אח בדיכאון- עזרה מקצועיתאנונימי (פותח)

יש לי אח בן 16 בערך שמרבה להסתגר בעת האחרונה עם עצמו, שוכב לו בחדר חשוך ולא יוצא, למעט צרכים מינימאליים.

הההורים שלי כמובן מודעים למצבו ולגורמים לכך והם משוחחים איתו (אם כי לפעמים כשיוצא לי לשמוע את שיחותיהם אני אומרת לעצמי שאני הייתי נוהגת אחרת בתור הורה..), ואחד הגורמים הוא כנראה תחושה של חוסר יוצלחות בחברה בעיקר והוא מרבה לדבר על רצונו לעזוב את מוסד הלימודים בו הוא לומד כרגע מתוך מחשבה שאולי זה ישפר את מצבו.

חשוב לי לציין שהתקופה הזו מתפרסת על פני חודש ויותר, ורק בשבוע האחרון אני שמה לב שהוא לגמרי לא מתפקד (כמו שתיארתי בהתחלה) והוא נראה כמו סמרטוט אדם.

כואב לי מאוד לראות אותו במצב כזה ואני חושבת שאני כן איכשהו יכולה לעזור (עבדתי עם ילדים במצבים גרועים יותר), רק הייתי רוצה לקבל ייעוץ (מקצועי בעיקר) איך לעשות זאת כי אני יודעת שזה מצב רגיש וכל טעות עלולה רק להחמיר את המצב.

חשוב לי מאוד להדגיש שהקשרים שלי איתו ממש לא טובים והיו תקופות שלא היתה ביננו מי יודע מה סימפטיה...

אשמח מאוד לעזרה.

בת כמה את?אנונימי (פותח)
חוצמיזה,אולי תנסי את לדבר איתו, לפעמים זה עוזר!
או שתנסי לעשות לו משההו שאת יודעת שישמח אותו....
בהצלחה!
לא סתם ביקשתי עזרה מקצועית...אנונימי (פותח)
השאלה היא בת כמה את?!

המצב הרבה יותר מורכב ממה שאת מסוגלת להבין, ולכן רציתי שאיש מקצוע (הכוונה בעיקר למנהלת הפורום) שיש לו ניסיון ויכול לראות את התמונה בפרספקטיבה רחבה יענה לי.
תשלחי לה מסר"שאש מאנשים קרים.
ציפיתי שהפורום הזה יהיה מיועדאנונימי (פותח)
למי שמתעסק עם הגיל, לא לבני הגיל עצמו- לו יש את הפורום "בראש צעיר" ו"לפני תיכון", וע"כ אני מצפה שיהיו כאן אנשים מומחים יותר.
אז הציפיות שלך לא מתגשמות.תפוזה 1
בס"ד

יש כאן גם אנשים שמתעסקים עם הגיל וגם בני הגיל עצמו, לא נראה לי שזה רע.
קשת,גייטל רייזל
הנוער עצמו הוא המומחה הטוב ביותר, ויש פה אנשים שבאמת יכולים לעזור לך, אם תצאי מהמחשבה של "אנשי מקצוע מומחים".

יש פה אנשים שעברו את זה בעצמם..

שבוע טוב.

ד"ש לאח..
אז זהו שלאאנונימי (פותח)
אני גם חשבתי כך עד לא מזמן, כשהייתי בגיל הזה בעצמי, אבל עכשיו במבט לאחור אני מבינה שטעיתי. וזו בדיוק הבעיה של הנוער, שהוא חושב שהוא המומחה הטוב ביותר.

ואני עדיין מצפה לתגובה עניינית יותר.
אם את מצפה לתגובה עינינת יותר אז..מומו הפרה*
תשלחי מסר"ש למי שאת חושבת שהוא מומחה אנשים כאן מנסים לעזור לך ואת פוסלת אותם אז תשלחי מסר"ש למי שאת חושבת שיעזור לך...
דבר ראשוןקשקשנית
להראות לו שהוא לא לבד!
תשבי לידו
גם אם לא תצליחו לדבר
עצם השהיה לידו- תוך שאת מראה לו שאת שם בשבילו
זה כבר דבר גדול
קשתאנונימי (פותח)
תדעי לך שאם הוא מדבר עם ההורים שלך על הבעיות שלו, זה דבר מאד טוב.
וזה בכלל לא מובן מאליו.
אני לא חושבת שאת צריכה לקחת על עצמך את הבעיות שלו, מה גם שציינת שהקשר ביניכם לא משהו.
אלא אם כן את חושבת שאיך שההורים שלך מטפלים בבעיה זה ממש נורא ואיום.
מה שכן הייתי אומרת זה לבדוק אם קרה לו משהו רע מאד, יותר מזה שלא טוב לו חברתית..(אני אומרת את זה כי התגובה שלו נראית מאד פתאומית כזו)
אולי קרה לו משהו ? שהוא אפילו מתביש להגיד להורים או לא יודע איך לומר?
אם כן יש לך הזדמנות לדבר איתו, הייתי מציעה לך לשאול אותו דוגרי אם קרה לו משהו נורא, ולהקדים שאת מוכנה לשמוע אפילו אם זה הדבר הכי נורא והכי כואב בעולם.
תודה על התגובהאנונימי (פותח)
זה באמת כיוון שלא חשבתי עליו- שאולי קרה לו משהו רע וזה הגורם לכל הנ"ל.

תודה שפתחת את עיניי. כי באמת היה מוזר לי שפתאום הוא רוצה לעזוב את הישיבה, זה אחרי שהוא היה מעריץ של כל מה שזז שם בערך..
ראית מה זה???taltal
פעם הבאה תפסיקי לצפצף...
לא נראה לי שגילילי היא המנהלת של הפוום, ובכל זאת היא אמרה דברי טעם!!
מסכימה ומחזקת.פלפלתי
מזלזול לא יוצא כלום אף פעם.
ולא תחשבי שגדוליםו"אנשי מקצוע" לא מדברים שטויות.
הם לפעמים מדברים הרבה שטויות, ועושים הרבה רע בדרך - רק מקבלים על זה כסף.
ועוד משו - קשת יקרה, יש כאן מגוון גילאים. לא כולם ילדים קטנטנים. ובהחלט לא כולם טפשים. את אף פעם לא יכולה לדעת מי הדובר ובאיזה גיל הוא. ויותר מזה - כמה חכמת חיים יש לו.
ואני מאוד מסכימה עם מה שנאמר לפני.
בהצלחה!
אין אדם שאין לו שעה ואין לך דבר שאין לו מקום.
איכשהו נראה לי שהיא כתבה את זה בציניות.ישי ויזנר
אולי אני טועה, אבל ככה זה נשמע...
חוט של חסד דחוףמכאל 2 3
ב"ה ית בר"ה

כמה דברים

אני מציע לך לדבר אם הרב שלום ארוש

הוא מבין בזה

את המספר שלו יש באתר רדיו ברסלב

..מכאל 2 3
ב"ה ית בר"ה

אולי דברי איתו על נקודות טובות שלו
וזה איתך לו לפתוח את הפה ולספר מה קרא לו

אבל דבריתו איתו על נקודות טובות רק על נקודות טובות

בהצלחה
להיות לו אחות קרובה ושמחה אדם קרוב מאושר תמיד עוזרעמישב
לי דווקא אמרו שכשאתה בדיכאון ומסביבך מאושרים זה לאמיטל
טוב..
למה??תפוזה 1
...מכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה
שמחה באמת יכול לעזור לו מאוד

וגם תןמרי לו נקודות טובות שלו וזה ב"ה יעזור לו

זה יעבור..מתנחל גאה.אחרונה
גיל הטיפשעשרה..בדיכאון,מלימודים,חברים מחברה שנטשה וכו'..ניראה לי יעבור..בע"ה ית'!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך