שאלה מענינת..מעניין אותי מה שאר המדריכים חושבים...עזרא - ארכיון

מדריכים יקרים אתם מדריכים חניכים קטנים וגדולים...

השאלה היא למה אתם מחנכים אותם???

מה המטרה של תנועת הנוער עזרא??

האם יש מטרה מוגדרת?

וואיי שאלות השלותעזרא - ארכיון
עבר עריכה על ידי המוווושב בתאריך כ"ד סיוון תשס"ט בשעה 22:37
תנועת הנוער עזרא - עוברת משהוא בתקופה האחרונה ,
נראה לי בע"ה בקרוב היא תברר מהי רוצה .. וכך המדריכים יוכלו לחנך באמת לאידיאל אמיתי..
אך בכ"ז , משהוא שאני נסיתי לחנך את חניכותי, זה עבודת ה' עם שמחה אמיתית , אהבת א"י ועמ"י..
צניעות והפדרה עד כמה שאפשר בין בנים לבנות.. אך בכ"ז לא לפחד מבנים לומר שלום וכלי..
הלוואי שהצלחתי להעביר משהוא ..
שאלה לא חשובה? מדוע אפחד לא הגיב?עזרא - ארכיון
אני לא חושב שהגעת לנקודה.....עזרא - ארכיון
בס"ד

אין לי כח לחפור או משהו כזה אבל...

מושגים כמו : " עבודת ה' עם שמחה אמתיתת" , א"י, עמ"י אלה מושגים יפים , או להגיד את האמת הם כבר כלכך מופלצים שזה מגעיל...

ששאולים אותך מה המטרה שלהצנועה אומרים תמיד משהוא דומה לדברי םהאלה מבלי לדעת מהי מטרטתה של תנועת נוער בכלל...

ומי שבאמת יעמיק יראה שהסיבה אחרת:

ישנה שאלה מדוע לא היו תנועות נוער (דתיות) פעם לפני 200 שנה ויותר...

בין שאר הסיבות הסיבה המרכזית שאופיו המרכזי הרוחני של העם היהודי היה חזק כלכך שלא היה צריך שכבה חברתיתי כזו שתתמוך בדת.. אז כל היום היו לומדים תורה... באותו זמן היו שני זרמים קיצוניים " אורתודוכסים (חרדי) " ומתבוללים אך לא היה שכבה ציבורית באמצע כמו שלחנו "חובשי כיפות סרוגות"...

עברו שנים והוקמה מדינה ובשל עירעורים ופגעים הסטוריים קשים בדת ( כגון: גירוש יהודים ,טבחבארצות שונות, ובין השאר השואה)
החליטו לבנות שכבה חברתית בעם שהציבור ישאר וילך בחוקי התורה
ואז הוקמו להם תנועת המזרחי שמזו התפצלו תנעות עזרא ובני עקיבא

סליחה על ההסטוריה הארוכה הזאת ובכלל החפרנות אבל בכל זאת אני רוצה לשים דגש מה סיבת הקמת התנועה...
עברו שנים, וכל שנה ושנה התנועות מתערערות בעצמם ולא יודעות למה הם נמצאות ומהי סיבת קיומם...
לכן מנסים דרך כל מיני אשליות להראות מהי התנועה " מסגרת
(סדר, פעולות סמל...) אפילו לא מצאו שם נורמלי לחודש ארגון ," להיות אזרעי " נו באמת על מי אתם עושים פוזות... הכל סימבולי ואחרי כל הדיברוים והברבורים מה שקורה זה.... כללום יותר גרוע... שלא נדבר על כל מיני ארועים כגון: נטיעות,שבת הדרכה (עיון) ועד ארועים שלא נראה לי שיגמרו בזמן הקרוב...

עברו כבר 90 שנה מאז הקמת התנועה ואף אחד לא קם ואמר למה ???

מטרתנו פשוטה ביותר לחיות וללכת עפ"י חוקי התורה בלבד1 ולא עפ"י חוקי עזרא!

אני לא אורמ שצריך עכשיו להישמר עכשיו קילומטר בין בנים לבנות אבל עדיין יש פעמים שהגבול עובר... אני לא אומר שאני צדיק
כי אני לא וגם אני צבוע בהרבה דברים אבל לפחות אני מנסה לחשוב כאןדרך שממנה נוכל כולנו לסול דרך יותר טובה לתנועה...

תודה ררבה לכל מי שקרא עד הסוף אוף זה ארוך ...
ואם מישהוא נעלב ממשהוא שכתבתי אז סליחה מראש...

ולילה טוב !!!!

עיינות בנים אמפריההההההההההההההההה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
המושבעזרא - ארכיון
לא הבנתי מה הקשר בין מה שהולך עם התנועה לבין מה שאת מחנכת את חניכות שלך,צריכים להכתיב לך מה לחנך אותם?מה כן ומה לא?ואם את לא מסכימה עם זה?
לפי דעתי ברור שכל אחד צריך לחנך לאידיאלים הגדולים שכולנו מאמינים בהם,וכן זה א"י תורת ישראל ועמ"י,ודברים ספציפים יותר זה כל מדריך עם המחשבה שלו (כמובן בתנאי שהיא באמת עוזרת לנקודה של איך אני עובד את ה' יותר טוב..)
נעים מאוד, בינה!עזרא - ארכיון
ברור שאני לא צריכה שהתנועה תכתיב לי מה לחנך את חניכות שלי.
נראה לי שכשחיים שאל את שאלתו , הוא התכוון לאיזה ערכים התנועה רוצה שנחך את החניכים!?

אבל אנחנו שואלים מהי מטרתה של התנועה......עזרא - ארכיון
בס"ד

לא מה בני פרינץ וכל האנשים שם בהנהלה רוצים שתחנכי , את צריכה להבין מהי המטרה הכללית... ולא שהרכזים וההנהלה תחפור לך בשכ'ל..
מטרת תנועת עזרא- לשלב את בוגריה בחברהעזרא - ארכיוןאחרונה
<P><FONT face=David>לפחות זוהי המטרה היום.<BR>בוגרי התנועה יתברגו במקומות מתאימים בחברה הישראלית וכך נשפיע עליה.<BR>ע"י כך ניצור חברה מתוקנת שמושתת על ערכים נכונים לדעת ההנהלה.</FONT></P><P><FONT face=David>לכן בפועל, לעזרא לא חשובה ההפרדה בצוות\חג"ס\בוגרים וגם אצל החניכים ההפרדה לא תמיד מלאה.<BR>הנהלת התנועה דהיום סוברת שעל ידי קניית הרגלים של קשרים עם המין השני נוכל אנו להשתלב ולהסתדר בחברה שמיסבבנו שלכאורה דורשת קשר כזה, גם אם הדבר נוגד את דעת ההלכה בעניין.<BR>מי שרוצה לדעת יותר שיפתח באתר ב"על התנועה" ויחפש שם מידע.<BR>יש שם דברים מעניינים.<BR>כל זה אינו דומה למטרות התנועה כאשר קמה או כאשר התחילה לפעול בצורה נרחבת גם בארץ. אבל זה כבר נושא אחר.</FONT></P><P dir=rtl style="MARGIN-LEFT: 0px" align=right><BR><FONT face=David>כמובן שלשאלה " למה אתם מחנכים אותם???"</FONT></P><P dir=rtl style="MARGIN-LEFT: 0px" align=right><FONT face=David>יש לי תשובות טובת בהרבה  שלאו דווקא (או ליתר דיוק- דווקא לא) זהות לתשובות לשאלה "למה מחנכת תנועת עזרא?"</FONT></P><P dir=rtl style="MARGIN-LEFT: 0px" align=right><FONT face=David>אני מחנך את חניכיי (לפחות מנסה) לאהבת תורה, עשיית סדר פרופורציונלי  בסולם הערכים, מה חשוב יותר ומה חשוב פחות ובעיקר אני מחנך אותם שלא יהיו מרובעים!!! שיחשבו בעצמם ושלא יושפעו מהמסגרת. שייפרצו גבולות.</FONT></P><P dir=rtl style="MARGIN-LEFT: 0px" align=right><FONT face=David>את כל זה קיבלתי ממדריכי בסניף ואני מתכוון להעביר את זה הלאה</FONT></P>
כן אתם כבר מכירים את הטקסטים שלימקפיצים נטושים

משהו בין טרגי לקומי, נגוע בהומור עצמי ועקיצות לעשב לימון שמשום מה קוראת את זה... מה לעשות - יש אנשים משועממים ממני..

היי כמה ישן פהאנונימי (פותח)
געגועים עזים לכל החברלך מפהאנונימי (3)

וואוו ריגושים שענו לי פהאנונימי (פותח)

כן. געגועים עזים בטירוף

חחחחח נחשי מיזאת עונה לך פהאנונימי (3)

הניחוש הראשון והיחידאנונימי (פותח)

כולן ברחו את יודעת

חחחח אני לאבטוחה שאני יודעת מי אתאנונימי (3)

וואלה באלי לברוח

תנחשי🤷‍♀️אנונימי (פותח)

תברחי

אני כבר התייאשתי

..אנונימי (3)

את עדיין פה יא מיואשת

..אנונימי (פותח)

נו. כי לא ברחתי

..אנונימי (3)

נעלמת לשנה פלוס, זה נחשב לא בחרתי? חחחחחח

..אנונימי (פותח)

הופ יפה

ברחתי כי לא בחרתי

/\אנונימי (3)אחרונה

חחחחחח טוב אולי במקום להתכתב פה בערוץ הדבילי הזה, אולי תפסיקי לסנן בהודעות? |תוהה בקול|

וואו.עד כמה אני חסרת חייםאנונימי (פותח)

שאני משוטטת בערוץ ומגיעה לפורומים הזויים כמו צוציקית בת 15 איף

אינלי כוח לעצמי חח

..אנונימי (3)

אה עכשיו אני יודעת מי את, קלי קלות.

חחחחחחחח זה מה שקורה כשאין סמארט אה?

חחחחחח יא חרא חחחאנונימי (פותח)

זה בעיקר בגלל שיש מתכונת בראשון ואני מתכחשת לזה והדרייב לא עובד לי

..אנונימי (3)

למה יש בדרייב מה לעשות?

..אנונימי (פותח)

סרטים

והוא חזר לעבוד חח

בשעה טובה!אנונימי (3)
..אנונימי (פותח)
סו,
עברתי לפגוע בעצמי דרך אנשים
כמה נחמד
..אנונימי (פותח)אחרונה
אני הולכת להתנקות.
באבו אבוה
דווקא.
..אנונימי (פותח)

בעולם המשוגע הזה כולנו בודדים משום מה

כואב לי הראשאנונימי (פותח)
נערות עומדות בטרמפיאדהאנונימי (פותח)

ילדה אישה נבהלת מעצמהאנונימי (פותח)

את לא לבד אף פעם לא לבדאנונימי (פותח)

כמו שיכור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

הם רק בנו אותך את האמת שלךאנונימי (פותח)

תרקוד תרקוד עם עצמך את הריקוד המטורף הזה שלךאנונימי (פותח)

כמו ציפור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

אני שונאתתתת שהפורומים ככההההאנונימי (פותח)אחרונה

..אנונימי (פותח)

אוף

גוזל, חתוך את השמיים.

..אנונימי (פותח)

עמלק, תסתלק.

..אנונימי (פותח)אחרונה

כוסעמלק

אולי יעניין אותך