עמונה, נווה תרצה, וגם - הפורום שלנוצחקן
עבר עריכה על ידי צחקן בתאריך ו' שבט תשס"ח 23:03
ב"ה
ערב טוב, שבוע טוב!
אמש, התחברתי למעט ד' אחרי מוצש"ק, ואח"כ נסעתי מכאן לכלא נוה תרצה, שבמתחם אילון, בין רמלה ללוד.
יש שם שלושה כלאים-
ניצן - כלא לעברינים כבדים/בית מעצר. לא ברור
מעשיהו - כלא עבריני צווארון לבן, עברינים אידואלגים, ועברינים בשיקום
.
נוה תרצה - כלא-הנשים היחיד בארץ. כשליש מהעצורות הן מחבלות!

7 בנות בגילאי 14-15 עצורות שם, בגלל שהן לא מוכנות להכיר בהיתר להתדיין בפני ערכאות הדנות בדיני גוי'ים.

אתמול באנו לעודד אותם, ושרקנו להם קצת (הרבה...). נקווה שיגיע משיח והן ישוחררו, אבל אם לא נהי'ה שם. בע"ה.

ישר כוח למי שבא בקור המקפיא (מתתנחל גאה.;צבי!; אומן ר"ה).
קיבלתי כוויות קור, בנוסף לשינה של שש שעות כי נתקעתי בלי אוטובוס הביתה (בסוף נסעתי לקרובי משפחה)...

הפורם שלנו.
שבוע שעבר, יום חמישי, ג' שבט, לפני כשנתי'ים הי'ה דבר נורא-
ארועי עמונה.

בפורום פה, בזמן שלא ממש היתי (התקנתי את המחשב מחדש; ביום שישי סרקתי וירוסים), הפורום פה הפך להיות תת רמה, במחילה.
יש אפשרות להעלות לדיון המון-המון נושאים שיש לנו להעלות; כדאי לעשות את זה.

קללות:
קללות, מילות גנאי, נאצה, ייחוס משפחתי, כינויי בעלי חי'ים, כינויי חסרי-חי'ים, כינויי שייכות, כינויי רמת משכל, מכל סוג שהוא המבטאים דבר שלילי אסורים בהחלט.

"לא יראה בך ערות דְבְר" > ערות דָבַר - דיבור. הדיבור שלנו הוא טהור וקדוש, וצריכים לשמור עליו ככה... ובטח שהכתיבה.

מחקתי פה שרשור שלם והודעה בשרושר אחר. אני לא שולח הערות; משתמש שיוציא את המילים מהסוגים המוזכרים לעיל, או מילים ברוח זו- יסולק ללא התראה.

משחקי פורום:
עדי'ין לא החלטתי מה דינם.

שרשורים לבנים/בנות בלבד:
לצערנו, אין ביכולתנו לדון על נושאים אלה בפורם לבנים/בנות בלבד.  ע"כ, מקומם לא פה.
מי שרוצה, וצריך - מוזמן לדבר על כך עם מישהו/י שיחזק אותו/ה באישי.

יצחק.
אשריך!עמישב
בס"ד לק"י

נ.ב. לגבי שש שעות שינה, בעיקרון זו לא אמורה להיות בעיה. הבן איש חי על פרשת וישלח (או שזה וישב?) כותב שיהודי צריך לישון בין שש לשמונה שעות. כי פחות משש זה לא בריא, ויותר משמונה זה בזבוז זמן (ולאחרונה מחקר חדש גילה שזה גם לא בריא, לישון יותר מידי. אני לא בטוח, אך יכול להיות שהבן איש חי גם אמר את זה, תסתכלו שם).
רק לפעמים, מוסיף ר' יוסף חיים וכותב, יש לישון פחות משש, כגון ערב שישי (חמישי בלילה), וכל חודש אלול ועשרת ימי תשובה, ועוד כמה מקרים, עיינו שם.

(גם מחקרים נוספים אישרו את עניין השש שעות. הישן פחות מכך, זה עלול לגרום להפחתה ברמת הריכוז בכ-32%. וזה כאילו אדם לא ישן בכלל. ויש עוד כמה מחקרים. תעשו חיפוש קצר באינטרנט ותגלו כמה מעניינים [תמצוט שלהם, לא את כל המחקר, כמובן]).
כן, אבל אני לא הגעתי לדרגה...צחקן
ב"ה

עכשיו אני צריך ללכת לישון יש לימודים. ויש לי חסך קבוע בשעות שינה.
זו אינה דרגה, זה הגוף של רובנו (הבריאים)עמישב
מדהים שרק על עניין השינה אפשר להרחיב כל כך הרבה!בת_של_מלך
איזה עומק יש בעולם! כמה טוב!

-בסיעתא דשמיא-
לק"י
דבר ראשון- אשריי כל העוסקים במלאכה הקדושה! צדיקה שמעורבת בכל הנעשה בעניין הנשים הצדקניות. מתבקשת בכל לשון של תחינה לפנות אליי במסר"ש אשמח לשמוע בכל התרחשות חדשה ואירוע מתוכנן..

דבר שני-הפורום משקף את נושאי ורמת הדיבור של נוער בגילאים אלה. אי אפשר להתכחש לכך. אך עם זאת כולנו חייבים לעשות מאמץ אישי, פרטי (לחשוב ולחסוך בכל פתיחת שרשור, לכתוב תגובות לעניין ופחות לנצל"ש, להתבטא בדרך של תורה. אנו בנים של מלך. אל נא נוריד ברמתינו ( ; ) וכמובן להעלות את השאלה באופן כללי "כיצד אפשר לשפר את רמת הדיונים בפורום" יגידו שהנושא חרוש, אך זה עולמינו. לא מספיק להבין, צריך להפנים. ותהליך ההפנה חוזר שוב ושוב. כמו שמלמדינו הרמח"ל בספרו "מסילת ישרים"
"וכנגד מה שאמיתם גלויה לכל, כך ההעלם מהם מצוי מאוד והשכחה רבה."

דבר שלישי- משחקי פורום, לעניות דעתי אין כל רע במשחקים. (כל עוד הם בגדרים ובאיזון הנכון) הם מפתחים את מוחו ושכלו של האדם. וע"י זה משרת את האדם בעת עשייה תורנית.

שנזכה להגדיל תורה ולהאדירה.
אוהבת עד עמקי נשמתי-
אני ( :

בעזרת
חחח מאיפה הגיע ה"בעזרת" הזה?בת_של_מלך
טוב נשלים אותו!

* בעזרת ה' יתברך!
מה לעשותעמישב
בס"ד לק"י

זה הגיוני שיהיה כזה עומק.
אם העולם הוא התגלות של ה' כל העמקה וחפירה, היא בעצם לא למטה, אלא למעלה, הנגזר מכך הוא, שאין סוף להעמקה ולחפירה, כי לאין-סוף, אין סוף...
מדהים. נראה לי שאני חוזרת לאורות!בת_של_מלך
איי מה עשיתי שמגיע לי כל הטוב הזה? לחשוב שהוא בחר אותי מתוך אינסוף נשמות. להינות מהטוב שלו!
יש משהו...S.C2
שבנות ילכו והבנים יקחו את הכוחות שלהם לאפיקים אחרים.

אם כבר פתחת את נושא המלווה מלכהעמישב
בס"ד לק"י

מצד אחד, אני מבין, יודע ומכיר את הצורך והתועלת של המלווה מלכה לאלו הנמצאים מן הצד השני של החומה.

אך מצד שני, אני באמת חושב שזה לא כ"כ בריא כל העסק של לעודד עצורות (דגש על ה"ות"), מצידי לפחות (אומנם, ב"ה, הפעם אני לא שמעתי את שמו העצורות, חוץ משל אחת. דבר שמפחית מהבעיה, אך עדיין לעניות דעתי, הבעיה בעיינה עומדת).

מעניין אותי כיצד הייתם מעמידים את השיקולים הללו במקומי (אם אפשר לא להתווכח על הקטע של האם בריא או לא, והאם חשוב או לא. יותר לקחת את הדברים, לנסות לעמוד במצבי, ו- מה ייתם עושים?).
אולי כדאי שתפרט יותר, ותמקד את דברייך.בת_של_מלך
בעוונותי לא הבנתי עם מה אתה לא מסכים. לעודד את 7 העצורות?
לאעמישב
בס"ד לק"י

לענ"ד, זה בעייתי, שאני, בתור בן, אבוא לעודד בנות.

אני אישית, לא הייתי כ"כ שמח, לראות בנות שמעודדות אותי, אילו הייתי נעצר (אומנם אני לא רואה אותן, וזו אחת הסיבות שאני לא בא להארכות מעצר...).

יש בזה דבר בעייתי, בעיקר אם זה נהפך להרגל כל מוצ"ש.
בזמן ההנתקות, זה היה לשני האגפים. כעת, זה רק לבנות. אז אני מסופק עד כמה לא כדאי לבוא (ואת האמת, עוד בן אחד, זה לא מה שיעשה את ההבדל. נכון, אחד ועוד אחד וכו', אך עדיין).

את האמת, כשאני חושב על זה, התועלת שאני, האדם הבודד, אתן, לא גדולה, וכן הנזק שאקבל, אינו רב. ובמחשבה שנייה, אני מבין יותר מה גורם לי להתרחק לבוא לשם. אשמח עדיין לשמוע דעתכם, אך די החלטתי, תודה על כל פנים.
מאיפה נחתה הכותרת שכתבתי???עמישב
...צחקן
ב"ה

אני באתי כי באתי עם עוד חבר'ה. לבד- לא היתי מתקרב בכלל. איזה שאלה.

מדובר פה בעניין של כלל ישראל, וגם אם הי'ה/היתה עצורה אחת, היתה מצווה על כולם/ן לבוא.

גם אני חשבתי על זה.

ואולי דווקא בגלל שמדובר באסירות (ולא באסירים), אז הבעי'ה חמורה יותר, וד"ל.

להארכת מעצר? אין סיבה שבנים יבואו. אבל יש סיבה שהם יתעללו בשופט המרושע...

"השיבה שופטינו כבראשונה ויועצנו כבתחלה" וכו'.
זה עניין של כלל ישראל בגלל שעמישב
בס"ד לק"י

אנשים (נשים במקרה זה) מעמ"י עצורים, או שמא בגלל עניין המאבק הכללי במערכת המושחטת?
טוב, אני צריך לקום מחר... כל טוב ולילה טובעמישב
בס"ד לק"י

ושינה קצרה ומועילה ככל האפשר!
...צחקן
ב"ה

שני העני'ינים יחד.

ועי'ין הגמרא בכתובות על עיר שבאו עלי'ה גיסות, ק"ו כאשר הן נמצאות בתוך הגיסות...

[למרות ששם צריכות להיות רק נשים, לא בהכרח שמקפידים על כך תמיד].
אז מה, משהו חילחל בסוף, אה?חמסית
עמישב, עניתי לך בעורך רוח פעם, ואיפה-שהוא נטשת את הדיון שלנו בנושא.
*אורך. (לא?|מסמיק|)חמסית
כנראה שלא למדו אותך להתנתק מוויכוח ולחשוב בראש אחרעמישב
בס"ד לק"י

פשוט זה מה שביקשתי. לא להיכנס לוויכוח, אלא תנסו לעמוד במצב שלי, שאלו דעותי ולהכריע, משימה קשה, מה?

בכל מקרה, נראה לי שלא אבוא (משיקולים אחרים, שאני עדיין תוהה מהם).
שמע,חמסית
אם אנחנו נכנסים ממש לתוך הנעליים שלך, ואנחנו פתאום קולטים חור בנעל (שאתה אולי לא שמת לב אליו), שלא נספר לך על החור? כשאנחנו נכנסים לתוך המצב שלך, דווקא אז אנחנו מבינים את הקונפליקטים בהם אתה ניצב, ואנחנו רוצים שתבין למה לדעתינו בחירתך היא נכונה\מוטעת.
הבנת?
אני לא הבנתי מה הבעיה שלך.תכלת דומה לים
הוא החליט לא לבוא כי זה לא עושה לא טוב מהקטע שהוא בן והן בנות. מה לא מובן?
אני בהחלט מבינה את זה.
עמישב-מובן בהחלט!אחד מאלף
אני גם התלבטתי בהתחלה אם ללכת וגם הייתי בשבת ליד רמלה .אבל בסוף לא הלכתי ב"ה . וזה נראלי די פשוט שאין לבנים מה לחפש שם.

ולגבי פירסום של תמונות של הבנות -אני מבין ת'הגיון שעומד מאוחרי זה שככה אנשים יותר מרחמים וככה זה משפיע רגשית הרבה יותר.אבל המחיר לא שווה את הרווח -"כל כבודה בת מלך פנימה"
*הקטע של התמונות היה צריך להופיע למטה...אחד מאלף
תלמדי להבין בלי להסכים.חמסית
אני יכולה להנפיק מליבי הרחום הבנה, (אני דווקא עושה את זה מידי פעם..) אבל בנושא הספיציפי הזה קשה לי. הבחור כל-כך שיגע אותי עם המרובעיות שלו בעניין הזה, שאני כבר פחות אובייקטיבית.
תלמדי להבין בלי להסכים, זה יעזור לך הרבה בחיים.עמישב
נוגע ללב האיכפתיות שלך לחיים שלי.חמסית
טוב אז ככה:צעיר ושרוט
מה שאני חשוב שיש משו במה שאתה אומר, אבל כפי שכבר אמרו זה עניין של כל העם ולא רק של חברות שלהם.
אני אישית מרגיש כעין חובה קטנה כזאת ללכת לעודד אותם או לדעת מה קורה איתם, ולא בגלל שאני מכיר מישי מהם, כי אני לא ואני לא יודע מי העצורות בכלל, אלא בגלל הטענה הקבועה של כל מיני אנשים, ששולחים ילדים להעצר ואז לא דואגים להם ומזניחים את טיפולם וכו'.. תאמת שאם הייתי יודע שיהיו בנים במוצ"ש נראה לי שהייתי הולך עם עוד כה חבר'ה מהגרעין של גבעת האור, אבל היינו בטוחים שיהיו רק בנות, אז לא הלכנו והחלטנו להשאר בגבעה, דבר חשוב נראה לי יותר..
לדיונים אני אישית הגעתי בעיקר בשביל לצלם, ובשביל פחות בשביל לעודד, כי כמו שאמרו לפני אולי זה לא ראוי, במיוחד אם הן רואות אותך, אבל מזל שהגיעו עוד בנים, כי אז לא הייתי בא הבן היחיד... חחח
בקשר להפקרה..תכלת דומה לים
נראה לי שפעם היה על זה דיון פה..
אבל----
זה שיא החשוב ללכת לשם, ולו רק בגלל זה.
אני יודעת מהרבה חברות שלי שהיה עצורות ונתקעו עם התיקים המעאפנים האלה להרבה זמן, ושכחו אותן! (יש לי חברה שרק עכשיו, אחרי שנתיים, נגמר לה המשפט, והיא כל הזמן הזה הייתה לבד. חננו- מזמן יצאו מהתמונה. היה לה עו"ד מהסנגוריה הציבורית.)
בקיצור- עידוד ותמיכה- אל תפסיקו עד שהן ישתחררו ועד בכלל..
כן זה ברורצעיר ושרוט
ברור לי ביותר שזה מעודד וכו', אבל את זה יכולות לעשות בנות יותר טוב ממני...
אני לא הרגשתי מופקרעמישב
אולי אתה לא,אבל יש כאלה שכן...וזה הדבר שהכי שובר..קראתיך
איך אפשר לעודד?יהודי!
לעשות מיזה רעש בכל הארץ!שכולם ידעו....קראתיך
לדוגמא-אנחנו עכשיו באולפנא שלנו(הבנות העצורות הם מהאולפנא שלי-כבוד!)עובדות על הוצאת מלא פוסטרים עם התמונות שלהם וכ'ו ולשים בכל חור אפשרי...
ופשוט לעשות הפגנות,לעשות רעש ובלאגנים בדיונים..
"צעיר ושרוט" יודע כמה רעש אנחנו עושות...ככה הם פשוט שמחות..הם רואות שאנחנו מוכנות להעצר כדי שהם ישתחררו כמה שיותר מהר..

טוב,חפרתי והתפלספתי יותר מידי...מקווה שהבנת/הבנתם..
ערב-טוב לכולם!
אולי תחשבו פעם נוספת לפני שאתן מפרסמות תמונות שלהןעמישב
בס"ד לק"י

כל כבודה בת מלך פנימה זה לא סתם משפט נחמד...

אני לא יודע עד כמה זה היה טוב שפירסמו את התמונות של חייקי מוריה ו (לא זוכר מי השלישית), בזמן ההנתקות.

אפשר לכתוב ששלוש קטינות עצורות וכו', אבל למה צריך תמונות ושמות?
אני לוידעת...אתזה גם אני לא הבנתי...קראתיך
אז תשאלי את האחראיות, אולי זה ישפיע.עמישב
תמונות זה הרבה יותר חזק.חמסית
השאלה היא מה סדר העדיפויות, ולא נכנס לויכוח עכשיו.עמישב
אני באמת מקווה שלא תיכנסו לוויכוח..תפוזה 1
אני חושב שכדאיצעיר ושרוט
לפרסם אותם כאילו,עם כיסוי על העניים או על כל הפרצוף.. ואז זה כאילו פרסמת אבל בצורה צנועה פחות או יותר.. וככה גם יחשבו שלא רוצים שיזהו אותם איכשהו.. חח
איראן זה כאן... פשוט לא לפרסם את התמונות.צחקן
זה הכל ענין פסיכולוגי אם הן 7 ביחד זה הרבה יותר קלעמישב
גם אני לא מרגישה מופקרת.חמסית
אין צורך שילוו אותי עם תזמורת לקצינת מבבחן שתקעו לי, ואני ממש לא מרגישה צורך שחצי אומה אנושית תבוא איתי למשפט\דיונים שיש מידי פעם.
מחשבה קצת אחרת...משה
אתה מרגיש שלא מתאים לך לחזק בנות עצורות - לך לגבעה לישון / לחזק / לעודד...
אתה לא יכול לישון בגבעה כי יש לימודים או עבודה - לך למלווה מלכה...
אתה לא יכול לא זה ולא זה - תרום כמה שקלים...

אם אתה מרגיש לא בנוח או לא יכול לעשות צעד אחד למען ארץ ישראל - תעשה משהו אחר. את הכל צריך ולא כל אחד יכול לעשות את הכל ממילא.

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך