אהבה, שנאה, כעס, עצב.. רגשות.אביב
היי חברים!!!
וואלה, מזמן לא הייתי פה, התגעגעתי ביותר..
אז הפעם, שאלה רצינית למדי ומלאת רגש:
אז ככה, הייתה לי מורה בכיתה ו' (כילו בכיתה ו' יותר היו לי שיעורים איתה והכל.. היא תמיד הייתה שם ודי שנאתי אותה אם להודות על האמת), שלמדה אותי תנ"ך. קיצר, היא תמיד העדיפה אותי ועוד בנות יותר, יענו - "חכמות", שפיתחו איתה ת'דיונים. היא שיא הניסתה להעביר לנו מסרים חשובים בעיניה דרך התנ"ך. קיצר, לאט לאט התחלנו להתחבר ולאהוב אותה יותר ויותר. יום אחד בהיר היא פתחה שיעור לקבוצת בנות מאיתנו (שהיא בחרה), שהיה על חשבון התפילה ועוד איזה שהוא שיעור. (היינו כמעט חצי מהכיתה.. ) קיצר, ממש אהבנו אותה. היא לימדה אותנו פול ערכים, מידות.. למדנו איתה את פרקי אבות והיא שילבה כלמיני סיפורים ועניינים.. היא גם קצת רצתה נראלי לתת לנו חוסן לכיתה ז', שאז יוצאים ולומדים בעיר (כי עד אז למדנו בבי"ס שבו למדו רק דוסים מהישוב שלנו ועוד כמה מהסביבה, אבל הדוסים היוו רוב שולט ומוחלט) ופוגשים אוכלוסייה שונה.
קיצר, נפרדנו ממנה בהרבה אהבה בסוף השנה, ולאחר חודשיים יצאנו לעולם הגדול.. ()
אותה שנה הייתה שנה ממש מוזרה, מלאת תהפוכות. ויתרתי על הרבה עקרונות שהיו לי - כי הם לא נראו לי חשובים.. וגם את המידות שרכשתי באותה כיתה (ו') די.. טוב.. =/
בסוף כיתה ז' כבר הייתי ממש על פי תהום וכשחושבים על זה, זה היה עניין של זמן, בעיקר, עד... =/
ואז התחלתי לשנוא אותה.
לא יודעת למה, פשוט שנאתי אותה. כל חלק בגוף שלי רצה להרוג אותה, להסתער, לפוצץ, להשחית. 
תיעבתי אותה, היא הגעילה אותי, יכולתי לירוק לה ולדרוך לה על הפרצוף, בכיף.
פשוט שנאתי. 
ככה חשבתי.
בתחילת השנה היא טסה לשליחות בגרמניה, עם בעלה והילדה הקטנה. גם לא נתקלתי כמעט בילדים שלה, שבמיוחד הצעירים שבהם עוררו בי שוב את אותו דחף חייתי, להשחית, להכאיב, לה. איכשהוא.
היא חזרה לישוב, לפני שבוע וחצי, ומחר היא חוזרת לגרמניה.
אחרי שבת מלאת שטנה, החלטתי לנסות, לפחות, להבין את השנאה הזו, את התיעוב. 
והבנתי, אתם יודעים מה?
לא, תקשיבו טוב:
שאני מאוכזבת ממנה.
כן, איפושהוא שם בפנים, עוד נשארה טיפת התלות וההערכה שרחשתי לה, עוד נשאר הרצון לחסות בצילה, להמשיך עם העקרונות שקיבלתי ממנה, לשמור על ההרגלים הטובים שרכשתי אז, כשהייתי תחת חינוכה, אפשר לומר.
ולא, לא נשארו לי העקרונות, לא נשארו לי המידות, נשארה ילדה עם בעיות גדולות, כעסים גדולים, תסכול... (כן, אני פותרת את זה לאט לאט, ובכל זאת..)

אבל חכו, אפילו לא הגעתי לעיקר..
עכשיו תאמרו: רגע, בעצם, זהו, היא בטח כבר לא שונאת, ואותה מורה תעזוב את הארץ כשאין בליבה של אביב עליה.
עממה?
שהשנאה מסרבת לעזוב את הלב. היא תפסה לה אחיזה, אותה שנאה, אותו כעס, אותה חייתיות, אגדיר את זה כך, והיא לא רוצה לעזוב את הלב שלי.
עדיין רוצה אני להתנפל עליה, לכעוס, לפרוק, לשנוא..
ואני שואלת אתכם:
למה??
מה קורה פה? 
מה זה הרגש הזה?? ולמה הוא לא עוזב??
אז - אם שרדתם עד פה, אני מחכה לתיאוריות.
תודה ביותר.
אביב..
התאוריה שלי היא..ארי צלוב
את באמת אוהבת אותה ורוצה ממש להיות כמוהה בגלל כל הערכים והמידות שהיא הנחילה לך אבל איפשהו הבנת שאף פעם לא תוכלי (גם אם לא אף פעם אז לא בעתיד הקרוב) ופה זה הורס אותך מבפנים הגוף לא יודע איך להתמודד עם זה מצד אחד הוא רוצה מצד שני הוא לא יכול ואז מתפרצת רגש השנאה מתחילים לשנוא כי מבינים שזה כל מה שרוצים ואי אפשר ומתוסכלים (שגם זה גורם לשינאה= כי היא גרמה לך לתסכול)
ולכן לפי דעתי הרגש הזה לא יעבור עד שבאמת תביני איפה שאת נמצאת עכשיו ותנסי להגדיר בשלבים לאיפה את רוצה לשאוף לא קפיצה ענקית בבת אחת אלא לאט לאט וכך אולי תצליחי לדכא את הרגש הזה
חבל לשנוא זה פשוט הורס את עצמך את נשארת ממורמרת והורסת את כל הדברים היפים שיש מסביב!!

בהצלחה!! 
לדעתיחיוכים

כל עוד את שונאת אותה זה בעצם מראה על משהו בפנים שאוהב.
אם זה לא היה מראה על זה שאת כן אוהבת, את לא היית מרגישה כלפיה כלום. עצם העובדה שאת שונאת אותה, שאת לא יכולה להתנתק מהמחשבה עליה, מראה שבעצם בפנים עמוק, את מעריכה אותה וכן, גם אוהבת.

למה הגיעה השנאה הזאת? אני לא יודעת.

*יכול להיות כמו שארי אמר שזה בגלל שבתוך הלב שלך את שואפת להיות כמוה , היא הייתה בשבילך דמות יותר מידי 'ואוו'. והיום כשאת רואה אותך ואותה, את אומרת שאין מצב.

* יכול להיות גם שאת קצת מאוכזבת ממנה, שאת אומרת לעצמך שאם רק היא הייתה מכניסה בך יותר, אולי היית יכולה להיות יותר חזקה. לעמוד. לא ליפול.
אם היא רק הייתה קצת יותר, מדברת על זה ועל זה, או שמה לב לזה... אם רק...

*יכול להיות גם שאת בעצם רוצה להתנתק, אבל את לא יכולה כי את קשורה אליה יותר מידי, היא הביאה לך כ"כ הרבה שקצת קשה להתעלם מזה.
אז במצב כזה כשרוצים להתנתק אבל לא יכולים לגמרי, כי בעצם יש שם משהו בפנים שאוהב ושאי אפשר להתעלם ממנו. הפיתרון הוא לשנוא
פיתרון די פשוט וקל, אבל בסוף לא תעמדי בזה, בשלב מסוים תישברי.
כי זה לא שאת שונאת ויש לך סיבה לשנוא, זה כי את שונאת בגלל שאת לא רוצה לאהוב. את מריגשה כלפיה הרבה ואת לא רוצה לבטא את זה באהבה אז זה מתבטא בשנאה.

התאוריות שלי   

אני לא אסחף באורך,פשוט-בקטנה
עדיף לתעל את הכעס, ובאמת לשבת ולחשוב איך מצליחים לתקן את כל העצבים האלה..כי תכלס חבל על כל האנרגיות
מקפיצה..אביב
עם הערה נוספת:
תמיד כשראיתי אותה רציתי להראות לה כמה אני לא מה שהיא נסתה שאני אהיה.. 
בחייאת, תענו..
ת'נקס..
זה בדיוק הקטע..ארי צלוב
ידעת עמוק בפנים שלא תצליחי להיות כמוהה ולכן כל פעם שהיא היתה לידך ניסית לשדר לה אותות מצוקה יעני תראי אני לא כמו שרצית בואי תעזרי לי אבל הרי את לא ממש יכולה לחשוב בכיוון שאת ניסית ממש לבקש את העזרה שלה כי הרי היה לך את השנאה ולכן לא הבנת מאיפה זה מגיע

שבת שלום ומקווה שהכל יסתדר בסופו של דבר
וואו הזדהתי. לצערי.אביה14
למרות שאצלי זה ברמות הרבה פחות חמורות, עדיין מציק לי שאני שונאת מישהי. (המורה שלי)
ואני לא יודעת למה!!!

מקפיצה..
וואו -אביבאחרונה
ממש תודה לכולכם..
אז ככה:
האמת, עם התאוריה השניה של חיוכים, על האכזבה, הכי התחברתי. האמת, גם אני התחלתי לחשוב בכיוון הזה. זה ממש יכולהיות - שציפיתי להיות חזקה, ולהצליח, ולשמור על עצמי ו.. וואלה, לא הלך.
וגם, פתאום עכשיו חשבתי, שאולי פחדתי שהיא תתאכזב, שהיא תתבאס, וכו', וכמגננה כאילו רציתי שתהיה לי היכולת לומר - תראי, זה את פה שלא בסדר, הכל בגללך, את לא הכנת אותי מספיק... 
אוך, לא הצלחתי להסביר את זה טוב.. 
אבל מה אתם אומרים??
תודה..
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך