אהבה, שנאה, כעס, עצב.. רגשות.אביב
היי חברים!!!
וואלה, מזמן לא הייתי פה, התגעגעתי ביותר..
אז הפעם, שאלה רצינית למדי ומלאת רגש:
אז ככה, הייתה לי מורה בכיתה ו' (כילו בכיתה ו' יותר היו לי שיעורים איתה והכל.. היא תמיד הייתה שם ודי שנאתי אותה אם להודות על האמת), שלמדה אותי תנ"ך. קיצר, היא תמיד העדיפה אותי ועוד בנות יותר, יענו - "חכמות", שפיתחו איתה ת'דיונים. היא שיא הניסתה להעביר לנו מסרים חשובים בעיניה דרך התנ"ך. קיצר, לאט לאט התחלנו להתחבר ולאהוב אותה יותר ויותר. יום אחד בהיר היא פתחה שיעור לקבוצת בנות מאיתנו (שהיא בחרה), שהיה על חשבון התפילה ועוד איזה שהוא שיעור. (היינו כמעט חצי מהכיתה.. ) קיצר, ממש אהבנו אותה. היא לימדה אותנו פול ערכים, מידות.. למדנו איתה את פרקי אבות והיא שילבה כלמיני סיפורים ועניינים.. היא גם קצת רצתה נראלי לתת לנו חוסן לכיתה ז', שאז יוצאים ולומדים בעיר (כי עד אז למדנו בבי"ס שבו למדו רק דוסים מהישוב שלנו ועוד כמה מהסביבה, אבל הדוסים היוו רוב שולט ומוחלט) ופוגשים אוכלוסייה שונה.
קיצר, נפרדנו ממנה בהרבה אהבה בסוף השנה, ולאחר חודשיים יצאנו לעולם הגדול.. ()
אותה שנה הייתה שנה ממש מוזרה, מלאת תהפוכות. ויתרתי על הרבה עקרונות שהיו לי - כי הם לא נראו לי חשובים.. וגם את המידות שרכשתי באותה כיתה (ו') די.. טוב.. =/
בסוף כיתה ז' כבר הייתי ממש על פי תהום וכשחושבים על זה, זה היה עניין של זמן, בעיקר, עד... =/
ואז התחלתי לשנוא אותה.
לא יודעת למה, פשוט שנאתי אותה. כל חלק בגוף שלי רצה להרוג אותה, להסתער, לפוצץ, להשחית. 
תיעבתי אותה, היא הגעילה אותי, יכולתי לירוק לה ולדרוך לה על הפרצוף, בכיף.
פשוט שנאתי. 
ככה חשבתי.
בתחילת השנה היא טסה לשליחות בגרמניה, עם בעלה והילדה הקטנה. גם לא נתקלתי כמעט בילדים שלה, שבמיוחד הצעירים שבהם עוררו בי שוב את אותו דחף חייתי, להשחית, להכאיב, לה. איכשהוא.
היא חזרה לישוב, לפני שבוע וחצי, ומחר היא חוזרת לגרמניה.
אחרי שבת מלאת שטנה, החלטתי לנסות, לפחות, להבין את השנאה הזו, את התיעוב. 
והבנתי, אתם יודעים מה?
לא, תקשיבו טוב:
שאני מאוכזבת ממנה.
כן, איפושהוא שם בפנים, עוד נשארה טיפת התלות וההערכה שרחשתי לה, עוד נשאר הרצון לחסות בצילה, להמשיך עם העקרונות שקיבלתי ממנה, לשמור על ההרגלים הטובים שרכשתי אז, כשהייתי תחת חינוכה, אפשר לומר.
ולא, לא נשארו לי העקרונות, לא נשארו לי המידות, נשארה ילדה עם בעיות גדולות, כעסים גדולים, תסכול... (כן, אני פותרת את זה לאט לאט, ובכל זאת..)

אבל חכו, אפילו לא הגעתי לעיקר..
עכשיו תאמרו: רגע, בעצם, זהו, היא בטח כבר לא שונאת, ואותה מורה תעזוב את הארץ כשאין בליבה של אביב עליה.
עממה?
שהשנאה מסרבת לעזוב את הלב. היא תפסה לה אחיזה, אותה שנאה, אותו כעס, אותה חייתיות, אגדיר את זה כך, והיא לא רוצה לעזוב את הלב שלי.
עדיין רוצה אני להתנפל עליה, לכעוס, לפרוק, לשנוא..
ואני שואלת אתכם:
למה??
מה קורה פה? 
מה זה הרגש הזה?? ולמה הוא לא עוזב??
אז - אם שרדתם עד פה, אני מחכה לתיאוריות.
תודה ביותר.
אביב..
התאוריה שלי היא..ארי צלוב
את באמת אוהבת אותה ורוצה ממש להיות כמוהה בגלל כל הערכים והמידות שהיא הנחילה לך אבל איפשהו הבנת שאף פעם לא תוכלי (גם אם לא אף פעם אז לא בעתיד הקרוב) ופה זה הורס אותך מבפנים הגוף לא יודע איך להתמודד עם זה מצד אחד הוא רוצה מצד שני הוא לא יכול ואז מתפרצת רגש השנאה מתחילים לשנוא כי מבינים שזה כל מה שרוצים ואי אפשר ומתוסכלים (שגם זה גורם לשינאה= כי היא גרמה לך לתסכול)
ולכן לפי דעתי הרגש הזה לא יעבור עד שבאמת תביני איפה שאת נמצאת עכשיו ותנסי להגדיר בשלבים לאיפה את רוצה לשאוף לא קפיצה ענקית בבת אחת אלא לאט לאט וכך אולי תצליחי לדכא את הרגש הזה
חבל לשנוא זה פשוט הורס את עצמך את נשארת ממורמרת והורסת את כל הדברים היפים שיש מסביב!!

בהצלחה!! 
לדעתיחיוכים

כל עוד את שונאת אותה זה בעצם מראה על משהו בפנים שאוהב.
אם זה לא היה מראה על זה שאת כן אוהבת, את לא היית מרגישה כלפיה כלום. עצם העובדה שאת שונאת אותה, שאת לא יכולה להתנתק מהמחשבה עליה, מראה שבעצם בפנים עמוק, את מעריכה אותה וכן, גם אוהבת.

למה הגיעה השנאה הזאת? אני לא יודעת.

*יכול להיות כמו שארי אמר שזה בגלל שבתוך הלב שלך את שואפת להיות כמוה , היא הייתה בשבילך דמות יותר מידי 'ואוו'. והיום כשאת רואה אותך ואותה, את אומרת שאין מצב.

* יכול להיות גם שאת קצת מאוכזבת ממנה, שאת אומרת לעצמך שאם רק היא הייתה מכניסה בך יותר, אולי היית יכולה להיות יותר חזקה. לעמוד. לא ליפול.
אם היא רק הייתה קצת יותר, מדברת על זה ועל זה, או שמה לב לזה... אם רק...

*יכול להיות גם שאת בעצם רוצה להתנתק, אבל את לא יכולה כי את קשורה אליה יותר מידי, היא הביאה לך כ"כ הרבה שקצת קשה להתעלם מזה.
אז במצב כזה כשרוצים להתנתק אבל לא יכולים לגמרי, כי בעצם יש שם משהו בפנים שאוהב ושאי אפשר להתעלם ממנו. הפיתרון הוא לשנוא
פיתרון די פשוט וקל, אבל בסוף לא תעמדי בזה, בשלב מסוים תישברי.
כי זה לא שאת שונאת ויש לך סיבה לשנוא, זה כי את שונאת בגלל שאת לא רוצה לאהוב. את מריגשה כלפיה הרבה ואת לא רוצה לבטא את זה באהבה אז זה מתבטא בשנאה.

התאוריות שלי   

אני לא אסחף באורך,פשוט-בקטנה
עדיף לתעל את הכעס, ובאמת לשבת ולחשוב איך מצליחים לתקן את כל העצבים האלה..כי תכלס חבל על כל האנרגיות
מקפיצה..אביב
עם הערה נוספת:
תמיד כשראיתי אותה רציתי להראות לה כמה אני לא מה שהיא נסתה שאני אהיה.. 
בחייאת, תענו..
ת'נקס..
זה בדיוק הקטע..ארי צלוב
ידעת עמוק בפנים שלא תצליחי להיות כמוהה ולכן כל פעם שהיא היתה לידך ניסית לשדר לה אותות מצוקה יעני תראי אני לא כמו שרצית בואי תעזרי לי אבל הרי את לא ממש יכולה לחשוב בכיוון שאת ניסית ממש לבקש את העזרה שלה כי הרי היה לך את השנאה ולכן לא הבנת מאיפה זה מגיע

שבת שלום ומקווה שהכל יסתדר בסופו של דבר
וואו הזדהתי. לצערי.אביה14
למרות שאצלי זה ברמות הרבה פחות חמורות, עדיין מציק לי שאני שונאת מישהי. (המורה שלי)
ואני לא יודעת למה!!!

מקפיצה..
וואו -אביבאחרונה
ממש תודה לכולכם..
אז ככה:
האמת, עם התאוריה השניה של חיוכים, על האכזבה, הכי התחברתי. האמת, גם אני התחלתי לחשוב בכיוון הזה. זה ממש יכולהיות - שציפיתי להיות חזקה, ולהצליח, ולשמור על עצמי ו.. וואלה, לא הלך.
וגם, פתאום עכשיו חשבתי, שאולי פחדתי שהיא תתאכזב, שהיא תתבאס, וכו', וכמגננה כאילו רציתי שתהיה לי היכולת לומר - תראי, זה את פה שלא בסדר, הכל בגללך, את לא הכנת אותי מספיק... 
אוך, לא הצלחתי להסביר את זה טוב.. 
אבל מה אתם אומרים??
תודה..
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך