פיגוע בישיבת מרכז הרב!עזרא - ארכיון
מי שיכול לומר פרק תהילים,בבקשה תאמרו.......אני לא יודעת איזה כדאי ועדיף לומר,מצידי תאמרו את כל הספר,אבל משהו קטן לעילוי נשמות ההרוגים ולרפואתם של הפצועים.לילה טוב,ושבת שלום.
ה' ישמור וירחם...עזרא - ארכיון
אני מצטרף לבקשה...תקדישו כמה דקות...

שבעז"ה יהיה לנו הכח לעמוד בניסיונות גם בהמשך...
זה לא נורמאלי!!!עזרא - ארכיון
איך הם עשו את זה???ומצטרפת לבקשה תאמרו תהילים זה חשוב!!שבת שלום...
אלוהים ישמור!!עזרא - ארכיון
מעניין אותי לדעת אם תפסו את המחבל...
שבת שלום ומבורך.
אמרו בחדשות שירו בו...הם לא בדיוק אומרים מה הלך שםעזרא - ארכיון
זה הדבר הכי מזעזע שיכול להיות..עזרא - ארכיון
המנוולים האלו פגעו במקום הכי כואב לנו..
שה' יקום דמם של ההרוגים במהרה.

עם כל הצער-

השבת יהיה סניף, מפקד ב4 ורבע.
במוצ"ש-
ה-הכתרה של רב ורבנית פורים!!

נקווה לראות את כולם.
שבת שלום!
הרגו שניים,תפסו אחד.עזרא - ארכיון
זה מה שאני ראיתי בחדשות,ירו באחד מהם פעמיים בראש(מגיע לזבל הזה.)המחבל\מחבלים הגיעו מג'אבל מוכאבר,כפר ערבי קטן סמוך לשכונת ארמון הנציב.אני בעד ללכת לשרוף את הכפר,אבל זאת רק אני...אל תתחילו וויכוח איתי על גזענות,לא כדאי.להתראות בעז"ה במוצ"ש.
אין לי כל כך מה לכתוב.עזרא - ארכיון
את הרגשות אני שומר לעצמי.

חיים- אחד מההרוגים זה הבן החורג של הרב מוריה.

(בסוף אמרו שהיה רק מחבל אחד.)
אלוהים ישמור!!אני שונא את הערבים האלה!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
ג'אבל מוכבר,זה כפר ערבי ליד ארמון הנציב,בערך מתחת לטיילת.<BR>אני וחברים שלי תמיד צוחקים על המקום הזה,אנחנו שונאים ערבים.<BR>אני חושב שצריך לשבור אותם.... 
היינו אתמול קרוב לשםעזרא - ארכיון
היה לנו הופעה של אודי דוידי היה כל כך שמח וכשהודיעו על הפיגוע הפסקנו לתפילה כולם בכו. השוטרים לא הסכימו לנו לצאת ולא היה לנו אוטובוסים.. קיצר מפחיד!
ההתמודדות הטובה ביותר-עזרא - ארכיון
שלנו כרגע, בעצמינו היא פשוט להתחזק...להגביר תורה ומצוות...זה הנשק היחיד שלנו, באמת שאין על מי לסמוך חוץ מעל הקב"ה.
מוטלת עלינו באמת חובה עצומה להגן באמצעות הזכויות שלנו על עמ"י!
שבת שלום, בשורות טובות!
וואי זה פשוט עצוב!עזרא - ארכיון
אחד מהם- שגב פניאל אביחיל, קרוב משפחה שלי!
נקווה לבשורות טובות...
שבת שלום!
איזה מזל שלא באתי להופע!!עזרא - ארכיון
הייתי בביביסטר ורק כשחזרתי הביתה בכיתי עד שנירדמתי...
שלא תדעו מצרות ,אבל המוות של בת דודה שלי ממש נתן לי להרגיש את הצער של המשפחות(מה שלא היה לי כ"כ לפני זה).\קצת עיצבן אותי לראות את הענייניות של השוטרים.מדברים ,אבל לא מרגישים.
אדוה,עזרא - ארכיון
את לא! לא יכולה להעז להגיד אפילו משהו קטן על השוטרים!
אני באמת לא מבין! הייתי בסביבות האירוע אתמול- ותאמיני לי- אין שום משטרה\ צבא בעולם שהיה מתפקד כל- כך טוב וביעילות במצב שכזה- תוך שניות כל הדרג הכי בכיר של המשטרה היה באזור!
צריך לדעת- תושיה וקור רוח אלו תכונות נדירות, תכונות ששוטרים צריכים שיהיו להם, ורגש- זה דבר שאסור בתכלית האיסור לערב כשעוד עוסקים במלאכה! תחשבי מה היה קורה אם תוך כדי האירוע הם היו מתחילים: "כן גדי, אנחנו ממש בהלם- המחבל עדין יורה כי אנחנו מערבים רגשות בעבודה שלנו"...

מה שכן הפריע לי, זה שהיום בהספדים(שמעתי בטלוויזיה)-
הרבנים אמרו דברים כל כך חשובים ועמוקים- והשדרן בטלוויזיה סיכם אחרי כל רב שעלה את הדברים במשפט אחד, והוא תמיד אמר: "הרב X פנה בזעקה כלפי שמיים לגבי השמחה שהקב"ה סיפק לנו בפורים הזה"! מה הוא דפוק?!(השדרן כמובן!)- זה בכלל לא מה שהרבנים התכוונו! זה היה עמוק הרבה יותר והוא בא ואמר משפט כזה בעל משמעות בלי ההקשר הראוי- והוא בעצם הפך את כל משמעות המשפט...
מצטער על השיתוף, זה ממש הרגיז אותי..
נ.ב:עזרא - ארכיון
יש הכתרה בסניף?!
זה מעניין..
אביש- 5 דקות אח"כ השדרן תיקן את עצמו.עזרא - ארכיון
יש 'הכתרה'.
אני אשמח לדעת מה זה בדיוקעזרא - ארכיון
"תיקן"..אם הוא תיקן זה עדיין לא בסדר- אבל לפחות מחול...
הוא אמר בהתחלה:עזרא - ארכיון
"רה"י אמר: כתוב: משנכנס אדר מרבים בשמחה. תראה איזה שמחה הבאת לנו"
ותיקן ל"איזה שמחה הבאת לך, הקב"ה." משהו בסגנון.

זה לא נקרא לתקן!עזרא - ארכיון
זה הוצא מהקשרו ונוטל הסברו ועל כן זה נשמע נורא מאוד!!
אפשר לקחת לדוגמא(טובה!!) את הכתבת סיון רהב מאיר!
(דתיה למי שלא יודע) היא הסבירה את הטיעון כמו שצריך, מנקודת מבט דתית רצינית, עם נימוקים והסברים לכל! ולא השאירה שאלות פתוחות בראש הציבור!
לדעתי אם תמשיך כך, ובכלל- בשאר עבודתה הרצינית- היא תגיע ממש רחוק..
נ.ב: נקודה למחשבה- תראו כמה חשוב שאנשים שומרי תורה ומצוות(רציתי להגיד חובשי כיפה, אבל זה לא ממש התאים) יגיעו למשרות גבוהות גם במקצועות הלכאורה "זוועתיים, מלאי לשון הרע ורכילות ושחיתות", משום שכשאנשים רציניים מגיעים למקומות כאלה, הם בד"כ עולים רמות בדרגה המקצועית- אישית, ותוך כדי הם גם מנסים לתקן ולשפר! לדעתי, זה תיקון עולם במשמעות הכי פשוטה שלו..
אדוה,עזרא - ארכיון
אח של חברה שלי שוטר,(שני,תקני אותי אם חלק מהמידע הוא טעות)והוא היה הראשון ששמע על האירוע,ובתוך הניידת הרביעית שהגיעה למקום.אם הוא היה מערב את הרגשות שלו ומתחיל לבכות....זה לא ככה....
אביש-עזרא - ארכיון
אם תלך לישיבה יחפרו לך על זה כל היום. על קידוש החול, על זה שצריכים להיכנס לכל תחומי החיים וכו' וכו'.

(אגב, היא חזרה בתשובה. נישאה לידידה מאיר הי"ו)
אתם פשוט לאט מביניםעזרא - ארכיון
אח של חברה שלי בבית חולים. הוא לא במצב מי יודע ,מה והיא פשוט בקושי יודעת עליו, כיאולו רק אנחנו יודעות זה פשוט עצוב. אתם קולטים הוא מארמון הנצבי ,זה שניה מהבית שלי. הוא גם היה נהג הסעות(המחבל), זה מזה מלחיץ אותי לחזור ביום שלישי ומוצש.....
חיים,אתה רואה שכולם מפחדים....עזרא - ארכיון
אז אני בעד שננצל את הפירומניות שלנו,ונלך לשרוף כמה מקומות,אהמ אהמ....וזה באמת מפחיד.....
בדיוק חשבנו על זה כשהתלבטנו אחרי הפיגוע איפה לעשותעזרא - ארכיון
שירות לאומי...
ואמרנו שזה כבר לא משנה אם נישאר בירושלים או נעשה באשקלון... שכבר כל מקום הוא מסוכן. יכול לקרות כל דבר בכל מקום!!
באמת שאנחנו צריכים הרבה הרבה תפילה!!
תפילה ברור שזה עוזר.עזרא - ארכיון
ואני לא חס וחלילה מזלזת,אבל..
אם כל אחד יעשה לפחות מידה אחת(כמו שהמנהל שלנו אמר..). כמו לשון הרע וכ'ו
זה גם יעזור אני בטוחה.! ברור שגם תפילות
נראה לי שזה נכלל אחד בשני..עזרא - ארכיון
והכל נכלל תחת הכותרת קיום מצוות ודברים הקשורים בקב"ה!
אפרים- אינני מבין מדוע אתה מדבר על עניין זה של קידוש החול ו"הטובים להנהגה"(כמאמר גורי במאמרו בפורום הארצי) בנימה צינית! לדעתי אין הרבה דברים שיותר חשובים מדבר זה בימינו!
לכל שונאי השוטרים והתנהגותם...עזרא - ארכיון
תקשיבו... מה אתם רוצים שהשוטרים יעשו? יבכו באמצע שהם צריכים לרצוח מחבל?????
אפשר להגיד אותו דבר על אנשים מד''א איך הם לא בוכים שהם רואים כל כך הרבה דם????
אותו דבר איך הם יבכו שיש להם תפקיד כל כך חשוב??? אי אפשר לצפות מהשוטרים ומאנשי מד''א לבכות באמצע.. אז לא לבוא אליהם בתלונות בבקשה כי הם עושים עבודה טובה בענינים כאלה..
אני איתך שני!!!!עזרא - ארכיון
לא יכולת להציג את הדעה הזאת בצורה יותר טובה....מסכימה לחלוטין....
אני שמחה שיש מישהו שלא שונא את השוטרים עד כדאי כך.עזרא - ארכיון
שני חמודה,עזרא - ארכיון
אף אחד לא אמר ששונאים את השוטרים, אין צורך להגזים.
זה הפיגוע הכי עצוב!!!!עזרא - ארכיון
לפי דעתי הפיגוע הזה הוא היה הפיגוע הכי קשה שהיה אני לקחתי את זה קשה!!!! איך שכל בחורי הישיבה בכו ואיך שכל הבחורים שמתו נראו קטנים בקושי שהם חיו משהו אני ממש הזדעזתי מהילד שנפטר שהיה בקושי בן 15 אני כל יום אומרת ספר תהילים שלם לעילוי נשמתם וגם לרפואת כל הנפגעים!!!!!!
יפה לך אוריה זה באמת עצובעזרא - ארכיון
ושני אף אחד לא אמר ששונאים את השוטרים הם עשו עבודה טובה!.
כמה דברים:עזרא - ארכיון
דבר ראשון:אני לא יודעת אפילו כמעט של המעט של הכל אבל אני גם הולכת לפי הרגש (מה שחסר קצת אצל הבנים,לא במובן השלילי)וזה לא היה קשור בכלל...
קיצר יש עמ"י ויש עבודה.אני מסכימה(בחצי פה)עם אבישי שהשוטרים צריכים להיות"מאופסים" ולא להוריד מ"רוח"העם.
אבל גם יש עניין של שוטפות ,של הבנה .כל אחד יכול להבין שהשוטר הזה הוא גם בן אדם והוא יכול לכאוב.
הוא צריך להיות מעשי,אבל שום דבר לא צריך למנוע ממנו להיות חלק בצער על האובדן הנורא הזה!!.
דבר שני:אני די חושבת שזה שטויות להכנס"למקלטים" ולהסתגר.אם אתה צריך למות או להפגע ח"ו זה יקרה לך גם אם תאכל ארוחת ערב.
אני ממש לא בעד לעצור ככה את החיים ולברוח מהבי"ס ישר הביתה ולא לעלות על אוטבוסים וכ'ד.וזה לא בגלל שאני מאגודת המצוטטים של'אסור להראות לערבים שהם הרגו לנו אנשים אז הם הרגו לנו גם את הרוח'.זה לא שטויות ,אבל זה לא מה שמניע אותי לצאת מהבית,אלה הביטחון בקב"ה
נכוןעזרא - ארכיון
צריך להראות לערבים שאנחנו לא עצובים לא במובן שלא אכפת לנו
(נזכרתי בהתחלה: תכלת, יש לך עבודה.)עזרא - ארכיון
אבישי- לא גרעתי חלילה מחשיבות הנושא, פשוט זה לא חידוש וגם לא גילוי אמעריקא. עי' בכתבי מרן הרב זצ"ל...
ענאל....עזרא - ארכיון
אנחנו לא צריכים לשים עליהם אנחנו עצובים כי איבדנו אנשים מהעם שלנו ולא צריך להראות לערבים כלום... הם יקבלו את העונש שלהם מהקב"ה!!!!
אוריה -עזרא - ארכיון
אוריה כפרע שלי איך התרגשתי מעניין מי חינך אותך חחחח
....עזרא - ארכיון
אפרים- זה היה ממש מצחיק.."עי' בכתבי מרן הרב זצ"ל.."...שניה אני "מעין בהם.."(זה סוג של מלאנתלאפים!).
אדוה "אבל שום דבר לא צריך למנוע ממנו להיות חלק בצער על האובדן הנורא הזה!!"- מסכים! איך בדיוק את מבינה שהם לא?!

בנוסף, לגבי מה שאמרת לגבי הכניסה למקלטים- זה לא מדוייק, ואני לא בטוח כרגע במקורות, אבל שתדעי שזה פשוט לא כך!

אין בכוונתי לאמר "השארו כל היום במקלטים" וודאי וודאי שאין בכוונתי לאמר שאין לסמוך על הקב"ה! ברור שצריך! אך אינך יכולה(הפסקה מתודית קלה: "ככה סתם ללכת..") לאמר שבגלל זה נשבור הכל ונלך להסתובב חופשי בבית לחם! זה לא עובד כך! וכן- גם אם את "סומכת על ה'"- אני בטוח שלא תלכי להסתובב מחר חופשי ברמאללה- ולא- זה לא גנאי! גם הרבנים הכי גדולים ועצומים לא יעשו זאת!
אני לא בטוח בסיבה כרגע, למרות ששמעתי את זה כבר כמה פעמים, אך אני בטוח שזה קשור לזמן בו אנו חיים ולמצב, ולזה שכאדם יחיד- זה לא פועל..אבל אני לא בטוח..
כשאמא שלי שאלה את סבתא שלי מה דעתהעזרא - ארכיון
עלזה שאני נוסעת לשדרות,סבתא שלי אמרה משהוא חכם.כל אחד,לא משנה מי,ברגע שהקב"ה מחליט(כמו שאדוה אמרה)הקב"ה לוקח.וגם מה שאני קראתי בעיתון(אמא של אחד הבנים שנרצחו אמרה אתזה.),הקב"ה אוסף לגינה שלו את הפרחים הכי יפים.אומרים שכשבנאדם צדיק באמת,ושמילא את ייעודו בחיים,הגיע זמנו לחזור לבוראו,וכנראה שהבחורים הצדיקים האלה סיימו את משימתם על האדמה,ועכשיו הם יושבים לצד הקב"ה.אני גם רוצה לציין שיש את העניין של "לא לסמוך על הנס".ברור שצריך לסמוך על ה',אבל לא צריך(כמו שאבישי אמר)ללכת להסתובב חופשי ברמאלה,כי זה כבר סכנת נפשות.....בכל אופן,רק בשורות טובות מעכשיו.....
אני לא כתבתי אפילו מילה אחתעזרא - ארכיון
על סיבובים במקומות שהם לא בשיטחינו כרגע,או שהם על הגבול.
אני דיברתי על זה שממתי שהיה פיגוע בקו 18 יש אנשים שלא נוסעים בקו 18 ,או שרק עם ההורים.פשוט שטויות.אפשר לחשוב שאם אמא שלך תיהיה לידך לא יקרה לך כלום...
שמתי לב שלא כתבתעזרא - ארכיון
מילה על זה, פשוט שמנימת דיבורך רציתי לברר- עד כמה את מוכנה ללכת עם מידה זו(לא חלילה שזה שאת לא הולכת לשם מקטין את מידת הביטחון שלך, פשוט רציתי לדעת מה זה אומר מבחינתך!)
כן, זה קצת היה נשמע ככה מאדוה ומפריה..עזרא - ארכיון
בכל מקרה, זה קשור גם לבחירה שלך...

(בכל זאת, נכון שזה כואב, אבל לא צריך לעצור הכל ולהתעסק באבל... זה נשמע כמו איזה קלישאה, שהם "רוצים לשבור לנו את הנפש" אבל תכלס זה די נכון (לכן זה גם היה כזה פיגוע "איכותי" מבחינתם), והם רוצים שנשאר בבית, נעצור הכל ורק נלקק את הפצעים. אי אפשר לשקוע באבל, אלא חייבים להמשיך הלאה. (ולא מבחינת להתעלם מזה ולא לזכור))

(ווווואו רואים שאני באולפנא..!!)
מה נשמע ממני,לא הבנתי....עזרא - ארכיון
אגב,מסכימה איתך לחלוטין....
את אמרת כמוני שה' מחליט אם אתהעזרא - ארכיון
מת או לא.
אה,אם כך,עזרא - ארכיון
אז כן,זה מה שנשמע ממני...אבל בדוגרי זה נכון,במקרים האלו....אבל יש כמובן את המקרים של התאבדות(לא עלינו)שהקב"ה נותן לך בחירה,בחרת לקפוץ-יוֹר פּרוֹבלֲם(בעיה שלך)......
ודאי שה' מחליט הכל!עזרא - ארכיון
אין אפילו צל של ספק!
מה שבכל זאת צריך לשים לב אליו הוא- שזה לא אומר לזרוק ת'זהירות מהחלון....'קיצר- מה שאמרתי בהודעה הקודמת..
עכשיו אנחנו באמת חופרים....עזרא - ארכיוןאחרונה
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך