הוריםללה2005
יהודית שלום, אני כבת שלושים עם ילד אחד בן שנתיים,יל דטוב ונחמד.לאחר טיפולים מרובים נולד לנו. עם זאת, ההריון היה קשה מאוד ולווה בדיכאון שנמשך עד היום-אם כי קל יותר בהרבה. יש לציין שאני בטיפול שעוזר לי מאוד. עם זאת, גישתו של המטפל הינה שכדאי לקחת טיפול תרופתי וחבל לסבול. אני חוששת מאוד מטיפול תרופתי,כי איני יודעת איך ישפיע, איך יעזור לי להתגבר על דברים שמפחידים אותי בהורות-ושחלק מהם התבררו ונפתרו לי עם הזמן שחולף-ביעוץ וטיפול.חלק גדול מהכאב הנפשי שחוויתי ושאותו אני חווה הינו הקשר הבעיתי עם הורי, דבר שגורם לי לפחד מלהביא עוד ילד לעולם כי אני חוששת שאזדקק לעזרתם ותמיכתם (נפשית ופיזית) ושאינם מסוגלים לתת, וכיום כשיש לי יותר מחויבויות מההריון הקודם אני פשוט חשה חוסר אונים. הקשר עם אימי כואב מאחר ואינה יודעת לבטא רגשות ולפרגן. לדוג': אם אגיד לה שאני חלשה... היא יכולה לאמר לי "עוד שעתיים יעבור..." בזמן שאני מחפשת הבנה... לא פתרונות וזאת אינה יודעת לתת... אני חוששת ממצב רגשי קשה, ומוכנה לקחת טיפול תרופתי כדי להיכנס להליך של טיפולי פוריות וילד נוסף. אך השאלה אם זה לא מסוכן חלילה??? האם באמת זה יעזור לי להתגבר על הכאב הנובע מחסך גדול באהבת אם??? האם זה יעזור לי לחוש פחות??? בנוסף, מה לדעתך הכלים שיכולים לעזור לי להתגבר על הכמיהה לאהבתה והבנתה שקשים מאוד להשגה??? אני לא טיפוס חברותי!!!
ללה היקרהיהודית פוגל
אני דווקא מאוד בעד טיפול תרופתי העשוי לקצר תהליכים וסבל. כמובן עם פיקוח רפואי מלא. באשר לחסכים באהבת אם, עליך לדעת שישנם שני דברים חשובים: 1. הצורך שלך באהבה ו-2. המסוגלות שלה לתת אותה. אם אין לה את המסוגלות שאת מחפשת, דברי עם המטפל שלך שיעזור לך לשדרג את המסוגלות המסוימת שכן יש לה. לדוג': אם היא נותנת לך פתרונות בעוד את מחפשת הקשבה, אימרי לה בעדינות: אמא יקרה, אני זקוקה רק להקשבה! ובמילים אחרות, נסי ללמד אותה ולגרום לה (עם הרבה כבוד ואהבה) להיות האמא שאת מחפשת. זה מאוד מצליח בד"כ, אני עוברת תהליך זה עם הרבה אנשים, ובגישה הנכונה הם מצליחים לקבל מההורים/אמא/אבא/בן/בת הזוג את מה שהם זקוקים לו באמת. חיזקי ואימצי!
המשךללה2005
יהודית יקרה, כמה ניסיתי, כמה בכיתי, כמה ביקשתי את הבנתה ותמיכתה, היא מסוגלת לתת מעט או כשיש צורך גדול מאוד, אולם ברגיל אני כבר לא מבקשת כמעט. אני מאוד אוהבת את העצה שלך ואנסה ליישם אותה, אולם תביני שיש בי המון כעס כלפיה, כי זה כל פעם להתחנן מחדש למילה טובה (כשלה יש מנטרה "אני לא יודעת לפרגן..." וזהו, קיר-בלוק).
אני מודה שגם איתי לא קל כי אני באמת מחפשת משהו שאין לה, ומתקשה להשלים עם חסרונו, וכשאני מקבלת מעט יחס וחום במקום להרגיע אותי זה מגדיל את הצורך, עוד מהמתוק הזה... ואין!!! לפחות לא אצלה. אני משתדלת לפרגן לעצמי ולהיות לעצמי טובה ומפרגנת, אולם עדיין חשה את החסך. אציין שיש לה יכולות נתינה גדולות בדברים טכניים, ואת זה אולי אני לא מספיק מעריכה... כי אני חשה צורך בהבנה ובתמיכה.
עוד אציין כי אחד מהדברים שניסיתי הוא למשל לומר לה תודה על כל דבר, ויצאתי בפחי נפש, כי לא קיבלתי פידבק או הכרה בכך שאני מעריכה או מפרגנת, ואז ניסיתי בכעס ובריחוק גדול, וגם זה כואב, כי אני כן זקוקה לה.
להגיד לה מילים טובות למשל זה לא עוזר כי היא תאמר שהיא באמת כזאת וכאילו לא הוספתי לה כלום...
האם הבנת מעט את המאפיינים שלך, האם יש לך עוד עצות??? היא לא מכבדת ולא מעריכה, תמיד משווה ומעט משפילה.ובכל זאת- יש משהו בה שאין באף אחד אחר- היא אמא שלי!!! אולי יש לך רעיונות לתחליף אמא??? מישהי שתמיד תאהב אותי ותאמר מילה טובה???
ללה היקרהיהודית פוגל
האם ניסית לטפל בענין הזה בצורה מקצועית??
בוודאיללה2005
אני מטופלת באופן קבוע אצל פסיכולוג, ורואה הישגים והתקדמויות, אבל לקראת טיפולי פוריות נוספים והרחבת המשפחה אני מתמלאה בחששות שאצטרך עזרה- ורוצה לדעת שאקבל עזרה נדרשת.
המשךללה2005
יהודית שלום, בהמשך לכך שכתבתי לך כי יש לי חרדות מכל הנושא של הריון (הקטע הפיזי), אציין כי אני עובדת במשרה חלקית, וכי יש לי צורך בתעסוקה נוספת (לא עבודה) שתעשה לי טוב ותדרבן אותי לעשיה וליציאה מהמחשבות.(אם כי אני יוצאת הרבה לטיולי כיף ולהתאוורר).
האם יש לך רעיונות לתעסוקות קלות שאוכל לעשות כדי לא לשקוע בעצמי ובחרדות חלילה???
כמו כן הייתי רוצה מסגרת תומכת של אולי זוג מבוגר וסובלני שאוכל לבקר מדי פעם ולקבל קצת שקט, חום ואמפטיה, וגם בוודאי הם יקבלו מזה.
בברכה, ללה.
ללה היקרהיהודית פוגל
נסי למצוא בסביבת מקום מגוריך מין אמא מאמצת כזו. הכמיהה שלך לחום ואהבה נוגעת ללב. חישבי על הרעיון הבא: אם אין כ"כ מי שיתן לך חום ואהבה, תני אותם לעצמך ובשפע!
הו, את זה רציתי לקרוא-חיזוק לך לה היקרהאנונימי (פותח)
מצבך לה היקרה, מוכר לי מאוד,
אני למדתי על עצמי שברגע שאני מצליחה(ואני מצליחה ב"ה) אחרי עבודה רבה, לקבל, להעריך ולאהוב אותי, יותר קל לא להזדקק לזה מאחרים.
הייתי במצב דומה, בו הייתי זקוקה נואשות להכרה ופירגון מאימי. כשלמדתי בעזרת שיעורים במודעות וכמה פגישות עם מטפלת מקצועית להפנות את המאמץ פנימה, ללמוד מהי קבלה. קבלה של עצמי, קבלה של הוריי כמו שהם, בלי הצורך לשנות אותם, אחרי הרבה עבודה הצלחתי למחול, למחול באמת!!!! על כל מה שהיה בעבר , בהווה, שרציתי שיהיה ולא הגיע וכו'
ותאמיני או לא, אימי התרככה, לפחות כך הרגשתי, בלי מילים, בלי נסיונת שכנוע, כאילו היא רצתה תמיד שכך יקרה שאני יעבור את התהליך הזה.
אני למדתי שלפעמים מרב נסיון לשנות ואפילו לטובה, להתקדם לכאורה, אנחנו נשארים תקועים במקום ואפילו נסוגים.
ותמיד הקבלה,לכאורה מתוך מקום של- לא לשנות כלום, מביאה להתקדמות אותה ניסינו להשיג.
בהצלחה רבה לך, הייתי מציעה לך ללכת חוץ מפסיכולוג גם לקורס במודעות זה פלא כמה אפשר לגלות על עצמינו ולשפר את איכות החיים הנפשיים ומתוכם גם הפיזיולוגים שלנו.
גופנפש זה מחובר לא יעזור....
שוב ברכה והצלחה
תודהללה2005
כמה מדהים ונעים לקבל תגובות חמות, שמראות לי שעם כל הקושי אני ראויה ליחס טוב ואוהד.אשמח להמשיך לכתוב לך במסר אישי כדי לא להיחשף עוד. איזה קורס מודעות??? וכד'.
אני מאוד מסכימה עם מה שאת כותבת והצלחתי ליישם על עצמי בעבר וזה באמת הי' תקופה ארוכה של יחסים טובים ונעימים, אבל לאחרונה בשל תקופה אישית לחוצה חזרו בכעסים והכאב, ואני מתמודדת שוב..ד' יעזור.
המשךללה2005
יהודית שלום, בהמשך לתגובתך, האם יש לך רעיון למישהי באיזור המרכז שתוכל לעזור לי כתומכת ומלווה???
מנסה לכתוב לךאנונימי (פותח)
ללה יקרה, כתבתי כבר פעמיים במסר אישי, כנראה שלא מצליח לי, אני קצת גרועה בעינינים האלו, תנחי אותי אם לא הגיעו אלייך המסרים, כי אשמח לעזור.
ללה יקירה, התקשרי אלי ונדבריהודית פוגלאחרונה
ייעוץ אי זוגי - פריקה והתייעצותדון מנואל

גיל 38, הילדים, העבודות, החיים עשו את שלהם. פה ושם משברים, עלבונות, ריבים הביאו אותנו לכך שאשתי רצתה ללכת לייעוץ זוגי. בישוב שלנו כמובן לא היה כדאי ללכת ליועצים שאחרי זה נפגוש במכולת, בגינה או בבית הכנסת והלכנו לישוב ליד למישהו מומלץ. אשתי יצרה את הקשר הראשוני, ספרה מה שספרה והגענו אליו.

אחרי 3 פגישות איתו הרגשתי משהו לא בנוח בכלל. היועץ המדופלם והמומלץ לא בדיוק יועץ זוגי. הוא יועץ לאשתי איך להיטיב את חייה. ואני בתפקיד חלק מההצגה או מההפקה. בעצם אני צריך לעבוד על דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. הפתעות קטנות, עזרות במה שהיא צריכה, להתחשב בה ולדרוש בשלומה. היא צריכה גם למצוא דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. ללכת לחוג, לפגוש חברות, לדעת להגיד לי מה היא צריכה.
בכלל הופתעתי לגלות שלא ניתנה לי בשום שלב עד כה אפשרות לומר מה מפריע לי בחיים, בבית, בזוגיות, אולי בעבודה, אולי במשהו אחר. הכל ביחס למה שהיא מרגישה.
זה כמובן לא תהליך משפטי שבו צריך לשמוע שני צדדים ולהחליט מי אשם, אבל אם נוגעים ופותחים ומטפלים, גם לגבר שאולי לא בא עם משא סבל לייעוץ, יש דברים שהוא היה רוצה לפתוח ולומר.
אולי אני לא מבין מה הייעוץ אמור לכלול. כי אני מוצא פער די גדול בין ההמלצות על הבחור לבין איך שאני מרגיש אצלו.

 

ממליצה לך לכתוב את זה בפורום נשואים טרייםיעל מהדרום
לק"י

הוא יותר פעיל.


בהצלחה!!

לגיטימי לגמרי...ד.אחרונה
ייעוץ אמור לגרום לשני הצדדים להרגיש בנוח.

אם מישהו מרגיש שהייעוץ הזה אינו מדבר גם אליו - אפשר לחפש מישהו אחר.


יתכן שאחרי ששמע בתחילה את אשתך, הבין כאילו הבעיה נמצאת רק בהרגשה שלה - ולא גם בהרגשה שלך.


כמובן, לאידך, שייעוץ טוב אינו אמור להיות זירת טענות הדדיות. זה לא לחפש "מי אשם", אלא איך בונים בטוב יותר את ההדדיות.


אז עצות של הפתעות קטנות, עזרות, התעניינות בשלום השני - הן טובות מאד. אבל זה לא מספיק, כשהן מופנות באופן בולט רק לכיוון אחד.


לגבי להקשיב מה מפריע לך, בחיים, בעבודה וכו' - זה דבר חשוב מאד. אלא שמישהו כזה, לפעמים יתמקד במה שבין בני הזוג, ופחות במה שמעבר לכך.


אני יכול לשלוח לך בפרטי, שם של מישהו (קרוב משפחה) מנוסה מאד, חביב וישר, מייעץ בהירות ובפשטות - ותוכל להתקשר אליו, להסביר מה הבעיה שמצאת בייעוץ הנוכחי - ולשאול אם יש לו רעיון...

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות


אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל


מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם


עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות


הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית


לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי


שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה


ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

 אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו


ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא


לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה


בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב


 היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום


אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות


הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי


מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.


לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.


 

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.


 

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  


 

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.


 

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?


 

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.


 

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.


 

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית


 

תודה רבה לכם בכל מקרה.


 

יום טוב ונעים לכולם.

 

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!


תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.


תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך


בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.


ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך