מה אנשים מתלהבים מהספר "אראגון"?golani
לדעתי הוא גרוע הן מבחנת הסגנון והן מבחינת העלילה, בקושי שרדתי את הפרקים הראשונים.
מה דעתכם?
*למהgolani
> > > > > >חסר שכל
 זה ספר שמתאים למי שאוהב דימיון ולא ברמה גבוהה זה שספר שמתאר יום יום ולא איזה ממלכה קסומה או חפירות כאלה זה ספר של חיים בכללי ולא חפירות כמו מה הוא אכל ומה הוא שתה כמו בהארי פוטר וגם זהספר עם עלילה מותחת (דם) קרבות וכו'
אני אישית אוהב את זה כי אני מת על דרקונים ויש לזה חלק גדול בספר
בקיצ' אני ממליץ מאוד!!!!! על הסדרה הזאת(אראגון, הבן הבכור, בריסינגר ו-?)  .
באמת, מתי הרביעי יוצא?שיראל:)
השאלה היא האם ככזה הוא טוב.ארגמן
אני חושבת שמי שניגש לקרוא את הספר הזה הוא חובב פנטסיה במידה מסויימת, השאלה היא אם זה ספר פנטסיה טוב?

אני אישית לא התלהבתי. קראתי רק את הראשון בסדרה ולמרבה הפלא כמעט שום דבר ממנו לא נחרת לי בזיכרון, חוץ מכמה קווי עלילה כלליים מאד.
אני חושבת שהוא פנטזיה קליל ונחמד..yael...
לא מתלהבת ברמות, אבל גם לא חושבת שהוא כזה גרוע.. סתם ספר כדי להעביר את הזמן.
הוא בדיוק יפה כמו..ארי צלוב
שאר הספרים בסגנון
ואני דווקא אהבתי אותו בגלל העלילה
ולא יודע על איזה סגנון אתה מדבר??
אתה ללא אמור לאהוב אותו..L ענק
מי שאוהב ספרי אנצי' ויפתח ספרי פנטזיה לא אמור לאהוב את זה
סגנון כתיבה מדהים הוא מעביר ארועים בצורה יחסית מוחשית
יעל.. קשה לקרוא לספר של 800 עמודים ספר כדי להעביר את הזמן..
מומלץ מומלץ מומלץ..
אני אוהב מאוד ספרי פנטזיה.golani
רק עכשיו סיימתי את שר הטבעות ואת טרילוגיית הסרטים שלו, סתם בתור דוגמא. אבל הספר הזה פשט משעמם, העלילה דוהרת בקצב לא אמין והוא יבש מידי. זה טוב יחסית למישהו בן 15 אבל בתור איזה "ספר מופת כלל עולמי" ממש לא.
מה אני יגיד לך..ארי צלוב
לפי דעתי הספר אראגון יותר יפה משר הטבעות בשר הטבעות הוא מתאר באריכות את העלילה כל מה שקשור לפרודו מתי שהוא הולך לזרוק את הטבעת מרוח ולעומת זה לא זכור לי שהיה לי הרגשה כזאת כשקראתי את אראגון
כפירה!golani
להגיד ששר הטבעות פחות שווה מאראגון?  שר הטבעות זו יצירת מופת חד פעמית בהיסטורייה של הספרות!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^מרב14
אולי לא כפירה, אבל קצת לא הוגן.ארגמן
שר הטבעות השפיע כמעט על כל ספר פנטסיה שנכתב, ככה שהוא לא כ"כ בר השוואה אליהם. קצת מזכיר את הסיפור על צ'רלי צ'פלין שהשתתף בתחרות כפילים של עצמו והגיע למקום השלישי.
זה די כפירה ..L ענק
אבל בכל זאת ארגון הוא גם סוג של קלסיקה שהשפיע עלי..
בקיצור זה ספר מטורף יפה בטירוף ומי שלא אוהב אתו   "זהבשו..,

קלאסיקה?ארגמן
הגדרה של קלאסיקה היא לא משהו סובייקטיבי ולא לפי דעתו של אדם מסוים. אני לא חושבת שאראגון מתאים להגדרה של קלאסיקה ולדעתי הוא גם לא יהיה קלאסיקה.
למה? במושגים של ספרות זה בחלט כפירה.golani

הניסוח קצת קיצוני בכל זאת.ארגמן
כמובן, זו דעתך. אני לא הייתי משתמשת דווקא במילה הזו.
גולני אני נאלצת להסכים איתך.מאוד מאוד.בקטנה
שר הטבעות ואראגון? אין מקום להשוואה.
בושה...קינמון
איך הדור מתדרדר...
אתה משווה בין האפוס המרהיב של שר הטבעות לעלילה הרדודה של ארגון?
|קשיש מאוכזב|

אם כל הכבוד שיש לשר הטבעות..L ענק
(ויש כבוד..)
הוא ארא כתוב בשפה ישנה ולאנראה לי שיש פה יותר מדי אנשים שזה מה שמושך אותם בספרים..
מבחינת העלילה שר הטבעות באמת יותר הרבה יותר טוב
[
איך אתה יכול לומר דבר כזה??!כיבשוש
אין לך הבנה בגרוש בספרים!! הרמה של שר הטבעות לא סופרת את אראגון! אראגון זה ספר לילדים שלא מסוגלים להתרכז חמש דקות בלי סממן משיכה זול.
חייבת לציין שלא קראתי את שר הטבעות, לבושתי.בת שמש
אבל את אראגון אהבתי מאוד- מאוד.
השפה, התיאורים, העלילה נחמדה.
לפי מה ששמעתי הוא לא משתווה, כמובן, לשר הטבעות. או- תסלחו לי- להארי פוטר, שהוא אחד מהספרים המדהימים.
...L ענק
בפעם הראשונה שקראתי שר הטבעות באתי כולי עם 1000 סטיגמות שזה הספר הכי מדהים שיצא אי פעם
ו...גילתי שהוא באמת כזה עד ששבת אחת אצל חברים ישבתי להנאתי על הספה ופתחתי אותו
והתחלתי לדפדף לא נכנסתי לעלילה אבל סימו לב למילים לכתיבה לתיאור
זה כמו שתגידו ששי עגנון היה סופר מדהים זה נכון נכון נכון אבל הןא ספרות ישנה
למה זה עושה למישהו חשק?
אהבת ספרים ישנים?
 תנסו לקרוא את כל הסידרה שוב פעם ולנסות להבין ולא רק להכנס לעלילה מי שלא נרדם שירים תי'ד
מסקנה- שר הטבעות קלאסיקה אבל יצאו ספרים יותר טובים...(עוד לא ממש פגשתי אותם אז אם מישהו רוצה להכיר ליי...)

(יאללה כמה חפרתי..)
לא יצאו ספרים יותר טובים.golani
ספר טוב לא נמדד רק בכמה הוא מגרה את בלוטות הטעם הגסות של המח. ספר טוב נמדד בכמה העלילה שלו טובה, בכמה הוא אמין לחוקיו הפנימיים ועוד. גם קומיקס יותר קל לקרא מאשר הארי פוטר - זה אומר שהוא יותר טוב?
ספר שנגמר לך הכוח לקרוא אותו כל סוף משפט הוא לאL ענק
ספר מוצלח במיוחד..
זה דעתי
צר לי שאני אומר - אבל השאלה היא למי...golani
בן אדם עם  נחישות ותודעת קריאה - יתגבר, יקרא ויהנה.
אני מסכים איתך שבנאדם שקורה סתם בשביל ההרפיה ולא משנה לו האיכות - לא ינה כ"כ.
לפעמים לוקח זמן.ארגמן
לפעמים אתה צריך להבשיל עם עצמך ולצבור קילומטראז' בקריאה לפני שאתה יכול להתמודד עם הקלאסיקות הגדולות. וזה נכון גם לגבי מוסיקה, קולנוע, ועוד הרבה דברים.
בדיוק!golani
לי יש אחלה שיטה לספרים עיוניים(כגון ספרות צבאית) - קח לך כמה ימים שבהם תכריח את עצמך לקרוא, אחרי זה אתה תטוס על ההמשך בלי בעיות.
ההוכחה ששר הטבעות הוא הטוב ביותרדגיגת זהב
שלמרות שנכתב לפני יותר מחצי מאה יש ויכוח בין חברה צעירים האם הוא הטוב ביותר או לא.בטוח שעוד 50 שנה לאף אחד לא יהיה מושג מי זה אראגון או מה זה הארי פוטר.
את הארי פוטר יזכרו לדעתיgolani
ואת אראגון כבר שכחו...
שכחתי אותו באותו יום שקראתי אותו1hadar1
גם אני לא מבינה מה כל כך התלהבו מאראגון.. אחרי כמה עמודים כבר התנתק לי חוט המחשבה
קרה גם לי.ארגמןאחרונה
אני זוכרת כמה פרטים מאד קלושים מהספר- דרקונית כחולה, בן דוד כלשהו [או משהו כזה], שפשפת רצינית...
לפעמים ההקרבה של אנשים היא כדי לתת אמינות.golani
אתה לא יכול להעביר את הגיבורים בשבעה מדורי גהינום ולהוציא אותם בחיים, צריך להרוג מישהו כדי שהספר יהיה אמין ובגלל שבכל מקרה צריך להרוג מישהו אז כדאי לתכנן ככה כבר את כל העלילה מראש כדי שזה יהיה טבעי.
התגובה הזו^ היתה אמורה להיות בשרשור על סופים.golani
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין

אולי יעניין אותך