סיפור שליי:]עזרא - ארכיון

החלטתי לעלות בסוף..

אני ממש אשמח לתגובות:]

ויותר תגובות על הסוף של הסיפורר:

זה קרה בלי שום התראה. סתם ככה באמצע יום בהיר אחד.
ישבתי בדירת שירות ודיברתי עם חברתי לדירה-זימרת.
עד שהגיע הטלפון שבחיים לא חשבתי שיגיע.
על הצג ראיתי את שמה של חברתי הטובה ביותר אוראל וממש ממש שמחתי...
עדיין לא ידעתי כמה השמחה מוקדמת מידי.
"אוראלללללל:] מה נשמע אהובתי??" "ליטל,הכל מצויין"..
וככה שיחה רגילה ופשוטה עד שאוראל פתחה:"ליטל,כבר הרבה זמן חשבתי על זה והחלטתי שהגיע הזמן לספר לך את זה.
החלטתי שאני לא מוצאת את עצמי בדת ואני הולכת להיות חילונייה. נמאס לי מכל החומרות האלה. מכל הדברים האלה,זה קשה.
לא נוגע לי,לא מזיז לי,לא אכפת לי...
ממש כבר לא אכפתלי אפילו לאכול חזיר,פשוט לא אכפת לי כלום. פעם עוד היו לי איזה איסור מצפון אם חיללתי שבת או משהו בסיגנון.היום גם זה לא קורה לי.
זהו.החלטתי שאין לי מה לעשות כבר בדת.זה לא נוגע אליי,לא מדגדג לי אפילו.
אולי מידי פעם אני ישמור איזה חג שבא לי פתאום סתם לאחדות המשפחה שתהיה לי או משהו בסיגנון אבל בכללי---אני סיימתי עם זה".
לרגע לא הבנתי מה קורה פה.. עם מי אני מדברת בכלל ואז התחלתי לעכל מה שקורה פה,לרגע הייתי בהלם עד שהתחלתי להתעשת קצת ולענות:
"אוראל,את בטוחה שזה מה שאת רוצה? איך ההורים שלך יגיבו על זה? את באה ממשפחה ממש דתית.." אוראל הודיעה לי שהכל בסיידר ושזה הדבר האחרון שאני צריכה לדאוג לו.
לא יכולתי אפילו להוציא מילה אחת מפי. לא ניסיתי אפילו לשכנע אותה.. פשוט אמרתי לה שיהיה לך המשך שבוע מצוייןן ולהתראות.
סגרתי את הטלפון.
רצתי לחדר והתחלתי לבכות,לבכות,פשוט בלי הפסקה..
זה נכון מה שקורה פה? זה לא חלום???
אוראל?? זאת אוראל שדיברה איתי בכלל? ולא מישהי אחרת??
כמה שיחות עשיתי איתה?? כמה שיחות של אמונה??
כמה הלכות לימדתי איתה? כמה ניסיתי להחדיר לה מה האמת? כמה ניסיתי להסביר לה?
כמה שאלות היא שאלה,שאלות קשות ואני לא עצרתי לרגע ולא הפסקתי לענות לה ולהסביר לה עד הסוף.
כמה עזרתי לה בכל,ממש בהכל,כמה חיזקתי אותה..
ומהה?? עכשיו היא פשוט לקחה הכל וזרקה.. זרקה כל מה שאמרתי? כל מה שסיפרתי לה?
מה יהיה עכשיוו?
נמשיך להיות חברות כרגיל?
אוראל זאת לא חברה רגילה שאני יכולה לוותר עלייה כ"כ בקלות.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אוראל לחצה עליי שוב ושוב לבוא לבקר עד שלא יכולתי לסרב,במיוחד שהיא חברה כ"כ טובה שלי.
אז הלכתי.
הייתי ממש בהלם.
אוראל עם מכנסיים קצרים,חולצה כ"כ קצרה..כמעוט גופייה..שיער פזור לגמריי ועגילים ארוכים מזדחלים מהאוזן.
זאת לא אוראל שאני מכירה.
היא עברה שינוי כ"כ גדול. מכזאת ילדה שהלכה עם חצאית ממש אחרי הברך אפילו הרבה אחרי וחולצה שלוש ת'רבע כבר כמה פעמים ללבוש כזה?
מה קורה פה?
האם זה פר??
אחרי כל ההשקעה שלי?
אחרי כל השיחות שלי?
כל מה שדיברתי וכל מה שאמרתי לא עזר כלום?
סתם ישבתי לילות על גבי לילות וניסיתי להסביר דברים כ"כ קשים??
לאן כל זה ברח?
מה גרם לה ממש לעזוב את הכל ולברוח??
מה קורה עם אנשים?
אולי גם אני אלך ויעזוב את הכל??
אולי זה באמת לא שווה כלום?
אולי כל זה סתם איזה המצאה וסתם משהו קשה שאני מנסה לעבוד עלייו ולא תמיד הולך..
אולי אני גם יעזוב?
אני?!
בגלל אוראל?
אחרי כל השיחות וכל העידוד וכל החיזוק?? את החניכות,החברות--אני? כן אני--יעזוב הכל ויברח??
לאןן??
יש מקום יותר טוב מזה?
איפה??
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
שנתיים..שנתיים עברו מאז..
כ"כ הרבה דברים קשים עברתי..
שאלות,תהיות,בעיות והחלטה.
החלטה שלמרות הכל.. למרות כללל הקשיים אני לא עוזבת,אני לא פורשת באמצע.
אני הולכת עד הסוף עם האמת שלי למרות כל הקשיים וכל התהיות,
למרות כל השאלות שעולות לי כל הזמן מול הפנים וכל הצעקות שקוראות לי לבוא--לבוא לעולם אחר..לעולם של אוראל.
לעולם בלי חוקים,בלי מטרות,בלי שאלות..
עולם שעושים בו מה שרוצים..
שכל אחד עושה מה שבראש שלו,בלי מצפון,בלי היסוס,בלי הכוונה ובעיה.
בלי מחשבה כל הזמן-לאן? למה? איך? מה עכשיו? האם פיספסתי איזה תפילה? ברכה? מצווה?
מה עוד אוכל לעשות כדי להרחיב את ידיעותיי,להוסיף אמונה,להתחזק בתפילה??
ואז זה הגיע---
החתונה
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------לבושה בשמלה לבנה.
מאושרת.
חזרתי מהכותל בוכה..ספוגה בדמעות לאלוקים שיחזיר לי את אוראל שלי,את אוראל האמיתית,הכנה,המאמינה,החזקה,
שלא מוותרת גם שקשה..שלא בורחת מבעיות ועוזבת את הכל..בדיוק..בדיוק בזמן הלא נכון..

יושבת לי על כיסא הכלה..מחייכת..שמחה.. אומרת שלום לכולם..מודה שהגיעו..
מצטלמת שוב ושוב..
מחכה..
מחכה..
לאחת והיחידה שתבוא..שתופיע..מהר..לפני החופה..
מנסה להסתיר את ריגשותיי.. לא לבכות ליד לכולם..
לא לחכות בציפייה כ"כ דרוכה אחר הגעתה..
מנסה לחכות בשקט..בשמחה.. בלי להראות יותר מידי תסיסה..

הדלת נפתחת---
לא מאמינה למראה עייני..
אוראל..
אוראל נכנסת..
לבושה בחצאית ארוכה ארוכה.. כמעט לא נראה קצה של רגל..
וחולצה ארוכה עד סוף השרוול..
עם שיער אסוף ועגילים קטנטנים קטנטנים..
ניגשת אליי..בשמחה רבה ובכי לסירוגין אנחנו מתחבקות.
"ליטל,זה הכל בשבילך.. רציתי לכבר אותך כמה שיותר..יום חתונתך זה היום הכי שמח בשנה..
אז אני השתדלתי שזה יהיה הכי שמח שאפשר.."

מקווה שנהנתםם:]

תגיבו..

אמא'להה,זה מדהים!!ממש ממש אהבתי,ח-ז-ק!!=]עזרא - ארכיון
וואי איזה מ-ה-מ-ם-!-!-! את c המוכשרת!!עזרא - ארכיון
היא יותר ממוכשרת..;)עזרא - ארכיון
חחחח..אוויי..תודה רבה רבהה:]עזרא - ארכיון
אני אשמח לעוד תגובות..
הממ,עזרא - ארכיון
מאוד יפה,וגם מציאותי.אותי עניין גם לדעת איך וכיצד אוראל הצליחה להתגבר על המכשול הזה,..מה היא עברה ובאיזה תעצומות נפש הגיעה לשיא(מבחינת הסיפור שלך)עוד דבר שעולה לי, הייתי שמחה לקרוא גם על השינוי הפנימי שעברה,ולא רק החיצוני.
בכללי-ממש יפה.תמשיכי לכתוב עוד..אני לפחות מחכה לדבר הבא..
כשחושבים על זה,זה אותו דבר..בכ"א,ממש יפה!עזרא - ארכיון
ממש יפה!=]עזרא - ארכיון
מבחינה מעשית מסר חזק אבל מאוד מוזר!! אני חייב לציין.. הקטע:"למרות כל השאלות שעולות לי כל הזמן מול הפנים וכל הצעקות שקוראות לי לבוא--לבוא לעולם אחר..לעולם של אוראל.
לעולם בלי חוקים,בלי מטרות,בלי שאלות..
עולם שעושים בו מה שרוצים..
שכל אחד עושה מה שבראש שלו,בלי מצפון,בלי היסוס,בלי הכוונה ובעיה.
בלי מחשבה כל הזמן-לאן? למה? איך? מה עכשיו? האם פיספסתי איזה תפילה? ברכה? מצווה?
מה עוד אוכל לעשות כדי להרחיב את ידיעותיי,להוסיף אמונה,להתחזק בתפילה??" - ממש ממש הטריף אותי, לצערינו, ואולי זה באמת ככה(כי אני עדיין לא הגעתי לגיל) שבחורה ממשפ' דתית חזקה מגיעה לתובנות כאלו, וצורת חשיבה מעין זאת, גם אם היא הולכת על פי האמת שלה- זה ממש מצער!! בתחילה רואים שהיא בחורה חזקה, עם שכל, אבל עד שהגעתי לקטע הזה כל הדברים הטובים 'שבניתי' על הבחורה הזו נפלו!! תורה זה עול?? אם כך אין סיכוי לקיים מצווה אחת בשמחה!! האמנם זה כך אצלינו?? עברת את כל הקשיים בשביל לומר שהמצוות הם עול, ברור שלפעמים זה קשה אבל עד כדי כך?? יש משל שממש ממחיש ת'עניין: אם אדם חולה הוא הולך לרופא שלו, הרופא בודק ונותן תרופה איך להתגבר על המחלה, ואם אותו אדם חולה יבוא אחר כך ויאמר "אני לא לוקח ת'תרופה אני מתגבר על המחלה לבד!!(או ממציא תרופה משלו למחלה)" האם מישהו יקשיב לו? לא יקשיבו אלא גם יצחקו לו!! זה משל לחיינו בחיים אנו נתקל בהרבה קשיים וה' אומר לנו יהיה לך קל תתגבר, תשרוד ת'חיים האלה אם תקשיב לי, אני נותן לך הוראות ברורות!! ומי אנחנו הקטנים שבכלל תקרוץ לנו התרופה הטיפשית של חולה אחר שחושב שזו תרפא אותו??!! ההא?! אז שבאמת נזכה לקיים ת'מצוות מצורת חשיבה כזו.. בכל מקרה יש לך כמה שגיאות כתיב אבל לא נורא רואים שיש לך עתיד!! תמשיכי לבטא ת'כישרונות שלך!!=]=]מקווה שעזרתי..=]
יפה..אבל.. כנסי--->עזרא - ארכיון
אני חושב שהרעיון יפה..אבל עשית יותר מדי תהיות ושאלות בסיפור שלך. ועוד משהו,אני חושב שזה ממש יפה רק תפתחי את זה יותר!

ישלך את זה רננה!=]=]

לילה טוב!
תודה רבה:]עזרא - ארכיון
הערות יפותת..
ועזראי בנשמה--לא הבנתי למה את מתכוון..כי ההפך..היא אומרת..שהיא רצתה בהתחלה ללכת לעולם של אוראל-עולם בלי חוקים וכ'ו והיא החליטה שלא..ז"א:שהיא כן התגברה על כל הקשיים שלה..או שאת מדברת על אוראל? תסביר את עצמך בבקשה..
התכוונתי לליטל..עזרא - ארכיון
ברור שהיא בסופו של דבר הגיעה למסקנה שהיא לא מוכנה לעזוב את הדת,והיא התגברה. אבל התכוונתי בתגובה מיקודם להסביר בעיקר על עצם העובדה שהיא התלבטה למשך שנתיים(ועוד בגיל הזה) אם לפרוש לעולם החילוני,הקורץ..זה שהיא בכלל התלבטה למשך זמן כל כך רב זה מצער.. היא עדיין חושבת שתורה זה עול?? כרגע ניסתי כמה שיותר להסביר את עמדתי בעניין, אם את עדיין רוצה הרחבות אז בכיף, עדיף בש"א,מן הסתם שזו הדעה שלך ואותה את מייצגת וחבל לי שהיא ככה..אבל אני לא יכול לעשות יותר מדי..יומטוב!!
אני מבינה..עזרא - ארכיון
אבל בסיידר.. זה לא אמיתי..ויש שנים של תהפוכות בחייםם..ובמיוחד שנים של נוער זה גיל של חיפוש עצמי ותהייה..וזה מה שניסיתי להעביר..מבין? לא שאני כזאת ויש לי תהייה לעבור לעולם החילוני..ממש לא..ניסיתי להיכנס לדמות של אדם כזה..
הממ,עזרא - ארכיון
אני חושבת שברגע שמתחילים להתבגר ומתחילים להבין אז באופן לגיטימי ואמיתי שאלות ודילמות יעלו.לא פעם שמעתי רבנים גדולים שאומרים-אדרבא! תחקרו, תבררו,תשאלו,- מתוך נקודת הנחה שאתם הולכים ומחפשים את שורש האמת.והרי "משה אמת,ותורתו אמת"-אז מתישו ההבנה תגיע.ואני מאמינה שדווקא מי שלא מפחד-וחוקר ושואל יגלה בסוף את מה שהוא מחפש..
צודקים לגמרי!(אך זה אינו סותר לגמרי=])עזרא - ארכיון
ורננה, אין בעיה אני ממש מבין אותך..
אחלה:]עזרא - ארכיון
אני שמחה
תודה לכל המגיבים:]
ממש עודדתם אותי ושימחתם
בעז"ה אני בתהליכי סיפור נוסף..בסופו אני יעלה אותו בעז"ה..
אולי תעשי מן סיפור בהמשכים..עזרא - ארכיון
רנננה מדהייים!!!עזרא - ארכיון
ממש יפה=]אהבתי ביותר!!
רעות..זה לא נראה לי יתאים לסיפור בהמשכיםעזרא - ארכיון
מה שאני כותבת עכשיו כי אתם תמותו ממתח..ואני לא רוצה..ח"ו..חחחח
אביה--תודה מאמי:]
רננה, זה מדהים! הייתי ממליצה לך לפתח את זה!!!עזרא - ארכיון
יש לך פוווווול כישרון!!!!!!
וואאווו!!!!חזק ביותר!!!מרגש מאוד!!! עזרא - ארכיון
וואו איזה מהמממםםםם!!!עזרא - ארכיון
ה-אחד הסיפורים!
יאאא..תודה:]עזרא - ארכיוןאחרונה
שמחה לשמועע
*פורום זה הינו*מקפיצים נטושים

ובכן, מממממ.... קיים, עדיין, משום מה...

ההסלמה בדרום - סיפור.אנונימי (פותח)
..בת.

@חתולה ג'ינג'ית

השיחה אישית לא נפתחת לי משום מה

רק רואה מבחוץ שכתבת.

אז תכתבי כאן מה שכתבת לי, אם מתאים לך, ואחר כך נמחוק.

זה גם פורום סגור פה? לא כ"כ מבינהחתולה ג'ינג'ית

כתבתי לך תודה על ההזמנה, ושבאמת הגיע הזמן שאצטרף לשם...

ב"ה ברוקולי אשרה אותי ואני בפנים..

תודה לך!

..בת.
עבר עריכה על ידי בת. בתאריך כ"ה בשבט תשפ"ב 16:51

ויש מצב למחוק?חתולה ג'ינג'ית

אי אפשר, עבר הזמן. זה רק מנהלים יכולים... יאלה לא נורא.חתולה ג'ינג'ית

..בת.אחרונה

נטוש כאן?אנונימי (פותח)

..אנונימי (פותח)

קוראתאנונימי (3)אחרונה

נטוש פה?אנונימי (פותח)
יופי.. אז אימצתי(:אנונימי (פותח)אחרונה