שלום לכולם וברוכים הנמצאים...הרגע חזרתי מusa !!!!
אז ככה...: הטיול התחיל ככה..{יום רביעי יב' אב.5:15 בבוקר} התעוררתי לבוקר רגיל...קצת מעונן אבל לא נורא ...התפללתי אצל הפרסים לייד הבית בנץ ואח"כ חזרתי הבית להכנות אחרונות...אחי הקפיץ אותי ואת אבא שלי ואת דוד שלי ואת בן דוד שלי לנתב"ג ששם עשינו צ'ק אין וכל הדברים האלה שלפני הטיסה...
טסנו בחברת continental חברה אמריקאית גדולה ובין ה3 הטובות בעולם.... ואני מבין למה...הכיסאות ממש מרווחים והשירות בסדר ...האוכל לא משו<גלאט כושר> הטיסה עברה מהר יחסית והגענו לניו יורק ב4 אח"צ ולקחנו מונית למלון...מלון גולדן טוליפ איןן -מיקום מצוין במרכז מנהטן ממול יש מסעדה חלבית כשרה ומאחוריו מסעדה בשרית
בערב הלכנו לטמייס סקוור מקום יפה מלא במסכי פלאזמה וlcd של כל מיני חברות שמפרסמות שם...למחרת הלכנו ברגל לאימפייר סטייט בילדינג (הכי גבוה בניו יורק) ועלינו שם לקומה 80 ...יש שם תצפית על כל ניו יורק...נסענו באותובוס קומותיים של תיירים בכל ניו יורק ושטנו לגשר ברוקלין ולפסל החירות...ולמחרת (יום שישי) טסנו ללוס אנג'לס
הטיסה ללוס אנג'לס ההיתה בסדר {אע"פ שהרעיבו אותנו...מזל שבעל המסעדה החלבית בניו יורק נתן לנו בייגל בחינם)...כשנחתנו נפגשנו עם אחי ובת דוד שלי...היה ממש מרגש...משם נסענו לבית החדש של בת דודה שלי ששם ישנו כל השבוע וחצי שנשארו...
השבת היתה ממש טובה... כל התפילה בערב שבת (בבית כנסת ישראל אחים באזור הוואלי) ישנתי בגלל ההפרש שעות...למחרת הלכנו לבית כנסת אחר(קהילת שערי ירושלים) בגלל שהתעוררנו מאוחר ...בית כנסת הזה יותר טוב לפי דעתי- מודל בית כנסת מולדת בב"ש רק של ספרדים- אנשים נחמדים ...הזמינו אותנו לקידוש וסעודה שלישית.
ביום ראשון נסענו לסן דייגו לסי וורלד (עולם הים) שם ראינו מופע של ליוויתני "שמו ואת כל שאר חיות הים והקוטב.לאחר מכן נסענו לסייור באזור הדוונטאון והנמל של סן דייגו וראינו שם את נוסת המטוסים האמריקאית – המידוואי- אונייה –ענקית- עם כל המטוסים עליה ומשם חזרנו ללוס אנג'לס.
ביום שני ההינו בבברלי הילס –השכונה שבה גרים כל העשירים והכוכבים של הוליווד יש שם חנויות יוקרה וסוכנויות רכבים של לאמבורגיני ופרארי וראינו את המלון שבו צילמו את הסרט "אישה יפה" ומשם נסענו להוליווד לשדרת הכוכבים ששם מצאנו את הכוכב שk ג'קי צאן ועוד מלא שחקנים ומפורסמים. בלילה נסענו לרדווד- עיירה ליד סן פרנסיסקו ששם ישנו 2 לילות.
ביום שלישי על הבוקר אכלנו פול מצרי שאבא ואמא שלי הכינו בתנאי שטח- בת דודה שלי וחבר שלה לא ידעו מאיפה זה בא להם כי הם רגילים לא לאכול כמעט כי אין מי שיבשל להם ובכלל כל הנושא של האוכל בכל הטיול היה מאוד מאורגן.ומרדווד נסענו לסן פרנסיסקו-עיר מאוד יפה אבל האנשים שם ...איך נגיד...מתרוממים-בכל מקום דגל של מצעד הגאווה. ושם טילנו בנמל- בפיר 36 שנמצא מול הכלא המפורסם- אלקטרז. משם עשינו שייט מסביב לאלקטרז ולגשר הזהב.אחרי זה טילנו ברחובותיה המשופעים (רחובות שעולים ויורדים עד ל40 מעלות). ההינו ברחוב הפרחים שברחוב לומבארד-רחוב שהולך בזיגזיג מבשטח הריק יש פרחים. משם הלכנו למוזיאון המדע של סן פרנסיסקו- המקום שבו נפגשו האבא והבת בסרט "הבריחה מאלקטרז". ואז הלכנו למסעדה כשרה בציינה טאון וסירנו שם. וואז נסענו על גשר הזהב לעיירה סוסוליטו-עיירת אמנים צייורית רק חבל שההינו שם בלילה ולא ראינו כלום. ושמם חזרנו לישון ברדווד.
יום רביעי-בבוקר קמנו שוב לריח פול.מרדווד נסענו לכיוון הים- לכביש מס' 1 של קליפורניה שבוער בדרך ציורית על האוקיינוס השקט. בדרך עצרנו בחנות לציוד פיינבול וציוד לחימה וקמפינג-חנות מדהימה אפילו היה שם את הסמל של הצנחנים הישראלים- העובדים בחנות התלהבו מזה שאנחנו מישראל והם אמרו שהם מאוד אוהבים את הצבא הישראלי. נסענו על כביש 1 דרך העיירות כרמל ומונטריי עד שהחשיך ואז עלינו על ה"פרי וואי" הכביש המהיר 101 (בדרך הלוך נסענו על הפרי וואי 5 שהוא הכביש הכי גדול בקליפורניה).
יום חמישי ההינו ביוניברסל סטודיו- איפה שיוצרים את הסרטים שרק וכו'...יש שם פארק עם רכבות והדגמה איך עושים סרטים –שם ההייתה לי הפדיחה עם המומיה שיוצאת עם סכין במנהרת הרוחות. ראינו שם מופע של אופנועי ים עם פיצוצים זיקוקים ואש-היה ממש יפה.
שישי-שבת: הלכנו לסנטה מוניקה- עיירה ליד לוס אנג'לס – מקום יפה...הלכנו לשם בעיקר לקניות ...חזרנו הביתה לבישולים של שבת והשבת עברה כמו הקודמת
ראשון-שני הלכנו לדיסנילנד –והתאכזבנו מהרכבות שם כי אין בהם לופים ובתור פיצוי הלכנו לsix flags ביום שני –זה –הפארק- יש שם רכבות מכל הסוגים שמגיעות ל120 קמ"ש ול12 לופים- כמו שאמר חבר של בת דודה שלי –לא בנוי לגוף האדם... קיצר ממש נהננו שם. ובלילה טסנו חזרה לניו יורק- היתה פרידה ממש מרגשת מאחי ומבת דודה שלי.
בניו יורק נסענו לרבי מילובאוויץ בברוקלין ששם התפללנו ערבית וסיירנו שם...אכלנו שם ארוחת בוקר ונסענו למנהטן לפגוש חבר של דוד שלי.ומשם נסענו לשדה התעופה ומשם לארץ...בטיסה התפללנו ערבים במטבח של המטוס-הצתופפנו 20 איש בתוך חדרון של 3*3 מטר וגם שחרית התפללנו שם.