דיון.עזרא - ארכיון

תנועת נוער מעורבת (אני מתייחס בעיקר לעזרא. בנ"ע זה די ברור...) כן? לא? שחור? לבן?

מצטער על הנושא הנדוש.

אגב, ציטוט חביב:

"בני עקיבא
לא מובן מדוע ארגון נוער זה קרא לעצמו בשם זה. האם כוונתו לרבי עקיבא בטרם נהיה תלמיד חכם? מכל מקום יש להתנגד לכל צורה של תנועת נוער מעורבת לבנים ולבנות." (הרב מרדכי נויגרשל, 'שליפות' NRG. מקור)

הרב דרורי ענה על זה (בקצרה)..עזרא - ארכיון

השאלה:
לכבוד הרב

כיצד הרבנים שתומכים בפעילות מעורבת לבני נוער יסבירו את:
1.ההלכה בשולחן ערוך שאומרת שיש חיוב להתרחק מהנשים "מאוד מאוד" ושאפילו לא שואלים בשלום אשה.
2.את הגמרא בסוכה נב,א שאומרת שיש חיוב (משמע מדאורייתא או מדברי קבלה) להפריד בין גברים לנשים ואפילו לעתיד לבוא שלא יהיה יצר הרע
3.את ההלכה שאומרת שאם יושבים גברים ונשים בסעודת שבע ברכות לא מברכים שהשמחה במעונו!
4.את דברי חז"ל שאין אפוטרופוס לעריות

מאוד מסקרן אותי איך הרבנים שתומכים בחברה מעורבת יסבירו את כל זה?

תשובה ע"י הרב צפניה דרורי:
מסוכה ראיה שרק בימי שמחה עשו תיקון גדול משמע קודם לא היו שמים אפילו בימי שמחה. והכל מפני שבימי שמחה יש הוללות. וכן בשבע ברכות משום זה. אבל כל ישראל נוהגים בבתיהם שלא להבדיל וכן בכל הויה שיש בה יחס של כובד ראש או חינוך לא נאמרו הדברים.
אלה הנשואים או הנשואות שלא מתרחקים מנשים מאד נופלים לבסוף כדברי הגמ' שם והלואי שאלו המדברים על חברה מעורבת שנועדה להציל היו מקדישים עצמם לזה.

שימו לב בעיקר לקטע המקווקו..

נ.ב: אחד הדברים שאני רוצה ללמוד מהרב דרורי(ראש ישיבת קרית שמונה) זה- יותר לעומק את הדעות בעד חברה מעורבת, משום שיש לי דעה בנושא, אך אין לי מספיק ביסוס הלכתי, מפאת חוסר ידע, למרות שאני בטוח בצדקתי....בעז"ה שנזכה..

ודעתך האישית...?עזרא - ארכיון
אני מעדיף להמנעעזרא - ארכיון
מהלביע דעה בשלב זה, ולתת לאחרים להביע את דעתם...
אני מסכימה עם שעותיו של אבישי...עזרא - ארכיון
כשתביע אותן בפרהסיא אני אשמח להצטרף ולהרחיב...
נראה לי קצת מורכב מידי לענות על זה ככה...עזרא - ארכיון
אבל אני אחכה לראות את הדעות של כולם ואז אגיב גם!!!
(חח..יאללה כיסופים!!)עזרא - ארכיון
הבמה כולה שלכם..
זה בנצי ולפי דעתי>>>>>עזרא - ארכיון
זה תלוי מה אתה כי:

בן-אדם שהוא דתי לאומי אין לו בעיה עם זה!

או

בן-אדם שהוא חרדי יש לו בעיה עם זה!

ואני מציב את עצמי בין שניהם!
יעני כל אחד מחכה שאחרים יגיבו..?עזרא - ארכיון
אני חושבת שמבחינת ה"סוג שלנו"- דתי לאומי, זה נכון להיות בחברה מעורבת... עדיף שזה יהיה ככה- באופן מבוקר ע"י המדריכים.
עדיף שתהיה חשיפה קטנה לפני שיוצאים מהבועה, וזה לא יהיה כזה פתאומי- ככה יכולות להיות תוצאות גרועות בהרבה. עדיף שיכירו את בני המין השני בתוך חברה מעורבת- אבל צנועה ומבוקרת, ולא ייפגשו אתם פעם ראשונה באווירה חילונית (כי החברה הישראלית היא כולה מעורבת)- באוניברסיטה, בעבודה, בצבא וכו'. כי ככה זה יכול להיות הרבה יותר גרוע.

באמת יש לזה הרבה צדדים, וכל אחד יעשה מה שנראה לו נכון.
לפי דעתי...עזרא - ארכיון
עם כל הכבוד שיש לסניף הזה ויש המון המון כבוד... אני לא חושבת שאנחנו 'כופרים' בנושא הזה של בנים בנות.... כמובן שיש את המקרים הפרטיים ואני לא אומרת שזה בסדר... אבל בכלליות באמת שלאנשים בסניף יש את הגבולות הברורים שצריך להיות בין בנות לבנים...
אז אם בתנועת נוער ובסניף צפציפי יש את הגבולות הנכונים ואפשר לפעןל ביחד אז למה לא? אני לא רואה בזה שום בעיה כל עוד הגבולות נישמרים כמובן...
2 דבריםעזרא - ארכיון
אחד קשור ואחד פחות קשור:
1.אבא שלי למד בישיבת קרית שמונה ועוד מאוד מאוד מאוד אוהב את ראש הישיבה(עד עצם היום הזה אנחנו מקבלים כל שנה דפי קשר של בוגרים ותלמידי הישיבה)
2.אני חושבת שלא גוזרים על אנשים דבר שהם לא יוכלו לעמוד בו(וזה מקרה כזה)ולכן לפי דעתי לא אוסרים בצורה כ"כ מחמירה (בימינו)את הדברים בצורה שבה הגישו את השאלה ואת הלכותיה.
אני מאמינה שההלכות האלה הם מאוד לטובתינו אבל מכיוון שאנחנו לא כ"כ חזקים בדברים האלה אנחנו עושים דברים יותר מינימלים.
בקצרה.עזרא - ארכיון
אבישי- לי אישית עדיין לא מובן העניין. כתוב בשו"ע במפורש "שיתרחק מאוד מאוד". אין כמעט הלכות בשו"ע שכתוב "מאוד" ק"ו פעמיים. גם אין הסתייגות לעניין 'חינוך' או ענייני 'כובד ראש'. מה עוד שלצערי, רוב הדברים שהולכים בסניפים אינם בגדר 'כובד ראש'.
בכ"א רוב הרבנים (הד"ל,החרד"ל, וק"ו החרדים...) אינם מתירים מסגרת כזו.

חשוב להדגיש- גם אלו המתירים (ובראשם הרבנים שרלו וסתיו) אינם מתירים אלא לענייני חינוך.

בתור פתיחה לדעתי (שתבוא בהמשך בעז"ה)- אני רק אומר שלדעתי יש צביעות רבה בציבור שלנו בעניין הנ"ל.

גיטע נאכט.

אפרים- אני לא מבין אותךעזרא - ארכיון
אתה בא כאילו להוקיע את הרעיון?? כי אם כן- פשוט תגיד את זה?
הדבר הכי לא פייר זה לגרם לאנשים להגיד משהו כשאתה כבר יודע שאתה רוצה לסתור אותו!
דעתי בנושא מאוד מורכבת ומשולבת מהרבה מאוד דברים, וביניהם:
- יש הלכה מאוד ברורה בנושא, שאוסרת.
- יש כיום ציבור שלם שחי חיים די קרובים לחיים מעורבים לגמרי, וזה מאלץ אותנו להתמודד עם השאלה- איך אנו משפרים את המצב- מבלי לגרום לריחוק!
- יש את עניין ה"כדי שלא יצא בן אדן\ בת אדם אחרי 18 שנה ולא יכיר בכלל ת'צד השני"(למרות שלדעתי זו לא ה-סיבה..כלל לא).
משילוב של נתונים אלה(ועוד נתונים שכרגע שכחתי) אני מסיק כדלהלן:
אני בעד חברה מעורבת, אך שלא תבינו לא נכון!
המטרה אינה- "בואו נחיה חיי פריצות ונהיה כל היום יחד"!
המטרה היא כזאת: לאור הנתונים, המצב ה"בין מיני" כיום הוא קשה ומורכב לאין ערוך(!), ועל כן, בכדי לשפר את המצב, יש ללכת בצעדים זהירים ומדודים! בלי פנאטים ודעות ומהלכים קיצוניים שהורסים את כל המהלך הגדול! את המהלך שבסופו אמורה לעמוד חברה מתוקנת, שכוללת בתוכה את שני המינים- בלי כל הפריצות שבדבר!

(אני מודע לכך שלחלקכם זה אולי ישמע מוזר או לא ברור, אך זה המצב- וזו דעתי<ויש על מי לסמוך> בנושא..)
(בקשה: נא לא לכתוב תגובות\ דעות קיצוניות בלי להסביר אותן היטב! תודה..)
אני חושבת ש...עזרא - ארכיון
זה לא עברה לדבר אם בנים נכון?פשוט אסור לגעת בהם ואם אסור לדבר אז שמישהוא יגיד
האיסור הוא יותר על הבנים..עזרא - ארכיון
כלומר, נראה לי שהאיסור הוא על הגבר להתרחק מן האישה(למרות שזה תקף לשני הצדדים..) בכל מקרה- על זה בדיוק אנו דנים, למרות שהדיון הזה הוא די "בעלמא" כך שאל לך להסיק ממנו מסקנות הלכתיות..מסקנות הלכתיות זה מרבנים..
סתם שתדעו יש סניפים של בני עקיבא מעורביםעזרא - ארכיון
והם עומדים בזה יפה מאוד...
ולדעתי תנועת נוער צריכה להיות מעורבת מכמה וכמה עינינים... 1.. בנות לא יכולות לעשות כלום אבל באמת כלום מול בנים.. בנות תחשבו שניה רוב המשחקים אי אפשר לעשות עם בנים...
2... בנים ובנות לא אומרים מה שהם באמת חושבים לצד המין השני... (עובדה מוכחת אין מה להתוכח..)
3...לדעתי (ורק דעתי לא לצרוח מי שלא מסכים..) לדעתי קשר עם בנים בגיל של תנועות הנוער לא עוזר לשום דבר... ולהיות תנועה מעורבת יוצרת קשר עם בנים אז...

(מקווה שהגבתי בכלל לנושא למה לא ממש קראתי את התגובות פה..
נראה לי ששכחתעזרא - ארכיון
ת'מילה הכי חשובה בערך: "לא", "ולדעתי תנועת נוער לא צריכה להיות מעורבת..", אחרת זה לא ממש מתאים לדעותיך..
לא ממש הבנתי מה את רוצה לומר- לפי החלק הראשון נראה כאילו את בעד..
בכל אופן- אין ענין לדון בתנועות נוער ספציפיים, משום שהיום הכל מתחלק לפי סניפים- בני עקיבא זה שונה בכל מקום, וכמו שיש מקומות בהם זה עובד(אני לא בטוח עד כמה רבים המקומות) יש לפחות אותו מספר של מקומות בהם זה כשלון חרוץ...
משפט נחמד שחברי היקר אמר לי פעם: "ולשדך הבנות, ולשדך הבנות, ולשדך הבנות בכל פינות ומחנות"- את המשפט אמר על תנועת עקיבא היקרה...אוי גוועלט...מחנות משותפים..

שני, אני חושב שהסיבות שהבאת נגד המעורבות לא ממש נחשבות לעומת הדברים שתנועה מעורבת כן יכולה לתרום, בהנחה שהיא פועלת כראוי..(כל מה שאמרנו למעלה..)
אבישי אתה צודק בהחלט בקשר לזה שכחתי את הלא...עזרא - ארכיון
אוף! התבלבלתי בתגובה שלי! בתכוונתי לבני עקיבא שהם נפרדים!!
...עזרא - ארכיון
פעם שעברה הייתי חצי מתה כשכתבתי את ההודעה (נראה לי אני אפסיק לכתוב הודעות במצב כזה, אני תמיד מתחרטת אח"כ..) ולא ניסחתי כל כך טוב.. בכל אופן, התכוונתי לרוב מה שאבישי אמר...
אני חושבת שכל עוד זה לא עובר את הגבול של "לדבר על עניינים טכניים", ולא להתחיל לנהל שיחות עמוקות וכו' וכו'- זה לא נורא.. (שהכל יהיה מאוד מבוקר (-וכל אחד יעשה לעצמו את הביקורת.))השאלה היא גם מאיזה מקום אתה בא ובשביל מה.

יש עוד, אולי אח"כ.
רציתי להגידעזרא - ארכיון
שיש גם בני עקיבא שהם לא מעורבבים
ואבישי ניראה לי שכמו שלבת אסור לגעת בבן אותו דבר ככה גם לבן שאסור לו לגעת בבת
רבותי,עזרא - ארכיון
כל הדיון הזה ;
(1) לא מתאים לפורום!!
(2) לא ענייני!!
(3) כמה זמן שהסניף (סניפים..) קיים והוא נשאר מעורב,
וזה לא בדיוק מפריע לאף אחד!!
חיים,עזרא - ארכיון
אני די מסכים עם השנים הראשונים, אך אסתייג ואומר:
הדיון כדיון כללי הוא איכשהו מתקבל לדעתי לדיון פה, רק ש- ענאל, אני אשמח לענות לך על שאלות כאלה בשיחה אישית, זה קצת מסיט את הדיון לפרטים קטנים, בהם איננו רוצים לגעת כרגע..(תפני בש"א!)
בקשר לשלישי- זה לא נכון. השאלה הזאת תמיד מרחפת מעלינו ומכריחה אותנו לתת ביקורת עצמית על מצב הסניף וכו'..
וחוץ מזה- העובדה שעכשיו זה מפריע למישהו(לא בהכרח מפריע! מעורר מחשבה, מעלה ספקות וכיוצ"ב) היא העיקר!
אני מעריכה את הנושא ואת הדנים בועזרא - ארכיון
אך משום מה לא נראה שהדבר נכון לדון בו בחברה מעורבת.
לי אישית לא כ"כ נעים שמדברים על זה ביחד....
אני חושבת...עזרא - ארכיון
בקשר לדבר עם בנים או לא אין בזה כל כך הלכה רק למחמירים!!!! יש אנשים שחופרים בעניין אבל מה לעשות... לפי דעתי אין שום סיבה למה לא לדבר... זה סתם לנימוס להגיד שלום או מה נשמע! אבל לגעת לא זה הלכה שכל אחד צריך לקיים ואם כבר מדברים יש אנשים שאני לא אכתוב את שמם שמדברים עם בנות אבל לא סתם שיחה אלא שיחה שמעליבה אנשים והיו דברים מעולם!!! מי שצריך להבין את זה יופי! עכשיו נחזור לנושא.... לי אין בעיה עם דיבור אבל יש בעיה עם נגיעה כמו לכולם אני מתארת לעצמי!!!!!
זה לא ממש ענין של.. "לי אין בעיה" זה שאלה של הלכה.עזרא - ארכיון
ואדם שבאמת רוצה לקיים את ההלכה כדאי שיבדוק באופן כללי אם יש איזשהם בעיות הלכתיות... הדרך הכי פחות כבדה לבדוק זה דרך שו"תים באינטרנט כי גם שם רוב מי ששואל זה נוער ולכן הרבנים עונים בשפה ממש ממש ברורה.
ההודעה האחרונה היתה כתגובה לאוריה..עזרא - ארכיון
השו"תים האלה גורמים לי להתבייש במגזר שלי.עזרא - ארכיון
כל שאלה יותר מגוכחת מהקודמת. שלא לדבר על שו"ת הSMS (למרות ש- יש לי השערה- שהרבה מהשאלות המפגרות ['לברך שהחיינו על סופגניה?'] נשלחות מהסדרניקים משועממים.

זה מה שנקרא- ח-ו-ר-ב-נ-י-ק-י-ם....עזרא - ארכיון
קשה להם עם העובדה שאנשים אחרים יותר מטומטמים מהם...=)
חח יאללה בקטנה..עזרא - ארכיון
אפרים..לענ"ד, מזלנו הטוב שישנם אנשים כ"כ טובים שיש להם תכוח ותסבלנות לענות שלאלות כמאמרך 'שטוטיות'..יישר כוחם!!

עכשיו בקשר לתנועה מעורבת..
יש לי הרבה מה להגיד בנושא.. אך מפאת קוצר הזמן והבגרויות שיושבות לי על הוורידים, אני אוותר על להגיב את דעתי..
וחומ"צ שהיא ממש מסובכת ותכלס אין לי כ"כ יכולת עכשיו להתחיל לסדר אותה..

אפרים, ממצב?
אנשים..עזרא - ארכיון
שימו בבקשה יותר לב לתגובות קודמות, כלומר- אם מישהו אומר משהו- אז לא לעשות בדיוק את מה שהוא ביקש בכל לשון של בקשה לא לעשות! מקווה שהייתי מספיק ברור..
נ.ב: עשו כרצונכם, אך לדעתי- לא בכל הדיונים צריך לדון בכל פורום(דו משמעי..והמבין יבין..)
אני זוכרת שהיה בפורום פעם אחתעזרא - ארכיון
דיון שלא היו צריכים לדון אותו בפורום...זה גם לדעתי אחד מאותם דיונים...זה ענין של חשבון נפש והחלטה עצמית,ולא עניין של דיון בפרהסיה.זהו.
הבהרה- מהצד כל התגובות של 'זה לא המקום' ו'אני לא א (ל"תעזרא - ארכיון
חח...באר..עזרא - ארכיון
קצת קשה להבין כשנמחק לך כל התוכן..
תודה על העידודעזרא - ארכיוןאחרונה
כבר מזמן לא קיבלתי אחד כזה.
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך