שרלוק הולמס ועוזרו ד"ר ווטסון יצאו לבחוץ ביום בהיר והחלו בחקירתו של דבר מה מסוים..הם,ראו שמאוחר, החליטו לפרוש את שקי השינה שלהם וללכת לישון. לאחר זמן-מה שרלוק שאל את ידידו,-ווטסון.מה אתה רואה למעלה?! ווטסון,שרצה להרשים את שרלוק התחיל לשפוך את ידיעותיו.:
"מבחינה אסטרונומית,יש כאן מיליוני כוכבים. אולי בליוני..
מבחינה כרונולוגית,אני סבור שעכשיו השעה שלוש לאחר חצות.
מבחינה אמונית הייתי אומר,שיש כאן אחד.-שהוא כל-יכול ואנחנו רק יצורים קטנים בעולמו הגדול..
מבחינה מטאורולוגית-אני חושב שיהיה לנו יום יפה מחר..
קם שרלוק ואמר. ווטסון!! אם אנחנו רואים את הכוכבים,כנראה שגנבו לנו את האוהל!!!!!......"
-{עכשיו צוחקים....(:}
הרבה פעמים בחיים שלנו, יש לנו מצבים שאנחנו מאוד מקובעים לדבר מסוים,-אנחנו לא מנסים לחשוב מעבר..לחשוב קצת אחרת. אנחנו חושבים אותו דבר כל הזמן-כי זה המוכר והידוע..החשיבה היצירתית,היא בעצם הסתכלות באופן שונה, באופן אחר, אולי אפילו קצת באופן קיצוני. אך נחמד מאוד למדי.(:
לפניכם כמה חידות מתוך סדנא לחשיבה יצירתית,הנועדה לעורר אצל אנשים את הנקודה הזו.-(אם שמים לב, ובמחשבה שניה, הנקודה הזו יכולה לעזור בכל דבר בחיים..!!בכ-ל דבר..) אז אולי יש כאן חידות שדורשות חשיבה קצת אחרת, ואולי גם הכנסתי לכאן מסר סמוי על השימוש בזה היכול לעזור ולשפר נקודות הסתכלות בחיינו-אבל אני באמת מאמינה בזה.. (:
בכל חידה מסתתרת ביטוי או מטבע לשון.אז...--
תחשבו אחרת,תהיו פרועים ומוזרים..זה הפונקציה להגעה לתשובה..בהצלחה!!
1. בו(עם חולם מלא..הכל עם חולם.)
בו
בו
בו
בו
בו
2. E
abcd
lmnop
3. M
mmmmm
mmmmm