"ביקרתי אצל הרבי מיד לאחר מלחמת ששת הימים. במהלך השיחה שארכה שעה ארוכה ועסקה בשלל נושאים, הרבי אמר לי דברים קשים מאוד, גם בקשר לירושלים.
"הרבי אמר שכיבוש ירושלים לא נעשה מתוך רצון פנימי מראש ללכת לשחרר את כל המקומות הקדושים שלנו בירושלים, וזה היה בגלל לחצים בחוץ. ודבר זה, הוסיף הרבי, ניכר בדרך שבה צה"ל התבקש שלא לפגוע בשום דבר – ולשם כך הקריבו חיי חיילים.
" הוא גם דיבר על כל הספקות שליוו את המלחמה הזאת, שלא התכוננו לכבוש מראש את המקומות הקדושים מתוך הכרה והזדהות פנימית. ושלכן הוא חושש שנצטרך לכבוש את ירושלים מחדש.
"באותה שיחה, הוא אמר לי שהכיבוש הזה לא יחזיק מעמד ועוד יצטרכו לכבוש את ירושלים מחדש. קשה לי מאוד לדבר על זה. אני לא רוצה לדבר על זה. ממש כואב לי.
"כשהרבי אמר לי את הדברים, נבהלתי נורא. כשהרבי הבחין בכך, הוא ניסה להרגיע אותי והוסיף שכמובן שהכול יכול להשתנות, אם ההנהגה תשנה את כיוון החשיבה... אבל זה מה שהרבי הרגיש, ואלו הדברים שאמר לי באותה הזדמנות.
"בתחילה חששתי לפרסם את דברי הרבי מפאת כבודו, כי הדברים היו נראים בזמנו מופרכים. רק לאחר מספר שנים, כאשר השמועה על הדברים שהרבי אמר לי עשתה לה כנפיים, וכולנו רואים כיום את המצב, פרסמתי את הדברים".
* מתוך ראיון ברדיו שהוענק ברשת מורשת 'קול ישראל' לכתב אורי רווח