למישהו יש מאמר, רעיון, משו יפה לשבועות...עזרא - ארכיון
אשמח...
תודה!
סליחה שאני נתקעת.. אבל..עזרא - ארכיוןאחרונה
בס"ד

פסח, שבועות והקשר בינהם

חג השבועות שונה מאוד מהחגים האחרים בתורה. אין לו מקום מיוחד שם חוגגים אותו כמו סוכות, אין לו מאכלים אסורים כמו פסח, בחג השבועות אין גם תאריך מפורש בתורה. כתוב בויקרא: "עד ממחרת השבת השביעית תספרו חמישים יום". ומכאן לומדים שחמישים יום אחרי חג הפסח חל חג השבועות.

הסיבה שחג זה לא זקוק למאפיינים מיוחדים היא שמתן תורה הוא הבסיס של עם ישראל. ישנם כמה מנהגים שאנו נוהגים בשבועות וכולם קשורים למתן תורה ולאו דווקא לזיכרון של מה שקרה במדבר. הסיבה לכך היא שמעמד נתינת התורה הוא לא דבר שאנו צריכים לזכור כדבר שקרה בעבר, אלא כדבר המשפיע עלינו יום יום. כפי שאנו אומרים בתפילה: "כי הם חיינו ואורך ימינו בהם נהגה יומם ולילה".

הסיבה שאין תאריך מיוחד לחג השבועות היא מפני שהוא לא חג בפני עצמו, אלא הוא המשך של חג הפסח, וספירת העומר היא המחברת בין החגים והופכת אותם בסופו של דבר ליחידה אחת עם התחלה וסוף.

יש הסבורים שיציאת מצרים היא זאת שהפכה את עם ישראל לעם מיוחד, אך זה לא מדויק. היא הפכה אותו רק לעם לא משועבד בגופו. מיד אחרי היציאה ממצרים דמה העם לחיה ההולכת במדבר ללא שום מטרה רוחנית, רק חמישים ימים לאחר מכן אחרי האמירה של נעשה ונשמע וקבלת התורה הפך העם הזה לעם סגולה המיוחד וחופשי באמת כמו שהוא היום. רק אז הושלמה היציאה מעבדות לחירות האמיתית. אומנם ללא יציאת מצרים לא היה יכול להיות חג מתן תורה, אך ללא מתן תורה לא היתה סיבה להוציא את בנ"י ממצרים.

עלינו לזכור שהחיים שלנו הם לא רק פסח, לא רק חופש, אלא יש בהם תוכן הנמצא בתורה ובמצוות.

מקור: הרב מיכה קלצהנדלר

חג מתן תורה שמח ושבת שלום

לרפואת תמר רבקה בת אדית יעל
מעניין, עדיין פעיל פה?מקפיצים נטושים
לא פעיל אבל אפשר להביא מדביר עשב לימון
ואיפה ע"ל ?טויוטהאחרונה
..אנונימי (פותח)

.. - גרעין דביר

כן, כנראה שעשיתי שטות.

כן, זה היה מעשה של ילד בכיתה ח' שלא מבין דבר וחצי מהחיים שלו.

זו לגמרי הייתה בריחה.

אבל זו לגמרי טעות שהייתי צריך לעשות ועזרה לי להתגבר על כמה דברים.

ומי יודע, אולי אפילו יצא מזה משהו

..אנונימי (פותח)

החיים כרגע הולכים למקום מאוד מוזר לי, במיוחד מבחינה הזאת.

המון זמן לא הייתי לא מאוהב.. עכשיו זה מרגיש לי מאוד משונה לא לחשוב עליה סתם ככה באמצע היום, אבל מצד שני זה עדיין מאוד חסר לי בלי קשר דווקא אליה. אוף, למה זה חייב להיות כל כך מסובך, 4 שנים זה המון המון זמן, אולי אפילו יותר מדי..

..אנונימי (פותח)

זה מפחיד לפעמים, לדמיין את העתיד בלי להצליח לדמיין אותו ככה.

ומה אם עשיתי שטות?

מה אם זה היה מעשה של ילד בכיתה ח שלא מבין דבר וחצי מהחיים שלו?

מה אם זו הייתה בריחה? 

בריחה נחוצה, אבל לכיוון אחר לגמרי מהמקום אליו הייתי אמור לברוח?

..אנונימי (פותח)
העולם איבד את זה סופית?
..אנונימי (פותח)
אוף, בא לי להתחתן (אולי אפילו אני רוצה)
..אנונימי (פותח)
במחנה שאלתי את הרב מה עושים במקרה שאוהבים מוקדם מדי, לא חשבתי לשאול מה עושים במקרה שמדובר רק בצד אחד..
..אנונימי (פותח)
איך הלב דופק, בדיוק כשנכנסתי גם את פה
..אנונימי (פותח)אחרונה
מה עושים עם זה?

אולי יעניין אותך