תבונות..עזרא - ארכיון

בס"ד ג'תמוז ה'תשס"ח

כל מיני ביאורים אשר נשלחו לי משמים נקראים יצירה? אולי יצירה של מעלה..

מעולם לא ניסיתי לפרסמם. ועל כן אני ממשתמש חסוי.

אולי הם יעזרו לכם כמו שעזרו לי.. מתוך מקומות חשוכים וסימני שאלות רבות עולים לעיתים [?] שאלות רבות. לפעמים פשוט הרגשתי כי הקב"ה ממש עונה לי על שאלותי ועל כן קראתי לדבר בשם תבונות. לא שלי, שלו. ועוד דבר מה קטן, יתכן כי הדבר לא יהיה חדש פה לאיש. וחידושים אלו בוררים וידועים כל. אך חושבת אני כי כאשר בא הדבר משורש נשמת האדם, אין חידוש גדול מזה. דומה הדבר לבן אדם [בן מלך!] שיברך ברכת "שהכל נהיה בדברו" בכוונה עצומה. מצוי פה חידוש גדול לו לאדם.

"אל לו לאדם לבזבז זמן על צער שהתעורר מאוחר. אלא ידע ויבין שאם עד לאותו רגע לא התעורר ונקט במעשים מסויימים שהיה עליו לנקוט סימן כי משמים חושבים שלא היה מוכן ובשל עד לאותו הרגע ולכן אל לו לאדם לשקוע בעצב. אך חשוב הוא הדבר מאוד לא לתרץ זאת בעניין הבטלה ולהשלים עם זה. אלא שינסה להפיק את המירב מטעות זו. וילמד לקח. כי מובן הוא הדבר, שלא סתם התעורר באיחור. והרי התעוררות זו באה על מנת ללמדו דבר מה על אישיותו אשר עליו ככל הנראה לשפר. ועליו להסיק אלו תיקונים עליו לתקן בשורש נשמתו" [נכתב בעת עצב על בזבוז זמן עצום ט' סיון ה'תשס"ח]

אני רואה בפרסום דברים אלו חובה אישית שלי לו. ואין זה הוגן להשאיר דברים אלו בקרבי. על אף שיתכן כי שום טעם לא תמצאו באלו הדברים, אפילו אם רק בן אדם אחד ירגיש כי נתן לו משהו, זה, שווה כל זה את המאמץ

שבוע מבורך!

עשה כמיטב יכולתך, וד' יעזור לך.עזרא - ארכיוןאחרונה
"אם אתה מאמין שהכל מאיתו יתברך ועושה הוא הכל רק לטובתך, אין שום מצב בין בקטן שבקטנים שתכנס לזרועות העצבות. והרי בכל מעשה, יש חלק שהאדם מתאמץ ככל יכולתו, והחלק שלו יתברך כסיום לאחר התאמצות האדם. אם אדם עשה מאמצים רבים, ממש עשה את ככל שביכולתו, מרגיש הוא כי אינו יכול לעשות עוד, צריך לומר הוא: "ד'! עשיתי הכל! כל מה שיכלתי. מכאן, זהו החלק שלך.." האדם אחרי אמירה זו צריך להיות מאושר. ולא לדאוג כלל. כי כל דבר שיעשה לאחר אמירה זו, יכוון שזוהי פעולתו שלו יתברך. ולא שלו, של האדם. זה מוציא את אותו האדם מבחינת עצבות, לבחינת שמחה גדולה. כי הדאגה והספק אינם קשורים בו. ולכן גם אם יעשה טעות, ידע ויבין כי הכרחית היא. וכל צער שיבוא לו מזה הדבר, זהו היצה"ר בכבודו ובעצמו, אשר מנסה להפילו לידי העצבות. ולכן צריך הוא לשמור על חיוך רחב, ולא להפסיק למלמל ולזמזם בראשו "הכל מאיתו יתברך" "כי מאת ד' היתה זאת היא נפלאת בעיננו" "כל מאן דעביד רחמנא לטב עביד"וע"י זה, מחשבת היצה"ר לא תחדור לתוכו ויהי שלם במעשיו. וע"י זה הדבר יגיע הוא לשמחה גדולה אמיתית ועוצמתית"
*פורום זה הינו*מקפיצים נטושים

ובכן, מממממ.... קיים, עדיין, משום מה...

ההסלמה בדרום - סיפור.אנונימי (פותח)
..בת.

@חתולה ג'ינג'ית

השיחה אישית לא נפתחת לי משום מה

רק רואה מבחוץ שכתבת.

אז תכתבי כאן מה שכתבת לי, אם מתאים לך, ואחר כך נמחוק.

זה גם פורום סגור פה? לא כ"כ מבינהחתולה ג'ינג'ית

כתבתי לך תודה על ההזמנה, ושבאמת הגיע הזמן שאצטרף לשם...

ב"ה ברוקולי אשרה אותי ואני בפנים..

תודה לך!

..בת.
עבר עריכה על ידי בת. בתאריך כ"ה בשבט תשפ"ב 16:51

ויש מצב למחוק?חתולה ג'ינג'ית

אי אפשר, עבר הזמן. זה רק מנהלים יכולים... יאלה לא נורא.חתולה ג'ינג'ית

..בת.אחרונה

נטוש כאן?אנונימי (פותח)

..אנונימי (פותח)

קוראתאנונימי (3)אחרונה

נטוש פה?אנונימי (פותח)
יופי.. אז אימצתי(:אנונימי (פותח)אחרונה