וכולם בטוחים שקניתי.
גלילה/רולדה,מתכון יסודי.
הכמות לרולדה אחת,תבנית גדולה של התנור.
(זהירות הרולדה נאפת מהר,עלולה להשרף.)
4 חלבונים
2/3 סוכר
4 חלמונים
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית ווניל
1 כף קליפה לימון מגוררת
קורט מלח.
2/3 כוס קמח רגיל.
הוראות הכנה.:
להקציף את החלבונים עם הסוכר,
לבחוש היטב בנפרד,את ה4 חלמונים,המיץ לימון,הווניל,הקליפת לימון,והמלח.
להוסיף אותם לקצף החלבונים בתנועות עטיפה.
להוסיף לתערובת בשתיים שלוש פעמים את הקמח.לערבב היטב.
לשים ניר אפיה משומן,לצקת את הבצק לתבנית,לשטחו במרית גומי,עד לגובה של 1 עד 1 וחצי ס"מ.
לאפות בחום גבוה כ10 דקות.(כ180 190 מעלות)
העוגה מוכנה כאשר ציבעה זהוב והיא רכה למגע.
להפוך את העוגה החמה על מגבת נקיה,להסיר את הניר ,לגלגל את העוגה בעודה חמה בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה.
לאחר שהגלילה התקררה,לפתוח אותה ,ולמלות אותה.
אפשר לגוון את טעם הגלילה יש להשתמש ברבע כוס קמח,בתוספת חצי אגוזים טחונים.
1חבילה אינסטנט פודינג ווניל+1 שמנת מתוקה+3/4 כוס חלב קר.(מקציפה לקצף יציב)
ריבה/קונפיטורה
(ועוד אפשרות מילוי:קצפת+פירות משומרים מסוננים מהמיץ.)
ומעל העוגה מרחתי מעט חלק מהקצפת וגירדתי שוקולד מריר מעל העוגה
טעים חבל"ז.
זה ניראה ארוך אבל תוך 20 דקות כבר היתה לי עוגה.
)
)

