פרזנטציהעזרא - ארכיון
שלום לכולם
במיסגרת זה שאני קוסם, ילדים \טלפתיה.
אני הולך לכנסים של קוסמים ובהם מסבירים לנו (הקוסמים הצעירים)בין היתר, איך לעמוד מול קהל ,ושאר ירקות.............
אני יודע שדיברו איתכם על זה מלא בסמינריון אבל אני בטוח שזה יכול לעזור .
עם מישהו צריך את זה שיכתוב פה.(כי זה הרבה עבודה )
למי שלא הבין זה כמה הרצאות שעוקות בנושא איך לקבל ביטחון עצמי מה לעשות כשה מפריעים ............
ו :למי ששואל
אני לא מדריך אבל אני חג"ס, בכיתה י"א.
הכי חשוב מי קמ"קש
שכוייח עצום על המסירות לעזור.עזרא - ארכיון
עבר עריכה על ידי המוווושב בתאריך י"ב אייר תשס"ט בשעה 14:38

אני מקווה שאם מישהוא יצטרך כאן עזרה הוא באמת יפנה אלייך!
המון בהצלחה(:
ובכל זאת אם מיתשהוא נצטרך איזה קוסם לסניף - נשתמש גם בעזרה(:
שבת שלום(:
זה נראלי יכול להועיל אם תשים כאןעזרא - ארכיון
אם יש לך זמן וכח..
אם תשים, אני מבטיחה לחלק לצוות שלי, להכניס לחוברת הדרכה שלי
שכוייח!
זה של יצירתיותעזרא - ארכיון
<P class=MsoNormal dir=rtl style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><SPAN lang=HE><FONT size=3><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman">בס"ד יצירתיות<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></FONT></FONT></FONT></SPAN></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">כמובן שזו ללא ספק לא הדרך היחידה להתחיל להיות יצירתי,אבל אלו טיפים שבהחלט יכולים לעזור</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>:<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><STRONG><U><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">1)<SPAN lang=HE dir=rtl>ידע</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN>:</SPAN></U></STRONG><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">תלמד,תקרא,תשאל שאלות,תנסה לדעת כמה שיותר</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>...<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><STRONG><U><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">2)<SPAN lang=HE dir=rtl>סדר</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN>:</SPAN></U></STRONG><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">נסה לעשות רשימה</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN lang=HE style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>של התחומים שאתה טוב בהם,והתחומים שאתה לא טוב בהם-ולא רק בקסמים-בכל דבר</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>בחיים... - נסה להתמקד בכל דבר ודבר ולחשוב עליו... אולי יש איזה משהו</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>שאתה יכול לשייך לקסמים</SPAN></SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>...<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><STRONG><U><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">3)<SPAN lang=HE dir=rtl>רוגע</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN>:</SPAN></U></STRONG><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">תן לעצמך</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN lang=HE style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>מרווח,שעה פנויה של שקט,בלי דאגות וכו'... - זו שעה שאפשר להסתכל עליה</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>כהפסד זמן-אבל מי שבאמת מבין עניין - ידע שזה לקחת צעד אחורה כדי להתקדם</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>שתי צעדים קדימה</SPAN></SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>...<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><STRONG><U><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">4)<SPAN lang=HE dir=rtl>משחק</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN>:</SPAN></U></STRONG><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">שאתה חושב על</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN lang=HE style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>משהו חדש-או אפילו סתם ככה-שחק אותה טיפש,תהנה,על תיתייחס לדברים</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>קטנים,תתייחס לבעיות שלך בכל דרך שאתה יכול לדמיין,אפילו בדרך הכי</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>טיפשית-או יותר נכון תתייחס במיוחד בדרך הכי טיפשית שיכולה להיות,תתנהג</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>כמו ילד-על תדאג אף אחד לא מסתכל... רק ככה תוכל להביא רעיונות מחוץ</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>לקופסא</SPAN></SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>!<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><STRONG><U><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">5)<SPAN lang=HE dir=rtl>מודעות</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN>:</SPAN></U></STRONG><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">תתחיל לישאול את עצמך שאלות על דרך החיים שלך,למה אתה עושה ככה,ולא בדרך אחרת - תכריח את עצמך לישבור את החוקים</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>...<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><STRONG><U><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">6)<SPAN lang=HE dir=rtl>קבלה</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN>:</SPAN></U></STRONG><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">קבל כל דרך או</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN lang=HE style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>דבר שעולה לך לראש-אפילו אם הוא נראה טיפשי,לא נורמלי</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>וכו'...(ליקרוא טקסטים הפוך וכו'...) תשתדל לעשות את זה מבלי להרגיש בכלל</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>שמשהו לא בסדר</SPAN></SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>...<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><STRONG><U><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">7)<SPAN lang=HE dir=rtl>תזכורות</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN>:</SPAN></U></STRONG><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">כתוב,תקליט או אפילו תצלם דברים,תעשה יומן,לך עם דף ועט תמיד</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>...<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><STRONG><U><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">8)<SPAN lang=HE dir=rtl>שיפוט</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN>:</SPAN></U></STRONG><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">אחרי שיש לך את</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN lang=HE style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>כל המידע ביד נסה לערוך את הדברים,מה יכול להיות טוב,מה לא שימושי,מה</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>הייתה רוצה שיקרה במקום מה שקרה - אפילו דברים לא הגיוניים כמו למשל במקום</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>שלשולחן היו 4 רגליים-הייתה לו רק רגל אחת וגם היא עמדה בצד של השולחן</SPAN></SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>... - <SPAN lang=HE dir=rtl>אולי תצליח לייצר דבר כזה</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN>...<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><STRONG><U><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt">9)<SPAN lang=HE dir=rtl>יישום</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN>:</SPAN></U></STRONG><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">אם משהו עובד</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN lang=HE style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>לך - ואפילו קצת,נסה לפתח אותו,תתחיל להעלות רעיונות על כתב,ליישם אותם</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>בכל הדרכים האפשריות (סעיף 4) תעבור על כל הסעיפים... רק ככה תוכל להביא</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>רעיונות חדשים ומקוריים - דברים שרק אתה חשבתה עליהם</SPAN></SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>...!<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><FONT color=#000000><FONT face="Times New Roman"><B><SPAN lang=HE dir=rtl style="FONT-SIZE: 14pt">אתם לא חייבים לעשות את הדברים האלה בסדר שכתבתי. על תצפו שברגע</SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN lang=HE style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>שתתחילו ליישם את מה שכתוב-יבואו רעיונות חדשים,זה לוקח זמן עד שמצליחים</SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN><SPAN dir=ltr></SPAN> <SPAN dir=rtl>לישבור את המסגרת</SPAN></SPAN></B><SPAN dir=ltr></SPAN><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt"><SPAN dir=ltr></SPAN>...<o:p></o:p></SPAN></B></FONT></FONT></P><P><B><SPAN style="FONT-SIZE: 14pt; FONT-FAMILY: 'Arial','sans-serif'"><FONT color=#000000>Dan Harlan.<o:p></o:p></FONT></SPAN></B></P>
סליחה טעות, זה פהעזרא - ארכיון
בס"ד יצירתיות
כמובן שזו ללא ספק לא הדרך היחידה להתחיל להיות יצירתי,אבל אלו טיפים שבהחלט יכולים לעזור:
1)ידע:תלמד,תקרא,תשאל שאלות,תנסה לדעת כמה שיותר...
2)סדר:נסה לעשות רשימה של התחומים שאתה טוב בהם,והתחומים שאתה לא טוב בהם-ולא רק בקסמים-בכל דבר בחיים... - נסה להתמקד בכל דבר ודבר ולחשוב עליו... אולי יש איזה משהו שאתה יכול לשייך לקסמים...
3)רוגע:תן לעצמך מרווח,שעה פנויה של שקט,בלי דאגות וכו'... - זו שעה שאפשר להסתכל עליה כהפסד זמן-אבל מי שבאמת מבין עניין - ידע שזה לקחת צעד אחורה כדי להתקדם שתי צעדים קדימה...
4)משחק:שאתה חושב על משהו חדש-או אפילו סתם ככה-שחק אותה טיפש,תהנה,על תיתייחס לדברים קטנים,תתייחס לבעיות שלך בכל דרך שאתה יכול לדמיין,אפילו בדרך הכי טיפשית-או יותר נכון תתייחס במיוחד בדרך הכי טיפשית שיכולה להיות,תתנהג כמו ילד-על תדאג אף אחד לא מסתכל... רק ככה תוכל להביא רעיונות מחוץ לקופסא!
5)מודעות:תתחיל לישאול את עצמך שאלות על דרך החיים שלך,למה אתה עושה ככה,ולא בדרך אחרת - תכריח את עצמך לישבור את החוקים...
6)קבלה:קבל כל דרך או דבר שעולה לך לראש-אפילו אם הוא נראה טיפשי,לא נורמלי וכו'...(ליקרוא טקסטים הפוך וכו'...) תשתדל לעשות את זה מבלי להרגיש בכלל שמשהו לא בסדר...
7)תזכורות:כתוב,תקליט או אפילו תצלם דברים,תעשה יומן,לך עם דף ועט תמיד...
8)שיפוט:אחרי שיש לך את כל המידע ביד נסה לערוך את הדברים,מה יכול להיות טוב,מה לא שימושי,מה הייתה רוצה שיקרה במקום מה שקרה - אפילו דברים לא הגיוניים כמו למשל במקום שלשולחן היו 4 רגליים-הייתה לו רק רגל אחת וגם היא עמדה בצד של השולחן... - אולי תצליח לייצר דבר כזה...
9)יישום:אם משהו עובד לך - ואפילו קצת,נסה לפתח אותו,תתחיל להעלות רעיונות על כתב,ליישם אותם בכל הדרכים האפשריות (סעיף 4) תעבור על כל הסעיפים... רק ככה תוכל להביא רעיונות חדשים ומקוריים - דברים שרק אתה חשבתה עליהם...!
אתם לא חייבים לעשות את הדברים האלה בסדר שכתבתי. על תצפו שברגע שתתחילו ליישם את מה שכתוב-יבואו רעיונות חדשים,זה לוקח זמן עד שמצליחים לישבור את המסגרת...
Dan Harlan.
זה פרזנתציה (חרדות קהל)עזרא - ארכיון
בס"ד
הרצאה בנושא פרזנטציה מפגש אילוז'נט 2008 ירון פרזי CrazyFrezi
חרדת קהל – דרכים לטיפול
1) להראות טוב – אם תראה ותהיה לבוש מכובד, תדע שאנשים תופסים אותך כמכובד יותר, ולכן תרגיש נוח וקליל יותר. הלבוש צריך לייצג את הדמות האישית שלכם – יוסבר בהמשך.
2) הסתכל על הקהל בתור קהל אוהד ולא עוין. אם תאמין שהקהל איתך ולא נגדך – יגדל הסיכוי שהקהל אכן בפועל יהיה אוהד.
3) מקצועית: טכניקה – היה בטוח בעצמך ובביצועים שלך!
4) נפשית: שיטת המנטרה – "אני מלך, אני תותח, אני גדול..."
הרפייה פיזית – סיבוב מרפקים באיטיות, אימוץ השרירים ושחרורם.
5) בזמן הופעה: עצירה, הקמת שיחה עם המוקסמים, לספר בדיחה, לדבר ולהרגע ולנשום עמוק תוך כדי. אחרי שנרגעתם אפשר לחזור לרוטינה.
תקשורת – בלתי מילולית
שפת גוף ותנועות נינוחות, לא לנעול מרפקים, לנוע בחופשיות בחלל, לחלק מבט עיניים שווה בשווה בין כולם (מחזיר תשומת לב אליך) – חוץ מנושא האקלרים – יוסבר בהמשך.
תקשורת – מילולית
1) קצב דיבור – לא איטי! רצוי בינוני, אלא אם מהיר מתאים לדמות האישית שלך.
2) טון – להיזהר ממונוטוניות (טון אחיד), אלא אם כן המונוטוניות היא קיצונית וזוהי אחת מהצורות להביע את הדמות האישית שלך.
3) היסחים – צורות ביטוי שיחזרו על עצמם שוב ושוב יגרמו לקהל לאבד את חוסר הריכוז. יש להזהר מ"אהה", "בעצם", "אני עושה דבר כזה", "אמממ" וכדומה...
4) הפסקות מיותרות וארוכות מידי מפגינות חוסר בטחון / מקצועיות – לשמור על שטף דיבור.
5) שתיקה – יש לשמור על שתיקה במידה נכונה בין אפקט לאפקט ברוטינה שלכם – זה נותן למוקסמים שלכם זמן לעכל את האפקט, אך יש להיזהר (!) – שתיקה ארוכה מידי תגרום למחשבותיהם לנדוד ולהתחיל לחשוב על מתודות אפשריות.
6) א ס ו ר "לספר" מה עושים. יש להוריד דגש מהפעולה (להימנע מ"אם אני שם את המטבע כאן"...). זה גם גורם לקהל להרגיש כמו טיפשים.
7) מהלכים על אוף ביט – לא לתת דגש או תשומת לב לשניות שבהם מתבצע מהלך.
יצירת דמות אישית

לבחור דמות אישית –
דייויד בליין: האדיש האפטי
ריקי ג'יי: קריין החדשות עם קול הבאס
דייויד וויליאמסון: המטורף המשעשע
טומי וונדר: החביב הנעים על כולם

הדמות האישית צריכה להיות מקושרת למי שאתם בחיי היומיום – ומוקצנת. אתם "לובשים" את הדמות שלכם בכל הופעה, משחקים.

---------------סיכום ביניים-----------------

הפגנת סמכות, כריזמה ובטחון

הדגמה – עמידה נכונה, דיבור בקול רם, שפת גוף משוחררת.
הפגנת סמכות, כריזמה ובטחון ימנעו מהאקלרים אפשריים להתבטא! 
טיפול בהאקלרים (אלה שתמיד מפריעים לקוסם)
הטיפול הכי טוב בהאקלרים הוא לא להתקל בהם בכלל! איך?

1) ליצור שיחה קלה לפני הצגת הקסם הראשון, להתעניין באנשים שמולך, לשאול לשלומם, ללחוץ את ידם. לגשת לזרים ולפתוח בשיחה עלולה להיות משימה קשה, אך יש לבצע זאת היטב – זה שלב מפתח בהופעה שלך. על פי הרושם שתיצור בהתחלה תתנהל כל ההופעה שלך.
2) רצוי לפתוח בבדיחה בתחילת כל קסם בכלל ובפרט במיוחד בקסם הראשון – זה יביא את הקהל שלך מנקודה הרבה יותר נינוחה להתחלת ההופעה.
3) לנסות לזהות מראש בהתחלה מוקסמים בקהל שלך שאוהבים תשומת לב ולתת להם אותה כבר בהתחלה כדי "להשתיק" אותם – להשתמש בהם בתור מתנדבים בקסם הראשון כדי שיקבלו את אור הזרקורים אותו הם רוצים. אין להגזים ויש להיזהר עם הפעולה הזו – צריך לשמור על ההבנה שאתה הוא המופיע ומרכז העניינים כרגע והם חלק מהצופים, ולא מקור ההופעה.
4) בתור אפקט ראשון – התחל עם דברים "בטוחים יותר" (לדוגמא – בידל), ולא עם דברים קצת פחות "בטוחים" (לדוגמא – קאפס אנד בולס).
5) להפגין סמכות, כריזמה ובטחון – זה ימנע מהאקלרים אפשריים להתבטא.

נתקלתי כבר בהאקלר – מה אני עושה?

* התעלמות – אם הקהל "איתך" ולא "בצד שלו". התייחס אליו כאוויר – אל תסתכל עליו, אל תענה לו, אל תפנה עליו.
* השתמש בטכניקות כדי לצאת מחשיפה של האקלר! לדוגמא – אם אתה רואה ספקות אחרי דאבל ליפט במהלך רוטינת אמבישס – בצע מהלך כמו פאס או טילט כדי להשתיק את הספקנים. אין לעשות את זה בהקשר של "לא נכון אתה טועה – תסתכל שהוא כן באמת הולך לאמצע!", אלא בתור המהלך הבא שלך, כביכול בלי קשר להאקלר.
* אם מדובר בהאקלר שאוהב תשומת לב ולא כזה שמנסה להוכיח אותך על זריזות ידיים – תן לו קצת תשומת לב. צחק מבדיחה שסיפר, תקדיש לו התייחסות מול הקהל – זה כנראה ירגיע אותו.
* ההאקלר לא נעלם אחרי התעלמות, או שהוא מנסה להפריע בצורה חזקה מידי, או שיש מספר אנשים בקהל שמנסים להרוס? – פשוט לפרוש! לתת את אפקט הסיום, לומר תודה רבה וללכת (אם זה אפשרי). אם מדובר בהופעה רשמית או בתשלום שבה אי אפשר ללכת – עבור לאפקטים בטוחים יותר.
* קח בחשבון שיש מצב שהם "יודעים איך ביצעת את זה" באמת! טריקים הולכים ונחשפים מיום ליום. אל תכנס איתם לוויכוח על המטודות, ובכלל, ממש רצוי להתעלם מהערות כמו "אני יודע איך עשית את זה", פשוט להמשיך הלאה כלא היה. אם זה חוזר על עצמו, שלוף דגל לבן להסכם שלום ביניכם - נסה לחייך או לקרוץ לו כדי להבהיר לו שאתה בצד שלו ושישאיר את הסוד הקטן שלכם ביניכם. אפשר לומר משהו קליל בסגנון: "אוקיי, אל תספר להם, תמכור להם את הסוד אחר כך".

ניצול הזדמנויות בפרזנטציה

• הפלאפון המצלצל.
• הטבח האומן.
• המוקסם החביב, הנוח והמתלהב.
• התייחסות נכונה לתגובות הקהל.
• ניצול הזדמנויות של משחק מילים – "הקסם הטוב בעולם" לדוגמא.
• בדיחות מצד הקהל 

ט* וזה פרזטציה 2עזרא - ארכיון
בס"ד פרזנטציה 2 ירון פרזי
1) הקהל שלך - קסמים לילדים נגד קסמים למבוגרים.
אין טעם לבצע קסם שבו בוחרים קלף, הקלף חוזר לחבילה, 4 מוקסמים אחרים בוחרים 4 קלפים אחרים, ואז סכום ארבעת הקלפים שנבחרו תואם בצורה ובסכום המספרי לקלף הראשון - לילדים. הם פשוט לא יצליחו לעקוב אחרי זה. כדורי ספוג - זה לילדים. אמבישס קארד - זה לילדים. יש אלמנט אחד חשוב בבחירה של מבנה ההופעה שלכם מבחינת בחירת הקסמים: ילדים לא יכולים לעקוב אחרי קסמי מבוגרים. להפך - זה עובד יופי: מבוגרים מסוגלים לעקוב ולהנות מקסמים של ילדים.
2) ידיים רועדות? מפחדים להופיע? - פחד במה וההתמודדות איתו
הפחד הכי גדול שקיים בימינו הוא פחד במה - הפחד של לעמוד מול קהל ולדבר באופן ציבורי. הפחד הזה אפילו יותר גדול בסקרים מאשר הפחד מהמוות - כלומר - בנאדם שצריך לשאת הספד בהלוויה, היה מעדיף להתחלף עם המנוח ולשכב בארון המתים במקומו, במקום לנאום את ההספד בפומבי!
פתרונות אפשריים לידיים רועדות או לחץ או התרגשות בזמן הופעה:
• לומר לעצמך בלב "תשאר רגוע, תרגע, הכל בסדר... למוקסם אין מושג מה אתה עושה ואיך אתה עושה את זה" ברגע שהרעידות מתחילות. דמיין את עצמך אומר את זה בטון רגוע ושלו. תזכור שזריזות ידיים לא חייבת להיות מושלמת כדי שהיא תשטה בעין.
• לפני ההופעה: להתאמן הרבה. להיות בטוחים שאתם שולטים בתנועות היטב, זה יוסיף לבטחון שלכם. עדיף להתאמן ראשית לבד מול המראה, אחרי זה מול קהל אוהד (משפחה / חברים), ורק לבסוף עבור קהל רנדומלי - שלפעמים הוא קהל אוהד ולפעמים קהל עויין. בגדול אני אדבר על קהל וסוגי האנשים שבהם אפשר להתקל (כולל סקירה של תגובות אפשריות, התנגדויות קהל וטיפול בהן, הפיכת קהל עויין לקהל אוהד וכדומה...) במאמר אחר שאני מתכנן לכתוב כאן.
• לפני ההופעה: לשנן את המשפט "אני תותח, אני מלך, אני ענק, הם יאהבו אותי..." המון פעמים בראש שוב ושוב. זו שיטה סינית עתיקה שהוכחה כעובדת להרגעה ולשיפור הבטחון העצמי.
• לפני ההופעה: מדיטציה. כן כן, לשלב את הרגליים ולפרוש את הידיים לצדדים, כששקט מסביב או מוזיקה רגועה, כמו שרואים בסרטים או בספרים.
• שיטה נוספת - לדמיין ש10 האנשים שצופים בכם כרגע הם פשוט פעמיים או שלוש פעמים המשפחה שלכם עומדת מולכם וצופה בכם.
• הידיים מתחילות לרעוד פתאום באמצע קסם? תעצרו. תורידו רגע את הקלפים ותדברו קצת עם המוקסמים שמולכם. תרימו איזה בדיחה טובה בהקשר לקסם. יצירת קשר עם המוקסמים מרגיעה גם אותך כקוסם וגם אותם כמוקסמים, מה שמוביל אותי לנקודה הבאה...
• לשאול לשמו של המתנדב שאיתו אתם עובדים כרגע. ללחוץ לו את היד ולהציג את עצמכם. שננו היטב את השם שלו ובמהלך ההופעה קראו לו בשם שלו כמה שיותר. זה טכני לחלוטין אבל זה חשוב מאוד. "שלום, איך קוראים לך? יוני - נעים מאוד אני ירון! <<לחיצת יד>>". עכשיו הפכתם להיות החברים שלו ולא 'הבנאדם שמנסה לעשות טריק על חשבונו'. אם תפנו אליו הרבה בשמו במהלך ההופעה זה פשוט יראה לו את הכבוד שאתם רוכשים לו. שוב - זה טכני לחלוטין אבל לא תאמינו כמה שזה יעזור לכם! המוקסמים שלכם צריכים להבין שאתם בצד שלהם בסירה - אתם רוצים שהם יהנו מההופעה, ואתם לא רוצים לבצע טריק על חשבון החוכמה שלהם שלא מבינה איך עשיתם את זה.
• ספרו בדיחה. רצוי אפילו להתחיל את הקסם/ההופעה בבדיחה. בדיחה מיד בהתחלת הקסם הראשון (או היחיד) יכולה להפוך קהל שהגיע עויין לקהל אוהד בין רגע. זה מכניס את הקהל שלכם למה שאני מכנה "מצב בידור" ולא "מצב בלש", הם הופכים לרגועים יותר ופחות אגרסיביים. קהל אוהד ב"מצב בידור" יבצע את ההוראות שלכם במדוייק ולא יטיל ספק באמינות, אתם יכולים לבצע ערבוב ששולט על הקלף של המוקסם שלכם למעלה, לדוגמא, בצורה הכי חופשית ורגילה שיש עם קהל כזה - פשוט כי תשימו לב שאף אחד לא בוחן לכם את הידיים. קהל עויין ב"מצב בלש" יסתכל על כל מפרק באצבעות שלכם מערבבים את הקלפים האלו, וכשתסיימו יטילו ספק בערבוב, או יותר גרוע אפילו - ינסחו משפט ספקנות במילים בקול רם (ושוב - ארחיב על קהל אוהד וקהל עויין, "מצב בידור" ו"מצב בלש" - ועל איך מעבירים את הקהל ממצב למצב, במאמר אחר שאכתוב בפעם אחרת).
• רעידות הידיים יעלמו עם הניסיון ועם הזמן.
• מידע נוסף על פחד במה אם תקישו בגוגל: "פחד במה", "פחד קהל", "התמודדות עם פחד במה".
3) תוסיפו קצת עניין לקסם - איך הדימיון שלכם יכול לעזור לקסם להראות יותר טוב?
אשתף אתכם בדוגמא אישית שלי: איך האמבישס קארד שלי נראה --
זה לא סתם קלף שקופץ כל פעם למעלה. אני עושה את הקסם עם הנסיך לב, מכיוון שבפועל זהו נסיך שמאוהב בנסיכה (!!!). הנסיכה גרה בקומה הכי עליונה של טירה מלכותית וכל פעם הנסיך עולה את כל המדרגות לאהובתו. שומרי המלכות בועטים אותו בחזרה למטה אבל הנסיך העקשן פשוט כל הזמן מטפס בחזרה לאהובתו. באחד מהפעמים אני מראה שהנסיך לא עלה למעלה, אלא קלף אחר... אבל אז אני מספר שזה כן הנסיך שפשוט התחפש כדי שהשומרים לא יכירו אותו. קולור צ'יינצ' זריז ו"הורדתי את התחפושת מהנסיך".
זה מוסיף המון עניין והנאה מהקסם. קחו את כל הקסמים שאתם מכירים ותפעילו את הדמיון - איזה דברים אני יכול לעשות כדי להפוך את זה ליותר מעניין? הקסם הכי פשוט בעולם יכול להפוך למרשים עם קצת דמיון.
4) תהנו תהנו ו... תהנו! - כשאתם נהנים הקהל נהנה. ובכלל - הכי חשוב זה שאתם תהנו!
אתם משקיעים כל כך הרבה כסף, אתם מתאמנים שעות על גבי שעות... המינימום שאתם יכולים להחזיר לעצמכם על כל ההשקעה הזו הוא... הנאה! עם ההנאה שלכם תגיע ההנאה של הקהל, ועם הנאת הקהל ההנאה שלכם תוגדל, ועם ההנאה שלכם ושל הקהל בדיחות ירוצו, ועם ההנאה הזו אתם תהיו רגועים והקהל יהיה אוהד ובמצב "בידור" ויחד עם ההנאה רעידות הידיים יפסיקו... בקיצור... זו מילת המפתח, אחרי הכל רובכם לא עוסקים בזה כמקצוע ולא מרוויחים מזה כסף - אז לפחות תרוויחו מזה הנאה.

אפשר להוציא מיזה משהוא נכון???עזרא - ארכיוןאחרונה
נ"ב הקלר זה זה שתמיד מפריע לקוסם
כן אתם כבר מכירים את הטקסטים שלימקפיצים נטושים

משהו בין טרגי לקומי, נגוע בהומור עצמי ועקיצות לעשב לימון שמשום מה קוראת את זה... מה לעשות - יש אנשים משועממים ממני..

היי כמה ישן פהאנונימי (פותח)
געגועים עזים לכל החברלך מפהאנונימי (3)

וואוו ריגושים שענו לי פהאנונימי (פותח)

כן. געגועים עזים בטירוף

חחחחח נחשי מיזאת עונה לך פהאנונימי (3)

הניחוש הראשון והיחידאנונימי (פותח)

כולן ברחו את יודעת

חחחח אני לאבטוחה שאני יודעת מי אתאנונימי (3)

וואלה באלי לברוח

תנחשי🤷‍♀️אנונימי (פותח)

תברחי

אני כבר התייאשתי

..אנונימי (3)

את עדיין פה יא מיואשת

..אנונימי (פותח)

נו. כי לא ברחתי

..אנונימי (3)

נעלמת לשנה פלוס, זה נחשב לא בחרתי? חחחחחח

..אנונימי (פותח)

הופ יפה

ברחתי כי לא בחרתי

/\אנונימי (3)אחרונה

חחחחחח טוב אולי במקום להתכתב פה בערוץ הדבילי הזה, אולי תפסיקי לסנן בהודעות? |תוהה בקול|

וואו.עד כמה אני חסרת חייםאנונימי (פותח)

שאני משוטטת בערוץ ומגיעה לפורומים הזויים כמו צוציקית בת 15 איף

אינלי כוח לעצמי חח

..אנונימי (3)

אה עכשיו אני יודעת מי את, קלי קלות.

חחחחחחחח זה מה שקורה כשאין סמארט אה?

חחחחחח יא חרא חחחאנונימי (פותח)

זה בעיקר בגלל שיש מתכונת בראשון ואני מתכחשת לזה והדרייב לא עובד לי

..אנונימי (3)

למה יש בדרייב מה לעשות?

..אנונימי (פותח)

סרטים

והוא חזר לעבוד חח

בשעה טובה!אנונימי (3)
..אנונימי (פותח)
סו,
עברתי לפגוע בעצמי דרך אנשים
כמה נחמד
..אנונימי (פותח)אחרונה
אני הולכת להתנקות.
באבו אבוה
דווקא.
..אנונימי (פותח)

בעולם המשוגע הזה כולנו בודדים משום מה

כואב לי הראשאנונימי (פותח)
נערות עומדות בטרמפיאדהאנונימי (פותח)

ילדה אישה נבהלת מעצמהאנונימי (פותח)

את לא לבד אף פעם לא לבדאנונימי (פותח)

כמו שיכור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

הם רק בנו אותך את האמת שלךאנונימי (פותח)

תרקוד תרקוד עם עצמך את הריקוד המטורף הזה שלךאנונימי (פותח)

כמו ציפור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

אני שונאתתתת שהפורומים ככההההאנונימי (פותח)אחרונה

..אנונימי (פותח)

אוף

גוזל, חתוך את השמיים.

..אנונימי (פותח)

עמלק, תסתלק.

..אנונימי (פותח)אחרונה

כוסעמלק

אולי יעניין אותך