בס"ד ג'תמוז ה'תשס"ח
כל מיני ביאורים אשר נשלחו לי משמים נקראים יצירה? אולי יצירה של מעלה..
מעולם לא ניסיתי לפרסמם. ועל כן אני ממשתמש חסוי.
אולי הם יעזרו לכם כמו שעזרו לי.. מתוך מקומות חשוכים וסימני שאלות רבות עולים לעיתים [?] שאלות רבות. לפעמים פשוט הרגשתי כי הקב"ה ממש עונה לי על שאלותי ועל כן קראתי לדבר בשם תבונות. לא שלי, שלו. ועוד דבר מה קטן, יתכן כי הדבר לא יהיה חדש פה לאיש. וחידושים אלו בוררים וידועים כל. אך חושבת אני כי כאשר בא הדבר משורש נשמת האדם, אין חידוש גדול מזה. דומה הדבר לבן אדם [בן מלך!] שיברך ברכת "שהכל נהיה בדברו" בכוונה עצומה. מצוי פה חידוש גדול לו לאדם.
"אל לו לאדם לבזבז זמן על צער שהתעורר מאוחר. אלא ידע ויבין שאם עד לאותו רגע לא התעורר ונקט במעשים מסויימים שהיה עליו לנקוט סימן כי משמים חושבים שלא היה מוכן ובשל עד לאותו הרגע ולכן אל לו לאדם לשקוע בעצב. אך חשוב הוא הדבר מאוד לא לתרץ זאת בעניין הבטלה ולהשלים עם זה. אלא שינסה להפיק את המירב מטעות זו. וילמד לקח. כי מובן הוא הדבר, שלא סתם התעורר באיחור. והרי התעוררות זו באה על מנת ללמדו דבר מה על אישיותו אשר עליו ככל הנראה לשפר. ועליו להסיק אלו תיקונים עליו לתקן בשורש נשמתו" [נכתב בעת עצב על בזבוז זמן עצום ט' סיון ה'תשס"ח]
אני רואה בפרסום דברים אלו חובה אישית שלי לו. ואין זה הוגן להשאיר דברים אלו בקרבי. על אף שיתכן כי שום טעם לא תמצאו באלו הדברים, אפילו אם רק בן אדם אחד ירגיש כי נתן לו משהו, זה, שווה כל זה את המאמץ
שבוע מבורך!