רב סניף. |דיונצ'יק|הסנה-בוער
לסניף שלנו יש רב.אוהבת את אבא
לסניף שלנו יש רב..-יהודית-
הרב של הקהילה הוא הרב של הסניף |מושך בכתפיים|,שיראל.
אצלינו...עץ על מים
אצלינו בסניףנשוב לכל יישוב
לא שאלתי אפ יש, שאלתי אם זה טוב
הסנה-בוער
כן!!!The Juggler
זה מצוין!דוסית גאה!
מה אתם אומרים על זה-?הסנה-בוער
יונתן אוריך
זה לא מכבר, החליטה ועידת בני עקיבא הכ"ב, למנות מלווה רוחני לכל סניף ברחבי הארץ. בועידה שלקחה חלק בישיבת הר-עציון, אלון-שבות, החליטו המשתתפים כי "לכל סניף יהיה מלווה רוחני ההולך בדרך התנועה וכפוף לרבניה". מאז, החל פולמוס פנימי בתוך התנועה ביחס לקבלת ההחלטה, כאשר נודע כי גורמים בתוך התנועה מבקשים לאכוף את החלטת הועידה ולאמת את ביצועה בפועל.
המציאות עד היום, העמידה כל סניף בפני עצמו. בדרך כלל, סניפים הנחשבים "חזקים" יותר, מצאו לנכון לשתף רב קהילתי בהחלטות צוות ההדרכה. כמו כן, מידת מעורבותו של הרב נבחנה בכל סניף וסניף בפני עצמו: סניפים מסויימים קיבלו את הרב לכל ישיבות הצוותים, בהתייעצות צמודה מא' ועד ת'; סניפים אחרים רק "קיבלו את מרותו" בשאלות הלכתיות, כדמות מוסמכת שתפסוק עבור צוות ההדרכה בנושאים שעל סדר היום.
דומני כי החלטת הועידה היא צעד נוסף המעיד על התחרדותה של התנועה. קרוב לשמונים שנה, החלטה שכזו כלל לא עמדה כלל על הפרק. הסניפים הסתדרו מצויין ללא "ליווי רוחני", כאשר צוותי ההדרכה התייעצו עם הרבנים המקובלים עליהם, או ביררו את הנהגותיהם מספרי ההלכה השונים. עצם ההחלטה וכוונת האכיפה שלה - מעוררים איבה רבה מצד מדריכים וחניכים רבים, המתנגדים להלך הרוח הזה. "בני עקיבא", כך אמר לי מדריך ממרכז הארץ, "צריכה לזכור שהיא איננה ישיבה תיכונית ולא ישיבה גבוהה; הסניפים כפופים לרכזים, שהם ממילא מושפעים ממרכז התנועה המלווה רוחנית ע"י הרב דרוקמן ורבנים נוספים. יש כאן חומרא חדשה שאיננה מתקבלת על הדעת".
מעבר לביקורת הקשה על תהליך ההתחרדות הפנימי בתוך בני-עקיבא, ייתכן ומדובר בסה"כ בהשלכה של תהליך התחרדות רחב יותר שעובר על הציונות הדתית. התרבותם של "שו"תים" שונים באינטרנט וב-SMS, מעידים על חוסר אחריות וחוסר יכולת לקבלת החלטות עצמאית. במקום ללמוד הלכה, במקום להיכנס לעובי הקורה בשאלות הלכתיות שעל סדר היום, אנשים מעדיפים לשחק אותה "ראש קטן" ולהעביר הודעת טקסט לרב. זו לא רק זילות ההלכה, זה פיתוח תלות מוחלטת בהוראת הרב. ליותר ויותר אנשים בציונות הדתית כיום, אין שום יכולת הכרעה עצמית. על כגון זה, שמעתי ממורי ורבי יהודה עמיטל שליט"א, ראש ישיבת הר-עציון: "על הרב לחנך את תלמידיו לכך שיוכלו לקבל בעצמם הכרעות משמעותיות". לחנך להכרעה ולא לזרוק להם תשובה באוויר.
צוותי ההדרכה הרבים המתנגדים להחלטה זו (ואני מודע לכך שיש לא מעט כאלה), חייבים לעמוד על שלהם. במובן הפשוט, מדובר בחוסר קבלה של החלטת הועידה. לעניות דעתי, זהו צעד מחייב עבור סניפים מסויימים, שהכנסת מלווה רוחני עשויה לגרור שינוי דראסטי בסניף - וחניכים רבים ימצאו עצמם מחוץ למסגרת.
מעבר לזה, ראוי לאותם צוותים ומדריכים להשמיע קולם ברבים. אני מדבר על עשייה תקשורתית, הסברה פנים-סניפית ויצירת קשר עם רכזים ואנשים בתוך המערכת. ייתכן ואם גם הפעם יחרישו, בועידה הבאה תחזינה עינינו בהחלטות קיצוניות הרבה יותר - אותן כבר יהיה קשה לטאטא מתחת לשטיח.
^^^ אי אפשר לנפנף את זה ככה.שיראל.
יונתן אוריך מוערך עלי על הרבה דברים,צחקן
עם גל הפריצות שהיתה בסניפנוזה אני היועץ
לענ"דהרועה
.צריך...מרב14
כנ"לכפ"ד בנשמה
מה?!שרון אבורביע
לענות על שאלות שעולות...כפ"ד בנשמה
אצלינונושי104
אז אצלינו זה לא רלוונטישרון אבורביע
דווקא אצלכם זה הכי רלוונטי.קינמון
לא לא לא...שרון אבורביע
את מקרבת את החניכים לתורה או את התורה לחניכים?צחקן
לא הבנתי את ההבדל...שרון אבורביע
הרב לא נמצא בקשר אישי עם החניכים. ממש לא.אוהבת את אבא
אבלשרון אבורביעאחרונה
ברור שצריך רב לסניף!קינמון
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים