שרות לאומי בתפוצות...אני פה
מישהי עשתה? שמעה על זה?

יש לי כמה חברות שם.. מה השאלות?רחלקה
אתן יכולות לכתוב על הבנות שהתקבלו לשירות בחו"ל?_T_
איפה הן עשו שנה ראשונה?
איך האנגלית שלהן?
מה הייתה המעורבות שלהן בבני עקיבא?
ועוד...

תודה רבה!
שליחות בחולאנונימי (פותח)אחרונה

היי ..

יש מצב את יודעת אולי  איפה יש דירות שרות ולא מדורים אצל משפחות?או דרך לברר את זה...??

בבת עמי ישנה מחלקת שירות בתפוצותבת עמי שלי
אם יש לך שאלה/בקשה וכד' - את מוזמנת לכתוב בפורום ו/או במסר"ש ואשתדל לעזור כמיטב יכולתי.

מדריכה שלי עשתה...רחל=)
חברה שלי התקבלה והארגון הפיזיאני פה
קשה לה. איך מתארגנים עם בגדים/מצעים/דברים אישיים לשנה שלמה. מה צריך/חייב לקחת ועל מה אפשר לוותר?
וואי תכתבו על זה כל מה שאתן יודעותתת1hadar1
אני ממש שוקלת לעשות שם שנה שניה... ואני צריכה פרטים
מקפיצה. מחכה לרעיונותאני פה
וואלה אין לי מושג..רחלקה
בסמינריון הכנהבת עמי שלי
לשירות בתפוצות - מדברים גם על העניינים הטכניים ויעזרו לחברתך בקבלת ההחלטות הנ"ל.
אין מה לדאוג!!!
;- ׂ
תלוי איפה היא עושהרות014
ישש מקומות שזול שם ושווה לה אולי לקנות בגדים ודברים כאלה..
אפשר לעשות משלוח אבל זה יקר..
אני ישאל את חברות שלי..
ויגיד לך
זה לא מאוחר מדי? הן צריכות להתארגןאני פה
על כל הדברים כבר מעכשיו אם הן באמצע אוגוסט טסות????
מצעים מגבות וכאלה נותנים להם בדירה?אני פה
אני נמצאת כרגע בתפוצותאנונימי (פותח)
שלום , אני פה! אני בתפוצות, אמנם לא בת שרות אך אני שליחה של הסוכנות היהודית ופה איתי 2 בנות שרות מקסימות (ארה"ב) .
באופן עקרוני מנסיוני ומנסיון בנות השרות, כדאי ורצוי לקחת כמה שפחות דברים.
שתיקח את הבגדים שהיא הכי הכי אוהבת, והמינימום של המינימום.
לא יודעת לאן החברה שלך נשלחת אך אם היא בארה"ב אז אוכל לעזור יותר בייעוץ ספציפי.
אבל מה שקורה הוא שבד"כ (לפחות כך זה אצלנו) קונים פה הרבה דברים שלא מוצאים בארץ ואז נתקעים עם כ"כ הרבה ציוד ששוברים את הראש אח"כ כיצד להחזיר הכל.
מצעים - וודאי שלא!!!!!!! הכל היא מקבלת , בנות השרות מתארחות אצל משפחות או בדירות שרות מרוהטות ומאובזרות!
אפילו מגבת שלא תביא וודאי שלא שמפואים וכו'..
אשמח לענות בשאלות יותר ספציפיות...

בהצלחה
נ.ב- הכי חשוב - לבוא שמחה עם הרבה רצון וכוונה לעבוד קשה למרות הקשיים ויהיו הרבה!!
תודה רבה yissאני פה
עזרת לי המון. אני אשמח למסור לה שתהיה אתך בקשר. היא נוסעת לארה"ב.
הן צריכות לקחת בגדי חורף וקיץ.... וזה נראה המון.. יש להן הקלות מבחינת משקל מזוודות ביציאה/בחזרה?

מישהי יכולה לענות...?_T_
תודה
האמת, בתור מישהי שעשתה שליחות בחו"לבת עמי שלי
אני חייבת לציין שנראה לי לא כדאי לארוז כבר מעכשיו.
אבל הנה עצה שיכולה להועיל: לעשות רשימה.
עוד לא לצאת לקניות - חלק מהדברים שיכתבו ברשימה ימחקו מן הסתם כי יראו בלתי נצרכים, ולעומתם אחרים יתווספו עם הזמן.
גם בסמינר הכנה ידברו על זה - אז כדאי לא להילחץ יותר מדי.
מנסיון - לא לוקח יותר מיום/יומיים לארוז. ולכל מי שמפחדת שחלילה לא תספיק - נגיד שבוע גג!
מה שכן, הייתי מתחילה לאסוף חומר לימודי טוב. תמונות, סרטונים, ודברים שיכולים להקל על העבודה במהלך השנה.
בינתיים בלי לחץ...
סתם סקרנות -טכני
יש לבנות שם רכז הדרכה שעוזר לבנות פעילויות? או משפחה תומכת שמבינה עברית ועוזרת בשאלות הכי קטנות, כמו איפה קונים עדשות וכו'?

סתם שאלות שעלו לי פתאום...
זה תלוי מקום...בת עמי שלי
אבל מנסיוני לפחות, תמיד מוצאים את המשפחה הישראלית (או משפחה מקומית) שתהיה מוכנה לעשות הכל עבור הבנות.
בנות השירות בדרך כלל לא מתגוררות בדירות משל עצמן - אלא אצל משפחות (לרוב, המשפחה דוברת עברית) כך שיש להן סביבה אוהדת ומחבקת כל הזמן - גם כשהן מגיעות הביתה. כמובן, שבמידת הצורך הן מקבלות גם עזרה בהכנת פעילויות וכו'. זה תלוי הרבה גם באופי העבודה שלהן (אם הן בבית ספר הן מקבלות בדרך כלל עזרה גם טכנית וגם הכוונה אם יש צורך) אם זה בני עקיבא - לרוב הן צריכות להכין את הפעילות לבד. אבל תמיד אפשר לבקש עזרה...
בכל מקרה זה תלוי מקום - אבל הבנות כמעט אף פעם לא לבד!!!
בתור אחת שעשתה שירות בחו"ל..._T_
אם תוכלי להגיד על בנות שעושות שירות בחו"ל או על עצמך:

איפה הן עשו שנה ראשונה?
איך האנגלית שלהן?
מה הייתה המעורבות שלהן בבני עקיבא?
ועוד...

תודה רבה!
הי, מישהי יכולה לענות? או שאין לזה תשובה...?_T_
תודה בכל מקרה  
כפי שנדמה לי שכתבתיבת עמי שלי
לא הייתי בת שירות בחו"ל אלא שליחה של בנ"ע העולמית.
בכל מקרה, הרעיון הוא דומה (הכרתי בנות שירות באיזור, כך שאני יכולה לנסות לענות על שאלותייך)
לבנות שירות שיוצאות שנה שנייה לחו"ל - יש יתרון מסויים לבנות שמגיעות מתחום ההדרכה/בנ"ע/חינוך וכו'.
אם כי - זה לא בהכרח מחייב. זה תלוי הרבה באופי של הבת ובמה שהיא רוצה ומסוגלת לעשות...
לגבי האנגלית - לי אישית יש אנגלית שפת אם אבל אני בפירוש מכירה כמה וכמה בנות שיצאו לארצות דוברות אנגלית עם אנגלית סבירה ויכולת לנהל שיחה (אפילו עם טעויות...) וזה לא פסל אותן מלצאת. כך שאנגלית טובה היא יתרון (אם יוצאים למדינה דוברת אנגלית) אבל שוב... לא הכרח. תלוי באומץ של הבת פשוט לדבר ולראות עד כמה היא מסוגלת להגיע עם זה.
לגבי המעורבות בבנ"ע - בנות שירות הן בדרך כלל אלה שדואגות לכל הפעילות השוטפת בסניף/ים. הן מארגנות פעילויות חברתיות (בנ"ע שם זה לא בדיוק כמו בארץ. לפחות איפה שאני הייתי...) מכינות מערכי פעילות, דואגות לחודש ארגון וכו'.
מקווה שעזרתי
תודה..._T_
אגב, התכוונתי למעורבות בבני עקיבא בארץ (איך מסתכלים על זה כשמקבלים את הבנות) אבל לא משנה.. ההסבר שלך ממש עזר.
לגבי השפה-נקדש את שמך..
אני מכירה (לא אישית) מישהי שעשתה שנה באוקראינה ועכשיו היא מדברת רוסית שוטף!
אחלה שרות שתדעי שגם בתור סטודנטית את יכולה לצאת!*מוריה 2*
דרך בנ"ע או דרך הסוכנות.
ומה עם הלימודים?טכני
במה שונה? סקרנות.צחקן
בעז"ה.

על תנאי שזה לא לשון הרע.
קצת פדיחה להיתקע בבית של משפחה שנה שלמה.. לא?טכני
אין באמת את האפשרות להתפרק ולשמוע מוזיקה סתם לדוגמא..
לא חשבתי שישנים אצל המשפחה המאמצת.נקדש את שמך..
האמנם?

אני הבנתי שמקבלים יחידת דיוראני פה
אצל משפחה מאמצת. לא? ממש חיים איתם באותו בית? משתמשים באותו מקרר? מכונת כביסה וכדומה?

משפחה מאמצתאנונימי (פותח)
לכל מקום יש אחראי על בנות השרות,
בד"כ זה רכז בני עקיבא או מישהו שממונה עליהן מטעם ביה"ס.
ישראלים יש בכל מקום גם בצוות בית הספר הן תמצאנה מורה אחד או אפילו יותר.
וכולם (גם המקומיים) שמחים מאוד מאוד לעזור בכל שאלה , אפילו איפה לקנות ומה....

אני מדברת מתוך הכרות את ארה"ב (מזרח בעיקר)
חומר הדרכהאנונימי (פותח)
כדאי להביא דברים מיוחדים כמו מתנות/ מזכרות קטנטנות כמו בתים למזוזות שמזכירות את א"י או מחזיקי מפתחות שמזכירות את א"י, מפיות עם דגל ישראל , כל מיני דברים קטנים  שאפשר להביא בכמויות יכולים לעזור .
א- כמתנות למשפחות שמארחות אתכן.
ב- כמזכרות לסוף שנה.

אבל היום בעידן המודרני- אפשר להסתדר ותמיד אפשר לבקש שישלחו חבילה מהארץ,
או כל חומר הדרכה אפשר למצוא באינטרנט היום אז חבל לסחוב ארגזים, נכון שפתאום נזכרים בפעולה מדהימה העבירו לנו  ואם דפי המקורות היו אתכן אז יכלתן להעביר אותה גם אבל :
אין לשכוח 1- שהרמה שונה בהחלט ממה שהתרגלתן בארץ.
2- אין סוף לדברים שיכלנו להביא , צריך להתפשר ולא לשכוח שהכל צריך לחזור אח"כ בתוך 2 מזוודות של 23 קילו כל אחת!!
אני עשיתי שנה בעיירה ליד ניו יורק.אנונימי (פותח)
ב"ה
זו חוויה יחודית, אך כמובן לא פשוטה. לא מתאימה לכל אחת.וצריך לזכור למה נוסעים. כי כעבור חודש הריגוש של חו"ל יורד ואת פשוט במקום רחוק מהסביבה הטבעית והמוכרת.
אנחנו אישית היינו בקהילה מקסימה, אך יש לי חברות שהתנאים שם היו זוועתיים ולא היה להם מה לעשות.
בקיצור- זו גם שליחות אך לזכור שלא בהכרח חייבים לטוס על מנת לתרום את חלקך לעולם..גם בשכונה הקרובה את יכולה להפוך את העולם.
וואו, כל מילה בסלע!!טכני
יפה מאוד מה שכתבת.
באמת לפעמים מתלהבים מהחו"ל.

איך את התמודדת?
לדעתי אם אכן עושים שרות מועילאני פה
זה באמת יכול להקרא שרות לאומי במלוא מובן המילה. שרות לו זקוקה המדינה שלנו בדחיפות. הסברה ואהבת הארץ אם מציגים אותם כראוי לו הבנות זקוקות. לאור הארועים האחרונים אני חושבת שבסמנריון צריך גם להכין את הבנות לשאלות ומענות וטענות שיגידו להן ואיך הן תענינה להם....
יש למישהו/מישהי עוד רעיונות?אני פה
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך