון
אני מתחילה להבין על מה מדובר,כי אתם כבר לא מדברים ברמזים.....אממ....אני דווקא כן מתחברת לחסידות,והאמת לרוב הצדדים שבזה.....במיוחד למוזיקה.....(אבישי-עכשיו אני לא יכולה לכתוב כי זה פשוט אני,כי אתה כבר כתבת....יאלללה....חפיייף!)אבל כי זה פשוט אני......
אני מאד מתחבר לחסידות...עזרא - ארכיון
בכל הקטע האמיתי שלה, העבודת ה' האמיתית והפנימית מאד, השימחה, הריקודים, הספרים וכו'... אבל אני ממש לא מתחבר לכל האלה שהפכו את החסידות למשהו זול- אני עושה מה שהכי טוב לי לעבודת ה'. קמים ב12 ומזלזלים בכל דבר...
וואי...אוןהד אתה ממש צודק...עזרא - ארכיון
יפה מאוד...עזרא - ארכיון
באר- המשותף בין שניהם היה שהם הצד ה'חיצוני' [לכאורה, או שלא לכאורה...] של העניין.

העניין הוא שאני אישית מעדיף את העבודת ה' שלי בדף גמרא, או בלימוד מוסר, מאשר סיבוב ריקודים/טיש.
אבל בעצםעזרא - ארכיון
בסיבוב ריקודים,כשאתה רוקד ממש,ולא סתם כי כולם רוקדים.אז בעצם מה אתה עושה?אתה מנתב את עבודת ה' והאמונה דלך דרך הגוף,ומשלב יחד איתה שימחה
ורוקד אותה עד כלות!!!(ככה אני מרגישה)אתה בעצם רוקד את האמונה,ותאמין לי,כמה דברים חשובים חשבתי עליהם בעת ריקוד.אחד הדברים המעוררים....והטובים בחסידות....לא הכל נמצא בדף גמרא...(אני לא מזלזלת ח"ו!!)
אני הסכם בכמה משפטים מה שאני רואה בחסידות.עזרא - ארכיון
נשלח...עזרא - ארכיון
החסידות שינתה והפריחה הרבה דברים בעם היהודי!!.
יש בחסידות הרבה דברים יפים,השמחה שבחסידות,שדרך אגב...לא באה במקום היראה שבעבודת ה'!!
הבעיה היותר עיקרית בחסידות זה שיש את האדמור...יש חסידויות שאין להם גבולות ,האדמור שם הוא כמו אלוהים(בלי להגזים)
אנשי החסידות כיום (חלקם) הוא כלל לא אנשי חסידות,אלה חוזרים בתשובה ששיבצו את עצמם בכל מיני חסידות ובינהם הברסלברים(אשר ידועים בבזיון שהם עושים לעצמם בזמן האחרון),אלה -הם בפירוש לא אנשי חסידות!!.
טוב...זה כבר משהוא אחר......עזרא - ארכיון
יפה אפריים! (על החידה...)עזרא - ארכיון
באמת- כל אחד והדרך שלו.. יכול להיות שבנאדם X יותר יתחבר לקב"ה ע"י מסילת ישרים, בנאדם Y ע"י קריאת התנ"ך, בנאדם Z ע"י לירוטי מוהר"ן, ואחר ע"י לימוד משניות/גמרא, כל אחד צריך למצוא את הדרך שלו, והעיקר שבאמת יתחבר לקב"ה באופן הכי אמיתי ונכון לו. אני רק חושבת שכדי שאדם יגיע למימוש הכי גדול כדאי לנסות את שאר הדרכים ולא להיות מקובעים על דרך אחת בעקבות סטיגמות וכו', כי אולי מפספסים משהו בדרך...<BR>בהצלחה..
אדוה- מצטער על התקיפות, אבלעזרא - ארכיון
את דיי בלבלת בשכל...
רוב מוחלט של החסידים היום הם חסידים, אומנם הם לא כמו החסידים של פעם (אולי תלמדי על זה לבגרות בכיתה י'), אבל כן חסידים ולהגדיר אותם כמו שאת הגדרת אותם זה לא נכון!
ולגבי הקטע של האדמו"ר. האדמו"ר הוא אדם שדרכו אתה מתקרב לקב"ה, הוא "מקשר" אותך, הוא עוזר לך להתעלות. ולכן הולכים אחריו בכל מצב, תחשבי על זה שיום אחד יגיע המשיח (בקרוב בימינו)- את לא תלכי אחריו בכל מצב?! אני כן! אומנם אם כל הכבוד לאדמו"רים הם לא המשיח אבל הם הרבה יותר קרובים לזה מאיתנו!
בסדרעזרא - ארכיון
אני לא אמרתי שהאדמורים הם לא בסדר-להיפך!!
אני אמרתי שהחסידים לא בסדר איך שהם אפחו את האדמורים למה שהם.
ואולי לא קראת אותי נכון אבל עמדתי על המילים שלי ולא אמרתי רוב,אמרתי חלק!!(זה חשוב!!)
ומשיח-זה אכן משהו אחר.
בעיה עם האדמו"ר היא-עזרא - ארכיון
1. שהאדמורו"ת עוברת בירושה ולא ע"פ גדלות בתורה.
2. שלעיתים ההערצה אליו גובלת בדברים לא טובים (ע"ע- חב"ד בעיקר)
נו,לזאת הייתה כוונתיעזרא - ארכיון
הוספת ולנכון,שהכל עובר בירושה-אבל תחשוב מה היה קורה אילו היו צריכם להחליט מי יהיה האדמו"ר,זה היה יוצר פול סיכסוכים.
הם מאמיניםעזרא - ארכיון
שהאדמו"ר הוא הצינור שלהם כדי להגיע לקב"ה, דרכו הם מתקרבים וכו'..אני לא מבין מה נורא בזה כל- כך? אני בטוח שאם היית מוצאת את האדם שיקרב אותך לתורה וכו' בצורה כל- כך גדולה, גם אותו היית כל- כך מכבדת ומעריצה..
אוהד- האמת שהעיקר בחסידות זה ההתבודדות...עזרא - ארכיון
יעל- ממש לא....עזרא - ארכיון
פשוט תקראי ת'ספר היסטוריה של השנה שעברה...
זה בהחלט חלק שהוא מומלץ מאוד, אבל העיקר?! בהחלט לא..
כן נכון... אני לומדת חסידות השנה ורוב הקטע זהעזרא - ארכיון
להתבודד
אוףףף אתם ממש לא יודעים לקרוא את מה שאני כותבתעזרא - ארכיון
אני כן מודעת לגדולה העצומה שיש לאדמו"ר,רק שלהרבה חסידים לא יושב כל היום במוח שהוא רק דרך,אלה שהוא לפעמיים המטרה.
התבודדת=תפילה=חשבון נפשעזרא - ארכיון
כל אחד אמור ל"התבודד" עם ה' 3 פעמים ביום.
קראתי את זה בספר חסידי על התבודדת...

אדוה עם ואו אחת...............................עזרא - ארכיון
לא חייבים להגיב על כל דבר,מזה כלל ברזל שאתה מגיבה על
כל דבר?!הפורום בכללי שייך לך ולאפרים,ככה זה הצרור תגובות:
אדוה,אפרים,אדוה,אפרים,אדוה,אפרים,אני,חניאל,(מרים בקטנה),
אבישי,אדוה,אפרים,אבישי,אדוה,אפרים,אני,באר,אפרים,אדוה,אבישי,
(יואב מגיב בקטנה),אדוה,אפרים,אפרים,אדוה,פריה,אני,חניאל,אדוה,
באר,אפרים.(יעל בקטנה),אדוה,אפרים(תכלת בקטנה),חניאל,אדוה, אפרים...............................................
אתה רואה אבישי? מה שיואב אמר מוכיח שהקטע של החסידעזרא - ארכיון
זה להתבודד...
חיים? מה עובר עליך??עזרא - ארכיון
אמממממממ תאמת שאני לא ממש מתמצאת בחסידות אבל...אפרים צודק!
בלבולי שכל!! רבאק...עזרא - ארכיון
אין מחסום קשקושים פה ??!

עיקר החסידות הוא לא להתבודד, אלא-

הענין היה לקרב גם אנשים שהם לא הכי הכי גיטע יודן.יענו, בורים ועם הארץ.

אין לי מושג באיזה שלב זה הפך להיות איזה משהו שמתאים גם לת"ח, אבל...

התבודדות זה ממש לא העיקר. זה שמזריקים לנו בכוח ספרות ברסלבית בישיבה, זה ל4א אומר שהכל שם תורה מסיני.
בוודאי שהתבודדות היא לא 3 פעמים ביום. אולי הספר ההוא התכוון לתפילה.

באר תוכל לספר לכם על כל עבודת ה' וכו' וכו'.

עניין האדמו"ר הוא באמת נושא די דפוק אצל החבר'ה האלה. ירושה על רבנות?! איזה מן דבר זה?!

מי שאמר שזה גורם למלחמות. חה! החסידים עושים את האמ-אמא של המלחמות.

ע"ע- קרלין, ויזניץ', באבוב, בית אהרון. דוחקים בי, ביי.ב.....תצ נ2 חיהבסטכג2הב5019 ןטר8אבק954ד1ארנגק9978
בקשר ליחוד וכוונותעזרא - ארכיון
זה לחסידיות ספציפיות מאוד.
התבודדת זה ממש לא העיקר בחסידות...עזרא - ארכיון
ולא אמרתי את זה...
אני גם לא אמרתי שזה העיקרעזרא - ארכיון
אם כך,אנחנו מסכימים!!
זה ממש לא העיקר בחסידות!עזרא - ארכיון
בחסידות ברסלב זה מוטיב ממש מרכזי... אבל בחסידות שהבעש"ט ייסד...
בבקשה, בבקשה בלי קללות בפורום.. למה?! זה סתם עושה אוירה לא נעימה.
ועוד הערה כללית, אפשר להגיד בצורה יותר נחמדה שאת/ה לא מסכימים עם מה שאמרו. יש לאנשים כאן ובסניף בכלל קטע כזה שהם פשוט מבטלים לגמרי את מה שהשני אומר וזה בכלל לא נראה שהם מנסים אפילו להקשיב למה שהוא אומר ואולי אולי לקחת מהדברים שלו משהו. זה נראה כאילו האנשים עסוקים רק בלחשוב בינם לבין עצמם איך מה שהוא אומר נכון ומה שהשני אומר זה שטויות/בילבולי שכל רבאק/אין מחסום קישקושים פה?! וכו'... יש מצב שבאמת בנאדם חושב שמה שאנשים אומרים זה שטויות לגמרי והם סתם מזבלים בשכל וכו' על משהו שהם בכלל לא מבינים עליו. אבל יש דרך להגיד את זה!! מישהו שמע פעם על להיות נחמד?! תאמינו לי שזה יותר חשוב מכל הדברים שאנחנו מדברים כאן. תנסו פעם להיות בני אדם יותר טובים, זה יהיה מעניין!!!!
באר את אומרת בדיוק את מה שאני ויואב אמרנועזרא - ארכיון
זה בכלל לא העיקר בחסידות,רק (וכתבתי את זה) בחסידויות ספציפיות מאוד!!
אבל יפה שכתבת מי בדיוק,תודה
...עזרא - ארכיון
באר אני מסכים עם מה שכתבת!
אבל את באמת חושבת שזה ישפיע על מישהו?!

עיקרה של החסידות...(למי שיש כח)

שאלה
לחברים מקשיבים שלום!
שמחתי מאוד לקרוא את המאמר הקריא והמובהר שלכם לכל עין בעניין ישו וכו', הוא הסביר לי רבות וכמובן למדתי והשכלתי ממנו, ולכם התודה. ישנם באמת כמה נושאים ביהדות בכללה שלא מובנים להרבה אנשים ועניין ישו היה אחד מהם.
נושא שני, שנתקלתי בו בזמן האחרון הרבה היה החסידות והמתנגדים, בטעות חשבתי עד לפני זמן לא רב שהחסידים הם פחות דתיים מהלא חסידים, ובכלל-מי שלא חסידי-איך הוא נקרא? ובכל מיני שאלות, כמו אם יש עדות המזרח חסידים, ושמתי לב שהרבה מתקשים בזה. ולכן באתי בבקשה לשאול אם תוכלו לעשות על אותו עקרון של מאמר ישו, מאמר על החסידים והמתנגדים, זה ממש יעזור להרבה מאיתנו להבין יותר. ואם א"א, אז אולי אם תוכלו בבקשה להבהיר לי קצת את הסתום בנושא זה עבורי.
תודה רבה וחתימה טובה!
ענת.

--------------------------------------------------------------------------------

תשובה
שלום ענת.
כדי להבין את צמיחתה של תנועת החסידות, ניזכר ברקע ובתקופה: גלות ממושכת, שניתקה את עם ישראל מחייו המקוריים בארץ ישראל. במקום מלכות ישראלית, מקדש וסנהדרין היה עם ישראל נתונים לרדיפות וגירושים כמעט אלפים שנה, מצב שהביא להחנקת כוחות החיים של העם, והיהדות באה לידי ביטוי רק בשמירה על פרטי המצוות שעוד היה אפשר לקיים בגלות. אפשר לומר שהמצב המדכא של הגלות לא איפשר להמוני עם ישראל להרגיש את הנשמה והשמחה של עבודת ה', למעט יחידים שידעו למצוא את האור גם כשמסביב הכל חשוך, וה' מסתיר, יחסית, את פניו.
הקב"ה שולח בכל דור ודור את הצדיקים המתאימים לו, וכך נולד ר' ישראל בעל שם טוב, ולנוכח האוירה העגומה בעם ישראל עשה הוא מעשה. הבעש"ט עבר ממקום למקום, ולימד את עם ישראל כיצד ניתן לשמוח שמחה אמיתית גם בגלות. הבעש"ט לימד שה' אוהב את עם ישראל תמיד, אפילו כשהוא חוטא, ושבעצם גם הגלות הארוכה היא כמו אבא שמייסר את בנו כדי שישוב למוטב. הוא לימד שיש לכל אחד ואחד נשמה יקרה, שעבודת ה' צריכה להיות בשמחה תמיד, שהמצוות אינן רק פעולות טכניות אלא הכוונה והרגש הם מרכיבים מרכזיים במצוות. הבעש"ט לימד שכדי לעבוד את ה' אפשר גם להתכנס יחדיו על כוס משקה טוב.
מטבע הדברים, היו העניינים שלימד הבעש"ט עניינים הקשורים יותר לפנימיות התורה, המאירה את המשמעות הפנימית לדברים החיצוניים. אכן, תנועת החסידות היתה זו שהחלה לגלות את התורה הנסתרת ולהפוך רבדים מסויימים בה לנחלת הכלל.
אולם כאשר מתגלים סודות התורה, תמיד יש אנשים שיטעו בהבנתם, וכך גם היו אנשים שלא הבינו נכון את כוונתו של הבעש"ט. הם חשבו שאם הרגש זה כל כך חשוב, זה אומר שהמעשה הטכני הוא פחות חשוב. הם חשבו שאם אדם עושה מצוה עם הרבה הכנות חשובות, אז לא נורא אם הוא יפספס כמה פרטים. לא נורא אם למשל הוא יאכל את האפיקומן אחרי חצות, אם לפני כן הוא עסק בהרבה כוונה ורגש בבירור עניינה של יציאת מצרים.
תופעות אלו ותופעות דומות הביאו את הגר"א להתנגד בחריפות לתנועת החסידות. הגר"א ובית מדרשו, כמו ר' חיים מוולוזי'ן בספרו 'נפש החיים', הדגישו את חשיבות הפרטים המעשיים של המצוות, ואת העובדה שהתורה אינה רק זכות אלא גם חובה.
האמת היא שאם היו הגר"א והבעש"ט נפגשים ומבררים את הדברים יחדיו, אולי היה מתברר שאין בכלל נקודות ויכוח מהותיות ביניהם, אם כי היה ויכוח ביחס להדגשות. לפני זמן מסויים התגלה כתב יד שחתום עליו 'ר' ישראל' ולפי תוכנו היו בטוחים שהיו שייך לר' ישראל בעל שם טוב (או לאחד מתלמידיו, איני זוכר) ובסוף התברר שכתב אותו ר' ישראל משקלוב, תלמידו של הגר"א.
'אלו ואלו דברי אלוקים חיים'. בזכות הויכוח, התבררו שתי הזוויות של האמת שיחד הן משלימות זו את זו: הקב"ה רוצה מאיתנו גם את הלב, וגם את המעשה. גם את רגשות השמחה, וגם את רגשות היראה. אנחנו גם בניו האהובים של ה', וגם עבדיו. אם לא היתה ההתנגדות לחסידות - היו הרבה דברים נשארים לא מבוררים אצל חלק מהעם, וגם גדוליהם לא היו רואים שיש צורך להדגיש אותם. דוקא בגלל ההתנגדות לחסידות, התעוררו גם גדולי החסידים להדגיש: ודאי שאנחנו מסכימים על העקרונות שאתם אומרים! וכן גדולי המתנגדים אומרים: ודאי שהשמחה היא מאוד חשובה! וכן על זו הדרך (שוב, ברור שהיו גם נקודות ויכוח, אבל לא בשורשים). כך שיצא שבזכות הויכוח, זהרה האמת לבסוף במלוא תקפה. כך הוא דרכה של האמת: ככל שהאמת מורכבת ועמוקה, הרי שכדי לצאת לאור בעולם היא עוברת דרך בירורים וליטושים.
לאחר שעבר עם ישראל את השלב החשוב הזה, הגיע הזמן לשלום ולשלוה, ואכן כיום יודעים גם החסידים וגם המתנגדים שמדובר בשני גוונים שונים ולגטימיים בעבודת ה', אשר כל אחד מהם מסכים ליסודות שאומר חבירו. רבים מביניהם לומדים בספריהם של שני הצדדים, ובהרבה ספריות תורניות ניתן למצוא זה ליד זה ספרים מכל הגוונים. יש הרבה אנשים שיש להם סבא אחד 'חסידי' ואחד 'מתנגד', וכך הם יונקים מתורתם של שניהם.
חשוב לדעת כי העיקרון הזה נכון בכל מחלוקת בין גדולי ישראל. אם נשים לב נראה תמיד, בכל המחלוקות המהותיות, שהיסודות והעקרונות הינם מוסכמים, ונקודת הויכוח היא היכן הגבול. אם תשאלי אותי באופן אישי, אני משתדל תמיד לראות את נקודות האמת שקיימות בכל גוון וגוון, ולראות כיצד הגוונים השונים יוצרים את העושר והיופי של היהדות. כשחושבים טוב רואים שבעומק - אין סתירה בין דרכים שנראות שונות, אלא השלמה.
אם ננסה למנות את התרומה של תנועת החסידות ושל "המתנגדים" לעם ישראל ולעבודת ה', אני חושב שלא יספיק גם ספר שלם. החסידות הדגישה את חשיבותה של עבודת ה' בצוותא, שבאה לידי ביטוי ב'טיש' - התכנסות עם האדמו"ר תוך אמירת דברי תורה, שירות ותשבחות, בעזרה הדדית מאוד מפותחת ובהרגשה שכולם משפחה אחת. אצל "המתנגדים" אין 'אדמו"ר', אלא ההדרכה היא שכל אחד יאמין בעצמו ובכוחותיו, שהוא יכול להתקשר לקב"ה גם בלי מתווכים.
ניסיתי מעט על קצה המזלג לכתוב מהידוע לי, אבל אני חושב שנגעתי רק בקצהו של הנושא.
כל טוב בנתיים!
יעקב, חברים מקשיבים

שלום,שלום.יש גם ברכה על כל המגילות שלך?!?!?!??!?!?עזרא - ארכיון
שיואו....אין לי כוח לקרוא את זה.
זה היה מצחיק, חיים.עזרא - ארכיון

המאמר נחמד.

אבל, הוא היה רלוונטי ל-לפני 300 שנה. היום, 90% מהחסידים הרגילים (גור, ויזניץ', בעלז, מטרסדורף, סאטמר, רב אהרל'ך וכו' וכו') הם לא ממש החבר'ה של אז (להוציא את חב"ד וברסלב).

אז, החסידים שהתאספו היו בעיקר עמי הארצות. היום אלו אנשים 'רגילים'. ההבדלים היחידים הם, בעיקר חיצוניים-

- הלבוש. (ניתן לראות פה עוד על זה- מומלץ!)

- מוסדות החינוך. לעיתים גם שיטת הלימוד.

- הרבנים (הגישה אל האדמו"ר מעט סותרת לענ"ד דעתי את גישת החסידות).

- טישים, שירים, סיפורים ושאר הדברים שמסביב.

ושוב, אני רואה בעיה רצינית בגישה ה'רגשנית' אל היהדות. אסביר את עצמי בעז"ה...

אפריםעזרא - ארכיון
המאמר מדבר על הקטע של הרגשנות ועל הבעיה שבו!
אולי פעם אחת תנסה באמת להקשיב לדברים שאתה קורא...

קטע מהמאמר
'אלו ואלו דברי אלוקים חיים'. בזכות הויכוח, התבררו שתי הזוויות של האמת שיחד הן משלימות זו את זו: הקב"ה רוצה מאיתנו גם את הלב, וגם את המעשה. גם את רגשות השמחה, וגם את רגשות היראה. אנחנו גם בניו האהובים של ה', וגם עבדיו...
אהבתי....עזרא - ארכיון
ממש יפה יואב!
יואב-עזרא - ארכיון
הבעיה היא שהמאמר הוא נהדר, אבל תכל'ס- הרבה הופכים את הרגש לעיקר ואת ההלכה גרידא לתפל.
וזה מוביל לבעיות..
ובהזדמנות...עזרא - ארכיון
תקראו את זה... (רק את ההתחלה.. הפולמוסים זה מגעיל ומשעמם...).
לא קראתי (שוב עומדת על שלי..)עזרא - ארכיון
אבל יש את אותה בעיה גם אצל אנשים שהם לא חסידים.
לא ממש אותה בעיה,אבל תחשוב יש אנשים ששומרים בכזאת קנאות על מנהגים שהם אפילו לא יודעים מי המציא אותם ולמה..
אבל הלכות זה כבר משהו אחר..
זה מוביל לשמירת מנהגים בקנאות הרבה יותר גדולה ממה שאתה שומר על הלכות...
לא נכון.עזרא - ארכיון
ממש לא קשור... גם לנו יש מנהגים שנשתרשו (החל מכיפה ועד לטשולנט).
לא לכאלה...עזרא - ארכיון
אני מתכוונת למנהגים ,מנהגים (של עדות וכ'ד)
למשל :הספרדים עומדים בחלק הראשון של 'ויברך דוד' ואז מתישבים.
מישהו בכלל יודע למה??,לא הרבה.
ואתה יודע למה עושים את זה?כי פעם בדיוק בחלק הזה של התפילה היו נוהגים לתת צדקה,ואז אנשים היו עומדים כדי לכבד את האנשים שנתנו צדקה.
תאמין לי שאנשים היום עושים את זה בוקר בוקר בלי בכלל לדעת למה.
גם היום נותנים צדקה ב"ויברך".עזרא - ארכיון
בסדר,אבל אין לזה קנאותעזרא - ארכיוןאחרונה
ומין הסתם אנשים מבינים את הטעם לדברים האלה...
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך