שאלהיהודי!

יש לי בן דוד חילוני.. אבל חילוני לגמרי לגמרי! הוא בערך 13 וחצי עכשיו ולא איכפת לו מכלום לא שבת לא כשרות לא יום כיפור כלום!!! לדוגמה שתבינו את ההנחת תפילין שלו הוא הסכים לעשות בירושלים רק אחרי שאח שלי הצליח לשכנע אותו כי הוא שונא את ירושלים ואת הכותל כי יש שם חרדים..

אז מה לענות לו אם הוא שואל אותי למה בכלל להיות יהודי? כאילו מה הבעיה סתם דוגמה לצאת עם מישי אמריקאית וכזה?

אבל אני צריך תשובה שמתאימה לו אז אל תגידו לי כל מיני פלסופים עמוקים..

תודה!

סתם ככה הוא משליך מאחוריו מסורת של אלפי שניםעמישב
בס"ד לק"י

מסורת של העם היחיד בעולם ששרד את כל תמורות ההיסטוריה, וכל זה לא מעניין אותו והוא הולך עם גויות? מישהו שמע כאן משהו אחד הגיוני? אני לא.
וואו קשה...דינמית
למה להיות יהודי? אם הקטע הדתי לא מתאים לו תהפוך את זה ללאומני, תסביר לו שכנראה יש משו ביהודים (ואל תזכיר את הדת!) שרק אחרים קולטים. למשל השואה, השמידו יהודים בין אם האמינו בדת ובין שהתבוללו והתחתנו (עונה על השאלה למה לא לצאת עם אמריקאית)
לא רוצה להאמין? לא צריך. אבל שיהיה לו טיפת כבוד להורים שלו שמבקשים ממנו שישאר בלאום היהודי
את יכולה לכתוב זאת גם על צוענים וארמנים.צחקן
ב"ה גם להם עשו שואה. הצוענים שרדו גם הרבה שנים. הארמנים-לא יודע.
בן דוד חילוניאנונימי (פותח)
אם אתם הדתיים מתפשרים - דהיינו פשרות בענין חברים וחברות וכו' עם כל המסתעף וכו' אז איך אתם יכולים להשפיע על אנשים אחרים הרי רואים שאצלכם הענין חלש מאד - אנשים לא טפשים!!!!
תגיד לו שאחרי הגאולה הלכו כל הפלסטיקים שלומאחורי הקו
או שפשוט תגיד לו לפחות לנסות. בטוח שהוא יי'פַּתח.
זה עצובננסי
זה עצוב, אך מעניין שהוא מנהל אתך שיחה. אולי זה סימן שבכל זאת הוא חושב על הדברים. האם הוא בא מידי פעם לשבת? אולי תתן לו חוויה רוחנית, או שבת אצלך בבית, או אולי נסיעה לצפת ביחד לשבת או משהו בסגנון. אפשר גם לתת לו לקרוא את הספר "מקימי".
כדאי גם-מכתבים לטלי'ה.צחקן
אני לא יודעת אם זה יעזור אבל יכול להיות...אנונימי (פותח)
אני פשוט לא מכירה אותו, אותך ואת המצב אבל אני יכולה לספר לך משהו.
אבא שלי היה בחיל האוויר ובתקופתו הרבה שם היו חילונים. הוא סיפר לי שהייתה שם מפקדת או מנהלת אגף מיחשוב או משו כזה והיא הייתה מאד מאד חכמה והיא הייתה ידועה ממש באינטלגנציה שלה אבל מה? היא לא שמרה תורה ומצוות ואפילו שנאה את זה...
ואז פעם אחת היא דיברה עם אבא שלי ושאלה אותו כל מיני שאלות... היא גם שאלה אותו, איך אנחנו יכולים להאמין בקב"ה ולעשות כל מיני דברים לא מובנים (במקרה שלו- להניח תפילין...) ואבא שלי אמר לה ככה- "נאווה (נגיד שככה קראו לה...) תראי לי את השכל שלך! והיא לא הבינה ושאלה אותו "מה אתה רוצה?" והוא המשיך ואמר לה, תראי לי תהיגיון שלך, ת'חכמה, נו...!
בקיצור כל העניין היה שיש לה שכל אבל אפאחד לא יכול לראות אותו. אז מה? אם לא רואים אותו זה אומר שאין? ממש לא! עובדה שיש. ככה כי יש כי זה ידוע. ולפי השכל הזה שיש לה היא עושה כל מיני דברים...
אחרי השיחה הזאת היא דיברה עם אבא שלי עוד כמה פעמים... זה לא עניין שבא ככה ברגל, אבל האמירה הזו ממש שינתה לה את התפיסה.
אז היא הייתה בת 38! היא חזרה בתשובה. והיום היא נשואה ב"ה עם ילדים.
אני מקווה שעזרתי. תנסה לדבר איתו, להסביר לו דברים באמת מהלב ובגובה העיניים לא בתחושה שבגלל שאתה דוס יותר אז אתה יותר "פסדר"...
ב-ה-צ-ל-ח-ה!@
אולי כדאי לחכות.אנונימי (פותח)
אני חושב שכדאי לחכות שיגדל קצת, כי לפי איך שתארת הוא סתם אנטי בלי סיבה מדויקת. זה גם הגיל שבו נערים מקצינים את דעותיהם אז כדאי לחכות שיגדל יותר ויחכים ואז להסביר לו את החכמה והיופי שביהדות.

מקווה שעזרתי.
להפך לדעתי.דינמית
אם בגיל הזה מגבשים דעה אז חשוב עכשיו לדבר איתו. כשיגדל יהיה לו יותר קשה להתחבר כי כבר גיבש דעה על היהדות.
אבל עכשיו הוא אנטי מה עוד אפשר לעשות?אנונימי (פותח)
אתחילאנונימי (פותח)
בס"ד

אני יתחיל במעשה נחמד ואז אשתדל לענות בסייעתא דשמיא.
יום אחד איזה אפיקורס התווכח עם איזה יהודי חשוב ואז האפיקורס אמר לו, 'תוכיח לי שיש אלוקים'. אז היהודי הזה התחיל להתפלסף איתו ולהסביר לו, ואז הגיע החסיד , אמר לו מה הבעיה 'הרגע דיברתי איתו'...

יש כל מיני אפשרויות
אתה יכול לבוא ולומר לו "נכון באמת אין טעם, לך תעשה מה שאתה רוצה עם מי שאתה רוצה, זה לא משנה".
זה נורא יוציא לו את החשק והוא ירגיש נורא מפגר, כי אדם שבא במטרה להקניט או לקנטר אז הוא רק מחפש וויכוח אבל אם תגיד לו 'נכון אתה צודק' אז א. זה ישתיק אותו. ב. יש גבול לכמה שהוא יכול ליפול, מתישהו הוא כבר ירגיש חיסרון נוראי.
בן דוד שלךאנונימי (פותח)
תקשיב כל כל מיני מצוות ותן לו הסבר הגיוני אליהם ואז הוא יראה שזה לא סתם כמו לדוג' : בחו"ל עשו מחקר עקב התעלפויות של אנשי בבוקר וכאלה... ולאחר חקר של שנים עשו כנס מדענים אשר בו עלה אחד המדענים ואמר כי מה שקורה הוא שאדם קם בבוקר מהר ואז הדם שלו בגוף לא מספיק להגיע לראש ולכן אדם צריך להתין 12 שניות ואז לעמוד כולם מחאו כפיים וכו' ואז עמד פרופסור יהודי ואמר שאמלינו יש מנהג בין אלפי שנים שכאשר קמים בבוקר דבר ראשון אומרים "מודה אני וכו'" ואם נספור ניראה שיש 12 מילים בדיוק ל12 שניות (אדם בבוקר קורא לאט כי הוא עייף וזה כל מילה שניה (וגם יש כוונה וכו'))
והוא הסביר להם גם באגלית וכולם מחאו כפיים והוא אמר שזה לקב"ה !!!
הבנת זהו ואז תסביר שמתחת כל המצוות יש עוד הרבה דברים שאנו לא יודעים הרי העולם נברא לפי התורה ולכן מי שמקיים את התורה הכי יסתדר בעולם בעז"ה גם אם זה לא תמיד ניראה לנו ..
מקווה שעזרתי ובהצלחה
כתבתי לך תגובה בעמוד 37 ניראה לי כדי לך לקרואאנונימי (פותח)
ליהודי ובכלל לכולם!!!אחת ללא שם
גם לי היתה חברה בבית ספר דתי שלא הבינה למה צריך ללמוד תורה בחיים ולמה זה יעזור לה.
באמת לא היו לי תשובות ברורות אבל ניסיתי להסביר לה.
מתברר שהיא בכלל לא מבינה מה הזכות בלחיות כיהודי אז כבר לא התעסקתי איתה...
אל תשאלו אותי למה ההורים שלה רצו לשלוח אותה לבית ספר דתי.......
ואני פעם הכרתי מישהיעטרת זהב
שלמדה איתי בבית הספר היסודי, בי"ס דתי! והיום היא
זמרת הבית של "רוקדים עם כוכבים"...
מזה הקפצות האלה?מופי=]]
לוידוע!!-adi-
כל עוד הוא מנסה להקשות קושיות-דני-יהונתן
ולא מעוניין בשיחה אמיתית, אין מה לדבר איתו. זה רק נראה כאילו הוא רוצה לשמוע. שיעשה מה שבראש שלו. זה לא באחריותך. אפילו תגיד לו: תעשה מה שאתה רוצה, אין בעייה - שלא ירגיש שאתה יושב לו על המצפון כי אז הוא דווקא ירצה לעשות דברים יותר נוראיים (הרב אורי שרקי שליט"א). רק אם הוא באמת שואל, ורוצה להקשיב ולשמוע- יש פתח לדבר. הכי טוב לנסות להפנות אותו לתלמיד חכם (אם נראה לך שאתה לא יכול להתמודד איתו).

כל עוד הוא מנסה להקשות קושיות-דני-יהונתןאחרונה
ולא מעוניין בשיחה אמיתית, אין מה לדבר איתו. זה רק נראה כאילו הוא רוצה לשמוע. שיעשה מה שבראש שלו. זה לא באחריותך. אפילו תגיד לו: תעשה מה שאתה רוצה, אין בעייה - שלא ירגיש שאתה יושב לו על המצפון כי אז הוא דווקא ירצה לעשות דברים יותר נוראיים (הרב אורי שרקי שליט"א). רק אם הוא באמת שואל, ורוצה להקשיב ולשמוע- יש פתח לדבר. הכי טוב לנסות להפנות אותו לתלמיד חכם (אם נראה לך שאתה לא יכול להתמודד איתו).

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך