תגידו בכלל כדאי לעשות שירות לאומי? לשם מה ולמה?אנונימי (פותח)
למה בדיוק זה טוב? ולמה זה עוזר? לא עדיף ללמוד מקצוע בשנים הללו או להתחתן?
הרב אליעזר מלמד כתב על כך ברביבים בעיתון בשבעאנונימי (פותח)
נראה משם שצריך לחשוב פעם נוספת לפני שהולכים לשרות לאומי
קישור:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.asp?cat=855
למה?הודיה מהדרום
זה יהיה לי טוב לתת מעצמי, ולילדים (אני בונה על ילדי חינוך מיוחד) זה יהיה טוב, ובכלל-אם קיבלת פטור מהצבא זה לא פוטר אותך משירות לעם שלך.
זה למה.
תגידי הסתכלת בקישור שצרפתי?אנונימי (פותח)
כןהודיה מהדרום
ואני עדיין בעד.
כן?אנונימי (פותח)
אם הסתכלת אז איך הצלחת תוך 3 שורות לענות על הטענות

האם למדינה יש תועלת בשרות לאומי בלתי מקצועי לעומת עבודה מקצועית בשכר?

האם לילדים להם את רוצה לעזור זה עדיף?

האם לך לא יועיל יותר ללמוד כעת מקצוע? או לעבוד?

ובכלל "זה לא פוטר אותך משרות לעם שלך" למה להתחתן זה לא פוטר הרי ממצוות עשה שהזמן גרמן זה פוטר מזה זה לא יפטור? למה אחת שאין לה רכוש כלל צריכה לתרום את מה שאין לה? האם צריך לתרום דוקא דרך גוף מאורגן? הרי אפשר לעזור באופן עצמי בכל מקום עזרה זהה לשרות לאומי תוך הלימודים!

לזה גם יספיקו ארבע מילים או שהתשובות שלך לוקות ברדידות?

דבר ראשון-אל תזלזל בי.הודיה מהדרום
כי אם זו הגישה כלפי-אתה לא שווה את התגובות שלי.
דבר שני, לגבי חתונה-זה במילא לא יקרה ב10 השנים הקרובות.
דבר שלישי-לרוב התקנים של השירות ממילא לא יתנו לעובד מקצועי.
דבר רביעי-יש מקומות שזה גרעין בנ"ע, ממי אתה מצפה להדריך שמה?
דבר חמישי - בשביל לעבוד צריך ללמוד ובשביל ללמוד צריך כסף, ובשירות הבת שירות מקבלת מענק (וממש לא בגללו אני עושה.)
ודבר אחרון-אני לא בטוחה שזה לא יהיה טוב לילדים מישהי שתהיה טיבעית איתם, ולא אחת שלמדה.
תשובות לפי הסדראנונימי (פותח)
א. אין בכוונתי לזלזל בך. אבל, תשובתך היתה לא מובנת!
ב. חבל שזה לא יקרה בעשר השנים הקרובות, למה?
ג. אם לא יתנו תקנים צריך לבדוק כפליים שמא מדובר בעבודה מיותרת משהו.
ד. מה זה? אם הבנתי למה הכונה אז איני רואה מדוע לא ידריכו שם סטודנטים ואנשים צעירים-עובדים.
ה. בשביל לעבוד לא צריך ללמוד!! יש עבודות שצריך ללמוד לקראתן. המענק הזה כל כך קטן יחסית לזמן. אם איני טועה 10,000 לשנה כאשר בו בזמן היה ניתן להרוויח יותר מ 3,000 ש"ח לחודש שזה בסוף 40,000 פי 4 ומספיק לתואר שלם!!!
ו. א. זו האשמה כבדה על מי שלמדו ומלמדים, את טוענת שאלו שלמדו כבר איבדו את הטבעיות שלהן, זה לא אמור להיות כך אלא צריכים ללמד לפתח את היכולות ולא למחוק את חלקן. נשמע לי שזה לא קורא ברוב המקרים.
ב. גם אם זה טוב יותר לילדים לא ראוי לשקול שוב האם זה שווה את הנזק?
אני מפלאפון,הודיה מהדרום
כך שאולי בתגובה לא אזכור את כל ההערות. אבל ככה:
לגבי חתונה-זה דוחה אותי. ככה שזה לא בא בחשבון, לגבי עבודה-אני לא מסוגלת כמעט לשבת וללמוד. אם לא שירות לאומי-אז אני לא אעשה כלום בשנה הבאה.
זה לא משנה מה נראה לך לגבי הטיבעיות, אלא העובדות בשטח.
ולא, התקנים של השירות לא מיותרים, מדריכות באולפנא בלי תקציב כמו שלי, למשל, עוד מישהי שתוכל להאכיל את הילדים בגנים של שיתוק מוחין, ועוד.
ולגבי בנ"עהודיה מהדרום
בגרעין שבדקתי צריך להשקיע המון, אני לא בטוחה שסטודנט בתקופת מבחנים, למשל, או אדם שעסוק בעבודתו, יהיו פנויים לזה יותר מידיי.
חתונה דוחה?אנונימי (פותח)
את רב הבנות חתונה לא דוחה. רבות יכולות לעבוד או ללמוד. במקרה הפרטי שלך כפי הנראה אין לך אפשרות (נניח) לעסוק באחת האפשרוית הללו. לקחת מקרה פרטי ולפיו ענית על כל המקרים?
בת שלא מפחדת מחתונה או שיכולה לעבוד או ללמוד האם לה עדיף שירות לאומי?
עצם זה שאת מתחתנתאנונימי (פותח)
צריך להפעיל את המוח, ולא לענות קטגוריתמשה
כל אחת (ואחד, במקרים אחרים) צריך להפעיל את המוח ולחשוב מה מתאים לה.

רוצה להיות רופאה?
שנה בתור ""מזכירה רפואית"" כבת ש"ל יכולה מאוד להועיל לה.

רוצה להיות מורה?
בחירת ש"ל מתאים תוכל לעזור לה להחליט אם זה באמת מה שמתאים לה.

מעבר לזה, הש"ל מהווה סוג של "כרטיס כניסה" במקום בו ישנן הטבות או העדפות ליוצאי צבא.
וזו אולי הסיבה האמיתית בגללה הוא קיים. יבוטל גיוס החובה לאלתר.
אה כן משה? בגלל זה עוים שרות לאומי?אני..
אתה יודע מה? אכזבת אותי.

גם שרות לאומי שאמור להיות נתינה ( ולנבוע מתוך אצון אמיתי לנתינה) לעמ"י גרידא הופך להיות משהו מהול באינטרסים אישיים?

לא, זה ממש לא ככה.
ש"ל עושים כי זאת הזדמנות נהדרת לתרום את כל כולי במשך שנה שלמה או שנתיים למען עמ"י.
ולא, זה לא שהתרומה הכללישראלית שלי אמורה להצטמצם לד אמותיהן של שנתיים או לד אמותיה של שנה, ולתרום לכלל ישראל תמיד אפשר ורצוי, בכל שלב בחיים- וכל דבר צריך למצוא את הכלל- גם בלהקים בית וללמוד, ולעבוד וכו'. ובכ"ז- השנתיים האלו הן הזדמנות מעולה לתת את כל כולי, ולהקדיש את כל כולי במשך פרק זמן רק לעשייה ולנתינה.

כמובן שמקבלים המון דברים גם ברובד האישי- כמו עצמאות, בניה אישית מתוך התמודדות עם דברים שלא התמודדתי איתם עד כה וכו', אבל אלו דברים נילווים ולא העיקר. ובטח שלא בגלל זה אני אלך ואעשה ש"ל.

*עושים *רצוןאני..
וצריך לחשוב גם אם כדאי בכלל לעשות שירות לאומיאנונימי (פותח)
מדבריך נראה כאילו חייבים ללכת אך אפשר לבחור לאן בדיוק ולא ענית לשאלה העקרונית האם בכלל ללכת לשירות לאומי
דון קישוט- את או אתה, לא משנה-אסתרי'האחרונה
התשובות שלך לוקות בתוקפנות. להירגע קצת...
ויש עוד נק' שאותה לא הבאת- מעבר לחישובים הפרקטים אם כן טוב לא טוב יעיל או לא- לבת עצמה זה טוב, (כמובן לא לכולן- והיום ב"ה יותר תופסות את עצמן ומחליטות עצמאית לא כמו כל הזרם) - לבת עצמה זה טוב כי זה תורם המון להתבגרות, לניסיון חיים, יציאה מחוץ לבית, בניית האישיות (תכונה שלמי שמתחתן רצוי מאוד מאוד שיהיה, ולא כולם בגיל 18 כ"כ בוגרים)
הרב שלי באולפנא אמר לנו אז המון: אל תגידי לי שאת הולכת לשם כי זה חשוב או את רוצה לתרום לעמ"י- תגידי ששם את תתפתחי בצורה הטובה ביותר, שזה מקום טוב שאת רוצה להיות בו. - זו כנות וזו אמת.
ולא צריך להיתפס לסטיגמות.
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך