יום רביעי הבא: חסימות בכל הארץצחקן
ב"ה
בעקבות המצב הקשה באזור הדרום, ובעצם- לא צריך לפרט את הסיבות, כלונו יודעים.

יום רביעי הבא- חסימות כבישים למען שדרות בכל הארץ.

כל אחד, שישאל את המורה הלכה שלו האם ללכת או לא. רק אומר שאחד הרמי"ם בישיבה אמר שכן...

ישר כוח!
מי שנעצר, בע"ה נגיע לבקר אותו כל מוצ"ש
חחחח.. הבא או הזה?איתי'ה
יש לך מיפוי של איפה יהיו חסימות?מאחורי הקו
או במילים אחרות: יהיו חסימות גם בגולן?!?!?
שב"כ שלום!צחקן
ב"ה. לא קיבלתי התרעות ממוקדות...
אה.. טוב. ידוע לך אם יחולקו פלאיירים??מאחורי הקו
<מנהסתם לא.> אבל במילא כבר כתבת שיהוי חסימות אז מזה משנה אם שב"כ יראו או לא יראו??
הבהרה:מאחורי הקו
*מנהסתם לא יחולקו,
*יהיו.
מצחיקים....איתי'ה
לק"י.

זה שדרות לא גוש קטיף...

תתפלאו אבל למשטרע זה משנה מאוד ...

בקטע הזה לא מפריעים לנו.. לפחות לא אמורים... ולא עשו את זה עד עכשיו.. =]

עשו משהו למישהו באי'ילון?
כנראה שהשוטרים בצפון שכחו איך מרגישים כשהעיר....איתי'ה
לק"י.

מותקפת טילים...

מירון: המשטרה עצרה 4 מפגינים לאות תמיכה בתושבי שדרות

שוטרים עצרו ארבעה בני אדם שהפגינו בצומת מירון כאות תמיכה והזדהות עם תושבי שדרות.

העצורים נלקחו לחקירה בתחנת משטרת צפת.

בושה!!!!
אם תארגני.. י'היו..איתי'ה
אני אפילו לא מאולפנית טבריה!! אז איך אארגן חסימת כמאחורי הקו
ביש?...
טלפונים.. שמעת על ההמצאה הזאת?!איתי'ה
לק"י.

ויש מספיק אנשים בצפון... [נראה לי... =] ]
אל תשכחו שאתם גם יודעים מזה להיות מופגזים.. אז.... תעשו משהו!!!!
היה בצפון?אנונימי (פותח)
אני יכולה לספק לך טלפונים מהיישוב שלי (צ)תכלת דומה לים
בלעע... ממש לא טוב לי עם הלו"זים.... צריך לחזור הביתה גם איכשהו, לא?
אהה.. איתיה..מאחורי הקו
דבר ראשון- טלפון יש, מוטיבציה וכוח רצון לאנשים כאן חסר בטירוף (שוב, בלי הכללות)
דבר שני- לא היינו מופגזים כ"כ בגולן... רק הרווחנו בריכות ריקות בעונה שהכי סובלים מפיצוץ אוכלוסין בשנה. חבל שהרווחנו על חשבון אנשים!!! (וד"א- היו עוד כאלה שהרוויחו.. אולמרט- הרבה זמן מסך אחרי וינוגרד)
מה אז במרון?את לומדת?אנונימי (פותח)
אפשר לדבר עם ישיבת חספיןאנונימי (פותח)
וואלה על זה עוד לא שמעתי!נ נח בנשמה-בת
בכיף אבוא מאוד חשוב לי

אבל איך אני מבררת ...
אוף! אני לא שלמה עם עצמי-החיפושית
למה אתם כ"כ בעד חסימות כבישים???
לדעתי אפשר לעשות דברים משמעותיי'ם אחרים במקוםיעל =)
חסימת כבישים..

יש אנשים שחסימת הכבישים ממש מרגיזה אותם ולכן הם אנטי הדברים שלמענם חוסמים את הכבישים מראש...
אם נעשה דברים שיכנסו לתודעה של האנשים במקום חסימת כבישים ובדרך נעימה יותר נראה לי שזה יוכל לעזור יותר..
כמה דברים:חמסית
[מנהרת הזמן..זוםםםםםםםםםםםםםםםםםם..לפני שנתיים וחצי, הופ. חזרנו להווה.]

1) בימינו, הדרך היחידה להוביל מאבק מוצלח, היא העלאתו לסדר היום הציבורי. [כשהמטרה היא לעורר את הפוליטיקאים הישנונים שלנו, הכי טוב לעשות את זה עם כאפה מכיוון התקשורת. התקשורת או מתעוררת לבדה, ואח"כ מעירה את העם; או הפוך; העם מתעורר ומעיר את התיקשורת.]
יש כמה דרכים לעשות את זה. הדרך הכי נחמדה היא לארגן הפגנות בלתי-מזיקות ולא ממש יעילות, עוד דרך נחמדה היא החתמת אנשים חשובים\אנשים מהעם על הנושא, ואפשר תמיד לפרסם את המאבק ע"י פרסומות\מאמרים וכאלה. כשפועלים בדרכים האלה, ועדיין שום דבר לא מעיר את הכנסת שלנו, צריך מכה חזקה יותר. כאן, אנחנו מגיעים למצב שבו שום דרך לגיטימית לא יעילה למאבק שלנו, ועלינו לפעול בדרכים לא חוקיות, ובעיקבות כך מעוררות מודעות, כדי להוביל את המאבק שלנו. כאן אנחנו מגיעים לחסימות הכבישים.
2) היעילות של חסימות כבישים מתבטה בכמה צורות. א. חסימת כביש היא ירידה מוחלטת אל העם. לחסום כביש זה להסתכל לעם בעיניים ולזעוק לו את הכאב, את העוצמה. ב. חסימת כביש היא לא לגיטימית, ולכן, היא מעוררת יותר הדים. [נכון, זה מצב די משעשע. אבל ככה זה.] זה מבלגן את מערכות המשטרה, מעודד בתיקשורת, וחובט בפוליטיקאים- בפנים. לא עוד ארועיים רשמיים ומאושרים, אלא באמת; כואבת ובעטת.
3) יעל=), כאמור, אנחנו נמצאים במצב שבו אין כבר מה לעשות. כבר אמרתי את זה בפורום אחר היום, שבכל מאבק, יש שתי דרכי פעולה; אחת היא למנוע את המצב מלכתחילה והשנייה היא להתמודד עם המצב הנתון. אז נכון, במקרה הספיציפי הזה, חשוב לעודד את התושבים עצמם; אבל יעיל יותר לפעול למניעת המצב בכללי, וכבר פירטתי מה מה אפשר לעשות בנוגע לזה. תראי, המצב הוא לא נעים יותר ממה שמציגים אותו. אנשים נפצעים, בתים נהרסים, שדות נחרבים, וזה באמת, באמת לא נעים. אני מסכימה איתך שזה נורא לא חמוד וכיפי מצידינו להראות את המצב כמו שהוא. מצטערים מראש. תעשי טובה, אנחנו לא במה נעים יותר ומה נעים פחות, אנחנו באיך מונעים את כל הדבריים הזוועתיים האלה.

חיים מאושרים ונטולי קאסמים לכולנו.
יפה. את הנאום הזה אהבתי.תפוזה 1
אוף זה מעצבן אותי!החיפושית
לא התכוונתי למה שיותר חמוד וכיי'פימיעל =)
נשלח לי בטעות (המחשב פתאום נתקע והשתגע, לא נוראיעל =)
העיקר שהוא עובד =))
לא התכונתי לזה שלא חמוד וכיי'פי מצידינו להראות את המצב כמו שהוא, אלא התכונתי לכך שזה לא בדיוק עוזר לחסום כבישים, צריך לדעתי לפעול בדרכים שיראו את המצב כמו שהוא, אך שאנשים באמת יקשיבו למה שאנחנו רוצים לומר משום שכששורפים צמיגים ומעקבים את כל התנועה, אולי העם רואה שמפגינים למען שדרות, אך יש אנשים שזה גורם להם להיות אנטי שדרות רק בגלל זה שמעקבים אותם עכשיו.
אני לא יודעת אילו פעולות מחאה ניתן לעשות במקום שריפת צמיגים, אך לדעתי שריפת צמיגים אולי מעלה את המודעות לציבור, אך היא יכולה גם לגרום לציבור להיות אנטי...
זה הענין, אין בררה.חמסית
זאת האפשרות האחרונה שנותרה, (אא"כ את קוראת ללא לעשות כלום אפשרות,) וכבר אין לנו היכולת להתחשב ברגשות הציבור.

[אגב, לציבור לא יהיה אנטי. כולם מתחילים לדאוג שהמצב בשדרות מתחיל קצת להפחיד, ובכלל, תסכימי איתי, שגם האדם הכי פחות איכפתי יודע כמה קטנים הקילומטרים שמפרידים בין אשקלון לת"א. ואם, יהיה למישהו איזה שהוא רגש שלילי, זה בכל זאת עדיף מהתרדמת חורף שכולם חטפו פה.]
כן, אבל לשרוף צמיגים זה עדיי'ן לא נראה לי כמו מעשהיעל =)
שראוי לבני מלך לעשות...

אבל אם זאת האפשרות האחרונה, אז אינלי מושג מה לומר...
יש הבדל בין לחסימת כביש לשריפת צמיגים!דינמית
בבקשה תגידי מה מציק לך שנוכל לענות ברצינות על אותו נושא.
אז עדיףתפוזה 1
בס"ד

שהבני מלך ישתקו ויתנו למצב הזה להמשיך?
אגב, לא הבנתי מה הקשר בני מלך.
ת'אמת אני לא בטוח עד כמה חסימות עוזרות........משמו
אולי הם באמת זה גורם למודעות ציבורית, אבל עם ממשלה כמו שלנו מודעות ציבורית לא ממש משנה משו...... אני חושב שצריך לעשות משו באזור הכנסת.... לעשות שם באלגנים... אולי אפילו לנסות לחסום שם את התנועה!
...יעל =)
אני לא יודעת מה מפריע לי בזה, זה פשוט לא נראה לי מעשה מתאים...
תפוזה - הקשר לבני מלך זה כמו שלא ננבל את הפה משום שזה לא מעשה שיאה לבני מלך לעשות, כך גם לחסום כבישים (התבלבלתי מקודם, בטעות כתבתי שריפת צמיגים..) זה לא נראה לי מתאים...
ממשלא התכוונתי שנשתוק וניתן למצב להמשך, אלא שאם יש פתרון אחר נראה לי שכדאי לעשותו, ורק אם אין בכלל אז לחסום כבישים.
...תפוזה 1
בס"ד

אבל גם אם זה לא מעורר את הממשלה לפחות זה שמעורר את העם.
יעל- זה בכלל לא קשור לניבולי פה. אז בוא נהיה יפי נפש כאלה, לא נעשה בלאגנים, ניתן למצב להמשיך (וחמסית כבר הסבירה שאין ברירה)
בוא לא נילחם בכלל, כי זה לא מתאים לבני מלך להילחם עם רובים והכול.
עם הבני מלך ימשיכו עם דיבורים כל הזמן הם מהר מאוד יפסידו מזה. הרבה דברים שהרווחנו זה בזכות שלא וויתרנו ונילחמנו. כן. נילחמנו.
יש לי הרגשה שלא הסברתי טוב. התבטאות בכתב זה לא הקטע החזק שלי.. אני מקווה שהבנת.
במקרה הזה- תפוזה צודקת. (וגם חמסית).פלספנית
בס"ד
אבל לא צריך להיות קיצוניים, לשרוף צמיגים והכל...
מי אמר שזאת האפשרות האחרונה? זאת אולי האפשרות הכי חזה שחשבו עליה. אבל אולי יש משו *עוד* יותר? משו חזק, שיעורר את העם *בלי* לחסום כבישים- מה קורה למשל עם אישה שצריכה ללדת נתקעת אי שם מאחורי טור ענק של מכוניות תקועות, בגלל חסימת כבישים?אפשר לעשות נגיד ישיבה, של כל ה"מוחות המבריקים", שיהיו בה גם פנאטים קיצוניים מאוד, גם אנשים שקולים וגם אנשיים יצירתיים.
אני אנסה להסביר את עצמי טוב יותר -יעל =)
התכוונתי (כמו שפלספנית הסבירה) שאם אין שום אפשרות אחרת שתעורר את העם, צריך לחסום כבישים, אבל אם יש אפשרות אחרת שיכולה יותר להועיל ופחות להזיק, כדאי לעשות אותה.

יש גם אנשים (שמאלנים לרוב) שדווקא בגלל חסימת הכבישים הם נגד הדבר שלמענו מוחאים, משום שזה מעכב אותם וכו', אז אם ימצאו שיטה יותר טובה - אני בעד, ואם לא אז אני נותנת אישור לחסום כבישים =)

בשורההתחתונה - ברור שצריך לפעול ולא לשבת בחיבוק ידיי'ם, אבל לדעתי כדאי לפעול בצורה שרק תועיל ולא תזיק..
זה נראה לי-החיפושית
קצת סותר את הדרך חיים שלנו!

אני לא כ"כ אוהבת לכתוב את דעותי בפורום פתוח!

מי שרוצה לא אכפת לי במסר"שים...
משמו- לחסום את התנועה זה בערך כמו לחסום את הכבישדבורל'ה
בסדר לזה התכוונתי....מה שניסיתי להסבירמשמו
זה שלחסום כביש רגיל לדעתי לא עוזר יותר מידי. אבל אם נעשה את זה באזור הכנסת זה יותר יעיל.....

עלה לי רעיון- צריך לעשות משו כמו הפגנה רק יותר רועש ועם יותר באלגן... לחסום שם רכבים,לזרוק עגבנייות וכו'. וגם להביא רמקולים גדולים ולשים הקלטה של " שחר אדום" וגם לשים ברקע רעש שם בומים.
ויש לך רעיון לשיטה כזאת?חמסית
לא, זאת הבעי'ה...יעל =)
לא הבנתי את השאלה שלך!משמו
*(מופנה לחמסית)משמו
מה קשה?חמסית
יעל=) דיברה על איזה שהיא שיטה מושלמת; יעילה כמו חסימות כבישים רק בלי החסרונות של חסימות. השאלה היחידה שהייתה לי, זה האם היא מכירה שיטה כזאת, והיא ענתה שלא.

[אגב, לא ממש שימושי כל הדיבורים האלה על שיטות שלא קיימות.]
אהה,,,, הייתי בטוח שהתכוונת אלי....משמו
גם להרוג כמו דוד זה לא מעשה של בני מלך...עמישב
מזה יעזור!!!תתחילו ללמוד לכחים!!חבל ליגרום לשינאה!אנונימי (פותח)
זאת המילה, לקחים.חמסית
הלקח העיקרי שלי מתקופת הגירוש ברמה הכללית, היא העובדה שרק באהבה לא מנצחים.
צחקן החתימה שלך מעפנה!!!!מתנחבל 2007
זה יום רביעי הזה?חמסית
כן. לענ"ד נדחה בגלל הגשם, אבל לא קיבלתי מידע.צחקן
ב"ה

בעקרון- לבדוק תמיד http://www.matesderot.co.il > אלון דוידי, המטה לבטחון שדרות.
התקשרונו לכל מי שהכרנו,חמסיתאחרונה
ואי פעם הגה את המילה 'שדרות', ואף אחד לא ידע כלום. בסופו של דבר, עשינו קצת מארבים בסביבות בגין\כניסה לעיר ולא היה כלום. לא שם, ולא בשאר הארץ.

ייבשו לנו את הצורה. אה, מר צחקן, ד"ש לר"מ של כיתות יא'.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך