כדאי לקרואיהודי!

בס"ד

אלו שאלות שנשלחו על ידי נערה מאולפנה אחת לרב שמואל אליהו שליט"א, הרב של צפת.

----

כבוד הרב.
הצילו!!
היום נודע לי שאני בהריון כמעט חודש. אני מסובכת עד העצם. אני בהריון. אני לא יודעת מה לעשות? אני בהלם!!
לא יודעת איך זה קרה לי. דוקא פעם הייתי שומרת נגיעה. שמרתי על עצמי. מה קרה. רק אחזנו יד ביד. אחר כך התחבקנו קצת ליד הבית. ונפלתי. חשבתי שאוכל לשמור על עצמי. הייתי בטוחה בכך. פתאום לא יכולתי לעצור לא אותו ולא את עצמי. ועכשיו אני מרגישה כל כך מושפלת וכל כך מלוכלכת.
אני יודעת שאפשר להפיל. אבל לא רוצה להפיל!!! ראיתי פעם סרט על תינוק ברחם אימו. ואז החלטתי שלעולם אני לא אפיל. זה ממש רצח!!. אני לא אהרוג את הילד הזה. הילד שלי (?) עשיתי כבר שטות אחת וזה מספיק ויותר מידי.

כבוד הרב. אני ממש מרגישה טיפשה. כשקראתי את כל התשובות שהזהרת מנגיעה ולא ללוות בלילה, לא הבנתי אותך. חשבתי שאני חזקה. אני באמת נחשבת לבחורה חזקה. והנה נפלתי. עכשיו החיים שלי הרוסים. עזור לי!! מי יתחתן איתי כשיש לי ילד מחוץ לנישואין?
והבחור (האבא) הוא עוד לא יודע כלום. אני לא יודעת אם לספר לו או לא? מה לעשות? אולי הוא לא ירצה אותי בכלל. אם הוא יגיד לי שזה אולי ממישהו אחר. אני אתאבד!!
האם לספר להורים?
מה יגידו החברות בכתה?
מה יגיד הבחור?
אנא, הרב תעזור לי!

תשובה:

בס"ד

קודם כל "מזל טוב".
לא כל אחת זוכה לזה להביא ילד לעולם. חיים חדשים. עולם חדש. החיים מתחילים לפעום בתוכך. עוד מעט תתחילי להרגיש את התינוק וזה הדבר הכי נפלא שבעולם. עוד מעט תהיי אמא.
אני יודע שזה לא הזמן המתאים לך. זה משבש לך את כל התוכניות שתכננת לחיים. אבל כל התוכניות הללו אינם רק המסגרת של החיים. את הולכת לעסוק עכשיו בעיקר העיקרים -
בחיים עצמם.
זה לא כל כך נורא להיות אמא כל כך מוקדם. הסבתא שלי התחתנה בגילך והיא הספיקה הרבה בחיים. היתה מלומדת וחכמה ובעלת מוסר וראתה נינים ובני נינים. רק היום חושבים שאת ילדה משום מה. במאות ואלפי השנים האחרונות - זה היה גיל תקני להיות אמא. רק הבעיה היא שאת לא נשואה.לצערי היום זה כל כך מקובל להיות חד הורית. ואע"פ שבדרך כלל אני לא מעודד דבר כזה - עכשיו זה מועיל לך לקבל החלטה ולחיות כמו שצריך.

אני לא משכנע אותך להתחתן כיון שאני לא יודע אם הבחור הזה ראוי לך. צריך לבדוק בשיקול דעת - זה לא מוצדק להתחתן עם בחור רק בגלל שאת רוצה שיהיה לתינוק לך "אבא". העיקר שיהיה לך "בעל" שהוא "בן אדם". שיכבד אותך ויפרנס אותך בכבוד. שיאהב אותך ולא יחיה איתך בחוסר ברירה.

אם האבא האמיתי הוא טוב - צריך לבדוק בשיקול דעת טוב מתי חתונה? אבל אל תפעלי בפזיזות.
עוד דעי לך את לא חייבת לו כלום!! אם את רוצה ספרי לו. אם את מפחדת שהוא לא יעמוד בזה - אל תספרי לו. הוא עלול להחליש אותך וללחוץ על הפלה. הוא עלול להעליב אותך. לכן חשיבי היטב לפני שאת מספרת לו. אולי עדיף לספר לו בנוכחות מישהו שלישי. אולי יותר מאוחר.
אל תמהרי - ספרי לו בזמנך החופשי.
מתי שנוח לך!!
את לא רוצה - אל תספרי בכלל. את לא חייבת לו כלום!!
אם זה יעזור לך - ספרי לו.
אם את לא בטוחה - חכי קצת עד שתשקלי באופן יותר רציני את הענין.
*** גם להורים את לא חייבת לספר מיד היום. צריך לדעת איך לספר?
למי לספר ראשון לאבא או לאמא?
מי יספר להם את או אולי מישהו שלישי?
גם הדבר הזה צריך להעשות בשיקול דעת.

*** עוד דעי לך את לא צריכה לספר לשום חברה. זה עלול להיות שיחת בית הספר שלך וזה סתם בושות מיותרות. דלגי על זה.
ספרי רק לחברה שאת בטוחה לחלוטין שהיא לא תספר את זה אפילו לא לחברה אחת. ואם אין כזה - אל תספרי לחברות כאלה.

*** אני מציע לך לעבור את ההריון רחוק מהבית. יש אכסניות מיוחדת בכל הארץ אני מכיר אחת בצפת שמטפלת בבנות שבהריון עד הלידה. נותנת להם בית ואוכל ומקום שקט. בנתיים את יכולה להשלים את הלימודים במקום שאף אחד לא מכיר אותך ולא מציק לך ואת לא חייבת חשבון לאף אחד.

*** יגידו לך שאחר כך את יכולה לתת את הילד למשפחה אומנת. אבל הנסיון שלי מלמד שאחרי הלידה לעולם לעולם לעולם האמא לא מסכימה להפרד מהילד שלה. לעולמים.

אני מברך ומחזק את ידיך בהחלטה שלא לעשות הפלה
זיכרי. הרבה אנשים חלשים ינסו לעודד אותך להפלה. הם מפחדים מזה. הם מפחדים מהעומס הרגשי החברתי והרוחני שיפול עליהם. זה חשבון שלהם - לא שלך. את צריכה מי שיעזור לך ולא שיחשוב על הכבוד שלו שיפגע. או על העומס הרגשי שלו. הוא לא חושב אם תפילי - את תשארי עם נקיפות המצפון.

היי חזקה!!
ה’ עימך!!
בהצלחה.

התשובה נענתה על ידי הרב שמואל אליהו

ברכה והצלחה

--

שאלה.

שלום הרב

אני זאת ששאלתי מה לעשות כי אני בהריון מחוץ לנישואין.

ובכן קודם כל תודה - עזרת לי מאוד!! נתת לי מבט אחר על המציאות. לא להלחץ, לא לרוץ בבהלה ופחד, לא לעשות שטויות.
ובכן הייתי חייבת לחלוק את הסיפור הזה עם מישהו. והתשובה שלך ושל שאר המגיבים קצת עזרה לי. אני רוצה דרכך להודות לכל מי שתמך וסייע לי.

האמת היא שכשראיתי את התגובות על שאלתי קצת נלחצתי. הרגשתי חשופה, כולם כעת יודעים על סיפורי. ידעתי שאף אחד לא מכיר אותי, ואין שום סימן היכר או דרך לזהות מי אני, אבל זו הרגשה. אבל בסוף זה היה בשבילי הכי טוב. גם תומכים וגם אף אחד לא יודע מי אני.
אבל הייתי חייבת מישהו אנושי לחוק עימו את הרגשות הסוערים ולא רציתי לצער את ההורים ובטח לא רציתי שכל הכיתה שלי תדע. החלטתי לספר לחבר שלי (רק היה!!) לאבא של התינוק.

כבוד הרב התברר לי שלכל מילות האהבה הגדולות, לכל המילים היפות שהוא אמר לי כשהוא רצה להנות מגופי לא היה כיסוי.
סלח לי אם אומר שהתברר שהוא בכלל לא "גבר" - רק שפן קטן!!
איזה פחד נפל עליו! רחמנות. "תלכי מיד להפיל" הוא אמר לי. ניסה לשכנע, לאיים, ללחוץ, כאילו אני שפחתו הנרצעת. הבנתי את מה שכתבת בתשובתך - הבנתי שהוא דואג לעצמו. שלחתי אותו לכל הרוחות בבעיטה ארוכת טווח. ואיימתי עליו שאם הוא מספר למישהו אני תובעת אותו על אבהות ובדיקת רקמות וכד’ - וכעת לדעתי הוא לא יפתח את הפה לעולם.
לעצמי אמרתי שאני לעולם לעולם לעולם לא אוותר יותר בכל הנושאים האלה של צניעות. לא אאמין למילים של הבנים. לא אתן להם לא יד ולא לטיפה ולא דחקה ולא סתם טפיחת כתף. כלום כלום כלום.

לא אאמין למילים החלקלקות שלהם - אני כבר יודעת - אין לזה כיסוי.

חותמת בדמעות
תודה תודה תודה.

תשובה:

בס"ד

קורא בדמעות את מכתבך. ורוצה לומר לך: "חיזקי ואמצי".

את צודקת בתחושתיך. וזה לא הזמן לומר לך את מה שאכתוב בהמשך המכתב. קיראי אותו בזמן אחר כשתהיי יותר רגועה.

יש גברים אמתיים. יש בעלים אוהבים. יש אנשים נאמנים. זה לא אלה המרפרפים מבחורה אחת לשניה. הם אלו שאוהבים באמת ומתחייבים לחיים, לפרנסה, לכבוד, לאהבה, להיות רק לך, לתת את הכל שיש להם, וכל זה נעשה בחופה וקידושין.

יש דבר כזה. אולי את לא בזמן מתאים לשמוע על כך אבל שימרי את המכתב הזה וקיראי אותו בזמן המתאים. הוא נכון.

חזקי עד מאוד!!

ברכה והצלחה

--

שאלה.

אני זאת שכתבה לך את הסיפור על ההריון שהיה לי מחוץ לנישואין

כבוד הרב
אני כותבת לך בדמעות מהמקום בו הפסקתי.
זה נגמר.

היתה לי הפלה טבעית.
הקב"ה כנראה ריחם עלי. אבל אני טפשה - כולי דמעות.

אני לא יודעת אם זה על מה שקרה לי או על הילד שהיה לי כמעט. הוא כבר לא חי - נדמה לי שכבר התחלתי לאהוב אותו, את הילד שהתחיל להתרקם במעי.
לא יודעת מה לומר. אולי אלוקים ריחם על הילד הזה, שלא יבוא לחיים בלי אבא בלי משפחה תומכת.
לא יודעת.

אני בוכה וסומכת על אלוקים. הוא בטח יודע מה שטוב לי ולו.

אני רוצה לומר לו: "אלוקים אני אוהבת אותך. אני מקוה שאתה מקבל את תשובתי".

תשובה:

בס"ד

ה’ איתך!
חיזקי ואמצי!

בהצלחה

ברכה והצלחה

וואו זה מרתק! תודה!פלפלתי
אויי גוועלד!!מופי=]]
בס"ד

אמאלה איזה מסכנה לרחם עליה...

מאיפה אתה מוצא ת'דברים האלה?
טוב בכל מקרה... אולי אנשיםמופי=]]
בס"ד
פה יפנימו משו...
מדהים !!!!!!!יונה
מאז שהתחלתי לשמוע על הרב שמואל אליהו שליט"א ,אני רק מתפעלת ממנו יותר ויותר בכל פעם מחדש .

תודה לך ,"יהודי", שהבאת את ההתכתבות הזאת,באיזה אתר מצאת את זה ?

ולבחורה היקרה ,
אני מצטרפת לברכת "חזקי ואמצי",ומאחלת לך להקים בית נאמן בישראל עם הרבה ילדים שמחים.

ואם יש כאן עוד בחורה שעוברת תהליך דומה, אני רוצה לספר לכם שאני מכירה בנות שעברו את זה,והיום הן אמהות מסורות ומאושרות.

שלא תעיזי לעשות הפלה !!!!!!
את תסחבי צלקות נפשיות וגופניות לכל החיים.
פני לאגודת "אפרת",או לאכסניה בצפת שהרב אליהו דיבר עליה,הם יעזרו לך !

בהצלחה !

לא קראת עד הסוף..אני12345
הייתה לה הפלה טבעית.
מקסים הרב אליהו!אני12345
מקרה כואב עם המון אהבה והבנה.
מדהים, מפחיד ושוב מפחיד!..ישה"ז=]
ואי כמה צריך לשמור על עצמינו.. כל אחד ואחת!!!
שבאמת ח"ו לא נגיע למצב כזה!!..
דוגרי.. אם ח"ו הייתי מגיעה לכזה מצב.. הייתי מתאבדת!!...
שנזכה לשמור על עצמינו..!!
אמ...דינמית
תגידו, זה אמיתי הסיפור הזה?
כי אם כן, בזכות זה יש לנו אלפי שיחות על שמירת נגיעה.
איזה רב חמוד!!!! איזה בחורה חזקה. כמה מסרים. אניS.C2
על סף דמעות!...
אישיתמשה
אני ממש לא מאמין לסיפור הזה. הוא נראה לא מי יודע מה אמין
אתה לא יכול להגיד שזה לא אמיתי(admin)אנונימי (פותח)
יש לי שכנה בת 17 עם ילד....והיא נשאר לבד..היא ממש אומללה תחשוב מה חושבים עליך....
אז אי אפשר להגיד שזה לא נשמע אמין...

אתה צריך להיות מציאותי
לא אמרתי שזה לא יכול להיותמשה
רק אמרתי שהסיפור כמו שהוצג - לא אמין.
אבל למה לא אמין!!!!!????????אנונימי (פותח)
הסיפור אמיתי!יהודי!
אני בסך הכל העתקתי מתוך השו"ת של אתר מוריה:

http://www.moriya.org.il/shut/indexid.asp?id=3946

בקיצור, צריך להיזהר.

יהודי! יקר- (ולכולם.תקראו למרות האורך טוב??)אנונימי (פותח)
זה באמת מכתב מאוד מרגש ונוגע ללב אבל אפשר לשמור על קצת יותר צניעות. זה מכתב שבנות יכולות לקבל בסמינריון באולפנא אבל אין צורך שה ייופיע פה בערוץ 7 בפורום שכל ילד בן 9 יכול להכנס אליו. זה לא פורום לאנשים עם בעיות צניעות חמורות. בשביל זה יש סמנריונים, רבנים, יעצים, פסיכולוגים, חברים ומסרים אישיים. אני לא אומרת שצריך לברוח מהבעיות אבל לא פותרים אותם בדרך של הבאתם לדיונים פומביים ללא כל מטרה מוגדרת בסוף וללא כל ביקורת (בעצם יש כאן מנהלת....לומשנה..), בדיוק כמו שלא מטפלים במחלות במכולת. לכל דבר יש מקום...
סליחה אם זה נראה ניסיון להתקפה כי זה לא הכוונה... רק תשתדלו לשמור על קצת יתר צניעות כי גולשים כאן אנשים ב כ ל הגילאים...
אז שיהיה לך ערב ממש טוב, ושכייח על הכוונות הטובות....
ב"הצלחה בהמשך לכל חברי הפורום (וגם לי...)
זה נכון שגולשים מכל הגילאים..יהודי!
אבל כתוב "נוער וגיל ההתבגרות".
ולנוער וגיל ההתבגרות זה מתאים. זה תמיד טוב לחזק, ואני לא רואה בעיה עם הצניעות בזה. זה דברים שלצערנו יכולים לקרות ממש, וכבר היו דברים מעולם ואני יודע על מקרה שבנאדם ממש צדיק (לא רק נראה צדיק.. מישו באמת באמת בן תורה) שנפל בזה ו..זה מה שקרה. זה בא לחזק, ויש פה מה לחזק.

וגם לפורום "זוגיות" יכול להיות שיכנס ילד בן 9. בגלל זה נסגור את הפורום?

תודה על ההערה, וב"ה שנזכה לשמור על צניעותנו!
לדעתי זה לא מתאיםננסי
אני חושבת שזה לא מתאים להביא מכתב כזה לפורום מפאת צניעות. אפשר לדבר על כל מיני דברים פה אך בצורה עדינה. אני חושבת שאנשים לפעמים מעלים נושאים בפורום להיות קצת פרובקוטורים (זאת אומרת בכדי לראות את התגובות) וזה לא תמיד מתאים לקבוצה שלנו. ולפעמים יש אנשים מבחוץ שנכנסים לפורום כדי להרוס. אז אני מבקשת לחשוב לפני שכותבים. אפשר גם להתייעץ אתי אם יש ספקות כן או לא להעלות נושא. וכמובן, אפשר להתייעץ אתי במסר אישי בכל נושא.
אני לא מאמין שהרב אמר דבר כזה....אנונימי (פותח)
אם היא לא תתחתן ותהיה אם חד הורית הילד יהיה ממזר ולא יוכל להתחתן עם אף אחד אז למה להרוס לו את החיים
מה????????????????????????????????????????????????ישי ויזנר
זה ממש לא ממזר.
ממזר זה עם מישהי נשואה בוגדת בבעלה ונולד להם מזה ילד, לא יכול להיות ממזר לרווקה.
נכון!...ממש אהבתי את מה שהרב כתבS.C2
ובנוגע לצניעות-לדעתי זה בסדר...
גם לדעתי זה בסדר~H.L~
אי אפשר להיתעלם מזה כן זה קורה ואנשים צריכים לדעת את זה ולדעתי אין בעיה עם זה שאמרתם שזה לא צנוע איך שכתוב
ברור שהנושא הזה מאוד מסובך ורגיש אבל-שבונץ'
לפי דתעי הנושא הועלה בצורה עדינה,הוא באמת שיקף את המציאות העוגמה של אותה בחורה,אבל בצורה הכי עדינה
אז אם זאת העדינות אז בואו נשמור אותה למקומות יותראנונימי (פותח)אחרונה
צנועים בבקשה...(:
טוב?
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך