יש לי שאלה-אנונימי (פותח)

קצת מעניין אותי לדעת וגם בשביל באמת לדעת... (וואי, משפט חכם!)

אם בן דוד שלכם, שהוא לא כזה "דוס" - מזתומרת? הוא דתי, אבל לא שומר נגיעה וכנראה אין לו ת'ידע הזה שאת כן שומרת נגיעה. מושיט לך את היד? מה תגיבי? מה תעשי?

השאלה מופנת בנקבה, אבל זה גם לבנים- מה קורה אם בת דודה שלך לא דוסית וכו'...

-תודה!-

אם הוא דתי הוא בטח יבין שאת שומרת נגיעה, אז פשוטיעל =)
תגידי לו שאת שומרת נגיעה כשהוא מושיט לך את היד...

לדעתי יש בעי'ה יותר גדולה עם בני דודים/דודים חילונים, כי הם לא יבינו את הקטע של שמירת הנגיעה...
הוא לא חילוני,אנונימי (פותח)
אבל הוא לא מתרחק מזה...
הוא לא ממש יודע מזה שמירת נגיעה והוא גדול ממני בהרבה שנים, וזה ממש מביך להגיד לו- סטופ! אני שומרת נגיעה...
אם הוא יפגע- עדיף ללחוץ יד, ולרמוז אח"כ על הנושא.עמישב
לדעתי תלחצי לו את היד~H.L~
כי זה יכול לפגוע בו אבל עם זה מפריע לך דברי איתו
כן אם אנ'לא טועה גם לי זה קרה פעם..מאחורי הקו
האמת? שאלה טובה. זה שווה שאלת רב?
כן. מדובר בגזירת דרבנן לאיסור חמור ביותר. ודאי שוהעמישב
בהחלט ספר דל.אנונימי (פותח)
מה הבעיה לגעת בבנדוד??סוכנת_כפולה=]
צריך לשמור נגיעה מבנדודד???????
כן. כי הוא לא מ-7 הקרובים.. כנ"ל מדוד.מיטל
לי אישית אין בעיה ללחוץ יד של מישו.. כי זה לא יפה לייבש אותו ככה.. במיוחד אם זה מול הרבה אנשים ואז זה: "אל תלבין פני חברך ברבים"
תכל'סאנונימי (פותח)
בס"ד

יש כאן שתי צדדים.
א. צד הלכתי, אם הוא יבין אותך שתגידי לו שאת מתחזקת או משהו כזה או שאצלנו לא נוגעים או משהו שיבין שאסור לו לגעת בך (אפי' מומלץ להסביר לו את זה פעם אחת והלוואי שזה יעורר אצלו משהו והוא גם יעשה השתדלות לא לגעת בבנות בכלל).
אבל אם לא אז אם הוא מושיט יד מותר לך ללחוץ לו ת'יד, אם זה לא לשם הנאה כמובן.

ב. יש עניין גם לבת ישראל לשמור על צניעותה, כך שבמקרה כזה אפי' שמותר מצד הדין היה עדיף להמנע, (לדוג': הייתה חתונה לבת- דודה שלי,[כל הקרובי משפחה שלי לא דתיים חוץ ממנה] ובחתונה דודה שלי באה אליי ואמרה לי 'תן חיבוק' אז אמרתי לה שאסור אז היא קצת נפגעה בהתחלה וניסתה להגיד לי שאולי בכל זאת "אני דודה שלך מה גם לדודה אסור?!" וכו' וכו' בסוף לא חיבקתי אותה ). מה שרציתי להגיד מכל זה שתכל'ס בסוף מה שיוצא זה קידוש ה', דודה שלי אולי בהתחלה נפגעה אבל אח"כ לדעתי היא העריכה מאוד את זה. ואם באמת מסבירים ולא סתם נמנעים יוצא מזה רק קידוש ה'.
[יש חוברת 'מגע הקסם' שמומלץ להחזיק ולתת בכאלה מצבים.

"ה' עמכם גיבורי החייל'
ברור שצריך לשמור נגיעה מבן דוד...מה נסגר איתך?!גייטל רייזל
חח....אז אנ'לא שומרתת....חידשתם לי סוכנת_כפולה=]
שמעתי סיפור מעניין בנושא.אנונימי (פותח)
שמעתי סיפור מהרבי מליובאוויטש זצוק"ל שפעם מישהיא הושיטה לו יד והוא בחוכמתו אמר: אמא שלי לימדה אותי: "שבמה שלא שייך לי אני לא נוגע"
בת דודהג'פטו
אם יש לי בת דודה והיא מיתחת גיל 12 אסור לי לגעת בא??
נראה לי שמותך לך...אנונימי (פותח)
אבל אולי מ"גיל חינוך" - אין לי מושג.
מהמם. תשובה כ"כ אופיינית לחכמה ולטוהר של הרבי.אני..
היה לי משו כזה בצלמוןמשה
בסיס אליו נשלחתי כחייל ירוק (תרתי משמע) ישר מהטירונות.

מה עשיתי? חיכיתי חמש-שש דקות, תפסתי את החיילת בצד בלי שאף אחד באמת ישים לב, ואמרתי לה שזה שנגעה בי היה ממש לא לעניין.

אבל זה לא מול כולם. בצד.
יש לי שאלה יותר קשה...*^*מישי*^*
אם בן\ת דוד\ה שלך גוי\ה... מה תעשה\י? הרי אין להם שום מושג מה זה איסור נגיעה... וזה לא נעים! (ואני בטוחה שאין שום כוונה לא נכונה!!!)
א.מודיעה לו מראש שאני שומרת נגיעה. הוא לא יי'גע בךפעימה
לה"ו!

ב. מתעלמת[ככה אני עושה כשמישו מושיט לי ת'יד ואינלי כוח להסביר לו על שמירת נגיעה..]

ב"הצלחה!
יקירה...*^*מישי*^*
הוא בן דוד שלי.. אי אפשר לעשות ככה! הוא יעלב! צריך לתת לו דוגמא טובה על היהדות, לא?
אם זה לא נשמע חסר טקט...אז אני  אומר:420mal
"את יודעת, דתיים תורה וכאלה..."
למישייהודי!
אם בן דוד שלך גוי, אז את פשוט מסבירה למה את לא יכולה לנגוע בו, ואם הוא לא מבין בעיה שלו וזה לא מענין אותנו, ואם הוא נפגע זה גם לא מעניין אותנו.

אבל כשהוא יהודי.. זאת בעיה.
ואני מהצד השני..
יש לי בת דודה שהם כאלו מסורתיים... והיא בת 11 אבל בת דודה מזה חמודה!!!
ואנחנו גם פעם היינו מסורתיים.. והיא לא יודעת על שמירת נגיעה וכל זה.. והיא כזה יודעת שאפשר הכל וגם פעם שיחקנו רגיל עם לנגוע ועם הכל.. ואני גם ביישן אז קשה לי להגיד דברים כאלו.. קיצר זה בעיה הדבר הזה.
ומה עושים כשהדודים\ות ובני הדודים\ות שלך חילונים?יעל =)
הם יכולים ממש להיפגע אם תגיד\י להם שאת\ה שומר\ת נגיעה...
למה שהם יפגעו?יהודי!
אם את מסבירה להם אז הם לא יפגעו..
אני יתן לך דוגמה.. כשגיסי הולך לסבתא שלי (שוב, למי שלא הבין - כל המשפחה מהצד הזה חילונית לגמרי, חלק מסורתיים וחלק שאפילו ביום כיפור לא צמים, לא כשרות, לא כלום) אז לדוגמה דודה שלי לא אומרת לו כלום! היא מבינה שהוא לא רוצה ליגוע בה ובמסיבות משפחתיות הם מדברים, אומרים יפה שלום אבל בלי ליגוע.
כי היא הבינה, והיא ממש לא נפגעת.

תסבירי להם שאת לא יכולה ליגוע בהם, אבל לא רק בהם, אלא גם בבנים אחרים לא. אבל תסבירי יפה ולא שזה ישמע כאילו את קיצונית מדי (וואי זה הכי מעצבן שיכול להיות.. שמתחילים להגיד שאתה החרפנת וזה.. ווי מנסיון אני אומר) ולא ישמע כמו התנשאות. אלא רגיל. שאת פשוט שומרת נגיעה ולא רוצה ליגוע בהם. ולא אישי נגדם. ותסבירי להם מה קורה לפעמים כשלא שומרים נגיעה.. ואם ב"ה כשהוא יתחתן הוא היה רוצה לדעת שאשתו הייתה עם מישו אחר.. ומה היה קורה אילו כמה אנשים בכירים (אהמ..) במדינה הזאת היו שומרים על ייחוד.. היה פחות תיקים פליליים למשטרה לטפל בהם. זה גם נשמע הגיוני ולא "קיצוני" מדי.

בהצלחה!
תודה =)יעל =)
וכן, הם יחשבו שאני יותר מידי קיצונית (גם כל המשפחה שלי מצד אמא מסורתית - חילונית)...
יש לי תשובהשם היה לי
אצלנו במשפחה כולם חילונים משני הצדדים מאבא ומאמא חוץ מאחת שלפני איזה שנה וחצי חזרה בתשובה וב"ה היום היא ממש דוסית בקיצור מה שאני רוצה לומר שזה לא אחד שהוא דתי +/- אלא חילונים גמורים אז בהתחלה היה קשה מצידם ומצידנו כי לא רצינו לפגוע אבל אחרי תקופה הם קלטו שזה לא צחוק זה אחד מהעקרונות של היהדות מי שלא מקפיד על צניעות מה שווה כל הלימוד תורה שלו זה כאילו הוא אומר וואלה ה' עכשיו עזוב אותי אני צריך לעשות משהו בלי שתראה (ח"ו) בקיצור אחרי שהם קלטו זה נהיה הרבה יותר קל וגם נחמד לראות שגם הם לידנו משתדלים לא לעשות יותר מדי שטויות הם מגיעים אלינו לבית בלבוש צנוע וכו זה יותר כיף לנו שאנחנו יכולים לדבר עם בנות דודות שלנו בלא עצימת עניים בגלל איך שהם נראות בקיצור הכל תלוי בך בהצלחה
בכל זאת בני דודים...ישה"ז=]
אני לא חושבת שיש בעיה של לתת "כיף" או ללחוץ יד לבני דודים, אבל אם ממש קשה לך עם ז (ובצדק..!!) נסי לדבר איתו... או שתגידי למישהו/י שיגידו לו את זה בצורה יפה...
ב"הצלחה!!
יומלאושר!
לי זה ממש לא מפריע!!מופי=]]
בס"ד

אבל אם זה מפריע לך אז להגיד לו\ה..
זו לא שאלה לדיון איסור דאורייתא!חילא דמשכנא
בושה וחרפה שזה הדיון זה לא קשור לנעים או לא נעים, מפריע או לא מפריע התורה אומרת שזה אסור וזו אפילו לא מחלוקת.
אבל יש אנשים שנוגעים בדודים שלהםמופי=]]
בס"ד

גמני נוגעת זה לא כזה מפריע לי !!

ואני לא מבינה מה הבעיה בזה!!

זה לא בן מהשבט או בן אחר שאני לא מכירה זה משהו מהמשפחה שלי!!

אז אסור לי לגעת באבא שלי או באח שלי?
שלחתי בטעות..מופי=]]
בס"ד

כמו שאח שלי הוא מהמשפחה שלי ככה זה בן דוד שלי או דוד
יש בכל זאת הבדליהודי!
כי עם אבא שלך זה יחסי אהבה תקינים בין בת לאב.
אצל בן דוד זה יכול להתפתח ליחסי אהבה ממש, בין בני זוג.
ובאמת, מבחינה הלכתית מותר שבני דודים יתחתנו (דוד שלי התחתן עם בת דודה שלו בנישואים כשרים..), אבל עם אבא או עם אח אסור..
לענ"ד, עלינו לקיי'ם את המצוות קודם כל משום שזהויעל =)
רצון הקב"ה, אם הקב"ה ציווה אותנו לא לגעת בבן דוד, גם אם איננו מבינים את הסיבה של מצוה זו עלינו לקיי'ם אותה משום שהקב"ה ציווה, ואח"כ אפשר לנסות למצוא (אם ניתן) הסבר הגיוני למצוה זו, יתכן שלא י'הי'ה למצוה זו הסבר שאנחנו נבין, אך אני חושבת שאם אנחנו מאמינים בקב"ה עלינו ללכת אחריו בעיניי'ם עצומות גם אם הוא אומר לנו לעשות את הדבר שלעניות דעתנו הכי קשה בעולם, כשם שהקב"ה ציווה את אברהם אבינו לעקוד את יצחק בנו, למרות כל הקושי שבדבר אברהם אבינו עשה זאת מכיון שזהו רצון ה', ואם אנחנו שואפים להיות עבדי ה' באמת ובתמים ולהגיע מלמדרגה גבוהה בעבודת ה' יתברך עלינו לבטוח בו ולדעת שהוא מצווה עלינו את כל המצוות רק לטובתנו ולכן לקי'ם את רצונו בעיניי'ם עצומות...
מי שרוצה באמת אזאנונימי (פותח)
הוא ישמור על איסור נגיעה
זה מפריע גם לי..נ נח בנשמה-בת
אני רק בשנה האחרונה התחזקתי....
ובארועים משפחתיים אני כן לוחצת יד וכל זה כי זה ממש להלבין פני...
זה לא להלבין פנים!!!!!!!!!1מומו הפרה*
מזה אני שומרת נגיעה ואסור לי לגעת בכך תסבירי את זה לאנשים יפה הם יבינו אותך שאת שומרת נגיעה ואסור להם לגעת בך!
צריך לדעתננסי
אני מסכימה שצריך גם לשמור על ההלכה וגם על לא להלבין את פני חברך. מי שמושיט לך יד אני חושבת שמן הדין מותר ללחוץ אותו כדי לא לבייש אותם. אבל לא צריך לחפש את זה וגם אפשר בעדינות להסביר מה ההלכה. דברנו בעבר על נושא של הטרדה מינית. גם פה יש להזהר. אפילו בני דודים לפעמים אינם שומרים על גבולות וצריכים להזהר.
יש מצבים שזה מאוד הלבנת פנים!ישה"ז=]
זה נכון שאסור לגעת בבני דודים ע"פ שמירת נגיעה כהילכתה.
מותר לגעת רק באחים, אבא, וסבים...
אבל אי אפשר לבייש בנאדם בכך שמול המון אנשים הוא יושיט יד ללחוץ ואת לא תושיטי גם... -אז לוחצים יד ואח"כ פונים לבנאדם ומדברים איתו על זה..- כל עוד זה אפשרי...
ב"הצלחה בהכל!! יומלאושר!!=]]
טויבי לויודעתמומו הפרה*
לפי דעתי אומרים לאותו בנאדם שאתה שומר נגיעה וזהו הוא יבין את זה..
חשוב!!אנונימי (פותח)
אני(לפני קרוב ל4 שנים...ב"ה)כבר שומרת ניגעה מדודים שלי.
בהתחלה מאוד התלבטתי איך אני אעשה את השינוי הזה פתאום? איך יגבו והלחץ החברתי ?וכל ה"ירידות" של המשפחה וכו' ואז החלטתי שאני פשוט מתחילה להמנע לאט לאט מלחיצות ידיים שאני גם לא זו שיזום כמו בעבר. ואם ישלחו לי יד אחייך חיוך רחב עד כמה שאני רק יכולה ואומר סליחה התחלתי להקפיד לשמור נגיעה גם מדודים...
כמובן שהגיעו כל התגובות הצפיות וגם הלא צפויות..אמרו לי:"אפילו אחיות שלך לוחצות לנו יד..(ובעניהם הם יותר דוסיות וגם יותר גדולות (אז הייתי בת 17))
ואני חייבת לומר ש: א. זה אחד ההתקדמויות היותר מבורכות שיכולתי להתקדם בחיים שלי(באמת) ב.עד היום ממש יש תגובות מפעם לפעם שדודים שעדיין לא מבינים או קשה להם עם כל הקטע ופעם אחת מרוב שכבר היה לי מעיק פשוט חילקתי לכל המתלוננים את כל חוברות מגע הקסם שהיו לי בבית. ג. אני מאמינה שכל אחד צריך לעשות את ההתקדמות שלו הפרטית בעולם הזה לאט לאט ועצם המעשה הקטן יקדם את כל העולם(לרב מיכי יוספי יש דוגמא נפלאה לזה..) בהצלחה לכל אלה שרוצים להתקדם בכל דבר שהוא ובמיוחד בנושא החשוב מאוד של שמירת נגיעה!! בטח באחד ואל תפחד!! חן משדרות-עיר תחת אש!!
תלוי....אנונימי (פותח)
לדעתי ואני אומרת כבר מראש זאת דעתי בלבד! אם את מרגישה לבני הדודים האלו קרבה מאוד מאוד של משפחה כמו אחים אז אין בעיה שתגעי בהם הרי כל עניין האיסור הוא שלא יתעוררו מחשבות....
גם לי יש בני דודים שאני חולה עליהם והם ממש כמו אחים שלי ואני לא שומרת מהם נגיעה אבל צניעות כן! כי זה כבר לא קשור.
ההלכה קודמת - ונקדש שם שמיםאנונימי (פותח)אחרונה
חייל דתי עם חברו באוהל בשבת. אומר החבר הלא הדתי "תעשה לי טובה תדליק את האור..." יאמר הדתי בליבו - "לא נעים, חברי יפגע, מה אני לא יכול לעשות לו כזו טובה קטנה? האמת סה"כ בדרך כלל אני שומר שבת - נדליק את האור מהר וזהו, הרי לא נעים" היתכן !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה כן? נאמר בעדינות לחבר - "אחי, אני שומר שבת, מחילה"
גם בשאלה הנוכחית, יש לחייך חיוך רחב ממש!!!
יש לומר בעדינות וללא התנשאות :
"תסלח לי אבל אני לא לוחצת יד לגברים, רק לבעלי כשיהיה בע"ה"
אם אחותו או אימו לידו - תלחצי להן את היד לחיצת יד נוספת ותגידי לו - שהלחיצה הנוספת היא כאילו בעבורו.
חזק ונתחזק בתורה, בקדושה ובע"ה נקדש שם שמים.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך