שאלת מחשבה- למי שמשרתת, למי שמצאה ולמי שמחפשת..אנונימי (פותח)
אני רכזת. בזמן האחרון שמעתי ממספר מקומות שהם שוקלים לבטל את תקני השירות הלאומי אצלם. הסיבה- חוסר מחוייבות של הבנות. לא מעט בנות שאני מכירה אמנם בחרו לעשות שירות לאומי, אבל הן אינן מוכנות (או אינן יכולות?) לקבל את העובדה ששירות לאומי כולל גם מחוייבות למערכת שלא תמיד את מזדהה איתה, וכפיפות ביחס למבוגרים ממך, בתחומים רבים. לדעת המעסיקים,בניגוד לתיכון, בשירות את לא יכולה לא להגיע- יש לך תפקיד, ומחכים לך. את לא יכולה לנסוע לריקודגלים, ואפילו לא לכל חתונה, כי יש לך מחוייבות קודמת. הבנות לא תמיד מסכימות.
לצערי, אין בידי המעסיקים כל דרך "להכריח" את הבת להתחייב כלפי המערכת. הברירה היא בין ספיגה של הבת, עם שיחות מוסר לקישוט, לבין- במקרי קיצון- ויתור על הבת, או כאמור על רעיון השירות הלאומי בכלל.
האם יש לכן עצה- איך נשפר את המצב? אולי בכלל עדיף שרק חלק מהבנות יעשו שירות? מי שרוצה ללמוד נהיגה, לעשות בגרות ופסיכומטרי, לצאת עם חברות, ולנסוע לחתונות- יכולה פשוט לוותר על שנת השירות. לא ברור לי למה זה הפך לדבר שהוא חובה, בזמן שבעצם הוא כ"כ לא חובה.
ואם כולן באות, איך נוכל להפוך את השנה ליעילה והתנדבותית יותר (בחינוך? בהענשה? בפרסים למצטיינות?)
לעצתכן אשמח, אני קצת במשבר אמונה בעניין הזה...
(פירסמתי גם בכיפה)
האמת היא..רותי7
שאין לי כ"כ הצעות בעניין,זה קשור לאופי של הבת וכשמראיינים אותה אמורים,בדר"כ, לראות את זה...
אבל לא הבנתי משהו שאמרת...אמרת "מי שרוצה ללמוד נהיגה, לעשות בגרות ופסיכומטרי, לצאת עם חברות, ולנסוע לחתונות- יכולה פשוט לוותר על שנת השירות"...כלומר מי שיש לה אירועים שלא קשורים לתפקיד שלה בשירות לא צריכה לעשות שירות..
כלומר אף אחת לא יכולה לעשות ש"ל!!!
אני מתכוונת שנה הבאה להשקיע את כל כולי בשירות...אבל זה לא אומר שאני רק אעבוד!!
אני מסכימה שזה לא בסדר להבריז סתם מהשירות כי את לא חייבת..אבל זה לא אומר שאסור גם לעשות דברים מעבר!!!

נקודה למחשבה
זה גם יכול להיות הפוך..רות014
אצלי למשל היום בשירות..(אני עושה שירות בגן של אוטסטים)
היה משהו שרק אני יכולתי לעשות אותו..
כי אין לי מחויבות..
כמו ללכת לילד שחולה הבייתה לכל היום כדי לעזור להורים שלו..
לדעתי פשוט צריך להכניס לבנות אידאלים..

ברור שלכל אחת יהיו ימים בהם היא משתחררתאנונימי (פותח)
אבל זה צריך להיות במינון הגיוני. התכוונתי שאי-אפשר לעשות את כל הדברים האלה, בלי שזה ישפיע על איכות השירות. בעיני זה קשור בערכים שמובילים את הבת. אם למשל יש חתונה לחברה- יש בת שתצא כבר בבוקר(כדי להתארגן ולחפש בגד בעיר)  ותחזור רק למחרת בצהרים (כי היא לא יכולה לקום לפני 7:00 אחרי אירוע), ויש בת אחרת שתצא מהשירות ב16:00, וב8:00 בבוקר כבר תהיה בעבודה. שלא לדבר על זו שלחלק האירועים פשוט לא תלך, כי אי אפשר בלעדיה בשירות. אני מכירה בנות משלושת הסוגים.
דעתי בנושא..אחת מהצפון
לפי דעתי זה קשור מאוד ביחס של מקום השירות לבנות.
אם מקום השירות יתן לבנות הרגשה שהן חשובות ואם הן לא תעשנה את תפקידם אז אין מישהו אחר שיעשה, זה יגרום לבנות מחויבות למערכת.
מלבד זאת אני חושבת שצריך איזה שהוא איש קשר בין המוסד לבין הבנות שירות, שמולו מבקשים שחרורים, מודיעים אם יצא שמאחרים, מתייעצים מתי הכי נוח למוסד שהבת תעשה פסיכומטרי ועוד.
אני יכולה להגיד מהניסיון שלי- עשיתי שירות במדרשה להעברת יהדות והיתה לנו רכזת של המדרשה(בלי קשר הרכזת של האגודה) וזה היה מעולה!!
אז נכון שהיו ימים שגמרנו ב1 בצהרים, אבל היו גם ימים שעבדנו עד 12 בלילה.
בתחילת שנה הראש מדרשה ישב איתנו לשיחה והסביר את כל הנהלים- מה שעות העבודה (הרשמיות) שלנו, מה הגדרת התפקיד, ועוד..  נראה לי שאם מוסדות ינהגו כך זה ישדר לבנות רצינות בשירות.
מעבר לכך צריך לזכור שיש כמות מוגבלת של ימי חופשה- אם המצב ממש חריג אפשר לשקול ביטול ההטבות של בת שירות לאותה בת(אפשר אולי להוריד סכום מסוים מהדמי כיס, לא לתת בול ועוד..)
לא יודעת אם כדאי לתת עונשים, אבל אפשר לשקול גם את זה ברצינות.
אני גם חושבת שזה עניין של אופי של הבת...~תמר~
אני עושה במוסד רווחה שיושב על בנות השירות. בלי בנות שירות העסק שם קורס ממש.
אני השנה לא הייתי חולה אפילו פעם אחת (היו כמה פעמים שלא הרגשתי טוב, ואם זה היה לימודים- בטוח הייתי נשארת בבית..) ובכל זאת עבדתי, לא הלכתי לשבת של כל השבט שלי כי זאת הייתה שבת שהייתי צריכה לסגור וכו'..
ולעומת זאת, יש לי חברות מהשירות שלקחו ימי מחלה על ימין ועל שמאל, כל פעם שלא היה להם כוח לעבוד הם פשוט אמרו שהם לא מרגישות טוב ונסעו הביתה, שנסעו במהלך השנה הזאת לחתונה של כל שכן מהרחוב וכו'..

וזה לא שלא צריכים אותם כמוני- זה עניין של מצפון ומחשבה. הם לא חושבות מה קורה כשהם הולכות, מי נשאר לבד להתמודד עם החניכות. אין להם גם מצפון בכלל כי "הם עובדות ממש קשה, הרבה יותר קשה משאר בנות השירות בישראל". [ראבקקק, אתם בחרתם לעשות פה שירות!! אף אחד לא הכריח אותכם!!]

וד"א, זה בדיוק אותם בנות שגם יבכו ויתלוננו המון אם פעם אחת ישאירו אותם לבד כי איש הצוות הנוסף יצא לחתונה או משו..

יש כאלה ויש כאלה. אני לא מסכימה עם הקביעה הנחרצת שזה המוסד, כי אצלינו ממש משדרים שחייבים את הבנות שירות ובכל זאת יש את האלה שמבריזות חופשי..
מסכימה מאוד.טכני
אם תתנו לבת להרגיש שהיא רצויה - היא לא תחפש איפה לחפף.

גם למקומות השירות יש בהחלט צד בעניין.
מסכימה לגמרי.טכני
חוץ מהקטע של הראיון.
כמה כבר אפשר ללמוד על בן אדם ב10 דקות?

גם אנשים משתנים כשהם מרגישים כבר 'בבית'.. (אמצע שנה)
שירות לאומי זו מחוייבות-נקודה!אנונימי (פותח)
ולכן יש ימי חופשה מוגבלים לכל אחת.
כמובן שבנסיבות הצורך אם לבת יש סיבה מוצדקת כגון מחלה אז אפשר להתחשב.
מה שכן לפי דעתי לגבי חתונות ואירועים-אני אומרת שאם זה לא ברית מילה שזה נקבע בדרך כלל יום לפני, יש להוציא נוהל מסויים שיחייב את בנות השירות לומר מראש אם יש להן אירוע מיוחד או סיבה שתגרום להן להעדרות מהשירות.ככה המוסד יוכל להערך בהתאם להעדרות ומהבת תמנע אי נעימות.
לגבי תופעה של הברזות כרונויות-בעיניי מדובר בבזבוז של המערכת,בנות שלא מגיעות לשירות ועושות מה שבא להן לא נחשבות כבנות שבאמת עושות שירות לאומי אמיתי וזה סתם מיותר בשביל המוסד להמשיך להעסיק אותן כאשר הן במילא לא מגיעות,לפי דעתי יש לעורך עימן שיחות ואם זה לא עוזר להגיע לצעדים חמורים יותר.
שירות לאומי זה לא חובה אבל אם כבר החלטת לעשות,אז תלכי עם השירות עד הסוף ואל תשחקי משחקים.
לדעתי..אנונימי (פותח)
אני אישית חושבת שהמקומות גם צריכים לזהות את האופי של הבת ולראות אם היא מתאימה לסוג של העבודה, וגם שהבנות עצמן יחשבו אם הן מסוגלות לעבוד כל היום, או שהן צריכות ללכת על משהו פחות עמוס.. כל אחת איך שהיא יכולה. וכשבנות יהיו מודעות לעצמן זה יהיה יותר טוב..

אם המקומות באים גם לקראת הבנות ויש יחס טוב, אז אין שום סיבה שלפחות רוב הבנות שיהיו שם לא יעשו דברים כמו שצריך.. להגיד מראש לבנות שיש אפשרות של עונשים זה הדבר הכי גרוע בעיני, כי זה עושה בבנות כ"כ הרבה אנטי. מה שכן, רכזות שרואות באמצע שנה מישהי שהן לא מרוצות ממנה, יכולות אז לדבר, להעניש וכו'.. 

(ועוד משהו- אני הייתי בכמה סיירות, וראיתי כמה מקומות שממש, אבל ממש חושבים שהבת היא הפראיירית התורנית שלהם.. בסיירת אחת ממש "איימו" עלינו שאם בנות לא ישקיעו, יעשו דברים שלא קשורים לשירות וכו' "הן פשוט תמצאנה את עצמן בחוץ, כן, גם באמצע שנה" זה לדעתי ממש מוגזם, כי בכל זאת לא צריך להפחיד בנות..)

מעניין פה,אנונימי (פותח)
אני שומרת את העצות הטובות שלכן, אולי זה יעזור.
הדבר שנשאר אצלי עדיין כשאלה גדולה, הוא איך ליצור מחוייבות. בכל מקום הכרחי להיות מסוגלת להתחייב (גם בקומונה, בריכוז נוער, בבי"ס, בגן, אין מקום שזה לא נכלל בו בדרישות)- כלומר לבוא לעבודה ולפעול לא רק ממקום של רצון אישי וכיף, אלא גם ממקום של "צריך".
אם באה אלי בת חמודה שיכולה להוסיף שמחה ואוירה טובה, אבל אני יודעת שהיא לא מהסוג המשקיע והמתמיד- פשוט לא לקבל אותה? אתן ודאי מכירות מישהי כזו, איפה היא יכולה להשתלב בשירות לדעתכן? אני לא רוצה לתת תשובה שלילית לבת כזאת, אבל יודעת תמיד שיהיה לזה מחיר... איך אפשר להביא לשינוי, בהבנה ובתיפקוד של בת מקסימה מהסוג הזה? 
אני לא חושבתרותי7
שצריך לוותר על בת כזאת...
אבל צריך לפני שמקבלים אותה להגיד לה שהיא צריכה להתחייב להשקיע ולהתמיד ואם היא לא תעשה את זה היא לא תתקבל...
ואם אחרי שהיא תתקבל היא תעשה בעיות אפשר אולי להזכיר לה שהיא התחייבה על משהו..

נכון, לאף אחת אין אינטרס לסגור במקום דורש ולהתפלחטכני
אל תשחקי משחקים, אבל פסיכומטרי ונהיגה בהחלט יש לתתטכני
לבת לשלב.
לפעמים אפשר להשתגע מזה..צעיר ושרוט
אני עובד במקום במשמרות. חלק מהמשמרות ממלאות בנות שירות, וחלק עובדים.
וכבר קרה כמה וכמה פעמים שניתקלתי באיחורים או ביטולים ברגע האחרון וכד', דברים שאם אני הייתי עושה היו אומרים לי שלום מזמן.
אבל הבת שרות כנראה לא מרגישה מספיק מחוייבת, או לא יודע למה, ולא רוצים לוותר עליה. אז זה קורה, שוב ושוב...
גבר, אתה מקבל בחודשית פי9 משכורתבחור זהב
אותה עבודה סיזפית אך לקבל דמי אפילו לא השפלה.

אז טיפה איחורים ועקיצות כשאתה מקבל משכורת שאצלן  אולי בשנה מצטבר זה מה שאצלך נכנס בחודש של עבודה

(גם כן עבודה,  לצפות באינטרנט או סרטים וטמבלויזיה כל הלילה והיום..  מדי פעם לשלוח מכבי אש לאיזו זקנה וחוץ      מזה טיפה להשתולל עם המירס.... נו  לא מתים מזה

העיקר שהמזקן על פול עבודה....) 
איזה תשובה לא לענין.יערית נ
גם על חיילים אתה מדבר ככה?
אני יכולה להבטיח לכםאחת מהצפון
שאם איפה שאני עשיתי שירות הייתי מבריזה כל יומיים ובלי אישור מראש- הייתי מוצאת את עצמי מהר מאוד בחוץ!!!
(אני עשיתי משהו הרבה פחות גרוע וקראו לי לשיחה רצינית ואמרו לי שבעיקרון במצב כזה יש מצב שהם היו מעיפים...)
רעיון שאולי יכול לעזוראמא מסורה
יש אנשים, שלא יעזור כלום, אין להם מוסר עבודה, איפה שיוכלו הם יבריזו.
יתכן שאותן בנות שירות שכל הזמן מחפפות, אין להם כ"כ מוסר עבודה וזה יתבטא גם בהמשך, אחרי שתיגמר שנת השירות, ויצאו לעבוד.

מה בפועל לעשות?
אולי חתימה על חוזה תעזור, לכתוב מעין חוזה (לא חייב להיות כמו שמקובל באותו מקום עבודה) על המחוייביות שלה מבחינת שעות, הגדרות תפקיד, מצבים חריגים במקום העבודה, חיסורים מיוחדים של הבת- ממי לבקש אישור לחיסור חוץ מימי מחלה (למשל- אם אחות מתחתנת, מקרים בהם גם במקומות עבודה רבים מתחשבים בעובד כזה) מה קורה במקרה של הפרת חוזה וכו' ושיהיה לאותה אחת עותק של החוזה, פשווט לגרום לה להבין שמדובר בעבודה לכל דבר וא"א לחפף..

זה בעייתי לעשות דבר כזה לכולן בתחילת שנה, כי זה עלול לתת תחושה מאיימת במקצת (מנסה להזכר בעצמי כשהייתי בשירות) ולאלו שאין איתן בעיה- אין צורך בכך.
אפשר לעשות את זה, כאשר רואים חריגה אצל בת מסויימת, לזמן אותה לשיחה משותפת, איתך- הרכזת ועם המעסיק לחזור על הנהלים, לעשות חוזה במקרה הצורך.

אני לא זוכרת כבר מה היה בסמינריון הכנה, אבל כדאי כבר אז לערוך שיחה עם הבנות על ההתחייבות למקום העבודה ועל החשיבות של עמידה בזמנים ובנהלים.
גם המעסיקים בתחילת שנה צריכים להגיד בע"פ וגם להביא דף כתוב עם כל הנהלים ודרישות התפקיד.

אצלי בעבודה למשל, כל שנה אנחנו (העובדות) מקבלות דף כתוב עם כל הנהלים, גם הנהלים הישנים והמוכרים משנים קודמות.

כשבמודעות של הבת תהיה חשיבות ההתחייבות למקום השירות, אולי זה יגרום לה לחשוב פעמיים לפני שהיא מבריזה כל שני וחמישי.
סופסוף תגובה לעניין בכל השרשור הזה.. נקדש את שמך..
תשובה מצויינת לטענות החרדיות!!!אנונימי (פותח)
השאלה הזאת היא תשובה קולעת לטענות החרדיות המופרכות נגד שירות לאומי.

אין שום סמכות על הבת שירות. נקודה.

בעבודות שהולכות לעבוד בוגרות בית יעקב אחרי סיום הסמינר יש פיקוח, למה זה לא נאסר? למה אין צעק יהרג ובל יעבור?

לעצם העניין מצויין שאין חיוב חבל שאין מחוייבות אישית. וזה דבר אישי לפי הבגרות של הבנות, ובכלל מי שיבטל הפסד

שלו!!! יש מקומות שמשוועים לתקנים.
^לא כל כך הבנתי...עוד חוזר הניגון
תוכל בבקשה להסביר יותר את מה שכתבת- על איזה טענות חרדיות זה עונה, ואיך זה עונה עליהן בדיוק...
תודה!
הסבראנונימי (פותח)
בס"ד

הטענות החרדיות נגד שירות לאומי התבססו על הטענה שאסור שיהיה גורם מעל הנערה הצעירה שיקבע לה מה לעשות.

לכן דברים אלו המראים שאין מי שעומד מעליה מפריכים טענה זו.

דבר נוסף שכתבתי שזו טענה מגוחכת היות והבנות שלהם הולכות לעבוד ושם יש להן בוס טובעני יותר מהשירות בטוח.
הטענה שאתה מפנה היא אחת הטענות החרדיות נגד שירותאנונימי (פותח)
צבאי.

שירות לאומי לעניין זה הוא בדיוק כמו כל עבודה אחרת.
מלבד זאת הבעיה אינה שמישהיו יגיד לנערה מה לעשות אלא ברשות מי היא. בצבא היא ברשות הצבא ובשירות היא ברשות אביה לכל דבר ועניין וזה ידוע לחרדים.
דיבור מתוך ידע!!!אנונימי (פותח)אחרונה
בס"ד

1. דברים אלו נובעים מחוסר הכרה של טענות החרדים (חזו"א, סטפיילר ושאר הגדולים שלהם).

2. לכן בפעם הבאה ללמוד את הנושא שרוצים להגיב עליו ולא להגיע לטעיות כאלה.

3. מה שכתבת זה בדיוק ההפרכה של הטענה הזו, שכאמור נאמרה ע"י גדולי החרדים ויאמרו שוב אם רק ישאלו רבנים

כאלו.
לדעתי בשנים האחרונות יש ירידה ברמת המסירותיערית נ
של הבנות.
תירוצים על מקום העבודה יש בלי סוף.
כשאנחנו היינו בשרות פשוט עבדנו. כמו כל עבודה ולא כמו התנדבות.
אותה תופעה מצויה גם בשנות התיכון בנושא התנדבות. יש כשל בהבנה שאם התנדבתי אני יכולה להבריז בכל זמן נתון.
ובעצם המתנדב מחזיק אנשים בגרון כי במקום ההתנדבות  לא יודעים מתי יופיע המתנדב.
אפשר לראות את זה גם בהיכחדות של  תופעת ה"שבוע עבודה".
חקלאים מדעיפים שלא יבואו אליהם כי ההוצאה רבה מהעזרה.

זו סוגיה חינוכית שצריך לעבוד עליה בשנים שלפני השרות.
לעניות דעתי ,
כשהשירות הלאומי נהפך לברור מאליו זה הוסיף לזילות בהתמדה.
אבל זו תופעה חברתית שאין עליה השפעה מצד מוסדות השירות.
להפוך את השירות לאומי לבחירה זה כמעט בלתי אפשרי.

אני חושבת שלמעשה מקומות השירות צריכים להיות קשוחים יותר, להציב גבולות ברורים,
אחרת באמת לא משתלם להביא בנות שירות.

קצת הוצאת שם רע על הדור...טכני
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך