מה אתם אומרים על הרפורמים?חסיד ה'
כמו שזה נקרא "יהדות מתקדמת" מה אתם אומרים על זה
אני נגד זה,לא בגלל שאני דתי
אלא בגלל שהם משנים את ערך היהגות לגמרי
עדיף לדעתי להיות חילוני ולא רפורמי
כי חילוני שיחזור בתשובה הוא יהיה דתי רגיל ורפורמי ישאר רפורמי.
---

על נושא הרפורמים כבר נאמר ונכתב הרבה. כדאי לכם לעיין בספר "היהודי האידיאלי" של הרב צוריאל בובליל, שם הוא מקדיש חלק שלם לחשיפת השקר והעיוות שמאחורי הגישה הרפורמית. כמו כן מומלצת הקלטת עם שיחתו של הרב מרדכי נויגרשל בנושא (ניתן להשיג בת.ד. 50159, ירושלים, 91501). עם זאת אציין בקצרה מספר נקודות עיקריות:

א. המחשבה כאילו התורה מיושנת ח"ו וצריך לשנות אותה כדי להתאים לזמנים המודרנים, נובעת מכך שמתייחסים לתורה כאל ספר חוקים אנושי, שנכתב ע"י בני אדם בשר ודם. אולם מי שמאמין במקורה האלוקי של התורה, יודע שהקב"ה שכתב אותה- ידע מראש את כל מה שעתיד לקרות בעולם, ואת כל השינויים שיתרחשו בתקופות השונות, וקבע מצוות וחוקים המתאימים לכל תקופה ולכל זמן. גם אם יש דברים שהשתנו בעולם, העקרונות הבסיסיים של התורה לא השתנו, וחכמי ההלכה יודעים כיצד לפסוק על פי עקרונות אלה בכל שאלה חדשה שמתעוררת (למשל בדוגמא של מכוניתבשבת- מכונית אמנם היא המצאה חדשה, אבל המנוע שלה עובד על הצתת אש, וזה דבר שהתורה אסרה בפירוש בשבת, ולכן ברור שאסור ליסוע במכונית בשבת ואין זו סתם "המצאה" של הרבנים.). חוקי הטבע לא השתנו, חוקי המוסר לא השתנו, וגם נפש האדם לא השתנתה. התורה היא התכנית שלפיה נברא העולם, ולכן יש בה תשובות לכל בעיה הלכתית שיכולה להתעורר. מי שלומד הלכה בצורה רצינית, יודע לגלות מה המקור של כל דין והלכה בתורה, ומבין שאין כאן סתם המצאות חסרות בסיס ח"ו.

ב. הבה נאמר זאת בגלוי- אין דבר כזה "יהדות רפורמית"! השם הזה הוא מלה נרדפת לחילוניות גמורה. הרפורמים אינם רואים עצמם מחוייבים לשום חלק מהתורה- לא שבכתב, ולא שבעל פה. רבים מהם- כולל "רבאיים" לא מעטים- מצהירים בגלוי שהם אתיאיסטים, ואינם מאמינים כלל באלוקים! הם עושים ככל העולה על רוחם, מתירים איסורי עריות, נישואים עם גויים ואף "נישואים" בין שני גברים או נשים, כשהרבאיים שלהם אף עורכים חתונות כאלה. על שמירת שבת, כשרות או טהרת המשפחה אין מה לדבר בכלל. גם אם יש חלק מהם המקפידים על קיום מצוות מסויימות, הם עושים זאת רק מתוך החלטה אישית, ולא מתוך אמונה אמיתית במחוייבותם לתורה ומצוות. בקיצור, סיסמתם של הרפורמים היא למעשה- "עשה מה שבא לך!" אם כך, במה הם שונים מסתם חילונים מן השורה?

לא מדובר פה על גישה אחרת ליהדות, או על פרשנות אחרת לתורה. מדובר בתפיסה האומרת שאדם יכול לעשות מה שמתחשק לו, כולל העבירות החמורות ביותר, ועדיין לטעון שהוא נאמן ליהדות, ושהעיקר ביהדות זה הרגשת הלב, ועוד דברים כאלה. לא פלא שהם גם "מגיירים" כל גוי שבא ומצהיר שהוא "מרגיש כיהודי"... הם גרועים יותר מחילונים סתם, כי חילוני רגיל לא מתיימר כלל לחיות לפי היהדות, ואילו הרפורמים מעוותים את דמותה של היהדות וטוענים שמה שהם עושים זו היהדות האמיתית! במובן הזה הם דומים לנוצרים ואף יותר גרועים מהם, כי הם מטעים יהודים תמימים לחשוב שאפשר לחיות כמו שהם חיים ועדיין להיחשב יהודי טוב. מי שרוצה להיות חילוני- שיקרא לעצמו חילוני, ולא ימציא רעיונות כמו "יהדות רפורמית".

כן... זה באמת נורא! זה הזכיר לי---יהודית-
הייתי בשבת אצל אח שלי והוא גר במרכז- בגרעין תורני,
ואז באמצע הסעודה בלילה אנחנו שומעים שירי שבת כאלו,עם כלי נגינה, וזה שירים שאנחנו מכירים!
שירי שבת באמצע הסעודה!!
ולא הבנתי מה זה?? אם זה שירים כאלו אז למה זה בשבת??
ואז אחשלי אמר שיש איזה קהילה של רפורמים לידם, וזה היה הם..
הייתי בשוק!

גועל נפש..חסיד ה'
תסתכלו איך משנים את הדת...

באמצע תפילה מול ההיכל!!!!! הם שמים שירים!!!!!
התפילה שלהם היא שירים!!!
התפילה שלהם מלוווה במניגינות שבת!! גועל נפש..מזעזע פשוט!

אצלהם לא מניחים תפילין...אצלהם שמים תפילין אחד!! שתלוי על הקיר וזה כאילו "פותר" את כולם....

יש להם אפילו אתר משלהם:
http://www.reform.org.il/Heb/Index.asp

אין זה משגע אותי מה עושים היום מהדת...

והכי מצחיק הכותרת באתר שלהם הוא:
"לחיות מחדש את היהודי שבך"...
גם הקראים ככה..יש המון כאלו מסכנים..שמחה ואמונה
חילוני יותר טוב מרפורמי.דוסית גאה!
אצל חילונים זה בד"כ בא מחוסר ידיעה או קושי בקיום המצוות,
רפורמי זה "דווקא"
שיקבלו שכל.
לבנתיים צריך להוקיע אותם.
אוי, אוי...רפורמים....אוי!ד"ר אריק
בס"ד
נוצרים לכל דבר!
אבא שלי סיפר שעשו להם שבת צבא בתל אביב (אין לי מושג למה אז אל תשאלו אותי!!!)...והוא היה הבחור הדתי היחיד, ובבוקר שבת הוא התעורר מאחור והתחיל לרוץ ולחפש בית כנסת, בדרך הוא ראה אישה אז הוא שאלך אותה איפה יש בית כנסת, והיא ענתה לו בשיא הרצינות, ימינה, הוא שם טיל נכנס מהר התיישב...פתאום הוא שומע קול אישה וקול גיטרה!הוא מסתכל בסידור והוא רואה שזה לא סידור אלא איזה ספר מוזר, הוא זרק אותו על הריצפה בבהלה ויצא החוצה.בסוף הוא הגיע לבית כנסת של יהודים שפויים עם שכל!!!!=]
אגב, מה היחס לרפורמים בימות המשיח?<אריאל>
לא יהיו רפורמים כשהמשיח יבוא.דוסית גאה!
כי....<אריאל>
הם יחזרו בתשובה? נקבל אותם? ..(אם אפשר מקורות וסימוכים זה יהיה נורא נחמד)
רפורמים....ה!2ה 2!2ה
פעם היינו בשבת משפחתית בבית מלון אחד והייתה בו קבוצה של רפורמים..
ובשבת בבוקר אחרי התפילה הלכנו לאיפה שהם התפללו וראינו ת'סידורים שלהם..
אחד הקורעים.. כאילו..
אוקי..
הם שרים "אלי, אלי" של חנה סנש..
והם אומרים אלוקינו ואלוקי אבותינו ואלוקי אמהותינו...
וואי.. היה ממש מצחיק לצחוק עליהם..=))

הם בוודאות יותר חמורים מהחילונים..ארי צלוב
ואפילו מהגויים כי הם יעני יהודים אבל מעוותים את הכל זה בדיוק כמו הצדוקים והקראים ולדוג' אם הם כותבים ספר תורה (כן אמיתי כזה מקלף עם מעיל והכל ) צריך לשרוף אותו בדיוק כמו את הברית החדשה ואין בזה שום קדושה
אריאל-דוסית גאה!
כי לפני שהמשיח יבוא ימותו כל הרשעים, וכשהמשיח יבוא יהיה צדיקים, (אלא אם כן הרשעים יחזרו בתשובה...)
נקשה..(אני אוהב להקשות..)<אריאל>
למה רפורמים שנולדו לתוך ה"דת הרפורמית" לא בגדר של תינוקות שנשבו כמו החילונים? (שגם הרפורמים על פי רוב לא מתבוללים. ובעלי גנים יהודיים.
או יותר נכון, איפה בא ההבדל הכ"כ ניכר ביחס לחילונים (של להחזיר אותם בתשובה-תינוקות שנשבו) מאשר ביחס אל הרפורמים- (פרשו מהיהדות, שינו אותה וע"י זה כפרו בה) הרי הרפורמים טעו ושינו את התורה, אך עשו זאת כדי שהיהדות תישמר (ולא כולם יהיו חילונים והקשר ליהדות ינתק).
אולי הם באמת כמו..ארי צלוב
תינוקות שנשבו ובאמת אם אחד מהם ירצה באמת לחזור בתשובה\להתגייר אני מאמין שיקבלו אותו אבל על הציבור בכללותו הם יודעים מה זה היהדות הם מקיימים את המצוות (כביכול!!) אבל עושים את זה בעיוות מזעזע ולכן הם כביכול משדרים שהם יהודים והם ממש לא וכדי שבטעות לא נגרר אחריהים צריך להתרחק מהם כמו מאש עכשיו בדיוק עולה לי שזה כמו היהודים מאמינים בישו (טפו טפו ימ"ש) שגם מהם צריך להתרחק כמו מאש כדי שח"ו לא ניגרר אחרי העיוות שלהם
לא בטוחה אם המושג "תינוקות שנשבו" תקף לגביהםשמחה ואמונה
במאה אחוז.
כי הם כן חיים את בתוך דת, הם כן מאמינים בה'..
ואדם שהוא נמצא בתוך כל הסיפור עם הדת ואלוקים, אם הוא קצת מפעיל הגיון הוא ישר קולט שזה שטויות כל הרפורמה..
מה גם שהחילוינים הם תינוקות שנשבו כי הם פשוט לא מכירים את הדת..
הרפורמים, מכירים יודעים עושים-אבל רק חצי.. אז אי אפשר לומר שהם תינוקות שנשבו..
מבחינת ההבחנה שלהם עצמם, אין הבדל.<אריאל>
יש להם אידיאולוגיה שלמה שמתבססת על זה שצריך להתאים את הדת לפי הדור.
נצרך מחקר שכלי עמוק גם לחילונים וגם לרפורמים.
(אוףף.. אני רוצה תשובה) 
אווףף לא הצלחתי ליישב את הקושי..שמחה ואמונה
=]

(יהיה בסדר, עוד מעגל שלא נסגר)<אריאל>
אני צריך לזכור לשגע את הראש ישיבה שלי בהזדמנות על כל המעגלים האלה יחד.
גועל נפששששש.....עץ על מים
הרבה מהם לא יהודים בכלל בתכלס.....
שיערב להם שכר הם לא מקבלים על זה שהם נותנים לנשים להשלים להם מניין בוודאות!!!!!!!!!
וגם לא על זה שהנשים קוראות להם בתורה בשבת.....וכו'....
לא קראתי את מה שכתבתלולה=]
אבל בהחלט מספיק לי לקרוא עליהם בספר היסטוריה.. ומשם הם נשמעים ממש לא משהו... 

אני יתן דוגמא למה הם גויים לכל דבר!ד"ר אריק
בס"ד
מעשה שכך היה=]: אישה אחת גרה במאה שערים, צדיקה!מזה צדיקה!חבל"ז צדיקה!(רוח שטות נפלה עלי=]) ושמה היה ברכה!ברכה היא גיורת!מאז שהיא התגיירה היא התחילה לקיים את כל מצוות התורה בדיקדוק!החמירה בהכל! לא ויתרה על שום פרט קטן שבקטנים!צדיקה!צדיקה!והייתה לה שכנה, שאם אני לא טועה קראו לה שפרה! לשפרה הייתה בת, בת 3, וקראו לה חנה, אם אני לא טועה=], שבת אחת, אחרי הצהריים שפרה החליטה שהיא באה לבקר את השכנה שלה ברכה!היא הלכה עם חנה'לה!כמובן! חנה'לה ילדה קטנה, (זוכרים שהיא בת 3, נכון?)היא לא יודעת שאסור להתפרץ לבתים של אחרים בלי רשות, וזה מה שהיא עושה! פותחת את הדלת וצוקעת "ברכה!!!" אך אבוי! מה שפרה רואה? את השכנה הצדיקה שלה יושבת ומעשנת בשבת! מלא לעשן, מלא!אבל בשבת?!ריבנו של עויילם! שפרה סוגרת את הדלת בהלם ורצה בחזרה עם חנה'לה האומללה לביתה.ברכה כיבתה את הסיגריה מהר ולא ידעה מה לעשות, מה תגיד לשפרה?איך תסביר לה?מה תעשה? ברכה שלנו מחליטה שהיא הולכת לשפרה בכל זאת! יהיה מה שיהיה, אני הולכת, היא אומרת לעצמה! שפרה יושבת בביתה ולא מאמינה עדיין כי אכן זה מה שראתה עכשיו, ברכה עישנה בשבת!ברכה?הצדיקה?ברכה הצדיקה!לפתע פתאום דפיקות, ברכה עומדת מולה, בוכה.
"שפרה, אני באמת לא יודעת מה קרה לי, אבל כל שבת, קצת אחרי מנחה יש לי דחק עצום לעשן, אני לא מעשנת כל השבוע!אבל בשבת?אני לא מצליחה לעמוד בזה!"
שפרה מבינה שברכה לא עושה את זה בכוונה, ובתור שכנה טובה היא מציעה לה לבוא איתה לרב.
ביום ראשון בבוקר מתייצבות שפרה וברכה אצל הרב!
אחרי בירורים מעמיקים, מה מגלים?ברכה עברה גיור רפורמי, והרי ידוע שלגוי אסור לשמור שבת!אהב אותה הקב"ה ושמר עליה!אחרי שברכה עברה גיור יהודי כשר, באותו השבוע לא רצתה יותר לעשן!בכלל!
עכשיו מי יתווכח איתי שרפורמים הם לא גויים, הא?=](סיפור אמיתי, אומנם לא סיפרתי כמו שאבא שלי מספר, ושיניתי אולי את השם של שפרה וחנה'לה, אבל השאר אמיתי!)
^^ לייק!ו-צעיר רענן
רפורמים היום = נוצרים בהתחלה , חייבים להוציא אותם מהיהדות,ומהר!
כנסוחסיד ה'
אתם יודעים מה בסדר איש איש באמונתו יחיה...

אבל  הבעיה שהם מפיצים את זה בכל מקום!! יש רבנים רפורמים-רבניות וכו'.

הם מפיצים את זה בקרב הנוער שלנו בימינו ו"מקרבים" אותם אליהם...

זה מגעיל אותי אני ל יכול לחשוב על זה.
אולי תפסיקו כבר לעוות את הפסוק הזה?!אלישע בן אבויה
בס"ד

וזה שמי שעבר גיור רפורמי הוא לא יהודי לא אומר שהרפורמים הם לא יהודים.
למה בכלל להתחיל לחפור בנושא הזה? זה לא כאילו יש כאן רפורמי שאנחנו מנסים להחזיר בתשובה (ואם יש, אז די ברור שצורת ההתבטאות הזו היא לא הדרך המושלמת להחזיר אותו).
אה, וזה לא 'רבניות' אלא 'רבות'. הן קיבלו על עצמן למלא את מקום ה'גוי גדול עצום ורב'.
ד"א הפסוק הוא צדיק באמונתו יחיהtompak
מה? מאיפה הבאתם את זה?הסנה-בוער
יהודי זה כל מי שנולד לאמא יהודיה, גם אם הוא לא מתנהג כמוך, גם אם הוא מעוות את הדת היהודית- הוא עדיין יהודי.
[אני גם חושב ככה, אבל לא נתקלתי ברב אחד שאומר כך]<אריאל>
הלוווtompak
אנחנו מדברים פה על בני אדם נכון??? אזמה אם הם לא מתנהגים כמו יהודים כשרים אזמה?? אז אולי נתחיל לגנות את החרדים שהם יותר גרועים מהאנקויזיצציה (סתם הקרצתי) כי הם לא בעד ארץ ישראל?? ואולי נגיד שהחילונים האלו פשוט בושה כי איך הם לא מתביישים להרים דגל של יהודים שהם בכלל לא מתנהגים כמוהם???

אנחנו לא מושלמים!!!!!!! עכשיו תגידו וואלה איך חשבת על זה לבד.. כולולם יודעים שהם לא מושלמים... אז אם ככה איך אתם(כן אתם ולא הוא והיא והם...)ללא מתבישים ללהכשל בכלכך המון עבירות אני לא יודע את כולם אבל מן הסתם יש פה כמה כמו הוצאת שם רע,לה"ר,ועוד כמה...

לאן הגענו?? תחשבו שגם עלינו הם אומרים גועל נפש!!! כי אנחנו לא כמוהם ואנחנו מיושנים.... וכו' וכו' אז בא נתחיל מלחמת אחים להביא את כולם ל"יהדות האמיתית" הדתיות לאומיות כי אנחנו גם בתורה וגם ציונים וואלה יופי!!! ואז נהפוך ליותר גרועים מהמוסלמים ומהנוצרים שהם דתות מסיונריות שיעשו הכל כדי להוסיף עוד  מאמינים אז ברגע שאתם קופצים עליהום כזה אז אתם לא פחות גרועים מהם כי "קשים גרים לישראל כספחת"

תשאלו אז בסדר לא נביא אותם ליהדות אבל נשנא אותם כי הם חושבים שהם יהודים. גם הנאצים (ימש"ו) שנאו אותנו כי התהדרנו באצטלה גרמנית ובגלל זה עשו רצח עם!!! תינוקות שנשבו זה בסדר אבל עדין גם אם הם גויים מותר לשנוא גויים?? אני לא חושב שמותר לשנוא מישהו בלי שהוא עשה כלום ורק בגלל שהוא לא מתנהג כמוני...

ולמי ששאל באחרקית הימים כתוב"יתמו חטאים מן הארץ" חטאים ולא חוטאים... נק'' למחשבה
איןו פה מה להשוות בינם לבין החרדים חילונים וכו-אמנית מתחילה
כי לא בטוח בכלל שהם יהודים,הרי זה לא משנה להם נישואי תערובת...
אחותי סיפרה לי שחברה של חברה שלה היא רפורמית ויש לה תפילין סגול וטלית ורודה...
חחח...טואב!תפילים סגול וטילת ורודה?ד"ר אריק
בס"ד
טוב שלא!אני מתה מהם!
הם כופרים..talr123
קראתי רק ת'כותרת והם סתם דפוקים...lior3
היינו במסע פסח בנחל הג'ילבוןדניאלה .ד.
היו שם תנועת הנוער המסורתית.. התעניינו מאוד מה זה, ושאלנו אותם באמצע המסלול ואיזה אחד שם התחיל גלמגמם לנו ונתן למישי אחרת להסביר לנו והיא אמרה שהם משתנים עם העידן (במילים אחרות עושים תורה משלהם כי תורה לא משתנה ולא מתחדשת)

ואז כשזה התחיל להכנס לויכוחים אותה אחת אמרה לאיזה אחד משלנו "אתה תשאר בבנ"ע ואני יהיה בתנועה שלי".. ככה זה הסתיים.

אח"כ שמעתי שאיזו אחת מספרת שהם ראו אותם מברכים ברכת המזון ושורקים האמצע, זה היה מצחיק.

עזבו את זה שהבנות מניחות תפילין זה קורע!

סתאם אבל לא בקטע רע הם תינוקות שנישבו, הלוואי ויהיה להם השכל להבין שזו לא האמת!
קשקשת עכשיו- ובגדול!!!!!צוויג^^אחרונה
זה ממש לא אומר שהם גויים ,ממש לא!
מי שהתגייר גיור רפורמי הגיור שלו לא תופס אבל רפורמים שנולדו לאם יהודיה (גם אם היא רפורמית..) הם יהודים בדיוק כמו חילונים-יהודים לכל דבר!! (,ורובם באמת תינוקות שנשבו,חינכו אותם ככה)

באמת הם יוצרים בעיות של גויים שנקראים יהודים בלי גיור וכהלכה וממזרים שנולדו מגירושין לא כהלכה אבל עד שלא יוכח שהוא שייך לאחד מאלה (או למי שנולד מהם) מבחינתנו כל רפורמי הוא יהודי
גם אם תחליטו שלא נכלל בקהל עמ"י הוא יהודי-בפרוש!
וזה לא המצאה שלי...
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך