דבר ראשון-חיבוק ענק!!
זה באמת קשה להדריך,וזה שליחות אש!
אז קודם כל-תאמיני בעצמך ובחניכות! וכמובן גם בה', שתמיד מסדר את כל הענינים!!
לא כתבת בנות כמה הם וכו', אבל חשוב שתדעי לעצמך-את בעמדת כח! את המדריכה כאן והן בסה"כ כמה חניכות קטנות ופעורות..
ולכן-אין ענין להעלב (יש להתאכזב, אבל זה ענין אחר..) כי הן קטנות!
עכשיו, תחשבי שניה ל-מ-ה את מדריכה!! המטרה שלך זה לא שיאהבו אותך, ולא שיהיה לך כיף, ואפילו לא שיהיה להן כיף!
יש לך מטרה-לחנך! להפוך אותם למנהיגות של הדור הבא! את מאמינה שהן מסוגלות??
זה אומר שהסיבה שאת לא רוצה שהן יעברו לבנ"ע זה לא בגלל שאת רוצה את הקבוצה הכי גדולה והכי שווה בסניף (-שזה כזכור רק אמצעי לחינוך) אלא כי את חושבת שבעזרא יש המון ערכים ודברים שהן לא קבלו בבנ"ע.
יכול להיות מאד, שתהיה מישהי שבנ"ע דוקא מתאים לה-ואז אין לנו שום התנגדות שתעבור.. (אלא אם כן היא גוררת את כולם-ואז חבל על המנהיגות הקטנות והחמודות שלך

אחרי שהבנו את הרציונאל-אפשר לדון מה אפשר לעשות כדי שיאהבו ויעריכו..
--> לענ"ד, א~ס~ו~ר לבוא ממדרגה של נחיתות ויסורי מצפון לחניכים-איזה מסכנה אני-ככ השקעתי ואתם לא שמים..
שטויות! אני לא צכה תרחמים שלכם!! אני גדולה!!!
ובאמת אם החניכות שטניות קטנות-הם יכולות לומר לך-לא אכפת לנו-לכי.. וזה די מבאס..
-->חיבים לדבר כשאת מעבירה דברים עם ניצוץ בעינים-זה כל כך מדהים מה שאני אומרת, שאם לא תקשיבו, פשוט יהיה לכם בור בהשכלה!!! פשוט א"א לגדול בלי לדעת כמה חשוב לכבד הורים\לקחת אחריות\להיות נחמדים!! זה כ"כ חשוב!!
-->לא להראות להם שאת מפחדת מבנ"ע. יש סיבה למה הם עדין אצלך ולא עברו בר ביום שהציעו להם לא לשלם חברות-כנראה שזה לא באמת איפה שהם רוצים להיות והם רק רוצים לאיים..
ולכן פשוט להתיחס לזה באדישות (למרות שבלב זה באמת כואב) אחרת הם יבינו שזה מפחיד אותך וישתשמו בזה ("אם את לא וחרת בי-אני עוברת לבנ"ע" -מוכר?)
והעיקר-תעיכי את עצמך!! את עושה עבודת קודש, והעיקר שה' מעריך אותך!!
וגם תאהבי אותם-אהבה אמיתית!! בלי שום תנאי ובלי קשר לאיך שהן מתנהגות-ותאמיני בהם-הלוואי וזה יצליח בעזה..
אני אשמח ממש להמשיך לחפור אם יש לך הערות וכאלה..
-נראה לי שזה התגובה הכי ארוכה שכתבתי אי פעם..
מענין אם מישהו יקרא את זה בכלל..
ואם צריך עוד עזרה-דברי בשמחה-גם אני עברתי קשיים פעם..
אוהבת המוני!!