למה הדתיים שונאים כ"כ את החרדים???אנונימי (פותח)
מצטערת על האורך. לא התכוונתי.רננה=)
שטחי ככל שזה יהיה, אני שונאת חרדים כי הם נורא דומים לי. (אני לא שונאת חרדים, אבל אני מנסה לייצג ולהבין) יש לי איתם נקודת תחרות כזאת. אנחנו מאוד דומים אז נוצרת תחרות על הנקודות בהם יש שינויים. אני לא שונאת חילונים כי הם לא נוגעים לי, הדרך חיים שלהם שונה בתכלית מזו שלי ואני לא מרגישה שום "איום" מצדם.
עכשיו אם נסתכל קצת יותר לעומק, ונעמוד על ההבדלים המהותיים בעיניים דתיות לאומיות (מצטערת, אך לא אוכל ליצג צד אחר) הציונות הדתית היא חברה שבחרה לחיות עם מורכבות, לפתוח את עצמה לעולם בעוד היא נעולה על התורה, בעוד החרדים בחרו ללכת בדרך קיצונית, לברוח מכל העולם. זה נותן לנו הסבר לשני דברים;
ב. באיזה שהוא אופן החרדים הורסים לנו. אנחנו דתיים לאומיים, אנחנו פתוחים לשמוע, אנחנו מוכנים לקבל משהו שונה (אנחנו משלמים על זה מחיר, ללא ספק) ואם היו רק דתיים לאומים היתה לדתיים תדמית מאוד טובה, כיום לצערינו התדמית על הדתיים היא ממש לא טובה. החרדים נתפסים כטיפוסים פרובינציאלים, בורים בנוגע לכל מה שלא קשור לדף הגמרא, לעיתים אף מתלהמים וחסרי רגש. (לענ"ד, אגב, לא החרדים הם אלו שיוצרים את התדמית הזאת אבל זה כבר חיה מסיפור אחר)
אני יודעת שהמשפט הזה לא שווה כלום אחרי הודעה כזאת. אבל אני באמת לא מצדיקה שום שנאה לחרדים, אני חושבת שמי ששונא חרדים יש לו בעיה גדולה מאוד בעבודת ה' שלו. סתם ניסיתי להבין ממה זה נובע, ואיכשהו הייתם שותפים לקטע הזה מהיומן שלי.
לשנוא לא!!דניאלה .ד.
א. שנאה זה דבר שלילי, אין ספק.golani
לא הבנתי מה הקשר חרדים ככה זה יהודים?!כל הזמן שמח
דבר ראשון אין שום היתר לשנאו שום יהודי לבנתיים אני רואה שהרבה כותבים שאסור לשנאו ואני לא שונא אבל שורה מתחת כותבים אני שונאת כי הם............
הקצנתה אם מאה שערים יותר מידי כי אני הולך לטישים שם ולא עושים לי רעה הפוך הם מתייחסים אלי ממש יפה וגם אם אני יעבור שם עם דגל אז הם לא יעשו לך כלום וגם אם קרא לך משהו זה איזה אחד לא נורמאלי כל כך שעשה את זה כי היה לו משעמם וגם בציבור שלנו יש כאלה אנשים וזה רק הולך על דבר אחר כמו על ערביים ודברים גרועים מאלה.
א.לא הבנתי מה הקשר בין לזה שהם לא מתגייסים לשנאו אותם מה הבעיה זה השקפתם כל מי שנגדך בהשקפה אתה שונאה אותו וחוצמיזה יש המון דתיים לאומים שגם לא מתגייסים (יצהר נוער הגבעות, ועוד, וגם במרכז הרב(והר המור) מתגייסים חודש או שלוש חודשים כדי לצאת ידי חובה)אז גם אותם נשנא?
ב.בחסימות כבישים נגד הגירוש אנחנו חסמנו אנשים כן כי עושים עברות אנחנו מנסים למנוע את זה אבל (לצערי)זה גם רק חלק קטן מאוד(שבבנקים) שעושה את זה.
ג.שוב זה כמו א' זה ההשקפה שלהם ואם י לך בעיה אם ההשקפה הזאות נירא לי שאתה יכול לשאול על זה לברר זה דווקא(לפחות לפי דעתי)דברים שיש להם טעם אני אולי לא הולך אם ההשקפות האלו אבל אני גם לא ישנאה אם מישהו כזה.
אבל שוב אנחנו עוד בימי הספירה ואהבת ישראל צריכה להוות הכי הכי ולכן אני ח"ו לא ישנא שום יהודי גם כאלה של מתנהגים כמו יהודים.
זה מאוד תלויצעיר רענן
זה מאוד תלוי באיזה חברה את נמצאת ..
אם את בחברה דוסית או חברה שמקפידים יותר יגידו לך שיותר קשורים לחרדים.
אם את בחברה לייט-קיבוצית אז יגידו לך שהם יותר קשורים לחילונים!
בכל אופן:שונאים - לא! פשוט לא כ"כ מסמפתים, וזה בסדר גם חרדים לא כ"כ מסמפתים אותנו..!(לא שזה בסדר...)-וזה לא קטנוניות זה המציאות,
יש הבדלים!חיים שלמה
לא שונאת חרדיםמתו"ש
לא חרדים. נטורי קרתא.מיטל
אם אתה מאמין במושג 'תינוק שנשבה'אלישע בן אבויה
מצטערת אבל---נשמה !
כמו שאני מכירה את הקטע הזה , אז מהצד שלי זה נראה בדיוק ההיפך !!!
אני דתיה לאומית...דתיה רגילה..ו--
תתפלאי לשמוע אבל אני כל הזמן שואלת :
למה החרדים שונאים אותנו כלכך ?
הם כלכך שונאים אותנו שהיחס שלהם אלינו יותר גרוע מלערבים !!!(ואני לא מתבלבלת בינכם ובין נטורי קרתא )
אני פשוט מזדעזעת כל פעם מחדש !
נכון שאנחנו שונים ממכם אבל אנחנו עדיים האחים שלכם !!!!!!
אז מה נסגר?
וכל כך מגעיל אותי השנאה הזאת שבגללה כל פעם שחרדי/ת רואה אותי הוא עושה פרצוף כאילו בא לו לירוק עליי או שהוא מסתכל עליי ובוהה בי שעות כאילו נפלתי מהירח..ואני מבטיחה לך שהחצאית שלי עוברת ת'ברך והשרוולים מכסים ת'מרפקים ועדיין זה ככה .
אז למה???
ובגלל שזה כלכך מגעיל אותי היחס הזה אלינו, כאילו אנחנו לויודעת מה ,
אז זה גרם לי להרגיש דחייה מהאנשים האלה. (חרדים(
אני מרגישה אליהם בדיוק כמו שהם מרגישים כלפיי כי כשבנאדם מתייחס אליך בדרך מסוימת אתה תתייחס אליו אותו דבר - אם יכבדו אותך אתה תכבד אותו , אם יזלזלו בך אתה תזלזל בו ואם ישנאו אותך אתה בטוח לא תאהב אותו !!!
אז זה לא שאני חושבת שזה מצב טוב , בכלל לא ,
ואני חושבת שצריך לשנות אותו ומייד !
זה לא שאנחנו ילדים קטנים שבגלל שאתם שונאים אותנו אז גם אנחנו אותכם זה פשוט התחושה שנוצרת כשמתנהגים אליך ככה !אני לא מסוגלת לאהוב אנשים שחושבים שאני לפחות עב"ם אם לא יותר גרוע...זה פשוט משפיל שאפילו לערבים הם מתייחסים יותר טוב מאלינו..כמה שאני שונאת ערבים זה בעצם אומר שאני יותר גרועה מהם? אם הם נחשבים בעייני יותר גרועים (פי 1000000) מכלבים , אז מה אני?
אני לא סובלת את ההתנהגות הזאת !
כולם אחים , כולם הם עמ"י , אז למה לא לאהוב אחד את השני גם אם הוא שונה ממך ?
כמו שאנחנו משתדלים כל הזמן לקרב חילונים שגם הם שונים מאיתנו ואפחד לא אכל אותי כי אני מכבדת אותם מאוד , אני מבטיחה לך שלא יקרה לכם כלום אם תנסו להתחבר איתנו.
אז דיייייייי
כוווולם אחים וכולם צריכים לאהוב את כולם .
אני לא אומרת שעכשיו את צריכה ללכת כל היום עם דתיים ולהסכים עם הדרך שלהם,רק לאהוב אותם גם בלב זה מספיק טוב. זה אפילו מעולה.
אם כולם ילכו כל אחד בדרך שלו ולפי ההשקפה שלו אבל הם גם יכבדו את כל מי ששונה מהם - אני מבטיחה לך שהעולם שלנו ייראה הרבה יותר טוב ונחמד.
ואני גם מבטיחה לך שאני כבר מעכשיו ועוד ממקודם מנסה לאהוב את כולם ואני מבינה את זה שקשה להם לאהוב אותי (דתיה ) אבל פסדר ייקח לזה את הזמן שיקח אני מוכנה לחכות !!!!!
העיקר שיהיה טוב !
או... נושא טעון...הבעטליר החמישי
אנחנו כל הזמן מנסים להשוות ת'צמינודניאלה .ד.
אני אתן לך סיפור טרי מאתמול בריקודגלים-אורושקוש
אור מותק את צודקת כל הכבוד לך!דניאלה .ד.
חלאס עם השירשורים האלה-Rעות-אחרונה
העיקר שאת לא מכלילה..אלישע בן אבויה
מה שאני חשבתי.............כל הזמן שמח
אני דתי לאומי, וגם אני שואל..אלישע בן אבויה
הייי כנסי....עץ על מים
וסתם ככה אני לא שונאת בואי נגיד!עץ על מים
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים