עזרה דחוף!!!אנונימי (פותח)

היי... אני חדשה פה... אבל אני חייבת עזרה!

אני בת 15

לצערי היה לי קשר עם בנים שהתחיל בגיל קטן יחסית והמשיך עד עכשיו....

אני מבית דתי שמקפיד מאוד על חברה מעורבת. וזה אומר שכל קשר שהיה לי עם בנים הסתרתי אותו מההורים הקשר האחרון היה לי עם מישהו מהישוב אני ממש אהבתי אותו אבל ביום שישי האחרון ההורים שלי תפסו אותנו ביחד... הם דרשו מימני להתנתק מימנו... אני לא יודעת מה לעשות אני ניכנסתי לדכאון מיזה... הוא מצידו כל הזמן אומר לי לנסות לשכוח את מה שהיה כי הוא לא רוצה לראות אותי מדוכאת... אבל אני לא יכולה לשכוח אותו... אני כל היום בוכה ואני לא ניכנסת לשיעורים בגלל זה... אני יודעת שהדבר הנכון זה להתנתק אבל אני מרגישה שאני לא מסוגלת...

בבקשה תעזרו לי אני כבר המון זמן ככה
אממ.. שאלה קשה..אנונימי (פותח)
אם ההורים שלך לא מרשים לך אז לפי דעתי... תעזבי אותו!!
זה לא שאת אוהבת אותו באמת.. נכון?!? (או שאני טועה...)\זה סתם בשביל הכיף.. גם אני הייתי בקטעים.. א אני מבינה אותך.. אבל שווה לצאת מזה!!
וואיי...אני בדיוק במצב דומהה..גייטל רייזל
ההורים שלי לא תפסו אותי [בינתיים..]

אבל בעע...

הורים חונקים!!
Zה אתן חונקות את עצמכן.!אנונימי (פותח)
אתן לא מבינות מה אתן עושות לעצמכן וכמה זה מזיק לכן!!!!
וזו תשובה ממש אינטיליגנטית ומנומקתמשה
שיעילה לכותבות ודומותיהן, ויכולה לעזור להן בחיים.

<צ>
אממממ, אתה צודק. (הייתי חייבת לעוף)אנונימי (פותח)
ואני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל. יש על זה דפים שלמים בחברים מקשיבים, אני לא הולכת להמציא את הגלגל מחדש. ב"הצלחה לבנות שזה באמת מעניין אותם ועומדות לקרוא משם. אם זה באמת מעניין אתכן אתן יכולות להגיב ואנסה לחשוב איך להתחיל לענות...
אני פשוט לא מצליחה לחשוב מה יכול להיות ט ו ב בזה חוץ מאשר שנראה לכן שהוא אוהב אתכן ויעשה הכל בשביכן (שזה כמובן קשקוש...) אתן יכולות להסתכל בשירשור שפתחה "מזדהה"
*להסתכל בתגובה שלי למה שהיא כתבהאנונימי (פותח)
חברים מקשיבים זה ממש לא יעזור להמשה
היא צריכה להתחיל להפעיל את המוח ולא לקרוא עוד כמה עמודים של הטפת מוסר, את זה היא שמעה מהוריה מספיק ואם היא לא פיתחה אנטי אז היא מלאכית.

מה זה אומר להפעיל את המוח? זה אומר לגבש (בראש) תוכנית לשנה-שנתיים-שלוש הקרובות, ורק כנגזרת ממנה את עניין החבר כן או לא.
במקום להיסחף אחרי רגשות, לנסות לעשות סדר בראש ולהחליט אם לנתק/להמשיך לפי התוכניות הללו.

מתכננת להתחתן בשנתיים הקרובות?
אם כן (מה שקשה לי להאמין בשלב הזה) - אין סיבה שלא להמשיך את הקשר.
אם לא - אין סיבה לקשר הזה פרט לרגשות (בין אם אמיתיים, או, אולי... זיוף!) ולכן אין סיבה שימשך.

כמובן שבעוד כשנה וחצי יהיה טעם לחשוב מחדש על כל הסיפור.
חברים מקשיבים כן יעזור.צחקן
ב"ה

כי הם כן עוזרים, גם אם אתה לא אוהב אותם. הם הצילו אנשים רבים (התאבדות, דתלשו"ת וכו').

זה שאתה לא אוהב את ההפרדה לא אומר!
גם לדעתי הם יוכלו לעזור.תפוזה 1
איזה מין קשר את רוצה עם בחורננסי
לדעתי, בחורה צריכה לחשוב לעצמה איזה סוג קשר היא רוצה עם בחור. האם היא רוצה שהוא יעריך אותה בתור מי שהיא: זאת אומרת, התכונות שלה, האישיות שלה, היופי הפנימי שלה, או האם היא רוצה שהוא יסתכל בעיקר על החיצוניות ועל הגוף שלה? לפני הנישואין קשה מאד לשלב את שני הדברים ויש גם בעיות הלכתיות רבות עם זה. בחורה שהולכת עם בחור בגלל הצד החיצוני עלולה להרגיש שרוצים רק את הדבר הזה ולא מעריכים אותה באמת. וחבל!
הם לא.חמסית
הם לא מחדשים שום דבר שלא שמעת עד עכשיו.
הכל עניין של סדר עדיפויות. החבר (וכל מה שנלווה; הרגשת הביטחון, בנאדם קרוב וכולי.) או האמון של ההורים (והכל; הקשר הטוב איתם, היכולת לעשות דברים, הצורך להסתיר.). תחליטי מה יותר חשוב לך, רק מה שלא תחליטי תנסי לעשות את זה בצורה הכי הגיונית ושקולה.
הרבה פעמים במצב קשה אתה לא צריך שיחדשו לך משהו.ישי ויזנר
רוב האנשים צריכים שיאמרו להם את מה שהם כבר יודעים, רק שקשה להם להודות בזה במצב הזה.

חו"מ- הם יכולים לחדש הרבה דברים.
הם אנשים עם בערך 5 שנים (לפחות) נסיון יותר ממך ואלה 5 שנים משמעותיות.
חברימקשיבים ועוד קצת. תקראו..אנונימי (פותח)
אני חושבת שאם אתה אומר ככה א או שיש לך אנטי לחברים מקשיבים או שפשוט לא נכנסת לאתר שלהם. כי אתה ממש אומר דברים דומים למה שהם אומרים (חלק), אז למה שתתנגד להם? הם מטוד עוזרים לעשות סדר בראש, ויכולים לכוון את הילדה לכיוונים נכונים.
חצמיזה: אם אתה חושב שאין סיבה לנתק את הקשר אם הם רוצים להתחתן אז אתה טועה לדעתי, כיווון שאפילו בהנחה שהוא באמת אוהב את הפנימיות שלה ובדיוק כזה בעל היא רוצה ונננננה, בכל זאת ילדה בת 16 לא יכולה לדעת מה היא רוצה מעצמה בשלב כזה (אולי יחדות סגולה). יש לה עוד מספיק שנים להשתניות ולהתחרט, היא תפגוש עוד בנים, עוד אנשים ודברים שעשויים לשנות אותה.
וגם בהנחה שכל זה לא נכון, והם בטוחים ב700% שהם עומדים להתחתן, ילדה בת 16 לא יכולה לצמוח ולהתפתח בצורה בריאה ולהתקדם לכיוונים ש ה י א רוצה כשהיא כבר מקובעת לבעל שהיא בטוחה שאיתו היא הולכת להתחת....
מקווה שהבהרתי את עצמי כראוי. זה רק בניסיון לעזור ולא ח"ו לפגוע או להשמיץ... לילה טוב. ותחשבו על זה (:
ואוו..אתה כ"כ צודק...גייטל רייזל
משה, אדם הוא לא מחשב.אני..
והתשובה שלך כל כך טכנית וקרה, שבא לי להגיד לפעמים לבנים שלא יענו על שאלות כאלו, כי הם פשוט לא יודעים. כתבת את זה בצורה כל כך, אוח. אני לא רוצה לכתוב מכעיסה, אבל בצורה כל כך בלתי רגישה, כל כך בלתי מבינה. כאילו שאם החלטת, שלא, אז הופ. הכל נגמר אוטומטית, והכאב הזה שאת מרגישה עכשיו? הו אל תדאגי, רק תגידי לעצמך שאת מחליטה שבשנתיים הקרובות את לא יכולה להרשות לעצמך את החבר הזה והוא, הוא כבר יעלם מאליו, ממש כמו שהוא הגיע.
יקירתי, את צעירה. וכאב של קשרים בוסריים, הוא כאב, פשוט נורא. ואני חושבת שאני מסוגלת להגיד את הדבר הזה בצורה כל כך אמיתית, כי הייתי שם, כי חוויתי את זה.( לא בגיל 15 אמנם וולא מהכיוון שלי, אלא מהכיוון של הבחור) אבל אני יכולה להגיד לך- להתרחק מזה , כמה שיותר. לקחת מרחק.
נשמע לך מוגזם?
לא. לא מוגזם בכלל.
הקשר הזה כל כך לא בריא לך עכשיו, גם אם על פניו נדמה לך שהוא, זה כל מה שאת רוצה כרגע, ושהוא חסר לך, ושעצוב לך בלעדיו, ושאת רק רוצה להיות איתו.
אני מבינה את הכאב שבניתוק, את הצער שבפרידה הזאת, שלא נעשתה אפילו מתוך רצון אלא מתוך כפייה. ההורים שלך רוצים בטובתך, ואני חושבת שכרגע, הקשר הזה הוא לא בגדר מה שיעשה לך טוב. גם אם ברובד השטחי של הענין זה באמת גורם לך להרגיש טוב.

ובכלל לכלל הבנות שמתעסקות עם בנים וקשרים כבר מהגיל הזה, בשביל מה אתן צריכות את זה? בשביל מה אתן צריכות קשר שכל כך לא בטוח שיהיה ניצחי, אמיתי, שיתמסד בסופו של דבר? בשביל מה אתן צריכות קשר שמבוסס לרוב על סיפוק יצרי של גיל נעורים? בשביל מה אתן צריכות קשר שיכשיל את הבחור ואתכן? בשביל מה אתן מעמידות את עצמכן בנסיונות כל כך קשים שכאלו, הקב"ה לא דואג לנו כבר למספיק נסיונות?
כל כך צריך להזהר מזה, ולא רק ברמה של עבירה בסיסית על הלכות בינו לבינה, אלא גם ברמה הנפשית- תשמרו על הרגשות האלו, לאחד האמיתי שלכן בע"ה, אל תבזבזו אותם על כל אחד. הרגש הזה הוא אוצר כל כך יקר. הגילאים הללו הם גילאים כל כך מעולים לבניה עצמית, לעיצוב אישיות, להשקעה בחברות, במשפחה, בעצמכן- למה להרוס את כל הדברים הנהדרים האלו? למה לעצב אישיות באופן כל כך לא מודע לפעמים, ע"פ בחור שאתן חושבות שאתן אוהבות עכשיו ואז להתעורר בגיל 18-19 ולגלות שאתן בכלל לא אתן, שאתן בכלל לא מכירות את עצמכן באמת?
השלכות של קשר כזה, שנגמר יכולות לפעמים להיות ה ר ס נ י ו ת. אל תתנו לעצמכן ליפול. תחשבו על הטווח הרחוק. על הבית שאתן בע"ה רוצות להקים, שבטח יתבסס על יסודות של קדושה וטהרה, כראוי לבית יהודי. על האהבת אמת!!!! שתנבע מנתינה והשקעה ועמל הדדיים, בינכן לבין האחד האמיתי שלכן בע"ה. קשר בגילאים שכאלו הוא לא בריא ולא מועיל, לא לכן ולא לבחורים שאתן נמצאות איתן בקשר.

אגב, מי שמרגישה שהיא מוכנה להתחתן בגיל 15.. אז.. זה משהו אחר. ( פשוט, היו מקרים מעולם(: )

אז יקירתי, אני מבינה את הכאב שלך. תביני ותפנימי שזה לא הזמן הנכון כרגע, והזמן יעשה את שלו, וגם את. עכשיו, תרשי לעצמך לכאוב, מימלא אין לך הרבה ברירה.
אם זה יהיה רלוונטוי עוד שנתיים- שלוש, אז מעולה. ואם לא, אז טוב שיתברר שכך.

אגב,אני מסכימה עם צחקן, חברים מקשיבים כן יכולים לעזור, במיוחד בגילאים שכאלה. אחד מהם אני מכירה באופן אישי. והוא לא עוזר רק בצורה טכנית של כתיבת תשובה על שאלה ותו לא, אלא הרבה הרבה מעבר. ( אבינועם הרש, אם אתה מכיר.) ואותו אני מכירה באופן אישי, ולכן ציינתי, אבל אני בטוחה שיש שם עוד הרבה שיכולים לעזור.
( אני לא ממליצה על חברים מקשיבים בעקרון אם יש אדם אחר שאפשר לשוחח ולהתיעץ איתו על זה, חברה טובה שמבינה, מחנכת, רבנית. אבל אם יותר קל לה לדבר עם מישהו שלא מכיר אותה והיא לא מכירה אותו, חברים מקשיבים יכולים להיות כתובת מתאימה לחלוטין. אז לא, אל תפסול.)

*איתםאני..
סדר בבלגןמשה
1. נכון. התשובה אותה בחרתי לענות הייתה טכנית להחריד וקפואה. מודה באשמה.
2. אולם - האמת רחוקה ממה שטענת בהמשך הפיסקה הראשונה של דברייך.

את הכאב של הקשר המתהווה היא מכירה לעייפה, לא צריך לחזור עליו. הוא בדם שלה ומן הסתם שלא עוברת שעה בלי שהוא צף. זה נכון בעיקר לשעות הריקות של היממה ולאותו זמן ארור בין ההחלטה היפה "הולכים לישון" לבין ההירדמות בפועל. הזמן הזה, בין חמש דקות לשעה וחצי - הוא צרה צרורה לכל מי שמסתובב עם פלונטר מהסוג של פותחת השרשור, אך לא רק.

ובכל זאת, הגישה השוללת לחלוטין שלך, לא מקובלת עליי.
על פי רוב את אמנם צודקת. כל מה שכתבת בהודעה הדי ארוכה הזו נכון באופן כמעט גורף לרוב ה"זוגות הצעירים" מהסוג שתואר על ידי פותחת השרשור.

ובכל זאת, 2 סיבות למה אני לא אכתוב אותו דבר:

1. כל אותם מיוחדים שבטוחים שהקשר הזה טוב ורציני ומביע למקום טוב.
והצרה היא שהם גם צודקים. אותו קשר בדיוק, על טווח של שנה וחצי++ קדימה יראה הרבה יותר הגיוני ובמקום נכון.
כשבאים ואומרים להם שהקשר רע (ולא משנה למה), הם לא מאמינים לך. הם יודעים שהוא לא והוא שם אותם במקום אחר, והאמת שהם גם צודקים, הבעיה היא רק בעיתוי.

להללו אני מעדיף להשאיר את חופש הבחירה להחליט בעצמם, בעזרת המוח שיושב מרומים ברא להם.
בהנחה שלא היו תקלות בייצור של המוח, הם יגיעו למסקנה הנכונה בעצמם, ויאלצו להתמודד איתה.

2. אותם אחוז קטן ובודד שבאמת "עלו על משהו", ונסיבות שונות בחייהם יכולות לקדם קשר כזה למקום ראוי בשלב ראשון, ולחתונה בטווח הארוך יותר - או אלו שרוצים להתחתן באמת צעירים.

אני חושבת שאתה קובע דברים בצורה נחרצת מדי, ואתה לא בדיוק יודע על מה אתה מדבר.
משה, נורא קל לפסול את השני בכך שהוא צר.צחקן
ב"ה

ואני מעדיף להיות צר צודק, צנוע וטהור ולא רחב שמכיל לתוכו את כל הרוע.
!עדיאל דוד
אם כבר דיברנו על חברים מקשיבים אז בלי ללכלך הם הרבה פעמים נותנים תשובות לא מעשיות
ווואיי- אני כ"כ מבינה אותך!!!! אניאנונימי (פותח)
הייתי בסרט הזה (עדיין לא ממש יצאתי, אבל....השם יעזור!!...)
תראי- אני יודעת שהוא אומר לך שהוא אוהב אותך, ואת אותו, והכל נראה טוב ומקסים...........
------אז זהו, שלא!!!!!!!!!!!!.... צר לי לאכזב אותך, חמודה, אבל בגיל הזה (הנורמל לפחות..) לא יודעים באמת מה זה אהבה!!!....
עשי כמוני- תברחי מזה כל עוד רוחך בך!! הצילי את עצמך מהמחלה הזאת שנקראת בוי פרנד!!!!! כי זה גרוע!!!!
זה משחית את הנפש, ואפשר להגיע עם זה למקומות שלא רצית למצוא את עצמך בהם!!!!.....
ממש בהצלחה!!!
תעשי את מה שנכון בשבילך!!ואל תיפרדי ממנו אם זה רקאנונימי (פותח)
בגלל ההורים שלך,למה זה ממש לא אמיתי ונכון...ובסוף אתה חוזר לזה כי זה לא הגיעה מתוך האמת שלך!וחוצמיזה שעוד שנה שנתים ההורים לא ההיו אלה שיעצרו אותך ואז היצר יצא שוב,ואפילו יתחזק בד"כ,אז מה הקטע,להיכנס לדיכאון אם את לא באמת רוצה את זה ואת עושה את זה רק כי אומרים לך(וזה לא משנה מי האומר)??כדי לך פשוט להגיע למסכנות מתוך לימוד זה הכי מועיל והכי נותן כוחות ומספק...בהצלחה
פרט בבקשה!צחקןאחרונה
ב"ה

הנה דוגמא ללשון הרע שיכול להיות לתועלת, אבל הוא לא רשום בצורה הנכונה.

אתה צריך לרשום - לגבי חברים מקשיבים.

יש לי עליהם כמה השגות. המידע שאני מביא הוא לשון הרע לתועלת, ומי שלא נתקל בחומר של חברים מקשיבים - אל יקרא.

עכשיו תרשום, תפרט, תביא דוגמא, כמה שצריך לפי ההלכות. תזהר שאתה לא עובר על שבעת התנאים.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך