מה עם ברכות לכל המדריכות והמדריכים החדשים??עזרא - ארכיון

אמנם אני לא מעודכנת לגמרי בפרטי פרטים אבל לפי שמועות ששמעתי ממקורות יודעי דבר כבר נכנסו להדרכה כמה בנות מידידיה (לא יודעת אם בנים גם...) , ובשבת הגימלים נכנסים??

אז למה לא נפתח אשכול ברכות?

מזל טוב לכל המדריכים הטריים ובהצלחה לכולם !!!!!!!!! איזה כיף!!!

נא להאיר את העיר.................

תהנו!

מצוות בוגרי הסניף הוותיקים המנוסים והאוהבים רחוק מהעין.

בייוש

דייייי הם ניכנסים השבת??? ייאא איזה התרגשוותת!!עזרא - ארכיון
בהצלחה למדריכי הגימלים התותחייםםםם!!!! =)
היה גיוס ביום רביעי והיה סבבה לגמריעזרא - ארכיון
קצת קשה היה עם המרגמיש, אבל סה"כ היה טוב
שמעתי שאתה נהיית חלק מצוות בנות....=)עזרא - ארכיון
איזה יופי שהיה טוב! ב"ה
חחחח..עזרא - ארכיון
וואי מקור חיים האלה פשוט מופרעייייים!!!! וואי אבל נקרעתי מהם.. חמודים אחד אחד.. (ואיך שהמורה הזה השתיק את החיות האלה- בכלל..!!)

חחח היה מצחיק לפגוש את כל המורות הזקנות בחורב.. ואת ברכה רובינשטין שאמרה לי "גדלת!!!" תוך כדי הרמה אגבית צידית של היידים.. חחחחחח (הייתם צריכים לראות את הבעות החמלה שלהן שאמרתי להן שאני לומדת בפלך.. משהו בסגנון של "דווקא היית נראית בסדר..!!")

ו.. הגימלים נכנסים ביום שני, לא בשבת..!
כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןעזרא - ארכיון
ו...גם מחר יש גיוסים...
היה באמת מצחיק אבל גם ממש מעיף...

וווואיי...עזרא - ארכיון
היה צחוקים בטירוווף!!! אשכרה במקור חיים- מופרעים אחד אחד!!!! קרעו אותי!! ובכללי.. שיא החמודים!! הולך להיות בעזרתו מעוולה..
ו... ממש היה מעייף... מתתי בערך אחרי זה!!! חח.
לכל החניכות המדהימות והייפייפיות שליי!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
שיהיה לכן בהצלחה בכל מה שתעשו!!!!!!!
אני בטוחה שתהיו הכי הכי טובות ומעולות וחניכים/חניכות שלכם ימותו עליכם כי פשוט אין כמוכםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

יואווווו אני כ"כ מתגעגעעעעעתתת!!!!!!!!!

הבאתי טובלרון לכל הסניף!!(כאילו חבילה כזאת של מלא מלא קטנים חמודים כאלה..)

אוהבתותכם נשמות שלייי!!!!!!!!!!!!!1 מלא בהצלחה בגיוסים!!!!!!!!!!!ובפעולות וסתם בהכל!!!!!!!!
נכונה השמועה שגייסתם בבצפר חילוני??עזרא - ארכיון
איזה ולמה?
נכונהעזרא - ארכיון
נראה לי עשו בגאולים

למה יש בעיה?
ובזלמן ארד...עזרא - ארכיון
וואי מרים..אני מקווה שכבר לא גמרו לך טטובלרון..תביאי לסניף...
למה?עזרא - ארכיון
נראה לי קצת מוזר שסניף שמחנך לערכים דתיים יביא חניכים חילוניים לסניף, וזה לא ח"ו שאני נגד לקרב אותם ליהדות והכל...אבל מה תגידו לאמא שתתקשר להתעצבן עליכם כי הכרחתם את החניך שלה לשים כיפה ולרדת להתפלל??
צריך לחשוב זה מאוד מורכב הקטע הזה...לא סתם מגייסים בלי להחליט איך מתמודדים עם דילמות כאלה..
בגלל זה לא מחריכים לבוא לתפילה..עזרא - ארכיון
ועדיף שיגדלו במסדרת דתית ואשר מסגרת רחוב
ותאמיני לי ששום הורה לא יתלונן שהבן שלהם אמר תפילה, הם דווקא ישמחו..
*מכריחים...עזרא - ארכיון
יש אנשים שיחלקו עליך..עזרא - ארכיון
אני מסכימה עם יפעת...עזרא - ארכיון
תמיד אנחנו הדגשנו אנחנו עדיין ממשיכים להדגיש אנחנו תנועה דתית (חרדית לאומית יותר נכון..) אז אין מה לעשות חניך חילוני לא ירגיש שייך.. וזה נכון שזה דבר מאוד חשוב לקרב חילונים.. אז אפשר לחשוב על משהו בתור סניף ולעשות עם זה משהו אבל לא להביא חניכים חילונים.. זאת לא נראית לי הדרך..
טוב, אז שילכו לרחובעזרא - ארכיון
שימציאו תנועה חילונית שאסור להתפלל, וחייבים בנות, וחובה מוזיקה לועזית ומה שהם רוצים....

מסכימה עם איתן..אבלעזרא - ארכיון
יש משהו במה שיפעת ויעל אמרו.. שסה"כ הם חילונים והם לא באים מאותו עולם וצריך לחשוב טוב מאוד מאוד איך להתנהג איתם בפרט ואיתם ושאר הקבוצה בפרט..

דעתי.
נווועזרא - ארכיון
אז בגלל זה צריך להכניס אותם לעולם שלנו, אנחנו לא באים להחזיר אותם בתשובה, באים כדי לעשות אותם בני אדם טובים עם ערכים...

זה לפחות המטרה שלי..בכלל, נראה אם אני יצליח
איתןעזרא - ארכיון
איך הגעת למסקנה שאין לחילונים ערכים? ני עובד עם חילונים וחלק גדול מהם מאד אידאליסטים
אז ככה:עזרא - ארכיון
א. בנתוני הפתיחה- רוב החבר'ה האלה מסורתיים ממילא. וכולי וכולי.
ב. בסניף יש כבר כמה 2-3 'חילונים' ועוד כמה שמתנהגים כמו כאלו. שום דבר עוד לא קרה.
ג. אין שום דבר בסניף של דת, חוץ מהתפילה- ועצם זה שכולם דתיים (למען האמת, חלק מהפעולות אולי מבוססות על ערכים מסוימים ביהדות). אולי זה טוב, אולי לא- צריך לחשוב על זה. אבל זה המצב.

אני ממש...עזרא - ארכיון
חושבת שאחד מהדברים הכי חשובים בסניף (לפחות לי) זה להביא חניכים חילוניים לסניף ולהראות גם לחניכים הדתיים וגם לחילוניים את הצד השני- אני לא אומרת שהם לא יודעים מזה.. אבל להיות איתם ממש באותו קבוצה.. זה מאוד חשוב לדעתי.. וגם שהחניכים החילוניים יראו מזה באמת סניף דתי- ולפחות שיהיה להם במודע מזה כל מיני דברים אצל דתיים.. כמו תפילה וכו'.. ממש ממש צריך להיזהר בזה שלא להגיד דברים לא במקום וכל זה... ו... ברוור יש מלא לחשוב איך צריך לעשות אתזה בדרך הכי נכונה שיש...
צריך ממש לחשוב על זהעזרא - ארכיון
אם יהיו חניכים חילונים הם ממש יכולים להשפיע על החניכים הקטנים שיראו ת'התנהגות שלהם ובוא נגיד שלא כל ההורים יתלהבו מהעניין..
הפוךעזרא - ארכיון
החניכים החילונים יראו את הצד הטוב בדתיים ואת כל הטוב שיש, וככה הם ינסו להיות כמונו (נקווה..)
זאת המטרהעזרא - ארכיון
אבל עד אז החניכים יקבלו דוגמא רעה מהם ויתחילו להתנהג כמוהם
אתם מדברים על חילונים כאילו הם איזה ניסוי מדעיעזרא - ארכיון
אני מצטערת כל כך להגיד,אבל זה מגעיל.זה דבר ראשון.
דבר שני,אין שום דבר רע בהם,הם סה"כ בני אדם,ויכולים לצאת עם ערכים,או לבוא איתם וכו'.וחניך שלא מתאים לסניף,ומשפיע לרעה ואין לו תקווה-אומרים שלום.העניין הוא שזה יכול לקרות באותה מידה גם עם חניך דתי.כך שכל עניין ה"השפעה לרעה" וכו',זה שטויות,כי יש אצלנו בסניף מספיק חבר'ה "דתיים" שדורשים עבודה בדיוק כמו החניכים ה"חילוניים" שהביאו.
עניין שלישי-סה"כ הערכים שמעבירים בסניף זה יהדות,אין לנו עניין להחזיר אף אחד בתשובה,(אם כן-מה טוב.)צריך לזכור את זה.רק להראות להם את העבר,ואת השורשים.ולכן זה ב-ס-ד-ר גמור אם יהיו חניכים בסניף שהם חילוניים,ותסלחו לי,אם זה מפריע לתנועה-שייקפצו.

זו דעתי.
גילה, תסלחי לי, אבל זה קשקוש במוח.עזרא - ארכיון
יש בסניף חניכים גדולים שמעשנים ומקללים, מדברים בתפילה ואני לא יודע מה. אז מה שמפריע לך זה 5 ילדים בכיתה ג' שהם חילוניים?
חוצמיזה מה כבר יש לילדים החילוניםעזרא - ארכיון
לעשות יותר מהדתיים בסניף? להדליק תאור?? הם אל יעשו את זה..
לבנתיים יש לי רק שתי חילוניות אבל אני בכלל לא בטוחה שהם ימשיכו בסניף דווקא בגלל ההורים..לא יודעת למה...
וזה ממש רעיון יפה...בדוגרי..הודי אמרה וזה נכון- כל הזמן מדברים על זה שצריך חיבור בין דתים לחילונים וזה אז פסדר..עושים פעם בשנה אז משהו גדול עם חילונים וזה אבל בתכלס אין לנו קשר איתם..אז יאללה זה המקום!!
אפשר לתת להם לבואעזרא - ארכיון
כל עוד מראים להם שזו המסגרת של הסניף והם מחוייבים בה. זה סניף דתי. לגמרי.

ואני קצת מסכימה עם גילה... מנסיון עם קבוצות בסניף- אולי אתם לא יודעים אבל היו (ויש) סיבוכים עם חניכים חילוניים שמדרדרים חניכים דתיים או חניכים חוזרים בתשובה.

אפרים- זה לא ממש המצב האידיאלי מה שאתה מתאר... וחוץ מזה, גם אם זה המצב- זה אחרת אם חניכים גדולים מתנהגים ככה והם רק נותנים דוגמא, או שהחברים מתנהגים ככה, או לחץ חברתי וכו'.. אם נתחיל לא נדע איפה להציב את הגבולות וזה יכול להגמר ממש רע.

אבל תכלס אני בעד. אולי זה נשמע שאני סותרת את עצמי, פשוט צריך להציב בולות כבר מההתחלה.
אני די נגדעזרא - ארכיון
אבל אתה כבר לא בסניףעזרא - ארכיון
סתתםםםםםםם!! צוחקים איתך! האמת שדי הבנתי מה שאמרתם וזה לא שינה את דעתי זה רק מראה שבואו נתמקד בחינוך של החניכים בסניף קודם ואז נלך רחוק כמו שאפרים אמר גם החניכים בסניף לא מלאכים. אבל בדוגרי אם מציבים גבולות מהתחלה כמו שתכלת אמרה זה אפשרי..
שמתם לב לחתימה שלי?!יש דברים קשים...עזרא - ארכיוןאחרונה
אבל אין בלתי אפשריים.
אני חושבת שקירוב לבבות ביננו לבין ה-א-ח-י-ם שלנו(!!)זה עניין עצום.בכל גיל,בכל מצב.
(אוווף!!משגע אותי הקרע הזה שיש בתוך תוכי עמ"י!)שמתם לב מה קורה?!!שאנחנו דוחים אנשים מהעם שלנו בגלל שהם "לא מקיימים" חוקים ומצוות?!הם בכיתה ג' בחייאת!!מה הם מבינים?!הם יכולים לקבוע כמו חברה שלי שהם "אתאיסטים" מוחלטים?!תנו להם צ'אנס!!
בעזרת הסניף שלנו,בעזרת חניאל יודית הודיה ואוריה,ובעזרת הקב"ה,אפשר לקרב עוד מישו אחד לדת!!!!יש כאן בעיה?!באמת,אני רוצה להבין...
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך