חברים.. שבת שובה!עזרא - ארכיון
אני חייבת חייבת חייבת פעולה, או משהו כזה  לשבת שובה, לחבריא א'.. עיינות.. בבקשה בבקשה! חיפשתי בכל מקום אפשרי, ופשוט אני לא מוצאת.. אם מישהו יוכל לעזור לי..אני אשמח:]
עשיתי להן את זה כבר בחודש אלול...:/עזרא - ארכיון
תחשבי מה את רוצה להעביר להן,עזרא - ארכיון
לדוג' את רואה שבקבוצה שלך הבנות חלשות בנושא של תפילה, אז תתמקדי על התפילה, אם בנושא של רכילות ולשונה"ר אז תתמקדי בנושא הזה.. בכל זאת אם אני אספיק אני אעלה עוד פעולה בעז"ה..

שבת שלום ושנה טובה!
טוב...אני ממש אשמח אם תעלי;)עזרא - ארכיון
אבל תודה בכל מקרה!!:]
מצאתי לך משו:עזרא - ארכיון
פעולה 1:
נושא: התעוררת בחודש אלול.
מטרת הפעולה: שהחניכות יפנימו שחודש אלול זה יציאה מכל השגרה של השנה וכל אחד צריך להעיר את עצמו ולחזור בתשובה.
מהלך הפעולה: משחקים כל מיני משחקים שמעוררים אותנו וגורמים לנו לחשוב ולפעמים אפילו לתת "מכה" לעצמינו. בחלק מהמשחקים יש בנות ששוברות תשגרה וזה מה שצריך להיות בחודש אלול.
המשחקים- ים יבשה, זיפ וזפ (המשחק עם הכסאות שאסו להפיל)
הזרם, המשחקעם הידיים (ששמים במעגל) וצריך לדפוק לפי הסבב.
כאן אמורים להקריא אישזהו סיפור על שופא שגרם ליהודי לצאת מהשגרה הרגילה. הסיפור ממש ארוך ואין לי כוח להעתיק אותו ולא מצאתי אותו כאן, באינטרנט. (אם מישו רוצה לעשות את הפעולה הזאת שימסרש לי ואני אעתיק לו אותו..)
מסכמים תפעולה והולכים הביתה!!

פעולה 2:
נושא: תפילה.
מטרת הפעולה: שהחניכות יבינו שהתפילה חשובה, ויותר חשוב להתכוון בתפילה, כי אם לא מתכוונים כל התפילה לא שווה, אנחנו עשינו את הפעולה קרוב לר"ה וזה יותר מדגיש את משמעות התפילה.
מהלך הפעולה:
1. מחלקים את השבט ל4 קבוצות, כל קבוצה מקבלת תמונה של זברה מסוימת ואת השיר "מי יודע מדוע ולמה..". כל קבוצה מקבלת זברה שונה וצריכה לשיר א השיר ע"פ הזברה שלה.
קבוצה 1: צילום של זברה רגילה צריכים לשיר את השיר כרגיל.
קבוצה 2: צילום של זברה מטושטשת- צריך לשיר את השיר בזמזום.
קבוצה 3: צילום של זברה בלי רגליים וראש- צריכים לשיר בלי הפזמון.
קבוצה 4- זברה פסים- לשיר ולדלג כל פעם על מילה.
החניכות עצמן צריכות לגלות איך הן אמורות לשיר את השיר.

2. משחקים את המשחק "סל המחשבות". בוחרים 2 חניכות שעומדות אחת מאחורי השניה. החניכות מקבלות מקרה (אישה שתולה כביסה). החניכה שעומדת מקדימה צריכה לעשות את הפעולה בפנטומימה, והילדה האחרת צריכה לומר בקול את המחשבות שלה. משחקים את זה עם כמה מקרים ובסוף אומרים שהמקרה הוא "תפילת שחרית". החניכה מן הסתם תמיד דברים שקשורים לתפילה. [אצלינו החניכה הבינה ת'קטע ואמרה הכל חוץ מדברים שקשורים לתפילה..]

3. מחלקים כצ'ופר את הקטע "ההקלטה" עם שני האחים שרצו להקליט שני תוכניות רדיו.. [נראה לי שכתבו את זה פה בפורום אם לא תמסרשו אלי..]

4. מסכמים את הפעולה- המשחק עם הזברות היה מראה של התפילה שלנו: לפעמים אנחנו רק מזמזמים אותה ולא באמת מתכוונים אליה, לפעמים אנחנו מדלים על מילים או קטעים. מבהירים את המסר של סל המחשבות..

פעולה 3: פעולת יום חול!!!!
נושא: עשרת ימי תשובה.
מטרת הפעולה: ניצול הימים אלו.
מהלך הפעולה:
1. מביאים לכל חניכה 4 סוכריות ואומרים להן להתפזר ולכל אחת יש שטח _נגיד 4 משבצות) והיא צריכה להניח בו את הסוכריות שלה, והמטרה שיהיה לכל אחת כמה שיותר סוכריות, כל פעם שמישי לא נמאצת בשטח שלה מותר לקחת לה את הסוכריות. מקשרים את זה לעזיבת החטא- כל עוד שהאדם נמצא בתוך החטא הוא לא יכול לחזור בתשובה, וכך גם במשחק מי שנמצאת בתוך השטח שלה לא תוכל להשיג עוד סוכריות.

2. מביאים לכל אחת דף חלק ואומרים להם לקמט, לקשקש, לקרוע ולדרוך על הדף ואח"כ אומרים להן לנסות להחזיר את הדף למצב הקודם שלו. ומביאים טיפקס סלוטייפ ודבק אבל ברור שהדף לא יראה כמו בהתחלה.
ומסבירים: שאדם שפוגע בחבר שלו אפילו אם הוא ביקש סליחה והחבר סלח והכל טוב, צמיד יישאר סימן וזה לא יהיה כמו מקודם. אבל הקב"ה נתן לנו מתנה מיוחדת שהיא התשובה אם אנחנו חוזרים בתושבה הכל נמחק ללא שום סימן וזכר.

3. משחקים את משחק השעון. והמסר- כמו ההתייחסות שלנו לבקבוק ככה צריכה להיות ההתייחסות שלנו לחטאים- לסלוד מהם ולא לרצות שהם ישארו בקרבינו.

4. משחקים משחק עם כדור: הבנות מפוזרות בשטח ויש בת שתופסת וגם בת שצכים לתפוס אותה. לבנות שמפוזרות אסור לזוז והן צריכות להעביר את הכדור ע"י מסירות ולעזור לתופסת לתפוס את הבת השניה ע"י נגיעה עם הכדור בבת שצריך לתפוס. והמסר הוא כמו במשחק השעון.

מסכמים את הפעולה. והולכים הביתה!

מקווה שזה יעזור! [זה לא פעולות שהעברתי, מצאתי אותן..]
עוד מתודה:עזרא - ארכיון
מטרה:
להדגיש את ההשפעה של כל מצווה ועברה שאנו עושים

אביזרים:
* פרס קבוצתי, כגון - סוכריות, חבילת במבה, בקבוק שתיה וכו'
* מספר איזוגי של שאלות "נכון/לא נכון"

מהלך הפעולה:
[הערה: הקבוצה נשארת קבוצה אחת ולא מתחלקת]
מחלקים את החדר ל2 חלקים: נכון ולא נכון.
אומרים לחניכים שאם רוב התשובות שלהם לשאלות יהיו נכונות - הם יזכו בפרס, ואם לא - הם לא.
שואלים אותם שאלות של "נכון/לא נכון", וכל אחד מחליט מהי התשובה לדעתו.
בכל שאלה, אם רוב הקבוצה ענה את התשובה הנכונה - הקבוצה מקבלת נקודת זכות.
אם רוב הקבוצה ענה את התשובה השגויה - הקבוצה מקבלת נקודת חובה.
בסוף הסבב בודקים האם יש יותר נקודות זכות או יותר נקודות חובה.
אם יש יותר נקודות זכות - מקבלים את הפרס, ואם לא - כמובן הם הפסידו במשחק והפרס לא יינתן להם...

סיכום:
כל אחד בקבוצה השפיע על כולם בבחירה שלו האם לענות "נכון" או "לא נכון", וזה הוביל לידי כך שבסיכום הכללי - הקבוצה תקבל/לא תקבל את הפרס.
כך גם אנו, כעם:
אנו נמצאים בימים של תשובה. כל מצווה שאנו עושים, לא משפיעה רק עלי, האדם הפרטי, אלא גם על כל העם - יכריע את העם לזכות,
ומאידך - כל עבירה שאעשה - יש לי אחריות על העם, שכן אדון אותו לכף חובה...
אה, וסתם שואלים אותם שאלות? כאילו ידע כללי?עזרא - ארכיון
אבל זה חלק מהפעולה..במה מתחילים?
זו סתם מתודה, תנסי לשלב בין כל הפעולות..עזרא - ארכיוןאחרונה
כן אתם כבר מכירים את הטקסטים שלימקפיצים נטושים

משהו בין טרגי לקומי, נגוע בהומור עצמי ועקיצות לעשב לימון שמשום מה קוראת את זה... מה לעשות - יש אנשים משועממים ממני..

היי כמה ישן פהאנונימי (פותח)
געגועים עזים לכל החברלך מפהאנונימי (3)

וואוו ריגושים שענו לי פהאנונימי (פותח)

כן. געגועים עזים בטירוף

חחחחח נחשי מיזאת עונה לך פהאנונימי (3)

הניחוש הראשון והיחידאנונימי (פותח)

כולן ברחו את יודעת

חחחח אני לאבטוחה שאני יודעת מי אתאנונימי (3)

וואלה באלי לברוח

תנחשי🤷‍♀️אנונימי (פותח)

תברחי

אני כבר התייאשתי

..אנונימי (3)

את עדיין פה יא מיואשת

..אנונימי (פותח)

נו. כי לא ברחתי

..אנונימי (3)

נעלמת לשנה פלוס, זה נחשב לא בחרתי? חחחחחח

..אנונימי (פותח)

הופ יפה

ברחתי כי לא בחרתי

/\אנונימי (3)אחרונה

חחחחחח טוב אולי במקום להתכתב פה בערוץ הדבילי הזה, אולי תפסיקי לסנן בהודעות? |תוהה בקול|

וואו.עד כמה אני חסרת חייםאנונימי (פותח)

שאני משוטטת בערוץ ומגיעה לפורומים הזויים כמו צוציקית בת 15 איף

אינלי כוח לעצמי חח

..אנונימי (3)

אה עכשיו אני יודעת מי את, קלי קלות.

חחחחחחחח זה מה שקורה כשאין סמארט אה?

חחחחחח יא חרא חחחאנונימי (פותח)

זה בעיקר בגלל שיש מתכונת בראשון ואני מתכחשת לזה והדרייב לא עובד לי

..אנונימי (3)

למה יש בדרייב מה לעשות?

..אנונימי (פותח)

סרטים

והוא חזר לעבוד חח

בשעה טובה!אנונימי (3)
..אנונימי (פותח)
סו,
עברתי לפגוע בעצמי דרך אנשים
כמה נחמד
..אנונימי (פותח)אחרונה
אני הולכת להתנקות.
באבו אבוה
דווקא.
..אנונימי (פותח)

בעולם המשוגע הזה כולנו בודדים משום מה

כואב לי הראשאנונימי (פותח)
נערות עומדות בטרמפיאדהאנונימי (פותח)

ילדה אישה נבהלת מעצמהאנונימי (פותח)

את לא לבד אף פעם לא לבדאנונימי (פותח)

כמו שיכור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

הם רק בנו אותך את האמת שלךאנונימי (פותח)

תרקוד תרקוד עם עצמך את הריקוד המטורף הזה שלךאנונימי (פותח)

כמו ציפור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

אני שונאתתתת שהפורומים ככההההאנונימי (פותח)אחרונה

..אנונימי (פותח)

אוף

גוזל, חתוך את השמיים.

..אנונימי (פותח)

עמלק, תסתלק.

..אנונימי (פותח)אחרונה

כוסעמלק

אולי יעניין אותך