תקשיבו אנשים....בקשה תעזרו לי הפורום נועד לזה בערךעץ על מים
אני ממש מצטערת על האורך לא היתה לי ברירה אחרת תקראו את זה בבקשה!!!

אני מרגישה על הפנים...
אני לא נותנת פרטים מה ולמה למרות יש כאלה שיבינו מי שמעודכן תעשו טובה על תכתבו פרטים זה לא נחוץ....

אני כבר חודשיים יושבת בכתה ובוהה לא עושה כלום!!!!!
ושלא תגידו מילא זה כולה כתה ח' כי יש דברים כמו אלגברה שמתבססים אחד על השני יש לי המשך לחיים אבל אני בוהה בטירוף עכשיו מילא לבהות ולא למוד אבל זה הרבה יותר גרוע אני יושבת ובוהה ופשוט נכנסת יותר מדי עמוק לדכאון לרחם על עצמי וזה גורם לי מאוד מאוד לירידה באמונה! כן אני שכל הזמן מחזקת וכדי שלא תחשבו שאני כל פעם מתחנפת סתם אז נסביר לכם משו שאני מגיבה למישו משו בעניינים כאלה זה מחזק אותי בגלל זהה אני כותבת כי אני קוראת את זה ומתעודדת בטירוף!
אם הייתם אומרים לי לפני שנה ואפילו פחות עוד כך וכך זמן תהיי בדכאון הייתי אומרת לכם לכו ותפסיקו לעבוד עלי אבל זה המצב אני בשוק על עצמי ואני לא מצליחה לעשות אם זה כלום!!!!
יש לנו מורה מחנכת בינתיים שהדבר היחיד החשוב לה בחיים זה דינים אחיות שלי שלמדו תחמר אומרות הם לא זוכרות כלום אבל כל היום יש מבחנים היום היא הודיעה מבח מחר מבחן ביום שישי ובאמצע יש מבחן ביום חמישי ומיום שלישי שעברר כל היום מבחנים!!!
כל יום יש לנו מבחן רצוף בלי להגזים וכמעט כולם בדינים זה פשוט משו שגורם לי להתעלף....
עכשיו שאני יושבת ולא יושדת מה לעשות היא צועקת עלייך אז אני כבר הרבה זמן רוצה כמה ימים די בלי לימודים עזבו אתי מהחיים קצת חופש קצת להרגיש נורמלים....
כבר היתה לי הזדמנות ממחר עד מוצ"ש לצאת מהבית להתאוורר בארץ ובום מה קרה אמא שלי לא מסכימה עכשיו (כל הבנות מפורום חיינוקיות תשתדלו לא לענות על הנושא הפנימי רק על מה שכתבתי אפילו שאתם יודעות נראה לי במה מדובר חלק מכם לפחות....)
התקשרתי לבת דודה שלי ובקשתי ממנה עזרה במשו שקשור בואו נגיד התכוונתי לבקש ופשוט התחלתי לבכות וזה בחיים לא 'קרה לי בחיים לא בכיתי לה בטלפון ואנחנו מדברות הרבה היא נסתה לעודד אותי ולא הצלחתי להוציא מלה מהפה רק "פלונית בקשה תתחברי לאמייל נדבר שמה..."
היא התחברה כתבתי לה הודעה והיא לא הצליחה להגיב לי כי נתקע לה האינטרנט והיא התקשרה היא הודיעה לי תשובה ובאיזה שהוא שלב לא בגל תוכן התשובה אלא בגלל שחיכיתי מישהי להתפרק לפרוק אליה התחלתי לבכות שוב בלי סבה היא יתה קצת בשוק היא בקשה פרטים מה מו מי מה בואו נגיד נתתי לה חלק היא מזה עודדה אותי אני עוד צריכה לחזור אליה אבל אני יבכה שוב די אני בדכאון בחיים לא כתבתי את זה כלכך הרבה פעמים ועוד  שזה בלי לצחוק ובלי ציניות בכלל דיי אני חייבת דחוףדחוףדחוף דחוף נואשות עזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!זה כבר לא הגיוני מה הולך פה די????

נ.ב.
ץקשיבו אני מבקשת בבקשה אני לא אורי ולא מנסה לחכות אותו תתיחסו לה בצורה יפה בלי לא להאמין בבקשה זה פשוט הצלת הנשמה שלי בערך....מצטערת על האורך מקווה שתקראו!
יווווווו, את נשמה של אבאל'ה, תקשיבי -אח..
ח'.
ח'?!
ח'.
ח'?!
ח'.

את בכיתה ח'. איזה כיף להסתכל על המבחנים שלי מאז, כיתה ח'. פעם הייתי נער נחמד...
טוב, עזבי. נגש לעניין שלך, והוא - באסה.
את בבאסה. את יודעת למה?
יש מצב כי את מלחיצה את עצמך. יש מצב? המצב.

היי, תרגעי. את בכיתה ח' ומכאן המסקנא המתבקשת -
רגע, קודם כל תבדקי ותשגיחי שאמא שלך לא תראה ת'הודעה שלי כי היא תחטוף עלי שוק ועוד אני עלול לחטוף איזה נעל בראש בצד ימין של העין...

כיתה ח'. מותר, מותר, מותר, ו - מותר - לקבל 40.
איך אני? ששש. מסיט ומדיח.
כן. מותר ומותר ומותר ומותר ומותר לקבל 50.
רק לעלות?
לא, גם - מותר ומותר ומותר לקבל 30.

אני יודע שעוד שנייה אנשים פה יריצו תגובות על מה שאמרתי, אבל עזבי. זו האמת שלי - זה השגעון שלי - וזה מה שאני, הקטן - מציע לך.
אז מה אתה בעצם אומר? לעזוב ת'לימודים ולצאת לסיבוב עם החברות?
לא ו - כן. כן, כשצריך. ולא - כשלא צריך.

תקשיבי, הלימודים לא הולכים להרוס לך ת'חיים.
את יכולה להשתמש במשפט הזה, רק - ואני מדגיש - רק אם את אחת עם ראש על הכתפיים שאכפת לה מהלימודים. רק אז, מותר לך לקבל ציונים נמוכים.
אבל אם את אחת סאטלנית - מה שאני ממש לא מאמין שאת - אל תקבלי ת'משפט ההוא, למרות שהסטלנים שמחים לצטט אותו.

יש מתמ', יש אנגלית, יש לשון, יש הסטוריה, יש...
יש...יש...

בנינו - בשקט בשקט - חצי מהדברים שם, את לא חייבת להשקיע בהם.
ואני מזכיר שוב שההודעה הזו לא נכתבת לסאטלניות, אלא דוקא לאלה שאכפת להם מהלימודים. על דינים? אם את מרגישה ממש לוחץ עלייך - את יכולה לפעמים לבוא למבחן פחות מוכנה ולקבל 40. תאמיני או לא, השמיים לא יפלו. או בהסטוריה לדוגמא. לשון? אותו הדבר. לא אמרתי שלא תלמדי. תלמדי - עד איפה שאת מרגישה שאת יכולה. מאיפה שאת מרגישה שזה 'מפחלץ' אותך, קחי כמה דקות רוגע ואח"כ תחזרי ללמוד. מה?! אבל מחר יש לי מבחן?!...בכל זאת, רוגע. מקסימום - תוציאי ציון פחות טוב, אבל תהי אחת שממשיכה להיות עם ראש כל הכתפיים.
במיוחד תשקיעי במת' ובאנגלית. וואלה בשמחה הייתי עוזר לך, אבל כדאי שתקבלי מהסובבות אותך עזרה. ילדה בכיתה י', יכולה לעזור לך בהכל תוך חמש דקות. ויש הרבה מאוד נערות בכיתה י' בעולם. שבי איתן כמה דקות. אותו דבר אנגלית.
מחר יש מבחן בדינים? תלמדי. אל תהיה בסוטול, אלא תלמדי. אבל - אל תגזימי. הלימודים זה כולה לימודים, ובמיוחד בכיתה ח'...

ושוב אני מדגיש - ההודעה מתייחסת רק למי שרוצה להשקיע בלימודים אבל מרגישה לחץ מטורף על עצמה. 'פסק זמן', זה טוב. זה טעים, זה אחלה.

אני יודע שהרבה מאוד אולי יקומו כאן ואיך אני אומר את זה, ואם היו כאן הורים אז זה בכלל, היו זורקים עלי כיסאות וכדו' איך אני מדיח את הילדים שלהם, אבל בכל זאת - רק אם את ילדה שרוצה להשקיע, זו היא רק עניות דעתי בדבר. אגב, כותב התגובה הוא לא אחד סטלן וב"ה הלימודים הולכים בסדר, ובכל זאת, חיים מצוין עם אמונה.

שוב אני חוזר ומדגיש.
סטלניות? אני לא אחראי.
חרשניות או סתם כאלה שאכפת להן ולומדות - זו עניות דעתי בעניין.
להשקיע, כמה שאפשר כל עוד אתה נורמלי וחי בכיף, ולזכור לקחת נשימה בזמן הנכון.

אגב, תתחילי להתרגל ללחץ. לאט לאט, אבל תתחילי להתרגל.
בשנים הבאות - ושאף אחד לא יפחיד אותך שבגרויות זה 'קשה' או 'מפחיד' כי זה מ-ז-ה לא - אבל בשנים הבאות את תהי חייבת להשקיע גם כשלא כ"כ נעים...
בקיצור, שיהיה לך הרבה מאוד בהצלחה בכל המבחנים, ובמיוחד בהוא של דינים.
עוד משהו הכי חשוב - תעבדי על האמונה שלך. דף נייר לא אמור להפיל או להוזיז לך אמונה, ואם הוא כן - זה אומר משהו שכדאי לך לחזק שוב ת'אמונה. ו - תפילות, אבאל'ה שומע תמיד...
אחות, הרבה בהצלחה ו - העיקר, להרגע. פשוט תרגעי. תשמי עמוק עמוק, ועכשיו, עכשיו תלכילשבת במרפסת ולראות את השקיעה עם כוס קפה וחתיכת עוגה מפנקת. בסוף גם את תעברי את זה! ו - תצחקי על זה. לא במובן של 'באסה למה השקעתי', אלא - תשקיעי, אבל - מה?! מהנייר הזה פחדתי והפחתתי אמונה?!
רק שאז, אז יהיה לך חיוך ענק ומתוק על הפנים שיבשר בעז"ה רק טוב... 

תקשיב אח ....עץ על מים
קודם כל ממש תודה וצדקת אני בכתה של סטלניות משו מלחיץ אבל אני הכי פחות סטלנית וכאן אני רוצה להסביר כמה דברים:
דבר ראשון: אני לא לומדת כלום כלום כלום!!! מ"מ אין לי בעיות כאילו בסבבה אני מסתדרת יחסית למרות שאני חולמת ומתי שיש לי כח אני עושה קצת אנגלית זה הולך ככה יש לנו עוד מעט יום אנגלית והכתה שלנו עושה הצגה זה מצירך אימונים בבית שאני לא עושה בשום מקצוע מה לעשות רק פעם ב.....וריכוז בכתה ואין לי את זה אני יושבת מסתכלת על המוהר במבט של מה את רוצה כזה הלו? עד שאני קולטת לוקח די הרבה זמן מצידי בסבבה לקבל גם 0 אבל זה לא כלכך עוזר לי כי המורה המפגרת הזאת חושבת שאני מלאך ושאני מקבלת פחות משמונים היא מרצה לי הרצאות כמו איזה מפגרת אבל זה עוד החלק הקטן בבעיה כמו שאמרתי למעלה ואני מסכימה לעצמי לומר לך כי מתגובות אחרות ראיתי שיש לך תגובות ממש מעולות לכן תתייחס גם לחלק השני בבקשה זה מאוד חשוב לי....
תודה מראש אני....
המורה ה...מה?!אח..
נו שוין, כמה שאנחנו אוהבים להאשים ת'מורים..
בנינו - בשקט בשקט - לפעמים דוקא אנחנו צודקים באמת!...

אם קבלת ציון טוב - אז דברי עם המורה ותגידי לה שזה מה שאת רוצה ואת לא רוצה ללחוץ על עצמך יותר מידי וכו'. אם את לא רוצה לדבר איתה, תהי בקשר עם איזה נערה שיותר גדולה ממך ושהיא חכמה - לא סטלנית - שהיא תדריך אותך איך לעבוד. ואז גם אם המורה אומרת שאת יכולה יותר, תחייכי לה באמת חיוך שמח ותגידי לה: 'בעז"ה המורה, תודה רבה'...
זה בקשר למורה או יודעת מה - לפעמים לפעמים, פעם ב - אפילו להורים.
אבל שוב, רק בתנאי שאת מוכנה ורוצה להשקיע, ושבאמת את עושה כמה שאת יכולה.
אם לא - ואגב, זה לא חייב להיות שאת מקבלת ציונים טובים, אבל כן שאת משקיעה באמת, לפחות מנסה באמת (!) באמת - כי אם לא, אם את לא מוכנה להשקיע, אז עזבי אותך, לא יהיה לך לא טוב עם הלימודים, ולא כיף עם הלימודים. ואגב - להשקיע זה לא אומר לסחוט את עצמך עד 4 לפנות בוקר. ממש לא, אבל כן לשבת ולהשקיע - כפשוטו. להיות מוכנה לתת את הזמן כשצריך - ללימודים.

בקטע הזה שאת לא לומדת כלום או חולמת, יודעת מה? תעשי עם עצמך הסכם. אני עכשיו מקשיבה - מתחילה, 10 דקות. ננסה, נסתכל על המורה, נשב במקום שאפשר להקשיב משם ו...הופ. עשר דקות לפחות הקשבתי. קיצור - תשתדלי להקשיב. איך בדיוק לשיעורים המשעממים האלה? אז זהו, שלא באמת הכל משעמם. חוץ מזה, אפשר לנצל את הזמן עכשיו כי זה קצת יחסוך אח"כ בעתיד...
אז תתחילי עם השתדלות ר-ק של 10 דק' בשיעור. תצליחי יותר? ווא ווא, יצאת אחלה. לא הצלחת  יותר? חפיף, לפחות הצלחת עשר דקות...

מתמ', סבבה. אם את טובה בזה, אז תשקיעי טוב ככה שתדעי 2 נעלמים, המשוואת ההם, ובערך זהו. ולגבי האנגלית, אז שוב, קצת קצת, לאט לאט. אל תלחצי על עצמך כי אז באמת שחבל עלייך, אבל כן תחליטי שאת משקיעה ולומדת. לפני השינה לחזור להצגה? אז לפני השינה, כמה דקות, ככה בסאטלה עם כוס תה חמים ועם המזגן על קור...
עוד משהו חשוב, תנסי ליצור לעצמך סביבה שכיף ללמוד בה. לא שיחפרו לך בשכל ולא שיתנו לך בומבות במוח. לא ליד המחשב וגם לא עם האחיות הקטנות, בחדר שלך בשקט, עם אוירה טוב ומצב רוח בסבבה..

ושוב, השורש - זה האמונה.
תחזקי אותה. תייסדי אותה. תאמיני בהוא שם למעלה באמת, ואז, יודעת מה?
הכל כבר יראה בעינייך כדברים שיא הפשוטים ובלי בעיות. כשיש אור, אז הכל בהיר.
ולא - אל תתני לכלום בחיים שלך, ובמיוחד לא לנייר או לציון וירטואלי - לחתוך לך ת'אמונה. אין כזה דבר. אם על האמונה שלנו אנחנו מוכנים למות - למסור את הנפש, אז כ"ש שאת הציון ההוא אנחנו מוכנים לקבל באהבה מאבאל'ה שם למעלה שאוהב.
'טייס אוטומטי' למקרה הצורך, זו את.

פססט, הרבה מאוד בהצלחה.
שבוע מבורך לכולנו בעז"ה!

תודה רבה ו...עץ על מים
אני מרגישה קצת יותר מדי כזאתי אחת שמבקשת עזרה והחלטתי עכשיו בכמה ד' האחרונות שדי אני עושה מה שטוב לי ולא מתייחסת למהשטוב לסביבה קודם אם כל הכבוד וזהו אני עושה את זה אני הולכת להתקשר לבן אדם שאני מאוד מאוד מאוד מעריכה בעז"ה עכשיו!!!
וואי אנשים תאחלו לי בהצלחה מבטיחה שאני אגמור לדבר אתה אולי אני יפרט קצת דברים חכמים ממש תודה ותמשיכו לעודד אנשים מדהימים אתם אין מלה אחרת!!!
בהצלחה נשמה! תעדכני!אורושקוש
בסוף .....עץ על מים
השיחה נדחתי כמה פעמים היום ובעז"ה עוד 15 ד' תגידו עלי תהילים שיצאו לי המילים הנכונות מהפה דברתי איתה עכשיו והיא אמרה לי עוד 15 ד' ברגע ששמעתי תקול שלה נהיה לי לא נעים כזה כאילו גם ככה עוד כמה ימים היא חוזרת אבל אני יודעת עכשיו שזהו אני יעשה את זה היא יודעת שאני לא יתקשר סתם ואם אנילא יתקשר אז היא תתקשר בטוח היא אחת כזאתי אז תגידו עלי תהילים על הכל.....
ושלא תחשבו לא הבנתם כלכך נכון....עץ על מים
לא כפת לי לקבל 0 במבחן הבעיה היא אחרת קצת......
היום ישבתי על הספה ושאלתי את עצמי:
אני כבר כמה שנים טובות סובלת מאותו דבר זה משתנה קצת אבל בכלליות זה אותו דבר בערך....
כמה בןאדם צעיר וחלש יכול לסבול כמה עד היכן כח הסבל שלי מגיע אני מאמינה ב"ה אבל באיזה שהוא מקום יש סדק ואני פוחדת שהוא לאט לאט יתרחב אני לא רוצה!!! אני לא מסכימה לו להתרחב!!!
הוא לא יצליח!!! 
אבל איפה הכלים להתמודד איפה הם חבויים איפה הם נמצאים אני לא מבינה מה הולך פה מה??????????

בעז"ה אני יעבור את זה בשלום אני יודעת שהחיים לא קלים עברו עלי נסיונות של וואו מה הולך פה?

אבל אני יצליח!!!
תקשיבו שכתבתי תהודעה הייתי מאוד מיואשת וגם לקח זמן עד שהגיבו ואמרתי וואי זה כבר די ופשוט התייאשתי וברגע שהתחילו להריץ תגובות אמרתי וואלה החברה פה מעולים אין כמוכם!!!תעריכו את עצמכם!!!אני חייבת לכם הרבה תודה!!!
גם לי היה משהו כזה שנה שעברה...אביהש
ואם אני מבינה נכון אז את בהתחלה היית בלחץ בדיכאון לא יודעת במה
ועכשיו זה כמו גלגל את נלחצת מעצמך ונכנסת שוב לדיכאון ללחץ מה שזה לא יהיה

קחי פסק זמן תנשמי עמוק אל תחשבי מה המצב שלך זה ידכה אותך יותר!

תתחילי דף חדש בלי לחשוב על מה שהיה תתעלמי ממה שקרה ופשוט תחיה
לאט לאט תחזרי לעצמך ואז כשחזרת לעצמך וכשאת מרגישה שאת מוכנה
תחשבי למה זה קרה תנסי להסיק מסקנות כדי שזה לא יקרה לך שוב
אבל לאט לאט שלא תכנסי לזה שוב !
שיא הבהצלחה בחיים!!!!!!!!!!!!!

תזכרי שאין כמו חיוך על הפנים

את מותק של ילדה

אביהנשמה 

לאביה....עץ על מים
את פשוט מדהימה קודם כל ממש ממש תודה כל התגובות האלה ממש עוזרות לי ומעודדות אותי! ואני ישמח לדבר בש"א קצת להבהיר דברים שלא הובנו נכון ע"H כולם בערך כי לא בדיוק הבנתם מה הולך פה....נראה לי ....רק אור הכהן הבינה...
וסורי שכחתי....עץ על מיםאחרונה
גם אח קצת הבין לא במדויק בערך...
>>>>><אריאל>
[מה שאני אומר לכולם:בחטיבה תשקיעו במ"מ,אנגלית ולשון. לא יותר. חבל על המאמץ (אא"כ אתם רוצים לתת להוריכם סיבה לגאווה,או להעשיר את עצמכם בידע נוסף) כל השאר, בכלל לא נצרכים] 

אני לא יודע מה הסיבה לדיכאון, אבל אני מבין שזה נורא רציני ונורא פוגע, מה אני הייתי עושה? מברר את הסיבה האמיתית (עם עצמי) שממנה הדיכאון נובע.
אחרי שאת מבינה מאיפה ההרגשה נובעת כבר היחס לדיכאון הוא יותר, איך נאמר, בוגר. הסיבה, מה שלא תהיה-חייבת להתקבל אצלך- אם ע"י הבנה שהדבר הכרחי או לא ניתן לפתרון והוא בא משמיים, או ע"י מציאת פתרון שיסלק את הגורם לדיכאון.
[מצטער שהכל מדובר פה במונחים והגדרות, אני מקווה שתביני אותי נכון- הכי גרוע, אפשר לנג'ס לי]

והכי חשוב,תזכרי שהכל לטובה. לא משנה מה קורה ומה שהשתנה, "אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם אל יתייאש מן הרחמים". בהצלחה. 
תקשיבי נשמה-אורושקוש
בואי נגיד ככה-את יודעת יפה מאוד שזה לא העניין של הלימודים. עזבי את הלימודים. אל תתייחסי אליהם בכלל. קשה לך להקשיב? עזבי. קשה לך נפשית? עזבי ת'לימודים! יש חומר חדש במתמטיקה? לא נורא! את צריכה זמן לחשוב אז תעשי את זה בשיעור מתמטיקה..
אבל שתינו יודעות שזאת לא הבעיה. לא הלימודים. מה עובר עלייך אני לא יודעת. אני לא יודעת מה קשה לך. ולי זה לא משנה למרות שאם את רוצה אני מוכנה להקשיב לך.. אבל תקשיבי הבעיה היא שאת בדכאון נכון? את יושבת ובוהה ויורדת באמונה נכון?
אז אני אגיד לך מה אני לפחות עושה. קרה משו אני אפילו לא יודעת מה בדיוק אבל משו עם אחותי ואמא שלי באה לבי"ס וראיתי שהיא בוכה. לא ידעתי מה קרה אבל הבנתי שמשו לא טוב וגם ככה קשה לי עכשיו ופשוט לא יכולתי להכיל יותר! היה שיעור מתמטיקה ופשוט כל השיעור שמתי את הראש על השולחן ,עצמתי את העיניים ובכיתי. אבל במקום לרחם על עצמי ולהכנס לדכאון התפללתי בלב מתוך בכי לקב"ה שיעזור לי. עזבי,לא מתוך תהילים ולא מתוךסידור-מתוך הלב. מילים של בת לאבא.
זה יעזור!
אם את רוצה נדבר באישי..
תודה רבה לכולם...עץ על מים
כל תוגבה שאני קוראת משום יש לי דמעות בעיניים אני לא יודעת בדיוק ממה זה אבל זה נראה לי מהכמה סיבות:

1 מדהים לגלות איזה אנשים מדהימים יש בעולם פשוט אין עליכם אנשים!!! בהתחלה שנכנסתי לפורום אמרתי מה אנשים מסכימים ככה לפתוח קלפים וזה לק קל בכלל מי כמוני יודע ואני לא היחידה ועכשיו אני מבינה את זה טוב מאוד אנשים אתם פשוט מדהימים!!!

2 זה משחרר וזה שאת יודעת שיש מישו שמוכן להקשיב לך זה פשוט כיף אתם לא במינים ממש תודה לכולם!!!
לימודים זה דבר חשוב אבל לא עד כדי כךאנונימי (פותח)
למה המנהל\ת שלכם מאשרת כ"כ הרבה מיבחנים בשבוע? זה מטורף ומלחיץ...
בכול מיקרה את יכולה להוריד קצת מהלחץ.. לרפרף כול פעם על החומר ולא לילמוד כמו שהית לומדת למיבחן רגיל... כי החומר שאת לומדת הוא טכלס בישבילך ולא בישביל המורה ועם את מרגישה שזה יותר מידי את יכולה להוריד קצת מהלחץ...
זה לא המבחנים אני גם די הדגשתי....עץ על מים
כתבתי אחרי המחבנים וכל זה אבל זה עוד כלום!!! תסתכלו תבינו אתם חושבים זה מה שמעניין אותי לא ממש לא!!!
פתחתי ככה כדי שאי יכתוב את זה לעצמי כאילו מהקל אל הכבד...
דייייייייייייייעץ על מים
מה אני אמורה לעשות?????????????????????????????
שוב לא  כיף לי....
וואי מצטערת על החפירות האין סופיות! אבל כנסו דחוף!עץ על מים
תקשיבו.....
איך אני אמורה להסביר את זה גם להורים שלי אין לי כוח מחר ללכת לביצפר הזה לא רוצה לראות תמורה הזאת אם אני יראה אותה אני ירק לה בפרצוף די! זה כבאמת כבר עבר תגבול כאילו עד איפה?
מה אני אמורה לעשות? ההורים שלי לא יסכימו סתם להישאר בבית....
אם זה היה תלוי בי לא הייתי עולה להסעה ...אבל די מה אני יעשה???דחוף דחוף דחוף עצות מהירות ויעילות אנשים תעזרו העזרה שלכם תציל ותי את לא מבינים עד כמה.......
תגידי להורים שלך....E.L.T
שאת צריכה קצת מנוחה שיש לך יותר מידי לחץ בלימודים,מבחנים וכו' ותגידי להם שבאותה הזדמנות גם תלמדי מחר למבחן בדינים(שהיה אמור להיות לך מחר)...
זה לא זה הם לא יתנו לי....עץ על מים
הם בחיים לא יתנו לי ליישאר סתם יום בבית זה לא יקרה כאילו אין מצב וזה פשוט מעצבן!
כאילו אמא שלי היא בן אדם שחושב שבערך מה שהכי חשוב זה לימודים נראהלי וזה משגע כי נגיד היה אסיפת הורים אז הם חזרו ואמרו לי למה קבלת בנביא 39 דברים אחרים היא לא תגיד רק למה קבלת בנביא 39 אפשר למות מזה!!!
לא כפת לי שתגיד אבל הם לא יסכימו לי גם אם אני יסביר להם יותר ממה שכתבתי פה היום אוף די כבר!
וואי חברה תודה רבה אתם פשוט מקסימים אין עליכם!עץ על מים
דברתי עכשיו בטלפון אם המחנכת שלי שחוזרת ביום ראשון אתם לא מבינים כמה זה עזר לי פשוט השתחררתי....
לא דברתי משוחרר לגמרי אבל דברתי ובכיתי לבן אדם שמבין ומכיר אותי זה פשוט היה כיף
והרבה מזה בזכותכם אור אני חייבת לך מלא!!!
בעז"ה היא הבטיחה לעזור לי בכל מיני מובנים היא פשוט מדהימה זה מטורף!!!
דיייייייייייייייייייייייילמה זה קורה לי למה???????עץ על מים
אני כבר מתפרקת אחרי כל היום הזה כבר קויתי שזה יגמר טוב ובום אמא שלי עדיין לא מרשה לי אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףאני לא יכולה כבר די נמאס לי....לא יכולה אם כל הכבוד אח...
אני כל הזמן לא מבינה למה הקב"ה עושה לי את זה די למה למה למה היה לי היום יום מספיק מבאס למה עוד למה???????????הקב"ה למה???????
תדמייני עכשיו שאת נוסעת באמצע הלילה.אח..
מגיעה לבית חולים שיבא בתל השומר. נכנסת למחלקת ילדים.
שואלת איפה כאן נמצאת 'מוריה', ילדה קטנה בת 5.
את מגיעה אליה ואמא שלה מספרת לה סיפור לפני השינה.

עכשיו תפקחי ת'עיניים ותביטי בעצמך.
פסססט, אל תאשימי כל דבר את ה'. עצם העובדה שהוא נתן לך עכשיו להוזיז ת'אצבעות, רק על זה את היית עכשיו צריכה כל היום להודות לו ולשבח אותו, ממש כל שנייה ושנייה.
אז הוא נתן לך כוחות באצבעות, ואת - את עם אותם אצבעות - כותבת עכשיו דברים...
את הדברים הכי נכונים את כותבת אליו.
'אני כל הזמן לא מבינה'...
זו האמת.
את גם לא תביני בחיים.
בחיים לא.
לא תביני.

יודעת למה? כי את - אני והוא, האא וגם ההיא שם - תינוקות.
שמעת טוב - פיצפונים כאלה מול אבאל'ה שם למעלה.
שווים, אנחנו שווים, כבנים.
אבל להבין את מעשיו, הרבה פעמים לא נבין. כי אנחנו תינוקות.
וכמו שהתינוק לא מבין למה אבא שלו מוזיז לו את היד מהשקע, הרי הוא כולה רוצה להכניס לשם את היד בשביל להרגיש קצת כיף, ככה את לא מבינה כל דבר בעולם.

זה המצב. זו המציאות.
רוצה להתמודד איתה באמת מהשורש?
ר-ק ע"י דבר אחד. שאר הדברים, זה רק 'מסביב' הבעיה, אבל לא בשורש.
הדבר הזה נקרא:
אמונה.
ולא, אל תגידי שיש לך אמונה סופר. כי האמונה נבחנת בשעת המבחן.
דוקא בשעה הכי קשה. ומסתבר שלא קבלת ציון כ"כ טוב באמונה.
אז הגיע הזמן ללמוד אותה. ו -לנשום אותה.
שמעת? לחיות אותה. אחרת, כל החיים לא יהיו חיים.

את יכולה לעבור כאילו אין כלום, אין לך כוח לקרוא.
את יכולה לקרוא את זה מחר שהמצב רוח 'יתרפא' ואת תחשבי שאת בסדר.
את יכולה גם רק לקרוא את זה בלי להפנים ולהשתדל לחיות את זה.
את יכולה סתם למסכן את עצמך...
אבל, את גם יכולה לקרוא את זה ולנסות לחיות ולנשום, אמונה.

פססט, את מהפרחי טייסת.
קשה בטייסת, אבל וואלה, זה הטופ של הטופ.
עזבי אותך תאוריות אחרות, אמונה.
צינור לנשימה. אחרת, את תמוטטי את עצמך ו - מאוד חבל...

הרבה בהצלחה. בשורות טובות.
'יגעת ומצאת, תאמין'.
שבוע מבורך ומלא שמחה בעז"ה!

תקשיבו אח הבטחתי וקיימתי!עץ על מים
אתמול בערב כבר כמעט הכל היה גמור בסוף לא וזהו וממש התבאסתי הרגשתי על הפנים ודי נמאס לי כבר....
אמרתי לעצמי יהיה מה שיהיה לויודעת מה יקרה מחר אני לא הולכת לביצפר לא מעניין אותי מצידי גם שלויודעת מה יהי ואני יעמוד עלזה!
היום בבוקר התעוררתי בשש וחצי מהשעון מעורר ונשארתי במטה כולם שככו לקום ובשבע ורבע אבא שלי קם והוא מזה נלחץ ואז היה קצת צעקות כן לא וזה בסוף לקחתי תתיק התארגנתי ונסעתי הייתי צריכה להיות ביישוב תוך 5 ד' ובתחנה הבאה תוך עשר זה לא בדיוק קרה ופספסתי תהסעה אבא שלי היה צריך ליסוע לעפול הוא הוריד אותי בתחנת אוטובוס נתן לי כסף ואמר לי תעשי מה שאת רוצה אם את רוצה תעלי על האוובוס של אגד ותסעי לביצפר את לא רוצה תעלי על האוטובוס ההפוך תסעי הביתה ונסע....אני ירדתי והלכתי ברגל 25 ד' עד שהגעתי ליישוב הייתי בבית האמיתי שלי זאתאומרת אנחנו בשיפוצים אז עברנו לעיר ואני שונאת את זה ויש חדר אחד ששלי שהוא עדיין שלם אז נכנסתי התפללתי תפילה ממש טובה שלא היתה לי הרבה מאוד זמן קראתי סיפורים מחזקים מספר על אמונה אח! ואז אבא שלי התקשר הוא שאלאם הלכתי בסוף לביצפר או מה עשיתי אז אמרתי לו שאני בבית ביישוב אז הוא אמר אמא הלכה לעבודה אם את רוצה תתפסי טרמפ לצומת תעלי על האוטובוס ותסעי הביתה וזה מה שעשיתי אמא שלי לויודעת עדיין שאני בבית ולא כפת לי מזה סורי אם כל הכבוד אני צריכה קצת חופש לעצמי......
אז תודה רבה לכולם!!!
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך