אפשר לשתף במשהו? -עליתי היום על הבעיה!אנונימי (פותח)

בעיה אישית, אבל אולי למישהו יש פתרון..

למה אני 'מכורה' לפורום - כי זה המקום היחיד בו אני נמצאת באווירה כזאת של תורה, סוג של קדושה, מדברים [אפילו אם לא תמיד] על עניינים שהם קצת מעבר, יש מקום לוויכוחים - כי מדברים על נושאים טעונים, אבל לא סתם באוויר, אלא עם מקורות ובסיס, עם טיפת חכמה!

בכל מקום אחר שאני נמצאת בו - במשפחה, בבית ספר, ביישוב [אפשר לומר שבזה מסתכם היום-יום שלי] - פשוט אין דבר כזה!
המשפחה שלי היא סוג של חילונית-מתחזקת [בעקבותי, ואני מקווה שאין פה אף אחד שזיהה אותי.]
לבית ספר [אולפנא?!] אפשר לקרוא בית ספר מיוחד, גם מצד ההנהלה לא נעשה הרבה כדי לחזק ו'לשפשף' אותנו, ואם נעשה כזה דבר - הוא זוכה לדחייה נמרצת מצד הבנות.
היישוב, לצערי, הוא יישוב מעורב [דתיים - חילונים] שאיבד את המטרה שלו עוד לפני שמצא אותה... [כלומר, נעשה ערבוב בין דתיים לחילונים במקום נסיון לחיזוק ולהתקרבות, כפי שהייתי מצפה.]

בקיצור - בכל דבר בחיים אני במין מצב ביניים כזה, הייתי רוצה לדעת, לקבל, להשפיע, אבל אני פשוט חסומה. אני יודעת שאני יכולה לשבת ולפתוח ספר, אבל אתם בטח מבינים שזה שונה מהדרך בה אתם קיבלתם את החינוך שלכם.
אפשר לומר, ואני די מתביישת בזה, שהרבה ממה שקיבלתי לחיים בתור יהודיה מאמינה שרוצה רק לעלות - זה מכאן ומכם. אז קודם כל תודה [ולכל הוותיקים-נושנים שלא מזהים אותי בתחפושת] אבל הייתי רוצה לצאת מזה, לשנות דרך חיים! להגשים את כל מה שאני מייחלת אליו - ללמוד, לעשות, להשפיע, לעזור, איך עושים את זה??

אשרינו... =]איתי'ה
מבין אותך לגמרייהודי!
אני נולדתי למשפחה מסורתי'יה...
יענו בשישי בלילה עושים קידוש ואחרי זה רואים בטברנה..
{ושיהיה ברור.. מהצד של אמא שלי כולם חילוניים}

וזה היה לי לגמרי מוזר..
הכל התחיל מאחותי..
היא הייתה בסניף של בני עקיבא והתחילה להתחזק ואנחנו נמשכנו אחריה..

אז שבת אחת אמא שלי החליטה שאנחנו שומרים שבת.
עכשיו, זה היה מאוד מאוד מסובך.
כי אמא שלי רצתה, אבל אבא שלי לא הסכים בשום אופן.
ואחי גם לא רצה.. ואני עדיין לא הייתי מספיק גדול בשביל להחליט.

אז אחרי הקידוש אמא שלי בעקשנות לא הסתכלה בטלוויזיה.. ואבא שלי הלך לכורסה לראות בטברנה.. ואני כזה לאידע מה לעשות.. מצד אחד אמא עושה ככה אבל מצד שני אבא עושה ככה.. אז אני זוכר שאני קצת הסתכלתי ואז כזה הורדתי את המבט מהטלוויזיה וככה אני מרים ומוריד את המבט כי לא ידעתי מה לעשות..

אבל בשבת בבוקר לא יכולתי להתאפק.. אז אמרתי לאמא שלי שאני לא מצליח ואני חייב לשחק במחשב {למי שנולד דתי קצת קשה להבין.. זה כולה יום אחד שלא להיות במחשב.. אבל זה לא רק זה.. זה לגמרי היה לי מוזר}
ואז הלכתי לשחק בGTA (אבל זה היה הגירסה של ג'י טי איי לונדון).

וככה אחרי כמה שבתות הצלחתי להסתגל לזה.. וגם אבא שלי בסוף.. אבל אחי לא הסכים והוא חילוני.

קיצר אני מבין אותך לגמרי.

וב"ה שהפורום הזה זוכה גם למחמאות (בזמן האחרון עקצו אותו לא מעט..)
שישי בטברנה, איזה נוסטלגיה..אנונימי (פותח)
אצלנו זה היה בדיוק ככה, קידוש ואז טברנה, לפעמים שניהם ביחד!
עד שבכיתה ה' "חזרתי בתשובה", [ואני לא מתכוונת להאריך בזה] וזה היה שיא הקשה..
בזמן האחרון המשפחה שלי ממש מתחזקת, במיוחד אחותי, אז כבר לא עוברים מהקידוש לטלוויזיה או למחשב, אבל כן פותרים תשבץ או מדליקים אורות.. [אל תשאלו אותי מה ההבדל בחומרה..]
אבלזה בלתי אפשרי להתפתח ככה, במיוחד כשמכל הכיוונים זה ככה!!
תכל'ס תכנית יפה לא?יהודי!
לא זוכרת.. חח..אנונימי (פותח)
אני זוכרת את "זה לא שישי בלי יומן" ואת הסרטים הערבים והישראלים שהיו.. איכס..
וווואו אשרייכם!!איזה אנשים צדיקים יש פה!!!!שבונץ'
וואו...אני לעומת אפס!!כל הכבוד!!חיזקו ואמצו!
ותזכרו תמיד "במקום שבעלי תשובה עומדים,צדיקים גמורים אינם עומדים" (אני לא בטוחה שזהו הניסוח המדויק אבל הכוונה והמסר אותו דבר!)
יש לי הצעה לפתרון...אחת מהצפון
תנסי לשקול את האפשרות לעבור לאולפנא עם פנימיה, אבל אולפנא ברמה טובה ששמים שם דגש חזק על חיזוק הבנות ושהבנות שם ברמה טובה שהם לא מתנגדות לזה(תמיד יש ת'בנות שיתנגדו אבל זה חשוב מה האוירה בכללי..)
לפי מה שכתבת זה נראה לי ממש יעזור לך גם לבנות את עצמך וגם להתנתק מהאוירה שאת לא מרוצה בה...
המון בהצלחה!!
סופסוף מישהו חושב שהפורום ברמה...
בקטע הזה אני די אבודה,אנונימי (פותח)
אני בכיתה י"א, ולומדת במקום שמגיעים אליו רק אחרי שלא מקבלים אותך בשום מקום אחר..
זהו, עד פה..יהודי!
אם יש דבר שאני לא אוהב זה כשאנשים יורדים על עצמם.

את בכיתה י"א ואת לומדת בבית ספר (תיכון או אולפנה, אני לא הבנתי מדברייך). ואת לא סוג ב' או משהו כזה.
דבר ראשון, תראי - את מתחזקת ומצליחה לחזק את כל המשפחה!!! אלו זכויות אדירות בשבילך ותשמחי בזה.

את לא אבודה. אין מצב כזה שאבודים. מכאן צריכה להיות נקודת ההתחלה. אין יאוש. איך שלא יהיה, אפשר לצאת מכל המצבים הכי קשים, מהחושך אל האור.
ותתנחמי שאצלך זה עוד פחות נורא. היה יכול להיות הרבה הרבה יותר גרוע.. כמו אם המשפחה שלך הייתה חילונית לגמרי ולא רוצה להתחזק וממש אנטי ואת פתאום מתחזקת.. (יש לי חבר כזה.. הוא קצת מבוגר.. הוא למד בתיכון חילוני ולא הרשו לו לעבור לביצפר דתי.. והיה לו ממש ממש קשה. רק אחרי שמינית הוא כבר החליט לעצמו שהוא רוצה ללכת לישיבה) אז אצלך עוד הרבה יותר טוב.
ואני יגיד לך למה הם מדליקים אור אבל לא רואים טלוויזיה..
כי לראות טלוויזיה זה ממש נתפס כחילול שבת, אבל לפתור תשבצים או להדליק אור זה נתפס כמשהו קליל.. לא כזה חילול שבת.

תתעודדי!!! תשמחי!!! יהי טוב ב"ה!!!
בהצלחה!!!
אלה עובדות..אנונימי (פותח)
אין לי אפשרות לעבור!
אם הייתי אבודה, לא הייתי שואלת בכלל.. כי אני יודעת שיש מה לעשות, רק לא יודעת איך ומה..
ואני לא אוהבת לרדת על עצמי..
יישר כוח עצום!!תכלת דומה לים
אני אומנם ותיקה מאוד, אבל אין לי שמץ מי את.
בכל מקרה, כל הכבוד על הכוח לעשות סוויץ' כזה בחיים.. קבלי ח"ח (ואם את ישנה, את אמורה להכיר את המושג)

אולי הפתרון הוא לשנות מקום לימודים. מנסיון אישי לחלוטין , אולפנא עם פנימיה עושה את זה. מפתח קישורים חברתיים , ויש מקום נרחב מאוד לקטע התורני. ולאו דווקא באולפנת בהר"ן, אני חושבת שבכל אולפנא יש את הקטעים הדוסיים, הרבה יותר מאולפניות בלי פנימיה.
שוב, השאלה אם זה מתאים לך! את צריכה לחשוב מה תמאים לך.
אולי כן להישאר בבי"ס שקיים עכשיו, ולעמוד על שלך שיהיו יותר חוגים, יותר שיעורי תורה, יותר מרצים. אולי לדבר עם חברות ולשכנע (אני אומרת מהנסיון הקודם שהיה לי באולפנא הקודמת שלי- שהייתה בלי פנימיה, עם בנות חצי חילוניות..)
מוזמנת בכיף להמשיך לשאול, אשמח להמשיך במסר
יישר כוח!!
תודה!אנונימי (פותח)
מעולה.. כי קודם הסגרתי את עצמי בטעות..

לעבור אני לא יכולה, אבל אני חושבת בכיוון של ללכת לשיעורים איפשהו..
בדיוק אתמול דיברנו עם מורה אחת, עד עכשיו לא עשינו את זה כי בקושי הבנו את עצמנו. אז המורה הזאת ממש הבינה אותנו, והיא אמרה שאנחנו יכולות לפנות למנהלת והיא בטח תשמח ותוכל לשנות משהו.. תהיה בעז"ה התקדמות!

לפני שנתיים הייתי באולפנא עם פנימייה.. זה באמת שונה לגמרי.
יש המון בדברייך!מאחורי הקו
חזקי ואמצי... אני איתך.
וואי! אני מעריצה אותך-החיפושית
נראה לי שאת הגעת לתובנה ממש חשובה בחייך!

ותאמת היום- אין כ"כ הרבה אנשים כמוך!

אני מרגישה עכשו ממש פיצפונה לעומתך.

חיזקי ואימצי- בת ישראל!

הקב"ה איתך תמיד!!!
באמת אשריי'ך!!!!!!!!!!יעל =)
כל הכבוד!!

באמת כדאי לך ללמוד בפנימי'ה, זה יכול באמת לעשות את ההבדל, ככה לא תי'הי כ"כ הרבה בבית עם האוירה המסורתית ותוכלי להתחזק ולהתקדם בהמון תחומים שבאוירה בישוב שלך לא בטוח ש'הי'ה לך כ"כ קל...
אם את לא רוצה לעבור לפנימי'ה, יש הרבה אתרי אינטרנט שבהם יש י'הדות, יש הרבה אתרי אינטרנט עם שיעורי תורה, מהות ועוד הרבה נושאים שקשורים בי'הדות (אם את רוצה את הכתובות את יכולה למסר"ש אלי בכיף =)), ויש גם הרבה אתרים עם שו"תים שגם הם יכולים ממש לחזק וכך בינתיי'ם תוכלי להתחזק דרך האינטרנט, ודרך ספרים (כמו שהציעו לך לפני...) ולאחר שתסיי'מי את התיכון (כמה שזה נשמע רחוק...) תוכלי לשלב שירות לאומי ומדרשה ביחד וכך תוכלי לשמור על אורח חיי'ך. אבל למרות זאת נראה לי שעדיף לך לעבור לפנימי'ה כי כל עוד את לומדת בבית ספר חילוני, בישוב עם אוירה חילונית יש לך המון ניסיונות בכל יום...

ב"הצלחה רבהרבה בהמשך!! =)
ושוב - אשריי'ך! י'הי רצון שירבו כמותך בישראל ותקרב הגאולה! =)
כול הכבוד חיזקי ואימצי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!קרובה לשמים
וואי איזה פדיחות!אנונימי (פותח)
לא ציפיתי לכאלה תגובות של 'אשרייךק וכו'.. אני מרגישה ממש כלום.. כי תכלס באמת אני לא עושה כלום, אני רק חושבת, אני חיה רק במחשבה..
ועוד יותר אני מרגישה כלום, כי אני לא יודעת כלום ולא עושה מה שאני צריכה לעשות, וגם מתייאשת נורא מהר..
אז ממש ממש שמחתם אותי! תודה!

וכאמור, הלוואי שהייתי יכולה לעבור בי"ס, אבל זה בלתי אפשרי.. גם הייתי רוצה לעבור דירה, להתחתן, וכו', הכל יגיע בזמנו בעז"ה.. אז אני אחפש שיעורים ללכת אליהם, בלי נדר..

תודה לכם!
אחותי!! אל תגידי על כלום-לא אפשרי..פגזניקית גאה!
הכלטובה!!
זה אחד הנסיונות של הקב"ה.. ואת בנתיים עומדת בו בגבורה!!
כבר בחרת ת'דרך הנכונה.. מכאן ישלך רק לאן לעלות..
אם את צכה עזרהה- כאן תמיד בשבילך..
[מסר"ש או משוו..]
תודה חומד אנונימי (פותח)אחרונה
אבל באמת זה לא אפשרי, סיבות טכניות..
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך