דילמה...*מוריה 2*

שלום לכולם,

ביום שני הקרוב יש לנו שיחה מהרב וייס -הרב הראשי לצה"ל לשעבר. השיחה על קדושת החיים- תאונות דרכים , הבת של הרב וייס ז"ל נהרגה בתאונת דרכים ומאז הוא מעביר שיחות בבתי ספר, ישיבות ואולפנות.

כשקראתי את ההודעה של הרכזת חינוך החברתית ישר הלכתי למשרד שלה ואמרתי לה איך אפשר להביא אותו לאולפנה אחרי כל מה שהיה בגירוש?! היא הסכימה איתי והיא אמרה לי לדבר עם הראש אולפנא.

דיברתי עם ראש האולפנה שלי ואמרתי לו שאני לא יכולה להיות בשיחה אחרי ההפגנה שמשפחת גובי אירגנה ואני הייתי בהפגנה הזאת ופשוט בכיתי ,הרב וייס בא לדבר עם המשפחות גובי,לוטטי, כל המשפחות שנהרגו להם האנשים שהכי קרובים אליהם , עמדתי שם יחד עם המדרשה, אנשים מהגוש .היו שם שלטים של "יהודי לא מפנה קברים" אפילו היה שם מישהו שהלך מול הרב וייס ואמר לו כל הדרך עד לבית של משפחת גובי"יהודי לא מפנה קברים...". ההפגנה הזאת כל הזמן עולה לי בראש ורגשית קשה לי עם זה מאד...

את כל זה אמרתי לראש אולפנה שלי.  הוא אמר לי שגם לו קשה עם זה. אבל הוא סיפר לי מדרש שמופיע בגמרא על ר' מאיר שלמד אצל ר' אלישע -"אחר", רב שכפר בעיקר . אחרי שרב אלישע כפר, כולם הפסיקו ללמוד אצלו חוץ מרבי מאיר, שאלו אותו רבי מאיר למה אתה לומד אצלו? אמר להם: אני לוקח את הטוב וזורק את הרע.

הראש אולפנה שלי אמר לי : הרב וייס מעביר שיחה על קדושת החיים, תאונות דרכים הוא מלמד אותנו זהירות ,שמירה על החיים, הוא חווה את זה מקרוב... הוא לא מעביר שיחה על א"י או על עבודת המידות.

האמת שאני לא יודעת מה לעשות... קשה לי עם שני הטיעונים האלו.

מה אתם אומרים?

הרב-צר לשעבר שר"ימשה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ב' אדר א תשס"ח 14:54
הוא אחד מהאנשים הכי נאלחים בעולם הזה. היה יכול לפרוש מתפקידו בצורה סבירה (גם כלכלית) אבל העדיף להישאר בצבא.
אחר כך היה מי שזרק אותו מתפקידו, אבל זה כבר משמים.
אסור לתת לגיטימציה לבן אדםצבי!
הבן אדם אחראי לגרוש יהודים ופינה קברים אני בטוח שראש האולפנה לא היה מביא את אחמדינג'אד כדי לתת שיעור בחשבון בטענה שלוקחים את הטוב וזורקים את הרע זה דוגמא מוקצנת אבל עדיין עצם זה שהוא מגיע נותן לבן אדם לגיטימציה לכן טוב תעשי אם לא תתנו לשרץ לדבר אפי' במחיר שיעיפו אותכם. ארץ ישראל חשובה יותר מהאולפנה.עד שהבן אדם ירגיש שאין לו דריסת רגל אצלנו
לגוף הענייןהאריאלניקהנאמן
תמיד מביאים במקרים כאלו את הסיפור של רבי מאיר ו'אחר'(מסכת חגיגה טו' כמדומני) ולדעתי אין ההוכחה הזאת מוכיחה כלום שכן כדי להתנהג בדבר הזה כמו ר' מאיר צריך להיות בדרגא של רבי מאיר.

לפני שנה וחצי היתה שיחה של ר' ישראל וייס הנזכר אצלנו בישיבה לקחתי את הרגליים והלכתי מהשיחה
אני מסכימה שהוא היה צריך לפרוש מתפקידו*מוריה 2*
ולא לצאת כנגד ההוראה המפורשת של הרב שפירא זצ"ל והוא היה חוסך לעצמו הרבה...
מסתבר לשמחתי שאני לא היחידה שזה מפריע לה אנ וחברה שלי סיכמנו שנכנס לישיבת מחנכות (כמובן ברשותן) ונעלה את זה שם נראה מה יהיה... זה ממש מעניין אותי איך יהיו התגבות שם כי יש לנו הרבה מורות פנאטיות, אבל שורה תחתונה הראש אולפנה קובע.
אני לא פוחדת שיעיפו אותי מהאולפנה. אבל לא נראה לי שיעשו את זה, פשוט כי הם לא יגיעו לרמה כזאת, האולפנה שלי ב"ה לא אטומה.
ברור שלא לבוא...אש מאנשים קרים.
נו באמת...דינמית
ואם אולמרט היה בא להעביר לכם שיחה על המלחמה שלו בסרטן הערמונית היית נשארת?
בשום פנים ואופן!נשארת חסויה
לא כל אחד צדיק כמו רבי מאיר. לדעתי הוא יותר גרוע משרון וחלוץ כי הוא נתן את הרושם שהגירוש מותר! אין מצב לדעתי לשמוע אותו. נראה לי לא רק לצאת אלא גם לארגן הפגנה נגדו בזמן שהוא יהיה שם!
לפי מה שהבנתי לאולפנא שלנו לא הייתה ממש בררה*מוריה 2*
אילצו אותם (ז"א הרשת) .
לשיחה החלטתי שאני לא באה וכנראה שגם חברות שלי (לא כנראה ,בטוח!)
לא נראה לי שבנות יודעות כ"כ מה קרה לכן הן די אדישות לזה, מי שהייתה מעורבת בכל התהליך של הגירוש וגם אח"כ יודעת טוב מאד מי זה הרב וייס.
לפעמים אני מרגישה שאם לא היה אותי ועוד כמה בנות והאולפנא הייתה זורמת וממשיכה כאילו אין מלחמה בחוץ, המצב כ"כ בוער ואנשים אדישים...
מה עושים???
מה אפשר לעשות ועוד לא עשינו???
פשוט שצריך לארגן הפגנה מולוצבי!
תבואי ותתארגני אם כמה חברות לא לתת לו לדבר אי אפשר לסלוח לו כזה מהר
הפגנה?*מוריה 2*
צבי,
אני יודעת שהוא עשה מעשה שלא יעשה, הוא הצטער על זה ,לדעתי ברמה הלאומית אין על מה לסלוח כי זה בלתי אפשרי, זה כמו שאריק שרון יבקש סליחה אז נסלח?! כל מה שקשור בא"י אין על זה סליחה עד שיותקן המעוות ואי אפשר לתקן את זה עכשיו וגם אם כן זה יהיה במחיר דמים.
מצד שני לרדוף אותו, הוא מתייסר, מתחרט, לא אמרתי לסלוח! אבל השאלה אם זה שייך? מספיק שיהיו לו יסורי מצפון לכל החיים את החשבון שלו הוא יסדר עם הקב"ה אחרי 120 שנה.
לפי דעתי בזה שאת לא מסכימה להכנס לשיחה זה כבר מעיןמאחורי הקו
הפגנה. במקומך באמת שלא הייתי נכנסת.
אני לא היתי נכנסת...  אבל לאולפנה שלי גם לא יביאונ נח בנשמה-בת
אותו.... ב"ה
זה לא פשוט..אייל!
הנושא הזה הוא מאוד מסובך וזה לא חוכמה להגיד כל מיני דברים שישר יוצאים לנו מהבטן,גם אם חלקם נכונים!אני משער ששמעת לא פעם שיחות מהרבה אנשים שהרמה המוסרית\ערכית\דתית שלהם לא הייתה בשמיים,אני בטוח ששמעת שיחה מאדם שהוא פרוץ בעריות בצורה קשה, או אדם שמחלל שבת להכעיס ומחלל שם שמיים מתי שרק אפשר. הבעייה היא שזה לא כלכך מפריע לנו, ז"א זה מציק ואפילו כואב, אבל לא לגמרי.. אם הרב היה בא לתת לכם שיעור על הערך ארץ ישראל או של הצבא,זה פשוט לעג לערכים האלו,והייתי בא איתך לצעוק על הראש אולפנה, אבל הוא בא לדבר על דברים אחרים שלא קשורים לכל הדברים הרעים שהוא עשה!!וכן,את יכולה ללמוד ממנו הרבה דברים!!בקשר לרבי לסיפור על רבי מאיר,זה נכון שרק ר מאיר, לגדולתו היה יכול לקחת את הדברים הטובים מאלישע בן אבויה ולכן אסור לנו ללמוד כל מיני דברים חיצוניים כמו הברית החדשה או כל מיני דברים כאלה, אבל זה בכלל לא קשור!את הולכת לשמוע ממנו רק דברים טובים,ערכיים, אמיתיים!!אלישע כן אבויה היה כופר!!! הרב וייס אולי חטא בכמה דברים ואולי גם חזר בתשובה מהם אבל לפסול אותו לגמרי בגלל זה זה פשוט אסור!!
צבי,חמסית
הפגנה מולו זה דבר שיגרום להמון מתיחות במקום, והרבה מבוכה לרב. מבחינתי האדם הזה, הוא לפני הטעויות שעשה, לפני הסבל שהוא גרם, מעבר להיותו רב ש'בגד', הוא בנאדם. [נכון, גם אחמדינג'אד אדם (לפחות ביולוגית), אבל אני בטוחה שאנחנו מסכימים שיש כמה הבדלים (לדוגמה העובדה שהרב יהודי, אחמדינג'אד בלי עין הרע ערבי.)] יש גם עניין לתת כבוד לבנאדם, בתור בנאדם. תעמיד את עצמך רגע במקום הרב וייס, הוא מגיע לעשות שיחות בישיבות ואולפנות לזכר הבת שלו, וקמים עליו בהפגנה נטולת קשר. ההפגנה הזאת אולי תפגע בו ריגשית, אולי תביך אותו, ואולי סתם תגרום לו לעוגמת נפש. הרי להחזיר את הגלגל אחורה לתקופת הגירוש, כבר לא נוכל. לגרום לו למנוע את המעשה המזעזע ההוא כבר אין אפשרות. הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לשוב ולמחות- השאלה היא מהם ההפסדים למול הרווחים, תחשוב על השיחה שמן-הסתם תיהיה באווירה הרבה פחות טובה, על הרב הפגוע, על התלמידות המשתוממות, על עוגמת הנפש של המארגנים. למול זה, מה תשיג? הרגשה טובה של המגורשים? למחות מול בנאדם פרטי זה לא הכי יעיל.
לדעתי הכי חכם זה או, אם יש לך הכוחות נפש, להיות בשיחה, ואח"כ ללכת לדבר ביחידות עם הרב; לספר לו על המקום בו זה מעמיד אותו מולך, (רק, תעשי טובה דברי אליו בכבוד, הוא בנאדם מבוגר.) הפגיעה בך ובמשפחתך וכל דבר אחר שאתה מרגישה. ואם את מרגישה שאין לך הכוחות, לכי, בלי הפגנות רועשות, ותחזרי אח"כ.
בהצלחה.
אם כל הכבוד לישראל וייס כאדםצבי!
עדיין צריך לזכור שהוא נתן הכשר הלכתי לגרוש ואני לא יודע כמה זה יעזור אבל שוב. כמו שברור שלא יזמינו את עראפת לתת שיחה בנושא זהירות בדרכים וברור שאם באוניברסיטה חילונית היו מזמינים אותו בשביל לדבר אם הסטודנטים סתם והם היו עושים בלאגן אף אחד לא היה מתרגש מזה שערפאת אדם ומגיע לו כבוד אז למה פתאום כאן זה משתנה תעשו לו בלאגן בשיעור למען יראו וייראו יש לי חבר שבישיבה שלו "מעלה חבר" תזכר לדראון. הגיע שלמה אבינר לנבוח באזני הבחורים. ומובן שחברי לא הסכים לשבת בשיעורו ואף אמר את זה בקול לכל המעונין. ושילם על זה מחיר שהוא עף מהישיבה.
נובח?????קוקו
איך אתה משווה את הכלבים לאבינר, מה הם עשו לך?
צבי! אם כל הכבוד למעשייך למען א"י....*מוריה 2*
אני לא מסכימה למילות גנאי על רבנים לא על הרב אבינר ולא על הרב וייס!!!!
אתה לא חייב להסכים עם כל מילה שרב אומר אבל מינימום של כבוד כלפי רב. גם אני לא מסכימה עם השקפת העולם של הרב עובדיה יוסף אז מה? אני אפגע כבודו ? אכפיש את שמו?
אתה יודע שאתה עובר על מצווה מפורשת של כבוד תלמיד חכם?
רב שפגעת בכבודו גם אם תבקש 100 פעמים סליחה והוא לא יסכים למחול לך ,זו זכותו. לא מהצד האישי ממש לא! בגלל כבוד תורה שביזית שעל זה לא כ"כ קל למחול.אז קצת יותר עדינות כשאתה מנסח את דברים שלך.
אני מסכימה עם חמסית, אין מקום להשוואה בין הרב וייס למרצחים ערבים ימ"ש כמו הדוג' שהזכירו כאן. הרב וייס הוא רב תרצו או לא תרצו, חייבים בכבודו כאדם קודם כל ,זה ממש פוגע שמשווים רב לערבי עם דם על הידים, חבר'ה נפלתם על השכל!!!!
רגשית, כבר אמרתי אני לא יכולה להשתתף בשיחה אח"כ אולי יש מקום לשאול אותו בעדינות כמובן על הגירוש אם זה בכלל שייך...
אני מאמינה חברות שלי יעשו את אותו הדבר הם פשוט לא יבואו לשיחה.
הפגנה זה ממש מיותר,זה לא יוסיף לאף אחד, אם זה היה חודשיים ,שלוש אחרי הגירוש היה לזה מקום ,אבל עכשיו שנתיים וחצי אחרי? אין טעם, לדעתי.
והרב אולמרט?נשארת חסויה
הרב שרון? הרב חלוץ? אם מישהו רשע מה זה משנה אם קוראים לו רב או לא?
מה נראלכם???אש מאנשים קרים.אחרונה
אולי תפסיקו לדבר ככה על רבנים??? באלכם??? הרב וויס אולי, אבל על הרב אבינר זה בכלל לא מוצדק!!! וחו"מ מזה אבינר??? מה הוא חבר שלכם??? שמעו הוא בנאדם קצת יותר גדול ממכם, שלמד קצת הרבה יותר ממכם, וזה פשוט מגעיל איך שאתם מדברים על רבנים!!! זה גם ככה סתם לשון הרע, ועוד על ת"ח??? שאלתי את אח שלי שלומד אצלו והוא אמר שכל השטויות שמפיצים נגדו זה סתם כל מיני קנאים, ושלא צריך להקשיב. אולי תפסיקו???
*לנאום.חמסית
את עארפת יהיה די קשה להזמין מהקבר, בוא נעבור לאבו מאזן. עזוב עכשיו את כל הערבים האלה. הרב וייס הוא לא ממש גוי. בכל אופן, אין כאן בכלל עניין של "למען יראו ויראו". למען יראו שהבנאדם סובל כי הוא הביע את דעתו? (מעובתת ככל שתיהיה?), באמת. אין שום תועלת בעולם לעשות לו בלאגן בשיעור. זה לא מוביל לשום מקום, וזה חסר מטרה.

[בבקשה אל תשמיץ ישיבות ורבנים נוספים, חבל על הלשון-הרע.]
את התגובה האחרונה כתב חבר שליצבי!
שביקש לכתוב בפורום אז נתתי לו אני לא כ"כ מסכים עם הביטויים נגד אבינר. ודאי שלא להעלות אותם פה. בכלופן רב שסרח אפשר לבזות. וזה שפעם הוא למד תורה לא הופך אותו לאדם מכובד. הבעיה היא ששנתים אחרי פתאום זה לא רלוונטי. לא נשכח זה לא רק סיסמא
הפשפש הקטןאייל!
הפשפש הקטן שלא מבין שום עניין שאולי הספיק ללמוד שני דפי גמרא ואולי גם פתח פעם סעיף בעין איה,מזלזל ברב עצום ראש ישיבה,גדולה ועצומה, שרבים מהרבנים היום הם תלמידיו,שהרב צבי יהודה כתב עליו תשבחות גדולות על הספרים שכתב,אני מבקש ממך, תנוח ותפסיק לקשקש, אתה לא מבין שום דבר בתורה, אבל שום דבר!!אתה מצטט הרבה פסוקים אבל אתה סתם פרעוש קטן לעומת הרב אבינר(גם אני..)אז תרגע, תראה איך גדולי הרבנים מתייחסים לרב אבינר,ושוב,אתה לא מבין שום דבר בתורה!!אם היית יודע מה זה ערך של תלמיד חכם לא היית מעיז לדבר נגד הרב הגאון ככה!! ואני יודע שלא אכפת לך ממה שאני כותב כי מה שאתה חושב לא נובע מתורה(לצטט פסוקים ומאמרים שאתה לא מבין בהם בגרוש זה לא אומר תורה) זה סתם נובע מרגשות מעובטים,אני אומר את כל זה בשביל האחרים, שיבינו,שיפנימו!אני מציע לכם לשאול שאלת רב את הרבנים שלכאורה נשמעים קיצוניים, את הרב ליאור את הרב אליקים, תשאלו אותם ונראה מה תהיה התגובה!!
נ.ב לא התכוונתח לפגוע בך, אבל על זלזול בתלמידי חכמים חייבים מחות!!
תשאל שאלת רב?צבי!
אני לא רוצה להגיד לך מה אשתו של הרב אליהו אמרה עליו. בקיצור יש איזה סיפור מהרב אליהו שהולך כך(נראה לי זה כבר היה כתוב פה פעם)בקיצור פעם הרב אליהו נסע באוטו והגיעו לרמזור אדום והרב אליהו אמר שאפשר לסוע כי לפי הרב אבינר זה ירוק
לשון הרע?!!אייל!
איפה בדיוק שמעת את הסיפור הזה? הית איתם באוטו? שמעת על הספר של החפץ חיים? יש איזה משהו כזה אצל אלה ששומרים תורה ומצוות, זה נקרא הלכות לשון הרע!!מכיר? כשי אולי שתלמד קצת את הספר.. נראה לי שעברת עכשיו על איסור חמור מאוד של קבלת לשון הרע(ממי ששמעת את זה) ואמירת לשון הרע!! ואני לא יודע איפה מצאת היתר לשמוע ולומר את הלשון הרע הזה אולי המצאת איזה ספר חדש? תורה חדשה? שתדע,שמעת על כת מספרי לשון הרע? זה כת כזאת שלא מקבלת פני שכינה!!כדאי שתכיר!!ואל תמציא שום תירוצים ללשון הרע שלך!!יש לנו תורה,אל תמציא לנו משהו אחר!!
יש ביסוס לסיפוריםצורי שראל
המגעילים שאתה מפיץ על רבנים?
זה אינו טיעון בכללשם היה לי
בעז"ה יתברך כאשר נהיה בדרגתו של ר' מאיר נוכל לילמוד תורה מאדם כופר ונדע לחלק בין תורה לבין כפירה זה ההבדל ביננו לבין ר' מאיר הוא היה גאון גדול הדור בזמן התנאים לא בזמננו בזמנם אני חושב שלא צריך לתת לו לפתוח כלל את הפה במוסד שמחבד את עצמו וקורא לעצמו דתי שחלק ממה שמנסים ללמד זה צניעות ואהבת ארץ ישראל ואז נותנים לאחד שרמס את כל הערכים לדבר שם זה כאילו שאומרים הנה תילמדו ממנו אני לא יודע למה בכלל קוראים לו רב הוא היה רב כשהוא היה בצבא עכשיו הוא לא בצבא אז הוא לא רב אנשים נותנים לאנשים שרמסו אותנו להכנס חזרה כאילו כלום לא היה תשובה הוא עשה על כל מה שהוא גרם אני לא מבין איך בכלל זה אופציא לתת לו לדבר בכל מקרה מה שהוא אמר לך הראש אולפנה שלך זה לא תשובה זה תירוץ דחוק מאוד שאני לא מבין למה קיבלת את זה תלחמי וה' יהיה בעזרך כי זה מלחת מצווה כן גם בחיי היום יום יש מלחמ ות מצווה קטנות שהם חלק ממלחמת המצוה הגדולה של העם היהודי חיזקו ואימצו
ערב טוב לכולכם.*מוריה 2*
לסיכומו של עניין החלטנו כל הבנות שלא רוצות להיכנס (6-7- במספר, אנחנו קצת אבל עושות רעש ... ). שנלמד ספר עיוני (אולי על א"י ) וככה אנחנו לא מבזבזות זמן... בישיבת מחנכות שדיברנו שם היום היתה תמיכה בנו... המורות הפנאטיות שלנו (אין עלייכן!!!) לא להבינו למה רצו להביא בכלל את הרב וייס, הרכזת חינוך חברתית שלנו הצהירה שהיא לא באה לשיחה!!! לבטל זה כבר לא שייך אז הוא ידבר וינסה להסביר את מעשיו ויצטער על דבריו (שיהיה..), יאמרו לו שהייתה התנגדות לבואו, ואח"כ אם נרצה הוא ידבר איתנו יענה לנו על השאלות שלנו, הודענו לראש אולפנא שאין בכלל על מה לדברכי אנחנו לא נבוא לשיחה. אמרתי לו שרמה הלאומית אין בכלל על מה לסלוח ברמה בפרטית ,הוא כבר יתחשבן עם ה' אחרי 120 , הוא יכול להצטער אבל זה לא עוזר כי אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, הורג אותי ששבועיים לפני הם ידעו על זה ורק עכשיו ניזכרו לדבר על זה. טוב מאוחר מאשר אף פעם.
תודה לכולכם על התגובות.
למי שלא הבין בזה תם השירשור חסל ויכוחים!*מוריה 2*
חבל שפתחתי את השירשור אם זה גרם לכזה לשון הרע, בבקשה תנעלו אותו.
the end. =)תפוזה 1
תעשי תירגום בשבילי, טוב?מאחורי הקו
(לא ברצינות..)
הנמכונה "הרב" ווייסאנונימי (פותח)
חבל לבזבז כ"כ הרבה מלל, מי שהלך נגד דעת רבו הרב שפירא זצ,ל כבר לא נקרא רב. בכל מאירוע הוא מגיע עם כמה שןמרי ראש, אך בעוד כמה שנים שיעמוד בבית דין של מעלה - שם לא יהיו אתו שומרי ראש. ראש אולפנא שמביא אדם רשע כ,"כ שנשאר בתפקיד בשל בצע כסף הולך להרוויח מכספי הורי הבנות ולחנך ל.,משהו..,אוי לאוזו רמה הגענו.......
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך