נטיעות- מה עושים ?עזרא - ארכיון

לא יודע מה איתכם, לי לא מתחשק בכלל לסנג'ר את הורי ל80 שקל (כפול 3) בשביל איזה מסלול (שאפשר להגיע אליו מן הסתם גם בפחות מ80 שקל), הגשמה והופעה (אני לא אוהב בהופעות, אבל זה כבר לא קשור).

בקיצור, יש מצב שהסניף יארגן משהו במקום ה'נטיעות' ?

אני גם בעד.....עזרא - ארכיון
כי בתכלס בשבילנו זה לא כזה שווה כי אנחנו גרים בירושלים ומסוגלים לעשות את המסלול הזה כל יום על שני ניקובים של כרטיסייה וקצת אוכל מהבית.....
אני גם מעדיפה משו סניפי.
אשכרהעזרא - ארכיון
באו נעשה משהוא כיף כמו שעשינו את הסופרלנד בסיגנון זה שיא איהי עדיף על נטיעות
לא סופרלנד....אבל כן משו בסגנון!עזרא - ארכיון
אנשי צוות נכבדים היושבים בין שורותינו...(מי יש?אוהד,יואב,יעל....הקיצור-הבנתם!!)
אני גם ממש בעד!!עזרא - ארכיון
בהתחלה חשבנו לעשות במקום משהו עם הקבוצה ואז אמרנו שזה סנובי ואז אמרנו שאפשר לארגן משהו עם הסניף... שיהיה הרבה יותר שווה!
פנטאסטי..(אני לא משלם מיסים..ולא יוצא לשום טיול..)עזרא - ארכיון
אבל כדי לכם לארגן משהו,זה נשמע נחמד....
אהבתי- "אנשי צוות"...עזרא - ארכיון
בכולופן- דבר אחד אני כן אגיד לכם- דנים בסוגיא, וישנו סיכוי לשינוי- לא מבטיח כלום בינתיים...
שהו....תבקשו מכל חניך את השמונים שקל הזהעזרא - ארכיון
ותארגנו משהו שייייא השווה בלי לקבל כסף גם לעצמכם...
רעיון טוב חניאל....עזרא - ארכיון
אני בעד.....
למה נראה לךעזרא - ארכיון
שמישהו תכנן לקבל כסף לעצמו?!
נדמה לך שמדריכים מקבלים כסף?!- יותר מזה- נדמה לך שמדריכים מקבלים החזרים על שקל כלשהו שהם מוציאים מכיסם?!
כי אם כן- אז לא..
חחחחחחחח אבישי בכלל לא חשבתי ככה....עזרא - ארכיון
אבל עזרא כן.....
לא הבנתי...עזרא - ארכיון
היא חושבת שההנהלה לוקחת לכיס...עזרא - ארכיון
מה שאני כמעט בטוחה לא נכון בכלל...
פשוט שכשמוציאים קבוצה כ"כ גדולה לאיזושהי פעילות-זה עולה המון כסף! אבטחה,אוטובוסים..ככה זה...
אני ממש בעד שהסניף ייעשה משהו חלופי,כל שנה דנים בזה ואולי הגיע הזמן שזה ייתבצע...
כן! במיוחד שהשנה לא באמת נוטעים...עזרא - ארכיון
חניאל- חלק מהקטע זה להוריד את ההוצאות אז לא מבקשים 80 שקל.. יש חניכים שזה קשה להם. אפשר לבקש - פשוט פחות...
אני בעד לעשות איזה מסלול.. אנחנו לא צריכים ללכת לאיזה סופרלנד למרות שזה ממש כיף, עדיף בט"ו בשבט להתחבר לא"י (ולא, אני לא מדברת על התחברות ממרומי הקומבה...)
אפרופו קומבהעזרא - ארכיון
קראתי לא מזמן שבלונה פארק "שוב היו בעיות", כלומר- הרכבת הרים(האנקונדה) נעצרה באמצע!
אני סאדיסט (עאלק).......עזרא - ארכיון
אני הכי אוהב שיש את התאונות המגניבות האלה בלונה פארק,כמו
שהגלגל הענק נופל ומסתובב איזה 10 מטר , כשהאנשים עדיין בתוכו,
הא - הא - הא - הא - הא - הא - הא - הא - הא - הא - הא - הא!!
חחח זה מזכיר לי...עזרא - ארכיון
יש איזה משחק מחשב שקוראים לו "רולר קוסטר"- כמו "סימס" רק שבונים לונה פארק.. לומשנה..- ולפעמים יש תאונה ברכבת הרים ויש פיצוץ ומלא צרחות ואש וזה וצריך לשלם מלא כסף וכולם בורחים מהפארק.. וואי וואי איך אהבתי תמשחק הזה...

(יש דברים קורעים... אני הייתי מהאלה שהייתי מכניסה את האנשים ב"סימס" לבריכה ומוציאה את הסולם.. דברים כאלה.. חחחח)

ופשוט נהניתי בקומבה..! (בהתחלה (בירידה הגדולה) הייתי כל כך בהלם שלא הצלחתי לנשום... חח אבל היה פשוט כיייף)

תמיד שעולים לדברים האלה חושבים שדווקא שאתה עליהם זה ייפול.. (בנג'י ודברים כאלה)... אבל מקסימום... לפחות מוות מהיר...
רולר קוסטר טייקוןעזרא - ארכיון

(באנגלית זה נשמע יותר טוב)

בכל אופן כשאתם הייתם בקומבה החובבנית, אני הייתי ברכבת הרים עם הכי הרבה לופין (לולאות) בעולם.

רכבות הרים מפורסמות (מתוך ויקיפדיה)

קינגדה קה - פארק six flags great adventure , ניו ג'רזי, ארצות הברית. מככבת בראש טבלת "רכבות ההרים המדהימות בעולם", והינה הרכבת המהירה ביותר והגבוהה ביותר בעולם. זוהי רכבת LIM המאיצה למהירות מקסימלית של 206 קמ"ש, עולה בעליה סיבובית של 90 מעלות לגובה של מעל 139 מ' (פי שניים מפסל החירות) ואז יורדת באותה זווית וחוזרת לתחנה, אורך המסלול כמעט קילומטר והיא עוברת אותו בזמן קצר מאוד - 32 שניות.

Eejanaika - פארק Fuji-Q highland , יפן. פירוש שמה של הרכבת ביפנית הוא "האין זה נהדר?". הרכבת היא מז'אנר "המימד הרביעי", שבו מלבד לופים ונסיעה מהירה גם הקרונות עצמם בעלי יכולת סיבוב של 360 מעלות תוך כדי נסיעה.

wicked twister - פארק cedarpoint, אוהיו, ארצות הברית. זוג מגדלים מקבילים דמויי בורג. הרכבת מסתחררת למעלה במעלה מגדל אחד, עוברת על גשר למגדל השני, גולשת בצורה ספיראלית במורדו. לאחר מכן היא עושה את המסלול בכיוון ההפוך. המסלול נשנה חמש פעמים. אגב, בפארק מצויות 15 רכבות הרים נוספות, והוא הגדול בעולם.

מגדל הסטרטוספרה - מגדל בגובה 275 מטר במדבר נוואדה, בקרבת לאס וגאס. הנוסעים עולים לרכבת בראש המגדל ונוסעים במורדו כשהם מקיפים אותו, והקרקע נמצאת הרחק מתחתם, עד לנקודה שהיא בכמחצית מגובהו.

Dominator - פארק geauga lake, אוהיו, ארצות הברית. ברכבת זו נמצאת הלולאה הגדולה בעולם. גובהה 41 מטרים (לשם השוואה - הלולאה ברכבת לופ 2000 אשר בסופרלנד היא בגובה 9.7 מטרים).

Tatsu - פארק six flags magic mountain, קליפורניה, ארצות הברית. פירוש השם ביפנית הוא: חיית פרא מעופפת. הנוסעים תלויים מתחת למסילה כשהם שוכבים על בטנם, וכך מקבלים תחושה שהם עפים במרחבי הפרק המיוער.

riddler's revenge - פארק Six Flags Magic Mountain , קליפורניה, ארצות הברית. קרויה על שם אחת הדמויות המרושעות מסרטי "באטמן". שלוש דקות של נסיעה בעמידה, בחלקה על הראש, לאורך כקילומטר.

רכבת המכרות של אינדיאנה ג'ונס - פארק יורודיסני בפרברי פריז. רכבת שנדמית כרעועה ומשקשקת, מסילה מוזנחת למראה שבקטעים מסוימים היא שבורה אך מתחברת במהירות שניות לפני הגעת הרכבת.

נמסיס - פארק "אלטון טאוארס" באנגליה. הנוסעים תלויים מתחת למסילה, ובמצבם זה מבצעים ברגים ולולאות מפחידות. הרכבת נכנסת מתחת לאדמה ומבצעת מספר תמרונים בחושך, ואז צצה שוב החוצה.

מנטיס - פארק סידר פוינט, אוהיו, ארצות הברית. רכבת העמידה (הנוסעים עומדים) הגבוהה והמהירה בעולם. שתי לולאות ענק בקוטר 31 ו- 36 מטר.

Steel Dragon 2000 - פארק Nagashima Spa Land יפן. הרכבת הארוכה בעולם. 2,479 מטרים אורכה. עלות הבניית הרכבת הייתה 50 מיליון דולר, וכללה חיזוקים מפני רעידות אדמה. למרות ההשקעה בבטיחות נזרק מן המסילה אחד הקרונות בעת נסיעה ושני נוסעיו נפצעו קשה. עקב כך הושבתה הרכבת לשלוש שנים ושבה לפעילות רק לאחרונה.

Pepsi Max BigOne - פארק פלז'ר ביץ', בלקפול, אנגליה. כבל המסילה מעלה את הנוסעים לגובה 72 מטר ומשם הם יורדים בשיפוע של 65 מעלות.

סופרמן דה-אסקייפ - פארק סיקס פלאגס (six flags), מאג'יק מאונטיין, קליפורניה. עד לשנת 2003 הייתה זו רכבת ההרים הגבוהה והמהירה בעולם. גובה השיא 125 מטר ומהירותה המקסימלית 160 קמ"ש (במגדל הסטרטוספרה המוזכר לעיל הנוסעים נמצאים בגובה רב יותר, אך גובה הרכבת מבסיסה לראשה קטן יותר). מונעת באמצעות מנוע לינארי-סינכרוני בעל 2,000 כוח סוס.

colossus - פארק Thorpe . אנגליה. זוהי הרכבת בעלת מספר הלולאות (לופים) הגבוה ביותר. עשרה לופים. הבאה אחריה במספר הלולאות כוללת שבע בלבד.

מין סטריק - סידר פויינט, אוהיו, ארצות הברית. רכבת ענק עשויה כולה מעץ. מבנה העץ נותן צלילים, תחושה וחוויה ייחודית.

ראפטור - פארק סידר פויינט, sandusky , אוהיו, ארצות הברית. הנוסעים תלויים מתחת למסילה, כשבמרבית המסלול הם תלויים עם ראשם למטה.

poseidon - אירופה פארק, רושט, גרמניה. רכבת הרים רטובה. הרכבת עוברת בתוך שחזור מרשים של מקדש עתיק לאל פוסידון, אל הים. ומשם גולשת במדרון אל בריכה מוקפת פסלים. זו אחת מרכבות ההרים היפות ביותר. אירופה פארק מחולק לאזורים לפי מדינות אירופה השונות, והרכבת פוסידון מצויה בחלק ה"יווני".

יורו-סאט - אירופה פארק, רושט, גרמניה. הרכבת כולה כלואה בתוך כדור ענק. בתוך הכדור שוררת חשיכה, מלבד הבזקי לייזר צבעוניים השוטפים את הנוסעים. לאחר טיפוס ממושך ולולייני כלפי מעלה הרכבת שועטת במהירות בחשיכה למטה.

יורו-מיר - אירופה פארק, רושט, גרמניה. צמד בניינים גבוהים מצופים זכוכית ראי תכולה. הרכבת מטפסת תחילה בחושך בתוך הבניין, ואז מגיחה מגגו ומתחילה להתפתל מטה במהירות רבה, כשהנוסעים רואים את בבואתם משתקפת מקירות הבניינים. כמו כן, לקרונות יכולת סיבוב מלאה של 360 מעלות. חוויה מפחידה.

סילבר סטאר - אירופה פארק, רושט, גרמניה. רכבת הרים מאיימת ארוכה ומפחידה, המעוצבת בסגנון של מכונית מירוץ פורמולה 1.

הר החלל - רכבת הרים מקורה הנמצאת בארבעה מפארקי השעשועים של חברת וולט דיסני.

רכבת הר הרעם הגדול - רכבת הרים הנמצאת בארבעה מפארקי השעשועים של חברת וולט דיסני.

וואוועזרא - ארכיון
אפריים לא הגזמנו אני מכירה את המישחק הזה לאבא שלי יש אותו על המחשב
אני שמח מאוד.עזרא - ארכיון
אם כן, אפשר לחזור לנושא ?
אני רוצה לעשות צניחה חופשית.....חחחעזרא - ארכיון
לא,זה לא קשור.....אבל אני ממש רוצה....אבל אמרו לי שאפשר רק מגיל 18...בנתיים אני אסתפק בקפיצת בנג'י מגשר הגולדן גייט.....
ניראה לי ש....עזרא - ארכיון
פשוט תיסטפקי בלהיתגלטש מהגג של הסניף
לאאא....זה היה האקסטרים של כתה ג' ד'....חחעזרא - ארכיון
מזמממממןןןן עברתי את הגיל של להתגלש מהגג......
את בטוחהעזרא - ארכיון
אז מה עשית ביום שלשיאל תכחישי אני ראיתי אותך חחחחחחחח סתאם
לא מכחישה!!!היה ממש סבבה דווקא..אאחחחח...נוסטלגיה.עזרא - ארכיון
סתם,למה נראה לך?חח....
חחחחחחחחחחחחחחחעזרא - ארכיון
ידעתי שלא תיגמלי מיזה בחיים
מה?ברווווור.....זה כמו לישון...ברגע שמתחיליםעזרא - ארכיון
אי אפשר להפסיק....
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחולה עליךעזרא - ארכיון
נשמה כפרה עיניים אך פה צואר ורידים שלי.....חחחחחחחעזרא - ארכיון
חחחחחחחח
אה... אה.... אה...עזרא - ארכיון
אמממממ אני לא יודעת עם ממש כדי טיול...כאילו עם לא יהיה קפוא אז דווקא ממש נחמד אבל עם יהיה ממש ממש קר אז לא יהיה מי יודע כיף....
א. מה הבעיה לקחת פליז?עזרא - ארכיון
ב. מתחממים אחרי שעה מקס'.
תלוי באיזה קור....................................עזרא - ארכיון
דרך אגב לאיפה הטיול?!
לשום מקום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
יאלה- בא נהיה יותר פרקטיים?!? הולך?! הולך!עזרא - ארכיון
הזמן הולך ואוזל...עזרא - ארכיון
נכון...עזרא - ארכיון
מישהו דיבר עם מישהו מהצוות??
16 ימים , 6 שעות , 34 דקות , ו10 שניות............עזרא - ארכיון
(תמיד מפרסמים ככה את התוכניות ריאלטי...."זה מגיע" או "בקרוב")
הזמן הולך ואוזל,דרך אגב מה הוחלט?!אתם שותלים עצים מפלסטיק?
פחחח....לא שותלים.....עזרא - ארכיון
אפשר לשאול שאלה?תודה....תסלחו לי שאני מתלוננת אבל למה בני עקיבא השיגו להופעה שאחרי את סיני תור ואריאל השיגו להופעות שאחרי את א-ו-ד-י- ד-ו-י-ד-י ורק אנחנו מקבלים איזה חבר של סיני תור?!?!לא שיש לי בעיה,כאילו אני בטוחה שהוא יהיה סבבה....אבל למה לנו לא מביאים את אודי דוידי אחרי שגם שאלו אנשים את מי הם היו רוצים,וענו להם אודי דוידי?לא,שאני יבין....למה התנועה שלנו מעאפנה?!?!(לא קשור כ"כ-מכרנו את הדירה!!!!!!!!!!!!!!!!!)
מזאת הקנאות הזאת???!!עזרא - ארכיון
השם ישמור אודי דווודי הוא מקסימום בן אדם!!
עם מוזיקה ממממש יפה..לא עובר יום בלי שאני שומעתעזרא - ארכיון
לפחות שיר אחד שלו.....
לא יודע למה...עזרא - ארכיון
לאן אתם עוברים??
לא ברור כ"כ עדיין...בואו נגיד ככה,יש לנו חצי שנהעזרא - ארכיון
לפנות את הבית...חחח....(לפנות,זה מצחיק...)בכולופן,אני מקווה שלא נעבור מחוץ לירושלים....אני אמות,א-מ-ו-ת אם נעבור מחוץ לירושלים.....
למה?! אני הייתי מעדיפה לגור בגוש עציון או משהו במקעזרא - ארכיון
ום בירושלים...
פריה- בבקשה לא לזלזל, ירמיהו הוא לא איזה חבר של סיני תור. זה שאת לא מכירה אותו זאת לא סיבה לזלזל אלא זאת דווקא הזדמנות יותר טובה להכיר...
להירשם או לא?!
תירשמי....עזרא - ארכיון
אין לי בעיה,אבל אחרי התיכון.....בינתיים אני מעדיפה שלא
כולם זוועה.עזרא - ארכיון
שונא מוזיקה חוץ משירים מסויימים.
איך מישו יכול לשנוא מוזיקהעזרא - ארכיון
כשזה בעצם משו שנמצא בכל מקום?
כל מקום? אולי באייפוד שלך...עזרא - ארכיון
(אל תבלבלי לי את המוח על מוזיקת הטבע והצרצרים...)
חחח פריה זה מזכיר לי את הויכוח שהיה לך ולפרימה בתחעזרא - ארכיון
ילת השנה..
פרימה?!?!עזרא - ארכיון
אחלה שם...בכולופן..
אפרים, ידוע שעל טעם וריח אין להתווכח, אבל על מוזיקה?! טוב לא משנה..אפילו אני אמחל במקרה זה על כבודה של המוזיקה- אם אתה אפילו לא מחבב אותה, או לפחות חלקים מסויימים בה- כנראה שאינך ראוי לזה...
אווץ'.....עזרא - ארכיון
(בא לי לבלבל!!!טוב?לא שואלת הפעם.....)קטע קצרצר שאמרתי לעצמי פעם:
המוזיקה נמצאת בכל מקום,היא מלווה אותך בדרך...אם אתה רוצה,או לא.היא נמצאת בחדר שלך כשאתה סוגר את הדלת,או פותח את החלון ופנימה מסתערת רוח אדירה.היא נמצאת ברחוב כשאתה מתניע את המכונית היא נמצאת בכתה כשאתה כותב.היא נמצאת אצת רקדן היא נמצאת אצל מוזיקאי והיא נמצאת גם אצת ההיסטורין...תפתח ספר תקשיב למוזיקה של הדפים.המוזיקה נמצאת בקצב ההליכה ובקצב הדיבור,היא בתוכך....אי אפשר להתנתק ממך,כי היא בכל מקום....היא בהרים היא ביער היא בים....אוושה קלה של מים,או אולי ציוץ של שחף...אל תילחם,היכנע......(סוף...חחח..)
(שני!את צודקת...אני עדיין חושבת כמו שחשבתי...חח....אם המורה לתושב"ע מתבלבלת ביני לבין פרימה עוד פעם אני תופסת קריזה...אנחנו בכלל לא דומות..)
ישנם כמה טעויות,אני אתקן...חחחחעזרא - ארכיון
המוזיקה נמצאת בכל מקום,היא מלווה אותך בדרך...אם אתה רוצה,או לא.היא נמצאת בחדר שלך כשאתה סוגר את הדלת,או פותח את החלון ופנימה מסתערת רוח אדירה.היא נמצאת ברחוב כשאתה מתניע את המכונית היא נמצאת בכתה כשאתה כותב.היא נמצאת אצל רקדן היא נמצאת אצל מוזיקאי והיא נמצאת גם אצת ההיסטוריון...תפתח ספר תקשיב למוזיקה של הדפים.המוזיקה נמצאת בקצב ההליכה ובקצב הדיבור,היא בתוכך....אי אפשר להתנתק ממנה,כי היא בכל מקום....היא בהרים היא ביער היא בים....אוושה קלה של מים,או אולי ציוץ של שחף...אל תילחם,היכנע......(סוף...חחח..)
חחח פריה יש לך עתיד!עזרא - ארכיון
פשש...יפה מאוד!!עזרא - ארכיון
"rythm is a dancer"..
חחח......עזרא - ארכיון
עתיד במה?...יש לי יציאות כאלו לעיתים רחוקות....לא לפתח ציפיות שננה בננה!!!
ברור ברור...עזרא - ארכיון
אני לא יודעת אבל אני לא נרשמתי....לא יודעת לא יצא לי... כאילו נשכחתי ביום האחרון לשלם וגם ההורים שלי לא כזה רצו....
לא שאני ממש רוצה לצאת אבל קצת בסה בגלל שכזה זה יהיה אם הסניף וזה וגם...מה אני יעשה בטו' בשבט?!?!?!
ו...בקשר למוזיקה...דוגרי על טעם ואל ריח אין מה להתווכח....
מה תלפיות עם לא תצאו מי יעשה לנו מוראל???עזרא - ארכיון
אה...לא יודעת...אתם?עזרא - ארכיון
אני יוצאת!!עזרא - ארכיון
ולא מיתכוונת לעשות לכם מורל!!!חחחח
חחחח שיראל כל הכבוד שלא נכנעת ללחץ חברתי!עזרא - ארכיון
גם אני יוצאת..!עזרא - ארכיון
נראה לי שממש קצת בנות יוצאות השנה מהקבוצה... ובכלל... לא..?

(תעשו לעצמיכם קצת מורל ואז יהיה לכם מורל.. לוגיקה פשוטה..)
אני וקבוצתי לא יוצאים.............................עזרא - ארכיון
אנחנו לא עושים מורל....
בנוסף לזה שהשטן ברא אותנו,ושאנחנו מקור הרשע והפשע.
ואתן טליתות שכולן תכלת.....שיהיה...........
(אני יודע שזה בצחוק..שאף לא יחשוב שלקחתי את זה ברצינות,
אתם מסוגלים לחשוב את זה..)
מי אמר לך שלא חחחחחחחחחחחחחעזרא - ארכיון
ומה שנכון נכוןעזרא - ארכיוןאחרונה
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך