סרטים ושירי אהבהיהודה00
חבר שלי שאל אותי מה הבעיה בסרטים ובשירי אהבה ואיפה כתוב שזה אסור?

באמת לא כתוב....אדם אחד
הרב אבינר כתב בשו"ת שלו (לא זוכר איזה), שאין בעיה בשירי אהבה אם הם נקיים (ללא קללות וכו')

אני לא חושבת שהרב אבינר היה כותב דבר כזה! ^^שיראל.
בכולופן,גם לך אני ממליצה לעיין קצת בהודעות של אח..יש שם הרבה תשובות.
איפה אח... שיציל ת'מצב?יהודה00
אם אתה רוצה לדבר עם אח, אתה מוזמן לפנות אליו בש"א.הסנה-בוער
[אין לי כח לענות, אבל בגדול- אתה באמת מגדיר מה שמוגר 'שירי אהבה' כמבטאים אהבה אמיתית, טהורה, ויהודית? או סתם הכנעות ליצרים ועידוד שלהם?]

דווקא הרב אבינר אמר פעםפרח532
שאסור בגלל גירוי.. משו כזה
תגובה... זה קצת התארך לי...לוחמת תמורות
בס"ד!

מי שקרא, ומי שלא (כמוני) - "ניגון כשר= מנגן כשר".

לא סתם.

אני חושבת שמוזיקה זה ה-דבר הכי משפיע. אם אתה שומע מוזיקה- זה נקלט לך. מי מאיתנו לא מכיר את הרגע ההוא שבו כולנו פותחים עיניים ושומעים את עצמנו שרים... שיר... לא תמיד משהו.

בתור אחת שלא שומעת לועזי או אהבה או מסוג זה, הייתי מוצאת את עצמי בכיתה ו' שרה שירים... שלא לעולם הזה. ובטוח שלא לעולם הבא. לא נגזים- אבל לא השירים שהייתי רוצה לשמוע... לועזי, אהבה, "כמה את יפה" וכל השטויות האלה...

וכששומעים מוזיקה שהיא לא לעניין, אז התת-מודע או ה"מודע"  מושפע. הזמזום, השירה, אנחנו מכניסים לתוכנו את המוזיקה הזאת.

וההשפעות שלה הם בד"כ שליליות.

תרבות המערב זה בדיוק השירים האלה (לסרטים נגיע אחר-כך).

מה גם שלך- בתור בן- אמורים להפריע הרבה יותר דברים: "קול באישה" הרבה פעמים (זמרת) או בכלל הרהור במי שהזמר שר עליה או של הלבוש המתואר (בלי דוגמאות), ואינלי מושג מה עובר בראש של בנים, ובטח שלא בראש שלך. רק אתה יודע את זה, ותחשוב לבד.

חוצמזה, מה ערכי בהם?!

על מה הם מדברים?!

אין על מה, זה באמת שטויות. אהבה לא באה בצורה הזאת- שמדברת כמעט תמיד על מראה חיצוני, או בכלל- בסגנון הזה. בהופעה כזאת על במה. אהבה אמיתית אמיתית מתחילה ונגמרת וממשיכה אחרת. זה הבל, הבל הבלים, שבאמת לא מועיל לאדם.

סרטים-
זה עומד בפני עצמו.
נתחיל מביטול זמן, ביטול תורה.

דבר שני- סעיף הלבוש [אין מה לעשות, זה צורם לאורך כל הסרט].
            תסתכל- או אולי עדיף שלא תסתכל- על צורת הלבוש (בעיקר בנות, לא רק). זה מעוות את כל מה שצריך
            להיות. שמת לב שתמיד הגיבורה יפהפיה והגיבור חתיך הורס?! ואני לא אדבר על צניעות וטהרה, שזה
            בכלל שייך לסיפור אחר. אבל מעוותים אותנו לחשוב שחשוף זה ה-כ-י חתיכי, ושמישהו (או מישהי) שלא
            נראים הכי הם מגעילים.
דבר שלישי- מילים
              דיברתי על זה עם חברה, והיא אמרה לי שנכון, יש קללות בסרטים. זה מוסיף ל"הבנת הרגשות של השחקן"
              אבל זה נכנס ללקסיקון שלנו!!! וגם אם לא משתמשים בזה, זה קיים. קללות, מילים לא ראויות- זה אחד
              "האמצעים האומנותיים" בסרטים או משהו כזה.
דבר רביעי- מעשים.
               כל הנשיקות הקטנות, הריקודי רחוב, הגנבות, הרצח או לא יודעת מה יש שם- ברור שזה משפיע לרעה על
               הנפש!!!

הגיע הזמן שנקלוט שאנחנו עם קדוש, טהור, צנוע. אנחנו י-ו-ת-ר מתרבות המערב! אנחנו שוחקים (מלשון שחיקה) את הנפש, את המידות!!! לא ככה אנחנו צריכים להיראות! אנחנו עם קדוש, טהור!!!

אנחנו צריכים להתרומם- מעל לאהבה השטחית הזאת, מעל למעשים המושחתים האלה, מעל לקללות.

אני יודעת שאני חופרת על צניעות והאהבה, אבל זה פשוט כ"כ צורם, שאני לא יכולה להתעלם.

אז באמת- זה כ"כ נוראי, כ"כ לא טוב.

לשמוע שיר נוסח "אני אוהב אותך, את אוהבת 'ותי, בואי תנשקי אות. אבל את בכלל אוהבת אותי, ליבי שבור"- נו באמת, מה התועלת?! מה ההנאה?!

כשהייתי קטנה (מדברת באופן כללי יותר, לא רק על עצמי, אבל זה נכון גם עלי- בגילאים אחרים, אולי), צרם לי לראות מישהי בלי חצאית עד הריצפה, כשגדלתי קצת- זה קטן, ועבר לחצאיות עד הברך. עוד כמה שנים- ורק מכנסיים וחצאיות מיני, וחולצה קצרה. עוד שנה רק גופיות, וטייץ' יצרמו לי.

קוראים לזה:
"התקלקלות".

למה זה ככה?!

פשוט מאד, התרגלתי.

כן, העיניים שלי התרגלו לראות חצאיות קצרות, מכנסיים וגופיות. כשהייתי קטנה, טהורה, כשראיתי רק את אמא ואבא (והאחים הגדולים)- הייתי תמימה, זכה, התרגלתי לזה. כשראיתי בגן, זה צרם יום-יומיים-שבוע, והתרגלתי. וככה בכיתה א', ובכיתה ג', ובכיתה ז'.

פשוט- התרגלתי.

ואותו דבר סרטים ושירים- מתרגלים לראות לא צנוע, לשמוע לועזי "נקי". טבעו החיוני של ילד זה לנסות לראות ולגלות עוד - תנאי חיוני בהתפתחות. חיבים לעשות לעצמנו גבול, אנחנו עדיין לא ילדים. ילד סקרן יתקרב למדרגות- אבל צריך לעצור אוו לפני המדרגה הראשונה, כדי שלא ייפול.
ויורדים, מגלים עוד דברים.

ומתקלקלים.

אסור, אסור, ואסור, לתת לעצמנן להתקלקל. אנחנו חייבים לעשות גבול, ולשמור על עצמנו טוב טוב, טהורים ותמימים.

נ.ב.
מבחינה מדעית, אגב, זה מאד לא טוב למוח סרטים-
בעזרת אלקטרודות (אם אני לא טועה) בדקו פעולת גלי מוח, וצויר גרף. מתברר שכמובן בשעת פטירת תרגילי מתמטיקה וחידות- הגרף גבוה, זז, עולה.
בזמן שינה- יש גלים, כשהנקודה הגבוהה בגרף מתארת את נקודת השיא של החלום, הגרף יורד, ומתחיל לעלות- חלום חדש.

אבל כשרואים טלוויזיה, הקו נמוך יוצר ממה שהוא היה בשינה. קו כמעט לגמרי רציף, חלק. המוח לא מזיז את עצמו, לא מתפתח.

פיתוח המוח נעשה ע"י קשר בין תאים. כשהמוח לא עובד- תאים לא מתפתחים, לא מחכימים.

|למדתי על זה באוניברסיטה, המחקר אכן בוצע ולא סיפור סתמי|

אז זהו, מקווה שעזרתי

-הלוחמת-

איי איי איי, לוחמת...דוסית גאה!
מה יהיה הסוף?

סתם..הכל מאהבה=)
תגלגלי למטה ותראי =]לוחמת תמורות

מזדהה כל כך!מרב14
עם כל מילה (כמעט) שכתבת!
הסגנון- מה שזה משקף.. לומתאים לציבור שלנו....!נועוש=]]!!
זה מזה קשה...שונמית
בזמן האחרון מלא חברות שלי שומעות שירי אהבה מעצבנים ומדביקים ואני איכשהו מצליחה לא להידבק בזה...
זה קשה כי זה גם נהיה מקובל וקולי לשמוע שירים כאלה.
הלחץ החברתי משחק הרבה בקטע הזהמרב14
זה לא רק לחץ חברתי זה גם הרגלשואפת למעלה..!
שמזה קשה לצאת ממנו א נכנסים, וממש קל להכנס...
לא כתוב שזה אסור ..אנונימי (פותח)
אני ממש לא מרגישה שזה שאני שומעת שירי אהבה זה "מטמא לי את הנשמה" ..
לא כתוב שזה אסור, אין סיבה שזה יהיה אסור !
גם "איזה טוב ה'" זה סוג של שיר אהבה !
אהבה זה לא דבר אסור. עובדה שיש כזה מושג ... חתונה !!!

השאלה היא לאיפה את לוקחת את זה...פאתחתותח
יש עוד הרבה דברים רעים, שאם לוקחים את זה למקום טוב - זה מעולה.
כמו הפעולה המפורסמת: שמים 3 ציורים של סכין ועוד 2 דברים (עבר הרבה זמן מאז, מחילה! בטח כולכן מכירות את זה...) שואלים "אלו דברים טובים?", כולן עונות - "מה פתאום? עם זה רוצחים", וכן הלאה על 2 הציורים האחרים.
אח"כ מוסיפים מתחת לכל ציור, עוד ציור, ואז מסבירים את הקשר. כמו סכין ועוגה.

מקווה שהבנת את המשל-נמשל.

לוחמת - כתבת כ"כ יפה!!! יש אישור לפרסם את זה הלאה?

כן, אבל-לוחמת תמורות
בס"ד!

לא כל מה שלא כתוב מותר.

גם לא כתוב לכסות את הברך... זה "רק" בהלכה.

מכירה את "והייתם קדושים- קדש עצמך במותר לך" (רש"י אם אני לא טועה).
אני יכולה להיות צדיקה- וואי... אוכלת רק בד"ץ מהדרין מן המהדרין, ורק במסעדות עם 12 משגיחים על כל עובד.
אבל- אני אוכלת שם מהבוקר עד הלילה, מפוצצת ת'בטן, ואוכלת בלי סוף בחזירות.

מותר?!
זה נקרא "נבל ברשות התורה". זה קצת קשור לכאן- לא כתוב שאסור, אבל זה לא "והייתם קדושים". והאמת- זה לא נראה לי "המותר לך".

העתקתי תשובה מכיפה:

תוכן השאלה
מה דעת הרב לגבי, שמיעת מוזיקה לועזית?
האם ישנה מוזיקה שאסור לשמע בכלל, כגון מוזיקה כנסייתית?
האם ישנם מנגינות, שפועלות על עומקי נפש שאנו לא מודעים אליהם, ועלולה להיות להם השפעה שלילית?
תוכן התשובה
ב"ה

שלומות

מצרף שתי תשובות שכתבתי בעניים זה:

אין לי אלה לומר שאינני חושב שיש לאסור מוזיקה לועזית מצד היותה מוזיקה לועזית.
יש לאסור כל מוזיקה ישראלית ולועזית כאחת אם המסרים שלה מקולקלים, בעייתיים, רחוקים מרוח התורה. זה לא משנה באיזה שפה זה נאמר.
להיפך, אולי עדיף שהדברים המקולקלים יאמרו באנגלית ולא בלשון הקודש - בעברית.

ממליץ לך לעיין בפירוש הרמב"ם הבא:

פירוש הרמב"ם לאבות פרק א משנה טז

" ודע, כי השירים המחוברים, באיזו לשון שיהיו, אמנם יבחנו בענייניהם, והם נוהגים מנהג הדיבור, אשר כבר חילקנוהו. ואמנם בארתי זה, אף על פי שהוא מבואר, לפי שראיתי זקנים ואנשי מעלה מאומתינו, שכאשר יהיו במשתה יין, בחתונה או בזולתה, וירצה אחד לשיר שיר ערבי, אפילו היה ענין זה השיר בשבח הגבורה או הנדיבות - וזה מן החלק האהוב - או בשבח היין, יגנו זה בכל אופן מן הגינוי, ואין מותר אצלם לשומעו. ואם ישיר המשורר שיר מן השירים העבריים - לא יגונה זה, ולא יחשב חמור, עם היות בזה הדיבור מה שהוזהר ממנו, או המאוס. וזו סכלות גמורה, לפי שהדיבור לא יאסר, ויותר, ויאהב, וימאס, ויצווה באמירתו, לפי לשונו, אלא לפי עניינו. שאם יהיה ענין זה השיר מעלה - צריך לאומרו, באיזו לשון שיהיה; ואם יהיה עניינו פחיתות - צריך להניחו, באיזו לשון שיהיה. ולא עוד, אלא שיש אצלי בזה תוספת, שאם יהיו שני שירים שלהם ענין אחד, לעורר כח התאוה ולשבחו ולשמח הנפש בו, והיא פחיתות, וזה מחלק הדיבור המאוס, לפי שהוא יעורר ויזרז למידה פחותה, כמו שיתבאר מדברינו בפרק הרביעי, ויהיה אחד משני השירים עברי, והאחר ערבי או בלשון אחרת - תהיה שמיעת העברי והדיבור בו יותר מאוסה אצל התורה, למעלת הלשון, ושהיא אין ראוי להשתמש בה אלא למעלות, וכל שכן אם יצורף לזה שימוש בפסוק מן התורה או משיר השירים לזאת הכוונה, שאז יצא מחלק המאוס לחלק האסור, המוזהר ממנו, הואיל והתורה אסרה שיעשו מילות הנבואה מיני זמר בפחיתויות ובדברים המגונים."

אני מבקש להדגיש שתשובתי באה מלב של מי שמרגיש קשור עד נימי נפשו ל....מוזיקה!
אני בטוח שלמוזיקה השפעה עמוקה על האדם. לכן היא מלווה את עבודת הכוהנים בבית המקדש ולכן היא מסייעת להופעתה של הנבואה.
יש אומרים שבשמיים היכל הנגינה קרוב ביותר להיכל התשובה. ויש מי שאומר שהיכל הנגינה הוא היכל התשובה. היינו שיש בכוחה של המוזיקה לפתוח לבבות ולגרום לנו להתחבר אל עצמנו. לכן, אני בטוח שההקשבה למוסיקה צריכה להתצע מתוך עדינות גדולה. מתוך הבנה מה רב ערכה.

2. גדולי עולם הצליחו מתוך האזנה למוזיקה, לדעת מי הוא המלחין, מה מידותיו וכו'. בכך רצו לבטא את הסכנה שבהאזנה למוסיקה שבאה מלב שאינו טהור.
יש להשמר, להזהר, להתרחק - ממצב בו הדמויות להם אנו מאזינים משקפות רשעה ומאיסה ברבש"ע.

3. אני מבקש להדגיש שלא כל מה שנקרא מוסיקה חסידית הופך מיידית להיות קדוש. לא כל שיר שיש לו מילים מהפסוקים הופך להיות שיר שראוי להיות מושר בבית המקדש...יש הרבה מאוד שירים חסידיים שאין בהם עדינות ונעימות.
לכן, מותר לשמוע גם מוסיקה קלאסית, גם פופ, גם רוק וגם מוסיקה חסידית מבלי להקשיב למוסיקה זולה וגסה שמילותיה פוגעות בטהרת הנפש. וראוי להקפיד שלא להאזין למוזיקה אם יודעים שאשיותו של המלחין נוראית, אבל לא תמיד ניתן להקפיד על כך.
וואו...לוחמת,כתבת מהמם..!תודהממש עזר..!!רעות :)
אהבה זה דבר טוב ,אפילו מאד טוב ויותר מזה-צוויג^^
זה אחד הדברים הכי חשובים בעולם
מגיל 0 אי אפשר להתפתח כמו שצריך בלי אהבה ובלי אהבה בין המינים גם לא היה ילדים...
וזה בדיוק העניין שהשירים האלה לא בדיוק מדברים על אהבה (אם תקשיבי להם באמת-או יותר טובשלא תקשיבי..)אלא על תאווה, על חשק ורצונוות שליליים ואםכבר אז הם  הורסים את האהבה שלך כי הם מלאים ב"אהבה" מטופשת ומקולקלת שנובעת מיופי/משיכה/רצון/תאווה וכו... 
ואפילו רק המנגינות שלהם...רצינית! לא מתוך מרובעות או דוסיות יתר (אחים שלי כן שומעים..) אני לא שומעת כאלה שירים /שירים לועזיים כי זה פשוט עושה לי רע!!!!! אני מרגישה איך שהמנגינה והמילים האלה מגעילים אותי וזה לא כי אני בנאדם כזה מרובע ורגשני (כי אני לא!) אלחא כי לא נתתי לעצמי להתרגל..

ובכלל-כפי הזכור לי כן יש איסור (שירי עגבים או משו כזה...) אבל גם אם לא-זה לא טוב! זה רע!
זה מזכיר לי משהו שחברה אמרה לי---שונמיתאחרונה
זה על שיר השירים- אין אהבה בריאה וטהורה זה הדבר הכי יפה וחזק בעולם ולא סתם לקח שלמה המלך את האהבה כדוגמא לקשר בין ה' לעמ"י.
רק צריך לשמור את החן והקדושה של זה בשביל שזה יהיה חזק!
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך