צריך למצוא שלושה מספרים שמהווים סידרה חשבונית שמכפלתם זה בזה נותנת מספר ראשוני(מספר ראשוני זה מספר שמתחלק ללא שארית בשני מספרים בלבד בעצמו ובאחד ) בוא נראה אם מישהו יצליח יש יותר מפיתרון אחד
פורום פורום חידות
בהנהלת:
מכתב פתיחה
האם יש ראשוני כזה?עזרא - ארכיון
אמממ.. אולי...עזרא - ארכיון
האמת שלא מצאתי מספרים חיוביים שנותנים את זה. (אולי בכלל אין? כי בטוח בין המספרים האלה יהיו 2 מספרים שהם לא 1 ולכן המספר שיתקבל יתחלק גם בהם ואראשוני...)
אז ניסיתי למצוא גם מספרים שליליים... הסדרה: 3- 1- 1 המכפלה שלהם נותנת את המספר 3, שהוא ראשוני. (אבל תגידו אם גם שליליים נחשב, כי באמת לא נראה לי שיש חיובי.)
בגלל שאמרו שיש כמה פתרונות, ניסיתי ללכת על עוד שליליים, אבל זה לא יצא סדרה חשבונית, אז ניסיתי מספרים לא שלמים וגם כאן מצאתי רק סדרה אחת: 1 1.5 2 המכפלה שלהם נותנת גם היא את המספר 3.
חיפשתי עוד, עודלא ממש מצאתי, אמשיך לחפש. תגידו בבקשה אם זה נכון=)
אז ניסיתי למצוא גם מספרים שליליים... הסדרה: 3- 1- 1 המכפלה שלהם נותנת את המספר 3, שהוא ראשוני. (אבל תגידו אם גם שליליים נחשב, כי באמת לא נראה לי שיש חיובי.)
בגלל שאמרו שיש כמה פתרונות, ניסיתי ללכת על עוד שליליים, אבל זה לא יצא סדרה חשבונית, אז ניסיתי מספרים לא שלמים וגם כאן מצאתי רק סדרה אחת: 1 1.5 2 המכפלה שלהם נותנת גם היא את המספר 3.
חיפשתי עוד, עודלא ממש מצאתי, אמשיך לחפש. תגידו בבקשה אם זה נכון=)
שלילי ושבר לא יכולים אינם ראשוניים..עזרא - ארכיון
יפה הצלחת למצוא 2 ואכן יש עודעזרא - ארכיון
ותשים לב טוב טוב לשאלה כתוב שצריך למצוא שלושה מספרים וההגדרה של מספר יכולה להיות גם חיובי וגם שלילי וגם שבר לא כתוב שצריך סדרה של שלושה מספרים ראשונים
עזבו אותי ממטמתיקה...עזרא - ארכיון
1,-1,-7-עזרא - ארכיון
יש עוד 1,-1,-11
11 זה לא ראשוני ו-7 גם לאעזרא - ארכיון
מה?!עזרא - ארכיון
בטח ש11 ו 7 ראשוניים!
בטח שהם ראשוניים במה הם מתחלקים?עזרא - ארכיון
במספרים שכפלתם אותם..עזרא - ארכיון
סתם לוידת

הם ראשוניים אבל...עזרא - ארכיון
המספרים שהבאת לא יוצרים סדרה חשבונית. כלומר, בין 1- ל- 1 ובין 1 ל-7 אין אותו מספר של מספרים, כנ"ל 1-,1, 11 .
צריך שזו תהיה סדרה חשבונית... אני מנסה למצוא עוד, בינתיים בלי ממש הצלחה.. כאילו, מצאתי משו עם שורש, אבל לא נראה לי-
1- ועוד שורש 2, 1- , 1- פחות שורש 2 . המכפלה של שלושתם נותנת 1. אם זה נחשב בכלל...
צריך שזו תהיה סדרה חשבונית... אני מנסה למצוא עוד, בינתיים בלי ממש הצלחה.. כאילו, מצאתי משו עם שורש, אבל לא נראה לי-
1- ועוד שורש 2, 1- , 1- פחות שורש 2 . המכפלה של שלושתם נותנת 1. אם זה נחשב בכלל...
אהה סדרה חשבונית..עזרא - ארכיון
כן טוב לזה התכוונתיעזרא - ארכיוןאחרונה
ובקשר לשורשים זה נכון ויש עוד פיתרון יותר פשוט של שורש בשלישית של כול מספר שקיים עכשיו נשארה רק עוד דרך אחת למצוא סדרה כזאת יאללה הזדמנות אחרונה לכול מי שעוד לא ניסה ,
איכשהו נראלי שהרבה זמן לא חדו פה חידותמקפיצים נטושים
אולי הגיע הזמן?
קצת,
בין יתר הדברים,
הבאמת מאוד חשובים פה?
מוזמןריעות.אחרונה
בכלל באתי כדי לכתוב שאני רוצה הביתה שליריעות.
אני שוקלת לקבל החלטה מודעת לא להיות אמאריעות.
התעייפתי, נגמרה לי הסבלנות. הייתי אמא בלי החלקים הטובים כבר יותר מדי זמן
אני לא מצליחה למצוא את המספר שלה בשום מקוםריעות.
אם היינו בפעם אז כולם היו ערים עכשיוריעות.אחרונה
אבל אנחנו בעכשיו שבו אני לא מצליחה להירדם (צריכה לקום עוד חמש שעות ליום ארוך מאוד, ויי), ואם יש עוד אנשים ערים זה כי התינוק שלהם בוכה או שהם שתו יותר מדי אקסל היום. למה משני התנאים השני נכון לגביי, ולמה הראשון לא.
מדי פעם ממש מתחשק לי לעדכן את כולכםריעות.
לא יודעת, היינו חברים מלא זמן
זה היה מהיר
ריעות.
אני בעבודה כל הזמן, שזה מקסים, כי אני בעבודה
יש לי אחיינית
יש לי 608 ספרים
יש לי קעקוע
אני גרה בנחלאות כבר שנתיים וחצי כמעט
אני מסיימת ללמוד עוד חודשיים
מדי פעם מתחשק לי לחזור אחורה בזמן לאיזה יומיים שלושה, להראות לי שאני דווקא ממש בסדר
איך מה?ריעות.
לאט לאט, אחד אחרי השניריעות.אחרונה
מדהים איך אחרי כל השנים כטלפק עדיין רלוונטי ומדויקריעות.
i keep telling her
dont make yourself small
אז זה מה שנשאר לעשותריעות.
לחזור לגור אצל ההורים
לעבוד עד אוקטובר
להתחיל ללמוד הוראת אנגלית איפשהו בסביבה
לעשות תואר
להתחיל לעבוד בזה
להיות מי שתמיד ידענו שאהיה בסוף