הפינה ההלכתית/יהודית/אמונית או מה שלא תרצו-החדשה!עזרא - ארכיון

אז ככה... כמו תמיד- אם יש למישהו שאלה הלכתית או איזה קטע מעניין ומעורר מחשבה לשים או כל דבר העולה על רוחכם שנראה לכם מתאים וקשור-

זה המקום..

פריה- תשימי בעוגן אם אפשר ואת השני תורידי מהעוגן..עזרא - ארכיון
אני שונאת את אלה שמקפיצים אבל זה קצת מוכיח את מה שעזרא - ארכיון
אפריים אמר... פריה- בבקשה שימי בעוגן, ובחייאת אנשים תתחילו לשאול. (אל תחרטטו עם 'אין מה לשאול'.. זאת לא תשובה יהודית )
שאלה שתחמם קצת אנשים ושעדיין לא מצאתי תשובה:עזרא - ארכיון
איזה הוכחה יש שאלוקים קיים? ולא, אל תגידו לי לחפש בכל מיני ספרים...

כאילו, איך אתה יכול לדעת שכל המצוות שאנחנו עושים הם לא לשווא, אני יודע שזה רק עיניין של אמונה, אבל איך אפשר להאמין במשהו שאתה לא רואה ולא שומע ואין לך הוכחה אליו...
הוכחה שאלוקים קיים-עזרא - ארכיון
במשפט אחד- מדינת ישראל קיימת!
במשפט שני- חזון הנביאים האחרונים מתממש לנגד העיניים שלך

איך אתה יכול לדעת שהמצוות הם לא לשווא- היהדות היא הדת היחידה (!) שלא מבטיחה לך שכר בעולם הבא (בתורה שבכתב, בתורה שבע"פ ברור שיש שכר גם לעולם הבא) אלא שכר בעולם הזה" והיה אם שמוע...ונתתי מטר ארצכם" וכן בעוד הרבה מקומות
אילן-עזרא - ארכיון
זה בדיוק השאלה שלו..איך הוא יכול להאמין לזה אם הוא אף פעם לא ראה הוכחה אמיתית??!!
התשובה שנתת:"במשפט אחד- מדינת ישראל קיימת!
במשפט שני- חזון הנביאים האחרונים מתממש לנגד העיניים שלך"
זה לא ממש נותן תשובה..איך הוא יודע שזה בכלל נכון מה שהנביאים אמרו?!ואם זה נכון..עדיין אין הוכחה ממש שאלוקים קיים..וכולם אומרים זה רק אמונה..אבלל איך אפשר לךהאמין שמשו שלא ראית אף פעם?!!
אף פעם לא ראיתי אנשים באוסטרליהעזרא - ארכיון
וכל זאת אני יודע שיש כי אני קורא באינטרנט דברים שהם אומרים.
מה זה השטויות האלה? הנביאים הביאו לכם את הנבואה שעם ישראל עוד ישוב לארצו (דניאל,מלאכי,זכריה ועוד) אין אף עם בעולם שהצליח לחיות בגלות כמעט 2000 שנה ולהישמר כמו שאנחנו נשמרנו כעם, אף עם אפילו לא מתקרב למה שאנחנו עשינו,ואחרי כל זה את עוד שואלת האם זה בכלל נכון מה שהנביאים אמרו?! ואם זה לא בא מהקב"ה אז ממי? סתם הנביאים המציאו שאם עם ישראל לא יחזור בתשובה ה' יהרוס את בית המקדש שעומד כבר 420 שנה, זה לא היה אמין אז יותר מההוכחות שהמיצרים הולכים לתקוף אותנו ביום כיפור אחרי התבוסה שלהם בששת הימים.
הוכחה לשמירה מטורפת...קצת קשהעזרא - ארכיון
לפספס את יד הקב"ה....

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/182268
אילן, אין צורך להתקיף ולא לקרוא לשום שאלה שטויות..עזרא - ארכיון
אנשים שואלים כי הם באמת רוצים לדעת, אם יש לך מה לענות להם- בכיף אבל אין צורך לזלזל בשאלות, הן יותר חשובות אפילו מהתשובות כי הן מראות על רצון להגיע לאמת.
את צודקת לגמריעזרא - ארכיון
לירן, אם נפגעת מניסוח התשובה שלי אני מתנצל, שנה וחצי בישיבה וכבר אני מתחיל להתייחס לחבר'ה כאילו היו החברותא שלי...
אילן...אתה מצחיק...עזרא - ארכיון
כי בכלל..מי אמר לך בכלל שהיו תנביאים האלה..יופי..הם חייו לפני אלפים שנה..ו...מי אמר??
ו...כנסו לאתר שאבישי הביאו ממנו תמכתבים (כתבו בגוגל "שאלות לאתאיסט" וזה הלינק הראשון..)וזה יכול קצת לעזור ולענות על שאלות..כמובן שעדין יש הרבה דברים לא ברורים אבל זה עוזר...(ותקראו עד הסוף..)
חניאלעזרא - ארכיון
אז מאיפה לנו התנ"ך אם לא היו נביאים? מי המציא אותו ןיכול להיות שאת בכלל לא קיימת אלא רק הולוגרמה שמקרינים מולי בכל פעם שאנחנו נפגשים ואין לך אישיות בכלל אז אפשר לרדת עלייך חופשי, ויכול להיות שגם כל העולם הזה לא קיים אלא רק סוג של חזיון עיניים שאף אחד לא גר בו חוץ ממני, בעצם, איך הגעתי למסקנה שאני קיים?
ואם כבר פילוסופיהעזרא - ארכיון
אם את לא מאמינה לכתבי העם שלנו את יכולה לקרוא על הפגישה של אריסטו עם ירמיהו, לפחות נביא אחד היה לנו, בסדר?
מה זה קשור??????עזרא - ארכיון
אני יכול לכתוב עכשיו ספר, לכתוב "ויהי בימי החמזמזים, והחמזמזים בקעו את האדמה ומשם יצא אורניו רבנו, שאמר לכל העם שילך לעזאזל"....

ואז אני יקח את הספר הזה וילמד את החניכים שלי והחניכים יספרו לבנים ולנכדים ולנינים ולבני נינים, ויקבור את הספר במקום שיוכלו לחפור ולמצוא אותו.

ואז עוד 2000 שנה ימצאו את הספר והופ...דת החיזר...

זה לא קשור, אין לך הוכחה הוכחה שה' בקע את הים או את כל הניסים...בגלל זה קשה, אני רק צריך הוכחה...
איתן אתה פשוט יצורעזרא - ארכיון
מה יצור???עזרא - ארכיון
באמת שהוא צודק...
ואילן...יש הבדל..כי זה שאתה ואני קיימים וכל זה אז יש לזה הכוחות מדעיות ברגע זה..זה שבאמת היו את כל הנביאים ושה' קרע את ים סוף..עכשיו, אין הוכחה..
זה הכל עניין של אימות התנ"ךעזרא - ארכיון
איתן!אתה הרי במגמה שהולכים ומוצאים הוכחות כל הזמן.
כל ימי חזקיהו?!ממצאים ארכאולוגיים!!!תיאור האזור?!מפות ומקומות מול העיניים!!אם לא זה,אז מה?!הנה!!יש את כל הדברים המוכיחים כי התנ"ך אכן התקיים.
או קי,עזרא - ארכיון
בדת החיזר יש גם תיאור של מה שיקרה בעוד 2000 שנה?

חוץ מזה- האם בדת החיזר יש מעמד של 600000 מאמינים שהיתה להם התגלות נבואית כמו שהיה לנו במעמד הר סיני?

חוץ מזה ההוכחה הכי נחרצת שיש אלוקים היא שהרמב"ם אומר שיש אלוקים והרשב"א לא חולק עליו, תודו שאין לכם מה לענות על זה...(-:
אפשר להוכיח את זהעזרא - ארכיון
רושמים ספר, בונים כל מיני דברים מוזרים ויוצרים חייזרים וכל השטויות...
אני לאט אומר שככה זה היה פעם, ונכון שבמגמה אני רואה איך קברו אנשים לפני 2000 שנה, ובתים ממש ממש יפים, אבל אין לזה הוכחה שקשור לזה שהיה אל ששלט על הכל
איתן, שאלה לי אליךעזרא - ארכיון
אתה מאמין שיש לך דבר כזה שנקרא נשמה?
.....עזרא - ארכיון
(רק ליצור הפרדה..- נכון שזה הולך ביחד, אבל יש פה חלק שענו על הוכחה שיש א-לוהים, וחלק ענו על כך שהתורה היא אמת.. זו לא ממש אותה הוכחה..)
חלק פה די אמרו אותו דבר- שמציאות של ברוא מעידה על בורא. -מה שהיה בחג"ס, מה שהיה ב"מכתב לאתאיסט"- ששניהם מתבססים על מה שהרמב"ם כתב.. למדנו את הקטע הזה ברמב"ם במחשבת השנה והיה ממש מעניין, תנסו..
איתן, זה לא ככה.. אין סיכוי שאדם רגיל יכתוב דבר כזה שיכול להיות אקטואלי למשך אלפי שנים..
ולמה שבני אדם יקבלו תורה שהם מצאו באיזה חור?? הם לא טיפשים, הם יודעים טוב מאוד שאבותיהם ואבות אבותיהם לא נהגו כך.. למה שהם יתחילו לציית לחוקים..?? למה שלא יחיו את חייהם בחופשיות אלא יחייבו עצמם לסדר..?

[ו.. נראה לי שכל אחד די צריך לענות על זה לעצמו, עם המקורות שלו, הרבנים שלו, ההורים שלו, החברים שלו וכו'.. לא נראה לי ראוי שכזה נושא חשוב יהיה בדיון בפורום.. צריך לעשות את הדיון הזה או בצורה של דיבור, כשמספר בני אדם יושבים וממש קשובים וכך זה יחדור עמוק, או כל אדם לעצמו.. ולא סתם בדרך של הוכחה בגיאומטריה. כי לא הכל בחיים זה לוגיקה. (אני לא מאמינה שאמרתי את זה..!! חחח) ד"א, ממש לא חייב להיות שאני צודקת בקשר לזה, אולי הדיון כן חשוב.. תגיבו מה אתם חושבים..]
חחחחחח תכלת יקרועה...עזרא - ארכיון
תכלת..אם האנושות לא כזאת טיפשה אז איך נוצר דת האיסלם והנצרות...מאיפה לך לדעת שגם היהדות לא נוצרה כך?
נשמה?עזרא - ארכיון
זה תפיסה שאתה אדם חי, ואתה יודע שאתה משהו חי...ושיש לו מודעות לעצמו ולמי שהוא

ותכלת- אמרתי את זה לפני זה..אני לא אומר שהם עשו את זה או שאם רוצים אז אפשר לעשות את זה, ולכתוב כל מיני שטויות

אבל איך אפשר לדעת שבתנ"ך אין כמה סיפורי אגדות, או משלים, או סיפורים שלא קרו?? איזה הוכחות יש לך שמשה עלה על הר סיני וה' דיבר מול 600000 אנשים ובלוי והיו ברקים, ושאם הם יגעו בהר אז ה' ירים את ההר וימעך אותם או יהרוג אותו..אי אפשר ממש להוכיח

נגיד הדינוזאורים...( זה מה שעלה לי בראש..) יש הוכחה שהיו דינוזאורים לפני מיליוני שנה? שהיו דינוזאורים מעופפים לפני מיליוני שנה?? וואלה כן, מצאו עצמות, מצאו שלדים, מצאו כל מיני דברים, ואז חישבו איזה סוג דינוזאור זה היה, ולפני כמה שנים הוא חי ואיך הוא חי ואיך הוא אכל ואיך ואיך ואיך....
אבל...
קריעת ים סוף/מכת צפרדע/דם, ועוד הרבה דברים- יש הוכחה? יש בקע באדמה של ים סוף? יש שברים של לוחות הברית שמשה שבר על ההר?? יש שלדים של צפרדים? (טוב נו...)?? הוכחה שמשה דיבר פנים אל פנים עם א-לקים??? אז כתוב....זאת לא הוכחה ממשית!!!

אני לא אומר שלא היה אדם שקראו לו משה, והוא היה מנהיג של העם, זה פסדר, אבל הוכחה שהוא עשה את כל הניסים האלו? איך אתה יכול לדעת שזה לא רק תוספות או מדרשים שלא באמת קרו??

(תכלת- אני דווקא אוהב את זה...שכולם ישתתפו)
אפשר להתערב?עזרא - ארכיון

תודה

נראה לי שהכרה בקיום האלקים או מושג האלוהות בכלל,
הוא מעל השכל. לכן הבסיס הוא אמונה.
[מכאן אפשר לומר מליון דברים <-אנחנו מאמינים שיש אמת אחת, ושמצד האמת א"א לומר 'מליון דברים',>

אבל הבסיס הוא אמונה-תמה.]

הביאו לך אישור??? סתם...בכייףעזרא - ארכיון
אני יודע שהבסיס זה אמונה, וכן בידיוק השאלה שלי:
איך אני יכול להאמין במשהו שאני לא רואה או שאין לו הוכחה טובה...
תודה על האישור [מה ייתי עושה בלעדיו..?!]עזרא - ארכיון
אם היית רואה זו לא היתה אמונה.
טוב נו פסדר...עזרא - ארכיון
אבל בדוגרי..כל אורך החיים שלנו היהודי דתי ושאנחנו מאמינים בה' וזה..מי אמר לך שכל זה לא שטיות? יופי..יש הרבה אנשים שמאמנים במלא דברים ולדעתנו זה שטיות..מאיפה לנו לדעת שגם האמונה שלנו היא לא שטות?
איתן, אני לא בטוחה שיש ממש הוכחה חותכת..עזרא - ארכיון
א-לוהים זה דבר מופשט, אי אפשר להוכיח דברים מופשטים..!! ישות אינסופית...... אנחנו לא מסוגלים לתפוס את זה בכלל..!!
תנסה להוכיח לי שאתה מרגיש עצב. אם אני לא אאמין לך- (לא דוגמא כל כך טובה.. מאז שאנחנו קטנים אנחנו לומדים לקשר הבעות לתחושות..)- אין סיכוי שתוכל להוכיח לי שיש לך תחושה כזאת..! או מחשבה כלשהי, בכלל..!!

(אבל מדברים עכשיו יותר בכיוון של "מי אמר התורה והדת היהודית היא אמת", לא?)

ואי אפשר לקחת את המקרא ולחלק אותו ל"מה שיש לו הוכחות"- אז זה קרה, ו"מה שאין לו הוכחות"- אז זה לא קרה.. אם סתם מישהו כתב את כל זה לפני כמה מאות שנים ושכנע קבוצת אנשים מטורללים לדבוק בתורתו- אין סיכוי שהוא כתב גם נבואות שיתגשמו בהמשך, או שימצאו הוכחות לחלק מהדברים שם, וכו'.. וזה כתוב ביחד!! בכלל- אין סיכוי שיד אדם תכתוב דבר כל כך מושלם..!! גם אם דברים לא קרו בדיוק כמו שכתוב (היה על זה דיון לפני כמה זמן- עם המפץ הגדול..), יש מלא רבדים לתורה!! ואיך ימצאו עכשיו לכל דבר הוכחה..?! גם אם זה "מדרשים שלא באמת קרו"..- או שהם קרו ופשוט קשה להאמין, או שהם באמת לא קרו אבל הפירוש הוא פירוש אלגורי..! והרעיונות הם כל כך כל כך מושלמים.. שאין סיכוי שבשר ודם היה חושב עליהם..

חניאל- האיסלאם והנצרות התפתחו מהיהדות.. אם אני לא טועה גם כתוב את זה בכוזרי.. -את זה רק התחלתי ללמוד השבוע, אבל ממה שאני יודעת (לא הרבה) זה ספר שממש כדאי לקרוא..! לא לומדים אותו במסגרת שיעורי מחשבת..?

אל תבינו אותי לא נכון- אני ממש לא באה פה מקטע של "יודעת כבר הכל ואני אסביר".. אני משכנעת פה גם את עצמי, זה דברים שפשוט חשבתי עליהם במשך השנים.. אבל ברור שאין לי הוכחה מושלמת וחותכת!! ואני לא חושבת שאמורה בכלל להיות תשובה חותכת.. כל הזמן צריך להיות בתנועה ובהתקדמות.. לשאול, לענות, לשאול לענות.. אם היינו עונים על הכל והכל היה ברור לנו לא היה לנו לאן להתקדם..! זה מה שטוב- לא שמותר לשאול..- אלא שצריך לשאול..!! וזה ממש מדהים הרעיון הזה..
וואו. בחיים לא חפרתי כמו באשכול הזה.עזרא - ארכיון
יישר כוחי!!
בדיוק עמדתי לכתוב.. תכלת- התפעלתי עזרא - ארכיון
לא נראה לי שאני אצליח ממש לנסח את עצמי וקצת מסכימה עם מה שתכלת כתבה בהתחלה "ו.. נראה לי שכל אחד די צריך לענות על זה לעצמו, עם המקורות שלו, הרבנים שלו, ההורים שלו, החברים שלו וכו'.. לא נראה לי ראוי שכזה נושא חשוב יהיה בדיון בפורום.. צריך לעשות את הדיון הזה או בצורה של דיבור, כשמספר בני אדם יושבים וממש קשובים וכך זה יחדור עמוק, או כל אדם לעצמו.. ולא סתם בדרך של הוכחה בגיאומטריה. כי לא הכל בחיים זה לוגיקה."
אבל באמת שאם זה המקום שלכם לשאול- אז תשאלו! זה נראה לי חשוב וקיומי לשאול! וכמו שתכלת אמרה- צריך לשאול..
באופן כללי לא נראה לי שאני ממש אשתתף בדיון.. רק רציתי שתדעו שאני עוקבת...
אה, ועוד משהו....עזרא - ארכיון
רק רציתי להוסיף שאני חושבת שאין יהודי עם אמונה עמוקה שלא שאל את עצמו את השאלות האלו... (אולי אני קצת מכלילה, אבל לפחות ממי שאני מכירה..) ואתה לא אמור לצאת מהספקות והשאלות האלה במצב נעכס, לא נעים, או אפילו מבויש, פשוט צריך לחפש באומץ תשובות ואם מחפשים בצורה אמיתית ועם רצון למצוא האמונה רק עוד יותר מתחזקת והופכת לבוגרת יותר ובשלה יותר...
בסה"כ אני לא אוהבת את כל אלה שקל להם להביא קישורים מ'חברים מקשיבים' אבל רק כמה דוג' שכמעט כל אחד עובר את הבירור הזה עם עצמו..
אוך, כל רגע נשלח באמצע!עזרא - ארכיון
http://www.kipa.co.il/noar/ask_show.asp?id=164441
http://www.kipa.co.il/noar/ask_show.asp?id=155990
http://www.kipa.co.il/noar/ask_show.asp?id=159942
http://www.kipa.co.il/noar/ask_show.asp?id=161111
http://www.kipa.co.il/noar/ask_show.asp?id=157779
http://www.kipa.co.il/noar/ask_show.asp?id=152947
http://www.kipa.co.il/noar/ask_show.asp?id=157431
http://www.kipa.co.il/noar/ask_show.asp?id=151493
http://www.kipa.co.il/noar/ask_show.asp?id=145809

הבאתי בכוונה הרבה קישורים.. שתבינו, את השאלות האלה שלפתי בקלות ממש! ז"א שהן כ"כ כ"כ נפוצות! לי היתה תקופה שצצו לי שאלות כאלה בראש וכ"כ פחדתי מהן שפשוט הדחקתי אותן.. לא הבנתי שזה קורה להרבה אנשים ושאני צריכה פשוט לחפש בעצמי תשובות!

הבאתי הרבה קישורים כדי שתדפדפו בינהם ותחפשו מישהו שישאל טוב את השאלה שלכם וגם תשובה מספקת... מקוה שזה יעזור.. אם לא- רצוי או לדבר עם מישהו שמכיר אתכם ואתם מאמינים בדרך חיים שלו/ עם רב באולפנא/בישיבה שאתם מעריכים/ אפשר לשאול באתרים כמו 'חברים מקשיבים', כמה שזה נשמע מגוחך, לפעמים נוח לשאול את השאלות הכי נוקבות דווקא אנשים שלא מכירים אישית... ויש להם גם מס' טלפון שעובד בערבים... יש שם חבר'ה תותחי על...
ב"הצלחה לכולנו!
אילןעזרא - ארכיון
אתה אמרת שאנחנו העם היחיד שלמרות הגלות 2000 שנה נשמרנו כעם,אבל פעם האמונה הייתה יותר חזקה,וכל היהודים האמינו בה'..(אני חושבת)אבל עכשיו הגענו לתקופה שונה שכל אחד מאמין לפי הדרך שלו(אם הוא בכלל מאמין) וזה מכניס לאנשים קטע לראש שאולי בכללל מתפללים למשו שבכלל לא קיים?!וזה נורמלי ביותר לשאול תשאלה הזאת!!
ובקשר לנביאים..אולי הם היו כ'כ חכמים ככה שם כתבו דברים שחשבו שייקו אם אנחנו נלך לפיהם..זה היה דבר צפוי שהנבואות ייקרו..ואיתן אני מסכימה איתך 100%..אני גם חושבת ככה..גם זה מוזר לי לחשוב שהיה משו לפני שהתקיים העולםם, מישו שברא אותנו,ש"חיי" כבר 5 ומשו שנה,ששומע לכל מה שאתה אומר לו ושבעצם מחליט על החיים שלך ולפעמים אפילו מגשים תמשאלות שלך..ומה?אי אפשר להגיד לו תודה ולשמוע אותו?ומה עם קרה משו טוב זה בגלל שזה היה אמור לצאת ככה..מי אמר שזה הוא?זה יכול להיות גורל..אין אפילו הוכחה ממשית(איך שלא קוראים לזה)שזה באמת הוא..אווףף עזבוו הסתבכתי..
אבל אילן..ממש כל הכבוד שאתה מאמין ככה!אפילו הוכחות קטנות אתה מאמין בהם!(אני רצינית..)הלוואי עליי..!1
לירןעזרא - ארכיון
1)אלו לא הוכחות קטנות, זה תמצית של ספרים כבדים וארוכים כמו הכוזרי (ריה"ל) ולנתיבות ישראל (הרצי"ה קוק) שאין כאן המקום לכתוב את כל הספר וזה גם מיותר לגמרי כי אני יכול לומאר לך לפתוח את הספר וגמרנו (למתחילים ללמוד כוזרי רצוי ללמוד עם תרגום אבן שמואל כי הוא יחסית קל לקריאה למרות שהוא פחות מדויק מתרגום אבן תיבון והרב קאפח)
2) אני לא חושב שמאז דור המדבר היה מצב שכל העם האמין בה', תראו כמה עובדי אלילים, אולי במלכות דוד ושלמה אבל שאר הזמן... בטח שאין דור שלומד אמונה בכמות או באיכות כמו הדור שלנו, עד לפני כ150 שנה רוב העולם היה אנאלפבתי היום אין ישוב או עיר בארץ כמעת בלי ישיבה, מדרשה, מכינה או גרעין תורני. בטח שבזמן חורבן בית ראשון האמונה התערערה ואני לא חושב שירמיה, יחזקאלדניאל,חגי, זכריה או מלאכי אמרו דברים רק כדי להעלות את המורל "יאללה, יצאנו לגלות אבל חפיף, עוד 2000 שנה חוזרים..."
3)זה לא היה צפוי בכלל שהנבואות יקרו, שוב, אין אף עם שהשתמר בגלות 2000 שנה או שהתקרב לזמן כזה בגלות בצורה כזאת, אין.
4)זה טבעי לגמרי שכל אחד מוצא לעצמו את הדרך שלו, "כשם שפרצופיהן אינם שווים כך דעותיהן אינן שוות" בין כל שני יהודים שיושבים בחברותא יש תמיד שלוש דעות ותמיד היו מחלוקות בישראל מאז שבית שמאי ובית הלל התחלקו, נכון זה נורמאלי לשאול שאלות אבל אני באמת לא מבין מה קשה לכם.
5) מי אמר שה' חי רק 5 שנים לפני בריאת העולם?
6)"הנוטע אזן הלא ישמע, אם יוצר עין הלא יביט"
כפתיחהעזרא - ארכיון
יש תמיד סכנה בדיונים האלה שהם סתם יהיו שטחיים. בייחוד בין נוער שההבנה שלו בחיים מאוד מצומצמת.

בכל אופן, לדעתי, למי שבאמת רוצה לדעת- אין מה לחפש בדיון כזה. אפשר לקבל את זה בצורה הרבה יותר טובה ואיכותית, מובנת יותר וגם נכונה יותר- מרבנים.
הכי פשוט זה השו"תים באינטרנט; כיפה, חברים מקשיבים וכדומה.
ברמה ביותר מורכבת- יש ספרים, "משיב הרוח" של הרב אבינר (מי שרוצה להשאיל ממני, רק לבקש) שמדבר על כל מיני נושאים, בחלקם אמונה, או 'יוצר אור' שמדבר על אמונה בלבד, אבל קצת יותר מורכב.
יש גם ספרים כלליים על היהדות, שמדברים על השאלות האלה, כמו "אשנב ליהדות" של הרב אורטנר (יש בסניף, ויש לי בבית מהדורה קצת יותר מכובדת).
הכי מורכב ועמוק, זה פשוט ללמוד את הספרים בעצמם, אבל זה לא מומלץ למי שלא בישיבה גבוהה.

אבל זה הקטע אפריים.. שלא כולם פה בישיבה גבוההעזרא - ארכיון
אבל זה לא אומר שאי אפשר לנסות לקבל על זה תשובות ולעשות על זה דיון.. אני באמת לא מבינה מה הבעיה...
אמממ אפשר לפנות לרבנים שיודעים בנושא...עזרא - ארכיון
הקטע של הישיבה הגבוהה היה בציניות או שאני טועה?!עזרא - ארכיון
מסכימה עם אפריים... מי שבאמת שואל כדי לקבל תשובה וזה באמת מציק לו, תשובה שאיזה מישהו מהפורום כתב לא נראה לי תספק אותו... שוב- תחפשו בhttp://www.olam-jew.com/shut/shelot-ethaist.ht (שאלות לאתיאיסט, בהמלצת אבישי..)
http://www.kipa.co.il/noar/ (חברים מקשיבים- המקום בדיוק לכל השאלות האלה!!)

http://www.kipa.co.il/ask/?text=%D7%98%D7%A7%D7%A1%D7%98+%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%A9%D7%99&searchcat=5&searchrav= שו"ת בנושאי אמונה - כיפה...
קודם כול-זה ממש שאלה ענקית..נראה לי שמי שלא שאלעזרא - ארכיון
את עצמו אף פעם את זה עדיין ישן...
אבל צריך לזכור שגם כששואלים אותה עדיין לדעת שיש בתוכנו את האמונה הטבעית של יהודי בין אם הוא מרגיש את זה ובין אם לא היא פשוט בנו!(התניא)אז קודם כול להתחיל מהנקודה הזאת ואז..יש המון הוכחות על כך...א.הכוזרי מסביר את זה יפה שמעמד הר סיני זה ההוכחה הכי חזקה..יותר מבריאת העולם!!כי במעמד הר סיני היה עם שלם(וזה המון אנשים) והעם הזה העביר את זה הלאה והלאה והלאה ב.אם יש הוכחות שיש בימ"ק(ויש) אז אפשר להבין שיש אלוקים שרוצה שנהיה איתו בקשר..יש מלא ספרי אמונה ב"ה שיכולים לחזק לנו את האמונה ולגרום לנו להתקרב לבורא ניסתי להסביר ברמה הכי בסיסית אבל יש עוד המון עומק בנושא ואפשר ללמוד אותו שנים..תמשיכו להעלות שאלות זה ממש מענין!!אחלה אשכול!!!!
אל תקראו את הקודם תיקנתי מה שחשבתי ששגוי..עזרא - ארכיון
נראה לי שמי שלא שאל את עצמו עדיין את השאלה הזאת עדיין ישן...
אבל צריך לזכור שגם כששואלים אותה עדיין לדעת שיש בתוכנו את האמונה הטבעית של יהודי בקב"ה שאיתה הוא נולד או אפילו לפני שהוא נולד,בין אם הוא חושב שהוא מאמין ובין אם לא היא פשוט בנו!(התניא)אז קודם כול להתחיל מהנקודה הזאת ואז-יש המון הוכחות על כך(ממש בתימצות)):א.הכוזרי מסביר את זה יפה שמעמד הר סיני זה ההוכחה הכי חזקה..יותר מבריאת העולם!!כי במעמד הר סיני היה עם שלם(וזה המון אנשים) והעם הזה העביר את זה הלאה והלאה והלאה ב.נבואה זה קשר ישיר עם אלוקים ובדוק הייתה נבואה(הכי קרוב אלינו בימי עזריה ונחמיה)יש הוכחות על כך.
יש מלא ספרי אמונה ב"ה שיכולים לחזק לנו את האמונה ולגרום לנו להתקרב לבורא נסיתי להסביר ברמה הבסיסית ויש עוד המון עומק בנושא.
תמשיכו להעלות שאלות זה ממש מענין!!אחלה אשכול!!!!

נ.ב.
אם יש טעות איפשהוא נא לתקן
ואולי אפשר לעשות משהו בנושא בסניף..חג"ס..סימפוזיון וכו'..אם אנשים מעונינים..
אני לא חושבת שבכלל יש לזה הוכחות...עזרא - ארכיון
כי אז זה לא היה אמונה...
יעל- כתבתי תא זה רק על האפשרות השלישית,עזרא - ארכיון
שהיא גם הכי לא מומלצת...

חניאל- יש הוכחות, אבל הם לא אבסולוטיות.
אפרים וחניאלעזרא - ארכיון
מה שאתם אומרים זה דעת רבי סעדיה גאון
הרמב"ם חולק על זה ומביא הוכחה מוחלטת שיש אלוקים בספר מורה נבוכים, אבל לא הבאתי אותה מהסיבה הפשוטה שלא הבנתי אותה... אולי אני צריך ללמוד את זה עם מישהו שיותר מבין ברמב"ם...
לא הגיוני שיש הוכחה חותכת...עזרא - ארכיון
כי אז כל העולם היה מאמין באלוקים (ועובדה שלא..)
ואפרים...אם אתה אומר שיש הוכחות..אז מה היא??
למשל ההוכחה של הכוזרי.עזרא - ארכיון
מעמד הר סיני וכו'.
אילןעזרא - ארכיון
למדנו את הקטע הזה במורה נבוכים בכיתה, וגם אבישי העביר חג"ס שממש התבסס על זה.. ממש יפה!! שווה ללמוד..

דבר תורה של המורה שלי לאנגלית (אני מתההה עליה!! מורות לאנגלית זה כזה עם): "מלוא כל הארץ כבודו... איה מקום כבודו?"- הכל מתבסס על אמונה תמה.. אחר כך תתחיל לשאול. להתחיל מנקודה של "כן". (ומי שמרגיש את עצמו מפגר וציני אפילו בפני עצמו- לא יתקדם הרבה בחיים..)
מה זה משנה מאיזה נקודה מתחילים ??עזרא - ארכיון
אני אישית, פשוט לא מקשר בין השאלות לאמונה למעשים שלי.
אם את למדת את זה והבנתעזרא - ארכיון
למה את לא מתמצתת את זה ורושמת פה בפורום

אפרים- אם אתה בא בנקודת התחלה של כופר, אני לא אצליח לשכנע אותך גם עם התירוץ הכי טוב בעולם.
אילן- אין צורך להשתמש במילה 'כופר'...עזרא - ארכיון
אפריים- אם הבנתי אותך נכון אתה אומר שהמצב המתוקן יותר הוא שאתה פשוט יודע שאתה צריך לעשות את כל המצוות והחוקים האלה. שאלות האמונה- טוב להתעסק בהן אבל הן לא אמורות להשפיע על המעשים. נכון?

אבל ברגע שלאדם אין את הידיעה הפנימית (או שלפחות הוא לא מודע אליה) שהוא צריך לעשות את הדברים האלה והאלה כי זו ההלכה והוא מחויב בה, אז כן חשוב שיעסוק וינסה לענות לעצמו על השאלות ע"מ שהידיעה הזאת תתבסס אצלו, יש מבין?!

לא ממש הצלחתי להסביר את עצמי...
לא קראתי לו כופרעזרא - ארכיון
מה יש?
חחחחחחחחחח וואי קרעתם אותי עכשיו...עזרא - ארכיון
גדולעזרא - ארכיון
בדיחה ענקית,אין עליכם...
תרומת איבריםעזרא - ארכיון
מותר,אסור או אפילו חובה?
לי אישית כבר ישעזרא - ארכיון
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3448112,00.html
טוב, הקישור מסרב להיות קישורעזרא - ארכיון
תעשו העתק הדבק
כרטיס אדיעזרא - ארכיון
השאלה הלכתית...עזרא - ארכיון
מה איתה?
אמרתי לך, תעשה העתק הדבקעזרא - ארכיון
הרב אבינר: בעוד אלה מתפלפלים, אלה מתים

שלמה אבינר, רב היישוב בית אל וראש ישיבת עטרת ירושלים בעיר העתיקה לא מבין איך אנשים לא חותמים בהמוניהם על כרטיסי אָדי. "מדובר בפיקוח נפש", הוא אומר וגם מספק אישור הלכתי למתלבטים מסיבות דתיות

גיל בן נון פורסם: 19.09.07, 08:24

החתימה

"חתמתי על כרטיס אָדי לפני בערך 15 שנים. אגב, אני חתום גם על הכרטיס בארצות הברית. הם ביקשו את תמיכתי והתנו זאת בחתימה על הכרטיס. כמובן שהסכמתי. את אברי אתרום כמובן כאן".

הסיבה

"אין שום דבר מיוחד או מסוים שגרם לי לחתום. בעיניי מדובר בדבר פשוט".

ההתלבטויות

"לא מדובר בהתלבטויות אלא בדבר פשוט. בארץ ישנם כאלף אנשים שמחכים להשתלה והם חיים בינתיים בצל המוות וללא איכות חיים. ללא השתלה הם ימותו. זאת האמת האכזרית".

התגובות

"אנשים יודעים שאני עוסק בכך ושאני חתום על כרטיס אָדי ולא פעם משתפים אותי בסיפוריהם. כך נודע לי ששכני יעץ להורי אחייניתו לתרום את אבריה. בזכותה ניצלו שבע נפשות. במקרה אחר בחורה מהיישוב שלי, מבית אל, נהרגה בתאונת דרכים ובעלה החליט לתרום את אבריה. במקרה שלישי, אחותו של בחור שלמד אצלנו בישיבה נהרגה וההורים שלו ביקשו לדעת את דעתי בעניין תרומת אברים. כשהוא ניגש לשאול אותי לא היה לי זמן לענות לו ורק הראיתי לו את הכרטיס שלי. זה הספיק".

הרב אבינר וכרטיס אדי. פיקוח נפש (צילום: דודי ועקנין)

פגשתי בחולה

"זכורה לי במיוחד פגישה עם אישה שסבלה ממחלת ריאות קשה ונזקקה להשתלה. היא הייתה מחוברת לחמצן יומם וליל והילכה כמו שד עלי אדמות. אני זוכר כיצד תיארה לי בצבעים מרנינים את הרופא שביצע את ההשתלה, איך הוא נסע במהירות עצומה מבית החולים בו בוצעה ההשתלה לבית החולים בו הוציאו את השתל וחזרה. האישה הזאת קיבלה את חייה ואת איכות החיים בחזרה. משהחלימה חזרה לעבוד כאחות בבית חולים".

פרויקט תורמים לחיים:

לחתימה על כרטיס אדי מקוון - לחצו כאן
המטרה של ynet: חצי מיליון בעלי כרטיס אדי

ביממה הראשונה למבצע: 9,000 גולשים חדשים הצטרפו לאדי

רוצים לדבר על זה? היכנסו לפורום אדי ב-ynet

התרומה והדת

"קיים כאן פיקוח נפש לכן, אנשים מוטרדים מרגע קביעת המוות ומתחיית המתים. בשנת 1986 אישרו הרבנים הראשיים לישראל דאז, הרב שפירא והרב אליהו, את פסיקתו של הפוסק הגדול הרב משה פיינשטיין. במוות מוחי הכוונה לכל המח כולל גזע המח וכולל מרכז התפקוד של הנשימה העצמונית. כלומר, מוות מוחי הוא מוות אך יש לערוך מבחנים ובדיקות כדי לקבוע זאת. יש רבנים חרדים שחושבים אחרת והם רוצים שהלב יפסיק לעבוד. אך עד שהלב מפסיק לעבוד עוד ניתן להשתמש בחלק מהאברים אחר כך כבר לא.

"לעניין תחיית המתים, אם אלוקים יכול לקחת אדם מת, והוא יכול, ולהפוך אותו לאדם חי אז הוא יצליח לעשות זאת עם אבר או בלעדיו".

מילה לספקנים

"כל אחד יודע שמדובר בהצלת נפשות. בפיקוח נפש. יש הטוענים שהרופאים הם לא אנשים אמינים. זאת טענה מרושעת ושקרית לומר שאנשים יהרגו בן אדם כדי לקחת את אבריו. לא היה מקרה אחד כזה. הרופאים הם אנשים טובים. הרופא שמטפל והוועדה שמחליטה לאשר הם לא אותם הרופאים אלה רופאים אחרים".

יש הבדל בין תרומת איברים שלא חיונייםעזרא - ארכיון
לתרומה אחרי המוות(נגיד בין כלייה ללב)?
יש מחלוקת בין חכמי ישראלעזרא - ארכיון
האם רגע המוות הוא מוות מוחי או לבבי (כשהמח מת או כשהלב מת) בגדול אני סומך על עמדת הרב אבינר ואחרים שאומרים שזהו מוות מוחי, בכל אופן אתה יכול לחתום על כרטיס אדי ולהכריז שאתה לא מעוניין לתרום לב או איבר אחר (יש 6 איברים שניתן לתרום: כליה,כבד,קרנית,לב,עור וריאות)
יש איזה ספר שעוסק בנושא?עזרא - ארכיון
או איזה משהו בנושא?
אנציקלופדיה הלכתית רפואית של הרב שטינברגעזרא - ארכיון
איפה אפשר להשיג את זה?עזרא - ארכיון
אני צריך לעשות איזה עבודה בנושא...
אם ככה, תחפש בגוגל.עזרא - ארכיוןאחרונה
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך