יהי זכרם ברוך.עזרא - ארכיון

כמו ששמעתם או לא שמעתם, אודי גולדווסר ואלדד רגב כבר לא חיים, אחרי הערכות, דיונים, תפילות, תקוות...קרה מה שלא רצינו שיקרה.

החזירו היום בבוקר את הגופות בארונות- בושה וחרפה איך השממלה התנהלה, זה מה שקורה שיש ממשלה שלא מבינה מהחיים שלה, מחכים...מחכים...,בסוף החיילים חוזרים מתים ואחרי זה בוכים למה נסראללה הוא האיש שניצח. ואי אפשר להגיד שלא, הוא ניצח.

העיסקה המאוד חכמה:  2 גופות=200 גופות+רוצח שבגללו יהיו עוד הרוגים בעתיד...

נקווה שגלעד שליט יחזור הביתה בשלום

ה' יקום דמם.

אוףףף למה זה קרה?? למה הממשלה המפגרת הזאת והמדינהעזרא - ארכיון
כולה לא יכולים להבין שלא עושים עיסקאות עם הפרא-אדם האלה? איאפשר! כי אצלם מילה זה לא מילה!! כי הם עם של שקרנים!! ומקום המדינה אנחנו חיים עם העמים האלה...!! למה אנחנו לא יכולים להבין אחת ולתמיד להפסיק לעשות איתם הסכמים???
חוץ מיזה- בשיעור גמרא אחד למדנו שזה אסור מההלכה לעשות עיסקאות שבויים כאלה.. שרק בשביל שתי גופות משלמים כל כך הרבה... זה אסור לשלם מכיר שבכל העולם לא היו חושבים על זה בכלל!!!
בעז"ה נקווה שלפחות גלעד שליט יחזור בחיים... אם כי אני ממש בספק..
ונקווה גם שהקב"ה יכניס קצת שכל לממשלה המטומטמת הזאת.. שיפקחו להם סוף סוף העיניים...
אתם יודעים למה זה קרה?!עזרא - ארכיון
לפני שבוע,כשהממשלה הכריזה שהם יודעים שהם מתים,בין אם הם היו מתים או לא,החיזבאללה הרגו אותם.ככה זה,או לפחות זאת התיאוריה של אמא שלי,מה שנראה לי די סביר.הם פרא אדם,יחד עם ממשלה כמו שלנו,שלא מבינה כלום.וזה מרגיז.בעז"ה אם נאמין שגלעד שליט יחזור בחיים,ואם הראש ממשלה שלנו יילמד לא להגיד שהוא מת,אזי בעז"ה הוא יחזור נושם......יהי זכרם ברוך.
זה קצת מוזרעזרא - ארכיון
חיזבאללה יודע שאם הוא היה מפרסם שהם בחיים הוא היה יכול לדרוש הרבה יותר!
מזה שהם דרשו "קצת" אנשים הבינו שהם לא בחיים...
תפסיקו לבכות.עזרא - ארכיון
מי שבאמת מטומטם זה הציבור שלחץ על הממשלה (בעקבות המשפחות) לשחרר אותם בכל מחיר.
אם הם לא היו לוחצים אדון אפריםעזרא - ארכיון
אפרים צודק!!!!!עזרא - ארכיון
חוצמיזה לא צריך לשחרר את גלעד שליט...עזה זה מקום כ"כ קטן..איך אי אפשר למצוא אותו???!!!
יש לנו פשוט ממשלה של מטומטמים שמאולנים!!!
ו..זה נגד איזה חמש חיים..לא רק אחד...!!
יהי זכרם ברוך!
חנאיל.............................................עזרא - ארכיון
זה לא מחבואים, אם הערבים יראו את צה"ל נכנס כדי לחפש אותו, הוא יהרוג את גלעד, ובטח שחייבים לשחרר את גלעד שליט! כי הוא באמת חי!, תנסי להכנס לראש של ההורים של גלעד, אולי תביני כמה זה חשוב שהוא יחזור...
ותיכנס לראש של התושבים השפויים במדינת ישראל.עזרא - ארכיון
אלו שלא נכנעים ללחצים של 3 משפחות והמון אידיוטים פופוליסטיים- ותבין למה לא צריך להחזיר אותם.
מה זה למה לא צריך להחזיר אותם?!?!עזרא - ארכיון
מה אתה דפוק?!?! מה שהם עשו בזה שהם החליפו גופות בגופות.היה דפוק, אבל עכשיו, כשגלעד שליט חי, בטח שצריך להחזיר אותו!!!
תמורת מחיר הולם.עזרא - ארכיון
אפרים-עזרא - ארכיון
תבין שלפי מה שאתה אומר אף אדם שפוי לא ירצה יותר לשרת בצה"ל! למה שאדם ירצה לשרת בצבא שידוע לו שלא יבוא לשחררו בעת הצורך?!!?
אולי(!!!)בדיעבד היית צודק, אך תחשוב על כל התוצאות והדברים אליהם זה יביא...
וכן, הבנתי מה שאתה אומר על שחרור המחבלים וכו'- זה באמת צרה צרורה, אבל תחשוב על שאר הדברים..
נ.ב: אתה ודאיעזרא - ארכיון
יודע מה ערכה של מצוות פדיון שבויים..
אני חושב שאפשרעזרא - ארכיון
להזריק להם חומר שימותו תוך 3 חודשים או להרוג אותם בכלא, ואת תתווכחו.. אפשר לעשות דבר כזה היום
אבישי-עזרא - ארכיון
אנשים הולכים לצה"ל, בידיעה שהם עלולים להקריב את חייהם למען המדינה. לא לשחק כדורגל במדים הלאומיים. למה דין שבוי שונה מזה ?

כבנים דתיים שלומדים בישיבה הייתי מצפה שמישועזרא - ארכיון
מכם יעלה את הסיפור הבא:
(צר לי שאני לא זוכרת פרטים בדיוק,לכן אני ידבר בכללי....)
באירופה,היה מקרה בזמן הפוגרומים שהאויבים חטפו רב חשוב.הם דרשו תמורתו דמי כופר,והרבה.בני הקהילה ששמעו על דמי הכופר החליטו לאסוף מכל בני הקהילה ע"מ לשחרר את הרב.האויבים שמעו על כך,והעלו את המחיר.בני הקהילה היו אובדי עצות,משום שלא היה להם מאיפה עוד להשיג את הכסף.אותו רב ששמע על מעשי בני קהילתו,שלח להם מכתב,ובו אמר שזה מוגזם המחיר ושהוא מעדיף להישאר כלוא.

עכשיו,אני בטוחה שהיו חלקים שעיוותתי,שהחסרתי וכו',אבל המסר ברור.
אנחנו נתחיל עכשיו דיון.מכיוון ואני בעצמי לא סגורה על העמדה שלי בנושא,אם קורה מצב,[לא עלינו,ח"ו]שחיילים שלנו נחטפים,ואנחנו יודעים שהם מתים,מה המחיר להשבת גופותיהם,לדעתכם?+אם אנחנו יודעים שהם ח-י-י-ם,מה הגבול לדעתכם להשבתם?קחו בחשבון את המצווה כמו שאבישי ציין......
ידוע. מהר"ם מרוטנבורג. ופיספסת קצת את הנקודה...עזרא - ארכיון
הנקודה היא לא שהמחיר מוגזם (כי כסף רבותי, כן גדל על העצים. אצל היהודונים בגינה). אלא, שאם יפדו אותו, לא יהיה לדבר סוף- משום שיחטפו עוד ועוד.

אבל- זה לא קשור, גבירותי ורבותי ! אז היה מדובר על קהילות מושפלות, וכיום מדובר על צבא שלם של מדינה יהודית. אין מה להשווות.

על כל פנים, יש יסוד חשוב שמקבלים מהסיפור הנ"ל: אם נפדה שבוי אחד, אויבינו יבינו שככה זה עובד. נקודה.

אפרים-עזרא - ארכיון
חייבים להבין שמדובר פה במצב של "בדיעבד" אחד גדול!
מלכתחילה- צריך לפדות שבויים בכללי, וכל חייל שמתגייס צריך לדעת שהוא בידיים טובות(אפילו שהוא יודע שהוא עומד להקריב את עצמו! זה לא קשור!).
"מלכתחילה" היה צריך יום- יומיים אחרי החטיפה כבר להרים איזה מבצע צבאי ענק- עוד לפני שיספיקו להעביר אותו הלאה- ולהפוך את עזה עד שהיו מוצאים אותו!
אלא מה? אנחנו כבר עברנו את אותם יומיים מזמן! אנחנו כבר בשנתיים(+ארבעה ימים)! ולכן השיקול כבר שונה! עכשיו אי אפשר להגיד- "בואו לא נחזיר את השבויים ע"י החלפות- כי זה יראה לאויב שאנחנו לא פראיירים"! משום שכל העסק כבר התקרר! הכל כבר נשכח בקרב העולם, כך שברגע שנעשה עכשיו(!) מבצע מטורף להפיכת עזה- כל העולם עלינו וכל השמאלנים איתם גם יחד! ולכן כעת, יכול להיות מאוד שהפיתרון הנ"ל היה בו מן האמת..

נ.ב: חשוב לזכור שבדיונים האלו- עם כל כמה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים הכל ולו ההחלטה היתה בידינו כבר היינו מכריעים מזמן(<מוקצן>)- חובה לזכור שאנחנו יודעים רק חלק קטנצ'יק מכל מה שהולך שם....אולי ישנם עוד המון שיקולים שלא עולים כלל בדעתנו! זה לא אומר להפסיק לחשוב ולהביע דעה- זה פשוט אומר להביע אותה מנקודה של ענווה ומהסתכלות של יחיד
אני לא יודעת...העמדה שליעזרא - ארכיון
בעניין כפי שכבר ציינתי,עוד לא גובשה.אבל אתה צודק אבישי,למה אנחנו(הממשלה.)נזכרה אחרי שנתיים לפדות את הבנים?!למה דברים כאלו קורים,ועזבו שניה את השחיתות,מה מביא אותנו למצב הזה?!(אין לי תשובות לשאלות שלי,אבל אני מלבה את האש,וזאת אחלה עבודה...)
ווואי זה כ"כ מורכב.. לפעמים יש תשאלותעזרא - ארכיון
האלו שיש לך הרבה מה לענות אבל אתה לא יודע לסדר תדברים בראש כדי שייצאו מובנים.. קיצור, עזבו..
מרים-עזרא - ארכיון
אני ממש שונא את הגישה הזאת ("אוף. הנושא הזה מורכב מידי. בואו נעבור לנושא יותר פשוט. ראיתם אתמול את המשחק של בית"ר?").
תנשום, תנשום..עזרא - ארכיון
מה לעשות- לא לכולם יש כח לזה...
אפרים-עזרא - ארכיון
מרים בכלל לא אמרה לשנות נושא..היא פשוט אמרה שהיא לא תגיד תשעה שלה כאן...!
אבל בס"הכ..אתה לדעתי צודק..אני יודעת שאי אפשר לשפוט את המשפחות ואני יודעת שגם אני במקומם (ח"ו)הייתי עושה כל דבר כדי להחזיר את החיילים הביתה אבל כשמדובר במדינה שלמה..אנחנו משחררים מחבלים שחלקם עשו דברים ממש איומים..ויש מצב גדול כשאנחנו משחררים אותם הם ימשכו לעשות דברים (פיגעוים חטיפות ו..) שזה לא שווה את זה!!!
זה כן שווה את זהעזרא - ארכיון
עדיף שחיילים יהודיים יקברו בארץ ישראל מאשר בלבנון, מסכימים? אםפילו אם זה ידרוש מחיר יקח ויעלה לנו ביוקר, אי אפשר להזניח 2 חיילים (אפילו אם הם מתים) סתם ככה בשטח, יש להם משפחות והם רוצות שהם יהיו במקום בטוח...

ואיפה שהם עכשיו, הם במקום בטוח.
אפרים כפרה!!עזרא - ארכיון
כל אחד קורא ומבין מה שהוא רוצה לקרוא ולהבין ממה שהוא קורא.
אי לכך ובהתאם לתגובה שלך- זאת בכלל לא הייתה כוונתי.
התכוונתי שיש לי דעה ולא זה לא שאין לי כוח, זה פשוט שאני לא יודעת איך לסדר אתזה בראש..
ואני ממש נגד לעבור לנושאים יותר פשטניים, אני בעד שמי שיודע את הדעה שלו ורוצה לאמור אותה- שיאמר!!

קיצור, זהו!!!
איתן-עזרא - ארכיון
אבל ברגע שאתה משחרר מחבל שחייל נהרג כדי שיתפסו אותו ויכניסו אותו לכלא, זה כאילו שאתה אומר לחייל, סבבה, הגופה של החיילים שנחטפו משום מה יותר חשובה משלך (תקשורת, בעיקר...) באסה לך שמתת כי זה היה סתם.
ומה שזה בעצם משדר למי שמתגייס זה- לא באמת שווה לך לעשות את המקס' ולתת את עצמך, כי יש מצב שאתה מת לחינם.
הבושה הכי גדול שאף שר מהממשלה אפילו לא הסכים להיפגש עם המשפחה של אליהו שחר (נדמה לי שככה קוראים לו) שנהרג כדי לתפוס את קונטאר, ולהקשיב להם חוץ מציפי לבני. אתם מבינים איזו אטימות?!

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=567404&TypeID=1&sid=126&pid=48

בדרך כלל אני לא מקשרת לנענע... אבל...
אני לא אומר שהגופות שלנו לא חשובות על פני גופות שלעזרא - ארכיון
חיילים שכבר מתים, זה בידיוק כמו השאלה שרשמיתי, בידיוק, אם את תראי את סמיר קונטאר בכלא...ואתה יודע שהוא ירצח ויהרוג ויהרוס, עדיין..את תהרגי אותו?..אני יודע שזה לא כ"F אותו דבר, אבל זה אותו עיקרון, אין מה לעשות, היינו חייבים לשחרר אותו, ואל תדאגי, אני בטוח שעוד ימצאו אותו ויהרגו אותו...
איתן...עזרא - ארכיון
אני ממש לא מסכימה איתך!!! אני חושבת שאנחנו בכלל לא יכולים לשפוט את המשפחות.. אבל מדינה שלמה לא יכולה להיפגע מזה שמשחררים מחבל ועוד כמה גופות ובזה אנחנו מראים להם שלא משנה איזה מחיר הם יבקשו אנחנו נחזיר אלינו את החטופים!!
לפני כמה זמן מישו אמר לי שעכשיו חיילים חתמו לפני שהם נכנסו לעזה שלא משנה מה יקרה ואם הם יחטפו חס וחלילה הם לא מוכנים שישחררו אותם אפילו תמורת גופה אחת...
כמו שאפריים אמר.. קשה להגיד את זה אבל בכל חייל שנכנס לצה"ל יש תידיעה שיכול להיות ח"ו שיקרה לו משו...
וגם איתן- גם על אודי גולדווסר ואלדד רגב אמרו שהם חיים... אז מה? אתה מאמין להם?? אתה לא יכול לדעת כלוום ממה שהם אומרים!!בקיצור... אני לא ממש סגורה על הדעה שלי.. כי ברור שאפחד לא יכול לשפוט את הכאב שהמשפות האלה עוברות...
באמת שאי אפשר לשפוט את המשפחות וברור שהן עשו הכל כעזרא - ארכיון
די שהילדים שלהם/ הגופות של הילדים שלהם יחזרו לישראל, אבל שוב- עיקר הבעיה היא שהממשלה לא הפעילה שיקול דעת, שלא לדבר על לכבד את החיילים שמתו כדי לתפוס את המחבלים האלה!
ממש לא היינו חייבים לשחרר אותו!!! ממש לא!
למה, עם כל הכאב והכבוד שיש לי לאלדד ואהוד, הם יותר חשובים מאליהו?! הוא הקריב את עצמו לחינם?!
תחשבו אל המשפחות שלהם!עזרא - ארכיון
תחשבו על המשפחות שלהם!עזרא - ארכיון
המשפחות לא ידעו מה קרה אם הילדים שלהם, וגם אם הם ידעו זה לא משנה הם רצו לדעת איפה הילדים שלהם קבורים ושהם יוכלו לעלות לקבר שלהם. וחוץ מזה העסקה נגררה שנתיים בגלל שניסו להוריד את המחיר והם הצליחו בהתחלה חיזבללה רצה הרבה יותר מחבלים חיים וישראל הצליחה להוריד את המחיר ל5 חיים ו200 גופות.
שירה...עזרא - ארכיוןאחרונה
ותחשבי על מדינה שלמה שלדעתי לא יכולה להקריב את עצמה בשביל זה...באמת שלא...!!! אם נמשיך ככה חיזבאללה/ החמאס יבינו שזה מה שצריך לעשות- לחטוף חיילים כדי לקבל תמחבלים שלהם ופשוט לא יהיה לזה סוף!!!
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך