התלבטות..עזרא - ארכיון

***מדריכים יקרים!

מה נשמעע?

מפני שאני יודעת שיש פה הרבה מנוסים והרבה מדריכים רציתי להתייעץ איתכם בקשר למשוו עם חניכותייי..ואני ממש אשמח אם יש לכם מה להגיב או לעזור=]

ככה.. כבר איזה חצי שנה בערך יש לנו כלל כזה בקבוצה שכל מי שלא נכנסת לתפילת מנחה לא נכנסת לפעולה..ומי שמגיעה מאוחר צריכה פשוט להתפלל לבד כדי להיכנס לפעולה.. כי הן עושות כזה בעיות להיכנס למנחה..כאילו מי שלא נכנסת לתפילה לא נכנסת לפעולה..

עכשיו-השבת אני מסיימת בעז"ה מערך תפילה וכתבתי להן כזה שנקבל על עצמינו להיכנס לתפילה והכל..עכשיו אני מתבלטת אם לסיים את החוק הזה ולהגיד להן פשוט שמי שרוצה תיכנס ומי שלא לא..ומי שלא תיכנס זה כאילו הפסד ובעייה שלה ואני מכניסה את כולן לפעולה..כאילו בקטע שהן כבר בוגרות ולא צריכות איזה איום בשביל להיכנס(הן בכיתה ה' ונכנסו רק שנה שעברה לסניף)..למרות שאני יודעת שאם אני יוותר על "החוק" הזה אז ייכנסו פחות בנות לתפילה ואולי אפילו ממש קצת..אבל זה לא עדיף לי בשביל שבאמת ייכנסו בשביל להתפלל ולא בשביל להיכנס לפעולה? כי בד"כ זה האיום ואז הן נכנסות לתפילה ולא באמת רוצות להתפלל אלא רק כדי להיכנס לפעולה..ואם לא יהיה להם ת'איום הזה אז הן ייכנסו כי הן באמת רוצות להתפלל..או שהן לא ייכנסו..אבל לפחות זה יהיה מרצון..

מה אתם אומרים??

תודה מראש=]=]

איזה קבוצה את מדריכה?עזרא - ארכיון
כתוב, "כיתה ה' ".עזרא - ארכיון
אגב, לענ"ד זה תלוי מאוד ברמת הבגרות שלהם, זה את צריכה לחשוב עם עצמך עד כמה התועלת גדולה מההפסד...
כלומר אין אני חושב שאפשר לענות לשאלה זו תשובה גורפת, לא כאן בכל מקרה.
אני שונאת את החוק הזה..עזרא - ארכיון
במקום לגרום לחניכות להתפלל כי זה חשוב, הן נכנסות כי כיף בפעולה..
ואח"כ אנחנו מרגישים הצלחה חינוכית..
כדי לגרום לחניך להתפלל צריך להשקיע, ולא לחפש קיצורי דרך כדוגמת החוקים האלה כי אז מאלפים את החניכים במקום לחנך אותם.

חוצמיזה, כשאומרים לחניכים שמאמינים בהם ושהם בוגרים, זה בדר"כ עובד. כדאי לנסות..

אגב, אני בחודשיים האחרונים של ההדרכה שלי לא הערתי לחניכות שלי (כיתה ה') על כלום כי אמרתי להם שהן בוגרות מספיק כדי לדעת לבד מה טוב וצריך לעשות, ומה לא.. זה ב"ה עבד מצוין! (אם משיהו רוצה לעשות את זה, אשמח לתת הכוונה איך עשינו את זה..)

זהו, אז אני חושבת שכדאי להשקיע אנגריה בתפילה, ולא באכיפת חוקים..
בהצלחה!
אוקיי..עזרא - ארכיון
אבל החוק הזה יצא כי לא תמיד הן רצו להיכנס..וזה הראה להן שהתפילה חשובה יותר מהכל..רציתי להראות להן שאין דבר כזה בעצם לבוא רק לפעולה..אנחנו באות לתפילה ואח"כ לפעולה..אני חושבת שהן מאד בוגרות ועשיתי להן הרבה פעולות על תפילה..השאלה אם זה שאני אגיד להן שאני סומכת עלייהן ונותנת את המושכות בידהן..השאלה אם זה יעבוד.. ד"א:כשחניכות שלך היו בכיתה ה' אז הן כבר למדו שנתיים את החוקים של הסניף אז הן יכלו באמת לעשות הכל בלי שתעירי להן..אבל חניכות שלי רק שנה בסניף..הן נכנסו בכיתה ד'..
וד"א:גם לא תמיד קל להשקיע אנרגיה בתפילה במקום בחוקים..אז כאילו מתוך שלא לשמא-בא לשמא..הן נכנסות לתפילה מחוסר רצון אבל בסוף הן מתפללות..אבל אם עבר חצי שנה אז את אומרת שהגיע הזמן כבר לתת להן אפשרות להיכנס או לא להיכנס בלי איום?
רעיוןעזרא - ארכיון
את יכולה אולי לנסות שהן לא חייבות להכנס לתפילה, אבל מי שכן תכנס תקבל צ'ופר..איזה סוכריה או משו בסגנון..אבל מי שנכנסת ומדברת לא תקבל..וככה מתוך שלא לשמה יבוא לשמה
אבל זה הקטע..עזרא - ארכיון
שעשיתי את זה עם הפעולה..זה אותו עיקרון..ההתלבטות היא האם יהיה איום או פרס אם הן ייכנסו לתפילה או לאא..כי כאילו יצא שלהיכנס לפעולה היה פרס או למי שנכנסה לתפילה ולא להיכנס היה עונש למי שלא נכנסה..
.....עזרא - ארכיון
אבל אם את אומרת להן שמי שנכנסת לתפילה תקבל צ'ופר, ושבכל מקרה כולם יוכלו להכנס לפעולה, הן יבינו שהן לא חייבות להכנס לתפילה, אבל יהיה להן ממש שווה להיכנס, כי הן ירוויחו מזה.
ואז זה גם לא כ"כ דומה למה שעשית עד עכשיו, כי אמרת להן שרק מי שבתפילה בפעולה, ועכשיו הן לא חייבות להכנס..
את בעצם נותנת להן את הבחירה אם להתפלל או לא, ונותנת להן תמריץ למה להכנס..
זה גם מה שאנחנו עושות..עזרא - ארכיון
אני מדריכה של כיתה ד' והן גם לא מתלהבות שהן צריכות להיכנס לתפילה..
אז אנחנו [אני ורות המד"שית שלי] הכנו פתקים קטנים של סמל עזרא ואמרנו כל מי שנכנסת לתפילה מקבלת פתק כזה ולמי שיהייה 8 פתקים כאלה תקבל פרס.
אז אני לא אומרת שכולן נכנסות לתפילה אבל יש בנות שלפני זה לא נכנסו ועכשיו כן נכנסות..
אני חושב שיש משהו במה שידידיה אמרעזרא - ארכיון
עד עכשיו הלכת על ה'סור מרע' ומי שלא נכנסה לתפילה קיבלה עונש (יש המסגרת הבסיסית, והיא לא קיבלה אותה) עכשיו, אחרי שהשקעת המון הפעולות על התפילה אולי אפשר לצרף את כל מה שאמרו פה וביחד עם להעביר להן את המושכות ולתת להן הרגשה שהן אחראיות וילדות גדולות אז לעבור ל'עשה טוב' שמי שכן תכנס תקבל פרס (את לא חייבת להשקיע את כל הכסף שלך בפרס הזה, סוכריה זה מספיק נחמד)
מה שכן, דבר קטן וחשוב מנסיוני (כמי שלא עשה את זה) חשוב להיות עקבי, לא להתייאש ולעשות הכל עם הסברים, למה אנחנו עושים ומה המשעמות של זה (לא התפילה, הסוכריה וביטול החוק)
שיהיה הרבה הצלחה.
להפך!!!עזרא - ארכיון
בס"ד

אם זה גורם לבנות להכנס מה טוב והרווחת ...

מתוך על מנת לקבל " פרס " יבא בסוף שלא על מנת לקבל פרס "...

מתי שהוא יגיע הגיל שבכל מקרה הן יכנסו...

וסתם זה יגרור לך הרבה מריבות איתן לעתיד...

וגם את יכולה להרפות קצת בנושא של החוק , אבל בחיים לא להגיד להם רשמית!!!!

את יכולה לדבר איתם בגובה העניים ולהעביר להם פעילות על חשיבות התפילה וכו'...

הרבה בהצלחה...

ואם ממש קשה לך תעשי שיחות אישיות..עזרא - ארכיון
עשיתי קצת וזה ממש עזר, ועכשיו אני מתכנן להמשיך עם זה ולשוחח עם עוד חניכים..קחי חניכה לסניף, תשבי איתה על ממתק או איזה שתיה, ודברי איתה למה היא לא נכנסת..זה הזדמנות גם להרוויח עוד דברים חוץ מהתפילה.
דיברתי עם כמה חניכות..עזרא - ארכיוןאחרונה
שיחה אישית וחלק אמרו לי שאם הן יבינו ת'חשיבות של תפילה אז הן ייכנסו..ועשיתי להן מלא פעילות על החשיבות של התפילה..עכשיו מה שרציתי להגיד זה שעשיתי להן משוו בסיגנון כמו רעות..שכל מי שנכנסת מקבלת סיימלי ובסוף השנה מי שיש לה הכי הרבה סמיילים-בקטע של תחרות מקבלת פרס שווה..וזה מזה לא עזר..אמרתי להן..אתן לא תקבלו סמיילי אם לא תיכנסו וזה לא הפריע להן..ואז הפסקתי עם זה.. ועכשיו יצא לי להגיד למישי את מפספסת שיחה עם הקב"ה ומצווה ועוד כל מיני וזה הרבה יותר גרם לה לרצות להיכנס לדעתי..והחלטתי בסוף פשוט להגיד להן שהן בוגרות כבר ושהן יחליטו מה לעשות אם להיכנס או לא וזה בינן לבין הקב"ה..ואולי לפי עצתכם אני מידי פעם יצפר כמה בנות על זה שהן נכנסו..בלי להגיד אבל מראש שאני נותנת את הפרס..ואז הן ייראו כזה ששווה להיכנס לתפילה..
אני חושבת שאם אני אתן את המושכות בידייהן וייתן להן להחליט אם להיכנס או לא הן ירגישו הרבה יותר בוגרות ואחריות על עצמן ולא שכל הזמן צריך להעיר להן על כל דבר..

תודה רבה על כל העצות=] תבורכו כולםם=]
כן אתם כבר מכירים את הטקסטים שלימקפיצים נטושים

משהו בין טרגי לקומי, נגוע בהומור עצמי ועקיצות לעשב לימון שמשום מה קוראת את זה... מה לעשות - יש אנשים משועממים ממני..

היי כמה ישן פהאנונימי (פותח)
געגועים עזים לכל החברלך מפהאנונימי (3)

וואוו ריגושים שענו לי פהאנונימי (פותח)

כן. געגועים עזים בטירוף

חחחחח נחשי מיזאת עונה לך פהאנונימי (3)

הניחוש הראשון והיחידאנונימי (פותח)

כולן ברחו את יודעת

חחחח אני לאבטוחה שאני יודעת מי אתאנונימי (3)

וואלה באלי לברוח

תנחשי🤷‍♀️אנונימי (פותח)

תברחי

אני כבר התייאשתי

..אנונימי (3)

את עדיין פה יא מיואשת

..אנונימי (פותח)

נו. כי לא ברחתי

..אנונימי (3)

נעלמת לשנה פלוס, זה נחשב לא בחרתי? חחחחחח

..אנונימי (פותח)

הופ יפה

ברחתי כי לא בחרתי

/\אנונימי (3)אחרונה

חחחחחח טוב אולי במקום להתכתב פה בערוץ הדבילי הזה, אולי תפסיקי לסנן בהודעות? |תוהה בקול|

וואו.עד כמה אני חסרת חייםאנונימי (פותח)

שאני משוטטת בערוץ ומגיעה לפורומים הזויים כמו צוציקית בת 15 איף

אינלי כוח לעצמי חח

..אנונימי (3)

אה עכשיו אני יודעת מי את, קלי קלות.

חחחחחחחח זה מה שקורה כשאין סמארט אה?

חחחחחח יא חרא חחחאנונימי (פותח)

זה בעיקר בגלל שיש מתכונת בראשון ואני מתכחשת לזה והדרייב לא עובד לי

..אנונימי (3)

למה יש בדרייב מה לעשות?

..אנונימי (פותח)

סרטים

והוא חזר לעבוד חח

בשעה טובה!אנונימי (3)
..אנונימי (פותח)
סו,
עברתי לפגוע בעצמי דרך אנשים
כמה נחמד
..אנונימי (פותח)אחרונה
אני הולכת להתנקות.
באבו אבוה
דווקא.
..אנונימי (פותח)

בעולם המשוגע הזה כולנו בודדים משום מה

כואב לי הראשאנונימי (פותח)
נערות עומדות בטרמפיאדהאנונימי (פותח)

ילדה אישה נבהלת מעצמהאנונימי (פותח)

את לא לבד אף פעם לא לבדאנונימי (פותח)

כמו שיכור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

הם רק בנו אותך את האמת שלךאנונימי (פותח)

תרקוד תרקוד עם עצמך את הריקוד המטורף הזה שלךאנונימי (פותח)

כמו ציפור איך היא אמרהאנונימי (פותח)

אני שונאתתתת שהפורומים ככההההאנונימי (פותח)אחרונה

..אנונימי (פותח)

אוף

גוזל, חתוך את השמיים.

..אנונימי (פותח)

עמלק, תסתלק.

..אנונימי (פותח)אחרונה

כוסעמלק

אולי יעניין אותך