למה הדתיים שונאים כ"כ את החרדים???אנונימי (פותח)
ב"ה.

יש לי שאלה מענינת-
אני חרדית או שבא לכם לקרוא לזה דוסית, 
מידי פעם אני עולה על האתר וכל פעם יוצא לי לקרוא כל מיני הודעות ואימרות נגד חרדים,
ואני ממש שואלת בכנות-
למה השנאה הזאת????
למרות שיש בין הדתיים לחרדים כמה חילוקי דעות בכל אופן יש לנו מכנה משותף גדול- שזה התורה....
למה  דתיים לאומיים כ"כ לא מסמפטים את החרדים??  נראה לי שהציבור הדתי מרגיש יותר קשור לחברה החילונית, 
וזה בעיני מאוד מוזר, כי המשותף עם החברה החילונית לחברה הדתית לא גדול יותר מהמשותף בין החברה החרדית לדתית..
בתיכון שלי וגם בקהילה שאני חיה,  בחיים!! לא שמעתי דיבורים נגד החברה הדתית, אני לא מסכימה עם האידאולוגיה אבל מכאן ועד לשנאה כזאת הדרך ארוכה מאוד מאוד בעיני....!!

אני מאוד ישמח לקבל תשובות אמיתיות לשאלה הקשה הזאת ובבקשה , לא להסחף לקטנוניות...

כל ישראל אחים!!!! משיח עכשיו...!!!!
מצטערת על האורך. לא התכוונתי.רננה=)
יש רבים גדולים וטובים ממני שיענו לך על השאלה הזאת בצורה מעמיקה. אני יכולה גג להגיד לך מה אני רואה, וזו נקודת מבט מאוד מצומצמת.

שטחי ככל שזה יהיה, אני שונאת חרדים כי הם נורא דומים לי. (אני לא שונאת חרדים, אבל אני מנסה לייצג ולהבין) יש לי איתם נקודת תחרות כזאת. אנחנו מאוד דומים אז נוצרת תחרות על הנקודות בהם יש שינויים. אני לא שונאת חילונים כי הם לא נוגעים לי, הדרך חיים שלהם שונה בתכלית מזו שלי ואני לא מרגישה שום "איום" מצדם.

עכשיו אם נסתכל קצת יותר לעומק, ונעמוד על ההבדלים המהותיים בעיניים דתיות לאומיות (מצטערת, אך לא אוכל ליצג צד אחר) הציונות הדתית היא חברה שבחרה לחיות עם מורכבות, לפתוח את עצמה לעולם בעוד היא נעולה על התורה, בעוד החרדים בחרו ללכת בדרך קיצונית, לברוח מכל העולם. זה נותן לנו הסבר לשני דברים;
א. החרדים לא שונאים אותנו כי *לא אכפת* להם ממה שהולך סביבם, הם בחרו להתנתק ודתי לאומי ממש לא מה שיגרום להם להרים את הראש מעל המים.
ב. באיזה שהוא אופן החרדים הורסים לנו. אנחנו דתיים לאומיים, אנחנו פתוחים לשמוע, אנחנו מוכנים לקבל משהו שונה (אנחנו משלמים על זה מחיר, ללא ספק) ואם היו רק דתיים לאומים היתה לדתיים תדמית מאוד טובה, כיום לצערינו התדמית על הדתיים היא ממש לא טובה. החרדים נתפסים כטיפוסים פרובינציאלים, בורים בנוגע לכל מה שלא קשור לדף הגמרא, לעיתים אף מתלהמים וחסרי רגש. (לענ"ד, אגב, לא החרדים הם אלו שיוצרים את התדמית הזאת אבל זה כבר חיה מסיפור אחר)
(ומשו לגמרי שלי, בלי סטיגמות) יש לי לפעמים תחושה שהחרדים לא שונאים אותנו. הם פשוט מוקיעים אותנו, זו ההתמודדות שלהם. שוב, בריחה לענ"ד, אבל זו הדרך. את מבינה? לפסול אותי, להגיד שאני בכלל לא דתיה הרבה יותר קל מלהתמודד עם השאלה על מהות עבודת ה' שלי.

אני יודעת שהמשפט הזה לא שווה כלום אחרי הודעה כזאת. אבל אני באמת לא מצדיקה שום שנאה לחרדים, אני חושבת שמי ששונא חרדים יש לו בעיה גדולה מאוד בעבודת ה' שלו. סתם ניסיתי להבין ממה זה נובע, ואיכשהו הייתם שותפים לקטע הזה מהיומן שלי.
לשנוא לא!!דניאלה .ד.
אסור לשנוא אף אדם מישראל!
דעת יקרה!
הויכוח הזה והחילוקי דעות קיימים בהמון מקומות ובהרבה נושאים בניהם...
גם יש חרדים ששונאים דתיים, אני לא באה להצדיק או להביא מי ומה עושים.
אני יכולה לומר לך  שלפעמים כפיה מביאה לשינאה ואני רואה את זה מחברות שלי, לכן יש שנאה כי מקצינים לגבי האחרים.
וגם אם לא אף פעם לא צריך לשנוא או לגרום לכך!
לצערינו הרב זה קיים.

אשרי מי שלא שונא, וכך צריך.
אף אדם לא צריך לשפוט ת'שני לפי חיצוניות או מעשים לא מובנים כי "האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב"
ובקטע הזה קיימת שפיטה גדולה בין חרדים ודתיים (בלי הכללות).

אז שתדעי שאני נמצאת בציבור חרדי וגם בדתי"ל (לא אני לא רוקדת על 2 החתונות, יש לי סיבות וזה מורכב)
יומטוב וב"הצלחה!
א. שנאה זה דבר שלילי, אין ספק.golani
אבל כעס וביקורת צודקים יש ויש(אצלי, הציבור הדתל"י נמצא בתסיך נחיתי בקשר לחרדים)
. (אגב, אם חרדי יגיע ליישוב של "מזרוחניקים" עם סטיקר נגד מדינת ישראל מישהו יעלה על דעתו לפגוע ברכבו? דתל"י שייכנס למאה שערים עם דגל ישראל - אם דגל ישראל שלו היה שווה ביטוח אז מהרגע שהוא נכנס למאה שערים - אף חברת ביטוח לא היתה מוכנה לבטח אותו...) למה הביקורת?
א. חוסר ההתגייסות לצבא, אומנם בזמן האחרון גם לציבור הדתי קשה לומר את זה שכן חיילי ההסדר למיניהם משרתים פחות מחצי שירות של חייל חילוני) ובכול זאת - חלקם(אולי אפילו חלקם הגדול) משרתים שלוש שנים וגם חיילי ההסדר לפחות עושים משהו.
ב. כפייה דתית, אני דתי אבל כשאני קורא על חרדים שחוסמים חניון בשכונה לא להם אני רותח. מי נתן להם זכות להשתלט על אחרים?
ג.הקצנה דתית ברמות מטורפות, ניקח לדוגמה את הצניעות, שכחו את מה שהצניעות היתה צריכה לגרום בסופו של דבר, להפוך אותנו לבני אדם טובים יותר וצנועים יותר והתמקדו באמצעי ולא במטרה כאילו כל מטרתנו בעולם היא ללכת במדרכות נפרדות. לדוגמה אוטובוסי המהדרין: אחת ההמצאות המטומטמות ביותר ששמעתי עליהם ובמאה שערים כבר התחילו עם מדרכות נפרדות בחגים, אם העולם היה נתון בידי החרדים הם היו מחלקים את היבשות, בחלק היו גרים בנים ובחלק בנות..
זה נכון שדתי לאומי ירגיש יותר חיבור עם החילוני, כי מה לעשות שהחילוני יותר דומה לנו. למה? כי הוא ישראלי לכל דבר, כמונו. החרדים? פחות.
לא הבנתי מה הקשר חרדים ככה זה יהודים?!כל הזמן שמח

דבר ראשון אין שום היתר לשנאו שום יהודי לבנתיים אני רואה שהרבה כותבים שאסור לשנאו ואני לא שונא אבל שורה מתחת כותבים אני שונאת כי הם............

הקצנתה אם מאה שערים יותר מידי כי אני הולך לטישים שם ולא עושים לי רעה הפוך הם מתייחסים אלי ממש יפה וגם אם אני יעבור שם עם דגל אז הם לא יעשו לך כלום וגם אם קרא לך משהו זה איזה אחד לא נורמאלי כל כך שעשה את זה כי היה לו משעמם וגם בציבור שלנו יש כאלה אנשים וזה רק הולך על דבר אחר כמו על ערביים ודברים גרועים מאלה.

א.לא הבנתי מה הקשר בין לזה שהם לא מתגייסים לשנאו אותם מה הבעיה זה השקפתם כל מי שנגדך בהשקפה אתה שונאה אותו וחוצמיזה יש המון דתיים לאומים שגם לא מתגייסים (יצהר נוער הגבעות, ועוד, וגם במרכז הרב(והר המור) מתגייסים חודש או שלוש חודשים כדי לצאת ידי חובה)אז גם אותם נשנא?

ב.בחסימות כבישים נגד הגירוש אנחנו חסמנו אנשים כן כי עושים עברות אנחנו מנסים למנוע את זה אבל (לצערי)זה גם רק חלק קטן מאוד(שבבנקים) שעושה את זה.  

ג.שוב זה כמו א' זה ההשקפה שלהם ואם י לך בעיה אם ההשקפה הזאות נירא לי שאתה יכול לשאול על זה לברר זה דווקא(לפחות לפי דעתי)דברים שיש להם טעם אני אולי לא הולך אם ההשקפות האלו אבל אני גם לא ישנאה אם מישהו כזה.

אבל שוב אנחנו עוד בימי הספירה ואהבת ישראל צריכה להוות הכי הכי ולכן אני ח"ו לא ישנא שום יהודי גם כאלה של מתנהגים כמו יהודים.

זה מאוד תלויצעיר רענן

זה מאוד תלוי באיזה חברה את נמצאת ..

אם את בחברה דוסית או חברה שמקפידים יותר יגידו לך שיותר קשורים לחרדים.

אם את בחברה לייט-קיבוצית אז יגידו לך שהם יותר קשורים לחילונים!

בכל אופן:שונאים - לא! פשוט לא כ"כ מסמפתים, וזה בסדר גם חרדים לא כ"כ מסמפתים אותנו..!(לא שזה בסדר...)-וזה לא קטנוניות זה המציאות,

יש הבדלים!חיים שלמה
א''א להשוות את כל החרדים יש הרבה סוגים מסוגים שונים שאפילו דעותיהם שונות מן הקצה אל הקצה!!!
כך שלהכליל את כל החרדים ולומר עליהם מילות גנאי,זוהי הטעות הכי גדולה.
בכלל גם אצל הדת''ל יש הרבה חילוקים אולי לא כ''כ גדולים כמו אצל החרדים..אבל יש.
אני נמצא בחוג מסויים שדת''ל אוהבים אותו יותר מכמה סוגים אצל החרדים עצמם! ובעיני אחרים אני גם נראה חרדי..
ככה שצריך בראש ובראשונה להבדיל!!!
ד''א לא נראה שהדת''ל שונאים את את החרדים,לא ראיתי רב אחד מציבורם שאמר שהוא שונא חרדי,אולי אמר שהוא מרחם עליהם או שהם מבולבלים...

ולא לשכוח כל ישראל ערבים זה לזה ולא משנה איזה סוג הוא בכלל,העיקר שהוא יהודי וזהו.

לא שונאת חרדיםמתו"ש
בס"ד

שונאת התנהגות צבועה. זה לא כל החרדים ברור אבל אני נפגשתי על מלא כאלה ולא אכפת לי שהם יהיו צבועים אבל אנלא מוכנה שהם יחשבו שהם יותר טובים וצדיקים ממני ויותר נורא-יזלזלו בי!. לדוגמא השבוע:
הייתי במלצרות בבת מצווה, היו לי שני שולחנות אחד עם זוגות חילונים והשני.....נשים מבוגרות חרדיות.......(ברור לכם מה הקיטש-יש מלא סיפורים כאלה אבל בכל זאת אני יגיד) החילונים חייכו אלי אמרו תודה עזרו לי לפנות וכמובן השאירו טיפ...החרדיות לא התייחסו אלי!!!! שאלתי אותם אם הכל בסדר והיחס היחיד שהם נתנו לי היה מבט זועם!! כשפיניתי הם ישבו בידיים שלובות ולא זזו מילימטר הדבר היחיד שהם אמרו לי היה "תחזירי את הבשר, אנחנו לא אוכלים את הכשרות הזאת" ואין מה לדבר בכלל על טיפ.....הייתי נחמדה, לא היה חסר כלום בשולחן, ובאלוהים שהחצאית שלי עברה את הברך, והייתי עם נעליים, הדבר היחיד שיכול להיות זה השרוול הקצר.....זה מגעיל אותי. צדיקות גם כן..... 
לא חרדים. נטורי קרתא.מיטל
יש לי הרבה דודים חרדים (חסידים) וממש אין לי בעיה איתם הם אחלה בני אדם (חוצמהאי הסכמיות על שירות צבאי/לאומי וכו')

אבל נטורי קרתא - תני לי סיבה אחת למה לא לשנוא ואתם?!?! (חוצמהסיבה שהם יהודים)

תולים שלטים "כן ערבים, לא ציונים" , תוקפים באלימות עוברי אורח שלא לטעמם, מתחבקים עם ערבים , שורפים דגלי ישראל... בקיצור- בגידה מוחלטת.

אז למה לאהוב?
אם אתה מאמין במושג 'תינוק שנשבה'אלישע בן אבויה
בס"ד

אז הם בדיוק כמו חילונים. אם לא - הם עדיין בדיוק כמו חילונים ויש מצוה לשנוא אותם, להורגם בסייף בפרהסיה, כשהם מתים לעשות חג, ועוד כל מיני דברים סימפטיים לחלוטין..
מצטערת אבל---נשמה !

כמו שאני מכירה את הקטע הזה , אז מהצד שלי זה נראה בדיוק ההיפך !!!

אני דתיה לאומית...דתיה רגילה..ו--

תתפלאי לשמוע אבל אני כל הזמן שואלת :

למה החרדים שונאים אותנו כלכך

הם כלכך שונאים אותנו שהיחס שלהם אלינו יותר גרוע מלערבים !!!(ואני לא מתבלבלת בינכם ובין נטורי קרתא )

אני פשוט מזדעזעת כל פעם מחדש  !

נכון שאנחנו שונים ממכם אבל אנחנו עדיים האחים שלכם !!!!!!

אז מה נסגר?

וכל כך מגעיל אותי השנאה הזאת שבגללה כל פעם שחרדי/ת רואה אותי הוא עושה פרצוף כאילו בא לו לירוק עליי או שהוא מסתכל עליי ובוהה בי שעות כאילו נפלתי מהירח..ואני מבטיחה לך שהחצאית שלי עוברת ת'ברך והשרוולים מכסים ת'מרפקים ועדיין זה ככה .

אז למה???

ובגלל שזה כלכך מגעיל אותי היחס הזה אלינו, כאילו אנחנו לויודעת מה ,

אז זה גרם לי להרגיש דחייה מהאנשים האלה. (חרדים(

אני מרגישה אליהם בדיוק כמו שהם מרגישים כלפיי כי כשבנאדם מתייחס אליך בדרך מסוימת אתה תתייחס אליו אותו דבר - אם יכבדו אותך אתה תכבד אותו , אם יזלזלו בך אתה תזלזל בו ואם ישנאו אותך אתה בטוח לא תאהב אותו !!!

אז זה לא שאני חושבת שזה מצב טוב , בכלל לא

ואני חושבת שצריך לשנות אותו ומייד !

זה לא שאנחנו ילדים קטנים שבגלל שאתם שונאים אותנו אז גם אנחנו אותכם זה פשוט התחושה שנוצרת כשמתנהגים אליך ככה !אני לא מסוגלת לאהוב אנשים שחושבים שאני לפחות עב"ם אם לא יותר גרוע...זה פשוט משפיל שאפילו לערבים הם מתייחסים יותר טוב מאלינו..כמה שאני שונאת ערבים זה בעצם אומר שאני יותר גרועה מהם? אם הם נחשבים בעייני יותר גרועים (פי 1000000) מכלבים , אז מה אני?

אני לא סובלת את ההתנהגות הזאת !

כולם אחים , כולם הם עמ"י , אז למה לא לאהוב אחד את השני גם אם הוא שונה ממך ?

כמו שאנחנו משתדלים כל הזמן לקרב חילונים שגם הם שונים מאיתנו ואפחד לא אכל אותי כי אני מכבדת אותם מאוד , אני מבטיחה לך שלא יקרה לכם כלום אם תנסו להתחבר איתנו.

אז דיייייייי

כוווולם אחים וכולם צריכים לאהוב את כולם .

אני לא אומרת שעכשיו את צריכה ללכת כל היום עם דתיים ולהסכים עם הדרך שלהם,רק לאהוב אותם גם בלב זה מספיק טוב. זה אפילו מעולה.

אם כולם ילכו כל אחד בדרך שלו ולפי ההשקפה שלו אבל הם גם יכבדו את כל מי ששונה מהם - אני מבטיחה לך שהעולם שלנו ייראה הרבה יותר טוב ונחמד.

ואני גם מבטיחה לך שאני כבר מעכשיו ועוד ממקודם מנסה לאהוב את כולם ואני מבינה את זה שקשה להם לאהוב אותי (דתיה ) אבל פסדר ייקח לזה את הזמן שיקח אני מוכנה לחכות !!!!!

העיקר שיהיה טוב !

או... נושא טעון...הבעטליר החמישי
אנחנו כל הזמן מנסים להשוות ת'צמינודניאלה .ד.
לראות מה ההבדלים בינינו לחילונים ומה ההבדלים בינינו לחרדים ולכל מגזר אחר.
זה תוקע כי מי שמחקה אחרים לא יכול להוביל!
אבל אם את/ה עצמך עם האמת שבאה מתוכך אז את/ה המוביל!
חיקויים לא צריכים להיות כדי "להראות" אלא חיקויים הם בשביל ללמוד וללכת בדרך הישר, אז צריך לבחור איזה מסוג החיקויים ללכת.
אבל אני מבינה את הכעס של החרדים.
קיים פחד בחינוך החרדי שאם הילדים שלהם ילכו לחינוך דתי"ל הם ירדו ויפרקו עול.
ת'כלס זה נכון... הם לא רגילים בזה.
זה לא אומר שזה נכון חינוך פתוח בצורות כאלה.

פשוט היום קשה לחנך חינוך סגור מדי או פתוח מדי..
צריך ס"ד ענקית לזה.!

שהילדים לא יצאו סגורים ואז יתפרקו או שלא יהיהו פתוחים מדי וירדו.
הלוואי שנזכה לזה!

אני אתן לך סיפור טרי מאתמול בריקודגלים-אורושקוש
אתמול בערב ישבנו חבורה של בנות כשמולנו ישיבה או בית כנסת או משו כזה של חרדים.. אנחנו אוכלים ופתאום זורקים עלינו מלמעלה כוסות עם מים! אם עשינו רעש הם לא יכלו לבוא לבקש שנהיה בשקט?! אבל לא,לא עשינו רעש אז זה בכלל לא קשור! ואני לא מבינה! בגלל שחגגנו את יום ירושלים אז אנחנו צריכים לספוג כוסות מים?!
הם עשו חילול ה' גדול! איפה ה-ואהבת לרעך כמוך?! זה יפה מאוד ללמוד תורה אבל צריך גם ליישם אותה!
הרגשתי בושה ענקית. לא בגלל שזרקו עליי כוסות מים,התגברתי. אבל התביישתי בשבילם. ככה מתנהגים?!
אני לא שונאת אותם! אני מרחמת עליהם! מרחמת עליהם שככה חינכו אותם ושככה הם מתנהגים.
ולמה הם לא באים איתנו לחגוג את יום ירושלים? לא הם ולא החילונים. הם יכולים ללכת לכותל בדיוק כמונו! גם להם שחררו את ירושלים!
אז כשהם יפסיקו לשנוא אותנו יהיה יותר נחמד,כי אנחנו לא שונאים אותם.

אור מותק את צודקת כל הכבוד לך!דניאלה .ד.
כל הכבוד על זה שלא ענית זו גבורה אמיתית!!
הם לא יודעים את זה, אז הם החליטו לשפוט והכי מכל לשפוט לכף חובה.
אז הם לא חוגגים כמוני וכמוך ואולי לא בכלל.
גם אצלי בבי"ס לא אומרים מילה על יום ירושלים והמורה שלי הייתי בהלם שאני אמרתי לה "היום אני בע"ה הולכת לירושלים"
כי הם לא נוהגים כך.
אבל בקשר לזה בנתיים אין מה לעשות.
כשהמשיח יבוא (במהרה בימינו אמן!) אז הוא זה שיצביע על שארית הפליטה ועל האנשים שבאמת היו צדיקים.
על כל בנ"א בפני עצמו ולא בהכללה של מגזרים!
תהי בטוחה שהמעשה שלך= ובגדול!
חלאס עם השירשורים האלה-Rעות-אחרונה
בס"ד

פשוט נמאס.

כמה לשון הרע כמה רכילות לטחון מים!

העיקר שאת לא מכלילה..אלישע בן אבויה
מה שאני חשבתי.............כל הזמן שמח
זה שאנחנו לא שונאים אותם(אולי הפוך) אבל כנרא שקצת תעיתי זה נראה לפי התשובות כאן

אבל אני עדין לא חושב שרוב הציבור שלנו-שונא בטוח לא אולי קצת כועס ולא מבין אותם.(בצדק)
גם לי זה קורא הרבה פעמים שאני רואה את חברי הכנסת של החרדים שלא היכפת להם מארצנו הקד'
אבל שוב שנאה אני לא חושב אולי על אנשים פרטים(כמו גפני ליצמן וכו')

ובכלל אפשר למצאו כל כך הרבה דברים משותפים בנינו ב"ה וצריך להרבות ולחפש את הדברים שאנחנו מסכימים איתם ואם כל יהודי ויהודי

אבל בכל זאות אולי אנחנו צריכים באמת לחזור ולשנן את זה שוב שזה שאנחנו לא מסכימים איתם זה ח"ו לא אומר שאנחנו צריכים לשנאו אותם...

אז תודה על התזכורת!
אני דתי לאומי, וגם אני שואל..אלישע בן אבויה
הייי כנסי....עץ על מים
תקשיבי...
אני לומדת בביצפר שכל ההנהלה דוית יש לי בת בכתה שאי כאילו בוא נגיד נגד ההשקפות של החרדים והמעשים שלהם ותכלס מבינה אותה והיא אוהבת להתווכח על הנושא הזה אם מורה אחת ויותר מדי אני לא מסכימה את זה בכל זאת אני יכתוב מה שאני זוכרת....
בחרדים יש קבוצות שהם כאילו עושים תצמם מטומטמים כמו בכל מקום ובכל עדה או איך שלא תקראי לזה נגיד 100 שערים את מסכימה איתי אם כל הכבוד יש שמה אנשים מטומטמים שזורקים אבנים על מכוניות וכאלה?? זה בהחלט לא כולם אבל אפשר להסתכל על כל הדבר הזה מזוית כזאת: חרדים כל הזמן אומרים שהם הכי טובים הכי זה והכי זה אני לא מסכימה את זה אבל זה מה שהרבה מהם טוענים בעצם לכן כולם מצפים מהם לראות את זה עכשיו כמו בכל דבר לצעירינו בעלם העכשווי הרע עולה על הטוב זה כמו שבנושאים אחרים נושא מסים מתי הוא עולה לכותרות שקרה משו שלילי אז ככה זה פה וזה העובדה את לא יכולה לשנות את זה כרגע זה רק שיבוא המשיח במהרה מה שכולנו מאמינים ורוצים לשם שינוי חחח
כמו גם שתסכלי על היום כמה אנשים מבתים חרדיים נהיים שבבניקים הרבה מאוד מאוד למה זה קורה חשבת פעם?
אז בואי אני יסביר לך מה חשבתי אני הציבור החרדי חוסם את הילדים מאוד מכוונות טובות וטהורות אבל היום הרחוב הוא מאוד פרוץ ומגרה מה לעשות ולכן ילדים שכל החיים אומרים להם לא ועוד לא ועוד לא ועוד לא ועוד לא על דברים שלכאורה לגיטימים מאוד בבגרותם שזה גיל עם תהפוכות והופ קופצים וחוזרים בשאלה לא משנה הדרגה אבל זה מה שקורה לא אמרתי שאצל הדתיים זה לא קורה אבל מה אצל הדתיים ופה ההבדל אני מכירה מלא מלא מלא שבניגוד לחרדים בסוף חזרו בתשובה והתחזקו מה שנקרא היום דתלשל"ש....

אולי בהזדמנות אני יוסיף פשוט אין לי כח עכשיו ותקראי את זה לא ממבט מסוים אלא מבט כללי זה יעזור.....
וסורי שזה קשה לך לשמוע בתור חרדית דוסית או איך שלא תקראי לזה אמרתי עובדות בערך כזה השתדלתי ....
וסתם ככה אני לא שונאת בואי נגיד!עץ על מים
ואני גם לא מצדדת בדעות שלהם זה דברים אחרים...
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך