בבקשה..אנונימי (פותח)

היי

קוראים לי יובל ואני בת 14.5 ואני פשוט מרגישה שכל החיים שלי בזבל..

אני מידרדרת מאוד מבחינה אמונית, אבל כשאני מנסה להתחזק אני מרגישה- למה לי?? תמיד ה' עושה לי

כאילו דווקא, ואני פשוט לא מצליחה להאמין. אבא שלי לפעמים מאוד עצבני, וכל פעם שהוא מתעצבן אני

מפחדת ממנו. זה לא שהוא רע, אני ייתן דוגמא- פעם אחת טרקתי דלת על האצבע שלי. ממש ממש כאב לי

והלכתי לשטוף את האצבע. לפני שזה קרה אבא שלי אמר לי לשטוף כלים. אמרתי לו- שנייה, כי עשיתי משו.

אח"כ זה קרה לי באצבע, אז אמרתי לו רגע כי ממש כואב לי. ואז הלכתי לשטוף את האצבע במיים כי ממש

כאב לי, ואז, תוך שנייה, הייתי על הרצפה. לאבא שלי נמאס, והוא בא אלי מאחורה ונתן לי מכה אדירה בגב.

בכיתי ושטפתי את הכלים. בערב שהתקלחתי ראיתי שנהיו לי סימנים כחולים בגב. הבנתם? אל תציעו לי

להתלונן איפשהוא. חברות שלי הם סתם מגעילות, וכל הזמן יורדות עלי בנושא כלשהוא שמכאיב לי מאוד..

נשבר לי מהכל. אני מתנדבת איפשהוא, וכל הזמן אני מפשלת. ברחתי מהביית פעם אחת כי אחותי העלתה

לי ת'סעיף, וההורים שלי התעלמו מזה. אני מרגישה שהחיים שלי רייקים, ופשוט אין לי כוח לכלום.

אני דתייה, וכל החיים שלי גדלתי על זה שיש ה' וכו''... אבל אם יש ה', למה הוא עושה לי את זה??

למה לא אכפת לו ממני????? אני לא דיברתי על כל זה עם אף אחד. זאת פעם ראשונה שאני מוציאה

ת'זה מהפה.. אני פשוט מתוסכלת ומעוצבנת. נמאס לי מהכל. מה עושים במין מצב שכזה??? 

כואב לי לשמוע אבל אני יעלה כמה נקודות:S.C2
תחשוב טוב יהיה טוב.
תעשי דברים שאת אוהבת; תראי סרט תשמעי מוזיקה.
תלכי לשיעור תורה מתוך תחירה חופשית בזמן חופשי ותעשי את זה באופן קבוע.
תתרכזי בטוב ואל תחשבי מה אמור להיות אלא-אף אחד לא חייב לי שום דבר ולכן כל מה שנותנים לי אני יעריך את זה מאד.
תמצאי חברות חדשות.
הכל מאיתו והכל רק לטובה!!ישה"ז=]
זה נשמע סתם "מוטו" אבל זה משפט כ"כ נכון!!!
יש כ"כ הרבה דברים שכשהם קוראים נראה לנו כאילו אין אלוקים!! כאילו לא שווה יותר לחיות.. אבל בסופו של דבר.. כל מה שקורה יש לו סיבה!!..זה קשה להפנים את זה!..אבלאין דבר יותר נכון מזה!..
דרכי ה' נסתרות.. אנחנו לא מבינים למה דברים קוראים ולמה בכזאת צורה.. אבל מה שבטוח זה שיש להם סיבה! אומנם שלא נראית לעין אבל חייבים להידבק לזה ש- "עכשיו קשה, אבל בעז"ה בקרוב יהיה טוב"!..
המון ב"הצחלה!!!
ואל תשכחי-
תני חיוך!! הכל לטובה!!!!
יומלאושר!!!
תודה רבה על העידוד..אנונימי (פותח)
אבל הקטע הוא שמתי שיש איזה משהוא שמח מאוד שקורה, ואני ממש מאושרת, אז אחרי כמה דקות, או שניות, או יום- יומיים, פתאום קורה משהוא שפשוט מוריד לי ת'מצב רוח לרצפה, כאילו שה' מעניש אותי ואומר לי- בגלל שהיית מקודם מאושרת וכ"כ שמחה, עכשיו את חייבת לסבול.. וזה מוציא אותי מדעתי....
וואי כואב לי לשמועאנונימי (פותח)
אני אומרת לך שתחשבי על הדברים הטובים ולא על הדברים הדפוקים בחיים שלך...שאת בדיכאון את מסתכלת רק על הצד הדפוק בחיים ואת שמה לב פתאום לדברים שהיו כל הזמן ופתאום הם מציקים לך..
תחשיבי טוב שיש לך משפחה..אחים..בית...
תחשיבי על כל מה שיש לך ויש לך המון....

ועוד עיצה טוובבה תעשי מה שאת אוהבת תשמעי מוזיקה...תאכלי שוקולד כמו שאני עושה שאני בדיכאון ותעשי מה שבא לך בלי לחשוב מה אנשים אומרים עליך
תעברי על ספרים של רבנו נחמן מאומן!!!!אמסטי דמתי
זה עוזר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
'תפללי...מופי=]]
כנסי..אש מאנשים קרים.
"אם רק תדע אחי אהובי שהכל מאיתו, והכל לטובה, אם רק תזכור אחי אהובי אז תמיד תהיה רק בשמחה!!!"

"אז תזכיר לי אלוקים גם כשאני עצוב,
שהכל כאן מתנהל במקצב שלו,
והכיוון הוא לטובה,
כי מול העצב שבראת ומול כל מה שנראה לא טוב,
בראת את השמחה והתקווה"
(שניהם מאודי דוידי)

סתם אני ממש מבינה אותך...גם אני הרגשתי ועדיין מרגישה גרוע...אבל ב"ה לא מסיבות כמו שלך...סתם היתי בדיכי...אבל ברצינות הכל מאיתו ייתברך! ואנלי יותר מידי מה להגיד לך, אבל תשתדלי להתגבר..אני יודעת שזה קשה... ב"הצלחה!
משו קטן-תפוזה 1
אבל הקטע הוא שמתי שיש איזה משהוא שמח מאוד שקורה, ואני ממש מאושרת, אז אחרי כמה דקות, או שניות, או יום- יומיים, פתאום קורה משהוא שפשוט מוריד לי ת'מצב רוח לרצפה, כאילו שה' מעניש אותי ואומר לי- בגלל שהיית מקודם מאושרת וכ"כ שמחה, עכשיו את חייבת לסבול.. וזה מוציא אותי מדעתי....

כתבת שקורה לך משהו שמח, את מאושרת וכו', ואז יש לך ירידה במצב רוח, ואת לוקחת את זה כעונש מה' על זה שמקודם היית שמחה, אז עכשיו את חייבת לסבול.
חשבת על אפשרות שזה לא נכון, ראיה מוטעית? פ ה' לא אוהב את העצבות. נקודה. ה' רוצה שתהיי בשמחה. אני חושבת שאת טועה בנקודת מבט שלך. בחיים יש ירידות ועליות, דברים עצובים, ואז יש דברים משמחים, ושוב עצוב, ואז בא דבר שמח. אולי ה' רואה שאת עצובה, ה' מרחם עלייך, ונותן לך מתנה, כי את הבת שלו והוא אוהב אותך, אז הוא מחליט לשמח אותך במשהו? אני לא יודעת.. אני לא אומרת לך שאת חייבת להיות שמחה ואסור לך להיות עצובה בשום פנים ואופן, כי אני לא הייתי במצב שלך, ומי אני שאגיד לך. אני אומרת שאולי תראי את המציאות אחרת.
חוץ מהנקודה הזאת, באמת כדאי לך למצוא מישהי אחת, חברה טובה באמת. ותספרי לה.
גם הייתי ממליצה על הספר בגן האמונה, ובכלל על ספרים של ברסלב. הם ממש מועילים.
בהצלחה!!
משו קטן?!מופי=]]
טוב, אז לא...תפוזה 1
הלוווו איפה אתם חיים???בסרט??אז תצאו ממנואנונימי (פותח)
כל אחד עם הפלוסופיה שלו שאם אני בא ומפוצץ אותך מכות יורה לך ביד אז אתה אמור להגיד איזה כיף זה כניראה משמים הלוו תעצרו את הרכבת אם היא לא תעשה משהו בעיניין של המכות האלה רק בגלל שהיא לא שטפה כלים אז כניראה לא רק היא חטפה כי אם אבא שלה לא יודע לשלוט על עצמו אז הוא יכול לתת מכות לכל אחד בלי סיבה בלי רגש לפי דעתי תשתפי את היועצת בכיתה תדברי איתה על זה שתעזור לך.ואם אבא שלך עצבני שילמד להירגע או שירגיעו אותו כי מה שבטוח זה לא חינוך מכות ובטוח שזה לא מאהבה עונשים לא נותנים מתוך עצבים
לסיכום
שתפי את יועצת בית הספר בכל הנושא הזה
את צריכה לדעת שלא משנה מה קורה את לא אשמה בזה זה שאנשים לא יודעים לשלוט על עצמם זה לא בגללך
דבר שלישי אחרי שתעשי את זה תרצי לעשות דברים להגיע רחוק עם השאיפות שלך כי רק הרצון והאמונה לא יכולים לקחת לך
אז בבקשה ממך לכי לדבר על זה
דבר ראשון-תפוזה 1
בס"ד

קצת סימני פיסוק לא יזיקו.
לא אמרתי שכשכואב צריך להגיד איזה כיף- זה משמים. ברור שזה לא כיף. אבל אפשר לנסות לשנות את הראיה. (אגב, לא רציתי להזכיר את זה, כי לא נראה לי שזה יעזור פה במשהו המשפט הזה. אבל אם כבר אמרת- בן אדם צריך לברך על הרעה כמו שהוא מברך על הטובה.)
נכון. תשתפי את היועצת או מישהו, ומומלץ לא רק חברה, כי אם כל הכבוד לה היא עדיין די קטנה..
מישהו שיכול לעזור. אל תעבירי את זה, כי זה באמת משו עקרוני. זה דעתי.
eran7150 -וואלה גבר אתה קשוח אתה הא???חחחחחחחחחח..מתנחבל 2007
אני חושבת שאתה ממש טועה!!taltal
הורה שנותן מכות( תלוי באיזו רמה) לא עושה את זה מתוך שנאה לילד שלו, זה שזו דרך חינוך מעוותת לדעתך (ולדעתי) זה לא הופך את זה למכות מחוסר אהבה.
י ש הורים שמרביצים לילדים שלהם כי הם אוהבים אותם (כדי לחנך).
תקשיב לי, ותקשיב לי טובאנונימי (פותח)
זה שהוא נתן לה מכה זה בכלל לא אומר שהוא שונא אותה!!!!! חוסך שבטו- שונא בנו- אני לא אומרת שצריך להעניש בצורה כזאת, אבל אני חושבת שגם לו זה כואב כמעט כמו לה. תהיי חזקה ילדה, תתפללי הרבה- תגידי תהילים- ותתפללי גם מנחה וערבית אפילו שאת לא חייבת....... תתפללי כי את רוצה, ולא כי כתבו לך את זה בפורום. כל פעם שאת חושבת שהקב"ה מכאיב לך ובעיקר מתי שהוא משמח אותך- תספרי לו כמה את אוהבת אותו. תפני אליו בתור "אבא". יישר כוחך.
ליובל!אנונימי (פותח)
אני לא אגיד דברים על אמונה עכשיו, כי זה לא הזמן/המקום/המצב, וזה גם לא ידבר אליך עכשיו...
את אומנם רק בת 14.5, אבל בטח יש לך שאיפות לחיים, במה תעבדי, מה תעשי , איפה תגורי, אולי גם תחביבים לעתיד! אם תתרכזי במטרה כלשהי שתציבי לעצמיך, תמצאי סיבה למה כן להתמיד ולעשות ולחיות(!!!)
אל תשכחי לעדכן אותנו מה שלומך!
המון בהצלחה בחיים במה שתעשי!
וואו זה כ"כ עושה טוב על הנשמה לדעת שכולםאנונימי (פותח)
פה מנסים לעזור לי, למרות שאתם בכלל לא מכירים אותי- ואתם רוצים לעזור.
ותראו אבא שלי לא רע הוא יודע שאני פוחדת ממנו שהוא כועס והוא מנסה לא להתעצבן, ומתי שהוא מרביץ אז אני שונאת אותו אבל אח"כ אני רואה שכואב לו שהוא עשה את זה אז בהתחלה אני לא סולחת אבל אחרי כמה זמן אני לא יכולה לבוא אליו ולהגיד לו- למה אתה עושה את זה.. וממש תודה על כל ההתחשבות הזאת.. ואמרתם שיש ספרים של רבי נחמן- איזה ספרים (כאילו איך קוראים להם) ועל מה הם מדברים, זאת אומרת, יש בהם סיפורים, הם על סיפור הבריאה,... כאילו,מה יש בהם?
בגן האמונהאנונימי (פותח)
ואויי..האמת, אין מה לעשות, חוץ מלבכות...גייטל רייזל
יחי האופטמיות..

קחי חיבוק ענקק!!
מבין, אוהב, ומזדהה..

אני לא יודעת כמה תלונה במשטרה תעזור, מקרים כאלה זה מקרים מפחידים שאבא שלך יכול לחטוף עליך מלא מכות אם תזמיני משטרה..

על מה חברות שלך יורדות עליך?
לא הבנתי..
אבל מבחינת זה את יכולה להסתדר..אני לא אומרת שזה קל, אבל לשים פס על חברות זה תמיד יותר קל ממשפחה..

הממ...
עזבי את המשפט "תחשוב טוב יהיה טוב" כי הוא בולשיט אמיתי..

הממ..

תעכני אותנו מה שלומך..

סבבה?!

אוהבת..
כן?! אני דווקא ראיתי שהוא אמת לאמיתה.עמישב
בס"ד לק"י

וכדאי גם לדבר יותר בעדינות, ליהודי יש כוח עצום בפיו, כדאי לו לא להשתמש בו לרעה, כמו שאמר הגאון הרב ספיידרמן "כוח גדול כרוך באחריות גדולה, זה המשפט שלי והקללה שלי".
התגובה בעניין המשפט "תחשוב טוב יהיה טוב".עמישב
חברות שלי יורדות עלי על זה שהיה לי חבר פעם, וזהאנונימי (פותח)
לא הלך, ואני כ"כ מצטערת שהחטאתי את הבן ההוא והבנות בכיתה שלי כל הזמן צוחקות על זה שהיינו חברים

ועמישב- ספיידרמן אמר את זה, אבל מי שאמר לו את זה היה הדוד שלו..
זה מראה שיש לך מצפון ואת יודעתאפי11
מה נכון ומה לא. אל תייסרי את עצמך יותר. מה זה יעזור לך?
וחברות שלך-הן עושות בדיוק את ההפך ממה שאמורה להיות חברה. זה מראה שהן צריכות עוד קצת ללמוד .
כ"כ הרבה פעמים אנחנו נופלים בחיים. גם ילד קטן... כולנו נופלים. אנחנו בני אדם. השאלה איך אנחנו קמים!
ושמעתי פעם סיפור נחמד מהרב אבינר שאולי יעניין אותך...
פעם מורה מתחיל אחד שקשק בחדר מורים לפני השיעור הראשון שלו מול כיתה סוערת במיוחד. כשצלצל הפעמון לתחילת השיעור הוא פסע בצעדים רועדים וניגב את הזיעה מפניו. בכניסה לכיתה..לא שם לב למדרגה שהייתה , והחליק והשתטח מלוא גודל קומתו שפלאאאץ' ....
כל הכיתה פרצה בצחוק גדול!!
המורה קם. ניער את מכנסיו ואמר בקול שקט:" זו לא חוכמה גדולה ליפול. צריך לדעת לקום..."
דממה הייתה בכיתה.

לדבר עם היועצת כדאיננסי
אני מסכימה עם ההצעה לדבר עם היועצת. הורה לא צריך להרביץ בכלל ובמיוחד לא בצורה קשה. זה לא נשמע כמו סתם מכה פעם ב... זה גם נגד החוק. הורה צריך ללמוד איך להשפיע על הילדים בלי להפעיל כח, במיוחד עם ילדה בגיל שלך. היועצת יכולה להקשיב לך וגם לדבר עם ההורים. אולי הם צריכים לקבל איזה ייעוץ על איך לדבר עם מתבגר. זה ממש עצוב לשמוע אותך אך אני גם מאמינה שלכל דבר שקורה יש סבה. משהוא כדי לזכך את הנשמה ולעשות אותך יותר רגיש אולי. בהצלחה
א. תתני לדברי החברות לצאת מהראש כלעומת שבאו. ב....עמישב
בס"ד לק"י

ב. את צודקת, בסוף הסרט הוא מצטט את דודו.
הצמח צדק אמר את זה!!!צחקן
ב"ה

אוי. אוי. ממי מצטטים את דברי תורתנו...
ברוכה הבאה למועדון!!!!אחת שנמאס לה
לא כדאי לך שאני ייעץ כ"כ, כי אני יגיד לך לברוח!! -זה עבד לי מלא זמן, אבל בסוף צריך להתמודד... מניסיון! -דברי איתו, או עם אמא שלך או עם מישו מקצועי!!, -זה הדבר היחיד שיכול לעזור!!!, תזכרי שאת בסדר ושלאבא שלך אין שום זכות להרביץ לך!!!!! תאיימי עליו שעוד פעם אחת שהוא עושה לך את זה את מתאבדת!!!! אם זה לא יזיז לו תברחי לחברה!!! באמת!!!!!!
אחת שנמאס לה-אנונימי (פותח)
אני מנסה להתמודד, כל פעם נשברת ומנסה שוב.. ושוב נשברת.. הכל חוזר וחוזר וחוזר..אין לי מה לדבר איתו, כי הוא יודע שאני מפחדת שהוא כועס והוא לא רע הוא פשוט קצת קשה לו להשתלט על עצמו ואין מה לדבר עם אמא שלי כי גם היא יודעת את זה. ויועצת- אין מה לדבר.. היועצת של הביצפר שלי ממש דבילית וזקנה, ואיכשוהוא לא ניראה לי נחמד שהיועצת תבוא לאבא שלי ותגיד לו- תשמע אדוני שמעתי שבבית הזה יש כך וכך, וגם לפי ההתרשמות שלי מפסיכולוגים ויועצים (הייתי פעם מסיבה כלשהיא) הם שרוטים על כל הראש. ואני לא יכולה להגיד לו להפסיק עם זה. אני גדלתי על זה שיש כבוד להורים, וגם עם אבא או אמא אומרים משהו שלדעתי לא נכון לא צועקים עליהם וכו', ובטח שלא לצעוק עליהם שאני יתאבד, פשוט אין לי אומץ לעשות את זה.. וכבר ברחתי מהבית פעם אחת, זה לא הזיז להורים שלי הם התעלמו מזה. ומה זה ללכת לחברה מה אני יגיד לה?- היי ברחתי מהביית, אין עלי פיג'מה, מחר יש בית- ספר, ואני רוצה לישון אצלך! ??? כל החיים שלי זה פשוט גלגל.. אני נשברת באמונה, מתחזקת קצת, ומייד אח"כ קורה איזה משהו, נגיד שוב אבא שלי עושה לי משהו, ואין לי כוח לכלום ואני כועסת על ה'.. אני כותבת לפעמים לה', כאילו, ולא יודעת, כל המכתבים מלאי תרעומת.. ואחרי משבר כזה, ממש קשה לי ללמוד למשל תורה- כי המורה שלי כל הזמן מקשרת את תורה לאמונה- " ובגלל שכך וכך קרה לבנ"י, אז רואים כמה ה' גדול"וכו' וכו'... ואני פשוט לא יכולה לשמוע אותה.. ואני כועסת שה' לא נותן לי סימן שהוא קיים לפחות, ואני חושבת- רגע, מה את חושבת יא כופרת!!! ואח"כ- כופרת במי? אולי ה' לא אמיתי? ואני מרגישה כ"כ לא טוב עם עצמי שככה אני חושבת ומרגישה... ואני לא מרגישה שלמה עם עצמי.. זה מרגיז..
אם היועצת שלך בביה"ספלפלתי
כזאת זקנה וטפשה אולי תחפשי לך בסביבה מישו ששכן יכול לעזור? כזה שיש לו הרבה שכל,הרבה שנים (כן, לא עוד "חכמה" מהביה"ס) איזה אמא של חברה, איזה שכנה, איזה מישי שגרה קרוב, אולי אפילו מישי כמו רבנית או רב, שיכולים להבין אדם כמוך ולעזור לו, כי אם את אולי לא מוצאת מישו בסביבה שלך שיכול לעזור- אולי להם יש קשרים או משו שיכולים לעזור?
ותעשי טובה, תמצאי מישו שתסמכי עליו שהוא לא יעשה לך בלגנים בבית בלי שכל.. כי מטומטמים יש הרבה. ואת לא צריכה אחד כזה..

וחיוך - זה דבר ראשון. גם אם זה נראה דבילי.
באמת.

את יותר מידי מפחדת!!!אחת שנמאס לה
בטח שאת יכולה ללכת לחברה ולהגיד שלא משנה למה!!, ונכון יש המון פסיכולוגים ששרוטים על כל הראש, אבל יש גם כאלה שלא! (לקח לי המון זמן לקלוט את זה). ויש גבולות להורים, כמו שאת לא תצעקי עליהם, להם אסור להרביץ לך!! -זה גם כתוב בקיצוש"ע וגם נראה לי שיש חוק כזה!!!...
חמודהtaltal
פעם גם לי היה סיפור כזה..
לפחות בסגנון..

תדעי שזה עובר, והכל תלוי בך!
הקב"ה לא תם עושה דברים פה בעולם, את ציכה לשבת עם עצמך, לבד, ולחשוב: "מה ה' רוצה ממני עכשיו?"
אם את יוצאת מנ' הנחה שיש איזושהי יבה לכל מה שעובר עלייך, וששום דבר הוא לא סתם, בלי סיבה, את תמצאי כל מיני פתרונות ועצות.
והם יבואו ממך! זה מה שהכי מנחם..
ותתמידי! זה הכי חשוב...

המון בהצלחה! מקווה שעזרתי..
ל"אחת שנימאס לה" ו"מדוכאת" !נשמות תיכנסו!!!!!---אנונימי (פותח)
זה ניסיון!באמת!למה ה' שלח את כולנו לעולם??כדי שנאמין בו יותר....
ואם ה' היה עושה לך הכל טוב אז למה שהיית מאמינה בו???לא חסר לך כלום!!!
אז ה' עושה לך נסיונות ודברים קשים שתגידי!הכל לטובתי!ה' אין עוד מלבדך!!1
עיקר האמונה בה' יתברך זה לא שקל לך.... זה לא שטוב לך....
זה כשקשה לך....גם לי ולכל בנאדם...יהודי!יש לו ניסיונות קשים!!!!!
צריך להתמודד!וכשלי היה קשה אמרו לי שיסורים מכפרים...על מה שהיה בגלגול הקודם....
בהצלחה נשמות!!!ושתיהיו תמיד בשמחה!!!ה' או-ה-ב א-ת-כ-ם-!!!!!באמת!!!
צדיקות אין עליכם!!!!! שיהיה חיימאושרים!!!
מי אמר שה' לא לקח לי כלום?אחת שנמאס לה
^שונאת תעקיצות האלא^דבורל'ה
היית חייבת להגיד דבר כזה?

#מי שרוצה שירחמו עליו - מרחמים עליו!! לא יוצא לו מיזה כלום והוא סתם יוצא מסכן בסופו של דבר..#

מזתומרת הייתי חייבת?? רק תיקנתי...אחת שנמאס לה
היי יובל...=)שירה
קראתי פה את כל התגובות..כולם אחלה..
העצה שלי זה..
א. כמו שאמר "משה הפורש" כדי לך להשקיע במשהו...להציב לך מטרה..בתחביב או משהו....משהו שאת אוהבת....ציור ריקוד נגינה...כשאתה עושה משהו שאתה אוהב וטוב לך איתו זה עושה לך טוב..נגיד ריקוד..אתה יכול ללמוד ריקוד את כל הצער הכעסים התיסכולים להוציא על זה...ציור אתה משקיע מצייר לא יודעת זה עושה לך טוב....תנסי תחשבי על משהו שאפילו אם את חושבת שאת לא טובה בו...אבל אם את רוצה..תשקיעי בזה...

עוד משהו שנורא בולט זה...החברות שלך...לא יודעת הם לא יוצאות הצורה טובה מאיך שסיפרת עליהם...זה לא נראה שהם הכי תומכות בך במצב שאת נמצאת בו...אגב..הייתה לי חברה שלפני כמה זמן ברחה מהבית שלה כי היה לה רע עם ההורים היא השאירה להם פתק והיא כתבה בו גם יהיו הרבה בתים שמחו לקבל אותי...הקיצר היא יצאה מהבית עם תיק של בגדים והיא ידעה שתמיד תהיה חברה שהיא תוכל לישון אצלה..שכולנו נקבל אותה בשמחה...עכשיו, זה ברור שזה תלוי באופי של האדם היא נורא זורמת יכול להיות שאת לא כזאתי אבל עדיין לא יודעת חברות שלך לא נשמעות לי יותר מידי טוב...
חברות כשהם רואות אותך בדיכאון הם לא צריכות לרדת עליך!! הם צריכות לעזור לך לשמח אותך!!! תחשבי על זה...
שירה-מילים נסתרות.
היא אמרה שאף אחד לא יודע על זה...
זאת הפעם הראשונה שהיא מוציאה את זה החוצה...
וחוצמזה- אולי חברות שלה בטוחות שזה משעשע, וחושבות שככה היא תצא מהדיכאון...
מלכוש- אל תעלבי אבל באמת שמה שכתבת לא נראה לי קשוראחת שנמאס לה
את מסוגלת!אנונימי (פותח)
ה' לא מביא ניסיון למישהו אם הוא לא "חושב" שהוא יכול להתמודד איתו- אז כנראה שאת בנאדם חזק מאוד כי הניסיון שלך הוא קשה מאוד- אבל תזכרי תמיד שהחיים עוד לפנייך ואם קשה בבית עכשיו אז כשתגדלי הבית שלך יהיה שונה....
וכדאי שתפני לעזרה של מישהו שמבין בענין-תתגברי על הבושה
כי זה מה שיעזור לך-זה ישתלם לך לבסוף!!!
למה לא קשור??מילים נסתרות.
אי אפשר לעצום עיניים ולהגיד- "זה לא קורה!" יש לאנשים בגילנו להגיד ולעשות המון דברים שפוגעים בבבני אדם אחרים בלי להתכוון...
וגם שירה כתבה שזה לא נראה שהם תומכות בה, אז עניי שיובל אמרה שהם לא יודעות מכל זה..
יובלי מתוקה!הסנה-בוער
בס"ד
[כן, כן, אני מקפיצה...]

את בטח קוראת את כל התגובות פה, ופשוט חושבת "מה הם רוצים ממני לעזאזל??" אנשים צועקים לך פה סיסמאות- "הכל לטובה", "אין יאוש"- אבל את לא רואה פה שום דבר טוב! אבל את כן חושבת שיש יאוש! ואת זועקת, למה ד' מביא עלי כל כך הרבה צרות?
אז למה? כי הוא א-ו-ה-ב אותך! כן, את בטח צוחקת עכשיו במרירות: "אוהב אותי? למה שיאהב אותי? ואם הוא היה אוהב אותי, הוא לא היה מביא עלי כל כך הרבה צרות!".
אז תראי, אני יכולה לבוא ולהסביר לך כאן שהצרות הם בשבילך. ממש בשבילך! אני יכולה להסביר לך שרק אם יהיו לך קשיים תגלי את הכוחות האמיתיים הטמונים בך. ושד' מנסה אותך, כדי שתקבלי אח"כ שכר טוב יותר. ושד' רוצה לכפר לך על העבירות שעשית [ולא משנה באיזה גיגול], כי הוא ממש אוהב אותך ורוצה שבעולם הבא בע"ה תיהי קרובה אליו, במדרגות הצדיקים.

אבל זה לא יעזור, לא משנה כמה אני אסביר, וכמה אנשים ירצו לך. ואת יודעת למה, יובלי? כי השינוי הזה צריך לבא קודם כל ממך.

לפני שאת שואלת את השאלות: עליך לעבוד על האמונה שלך. ורק כאשר תגיעי להבנה שיש אלוקים בעולם, נוכל להמשיך. אחר כך, את תוכלי לבדוק, ולברר, ולשאול שאלות- ולא מקיטרוג, אלא כדי באמת למצוא תשובות- ולא משנה כמה זמן ואנרגיות זה יקח.
את יכולה לשאול רבנים: ואני בטוחה שיש באיזור שלך רבנים טובים. את יכולה לשאול מורה טובה. את יכולה ואת חייבת לקרוא ספרים! יש מגוון כל כך ע-צ-ו-ם של ספרים בנושא האמונה!! את יכולה למצוא תשובות באינטרנט [אני ממליצה בחום על חברים מקשיבים!].
ויש המון תשובות ב"ה, אבל עליך לזכור: כי אמונה לא קונים במכולת. אמונה נבנית לאט- לאט לאט.. ממש לאט... אבל היא ניבנית אם מאמינים בה!!! ואני בטוחה שאת תצליחי מתוקה!! ועוד משהו חשוב: אל תתייאשי מהיאוש. לפעמים בדיכאון, לפעמים בעצב- אבל אל תתני לזה לשבור אותך. את תראי שלאט לאט, אם תלמדי הרבה, ובאמת תחפשי תשובות, זה יעבור לך בע"ה.
ולגבי אבא- את צריכה להבין שבחיים, יש דברים שאין בכוחנו לשנות. אין!! ולנו נותרה רק הבחירה איך להתמודד איתם. אני ממליצה לך לשתף מישהי- לא חברה, אלא מישהי בוגרת- אולי מדריכה [לא ילדה בת 17, אלא מדריכה באולפנא או משהו כזה], או מורה קרובה- אדם שאת יכולה לסמוך עליו.
אמרת שהחיים שלך ריקים- תכניסי אליהם תוכן! הכל תלוי בך! תקשיבי, נשמה- אם את לא תרימי את עצמך- אף אדם לא יעשה את זה.
אז שיהיה לך המון ב"הצלחה, ואני פה בשבילך!!
יובל!יעמ"ל
אל תשברי!
אני לא יודע איך לעזור,
אני סתם אחד.
אבל בטוח אבא אוהב אותך. >תרתי משמע<
הוא לא מראה את זה כ"כ כרגע.
זה יבוא.
רק אל תשברי.
יובל..אייל!אחרונה
אמרת שאבא שלך אוהב אותך ואני בטוח בזה,שלמרות כל מה שהוא עושה לך הוא אוהב אותך,וכמו שאמרת לפעמים הוא לא שולט על עצמו כלכך.
את לא יכולה להישאר במצב הזה,לאבא אסור להרביץ לילד שלו בצורה כזאת, הוא חייב ללמוד לשלוט בעצמו וזה אפשרי!
את חייבת לפנות למשהו, משהו שאבא שלך מעריך אותו, משהו שיש לך דיבור איתו, את לא חיבת ללכת לפסיכולוגים,אם את חושבת שהם טיפשים, אם יש לך מורה שאת אוהבת ומעריכה,מדריכה, קומונרית או סתם משהי בוגרת שאת מעריכה..
הם יוכלו לעזור, לפנות איתך למשהו שיוכל לעזור לאבא שלך, אולי איזה רב שהוא מכיר, אולי איזה דוד שיכול לדבר איתו, או סתם שכן..
את לא יכולה להישאר במצב הזה!!
כמה שאומרים לך שאבא אוהב וכ"ו"וכו,זה נכון!אבל הוא צריך לאהוב בלי להרביץ!!נכון שאמא שלך יודעת ושותקת, אבל זה רק בגלל שהיא לא רוצה שיהיה יותר רע, אם זה יתגלה..
אל תספרי לחברות שלך בשום אופן!! אף אחד לא צריך לדעת על זה!רק מי שאת יודעת שיוכל לעזור, רק הוא צריך לדעת על זה, כך זה לא יפגע בך, וגם לא יפגע במשפחה..
אם תחכי ותחכי, בסוף זה יתפוצץ, יתגלה, עגשיו היה לך הטעות סימנים בגב, ומחר זה שבר ביד ופנס בעיין, ומהקופת חולים זה יגיע למשטרה. אם את אוהבת את אבא שלך את חיבת לעזור לו, לעזור לכם.
ובקשר לחברות שלך.. כנראה שהם לא מספיק בוגרות,כנראה הם לא לרמה שלך, בעז"ה תנסי לעבור בי"ס איכשהו..
בהצלחה.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך