אמונה של מדריכה.מוזר.עזרא - ארכיון

יש מצב קצת מוזר..אני לא יודעת בעצם למה היא התכוונה. מישהו מבין?

אז..

יש לי את המדריכה הכי מדהימה שיש בעולם הזה !  יכולת השפעה מדהימה. יש לה הרבה כח. יכולת ביטוי מעולה. מאמינה בצורה אחרת.מדהימה,חזקה פשוט מאמינה ממש. אני ממש מעריכה אותה והיא בנתה לי דברים באישיות. ובנתה הרבה בקבוצהשלי.. כל הכח שיש לנו.כל ההשפעה.כל הרצון,כל האש,הכל בגללה. היא בנתה את האמונה שלנו. בצורה הכי טובה שיש. בפעולות,בשיחות פנים מול פנים,וסתם דיבורים שלה... אז היא נוסעת בימים הקרובים לפולין. וקשה לה מאוד עם הענין של השואה.. ואחרי כל מה שהיא בנתה היא אומרת משהו כזה :"אולי אני אתחזק במסע הזה,אולי אחזור כופרת" אז באמת.. לשמוע הרהורים באמונה ממדריכה שבעצם בנתה את האמונה שלך בקב"ה אומרת את זה זה באמת מוזר.. לומר את זה זה כבר תחילה של כפירה. הרהור של אמונה שאתה תתן לדבר הזה להשפיע עליך ! אפילו לא לנסות לקבל.. לא יהיה אכפת לה כבר לחזור כופרת ! היא לא תעשה עם זה כלום ! היא תתן לזה לקרות.. ואם כן-אם היא כן תחזור כופרת מהמסע הזה.. מה בעצם זה ישדר לקבוצה שהמדריכה שבנתה להם את האמונה-עזבה את הכל. מה הם ילמדו מיזה ? איך זה ישפיע עליהם ? אולי הם ישכחו מכל מה שהיא אמרה לפני בגלל מה שהיא עכשיו ? אני יודעת שאולי נתפסתי במילים שלה.. אבל כל מילהשהיא אומרת זה משמעות אדירה. והיא לא אומרת סתם. מה צריך לעשות ? מה דעתכם על זה ?

עזרא - ארכיון
בדברייך ממש הדגשת את האמונה החזקה שבה אז לי נשמע שאין צורך לדאוג.
בן אדם שבאמת מאמין גם כשעוברים עליו דברים קשים הוא לא נשבר.
כי האמונה טבועה בו. אם היא כזאת מעולה כמו שאמרת (והיא באמת נשמעת כזאת) אז אין לך מה לדאוג!

אין ספק שמסע לפולין משפיע על כל בן אדם. יש אנשים שזה רק מחזק אותם ומטביע בהם עוד מדרגה של אמונה, להם זה קורה מהר, מיד כשהם חוזרים, ויש כאלו שזה מעורר אצלהם שאלות וזה לגיטימי. השאלות האלו בעז"ה יובילו אותם לבירור מעמיק וע"י כך גם הם יעלו שלב באמונה.
(אני לא מכירה אנשים שחזרו משם "כופרים".. אבל אולי זה אני..)

בכולופן, אין לך מה לדאוג בינתיים!
ואם בכל זאת תתעורר בעיה אז נדבר
חבל להקדים את המאוחר. כרגע אין בעיה ובעז"ה גם לא תהיה בעיה...!

(חוצמזה שאולי היא אמרה את המשפט הזה בצחוק (לא שזה מצחיק) ואז זה משנה את כל התמונה...)

בהצלחה!! ואשרייך שאת כזאת!
שרית,עזרא - ארכיון
אתאמרת שבן אדם שמאמין באמת אז הוא לא נשבר..אבל-
היא הרהרה באמונה שלה..ברור שלכל אדם יש שאלות באמונה וזה מעולה אבל היא נוסעת בגישה של "אולי אני אצא כופרת-בואו ניתן לזה לקרות" זה מה שהאמירה הזאת אומרת. אני לא יודעת להסביר את כ"כ למה זה אומר את זה... אבל איכשהו הגעתי לזה. ובאמת-אם היא מאמינה באמת..אז היא לא תאמר את זה ! היא לא תתן לדבר הקשה הזה לגרום לאמונה שלה ליפול ! האמונה שלה זה משהו אמיתי וטהור ממש ומהמקוםהכי טוב שיש ! אבל היא אמרה את זה! לא אכפת לה שזה יגרום לה ליפול !
אני ממש דואגת בקשר אליה.. והיא לא אמרה את זה בצחוק.. היא עשתה לנו שיחה על זה לפני והיא אמרה את זה בשיא הרצינות. היא לא בן אדם ציני. והיא לא תצחק מדברים כאלה.
חמודה..עזרא - ארכיון
זה שהיא הרהרה באמונה שלה זה טוב! זה מראה שזה מפחיד אותה! וזה טבעי לכל אחד.. אולי אני אצא כופרת.. זה לא אומר שאני הולכת ובטוח אצא כופרת היא פשוט מפחדת ואם האמונה שלה כל כך חזקה אז היא רק תתחזק יותר..
זה מחשבה שעוברת אצל כל בן אדם שנוסע לפולין נראלי.. שאולי הוא יצא כופר. לרוב רק מתחזקים.
היא בטחעזרא - ארכיון
דיברה שטויות באותו רגע..
כל אחד מדבר שטויות לפעמים.. זה קורה!
אני לא חושבת שהיא דיברה ברצינות!
את לא צריכה לפחד!
כפירה זה סוג של דיאלוג עם ה' שבסוף יביא לאמונהעזרא - ארכיון
בשונה מאמונה של אנשים רגילים שחושבים שהם מאמינים ובעצם הם לא באמת מאמינים
באמת שאין לך מה לדאוג..עזרא - ארכיון
מתוקה- מי שמסוגל לחזק את האמונה של אנשים אחרים,הוא מן הסתם אדם עם אמונה אמיתית, אמונה בעצמה אדירה.
ואדם כזה- גם כשיש לו קשיים, ואפילו אם ח"ו יש לו משבר באמונה- בסופו של דבר הוא מוצא את הדרך, והאמונה שלו רק מתחזקת.

אל תפחדי.

נראה לי שהמדריכה שלך פשוט התכוונה להגיד שיכול להיות שתהיה לה תקופה קשה- שיהיו לה הרבה שאלות שלא היו לה עד עכשיו.
אבל לפי מה שתארת כאן- נראה לי שאת יכולה לסמוך עליה, שהיא תחפש את התשובות כמו שצריך, וגם תמצא אותן.

אל תדאגי. אני בטוחה שיהיה בסדר.

בהצלחה!
=)עזרא - ארכיוןאחרונה
את מתארת אותה כבן אדם מאוד מאמין ומיוחד ומשפיע.. אז אני באמת מאמינה שהיא כזאת...
אבל את צריכה להבין משו..
אני לא יודעת למה בדיוק היא התכוונה כשהיא אמרה את זה..
אבל המדריכה שלך סה"כ בכיתה י"א... או י' או י"ב.. לא יודעת באיזה=)
ולכל בנאדם יש שאלות באמונה גם להרבה אנשים מבוגרים.. אז ברור שמותר גם לילדה בתיכון שיהיה שאלת באמונה..אם אין לה שאלות זה אפילו בגדר לא תקין!! כי אמור להיות לכל בנאדםם..!!
אז אני במאת לא חושבת שזה צריך להשפיע עליכם כל כך מה שהיא אמרה
כן אתם כבר מכירים את הטקסטים שלימקפיצים נטושים

משהו בין טרגי לקומי, נגוע בהומור עצמי ועקיצות לעשב לימון שמשום מה קוראת את זה... מה לעשות - יש אנשים משועממים ממני..

היי כמה ישן פהאנונימי (פותח)
געגועים עזים לכל החברלך מפהאנונימי (3)

וואוו ריגושים שענו לי פהאנונימי (פותח)

כן. געגועים עזים בטירוף

חחחחח נחשי מיזאת עונה לך פהאנונימי (3)

הניחוש הראשון והיחידאנונימי (פותח)

כולן ברחו את יודעת

חחחח אני לאבטוחה שאני יודעת מי אתאנונימי (3)

וואלה באלי לברוח

תנחשי🤷‍♀️אנונימי (פותח)

תברחי

אני כבר התייאשתי

..אנונימי (3)

את עדיין פה יא מיואשת

..אנונימי (פותח)

נו. כי לא ברחתי

..אנונימי (3)

נעלמת לשנה פלוס, זה נחשב לא בחרתי? חחחחחח

..אנונימי (פותח)

הופ יפה

ברחתי כי לא בחרתי

/\אנונימי (3)אחרונה

חחחחחח טוב אולי במקום להתכתב פה בערוץ הדבילי הזה, אולי תפסיקי לסנן בהודעות? |תוהה בקול|

וואו.עד כמה אני חסרת חייםאנונימי (פותח)

שאני משוטטת בערוץ ומגיעה לפורומים הזויים כמו צוציקית בת 15 איף

אינלי כוח לעצמי חח

..אנונימי (3)

אה עכשיו אני יודעת מי את, קלי קלות.

חחחחחחחח זה מה שקורה כשאין סמארט אה?

חחחחחח יא חרא חחחאנונימי (פותח)

זה בעיקר בגלל שיש מתכונת בראשון ואני מתכחשת לזה והדרייב לא עובד לי

..אנונימי (3)

למה יש בדרייב מה לעשות?

..אנונימי (פותח)

סרטים

והוא חזר לעבוד חח

בשעה טובה!אנונימי (3)
..אנונימי (פותח)
סו,
עברתי לפגוע בעצמי דרך אנשים
כמה נחמד
..אנונימי (פותח)אחרונה
אני הולכת להתנקות.
באבו אבוה
דווקא.
..אנונימי (פותח)

בעולם המשוגע הזה כולנו בודדים משום מה

כואב לי הראשאנונימי (פותח)
נערות עומדות בטרמפיאדהאנונימי (פותח)

ילדה אישה נבהלת מעצמהאנונימי (פותח)

את לא לבד אף פעם לא לבדאנונימי (פותח)

כמו שיכור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

הם רק בנו אותך את האמת שלךאנונימי (פותח)

תרקוד תרקוד עם עצמך את הריקוד המטורף הזה שלךאנונימי (פותח)

כמו ציפור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

אני שונאתתתת שהפורומים ככההההאנונימי (פותח)אחרונה

..אנונימי (פותח)

אוף

גוזל, חתוך את השמיים.

..אנונימי (פותח)

עמלק, תסתלק.

..אנונימי (פותח)אחרונה

כוסעמלק

אולי יעניין אותך