פיגוע בישיבת מרכז הרב!עזרא - ארכיון
ה' ישמור וירחם...עזרא - ארכיון
שבעז"ה יהיה לנו הכח לעמוד בניסיונות גם בהמשך...
זה לא נורמאלי!!!עזרא - ארכיון
אלוהים ישמור!!עזרא - ארכיון
שבת שלום ומבורך.
אמרו בחדשות שירו בו...הם לא בדיוק אומרים מה הלך שםעזרא - ארכיון
זה הדבר הכי מזעזע שיכול להיות..עזרא - ארכיון
שה' יקום דמם של ההרוגים במהרה.
עם כל הצער-
השבת יהיה סניף, מפקד ב4 ורבע.
במוצ"ש-
ה-הכתרה של רב ורבנית פורים!!
נקווה לראות את כולם.
שבת שלום!
הרגו שניים,תפסו אחד.עזרא - ארכיון
אין לי כל כך מה לכתוב.עזרא - ארכיון
חיים- אחד מההרוגים זה הבן החורג של הרב מוריה.
(בסוף אמרו שהיה רק מחבל אחד.)
אלוהים ישמור!!אני שונא את הערבים האלה!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
היינו אתמול קרוב לשםעזרא - ארכיון
ההתמודדות הטובה ביותר-עזרא - ארכיון
מוטלת עלינו באמת חובה עצומה להגן באמצעות הזכויות שלנו על עמ"י!
שבת שלום, בשורות טובות!
וואי זה פשוט עצוב!עזרא - ארכיון
נקווה לבשורות טובות...
שבת שלום!
איזה מזל שלא באתי להופע!!עזרא - ארכיון
שלא תדעו מצרות ,אבל המוות של בת דודה שלי ממש נתן לי להרגיש את הצער של המשפחות(מה שלא היה לי כ"כ לפני זה).\קצת עיצבן אותי לראות את הענייניות של השוטרים.מדברים ,אבל לא מרגישים.
אדוה,עזרא - ארכיון
אני באמת לא מבין! הייתי בסביבות האירוע אתמול- ותאמיני לי- אין שום משטרה\ צבא בעולם שהיה מתפקד כל- כך טוב וביעילות במצב שכזה- תוך שניות כל הדרג הכי בכיר של המשטרה היה באזור!
צריך לדעת- תושיה וקור רוח אלו תכונות נדירות, תכונות ששוטרים צריכים שיהיו להם, ורגש- זה דבר שאסור בתכלית האיסור לערב כשעוד עוסקים במלאכה! תחשבי מה היה קורה אם תוך כדי האירוע הם היו מתחילים: "כן גדי, אנחנו ממש בהלם- המחבל עדין יורה כי אנחנו מערבים רגשות בעבודה שלנו"...
מה שכן הפריע לי, זה שהיום בהספדים(שמעתי בטלוויזיה)-
הרבנים אמרו דברים כל כך חשובים ועמוקים- והשדרן בטלוויזיה סיכם אחרי כל רב שעלה את הדברים במשפט אחד, והוא תמיד אמר: "הרב X פנה בזעקה כלפי שמיים לגבי השמחה שהקב"ה סיפק לנו בפורים הזה"! מה הוא דפוק?!(השדרן כמובן!)- זה בכלל לא מה שהרבנים התכוונו! זה היה עמוק הרבה יותר והוא בא ואמר משפט כזה בעל משמעות בלי ההקשר הראוי- והוא בעצם הפך את כל משמעות המשפט...
מצטער על השיתוף, זה ממש הרגיז אותי..
נ.ב:עזרא - ארכיון
זה מעניין..
אביש- 5 דקות אח"כ השדרן תיקן את עצמו.עזרא - ארכיון
אני אשמח לדעת מה זה בדיוקעזרא - ארכיון
הוא אמר בהתחלה:עזרא - ארכיון
ותיקן ל"איזה שמחה הבאת לך, הקב"ה." משהו בסגנון.
זה לא נקרא לתקן!עזרא - ארכיון
אפשר לקחת לדוגמא(טובה!!) את הכתבת סיון רהב מאיר!
(דתיה למי שלא יודע) היא הסבירה את הטיעון כמו שצריך, מנקודת מבט דתית רצינית, עם נימוקים והסברים לכל! ולא השאירה שאלות פתוחות בראש הציבור!
לדעתי אם תמשיך כך, ובכלל- בשאר עבודתה הרצינית- היא תגיע ממש רחוק..
נ.ב: נקודה למחשבה- תראו כמה חשוב שאנשים שומרי תורה ומצוות(רציתי להגיד חובשי כיפה, אבל זה לא ממש התאים) יגיעו למשרות גבוהות גם במקצועות הלכאורה "זוועתיים, מלאי לשון הרע ורכילות ושחיתות", משום שכשאנשים רציניים מגיעים למקומות כאלה, הם בד"כ עולים רמות בדרגה המקצועית- אישית, ותוך כדי הם גם מנסים לתקן ולשפר! לדעתי, זה תיקון עולם במשמעות הכי פשוטה שלו..
אדוה,עזרא - ארכיון
אביש-עזרא - ארכיון
(אגב, היא חזרה בתשובה. נישאה לידידה מאיר הי"ו)
אתם פשוט לאט מביניםעזרא - ארכיון
חיים,אתה רואה שכולם מפחדים....עזרא - ארכיון
בדיוק חשבנו על זה כשהתלבטנו אחרי הפיגוע איפה לעשותעזרא - ארכיון
ואמרנו שזה כבר לא משנה אם נישאר בירושלים או נעשה באשקלון... שכבר כל מקום הוא מסוכן. יכול לקרות כל דבר בכל מקום!!
באמת שאנחנו צריכים הרבה הרבה תפילה!!
תפילה ברור שזה עוזר.עזרא - ארכיון
אם כל אחד יעשה לפחות מידה אחת(כמו שהמנהל שלנו אמר..). כמו לשון הרע וכ'ו
זה גם יעזור אני בטוחה.! ברור שגם תפילות
נראה לי שזה נכלל אחד בשני..עזרא - ארכיון
אפרים- אינני מבין מדוע אתה מדבר על עניין זה של קידוש החול ו"הטובים להנהגה"(כמאמר גורי במאמרו בפורום הארצי) בנימה צינית! לדעתי אין הרבה דברים שיותר חשובים מדבר זה בימינו!
לכל שונאי השוטרים והתנהגותם...עזרא - ארכיון
אפשר להגיד אותו דבר על אנשים מד''א איך הם לא בוכים שהם רואים כל כך הרבה דם????
אותו דבר איך הם יבכו שיש להם תפקיד כל כך חשוב??? אי אפשר לצפות מהשוטרים ומאנשי מד''א לבכות באמצע.. אז לא לבוא אליהם בתלונות בבקשה כי הם עושים עבודה טובה בענינים כאלה..
אני איתך שני!!!!עזרא - ארכיון
אני שמחה שיש מישהו שלא שונא את השוטרים עד כדאי כך.עזרא - ארכיון
שני חמודה,עזרא - ארכיון
זה הפיגוע הכי עצוב!!!!עזרא - ארכיון
יפה לך אוריה זה באמת עצובעזרא - ארכיון
כמה דברים:עזרא - ארכיון
קיצר יש עמ"י ויש עבודה.אני מסכימה(בחצי פה)עם אבישי שהשוטרים צריכים להיות"מאופסים" ולא להוריד מ"רוח"העם.
אבל גם יש עניין של שוטפות ,של הבנה .כל אחד יכול להבין שהשוטר הזה הוא גם בן אדם והוא יכול לכאוב.
הוא צריך להיות מעשי,אבל שום דבר לא צריך למנוע ממנו להיות חלק בצער על האובדן הנורא הזה!!.
דבר שני:אני די חושבת שזה שטויות להכנס"למקלטים" ולהסתגר.אם אתה צריך למות או להפגע ח"ו זה יקרה לך גם אם תאכל ארוחת ערב.
אני ממש לא בעד לעצור ככה את החיים ולברוח מהבי"ס ישר הביתה ולא לעלות על אוטבוסים וכ'ד.וזה לא בגלל שאני מאגודת המצוטטים של'אסור להראות לערבים שהם הרגו לנו אנשים אז הם הרגו לנו גם את הרוח'.זה לא שטויות ,אבל זה לא מה שמניע אותי לצאת מהבית,אלה הביטחון בקב"ה
נכוןעזרא - ארכיון
(נזכרתי בהתחלה: תכלת, יש לך עבודה.)עזרא - ארכיון
ענאל....עזרא - ארכיון
אוריה -עזרא - ארכיון
....עזרא - ארכיון
אדוה "אבל שום דבר לא צריך למנוע ממנו להיות חלק בצער על האובדן הנורא הזה!!"- מסכים! איך בדיוק את מבינה שהם לא?!
בנוסף, לגבי מה שאמרת לגבי הכניסה למקלטים- זה לא מדוייק, ואני לא בטוח כרגע במקורות, אבל שתדעי שזה פשוט לא כך!
אין בכוונתי לאמר "השארו כל היום במקלטים" וודאי וודאי שאין בכוונתי לאמר שאין לסמוך על הקב"ה! ברור שצריך! אך אינך יכולה(הפסקה מתודית קלה: "ככה סתם ללכת..") לאמר שבגלל זה נשבור הכל ונלך להסתובב חופשי בבית לחם! זה לא עובד כך! וכן- גם אם את "סומכת על ה'"- אני בטוח שלא תלכי להסתובב מחר חופשי ברמאללה- ולא- זה לא גנאי! גם הרבנים הכי גדולים ועצומים לא יעשו זאת!
אני לא בטוח בסיבה כרגע, למרות ששמעתי את זה כבר כמה פעמים, אך אני בטוח שזה קשור לזמן בו אנו חיים ולמצב, ולזה שכאדם יחיד- זה לא פועל..אבל אני לא בטוח..
כשאמא שלי שאלה את סבתא שלי מה דעתהעזרא - ארכיון
אני לא כתבתי אפילו מילה אחתעזרא - ארכיון
אני דיברתי על זה שממתי שהיה פיגוע בקו 18 יש אנשים שלא נוסעים בקו 18 ,או שרק עם ההורים.פשוט שטויות.אפשר לחשוב שאם אמא שלך תיהיה לידך לא יקרה לך כלום...
שמתי לב שלא כתבתעזרא - ארכיון
כן, זה קצת היה נשמע ככה מאדוה ומפריה..עזרא - ארכיון
(בכל זאת, נכון שזה כואב, אבל לא צריך לעצור הכל ולהתעסק באבל... זה נשמע כמו איזה קלישאה, שהם "רוצים לשבור לנו את הנפש" אבל תכלס זה די נכון (לכן זה גם היה כזה פיגוע "איכותי" מבחינתם), והם רוצים שנשאר בבית, נעצור הכל ורק נלקק את הפצעים. אי אפשר לשקוע באבל, אלא חייבים להמשיך הלאה. (ולא מבחינת להתעלם מזה ולא לזכור))
(ווווואו רואים שאני באולפנא..!!)
מה נשמע ממני,לא הבנתי....עזרא - ארכיון
את אמרת כמוני שה' מחליט אם אתהעזרא - ארכיון
אה,אם כך,עזרא - ארכיון
ודאי שה' מחליט הכל!עזרא - ארכיון
מה שבכל זאת צריך לשים לב אליו הוא- שזה לא אומר לזרוק ת'זהירות מהחלון....'קיצר- מה שאמרתי בהודעה הקודמת..
עכשיו אנחנו באמת חופרים....עזרא - ארכיוןאחרונה
..בתוך בני ישראל
פשוט
כ"כ לבד לי
וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו
לא משנה מה,
..בתוך בני ישראל
כל העולם סוגר עליי
לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,
רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר
של הראשי..
הוא לא מהמוסתרים.
👍.אונמר
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים
יחסית....
מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון
ורואה את ההקפצות שלך
מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?
יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון
אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"
🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל
כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים
כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות
כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות
לנשום
..בתוך בני ישראל
נצח של רגעים ששורפים מבפנים
אבל, זה יעבור
..בתוך בני ישראל
האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש
יואו!
..בתוך בני ישראלאחרונה
ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…
..בתוך בני ישראל
אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,