גם פה בעיר הקודש רחובות..
יש פה חסידות קרעטשניף (לא היחידה.. יש גם אדמו"ר של קרעטשניף בקרית גת ואדמו"ר של קרעטשניף בארה"ב..)..
הם אף פעם לא הביאו לי לעלות אצלם לתורה!!
לפחות הם מצרפים אותי למנין.
וסתם יום שישי אחד אני התפללתי שם ואחרי התפילה אני כזה מקפל תפילין, ואיזה נער שלומד בישיבה שם (התפללתי בהיכל של הישיבה.. כי הפסדתי את כל המניינים..) ניגש אלי ואומר לי "אתה תתגייס לצה"ל?"
וזה בא לי כזה בבום.. מאיפה הוא צץ?!
אז אמרתי לא שאני לא בגיל.. אז הוא אמר לי "וכשתהיה בגיל?".. אז אמרתי לו שעד אז יבוא המשיח (ניסיתי להתחמק!).. אז הוא אמר לי "ואם לא
יבוא?".. מארתי לו שאני לא רוצה לחשוב על אפשות כזאת..
ואז זה התגלגל לויכוח על הציונות...
אז קודם כל הוא התנדב להסביר לי שאנחנו (זתומרת הדתיים לאומיים) פסיכים.
זה הרגיז אותי.. ואני מתעצבן בקלות, במיוחד כשמדליקים אותי על דברים כאלו.
ואני עוד ניסיתי לשמור לפני זה על הפה שלי כי זה היה בית כנסת. (לא היה אף אחד בבית כנסת חוץ משנינו..)
זהו, פה זה כבר הדליק אותי.. והטון עלה..
אז אמרתי (או אולי "צעקתי") "ממתי מותר לכנות שם רע לחברו?!"
{הדברים האלו יכולים להוציא אותי מהשלווה.. תשמרו על הפה שלכם!!! העיקר להיות נגד הציוינים הכופרים.. דרך ארץ קדמה לתורה!}
אז הוא אמר לי שאני צודק..
ושאלתי אותו: "מה זה ציונות, אתה יודע?"
והוא אמר לי "ציונות זה הפקרות.."
ניסיתי עד פעם - "כן, אבל תן לי הגדרה מה זה ציונות!" (רציתי להגיד לו שציונות זה אומר יישוב ארץ ישראל, "כי בחר ה' בציון"!)
והוא שוב עם ההפקר שלו..
ואז הוא ניסה עוד פעם - "מי שהקים אותו, זה פה.. ברחוב שם" (והוא כזה מצביע לצד שמאל.. למרות שהוא היה צריך להצביע לצד ימין [צד שמאל זה בכלל קרית דוד..]. קיצר הוא התכוון לרחוב הרצל, הרחוב המרכזי של רחובות, אבל לא רצה להגיד את השם בקול)
אז אני אומר לו "הרצל?"
והוא התחיל לשפוך את כל מה שהוא יודע.. ימח שמו וכל מה שאפשר.
ואז ניסיתי דרך אחרת : "אתה יודע שאחד מגדולי התורה שיבח אותו?"
והוא כזה התחיל "מי? ה.."
פה עצרתי אותו.. כי לפי הפנים שלו הוא רצה להתחיל לדבר על הרב קוק.
ולא רציתי שנוסף על כל הצרות יהיה פה גם ביזוי ת"ח (ואם הוא היה רק אומר מילה אחת עליו, את הסטירה הוא היה חוטף וכמה שיותר חזק!).
אז אמרתי לו במהירות :" אחד מגדולי תוניס.." (לא שיקרתי.. זה נכון לגמרי)
אז הוא אמר לי " לא מכיר ספרדים"..
ואז הוא כזה אומר לי:"הרבי מסאטמר אמר שכל התורה שלכם היא מהצד של הסטרא אחרא!" (סטרא אחרא=צד אחר.. הכוונה כוחות הטומאה)
זהו, התחיל להישבר לי.
התורה של רב אברום היא מהצד של הסטרא אחרא?!?!?!
אבל ידעתי שלא יעניין אותו יותר מדי ממרכז הרב.. אז החלפתי את זה לרב עובדיה יוסף שליט"א.. (מי שלא יודע.. הרב עובדיה שליט"א כותב ביביע אומר (ח"ו, סי' מ"א) שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה)
ואמרתי לו:"התורה של הרב עובדיה יוסף, ראש מועצת חכמי התורה, [הדגשתי את התארים בכוונה כדי שיהיה יותר אפקט, אולי הוא קצת ישמור על הפה שלו] היא מהסטרא אחרא?? ואתה יודע שהוא אמר שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה?!"
ואז הוא אמר לי משפט שמאוד הרגיז אותי, משפט שלא ממש מתאים ל"בן ישיבה קדושה", משהו בערך כמו: "הרב עובדיה גם אמר שהחסידים ימשכו את הפאות שלהם מלמעלה כמו שמושכים את התחתונים" או משו כזה..
וזהו, אני כבר רועד מכעס.. אבל רועד ממש. ואני כבר התחלתי לדבר בצעקות..
קיצר, ראיתי שהויכוח לא מוביל לשום מקום. ואני סתם מתעצבן..
ולא רציתי שכל הבוקר (ועוד יום שישי!) יהרס לי לגמרי..
ובאמצע כמה חברים שלו נכנסו.. ואני כבר התחלתי להרגיש נחות (3 על אחד.. והם חזקים, תאמינו לי).
אז סיימתי את הויכוח..
אפילו אמרתי שבת שלום יפה.
והלכתי.
ואני כולי רותח.
ולכן המסקנה: אל תתוכחו, זה לא עוזר והורס את הבריאות.
ולבית שמשית גאה..
תצרפי את זה לגרפיטי שריססו לפני כמה זמן במאה שערים..
קוק=שטיינמן
כי במאה שערים שונאים גם את הרב קוק וגם את יבדל לחיים טובים וארוכים הגאון ר' אריה לייב שטיינמן שליט"א, אחד מגדולי ראשי הישיבות הליטאיות בבני ברק..
חבל שזה ככה.
ב"ה יבוא משיח צדקנו במהרה בימינו, אמן.